Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 16:37   #3121
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie.Ja sie brzydze swojego flakowatego ciala.
no to piona bo ja też nczuje sie gruba i nieatrakcyjna

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:38
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:47   #3122
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja na siebie patrzeć nie mogę naprawdę... Jak widzę zdjęcia dziewczyn w klubie jak wyglądały po ciąży bez ćwiczeń, to myślę sobie, że ze mną jest coś nie tak, a przecież dziś mija 6 tydzień, a ja nie miałam w ustach nic słodkiego... Dzień w dzień ten sam scenariusz jedzenia:
Śniadanie: 2 parówki + 4 kromki chleba kanapkowego + bawarka
Obiad: Zupa, rosół lub kalafiorowa
Kolacja: Jogurt z musli

Co ja robię źle?

W dodatku te piekielne rozstępy na brzuchu, które nie chcą zniknąć...

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Już ogarnęłam
U mnie też piekielne
Co do diety, to zgadzam się z Matall, że jesz zdecydowanie za mało.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a i dziś kupiłam pakę Pampersów rozm. 3, wykończymy tą co mamy i przechodzimy na nie kupiłam niedawno mojemu dziecku ten komplet z H&M z sarenką (body, geterki i czapeczka) rozm. 62 ale nie oderwałam metki jeszcze i chyba muszę wymienić bo by z 1-2 ubrała chciałam zamienić na 68 ale nie ma tu rozmiaru w Złotych Tarasach też nie było trudno, wymienię na coś innego rośnie ta moja córcia

EDIT: wczoraj skończyła 10 tygodni
U nas też pajace 0-3 miesiąca robią się za krótkie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My też 3 kupujemy, jak te się skończą
My jeszcze 2, bo t. nas uraczyła paką i trzeba wykańczać

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Pionę i ja przybiję

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:04   #3123
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej,lepiej późno niż wcale
mieliśmy strasznie ciężki wczorajszy wieczór i noc , dziś w dzień też średnio , uczę się cierpliwości i opanowania

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ewacia, spokojnie
Jeśli wieczorami Sebuś domaga się jedzenia co chwilę i szybko się irytuje, to podaj przed snem butlę z mm Dziecko będzie zadowolone, a Ty odpoczniesz. Ja tak czasem robię. Nawet w dzień mi się zdarza, jak np. Julek nie śpi przez 5 h i non stop praktycznie by jadł. Wyssie mnie na maxa, więc co mam mu dać, jak mleko jeszcze się nie naprodukowało? Jasne, że daję butelkę
Zastanawiam się tylko co jest takiego w mm, że dzieci lepiej po nim śpią? Przecież mleko matki jest najlepsze na świecie
ja się zastanawiam od kilku dni czy na wieczór nie ściągac laktatorem i nie podawac tylko mega ciśnienie mam na kp z każdej strony świata, sama też bardzo bym chciała karmić i dygam się czy Mąłemu nie spodoba się butla i nie będzie chciał piersi , jak myślicie jakbym co wieczór podawała butelkę to ud ami się utrzymać kp ?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z racji deprechy jadę do rodziców będę pewnie wieczorem
do nas dziś moi rodzice przyjechali , po ciężkiej noce przydali mi się, tata zabrał wnuka na spacer, ja pospałam godzinkę, a mama zrobiła obiadek ,już pojechali bo mają ok 100km drogi do domku ,ale umówiłam się z mami że przyjadę do niej na tydzień na początku grudnia
Cytat:
My też 3 kupujemy, jak te się skończą
my chyba będziemy przechodzić na 2 z dady

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Ja na siebie patrzeć nie mogę naprawdę... Jak widzę zdjęcia dziewczyn w klubie jak wyglądały po ciąży bez ćwiczeń, to myślę sobie, że ze mną jest coś nie tak, a przecież dziś mija 6 tydzień, a ja nie miałam w ustach nic słodkiego... Dzień w dzień ten sam scenariusz jedzenia:

Co ja robię źle?

W dodatku te piekielne rozstępy na brzuchu, które nie chcą zniknąć...

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Już ogarnęłam
Ty karmisz ? strasznie malutko jesz , czy Ty masz siłę ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:09   #3124
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja sie czuje oblesna.Nie dosc ze gruba to jeszcze taka obwisla.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:22   #3125
ja :)
Zakorzenienie

Matal, śliczna sukienka A komplecik dla Elenki boski
Kurcze, chyba musze zostawić Pole z babcią i też wyskoczyć na jakieś zakupy

Cytat:
Zastanawiam się tylko co jest takiego w mm, że dzieci lepiej po nim śpią? Przecież mleko matki jest najlepsze na świecie
Z tego co nam babka na zajęciach mówiła to dlatego, że mm się znacznie dłużej trawi i dłużej 'siedzi w brzuszku', więc dlatego dziecko dłużej na nim śpi Użyła porównanie mleka matki do zwykłego mleka z kartonu, a mm do tłustej 30% śmietany

Cytat:
madziucna jak po kapaniu daje cyca to mam tez przy sobie butle ale z moim mleczkiem i mu daje i po tym spi tak do 23-24 a kapiemy sie o 19-19;30 wiec pierwsze spanie ma dośc dobre tylko potem juz jest coraz czestsze wstawanie i wtedy musze spróbować dac mu mm.
dzisiaj np jadł c cyca i butle mojeo mleczka 60 ml o 11;30 i pzespał po tym do 15 obudził sie zjadł troszke cyca ale nie dużo bo sie zaczał cieszyc itp itd i mineła godzinka czyli wybiła 16 zrobił się niespokojny i wrzeszczacy i spiacy ale za nic nie dał sie uśpic wiec dałam cyca jedneo dosyc nawet pocycał tak z 10 min i piernik spi. nie moge go rozpracować
przepraszam ze tak ciale o sobie ale w domu kazdy mi tylko mówi daj mm i tyle no ale przecież dziecka nie głodze ...mam taką nadzieje ...wży ponad 6 kilo
Moja budzi się podobnie. Kąpiemy koło 19.30-20, później szamka i budzi się 23-24, później 3-4, później 6-7. I później już zaczyna dzień i chce hasać świat oglądać kiedy ja do rannych ptaszków nie należe i lubie pospać No cóż, trzeba zmienić przyzwyczajenia
A w dzien je zazwyczaj co 3h, czasem a spacerze jak przyśnie to co 4h, a czasem dopomina się już po 2h.
W dzień mi to w ogóle nie przeszkadza, a w nocy bym sie wyspala, ale jakoś się już przyzwyczajam
No i ona nie je długo. 10-15 minut ssie i nara spadaj cycu nie w głowie mi przytulanki Mam tylko nadzieję, że ładnie przybiera, ale to się dowiem 21 listopada na ważeniu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tak w ogole to Bartus dzis konczy 2 miesiace!!

Pisałyście też o USG bioderek, że nie wszędzie dają itd. To nie jest norma w każdym kraju i zgadzm się z matal, że jeśli lekarz zna się na rzeczy to przy zwykłym badaniu potrafi stwierdzić czy USG jest potrzebne czy nie. Tutaj też mamy tylko zwykłe badanie i po nim lekarz decyduje co i jak
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:31   #3126
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja sie czuje oblesna.Nie dosc ze gruba to jeszcze taka obwisla.
Mam to samo, a najgorsze ze moj TZ wyglada swietnie a ja przy nim jak galareta O.o

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 17:36   #3127
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
kiedy to zleciało, że nasze dzieci już na rozm. 3 idą
A Majusia dziś ma 6 tygodni i dalej 1 są jej dobre... ale przechodzimy na 2 od kolejnego tygodnia, bo 1 się kończą.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Fajna

Hmm, wg mnie jesz za mało. Powinnaś jeść 4-5 posiłków, bardziej zróżnicowanych. Ostatni 3 h przed snem, nie wcześniej. Przy diecie bardzo ważna jest regularność posiłków.
Co pijesz? Najlepiej samą wodę i herbatę bez cukru
Ćwiczysz coś?
Staram się ćwiczyć z Mel B rozgrzewkę i brzuszki + Chodakowska

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

Ty karmisz ? strasznie malutko jesz , czy Ty masz siłę ?
Daję pierś tylko w nocy i na uspokojenie, mała je mm.
Ja nie potrafię zjeść więcej, mam jakąś blokadę wewnętrzną.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 17:43   #3128
ladanseuse14
Zakorzenienie

agusia a co z Chodakowskiej?
Stary 2013-11-09, 18:03   #3129
agravka
Wtajemniczenie

Hej, od wczoraj jesteśmy u rodziców, podróż masakrycznie długa, bo 120km jechaliśmy 4,5h...a ja głupia myślałam, ze nie będzie korków, mała wczoraj skończyła 4 tygodnia i dziś jest masakra, z nowości zjadłam spory kawałek sekacza, a Iga od godziny 10 spała może 1,5h...nawet na spacerze był ryk, czy to skok? Cały czas chce ssac...koszmar jakiś. Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nie mam kiedy nadrobić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:10   #3130
MsLullaby
Zakorzenienie

Zabawa mojej pociesznej 5-miesiecznej siostrzenicy Szykujcie sie nas tez czekaja takie widoki hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450773_580055692047812_1144005030_n.jpg (69,5 KB, 57 załadowań)

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:16   #3131
Asiek84
Wtajemniczenie

Hej

Hubert kończy dzisiaj 3 tygodnie, a jak patrzę na niego to wydaje mi się ze jest z nami od zawsze już zaczyna nabierać ciałka, wczoraj był ważony i waga wskazała 3910 g

Po wczorajszych pięciu godzinach naświetlania poziom bilirubiny spadł mu do 11 (tyle miał przy wypisie) dzisiaj jest już dziewiątą godzinę na lampkach i widać dużą różnicę.

Jakub jutro ma imprezę urodzinową, tz odebrał tort z cukierni, wczoraj upiekł szarlotkę- która ja zrobiłam ale nie zdążyłam upiec i ma zamiar ciacho shreka dokończyć- biszkopt jest już upieczony... Normalnie w szoku jestem

Życzymy zdrówka dla innych watkowych chorowitkow
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:44   #3132
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
agusia a co z Chodakowskiej?
Skalpel, Turbo spalanie i te ćwiczenia po 6 minut

Mama foka
Stary 2013-11-09, 18:50   #3133
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z racji deprechy jadę do rodziców będę pewnie wieczorem
A co to za deprecha? Czemu ?

Cytat:
zastrzelcie mnie bo jem z adim milke truskawkowa
Nic mi nie mówcie. Jak was czytam to się załamuję. Ja ciągle jem słodkie - jak w ciągu dnia czegoś nie zjem to mnie skręca normalnie.Dziś kupiłam wór tikitaków-cukierków, żelki na wagę, batony i składniki na ciasto- kolejne już bo robie je na okrągło. Wracając kupiłam mi i tż buły słodkie... bo już nie wspomnę że wczoraj zjadłam tonę cukierków michałków kokosowych i tak mogę wymieniać.
Jedyny ratunek to chyba te ćwiczenia do których już coraz bliżej bo nie wierzę że mi przejdzie żądza słodkiego- a kiedyś to tylko słone bym jadła ...

Po ilu tygodniach umawiałyście się do gina na wizytę??

Natalia, dzięki za info o przecenie w teskaczu. Wróciłam z lego duplo, puzzlami i zawieszką lamaze Super, że napisałaś bo bym nie wiedziała

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hej

Hubert kończy dzisiaj 3 tygodnie, a jak patrzę na niego to wydaje mi się ze jest z nami od zawsze już zaczyna nabierać ciałka, wczoraj był ważony i waga wskazała 3910 g

Po wczorajszych pięciu godzinach naświetlania poziom bilirubiny spadł mu do 11 (tyle miał przy wypisie) dzisiaj jest już dziewiątą godzinę na lampkach i widać dużą różnicę.

Jakub jutro ma imprezę urodzinową, tz odebrał tort z cukierni, wczoraj upiekł szarlotkę- która ja zrobiłam ale nie zdążyłam upiec i ma zamiar ciacho shreka dokończyć- biszkopt jest już upieczony... Normalnie w szoku jestem

Kurcze wy w szpitalu ? Ostatnio mało na bieżąco jestem...
Naświetlanie? Tak późno? Co się stało?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:56   #3134
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam od kilku dni czy na wieczór nie ściągac laktatorem i nie podawac tylko mega ciśnienie mam na kp z każdej strony świata, sama też bardzo bym chciała karmić i dygam się czy Mąłemu nie spodoba się butla i nie będzie chciał piersi , jak myślicie jakbym co wieczór podawała butelkę to ud ami się utrzymać kp ?
Myślę, że nie
Możesz przecież wieczorem ściągać laktatorem i pobudzać laktację.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Z tego co nam babka na zajęciach mówiła to dlatego, że mm się znacznie dłużej trawi i dłużej 'siedzi w brzuszku', więc dlatego dziecko dłużej na nim śpi Użyła porównanie mleka matki do zwykłego mleka z kartonu, a mm do tłustej 30% śmietany

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Po ilu tygodniach umawiałyście się do gina na wizytę??
Ja idę w środę - równo 9 tygodni po porodzie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:01   #3135
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja idę w środę - równo 9 tygodni po porodzie
Mnie zbadał 2-3 tygodnie po porodzie, nie pamiętam już dokładnie, wiem, że szliśmy wtedy do niego po wniosek do becikowego, a on mi kazał wejść na fotel do badania Zapytałam się czy mam się pokazać po 6 tygodniach, a on, że nie, bo nie byłam szyta, w środku wszystko ok, mam sobie przyjść do kontroli kiedy będę mieć czas w grudniu

Mama foka
Stary 2013-11-09, 19:06   #3136
ladanseuse14
Zakorzenienie

moje dziecko jest dziwne - włożyłam do chusty, puściłam mayday w RMF Max i śpi jak zabita
Stary 2013-11-09, 19:08   #3137
bajka1807
Zakorzenienie

Ja do gina ide 18.11 po 12 tyg od porodu
i zapewne dostanę okres bo juz mi sie plamienia zaczynaja ale ide po grochy wiec jak dla mnie nie musi mi podwozia ogladac

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:12   #3138
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wg mnie ładnir je, spi i przybiera. Moma na noc tez jakby wiecej je ale dzieki temu mam max 2pobudki. Wladnie znowu je. Danie mm moze ale nie musi skutklwac dluzsxym niejedzeniem a na bank spowoduje mniej mleka u ciebie. Jak nie usyoiaxz na stojaco lub nie wnerwia cie to mega masakrycznie to moze dawaj samo piersiowe.
zgadzam się

Ewacia, jeśli nie jesteś mega zmęczona takim karmieniem, to jeszcze wstrzymaj się z mm, daj małemu czas żeby sam się wyregulował a te 3h to raczej tyczy się dzieci na mm, dzieci kp maja prawo jeść częściej i nie ma w tym nic złego. a z czasem na pewno zacznie jeść rzadziej
szkoda że nie masz wsparcia w rodzinie, nie mam pojęcia czemu tak Cię naciskają na mm (terror butelkowy ).

Cytat:
Zabawa mojej pociesznej 5-miesiecznej siostrzenicy Szykujcie sie nas tez czekaja takie widoki hehe
słodka

Cytat:
Hej

brawa dla męża
i super że bilirubina spada, buziaki dla małego

Cytat:
Natalia, dzięki za info o przecenie w teskaczu. Wróciłam z lego duplo, puzzlami i zawieszką lamaze Super, że napisałaś bo bym nie wiedziała [COLOR="Silver"]
super
ale teraz to zła jestem bo wysłałam dziś męża po lamaze i durna baba powiedziała, że tego promacja nie objemuje, więc nie wziął bo na allegro taniej. głupi babsztyl
i w ogóle dobrze że wczoraj pojechałam bo dziś u nas już malutko zabawek było, tż mówi że praktycznie puste półki

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:13   #3139
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko jest dziwne - włożyłam do chusty, puściłam mayday w RMF Max i śpi jak zabita
Moj dzisiaj zasnął przy hiphopie w leżaczku.

A potem z tatusiem słuchał soundtracka z "młode wilki" i gregoriana.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 19:29   #3140
ewacia85
Wtajemniczenie

no bez jaj seba po kapieli dostał dwa cyce na zmiane coś ze 4 razy no to na bank wycycał conajmniej 60ml może wiecej kto to wie i po tym zjadł butle mojeo12o ml czyli razem conajmniej 180 i zamiast spac to oczy jak 5zł ,............gdzie on t o mieści to teraz sie nie dziwie że co godzine wisi na cycu

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zgadzam się

Ewacia, jeśli nie jesteś mega zmęczona takim karmieniem, to jeszcze wstrzymaj się z mm, daj małemu czas żeby sam się wyregulował a te 3h to raczej tyczy się dzieci na mm, dzieci kp maja prawo jeść częściej i nie ma w tym nic złego. a z czasem na pewno zacznie jeść rzadziej
szkoda że nie masz wsparcia w rodzinie, nie mam pojęcia czemu tak Cię naciskają na mm (terror butelkowy ).

słodka

jakos specjalnie mnie to nie meczy już sie przyzwyczaiłam i jka śpi w nocy dłużej to ja z kolei budze się cała mokra od mleka
jak sie żale mamie to ona mówi że ona by juz dawno butle dała żeby mi noce przesypiał mówisz żeby jeszcze się wstrzymać z mm.... na razie daje w butli moje raz lub 2 razy dziennie ale tez nie bardzo mam co ściąnać bo przy takiej czestotliwości karmienia to jestem wycycana na maksa, a jak seby nie karmie ze 3 odzinki to samo mi sie z cyców puszcza...to cyba z ta laktacją nie jest jeszcze takk źle
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:34   #3141
Brydzia_
Zakorzenienie

Cotka ja ide w srode czyli po 8.5 tygodnia.
W sumie bylam 2 tyg po porodzie i niby wszystko ok. Ale ide z powodu tego ucisku ktory czuje. No i po tabletki anty.... bo jak caly czas mowilam ze w maju chce byc w ciazy tak od dnia porodu mi sie zmienilo i pomysle moze za rok albo dwa

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:40   #3142
tassia
Zakorzenienie

kochane ja sie odmeldowuje pewnie do wtorku. przyjechali do mnie znajomi z wroclawia
myslalam ze bede miec czas na wizaz ale niestety.

na koniec pochwale sie ze moj syn juz 3 noce z rzedu spi po 8 godzin ciagiem w nocy (przerwa miedzy karmieniami 9godz!)
w ogole mlody je 5max 6 razy na dobe
maetwi mnie to ze tak malo ale z drugiej strony je chyba duzo i przybiera wiec zle nie jest

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:50   #3143
Asiek84
Wtajemniczenie

Haha tz stwierdził ze jednak nie będzie się porywał na to ciasto, ze zrobię sama jak będę w domu, boi się ze kuchnia tego nie przeżyje

Cotka my mamy powrót do szpitala ze względu na skok poziomu bilirubiny i mały ma znowu lampki
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 19:54   #3144
kaska87
Zakorzenienie

wróciliśmy od moich rodziców

Cytat:
Byliśmy wczoraj z Majeczką na pierwszym badaniu USG bioderek i się okazało, że jest na granicy normy Musimy przez najbliższe 4 tygodnie ją szeroko pieluszkować (min.17cm rozchylenia), nóżki jak u żabki i masować jak najczęściej bioderka w pozycji właśnie "na żabkę" + pięty do pośladków. Zamówiliśmy na allegro taką specjalną pieluchę do tego... Jak za 4 tygodnie nie będzie poprawy, to lekarz zaleci inne środki.
ja nie pomogę, bo nasz ma ok z bioderkami
Cytat:
moja na domowej wadze 5,5 kg
mój też cos koło tego- we wtorek szczepienie to się dokładnie dowiem

Cytat:
i koniec za mało jesz i nie schudniesz proste

Cytat:
a i dziś kupiłam pakę Pampersów rozm. 3, wykończymy tą co mamy i przechodzimy na nie kupiłam niedawno mojemu dziecku ten komplet z H&M z sarenką

EDIT: wczoraj skończyła 10 tygodni
piękny jest ten komplecik z sarenką, w ogóle ja sika na te dziewczynkowe ubranka z h&m ale nie mam komu kupić, bo w rodzinie nie ma takiej małej damy
gratulacje za 10 tygodni
my też kończymy obecną paczkę dwójek i przechodzimy na trójki- jeszcze są troszkę długie, ale nie ma sensu kupować, skoro dają radę a mam ich masę
Cytat:

Cytat:

cieszę się, że Hubcio zdrowieje
brawa dla TZ
Cytat:
A co to za deprecha? Czemu ?
a pisałam już dzisiaj, bo małż ma głupią pracę tzn. zmianową i mi smutno, ale już ok- pojechałam sobie do rodziców

u gna byłam po 6 tygodniach

Cytat:

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:02   #3145
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
jakos specjalnie mnie to nie meczy już sie przyzwyczaiłam i jka śpi w nocy dłużej to ja z kolei budze się cała mokra od mleka
jak sie żale mamie to ona mówi że ona by juz dawno butle dała żeby mi noce przesypiał mówisz żeby jeszcze się wstrzymać z mm.... na razie daje w butli moje raz lub 2 razy dziennie ale tez nie bardzo mam co ściąnać bo przy takiej czestotliwości karmienia to jestem wycycana na maksa, a jak seby nie karmie ze 3 odzinki to samo mi sie z cyców puszcza...to cyba z ta laktacją nie jest jeszcze takk źle
kochana, na pewno nie jest źle skoro Seba tak ładnie przybiera
i wg mnie przy kilkutygodniowym dziecku są ważniejsze kwestie niż przespana noc a których mm Ci nie da... co więcej, to wcale nic pewnego że po mm prześpi noc......

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:11   #3146
rusałka_1
Zakorzenienie

Mój maluch zaczął mocno ulewać Dziś nawet na mnie zwymiotował Nie wiem jakie mogą być przyczyny takich zachowań???

Cytat:
Też się bałam jak Julek był malutki i tak mu się robiło Misia, to dlatego, że mleko mu za szybko leci i on nie nadąża z połykaniem, a jeszcze przecież musi oddychać. Spróbuj karmić w pozycji pod górkę. Pomaga i fajnie odgazowuje dziecko.
Co to znaczy ta pozycja pod górkę???
Będę wdzięczna za opis

Cytat:
gratulacje!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:11   #3147
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Kasia a co ma ilość posiłku do chudnięcia? Ja nie potrafię zjeść więcej, jem tyle ile potrzebuje mój organizm.

Mama foka
Stary 2013-11-09, 20:12   #3148
kaska87
Zakorzenienie

Ewcia ja Ci powiem jeszcze tyle, że strasznie zazdroszczę, że malutki na Twoim mleczku tak ładnie przybiera, ja bym wiele dała żeby karmić tylko KP... i mimo, że śpioch ze mnie to nawet bym zniosła wstawanie co 3h
no i tak jak Natala pisze- nie wiesz czy na mm dłużej pości, bo mój na cycowym jedzonku potrafi 7,5h przespać także myślę, że to nie ma znaczenia

Aga bo organizm "się broni" i magazynuje bo "wie", że jedzonka nie dostanie jedz częściej ale mniej i będzie ok

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-09 o 20:14
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:20   #3149
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

ja tez zaczynam sie lamac i myslec o mm. szkoda mi mojego starszaka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:24   #3150
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia a co ma ilość posiłku do chudnięcia? Ja nie potrafię zjeść więcej, jem tyle ile potrzebuje mój organizm.
twoj organizm traktuje twoja diete jak glodowke i zamiast chudnac to mozesz i nawet tyc, bo organizm zamienia wszystko co zjesz w tluszcz i go magazynuje.
ja sie tak zalatwilam, potrafilam nie jesc calymi dniami, a jak cos zjadlam to wszystko w dupe szlo bo organizm wiedzial ze dlugo zarcia moze nie dostac z tym ze u mnie to nie byla dieta tylko brak czasu i lenistwo nie chcialo mi sie tylko dla siebie gotowac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości