Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 16:52   #961
92952e5c07590c81e67cd3b2447ff62cacc7ae2a_65710b02a5baa
Konto usunięte

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Witam, można dołączyć?
Jakież było moje zdziwienie, kiedy będąc dziś w sklepie i robiąc z mamą zakupy, na dziale z napojami okazała się moim oczom... świąteczna Coca-Cola. Jeśli już o tym widziałyście, to z góry przepraszam.
92952e5c07590c81e67cd3b2447ff62cacc7ae2a_65710b02a5baa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:58   #962
Flashdance
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ozdoby to staram sie żeby akcent świąteczny był w każdym pomieszczeniu. Jest żywa choinka, poduszki w świątecznych poszewkach na kanapie, stroik w szklanej kuli, gwiazdy betlejemskie (2 czasami 3 uwielbiam te kwiaty), gałązki świerku w wazonach, jemioła, świąteczna pościel. Mam też świąteczne lampiony (ośnieżony domek i brzuchaty mikołaj), montuje lampki choinkowe np. na szafce w sypialni, tam gdzie stoi wazon z gałązkami (wieczorami cudowny efekt), ściereczki i rękawicę z motywem świątecznym. Sporo tego, ale mieszkanie nie jest przeładowane ozdobami a ma fajny klimat. Dzień dekorowania to dla mnie sama radość, puszczam świąteczną muzykę i przystrajam całe mieszkanie.

Szukałam tegorocznych, kinowych premier świątecznych filmów:
http://www.filmweb.pl/film/Gdzie+jes...a-2012-647612#
http://www.filmweb.pl/film/Ratujmy+M...ja-2013-653774

Nie świąteczna, ale zimowa bajka: http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-11-09 o 17:03
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:06   #963
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Nie w Społem - w Grosiku ... który właściwie jest z sieci Społem, tyle że nazwę zmienili
No masz, to i tak u mnie nie ma Może w Auchan będzie? Jutro poszukam, bo ani w Almie ani w innych sklepach jej nie widziałam
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:09   #964
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
Martyna ale ta inka powinna być w puszce tak? Taką widziałam tylko w Kaufie ale inne smaki niestety. W pozostałych tylko w torebkach były a uwierz mi oglądałam regały tam i z powrotem.
Tak, w puszce
Ja chcę już wysyłać prezent
A, zapomniałam wspomnieć, że kupiłam sobie w Lidlu ciasteczka korzenne - wzięłam 2 paczki na zapas

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:19   #965
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ozdoby to staram sie żeby akcent świąteczny był w każdym pomieszczeniu. Jest żywa choinka, poduszki w świątecznych poszewkach na kanapie, stroik w szklanej kuli, gwiazdy betlejemskie (2 czasami 3 uwielbiam te kwiaty), gałązki świerku w wazonach, jemioła, świąteczna pościel. Mam też świąteczne lampiony (ośnieżony domek i brzuchaty mikołaj), montuje lampki choinkowe np. na szafce w sypialni, tam gdzie stoi wazon z gałązkami (wieczorami cudowny efekt), ściereczki i rękawicę z motywem świątecznym. Sporo tego, ale mieszkanie nie jest przeładowane ozdobami a ma fajny klimat. Dzień dekorowania to dla mnie sama radość, puszczam świąteczną muzykę i przystrajam całe mieszkanie.

Nie świąteczna, ale zimowa bajka: http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932
Ja jeszcze nigdy nie miałam jakoś wybitnie domu ozdobionego. Rodzice nie wydawali jakoś na ozdoby. Zawsze coś tam było poza choinką ale bez rewelacji.
Ja już widzę jak będzie wyglądał mój, chyba latami będę zbierać lamki, pościel, bomki.
Wszędzie wieńce z bombek, girlandy z bombek i lampek. Róże betlejemskie, jemioła, kochany ostrokrzew.Pierniczki pieczone kilogramami

Marzenia marzeniami, oby nie prysły nigdy.

Ta ostatnia bajka - widziałam jakoś wiosną jej reklamę w kinie. Dobrze, że mi o niej przypomniałaś. Muszę ją zobaczyć. Chyba zabiorę rodzeństwo do kina na nią

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:25   #966
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nigdy nie miałam jakoś wybitnie domu ozdobionego. Rodzice nie wydawali jakoś na ozdoby. Zawsze coś tam było poza choinką ale bez rewelacji.
Ja już widzę jak będzie wyglądał mój, chyba latami będę zbierać lamki, pościel, bomki.
Wszędzie wieńce z bombek, girlandy z bombek i lampek. Róże betlejemskie, jemioła, kochany ostrokrzew.Pierniczki pieczone kilogramami

Ta ostatnia bajka - widziałam jakoś wiosną jej reklamę w kinie. Dobrze, że mi o niej przypomniałaś. Muszę ją zobaczyć. Chyba zabiorę rodzeństwo do kina na nią
U mnie rodzice zawsze ubierają dom jak Griswold Co roku jest zabawa i sprawdzanie lampek, potem okazuje się, że jakieś nie działają, któreś trzeba wymienić, a i tak na koniec dokupują zawsze nowe. Podoba mi się pomysł na łańcuch z bombek - może takie coś zrobię?
Znalazłam przepis na grzańca z cydru - jutro koniecznie muszę zrobić
Stary 2013-11-09, 18:05   #967
DiamanteNegro
Zakorzenienie

Kobietki a dobra ta Inka pomarańczowo-waniliowa? Wiem, smak to kwestia gustu ale póki co ja (ale widzę, że nie tylko ja) muszę obejść się smakiem bo nigdzie nie ma to chociaż poczytam jak innym smakuje
Przypomnialo mi się jak rok czy dwa lata temu była Inka korzenna i też byłam na nią napalona a mimo, że lubię takie smaki to ona mi nie bardzo smakowala. Wypić wypiłam ale bez szału. I teraz mnie olśniło, że też jej nigdzie nie było i dopiero po miesiącach poszukiwań pojawila się w kauflandzie.

DiamanteNegro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 18:08   #968
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:

U mnie w domu rodzinnym też zazwyczaj była choinka plus jakiś stroik na stole, później pojawiły się lampki na zewnątrz. U nas (u mnie i tż) staram się nie przesadzić z ozdobami (nie lubię przeładowania) ale też zależy mi na wytworzeniu fajnego klimatu. Dzięki drobiazgom da się to osiągnąć. Wcale nie trzeba jednorazowo dużo wydawać. Ja co roku kupowałam jakieś drobiazgi i już uzbierało sie tego trochę. Robiłam zakupy w sklepach z cyklu "wszystko po ileś złotych". Mają tam sporo ślicznych rzeczy i dużo taniej niż w H&Y i innych.
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:15   #969
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
Kobietki a dobra ta Inka pomarańczowo-waniliowa? Wiem, smak to kwestia gustu ale póki co ja (ale widzę, że nie tylko ja) muszę obejść się smakiem bo nigdzie nie ma to chociaż poczytam jak innym smakuje
Przypomnialo mi się jak rok czy dwa lata temu była Inka korzenna i też byłam na nią napalona a mimo, że lubię takie smaki to ona mi nie bardzo smakowala. Wypić wypiłam ale bez szału. I teraz mnie olśniło, że też jej nigdzie nie było i dopiero po miesiącach poszukiwań pojawila się w kauflandzie.
Jeszcze nie próbowałam, ale podzielę się wrażeniami jutro

Tak sobie obserwuję pogodę i niestety moja nadzieja na białe święta maleje z każdym dniem Zwykle listopad był chłodny, chodziłam w czapce, kurtce zimowej, a tymczasem dziś mogłabym wyskoczyć na dwór w bluzie i adidaskach

Wymiana zapachowa
Stary 2013-11-09, 18:15   #970
dorot_qa
Zakorzenienie

Hej wszystkim

Byłam dzisiaj w Galerii Krakowskiej i obkupiłam się... 2 swetry i 3 koszulki i wydałam fortunę. A wcześniej kupiłam jeansy i buty, a to jeszcze nie wszystko, co muszę kupić
Ale najważniejsze, żeby na prezenty wystarczyło

W kominku Snowflake Cookie, a w głośnikach Michael Buble. Idą Święta!

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:21   #971
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
U mnie rodzice zawsze ubierają dom jak Griswold Co roku jest zabawa i sprawdzanie lampek, potem okazuje się, że jakieś nie działają, któreś trzeba wymienić, a i tak na koniec dokupują zawsze nowe. Podoba mi się pomysł na łańcuch z bombek - może takie coś zrobię?
Brzmi fajnie, mam nadzieję że zrobisz zdjęcia
Stary 2013-11-09, 18:22   #972
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
U mnie w domu rodzinnym też zazwyczaj była choinka plus jakiś stroik na stole, później pojawiły się lampki na zewnątrz. U nas (u mnie i tż) staram się nie przesadzić z ozdobami (nie lubię przeładowania) ale też zależy mi na wytworzeniu fajnego klimatu. Dzięki drobiazgom da się to osiągnąć. Wcale nie trzeba jednorazowo dużo wydawać. Ja co roku kupowałam jakieś drobiazgi i już uzbierało sie tego trochę. Robiłam zakupy w sklepach z cyklu "wszystko po ileś złotych". Mają tam sporo ślicznych rzeczy i dużo taniej niż w H&Y i innych.
Moja mama właąnie tak narzeka, że ile to wszystko kosztuje. Ale jakby co roku kupowała po trochu to by był już ładny zestaw świecidełek.
Ja lubię przepych świąteczny.
Tak jak w domu przez cały rok mogłoby być ascetycznie tak w grudniu ma być wszystkiego pełno.
Ja jedynie nie lubię gadżetów typu jakieś mikołaje. Wolę same bombki, lampki, gwiazdki, śnieżynki. Ewentualnie motyw reniferów na pościeli czy obrusach. Ale tak żeby mieć wszystko w Mikołaje czy aniołki, to nie, a fe!

Na pewno w tym roku z ozdób planuje zrobić wieńce z bombek i gdzieś je zawiesić
Na łańcuchy mam ich za mało Ale rok po roku i w końcu się uzbiera.

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-11-09 o 18:23
Stary 2013-11-09, 18:28   #973
DiamanteNegro
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sobie obserwuję pogodę i niestety moja nadzieja na białe święta maleje z każdym dniem Zwykle listopad był chłodny, chodziłam w czapce, kurtce zimowej, a tymczasem dziś mogłabym wyskoczyć na dwór w bluzie i adidaskach
Ok

Ja liczę na białe święta Ale zobaczymy co nam pogoda zaserwuje Właściwie to do samego końca będziemy w niepewności.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

W tesco po 3,99 będą fajne kubki z motywami świątecznymi, szczególnie mi się spodobał z reniferami. Niestety nie mogę zrobić zdjęć czy zeskanować a na necie gazetki jeszcze nie ma. Ale jak ktoś jest kubkomaniakiem to 4 zł to nie majątek a wzory nawet fajne

DiamanteNegro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:17   #974
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:

Za to u mnie zimny wiatr, może to zwiastun zbliżających się opadów? No i na pewno wkrótce dojdzie do Ciebie! Nie traćmy nadziei, bo nie chciałabym, żeby święta były takie, jak w tamtym roku, że nie było wcale śniegu

Cytat:
Brzmi fajnie, mam nadzieję że zrobisz zdjęcia
Nie ma sprawy Mam nadzieję, że uda mi się pojechać do rodziców tydzień przed świętami (zależy od urlopu TŻta w pracy) to w świątecznym szale nie zapomnę ich zrobić

Cytat:

[/COLOR]W tesco po 3,99 będą fajne kubki z motywami świątecznymi, szczególnie mi się spodobał z reniferami. Niestety nie mogę zrobić zdjęć czy zeskanować a na necie gazetki jeszcze nie ma. Ale jak ktoś jest kubkomaniakiem to 4 zł to nie majątek a wzory nawet fajne
W tamtym roku były świetne szklanki, zarówno na święta jak i na Wielkanoc, także jak tylko będą to na pewno się tam pojawię W tamtym roku kupiłam 4 takie szklanki - z bałwankiem, łosiem (reniferem) i 2 z pingwinkami, ale ma je moja mama - również maniaczka świąt, która przy przeprowadzce "przez przypadek" je spakowała

Zjadłam 3 kawałki pizzy Obiecuję, że od jutra ćwiczę 2 razy dziennie i piję tylko wodę Nie no, jeść będę, ale koniec ze słodyczami i pizzą!
Stary 2013-11-09, 19:22   #975
tinekk
Zadomowienie

A rogala marcinskiego to juz jadlyscie ?:d ja mam zamiar jutro kupić

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:23   #976
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:

W tesco po 3,99 będą fajne kubki z motywami świątecznymi, szczególnie mi się spodobał z reniferami. Niestety nie mogę zrobić zdjęć czy zeskanować a na necie gazetki jeszcze nie ma. Ale jak ktoś jest kubkomaniakiem to 4 zł to nie majątek a wzory nawet fajne
Dziękuję za cynk
Od kiedy mają być dostępne?

Cytat:
Stary 2013-11-09, 20:27   #977
martuha20
Rozeznanie

hej
Ja dziś znów cały dzień radyjko świąteczne, świeca odpalona. Kupiłam milkę choinkową- fajna, ale wolę te z nadzieniem jakimś oglądałam piżamki w tesco, nie mogę się zdecydować chyba wezmę taką z pieskiem jamnikiem lub pudelkiem te z reniferem polarowe- to nie dla mnie. i TŻ chcę kupić koszulkę którąś z tych świątecznych- z ciasteczkowym potworem albo tasmanem
zamówiłam dziś też zimową świecę

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:51   #978
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja byłam w Auchan wczoraj, wystawiali właśnie sztuczne choinki i wykładali dekoracje Kupiłam sobie brokat w sprayu do ozdób
Dzisiaj w Tesco widziałam coś na kształt spreju, coś tam było o ozdobach. Miałam wziąć, ale jak wyczytałam, że połknięcie niewielkiej ilości może spowodować śmierć , to zrezygnowałam.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Miło, że się cieszycie na święta
Nie wiem, czy już było takie pytanie (jeśli tak, to przepraszam), ale ja osobiście niezbyt lubię święta i przez cały wątek nie przebrnę, wybaczcie Moje pytanie brzmi: czy orientujecie się, w jaki sposób można spędzić Wigilię poza domem? Zaznaczam, że nie chodzi mi o jakieś spotkanie ze znajomymi, nie chcę nikogo w to angażować. Szukam miejsca, gdzie mogłabym "przezimować" Wigilię, mniej więcej od 16 do 22. Dowiadywałam się już o możliwości wolontariatu, pomoc przy organizowaniu Wigilii dla biednych i bezdomnych, ale oni mają ją o...9 rano i pani mi powiedziała, że wolontariuszy nie biorą. Jestem w trakcie zdobywania informacji o jeszcze jednym takim przedsięwzięciu, może to się uda.
Jakieś inne pomysły, niż wolontariat? Na spacer chyba za dużo czasu i za zimno, na wyjazd mnie nie stać. Kościoły raczej będą otwarte, jeśli będę potrzebowała dachu nad głową...
Spędź Wigilię na... wizażu Już pisałam, że bardzo prawdopodobne jest, że będę miała wzmożoną potrzebę przebywania przed laptopem, więc możemy część W. spędzić razem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

A, kupiłam w Tesco girlandy za 14,99
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:55   #979
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Spędź Wigilię na... wizażu Już pisałam, że bardzo prawdopodobne jest, że będę miała wzmożoną potrzebę przebywania przed laptopem, więc możemy część W. spędzić razem
Haha, dziękuję. Chętnie, ale nie wiem, czy się uda, bo prawdopodobnie nie będę mogła przebywać w Wigilię w miejscu, w którym mieszkam, dlatego szukam czegoś poza domem. Dzięki raz jeszcze
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 21:48   #980
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mogę nigdzie tej inki dorwać Byłam w intermarche, kauflandzie, kilku społem i innych sklepach i figa
Dziś byłam w Inter Marche i była Inka.

Cytat:
Mnie smakuje. Ale jeśli mam coś od siebie, to lepiej nie zalewać wrzątkiem i dolać mleka- wtedy jest świetna.

Cytat:
Moja mama właąnie tak narzeka, że ile to wszystko kosztuje. Ale jakby co roku kupowała po trochu to by był już ładny zestaw świecidełek.
Ja lubię przepych świąteczny.
Tak jak w domu przez cały rok mogłoby być ascetycznie tak w grudniu ma być wszystkiego pełno.
Ja jedynie nie lubię gadżetów typu jakieś mikołaje. Wolę same bombki, lampki, gwiazdki, śnieżynki. Ewentualnie motyw reniferów na pościeli czy obrusach. Ale tak żeby mieć wszystko w Mikołaje czy aniołki, to nie, a fe!

Na pewno w tym roku z ozdób planuje zrobić wieńce z bombek i gdzieś je zawiesić
Na łańcuchy mam ich za mało Ale rok po roku i w końcu się uzbiera.
Moja mama całe szczęście uwielbia kupować świąteczne ozdoby, już dziś kupiłyśmy malutką choineczkę w zawrotnej cenie 6 zł. i będziemy kombinować coś z niej.

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
A ja muszę powiedzieć, że nigdy nie jadłam tych rogali.

Dziewczyny, jeśli ma któraś Inter Marche blisko- dziś byłam i mega, mega dużo świątecznych słodkości: Kinder, Merci, Ferrero, Terravita, Lindt i inne. Wzroku nie mogłam oderwać. Zresztą nie tylko ja.

No i już mam na oku bombki na moją małą choinkę.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:05   #981
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
W sumie to nigdy ich nie jadłam. Były dzisiaj w Lidlu, nawet specjalne pudełeczka kartonowe do nich były, naprawdę są warte 5zł? Ma to jakiś szczególny smak?
Stary 2013-11-09, 22:10   #982
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Dziś byłam w Inter Marche i była Inka.
Teraz ja mam na nią smaka. wiedziałam, że Inka ma różne smaki. Czy to tylko tak sezonowo? Jakie są jeszcze?

Edycja:
Dobra, strona Inki trochę mi odpowiedziała.
Jest też czekoladowa i karmelowa
Ile to kosztuje? Od dzisiaj stanę się kawoszem.

Cytat:

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-11-09 o 22:12
Stary 2013-11-09, 22:29   #983
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Teraz ja mam na nią smaka. wiedziałam, że Inka ma różne smaki. Czy to tylko tak sezonowo? Jakie są jeszcze?

Edycja:
Ja dziś za tą Inkę waniliowo-pomarańczową płaciłam 7zł z groszami, nie pamiętam już dokładnie.

A jak już jesteśmy przy jedzeniowych tematach - spacerując po Lidlu zauważyłam ciasteczka - to chyba pozostałość z tygodnia włoskiego Fior di Cacao - kruche, kakaowe, cudownie pachną i równie cudownie smakują Polecam Za paczkę 400g płaciłam 4,99zł

Wymiana zapachowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 22:32   #984
olanna
Zakorzenienie

Cytat:

Edycja:
Ta nowa Inka kosztuje 7-8 zł. w fajnej puszce. Miałam kiedyś karmelową, też była całkiem ok, ale po kilku razach wydawała mi się odrobinę mdła. Szkoda, że nie spróbowałam tej korzennej w zeszłym roku. A może to i dobrze, bo jeśli była dobra, to bym za nią tęskniła teraz.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Aaa, właśnie! Kupiłam dziś Milkę Oreo w Inter, ale nie degustowałam z racji tego, że nadal trwam w moim słodyczowym odwyku. Czeka sobie w magicznym słodyczowym pudełku.

Stary 2013-11-09, 22:37   #985
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ta nowa Inka kosztuje 7-8 zł. w fajnej puszce. Miałam kiedyś karmelową, też była całkiem ok, ale po kilku razach wydawała mi się odrobinę mdła. Szkoda, że nie spróbowałam tej korzennej w zeszłym roku. A może to i dobrze, bo jeśli była dobra, to bym za nią tęskniła teraz.
Była korzenna? Chociaż taką to można jeszcze sobie samemu zrobić z ulubionych przypraw. Ja tak robię indyjską masala chai.
Ale taka pomarańczowa z wanilią Muszę ją mieć
Oby to nie była tylko sezonówka

Cytat:
Stary 2013-11-10, 00:02   #986
IwonaMazury
Rozeznanie

*
O
OO
OOO
OOOO
OOOOO
OOOOOO
II

43 DNI

Edytowane przez IwonaMazury
Czas edycji: 2013-11-10 o 00:06
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 05:57   #987
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Była korzenna? Chociaż taką to można jeszcze sobie samemu zrobić z ulubionych przypraw. Ja tak robię indyjską masala chai.
Ale taka pomarańczowa z wanilią Muszę ją mieć
Oby to nie była tylko sezonówka
Była w zeszłym roku jakoś w okresie jesienno-zimowym. Pewnie, że można samemu zrobić, ale wtedy nie ma się fajnej puszki.
Właśnie ta pomarańcza-wanilia to edycja limitowana niestety.

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
*
O
OO
OOO
OOOO
OOOOO
OOOOOO
II

43 DNI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-10, 06:16   #988
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
W sumie to nigdy ich nie jadłam. Były dzisiaj w Lidlu, nawet specjalne pudełeczka kartonowe do nich były, naprawdę są warte 5zł? Ma to jakiś szczególny smak?
Spróbowałam w tamtym roku i czekałam na niego ponownie cały rok, dla mnie niebo w gębie, nic nigdy nie smakowało mi tak jak ten rogal Jest duuży więc cena nie jest aż tak kosmiczna

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 07:13   #989
martuha20
Rozeznanie

Ja mialam w tamtym roku inke korzenna nawet dwie ;p po jednej zostala mi puszka, wsypalam do niej zwykla Inke i male opakowanie cynamonu. Wymieszalam. I teraz smakuje prawie identycznie jak ta korzenna.
A pomaranczowej nie widzialam nigdzie :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 08:06   #990
IwonaMazury
Rozeznanie

U mnie w domu dekoracjami zajmuje się ja i dla reszty to pasuje u mnie jest duża choinka i mniejsza w naszym pokoju na oknach świąteczne witrażyki na zasłonach gwiazdy robione w 3d. na drzwiach wieniec na stole wieniec adwentowy wszędzie pełno pierdołek z motywami mikołajów bałwanków itp. w tym roku chcę zawiesić lampki w oknie bo w ogrodzie mam ich pełno. w rogu w kuchni na półce mam choinkę z makaronu w tamtym roku ją zrobiłam pełno świątecznych serwetek kilka gałązek w wazonach przystrojone bombkami to chyba tyle o ile teraz pamietam

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

myślę że cała machina ruszy po świecie niepodległości i wtedy to już na całego będzie w telewizji w sklepach itd.
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości