Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 09:28   #991
kasia.diet
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś "Szczęście w cichą noc"
o ja też kupiłam tę książkę, odebrałam ją w piątek ale narazie jeszcze czytam "Strajk na Boże Narodzenie" i czekam na dwie inne świąteczne książki
wczoraj kupiliśmy z mężem choinkę (pierwsza wspólna ) i parę rzeczy świątecznych w Home&You. może potem cyknę fotki
Stary 2013-11-10, 09:44   #992
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Była w zeszłym roku jakoś w okresie jesienno-zimowym. Pewnie, że można samemu zrobić, ale wtedy nie ma się fajnej puszki.
Właśnie ta pomarańcza-wanilia to edycja limitowana niestety.

To te puszki sa jakoś zdobione?
Myślę, że waniliową kawę można spróbować zrobić dolewając do niej syrop waniliowy (są różne sprzedawane w Makro, czekoladowe, miętowe, karmelowe i tak dalej) i dodać skórkę pomarańczy.
Będzie chyba jak ulał jak już wykupimy całą sezonówkę Inki

Próbowałam zrobić wieniec z bombek. Mam za miękki drut, pod ich ciężarem gubił kształt. Więc raczej go nie zawieszę ale mogę wykorzystać jako stroik do świec tak jak w jednym z moim postów wcześniej narysowałam.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:05   #993
sugarfreeee
Zakorzenienie

Dot.: Pieseł tak bardzo uszanowany

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Wbijam do was.
Za dużo tu pisać nie będę bo w sumie nie mam o czym. Ale na dzińdybry przedstawię wam moje pomysły na ozdobienie mieszkania. Może ktoś już dawno na mnie wpadł, może dla kogoś to nowość.
Ja chętnie chociaż część zrealizuję w tym roku.

Mając na myśli łańcuchy z bombek bynajmniej nie mam na myśli takich:
http://www.rojek.pl/uploads/products/large/OZB03401.jpg

Mnie chodzi o takie nawleczenie bombek na sznurek jak przy robieniu takiego wieńca:
https://www.google.pl/search?q=wieni...w=1280&bih=830
Oczywiście robiąc to tak by na końcu była jakaś blokada i nic nie zjechało.
Super pomysły

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ozdoby to staram sie żeby akcent świąteczny był w każdym pomieszczeniu. Jest żywa choinka, poduszki w świątecznych poszewkach na kanapie, stroik w szklanej kuli, gwiazdy betlejemskie (2 czasami 3 uwielbiam te kwiaty), gałązki świerku w wazonach, jemioła, świąteczna pościel. Mam też świąteczne lampiony (ośnieżony domek i brzuchaty mikołaj), montuje lampki choinkowe np. na szafce w sypialni, tam gdzie stoi wazon z gałązkami (wieczorami cudowny efekt), ściereczki i rękawicę z motywem świątecznym. Sporo tego, ale mieszkanie nie jest przeładowane ozdobami a ma fajny klimat. Dzień dekorowania to dla mnie sama radość, puszczam świąteczną muzykę i przystrajam całe mieszkanie.

Szukałam tegorocznych, kinowych premier świątecznych filmów:
http://www.filmweb.pl/film/Gdzie+jes...a-2012-647612#
http://www.filmweb.pl/film/Ratujmy+M...ja-2013-653774

Nie świąteczna, ale zimowa bajka: http://www.filmweb.pl/film/Kraina+lodu-2013-651932

No, u mnie podobnie

Cytat:
Moja mama właąnie tak narzeka, że ile to wszystko kosztuje. Ale jakby co roku kupowała po trochu to by był już ładny zestaw świecidełek.
Ja lubię przepych świąteczny.
Tak jak w domu przez cały rok mogłoby być ascetycznie tak w grudniu ma być wszystkiego pełno.
Ja jedynie nie lubię gadżetów typu jakieś mikołaje. Wolę same bombki, lampki, gwiazdki, śnieżynki. Ewentualnie motyw reniferów na pościeli czy obrusach. Ale tak żeby mieć wszystko w Mikołaje czy aniołki, to nie, a fe!

Na pewno w tym roku z ozdób planuje zrobić wieńce z bombek i gdzieś je zawiesić
Na łańcuchy mam ich za mało Ale rok po roku i w końcu się uzbiera.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
A rogala marcinskiego to juz jadlyscie ?:d ja mam zamiar jutro kupić

Nieee...ale ja maku nie lubię ;P

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:07   #994
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
A rogala marcinskiego to juz jadlyscie ?:d ja mam zamiar jutro kupić
Ja jadłam pierwszy raz w życiu Kupiłam w piotrze i pawle, tyłka nie urywa wg. mnie

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
hej
Ja dziś znów cały dzień radyjko świąteczne, świeca odpalona. Kupiłam milkę choinkową- fajna, ale wolę te z nadzieniem jakimś oglądałam piżamki w tesco, nie mogę się zdecydować chyba wezmę taką z pieskiem jamnikiem lub pudelkiem te z reniferem polarowe- to nie dla mnie. i TŻ chcę kupić koszulkę którąś z tych świątecznych- z ciasteczkowym potworem albo tasmanem
zamówiłam dziś też zimową świecę
Jaką świecę zamówiłaś?

W tamtym roku miałam inkę korzenną, ale miała w składzie cykorię i dostawałam od niej potwornego bólu głowy Ta pomarańczowa też ma cykorię? Może ktoś zobaczyć skład?

Wczoraj w ikeii kupiłam gwiazdę betlejemską, czerwoną osłonkę i takie oświetlenie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50265234/ Święta już prawie we wszystkich sklepach piłam nawet już kawę pierniczkową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg INKA.jpg (44,0 KB, 40 załadowań)
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:35   #995
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
o ja też kupiłam tę książkę, odebrałam ją w piątek ale narazie jeszcze czytam "Strajk na Boże Narodzenie" i czekam na dwie inne świąteczne książki
wczoraj kupiliśmy z mężem choinkę (pierwsza wspólna ) i parę rzeczy świątecznych w Home&You. może potem cyknę fotki
Jak możesz to zrób fotki, szukam choinki i potrzebuje porównań. Chyba kupię taką do 230 cm, bo taka zmieści mi się do sufitu. Chociaż jak ściągnę kasetony to i 250 się zmieści
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:11   #996
wikajaga
Zadomowienie

Nimfa, ciekawe ci twój tata na pomysł z kasetonami
Ja na dzień dzisiejszy jakoś oklapłam. mam@ boli mnie brzuszek i głowa (migrena), ale pocieszam się że jeszcze dwa dni i przejdzie..
Byłam w piątek w sklepie 4 złotowym, święta na całego. Jeszcze nic nie kupiłam, na razie pomacałam i nasyciłam oczy ale w przyszłym tygodniu lecę na małe zakupy, mam upatrzoną dekorację na drzwi.

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:13   #997
Yasminee
Raczkowanie

Dziewczyny, a co z laskami świątecznymi? Kupujecie? Robicie?
Ja je bardzo lubię jako element dekoracyjny
Widział może ktoś je już w sklepie (oprócz nanu nana) tylko te takie czerwono białe, bo ja niestety w zeszłym roku upolowałam tylko takie z bladymi różowymi i zielonymi paseczkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg candy cane.jpg (7,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-11-10, 11:39   #998
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasminee Pokaż wiadomość
Widział może ktoś je już w sklepie (oprócz nanu nana) tylko te takie czerwono białe, bo ja niestety w zeszłym roku upolowałam tylko takie z bladymi różowymi i zielonymi paseczkami.

Ja kupiłam na allegro czerwono -białe w ilości hurtowej, bo użyjemy ich jako upominku na naszym weselu Mam nadzieję, że mi się trochę "ostanie" do dekoracji

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:43   #999
martuha20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Ja jadłam pierwszy raz w życiu Kupiłam w piotrze i pawle, tyłka nie urywa wg. mnie

Jaką świecę zamówiłaś?

W tamtym roku miałam inkę korzenną, ale miała w składzie cykorię i dostawałam od niej potwornego bólu głowy Ta pomarańczowa też ma cykorię? Może ktoś zobaczyć skład?

Wczoraj w ikeii kupiłam gwiazdę betlejemską, czerwoną osłonkę i takie oświetlenie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50265234/ Święta już prawie we wszystkich sklepach piłam nawet już kawę pierniczkową
Jack Frost Yankee Candle

A kawa zbożowa ogólnie ma chyba cykorię w składzie? Dziewczyny w jakim markecie jest ta z pomarańczą i wanilią? Widziałam że w Inter, ale u mnie nie ma Inter więc jakiś inny sklep?

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:52   #1000
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dziewczyny, ja dziś zaczynam robić to
http://www.kuchniawformie.pl/2013/02/schab-suszony/

Taka próba przed świętami, wzięłam mały kawałek mięsa, zobaczymy co wyjdzie... Robiła ktoraś?

Aha, i mam prośbę do lexie, czy mogłaby wrzucić moje przepisy w pierwszy wpis? Bo chyba zaginęły w postach, a niektó¶e przepisy są tam już wrzucone.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 11:58   #1001
mika93
Zadomowienie

Martuha20 w społem i kauflandzie dziewczyny widziały, u mnie w tych sklepach nie ma tej inki niestety.
Stary 2013-11-10, 12:16   #1002
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
J

Muszę uważaĆ w takim razie. Właśnie odkryłam, że mam w szafce zbożową, ale nie Inkę i ma cykorię. Nie wiem jak na nią reaguję oby nie bólem głowy.
W ogóle to uszanowanko znad kawy marcerpanowej
Do tej zbożówki wrzuciłam kawałek batona marcepanowego z Biedronki. Od paru lat tak robię czasami i mam wtedy kawę o smaku marcepanu

Puszka waniliowej, nie jest jakaś wybitna. Myślałam, że cała w motywy świąteczne

Kawa pierniczkowa, mówisz? Samorobiona czy kupna? Gdzie taką mają? Sama jakieś 5minut temu myślałam, czy warto wrzucić pierniczki do kawy by uzyskać taki smak A tu proszę, ty już taką masz!

Śliczne lampki! Zrobisz zdjęcie jaki dają efekt po zmroku?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Sama bym mogła takie zjeść!

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-11-10, 12:40   #1003
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te lampki śnieżynki coś czuję że za tydzień poproszę męża o wycieczkę do Ikei

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Jak możesz to zrób fotki, szukam choinki i potrzebuje porównań. Chyba kupię taką do 230 cm, bo taka zmieści mi się do sufitu. Chociaż jak ściągnę kasetony to i 250 się zmieści
zdjęcia choinki samej w sobie nie zrobię bo jest w pudełku, zrobiłam tylko zdjęcie zdjęcia na opakowaniu.

oto i moje wczorajsze zakupy świąteczne podkładki materiałowe, kubek, filcowe aniołki i choinki do naklejania, ściereczki kuchenne i choinka. czeka nas jeszcze zakup ozdób choinkowych od zera

a dziś planuję zrobić lekko korzenne muffiny z jabłkiem i orzechami. taka namiastka Świąt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111342.jpg (107,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111653.jpg (98,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111710.jpg (99,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111802.jpg (140,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111541.jpg (108,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131110_111936.jpg (97,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez kasia.diet
Czas edycji: 2013-11-10 o 12:41
kasia.diet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:41   #1004
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Teraz ja mam na nią smaka. wiedziałam, że Inka ma różne smaki. Czy to tylko tak sezonowo? Jakie są jeszcze?

Edycja:
Dobra, strona Inki trochę mi odpowiedziała.
Jest też czekoladowa i karmelowa
Ile to kosztuje? Od dzisiaj stanę się kawoszem.
Ja u siebie to tylko mleczną widziałam A tu tyle ich jest!

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Ja dziś za tą Inkę waniliowo-pomarańczową płaciłam 7zł z groszami, nie pamiętam już dokładnie.

A jak już jesteśmy przy jedzeniowych tematach - spacerując po Lidlu zauważyłam ciasteczka - to chyba pozostałość z tygodnia włoskiego Fior di Cacao - kruche, kakaowe, cudownie pachną i równie cudownie smakują Polecam Za paczkę 400g płaciłam 4,99zł
Ech... obiacałam, tak zrobię - zero słodyczy, więc się będę musiała powstrzymać

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
*
O
OO
OOO
OOOO
OOOOO
OOOOOO
II

43 DNI

Cytat:
Spróbowałam w tamtym roku i czekałam na niego ponownie cały rok, dla mnie niebo w gębie, nic nigdy nie smakowało mi tak jak ten rogal Jest duuży więc cena nie jest aż tak kosmiczna
Hmmm... niby tak. Gdyby nie to, że mam nie jeść słodyczy to pewnie bym go kupiła

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
Ja mialam w tamtym roku inke korzenna nawet dwie ;p po jednej zostala mi puszka, wsypalam do niej zwykla Inke i male opakowanie cynamonu. Wymieszalam. I teraz smakuje prawie identycznie jak ta korzenna.
A pomaranczowej nie widzialam nigdzie :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super pomysł, spróbuję!

Cytat:
Koniecznie daj fotki!

Piję Anatola z mlekiem i powiem, że w 100% wolę Inkę - Anatol jest jakiś bez smaku, ale TŻ go woli Tak czy siak, kupię Inkę Znowu pijemy w świątecznych kubkach
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:46   #1005
aamajka
Zadomowienie

W mojej Biedronce, ani w sąsiedniej jeszcze nie ma świątecznych ozdób.
W Tesco też nie. Nie znalazłam też ściereczek z aniołkami i zimowymi czy świątecznymi motywami A tak bardzo chciałam je kupić
Za to w sklepie po 5 zł panienka wykładała całe mnóstwo łańcuchów, dzwoneczków, stroików i innej chińszczyzny.

Pogoda wreszcie się poprawiła, deszcz i zachmurzone niebo ustąpiły miejsca słoneczku
Od piątku boli mnie ząb. Do dentystki mogę iść najwcześniej we wtorek. Nie wiem, jak przetrwam. Biorę tabletki przeciwbólowe, ale nie do końca działają.

Dzień dobry w niedzielne południe!
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:00   #1006
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dziś zaczynam robić to
http://www.kuchniawformie.pl/2013/02/schab-suszony/

Taka próba przed świętami, wzięłam mały kawałek mięsa, zobaczymy co wyjdzie... Robiła ktoraś?

Aha, i mam prośbę do lexie, czy mogłaby wrzucić moje przepisy w pierwszy wpis? Bo chyba zaginęły w postach, a niektóe przepisy są tam już wrzucone.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=874 jeśli chodzi o ten post, to już tam dodałam, tylko w postaci linka do postu. Bo przypomniało mi się, że istnieje limit znaków na post i boję się, że przekroczymy jak będę wklejać za dużo
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:02   #1007
201711281122
Konto usunięte

melduję się jako Bożonarodzeniomaniaczka
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:05   #1008
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=874 jeśli chodzi o ten post, to już tam dodałam, tylko w postaci linka do postu. Bo przypomniało mi się, że istnieje limit znaków na post i boję się, że przekroczymy jak będę wklejać za dużo
O faktycznie dodałaś, dziękuję

Dziewczyny... jak co roku święta to i podarki. Ja uwielbiam robić jadalne podarki. Wy tez takie robicie? U mnie produkcja ciasteczek, pierników, zwymyślanych dżemów i herbatek przed świętami idzie pełną parą :P
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:06   #1009
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
melduję się jako Bożonarodzeniomaniaczka

Zaczęłaś już jakieś przygotowania?
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:07   #1010
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
*
O
OO
OOO
OOOO
OOOOO
OOOOOO
II

43 DNI

Cytat:
Spróbowałam w tamtym roku i czekałam na niego ponownie cały rok, dla mnie niebo w gębie, nic nigdy nie smakowało mi tak jak ten rogal Jest duuży więc cena nie jest aż tak kosmiczna
dla mnie on smakuje po prostu jak makowiec
Cytat:
Bardzo chciałabym zakupić na choinkę, ale nigdzie nie mogę znaleźć... Nawet na allegro...

W linkach dorzucam parę świątecznych zakupów
http://www.speedyshare.com/bBuxM/201...0-12.36.49.jpg
http://www.speedyshare.com/GrQzH/201...0-12.38.34.jpg
http://www.speedyshare.com/R3yuU/201...0-12.36.02.jpg
http://www.speedyshare.com/SDBQg/201...0-12.37.29.jpg
http://www.speedyshare.com/Cvryj/201...1-13.08.48.jpg
http://www.speedyshare.com/Yn3Bb/201...1-13.09.12.jpg
http://www.speedyshare.com/aNDrG/201...6-19.50.00.jpg
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:15   #1011
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
oto i moje wczorajsze zakupy świąteczne podkładki materiałowe, kubek, filcowe aniołki i choinki do naklejania, ściereczki kuchenne i choinka. czeka nas jeszcze zakup ozdób choinkowych od zera
Byłam wczoraj w Home&You i widziałam te kubki ale nie było tych, które wypatrzyłam, z reniferami: http://home-you.com/pl/rudolph-the-c...162311636.html
Pewnie już wykupione

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:17   #1012
201711281122
Konto usunięte

mam pytanie. gdzie kupujecie woski YC?

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość

Zaczęłaś już jakieś przygotowania?
na razie wymyśliłam prezenty
Stary 2013-11-10, 13:19   #1013
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w zapachdomu.pl, jeśli mieszkasz w Krakowie, to możesz tam podejść

Mój TŻ upiekł pyszne kruche ciasteczka

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:22   #1014
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:

na razie wymyśliłam prezenty
Znajdź wątek "świece zapachowe cz. IV", w pierwszym poście jest lista
.
Stary 2013-11-10, 13:24   #1015
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Ja w zapachdomu.pl, jeśli mieszkasz w Krakowie, to możesz tam podejść

Mój TŻ upiekł pyszne kruche ciasteczka
Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Znajdź wątek "świece zapachowe cz. IV", w pierwszym poście jest lista
dzięki
Stary 2013-11-10, 13:40   #1016
Hikaru
Zakorzenienie

Osobiście radziłabym kupować w sklepie, niż przez internet- mnie dużo zapachów, które po opisie wydały mi się interesujące, mocno zawiodło i cieszę się, że nie wywaliłam na nie hajsu.
Wczoraj odpalilismy merry marshmallow, słodziak
.
Stary 2013-11-10, 13:45   #1017
kenya_
Raczkowanie

Cały weekend spędzam w pracy i powiem szczerze, że jak Was czytam, szperam za przepisami świątecznymi i słucham świątecznych piosenek, to od razu mi milej czas płynie Na dniach (może jutro?) mam zamiar zagnieść ciasto na piernik staropolski, jeszcze nigdy go nie robilam, ale po Waszych zachwytach nad nim zapragnęłam spróbować

Zaciekawiła mnie ta Inka, choć ja raczej preferuje zwykłą kawę, nie zbożową W okresie zimowo-świątecznym do zwykłej kawy dosypuję szczyptę cynamonu i przyprawy do piernika i jest przepyszna, rozgrzewająca - polecam!

Jeśli chodzi o wystrój domu, to razem z mamą przez lata zgromadziłyśmy sporo ozdób, które co roku wynoszę ze strychu, ale nigdy nei mogę się oprzeć, żeby czegoś nie dokupić Spodobały mi się poszewki i koce z motywami świątecznymi w Biedronkowej gazetce, pewnie je upoluje tylko przydałoby się jeszcze kupić kwadratowe poduszeczki, gdzie najtaniej? Pewnie zaliczę też sklepy typu Ikea, Leroy Merlin, czy Obi i nakupię badziewia
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 14:01   #1018
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
To te puszki sa jakoś zdobione?
Myślę, że waniliową kawę można spróbować zrobić dolewając do niej syrop waniliowy (są różne sprzedawane w Makro, czekoladowe, miętowe, karmelowe i tak dalej) i dodać skórkę pomarańczy.
Będzie chyba jak ulał jak już wykupimy całą sezonówkę Inki

Próbowałam zrobić wieniec z bombek. Mam za miękki drut, pod ich ciężarem gubił kształt. Więc raczej go nie zawieszę ale mogę wykorzystać jako stroik do świec tak jak w jednym z moim postów wcześniej narysowałam.
Dobry patent na smakową Inkę własnej produkcji, można kombinować różne warianty, jak ma się bazę.

Cytat:
Ma cykorię w składzie.

Dla wielbicielek pierniczków- od przyszłego poniedziałku w Lidlu będzie piernikowy krem do smarowania pieczywa z ciasteczkami korzennymi.

A dziś wybrałam się do lokalnego centrum ogrodniczego i mało nie dostałam oczopląsu! Panie dopiero wykładały asortyment świąteczny, ale już co nieco podpatrzyłam- wracam tam w przyszłym tygodniu, bo cuda mają. Do tego odkryłam, że mają Yankee Candle! Nigdy bym się tego nie spodziewała. Kupiłam Home Sweet Home i Pineapple Cilantro.

Jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 14:10   #1019
aamajka
Zadomowienie

W ramach przedświatecznego nastoju moja rodzinka właśnie skończyła wyjadać ciasteczka korzenne z Tesco. Całe pudełko poszło!
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 14:15   #1020
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Dobry patent na smakową Inkę własnej produkcji, można kombinować różne warianty, jak ma się bazę.

Ma cykorię w składzie.

Dla wielbicielek pierniczków- od przyszłego poniedziałku w Lidlu będzie piernikowy krem do smarowania pieczywa z ciasteczkami korzennymi.

A dziś wybrałam się do lokalnego centrum ogrodniczego i mało nie dostałam oczopląsu! Panie dopiero wykładały asortyment świąteczny, ale już co nieco podpatrzyłam- wracam tam w przyszłym tygodniu, bo cuda mają. Do tego odkryłam, że mają Yankee Candle! Nigdy bym się tego nie spodziewała. Kupiłam Home Sweet Home i Pineapple Cilantro.

Jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia.
To musi być coś pysznego!
Jesteś pewna, że to oryginały? Coraz więcej panoszy się podróbek w polskich sklepach.

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości