|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
U mnie to cała rodzina nad tym pracowała wczoraj
Tata prasował, a wszyscy trzymali szyfon, bo strasznie dużo tego było. Mąż zakładał. Sama na pewno nie dałabym rady |
|
|
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Lineczka u mnie obaj chłopcy karmieni byli na leżąco jakoś na siedząco nie chcieli ssać i woleli leżące przytulanki. Obaj po 1,5 roku cycali i nigdy nie lubili na siedząco nawet jak starsi byli. Nawet jak jechałam gdzieś na odwiedziny to raczej szukałam jakiegoś miejsca żeby się położyć, cycanie na siedząco to była ostateczność.
A i jeszcze w sprawie techniki karmienia, ja w nocy leżałam na jednym boku i nie przekładałam małego do karmienia na drugi bok, bardziej się nachylałam i mogłam karmić na jednym boku z obu cyców. |
|
|
|
#4323 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Padam dzis. Godzine snu mialam.. ![]() Domii-ja sie zgodze z dzidzia-oboje jestescie mlodzi i musicie sie dotrzec.Fochy tu nic nie dadza. Rozmowa na spokojnie. Poza tym, jak wygladalo to obgadywanie?Co mowili? Moze to wcale nic strasznego?A ze facet rozmawia z matka na ten temat to przeciez nic dziwnego. Tylko sek w tym, jakie rady mu mamusia dawala? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-10 o 12:01 |
||||
|
|
|
#4324 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale naprawdę ładna Ci wyszła![]() Cytat:
To chyba ten: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613347 i chyba sama dzisiaj go poczytam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj usmażyłam sobie naleśniki |
||||||
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Się witam
![]() lineczko, czysta i schludna łazienka. Jak będą te fioletowe dodatki to będzie cud miód ktosiula, Asist - dołączam do grona tych, którym wiecznie gorąco. Czasami to aż mam takie napady, że nagle cała mokra jestem i do tego oddycha mi się ciężko Asist, co do pytania - ja akurat tak nie mam. Ale pewnie nie ma w tym nic dziwnego. Miki, śliczny kącik dla księżniczki. Ja mam wszystko jeszcze popakowane. Poubieram dopiero chyba jak urodzę. A co do wózka - to ty myśl i to szybko, bo niedługo już Ci się przyda a nad którymi Ty się zastanawiasz? To pomożemy wybrać Kasiula, niestety pierwsze słyszę o tym cewniku ale generalnie słowo cewnik nie kojarzy mi się z czymś wygodnym Zuzziak, dziwnie u Ciebie z tą zieloną wydzieliną... Wiem, że konsultowałaś już to, ale jakoś bym się tym martwiła trochę. domi, a ja tak sobie pomyślałam, że przydałaby Wam się z Damianem taka porządna rozmowa na neutralnym gruncie. Ale rozmowa. Nie fochy, nie krzyki. Jak on sobie wyobraża Wasze życie jako rodziny, jakie są Twoje oczekiwania. Tak naprawdę to w Waszym przypadku najlepszym wyjściem byłoby gdybyście mieli szansę zamieszkać sami. I nie, nie jesteś głupia, że tęsknisz. Co więcej, w pewnym sensie uważam, że on też nie robi tego na złość. On po prostu nie dojrzał kompletnie do roli męża i ojca. I nie dojrzeje do tego w kilka tygodni. Ale przecież wiedziałaś o tym wcześniej, a mimo to wzięliście ślub. I teraz musicie oboje walczyć o to, aby Wam się to udało. Ale spokojnie, bez nerwów. Ja się witam w 38 tygodniu ![]() Dzisiaj odstawiłam fenka Zobaczymy, co się będzie działo. Do tego dzień się rozpoczął od bunga bunga - się stresowałam jak przed pierwszym razem, ale wszystko w porządku było. Czyli nie zarosłam jednak czyli od dzisiaj oficjalnie muszę być gotowa na wszystko, a że do tej pory nie miałam jeszcze nawet żadnego skurczu więc będę pewnie panikować że nie wiem czy to już czy jeszcze nie itd
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę jak się schylam to pobolewa mnie chyba żołądek - tak ściska, nie wiem czy ona się na nim i na pęcherzu uwaliła, czy co
i nie wiem czy jechac na IP, bo mnie to martwi, chociaż mala się rusza...---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Kociak ja taki cwaniak, chce aby mała się urodziła, ale Bunga bunga się boję, bo co jak się urodzi jednak ![]() |
|
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Cieszcie sie, że możecie bunga-bunga. Ja próbowałam przedwczoraj bo pomyślała, że szyjka złagodzona, badanie już tak nie bolało to może się uda. A tu NIE, tak piekło i bolało, jakbym tarkę tam miała wsadzaną. Mąż też mówił, że jakoś dziwnie tam jest.
Więc ja o takim wykurzaniu małego mogę zapomnieć, zostaje mi tylko czekanie na jego decyzję ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ciekawe co z rybą? Wczoraj widziałam ją na pasku , ale się nie odezwała.
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co jest lepsze: huśtawka, czy bujaczek?
|
|
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to musze pochwalić się moim mężusiem wrócił przedwczoraj z delegacji i kupił małej Zosi śliczny komplecik i do tego skarpeteczki. Ucieszyło mnie to tak jakbym to ja coś dostała /no dostałam też siatkę pomarańczy/
|
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam ochraniacz ale założę go troszkę później jak mała zacznie się kręcić bo na początku będzie uwięziona w rożku i będę ją mogła z daleka podglądać. Później jest bardzo przydatny bo bez niego jak dzidzia się walnie w szczebelki to się budzi. A tak to ma amortyzację i nie pokapuje się że śpi w łóżeczku.
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedną pomarańczę, bo zosytała mi po wczorajszej sałatce owocowej. Strzegę jej jak oka w głowie!Cytat:
|
||
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaką masz kołyskę ja mam dostać od brata po jego córci z Kolkraft. |
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://images7.fotosik.pl/13/db43cd9656301e53.jpg |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam bujaczek, ale jakbym miała miejsce w domu na huśtawkę to bym taką kupiła. Znajomi mają - świetna sprawa i ich córeczce bardzo odpowiada Co do kompletu z H&M - jak coś to mogłabym Ci kupić i wysłać, bo ja mam HM w odległości 4 km Udało mi się dzisiaj na balkonie złapać prawdziwy kolor wózka więc wklejam fotę
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny jestem od piatku w szptalu od piatku, mialam skurcze i to bardzo silne przy przyjeciu do szpitala rozw na 2, szyjka dluga, poszlam na porodowke ale miomo iz skurcze byly rozwarcie ni epostepowalo i dostalam na wyciszenie kroplowke i zastrzyki bym sie ze skurczami dlugo nie meczyla. teraz leze na patalogi ciazy, wczoraj odzedl mi czop, dzis na ktg pisaly sie skurczybyki do 80 procent a niedawno tylko na 60, co dalej to nie wiem, chca trzymac do wtorku i zdecyduja co dalej. ja tam na porod moge czekac w domu a nie tu..acha pisze z laptopa od jednej z kolezanek na sali
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-11-10 o 13:10 |
|
|
|
#4339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja będzie podobna https://www.google.pl/search?q=kolcr...2F%3B300%3B300 Edytowane przez NEWTREND Czas edycji: 2013-11-10 o 13:14 |
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ananasa można jeść w ciąży bo jadłam dwa dni w sałatce owocowej i może od tego mnie bolał ten żołądek? Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-11-10 o 13:25 |
||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
De Alisa tez tak miała przez ptzedluzajaca sie zoltaczke. 6 tygodni nam to zeszlo około.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w każdym razie Ula dzisiaj już dała 10 razy znać, że jest i to boleśnie, więc jest ok.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Właśnie córka znajomej pomalowała mi paznokcie na różne kolory. Jeden paznokieć mam granatowy i wychodzi z połowy palca
|
||
|
|
|
#4345 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie nie ma tego problema ![]() Cytat:
Miki jestem zwarta i gotowa przekazywać Twoje wieści z porodówki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
dali mi na wtrzymanie i nic dalej sie nie rusza czopa nie ma,ale czytalam ze on odchodzi kilka dni lub nawet 2 tyg przed porodem wiec mogliby mnie wypuscic
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko trzymamy kciuki, aby jeszcze porodu nie było
mała ma jeszcze czas
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam jadlam I nic nie wywołał A Lulkowa kołyska jest cudna Ile ma cm na dlugosc wiesz? Moj kosz ma 65 a Majka niby 59 , boje sie ze za szybko wyrosnie I będę musiala ja przelozyc do lozeczka a Ono jest w osobnym pokoju bo u nas w sypialni nie ma miejsca na nic juz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojemu zoltaczka juz przeszla.
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Będę chwalipieta a co
ImageUploadedByWizaz Forum1384088228.373982.jpgImageUploadedByWizaz Forum1384088246.022372.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Tata prasował, a wszyscy trzymali szyfon, bo strasznie dużo tego było. Mąż zakładał. Sama na pewno nie dałabym rady 

zdjęcie jest niebieskie bo mamy zamontowane światła ledowe białe zimne ale faktycznie na żywo daje fajny efekt nie niebieski
ale generalnie słowo cewnik nie kojarzy mi się z czymś wygodnym
Zobaczymy, co się będzie działo. Do tego dzień się rozpoczął od bunga bunga - się stresowałam jak przed pierwszym razem, ale wszystko w porządku było. Czyli nie zarosłam jednak

mała ma jeszcze czas