|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Gratulacje Em ma!!!
:kciuki za Dorotkę!!!!!
|
#3992 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co bylo nie tak na tej wizycie u kolezanki? Strach przed nieznanym jest normalny. I trzeba sie nastawic,ze beda tez ciezkie chwile,placz dziecka,zmeczenie. Ale gdyby bylo tak zle to chyba nikt nie decydowalby sie na kolejne dziecko,a jednak duzo dzieci ma rodzenstwo
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was po koszmarnej nocy
kręciłam się pół nocy na łóżku usiłując się ułożyć i dupa- jakbym się nie położyła to za parę minut ten sam rozdzierająco- łamiący ból Pytałam gina o jakieś maści- odpadają wszystkie typu voltaren. Nie wiem nawet czy to rozgrzewać biorąc pod uwagę, że zawsze przy rehabilitacji miała krio przecież nie wystawię pleców na balkon lub do lodówki.W efekcie jestem sztywna i zdrętwiała po prawej stronie cała No to sobie ponarzekałam
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny poranek
![]() Po pierwsze chciałam pogratulować Emmie ![]() Po drugie chciałam się pożalić, że gorszej nocy niż dzisiejsza jeszcze nie miałam już się zastanawiam czy jednak nie zainwestować w rogala. Rolowanie kołdry, podkładanie poduszek pod brzuch i plecy nic nie dało. Budziłam się co 20 min, nasza dziewczynka po każdym moim przebudzeniu i zmianie pozycji też się stawała aktywna. Eeh. Już zaczynam rozumieć, co koleżanka miała na myśli, że ostatnie 2 miesiące będą najgorsze..
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś na czczo się wystraszyłam w drugą stronę bo mi 59 wyszło. Jak niedocukrzenie. Jak nie w jedną stronę to w drugą... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Trzymamy kciuki za Em mę i jej kruszynkę! :roza: Oraz za całą resztę maluszków tych już na świecie coby dużo siły i zdrówka im dopisywało jak i za te co są jeszcze w naszych brzuszkach ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- O kurczę, widzę, że coraz więcej mamuś ma problemy ze spaniem :/ Ja póki co jeszcze daje radę i jedyne co mnie boli to małżowina od lewego ucha bo śpię najwięcej na lewym boku.I jedyne co sobie gdziekolwiek wkładam i podkładam to zwykła poducha między kolana. A! I mam tą poduszkę ortopedyczną taką co się dostosowuje niby do kręgów szyjnych, odciąża je itd. - Polecam!
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
chcę dziś zamówić a aptece gemini trochę rzeczy dla siebie i Adasia ale mam taki mętlik w głowie... coś czuję że dzisiejszy dzień będzie koszmarny
nie wiem czy kupić tylko sudocrem czy też kupować np krem na odparzenie musteli??? co do tego pępka w końcu- gaziki ze spirytem czy nie? ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- co myślicie o takich podkładach dla mnie? nie za małe?http://www.aptekagemini.pl/podklad-h...-30-sztuk.html
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-11-10 o 10:16 |
|
|
|
#3997 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się w nocy ruszę to ośmiornica zaczyna harce ![]() Cytat:
Najgorzej u mnie jest z środkowymi (przed wczoraj ukułam i czuję do dzisiaj )Z tym cukrem rano też mam problem, ale w drugą stronę. Słodkie mamy macie może pomysł jak obniżyć cukier na czczo? Przed wczoraj miałam 82, wczoraj 89, a dzisiaj 96 ![]() Cytat:
Moje dziecko wczoraj przed snem chyba miało czkawkę Myślicie, że to TO ?---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-10 o 10:29 |
||||
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam chyba 8 takich 90\60 a 35 szt 60/60 do małej do łóżeczka czy na przewijak ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Mam gaziki nasączone 70 % spirytusem
|
|
#3999 | |||
|
Rozeznanie
|
cześć
zaczynam nadrabianie z dwóch dni, ale tak krótko napiszę.. Cytat:
Cytat:
może to, że ogólnie miałam zły dzień i przed wyjazdem jeszcze pokłóciłam się z mężem . A może to, że po wizycie myślałam tylko o tych złych stronach (bo są bardziej widoczne) a dobrych nie?Przede wszystkim widziałam ogólne umęczenie, niewyspanie, niedojadanie, płaczące nie wiadomo dlaczego dziecko (czasami), czynności wykonywane automatycznie i brak czasu na "nacieszenie się" dzieckiem, nerwówka. Momentami chęć ucieczki dosłownie. A może to hormony po porodzie? Teraz sobie myślę, że oprócz tego była przecież jeszcze radość, że wodzi oczkami, że robi różne minki, że mu się odbiło, że jest spokojny i zrobił kupkę:P bo wcześniej było zatroskanie, że się biedaczek prężył.. że w ramionach mamy uspokaja się..opowiadała że chyba widziała pierwszy uśmiech ![]() w ogóle nie widziałam go 2 tygodnie i jak dziecko szybko się zmienia.. teraz już jest hmm świadomy? właśnie wodzi oczkami , wydaje mi się, że nadsłuchuje już wyrasta z ubrań na długość, szybko nabiera ciała i zmieniła mu się karnacja, wcześniej wydawało mi się, że jest czerwony.No i muszę się pochwalić, że uśpiłam go ![]() ![]() co prawda za jakiś czas obudził się no ale chyba się liczy heheCytat:
pewnie polecą łzy szczęścia, ale ja już taka jestem, że myślę co będzie później tzn po pierwszym WOW i raczej nie zadowalają mnie wzruszenia.. no niestety życie mnie nauczyło, że rozczulanie się do niczego dobrego nie doprowadza |
|||
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma, o której jesz ostatnią kolację i jak długo śpisz? Czasem cukier na czczo wynika z tego, że mamy za duży odstęp między posiłkiem. Chyba powinno się jeść trochę więcej na ostatani posiłkiek. U mnie przed snem cukier nie może być mniejszy niż 95. Spytaj EVI, bo coś na to zaradziła. Mnie tylko raz się zdarzyło przekroczyć normę na czczo o 1 jednostkę.
Ja cukrowo wczoraj poległam, no może poległam to za duże słowo, obiad - 130. Wczoraj jadłam to samo i było 110.Rano granica i ketony.... Bomba. Emma gratulacje! Ja się zmywam wątkowo troszkę, wykańczam się jakoś psychczinie nie mam sił nawet pisać/cytować Czytam was na tyle ile mogę skorzystać z kompa/telefony/Mam problemy ze snem ale nie fizycznie, dokucza mi ciągły niepokój napięcie, nerwowość. śpię o 5-6 h i koniec, a padam z nóg, jestem zmęczona ale zasnąć nie da rady. Domyślam się jaki jest powód, ale nie będę truć. Rano wstaję zmęczona, bolą mnie mięśnie barków i rąk. Jestem rozkojarzona, wszystko leci mi z rąk ;/ Może pod koniec tygodnia będzie lepiej, trzymajcie proszę za mnie kciuki we wtorek i piątek. Czeka mnie kardiolog i diabetolog. i inne ważne spotkania w międzyczasie więc małe kciuki na pewno mile widziane. Buziaki mamusie
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 90x60 cm wlasnie, z hartmanna. Wielkosciowo sa ok, chociaz myślałam ze beda grubsze.
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Pilotka, ja mam bardzo podobne podejście. U mnie jeszcze na dodatek ciąża nie była planowana i dowiedziałam sie o niej razem z mężem na tydzien przed ślubem. Mieliśmy plan żeby sie przeprowadzić do innego miasta, zmienić prace i postawić przez najbliższe lata na realizacje planów zawodowych, cieszenie sie z bycia razem, podróżowanie itd... Gdy dowiedzieliśmy sie o ciąży, to Oboje postanowiliśmy zostać w naszym rodzinnym mieście i byc blisko rodziny, dla mnie to krok w tył jeśli chodzi o życie zawodowe bo po pierwsze ciąża na zwolnieniu z powodu szyjki, a pózniej rok macierzyńskiego... Do tego wiadomo zmieni sie życie towarzyskie, nie wspomnę już o zwykłym byciu razem, o super romantycznych wyjazdach na weekend itd. Ale mimo tych wszystkich wątpliwości jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi ze będziemy mieć dziecko, nie bedzie tak samo - bedzie inaczej, ale to nie znaczy, ze źle
chcemy razem wychowywać naszego syna i liczymy na ciekawe życie z nim. Bo skoro my jesteśmy tacy fajni, to młody tym bardziej bedzie moi rodzice pomogą przy dziecku, czasem wezmą na weekend wiec damy radę bedzie dobrze!A my na pewno odnajdziemy sie jako mamy, wiadomo bedzie cieżko (ja nastawiam sie na hardcore zmeczeniowy przez pierwsze miesiące) ale w zamian bedzie to najwieksza satysfakcja z możliwych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4003 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas sudocrem nie zdal egzaminu,uzywamy bepanthenu i przy malym tez bede go uzywac,chyba ze z kolei Kacprowi nie przypasuje. Do pepka nic nie bede uzywac,przy Eryku tez nic nie robilam z pepkiem. Cytat:
Mam nadzieje,ze szybko poprawi sie twoje samopoczucie i wroci humorek,a ty wrocisz do nas. Trzymam kciuki!
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed chwilą się przeraziłam Cukier po śniadaniu 146! Zjadłam 2 kromki chrupkiego pieczywa graham, 2 plastry szynki i warzywa Przez godzinę od śniadania do pomiaru popijałam lurowatą kawę z mlekiem sojowym (może to ona tak podniosła cukier )Cholernie boję się, że dostanę insulinę na noc ![]() Migotka trzymam kciuki za Twój nastrój - oczywiście kiedy chcesz możesz nam truć o swoich problemach Ja Ci bardzo dziękuję za wszystkie cukrzycowe rady jakie mi dałaś
|
|
|
#4006 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam takich ludzi ze studiów, nigdy na wykładach pytań nie zadawali, żeby się nie wydawać "głupi" :sciana: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ta noc była straszna ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Apropo wyprawki, warto zerknąć, mnie ta strona uspokoiła, bo martwiłam się że nie mam ubranek w rozmiarze 56 http://wyprawkabobasa.blogspot.ie/20...ranka-dla.html
|
|
#4007 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które miały/mają mopa Viledy
![]() czy jednym wkładem myjecie powierzchnie drewniane i płytki? chodzi mi czy nie zniszczy się, bo są inne detergenty czy macie dwa różne wymienne wkłady??? bo przy swoim starym mam właśnie dwa różne.. chyba skuszę się na ten zakup, znalazłam na allego za około 80zł Akurat w tesco też jest promocja na ten mop i w macro (bardziej korzystna)apropo sprzątania, możecie polecić jakiś naprawdę dobry środek na kamień do łazienki (krany)?? Mam jedną starą łazienkę i wypróbowałam już wiele, ale kamień tam jest chyba nie do zdarcia.. Cytat:
Negrid super zdjecie! Switezianka_23 brawo za postępy synka! Cytat:
Cytat:
co do pępka ja zamawiałam octanisept. Akurat w aptece gemini jest najtańszy płaciłam 17zł za 50ml. Jest uniwersalny do wszystkiego, ran, odkażania itp, stwierdziłam że tak czy siak przyda się w życiu codziennym. Polecał go też pediatra na spotkaniu. Co do spirytusu polecał, ale 70% (można zrobić ze zwykłego) a nie czysty, bo czysty za bardzo wyjaławia i okazuje się, że zbyt sterylny pępek dłużej odpada. Nie chciałam bawić się w rozcieńczanie i kupiłam ten octanispet. apropo pępka hehe właśnie moja znajoma pryskała i odpadł po tygodniu, akurat podczas przebierania, odłożyła go na stolik obok łóżka na pamiątkę , po chwili obraca się a tu pies champnął i go zjadł!!! |
|||
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Roane - miałam ten sam problem wczoraj wieczorem. Mały zbytnio się nie ruszał. Całą noc nie mogłam spać spokojnie, bo nasłuchiwałam, czy się porusza i w razie czego chciałam jechać rano na IP. Na szczęście trochę rano się już poruszał ale w porównaniu do tego, jak kilka dni temu kopał, to teraz tylko delikatnie gdzieś się poruszy. A pomyśleć, że narzekałam, że za mocno kopie :/ Teraz wolałabym, żeby mocno kopał non stop, żeby się o Niego nie martwić. A z tym hałasem, to muszę poćwiczyć, jak mój TŻ wróci. Chociaż jakoś nasz Syn na hałas i "popukiwanie" w brzuch reaguje brakiem jakiejkolwiek aktywności
![]() Co do mamuś martwiących się jak to będzie po porodzie, muszę przyznać, że ja już teraz martwię się wszystkim, co w ciąży i po porodzie będzie z Małym, czy będzie zdrowy itd. Jeszcze dwa/trzy miesiące temu to do mnie nie docierało, ale teraz boję się o wszystko. Też o to, jak sobie poradzę/poradzimy z Mężem, ale raczej pod tym kątem, że nie chciałabym żeby Mały uczył się od nas złych rzeczy. Ale spokojnie, damy radę
|
|
|
|
#4009 |
|
Gang Iren
|
Erykowi pepek juz na 5 dobe odpadl
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Roane właśnie jeśli chodzi o moje piersi to niedużo się zmieniło w stosunku do stanu przed ciążą. Jednak najgorsze przed nami. Piersi się deformują od karmienia, wszędzie tak czytałam i słyszałam od znajomych kobiet. Jeśli na chwile pojawi się pokarm i go "zignorujesz" to dużego uszczerbku chyba nie będzie. A w trakcie stabilizacji laktacji najbardziej zmienia się ich rozmiar. Czytałam o tym też w jakimś poradniku co do wyboru biustonosza do karmienia.
lolita25 mam taką szczerą nadzieję. Nie chcę dostać jakiejś depresji poporodowej, a obawiam się tego. Na razie czuję się normalnie, ale ponoć pod koniec ciąży pojawiają się huśtawki nastrojów. Niektóre z Was już o tym piszą ![]() Ostatnio byłam "oblać" moją obronę ze znajomymi. Uciekł mi autobus powrotny i postanowiłam iść na nogach. Nie było daleko, ale pod koniec myślałam, że urodzę... Bardzo bolało mnie jakby wnętrze pochwy, brzuch. Po nocy było już dużo lżej, jednak dalej odczuwałam tam ból. Macie tak może?
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje mamy listopadowo- grudniowe (Chociaż one sa raczej pazdziernikowo- listopadowe ) a tam taki post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=43645207
Dziewczyna nic wiecej nie napisała, miała termin na 17.11 Jak czytam takie rzeczy, to zaczynam zazdrościć emmie ze ma juz Dorotke bezpiecznie przy sobie
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakies komplikacje przy porodzie albo coś tak czy inaczej na pewno to nieszczęście jakieś... ej- nie czytamy takich rzeczy wszystkie będziemy miały róowe zdrowe paróweczki- jasne? !!!![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- chipsik
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Demonyianioly, nie strasz tak z ta deformacje piersi. Ja jestem ze swoich bardzo zadowolona i szkoda by ich było
mąż już wie, ze jeśli faktycznie sie popsują po karmieniu to ma mi zafundować ich plastyke co jak co, ale cycków to sobie nie odpuszcze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
heheh no właśnie wyglądało na to, że bardzo mu smakował
|
|
|
|
#4019 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W książce o dzieciach wyczytałam że dziecko może się wystraszyć gwałtownego i głośnego dźwięku tuż przy brzuchu, i wtedy gwałtownie się poruszyć. Więc TŻ te dźwięki produkował. Aż mi się lżej na duszy robiło, jak te wszystki buczenia i pierdzenia z siebie wydawał. Aż w końcu mały mi przykopał i kamień z serca spadł. Też się martwiłam, co będzie po, ale TŻ stwierdził że jego doświadczenie nie w kij dmuchał (ma dzieci z poprzedniego związku) a pozatym, cytuję: "nie żyjemy w dżungli, w razie czego znajdziemy pomoc". Więc nie stresować się! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

:kciuki za Dorotkę!!!!!

Ale za to dzisiaj tylko raz przekroczyłam normę i to o 1 jednostkę! 
Ciągle odsuwałam od siebie te myśli.
przecież nie wystawię pleców na balkon lub do lodówki.
16.06.2012
już się zastanawiam czy jednak nie zainwestować w rogala. Rolowanie kołdry, podkładanie poduszek pod brzuch i plecy nic nie dało. Budziłam się co 20 min, nasza dziewczynka po każdym moim przebudzeniu i zmianie pozycji też się stawała aktywna. Eeh. Już zaczynam rozumieć, co koleżanka miała na myśli, że ostatnie 2 miesiące będą najgorsze..
bo śpię najwięcej na lewym boku.
Najgorzej u mnie jest z środkowymi (przed wczoraj ukułam i czuję do dzisiaj
)

Cukier po śniadaniu 146! Zjadłam 2 kromki chrupkiego pieczywa graham, 2 plastry szynki i warzywa
Znów tylko ja zadawałam dziwne pytania i nie bałam się wyrazić swoich obaw. Chyba jestem uważana tam za lekko stukniętą. Większość dziewczyn jest totalnie "zdyscyplinowana", nie zadaje głupich pytań (a może już wszystko wiedza i nie maja obaw?).