|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
#62 |
|
potworkowa
|
zamówiłam kibelek dla Oliwki, ciekawe, czy będzie chciała w ogóle do niego podejść
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie oglądam wózki na all... dla lalek niekóre wyglądaja jak prawdziwe dla dziecihttp://allegro.pl/duzy-polski-wozek-...670171503.html http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-st...670183015.html jako dziecko miałam pdobny. zamiast go wyrzucać, rodzice powinni trzymać. byłby jak znalazł
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może to ząbki??? U nas Matinek przy zębach kupki luźne robi, nawet 2-3 tygodnie wcześniej zanim wyjdą. A poza tym jest ok. |
||
|
|
|
#65 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory ząbki pojawiały sie bezpoblemowo. jedynie przy czwórkach Zuzia była bardziej marudna. a teraz wydaje mi się, że dolna trójka sie przebija. no i nie wiem, czy dawać jej nadal leki ( w sumie oprócz probiotyku to dostaje tylko nifuroksazdy 2 razy dziennie przeciwbakteryjnej biegunce)?
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem właśnie, że ta skóra będzie się łuszczyć, kolega przechodził i już się co nieco dowiedziałam, ale grunt, że ta opuchlizna mi powoli schodzi. Cytat:
Dzięki dziewczyny za życzenia powrotu do zdrowia, jest nieco lepiej bo mogę chodzić i ręce są mniej spuchnięte, tylko strasznie to wygląda... Myślę, że Maja też przeszła to ale znacznie łagodniej.
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ten ze spłuczką i uchwytem na srajtaśme??
![]() Też go mamy dostał na roczek od chrzestnej ![]() Narazie sie nim bawił tylko i czeka w szafce na odpowiedni moment sadzania który sie pomału zbliża bo jak zrobi kupke w pampersa to pokazuje że tam coś ma i potem leci do pokoju i pokazuje na pampersy ![]() Dzień dobry ![]() Wpadam na chwilke i oznajmiam jeśli ktoś zainteresowany że w media markt jest akcja 30 rat za 0%. Jedziemy dziś w sprawie tv i zobaczymy czy przypadkiem uda nam sie już dzisiaj kupić ![]() Pewnie nie bo sie napaliłam już ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas nocka taka sobie bo Danduś kaszlał sporo ![]() Fabis też coś zaczyna
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia ja miałam szkarlatyne 2 lata temu. Przebiega tak samo jak bostonska tylko wcześniej jest angina. Uczucie palenia dłoni i stóp okropne
Witamy się. Jasiu dospał do 8 ![]() Dearlie a jak u Was imprezka wypadła?
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Michaś jeszcze śpi! a ja juz wyspana, nareszcie! Cytat:
Michaś taki przytulas się zrobił teraz, na ręce tylko, trochę się pobawi i do mamy. A dajesz jej mleko, kaszki itp?Iwoncia Twój Alanek to bystrzak, fajnie jak juz dziecko takie kumate i daje mamie znać co chce. Mój to nawet am nie powie jak głodny no ![]() wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
wysłane z fona
|
||
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie mi co zrobić mam.Lekarz wypisał mi receptę na antybiotyk AZITRO LEK na zapas,jakby się Hubertowi po 3-4 niach inhalacji nie poprawiło.I tak: gorączki już nie ma,charczenie wydaje mi się że ciut lepiej ale robi brzydkie kupki i kaszle,dziś w nocy strasznie kaszlał chyba wykupię antybiotyk,co?
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanej zabawy!
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się i my w nowym wątku
co prawda mało się tu udzielam ostatnio, ale to tak żebyście nie zapomniały o mnie ![]() buziaki |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero tu dotarlam
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Właśnie wyszłam z wanny z długiej kąpieli, Tatuś położył Zuzię drzemkę więc relaks.
|
#78 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super sie patrzy jak te dzieci tak szybko łapią, wiedzą o co chodzi itp Aaaaaa !!!!!!! kupiliśmy nowy TV !!!!!! Ide go zaraz rozpracowywać a tż małego usypiać bedzie ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#80 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() nie chcę zapeszać ale Lena od kilku dni śpi do 6.30 ![]() nic specjalnego nie zrobiłam, sama się przestawiła ![]() jestem od rana sama ale dopiero teraz znalazłam chwilę by spokojnie usiąść. wcześniej ogarnęłam z grubsza mieszkanie, byłam na zakupach, zrobiłam makaron z pomidorami, a teraz piekę tort ![]() masę już ubiłam, biszkopt się piecze więc najgorsza robota za mną ![]() [QUOTE=ula2689;43643257] Cytat:
Lenie się podoba chociaż wiadomo, że bawi się w nią na swój sposób ![]() Cytat:
polecam, dobra jakościowo. Cytat:
jak Lena miała biegunkę to podawałam jej kaszkę. odstawiłam za to owoce,soki, jogurty i przegryzki. a na obiad głównie marchewka z mięskiem. Cytat:
w wakacje miałam identyczną sytuację, Lena dostała jakieś leki ale lekarz na wszelki wypadek wypisał receptę na antybiotyk i nakazał go podać gdyby nie było lepiej. ale i tak pojechałam na kontrolę, antybiotyk trzeba było podać ale przynajmniej byłam pewna, że jest to konieczne. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- i mam już pomysł na prezent dla Leny ![]() kupię jej lalkę bobaska, takiego z butelką i innymi akcesoriami. myślałam, że na to za wcześnie ale Lena od kilku dni bawi się swoim pluszakiem. kładzie miśka na przewijak, wyjmuje mokre chusteczki z opakowania i myje go całego, ostatnio nawet metkę wyszorowała
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-10 o 15:01 |
||||
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny zakup radości z uzytkowania.Cytat:
![]() No właśnie ja bym mu kaszke chętnie podała bo on lubi a teraz malo je. wysłane z fona
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-10 o 18:26 |
||
|
|
|
#82 |
|
potworkowa
|
Boziu, jakieś fatum...
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4253 |
|
|
|
#83 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
no tak sie nacieszyłam że tż z moim ojcem pojechali wymienić bo źle popatrzyłam na numery seryjne telewizora ![]() Zależało nam z wifi i innymi takimi a ten nie ma. Dzwoniliśmy i wymienią ale żeby go spakować tak jak był. No to pojechali i czekam i zaraz zaczne ściany z nerwów obgryzać... Zła na siebie jestem Cytat:
coś Ty!!!!! ![]() No to ładnie sie bawi ![]() Pełna podziwu jestem dla niej ![]() Cytat:
napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Pies pomylił moją dłoń z szynką
![]() chciałam dać mu kawałek szynki a on zacisnął zęby na mojej dłoni .Mam kilka dziurek po zębach i lekko mi z boku spuchła ale już tak mocno nie boli tylko lekko odrętwiałą mam strone przy małym palcu |
|
|
|
#86 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja już po szkole, obrobiłam mieszkanko, mąż poszedł na imprezę z pracy,a ja siedzę i tylko maila grupowego odświeżam,bo mają dziś przyjsc wyniki testu na niego mam nadzieję,że zaliczyłam ![]() ![]() oby udało się zdobyć te 24 ptk z 40![]() ![]() ![]() Cytat:
nasz dzisiaj się wytarzał cały w gównie i zaraz ide ją drugi raz kąpąc,bo śmierdzi od niej na kilometr---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
hehe, nasza tuli swojego bobasa,a pies świruje,że drugie dziecko w domu jest mam zakaz od męża nazywania lali - dzidzią![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
by Fabiś się nie zaraził!
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dziś u teściowej bylismy, fajnie, miło, nakarmiła nas i jeszcze na wynos dała
|
|||
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak robicie krupnik i fasolkę po bretońsku?
nigdy nie robiłam a mam chętkę ![]() mogłybyście wrzucić nowe przepisy na klub, najlepiej coś z piersi kurczaka. ostatnio robię na zmianę albo makaron z suszonymi pomidorami albo kurczaka w maślance Kraven, tak nam smakują
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do gara wrzucałam puszki z fasolą czerwoną i białą, wedle uznania ilość, u mnie było 3 czerwone, 2 białe, razem z zalewą. Podsmażałam boczuś w kostkę, kiełbaskę, cebulę. To wszystko do fasoli wrzucałam, przyprawy według uznania, koncentrat. I wsio Ekspresowa fasolka.A krupnik: - mięsko - 3 pietruszki - pół selera - 3-4 marchewki - 2 duże ziemniaki - pół szklanki kaszy perłowej - natka pietruszki - ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, maggi. Ugotować mięsko. Dodać pieprz w ziarkach, liść, ziele. Marchewkę pokroić w talarki, pietruszkę, seler, ziemniaki w kostkę. Wyjąć mięsko. Wrzucić warzywa. Kiedy będą na pół miękkie dodać kaszę i ziemniaki. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić. Posypać natką. Przepis spisałam z mojego zeszytu, bo Krop też kaszy nie lubi więc nie robię, ale kiedyś jak robiłam to była pychota A z piersi kurczaka pyszne kotleciki mogę polecić: - 1/2 kg piersi - 250g pieczarek - natka pietruszki - starty ser - vegeta do smaku - 2 łyżki majonezu - 2-3 jajka - 2-3 łyżki mąki Jajka mieszamy z majonezem, serem, mąką, natką i vegetą. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy. Piersi kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na około 2 godziny wstawiamy do lodówki. Później na rozgrzanym oleju nakładamy nie duże kotleciki i smażymy na złoty kolor. Niebo w gębie. Już wiem co będzie na obiad jak przejemy to co teściowa dziś dała ![]() Zupa meksykańska też Cię interesuje, ogórkowa? Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2013-11-10 o 19:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

niekóre wyglądaja jak prawdziwe dla dzieci

.

by Fabiś się nie zaraził!