|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Zapomnialam sie pochwalic.
Mielismy zamiar zrobic rodzina zrzutke I kupic Majce hustawke. Ale taka z prawdziwego zdarzenia. Lezaczka nie lubi , wiec szukamy dalej , cos co ona polubi a mnie troche odciazy.. Znalezlismy Fisher Price Butterfly za 170£ - kasy w cholere ale jeszcze moj tato mial sie dorzucic I brat wiec do przezycia. Teraz usypiajac mala weszlam z głupa na eBay I uzywana ale w idealnym stanie wylicytowalam za 40£ ![]() Mam nadzieje ze jutro po nia pojada I najwazniejsze ze Majka ja zaakceptuje a nie tak jak ten bujaczek cudowny - choc nie moge powiedziec ostatnio przesiaduje w nim juz cale 15 min ![]() Jak nie to ja sie będę w niej hustac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4203 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ide robić sobie gofry
![]()
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damian nie przyjedzie ani nie zadzwoni bo teściowa go przekabaci że ma nic nie robić bo niedługo wrócę z podkulonym ogonem... Żeby się nie przeliczyła. Jak Jaśka zabierałam to nawet z kuchni nie wyszedł... Jak ich nakryłam to powiedzieli że nie obgadują i że o nic im nie chodzi, teściowa dodała że nie chce się kłócić. A jak wychodziłam to o mało mnie nie pobiła bo "dramatyzuje", zaczęła fikać a ja grzecznie "do widzenia" i wyszłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
Nie wiem kompletnie co Ci doradzić, to Twój mąż, ojciec Jasia, napewno nie warto wszystkiego przekreślać od razu, trzeba spokojnie przemyśleć, nawet zapisać sobie na karteczce za i przeciw. Z drugiej strony tyle razy już nam tutaj pisałaś że coś jest nie tak, że szkoda by było Twoich nerwów i Jasia dzieciństwa na ciągłe wasze kłótnie. A do tego wszystkiego jeszcze teściowa, która okazała się w cale nie być taką złotą kobietą za jaką ją miałyśmy. Odpocznij u rodziców, skup się na sobie i Jasiu, a sprawa napewno sie wyjaśni w którąś stronę prędzej czy później Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze ciekawe co u Ryby ![]()
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Idę z rodzicami do znajomych bo się mnie boją samą w domu zostawić... mama stwierdziła że za bardzo roztrzęsiona jestem żebym sama została
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
babku,
![]() ![]() domi, bardzo mi przykro. Moim zdaniem tutaj cały czas wychodzi niedojrzałość Damiana. Teściową bym olała, bo to nie z nią masz dziecko i nie z nią tworzysz rodzinę. Najgorsze jest to, że wydaje się, że Damian nadal uważa za najbliższą rodzinę właśnie ją a nie Ciebie z Jaśkiem. Nie wiem nawet, co Ci poradzić, bo nie wiem czy kolejne rozmowy z nim przyniosą jakiś skutek...
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-11-09 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Wtajemniczenie
|
Domi życze Ci teraz żebyś na spokojnie mogła sobie wszystko przemyśleć bo dzisiaj napewno jesteś w wielkich emocjach.
![]()
#4211 | |
Wtajemniczenie
|
ale ty jesteś jego mamą i to się liczy, sama jak będzie trzeba to dasz sobie radę, a jego po dupie przetrzepie jak zdecydujesz się nie wracać i będzie miał alimenty płacić
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda to tego, ze z tym slubem do narodzin Jasia nie zaczekałas. Teraz juz bys miala czarno na białym. Dobrze ze masz rodzicow na ktorych mozesz zawsze liczyc ![]() Tez sie martwie o Rybke. Jej mama jeszcze jest wiec mam nadzieje ze wyłapie moment kiedy cos sie bedzie zlego dzialo .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4213 |
Rozeznanie
|
Ale zrobiłam i zjadłam pyszne goferki z bitą śmietaną. Jeszcze trochę mam na później
![]() Dziewczyny pomóżcie bo teraz mam dylemat którą karuzele wybrać : http://allegro.pl/fisher-price-karuz...694390323.html czy http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...667899724.html ????
#4214 | |
Wtajemniczenie
|
Domi strasznie Ci współczuję sytuacji... cholerka powiem Ci, że to chyba wina mieszkania z teściową - przez to też Twój mąż nie dojrzał do końca, słucha jej jak wieszcza i jest jak jest :/ Przykre to, że facet był na tyle "dojrzały", żeby się ożenić, ale za grosz nie ma w sobie męstwa i dojrzałości żeby być owym mężem, a co najgorsze ojcem dla Jasia. Jestem z Ciebie dumna, że odważyłaś się wyprowadzić z tego chorego domu (zakażonego przez teściówkę) i trwaj przy tym! Nie ulegaj! Spędzaj czas z Jaśkiem i przyjmuj pomoc rodziców, staraj się jakoś trzymać Kochana
![]() Graaaatulacje dla Olenki, Eluvtus i Kruszynki ! ![]() A ja leżę jak królowa od wczoraj, nawet naczyń nie myłam, nic ![]() ![]() No i teraz właśnie pojechał z misją do tesco - kupić zabawki dla wszystkich dzieci w rodzinie w ramach prezentów pod choinkę (trzeba skorzystać z promocji na te bony do wykorzystania) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Domi...ha to przerabiałam i nie chce wam źle życzyć ale póki będzie teściowa to zawsze tak będzie bo to wg mnie naminsynek. A ja sue pofarbowalan i zobaczymy co z tego wyjdzie...nie rodze ech |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze kiedy dzieci stają sie bardziej komunikatywne???
Ja nie wiem czy ja coś robie źle czy z moim dzieckiem jest coś nie tak, mała jak zje to poleży z 15 minut spokojnie a później włącza się alarm, musze ją albo przęłożyć na brzuch ale to rzadko pomaga, pozytywka jej jeszcze nie kręci, to że do niej gadam śpiewam nie pomaga i albo muszę ją wziąć do wózka albo na ręce i zatkać buziaka smoczkiem.
#4218 |
Rozeznanie
|
Toście mi rozjaśniły
![]()
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-09 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() kupiłam średni blond....a kuźwa na głowie mam conajmniej czekolade...i to jescze gorzka.....a tyle czasu rozjasniałam;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Wtajemniczenie
|
kupna farba nigdy nie rozjasni - wiem z doświadczenia :/
Słyszałam jedynie pozytywne opinie o blondach Syoss. |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
Domi
![]() Dziewczyny dzięki za otuchę, już się troszkę uspokoiłam z tą bakterią, trochę mnie pocieszyłyście ![]() Asist22 mi podoba się bardziej a pierwsza, sama myślę nad taką dla mojej Małej. Dziewczyny a ja dziś mam swój termin porodu.... a tu cisza jedyne co mnie męczy to zgaga... ![]() We wtorek rano ruszam do szpitala (tak się umówiłam z lekarzem) i chyba będę mieć założony ten cewnik foleya... bardziej boję się tego cewnika niż samego porodu ![]()
#4223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Jednak z mężem zdecydowaliśmy się na tę drugą z większą opcją melodyjek. Trochę też zasugerowałam sie opinią Antibi. I jeszcze kupiłam lampkę dla małego, ale kuźwa droga bo 109 zł. W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam. ![]() ![]()
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Oj, Domii, współczuje
![]() Od siebie dodam, nie ufaj już teściowej, bo ja miałam też kiedyś taką zołzę pod dachem, co urabiała EX tż przeciwko mnie, manipulując że rzekomo kłóciłam się z nią i wpychała mi słowa w usta, których nie wypowiedziałam nigdy. Ach, jaka to była radość jak my się kłóciliśmy... TŻ pójdzie po rozum do głowy, obstawiam mniej niż 7 dni. Ale zastanawiałabym się powaznie nad powrotem do jej domu, bo już teraz widać, że normalnie przez nią nie będzie, a i małżeństwo rozwali, jak Damian się nie opamięta... teściową powinien on strofować i gasić jej zapędy w matkowaniu Jasiowi, oby tylko on to zrozumiał.... u mnie do dupy.............. czekałam całe 5 dni na weekend. i spędzam go sama jak palec w dodatku z wisielczym humorem... mama tż jest w szpitalu ![]()
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
normalnie od 3 dni mam taki spadek nastroju że masakra. dzisiaj dodatkowo ten szpital + pogoda absolutnie do dupy. nic tylko płakać. ech, jakbym teraz zaczęła rodzić, to chyba rozłożyłabym ręce, bo nie mam sił... nie chce mi się dzisiaj nawet iść pod prysznic. katastrofa. wszystkie bóle zapowiadające od wczoraj absolutnie wyciszone, mały spokojny aż za bardzo - normalnie martwie się... jakby mi dziecko podmienili. wiem, że mało miejsca, może to zapowiedź porodu. nie wiem. zawsze w listopadzie taka chandra mnie łapie że hej.
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania współczuję samopoczucia:< Mi się za to mega nudzi,jak mówię ludziom, że mi się nudzi to wszyscy gadają, że niedługo nie bedzie mi się nudzić... Wkurza mnie ta gadka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za teksty ![]() ... zauważyłam że przeraża mnie fakt, że dziecko pojawi się tu za chwile ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- oho, Trudno znów na pasku. i co u Ciebie?
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-11-09 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Rozeznanie
|
wracając do karuzeli http://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24
może jadziwna jestemale naprawde te liscie ruszajace się mnie przerazaja...i taksie zastanwiamczy jakbym była takim maluszkiem to czynie wydawałoby misie że to jakis potwor człapiący paszcza hhehehe dobrze ze kolorowa ![]() z Piotrusiem miałam z FP te misie z projektorem i tez ja lubil mimo ze jasne kolory... unikam łazienki zeby w lustro nie patrzec ![]() a TŻ wiecie co robi? Klocki mi lego układa...zaznaczam że Piotrusia nie ma.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jestem dziwna, zaczęłam się bać szpitala i samego porodu, jakbym mógł ktoś za mnie urodzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.