Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 21:22   #2881
LoieFuller
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam, sama nie wierzę i szczypię się w rękę co chwilę.

Praca w instytucji kulturalnej, weekendy pracujące, ale to norma.
9-17 codziennie, będę zarabiać 1700 netto, etat, umowa o pracę, to chyba jakiś cud ! Dla mnie to genialnie.
Wow! Super
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 21:31   #2882
sideritis
Zakorzenienie

_nouvelle_ - i ja dołączam do gratulacji

Dostałam wczoraj pierwszą wypłatę

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:02   #2883
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość

Dużo tej wypłaty ? Waciki czy na coś więcej u Ciebie ?
Stary 2013-11-09, 22:07   #2884
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ta sama firma więc też dostałam wczoraj, zastanawiam się jak ja mam z tego oszczędzać na kurs językowy i/lub podyplomówkę kiedy zima idzie i trzeba by kupić jakieś ciepłe ciuchy...
Stary 2013-11-09, 22:35   #2885
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo tej wypłaty ? Waciki czy na coś więcej u Ciebie ?
Na pół etatu jestem (bo studiuję jeszcze); więc szału nie ma, ale na drobne przyjemności styknie

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:46   #2886
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
tzn.? czym się zajmowałaś?
produkcja programu telewizyjnego
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:46   #2887
201701191353
Konto usunięte

Cytat:

9-17 codziennie, będę zarabiać 1700 netto, etat, umowa o pracę, to chyba jakiś cud ! Dla mnie to genialnie.
Jejku cudownie!

Ja jestem coraz bardziej sfrustrowana... Mam plany, mam swoje marzenia, ale kompletnie nie mam za co ich realizować. Z partnerem planowaliśmy my ślub, ale nie możemy go wziąć, bo nas nie stać - nie chodzi o ślub, ale o mieszkania: dowiedziałam się, że nie możemy mieszkać ani u moich rodziców, ani u jego... Więc albo ślub i pod most, albo mieszkanie osobno aż się dorobimy (tylko kiedy to będzie ). Perspektywy piękne...nie ma co.

Nie mam doświadczenia, a prawda jest taka, że jak pójdę na staż po mgr, to nie zarobię nawet na pół metra kwadratowego kawalerki...

Przez tę frustrację ja po prostu nie funkcjonuje, inni sobie jakoś radzą - mają domy czy samochody od rodziców, a my jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę losu, makabra

Tak bardzo bym chciała z nim zamieszkać, już mnie męczy spotykanie się co weekend (w dodatku, jak rodzice chcą, żeby od już o 22 wyszedł, bo to ich dom...) Nie wytrzymam, na prawdę

Przerasta mnie to...

Dlaczego w PL nie da się GODNIE żyć??

Eh, idę spać.

( null ogłoszeń)
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:49   #2888
Konto usunięte

Cytat:

sideritis dobrze ja wydalas?

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Nouvelle zazdroszcze Ci pracy w mojej branzy Co bedziesz robic dokladnie?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 22:58   #2889
_nouvelle_
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43645939]

Nouvelle zazdroszcze Ci pracy w mojej branzy Co bedziesz robic dokladnie?[/QUOTE]

Tak też pomyślałam, że Twoja branża jak nic
Obsługa klientów zewnętrznych, praca biurowa, telefony, organizacja, papierki. W skrócie : w cholerę tego.

Ale cieszę się, aż nie wierzę.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Na pół etatu jestem (bo studiuję jeszcze); więc szału nie ma, ale na drobne przyjemności styknie
Też dobrze.
Stary 2013-11-09, 23:00   #2890
Konto usunięte

jak zaczniesz robic imprezy to Cie zjem z zazdrosci :-P
Stary 2013-11-09, 23:16   #2891
MOgrama
Zadomowienie

Dziewczyny załamka

Byłam dziś na dniu próbnym. Myślałam że to będzie coś w stylu idziemy razem albo się rozstajemy. A tu okropna niespodzianka, takich dziewczyn jak ja jest chyba z 10 i wszystkie uczestniczymy w szkoleniu z czego do pracy dostaną się 3.... Tylko to szkolenie trwa miesiąc ! płacą Nam za każdą godzinę ale w miesiącu nie będzie ich wiele i nie mamy planów tylko dyspozycyjność musi być. Sama nie wiem czy się w to bawić,a mogło być tak fajnie

Co o tym myślicie ?
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 23:30   #2892
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:

o kurczę! do pozazdroszczenia ale wielkie gratulacje

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43645926]produkcja programu telewizyjnego[/QUOTE]

aha, a coś z twojej pracy wykorzystują?

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Jejku cudownie!

Ja jestem coraz bardziej sfrustrowana... Mam plany, mam swoje marzenia, ale kompletnie nie mam za co ich realizować. Z partnerem planowaliśmy my ślub, ale nie możemy go wziąć, bo nas nie stać - nie chodzi o ślub, ale o mieszkania: dowiedziałam się, że nie możemy mieszkać ani u moich rodziców, ani u jego... Więc albo ślub i pod most, albo mieszkanie osobno aż się dorobimy (tylko kiedy to będzie ). Perspektywy piękne...nie ma co.

Nie mam doświadczenia, a prawda jest taka, że jak pójdę na staż po mgr, to nie zarobię nawet na pół metra kwadratowego kawalerki...

Przez tę frustrację ja po prostu nie funkcjonuje, inni sobie jakoś radzą - mają domy czy samochody od rodziców, a my jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę losu, makabra

Tak bardzo bym chciała z nim zamieszkać, już mnie męczy spotykanie się co weekend (w dodatku, jak rodzice chcą, żeby od już o 22 wyszedł, bo to ich dom...) Nie wytrzymam, na prawdę

Przerasta mnie to...

Dlaczego w PL nie da się GODNIE żyć??

Eh, idę spać.

( null ogłoszeń)
nie za bardzo cię to pocieszy, ale wiem, że nie jedna jesteś w tej sytuacji niestety nasz rząd nie myśli o młodych. mam wrażenie, że ostatnimi czasy to ludzie starsi są na tapecie i ich potrzeby no bo to młodzi (nie)zarabiają na ich emerytury. godnie żyć się nie da i trzeba oszczędzać każdy grosik żeby na podstawowe potrzeby starczyło
jedyne co mogę na pocieszenie powiedzieć to to, że w innych krajach aż tak różowo nie jest: kolega w USA (w Chicago konkretnie) i ledwo mógł się załapać do pracy w lokalnym odpowiedniku mcdonaldsa, bo taka konkurencja, a kuzyn w Londynie i "zredukowali" go do kelnera, a wcześniej pracowałam przy budowach i remontach i tam miał dobrze, ale zaczęli wyganiać emigrantów z budów i swoich obsadzać (a podobno Anglicy wcale tacy dobrzy nie są w budowaniu).

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamka

Byłam dziś na dniu próbnym. Myślałam że to będzie coś w stylu idziemy razem albo się rozstajemy. A tu okropna niespodzianka, takich dziewczyn jak ja jest chyba z 10 i wszystkie uczestniczymy w szkoleniu z czego do pracy dostaną się 3.... Tylko to szkolenie trwa miesiąc ! płacą Nam za każdą godzinę ale w miesiącu nie będzie ich wiele i nie mamy planów tylko dyspozycyjność musi być. Sama nie wiem czy się w to bawić,a mogło być tak fajnie

Co o tym myślicie ?
w tym momencie chyba bym ich cisnęła dopóki bym nie dostała innej propozycji, skoro płacą to zawsze jakiś grosz wpadnie. A może się okazać, że cię przyjmą (oczywiście jeśli w międzyczasie nie będziesz miała innych propozycji). kurczę, to jest w sumie blokowanie rynku. 10 osób biorą na szkolenie, które w tym momencie można powiedzieć, że zwalniają 10 miejsc pracy w innych miejscach, a same na tym tracą

ja się dziś dowiedziałam, że przychodnia w której pracowałam zaczęła wykorzystywać moje propozycje na rozreklamowanie placówki m.in. profil na fejsie utworzyli. jedyne pocieszenie, że moich tekstów nie wykorzystali, a to co w tej chwili jest na profilu to po prostu jest śmieszne i na pewno się nie rozreklamują.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:21   #2893
kathy8998
Rozeznanie

Tusiamar czyżby ten na "dwójce"?

_nouvelle_ zazdroszczę ale tak pozytywnie, trzymam kciuki.

Mój telefon od dwóch miesięcy milczy... Może jest zepsuty?

Ja jak tylko dostanę coś na umowę o pracę/zlecenie, to też zamierzam sobie wziąć dodatkowego: prowadzenie fejsa, pisanie tekstów. Niestety, wszędzie chcą za darmo, ciężko znaleźć coś płatnego Nawet tu u nas na wizażu była oferta pisania art. na temat kosmetyków, ale artykuł za kosmetyk

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-11-10 o 10:23
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:36   #2894
LoieFuller
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Ja jak tylko dostanę coś na umowę o pracę/zlecenie, to też zamierzam sobie wziąć dodatkowego: prowadzenie fejsa, pisanie tekstów. Niestety, wszędzie chcą za darmo, ciężko znaleźć coś płatnego Nawet tu u nas na wizażu była oferta pisania art. na temat kosmetyków, ale artykuł za kosmetyk
No z tymi dodatkowymi zleceniami w domu to nie jest taka prosta sprawa znaleźć coś za kasę (szczególnie związanego z pisaniem). Wszędzie tylko "na zasadzie wolontariatu" albo barteru, po co komuś płacić, jak zawsze znajdą się małolaty, które zrobią to dla czystego funu, nie?. Ja mam dość niesamowitych możliwości rozwoju, za darmo. Niech sobie ten wolontariat nie powiem gdzie wsadzą .
Stary 2013-11-10, 10:37   #2895
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:

_nouvelle_
To na wizazu aktualne ?
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 10:40   #2896
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
To na wizazu aktualne ?
Nie mam pojęcia. Wiem tylko, że to mają być artykuły dla jakiegoś sklepu z kosmetykami, bezpłatne praktyki, ale na zasadzie barterowej. Żeby nie było, nic z tym ogłoszeniem wspólnego nie mam, tak tylko wspomniałam, bo wcześniej było o Giełdzie Tekstów itp.

LoieFuller Masz rację, ja za darmo to wolę poprowadzić własnego bloga=promować swoje nazwisko, albo pomagać zwierzętom w schronisku, dzieciom w szpitalach itd., a nie dawać komuś zarabiać moją ciężką, bezpłatną pracą...

Kurcze, w moim mieście agencja reklamowa szuka copywritera. Ale z "ciekawym portfolio doświadczeniem zawodowym w branży reklamowej". A ja takowego nie mam. Słać czy nie słać CV? O to jest pytanie

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-11-10 o 11:19
Stary 2013-11-10, 11:36   #2897
_nouvelle_
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43646091]jak zaczniesz robic imprezy to Cie zjem z zazdrosci :-P[/QUOTE]

A powiem Ci że też, ale to tylko przy pomocy, więc raczej czarna robota

Cytat:
Napisane przez kathy8998
_nouvelle_ zazdroszczę ale tak pozytywnie, trzymam kciuki.
Cytat:
Napisane przez BandytkaD
Dziękuję Stawka zaskoczyła, bo to najwięcej jak dotąd ile zarabiałam. I obowiązki, stanowisko biurowe z masą wyzwań.
Ale i wiem, że dziewczyny z 6-7 letnim na taką stawkę czasem w dzisiejszych czasach nie mogą liczyc .
Stary 2013-11-10, 11:47   #2898
LoieFuller
Raczkowanie

Cytat:
LoieFuller Masz rację, ja za darmo to wolę poprowadzić własnego bloga=promować swoje nazwisko, albo pomagać zwierzętom w schronisku, dzieciom w szpitalach itd., a nie dawać komuś zarabiać moją ciężką, bezpłatną pracą...

Kurcze, w moim mieście agencja reklamowa szuka copywritera. Ale z "ciekawym portfolio doświadczeniem zawodowym w branży reklamowej". A ja takowego nie mam. Słać czy nie słać CV? O to jest pytanie
Wyślij, co Ci szkodzi a nuż się uda. Nawet jak nie masz doświadczenia w branży stwórz portfolio z tekstów, które gdzieś opublikowano, z własnej strony albo tych które pisałaś do szuflady a według Ciebie są dobre. Może ktoś ujrzy w Tobie potencjał. Ale przebić w tej branży jest bardzo trudno, a wymagania wobec kandydatów na copywriterów bardzo wysokie. Oczekują często oryginalności, nieprawdopodobnej kreatywności i innowacyjności .
Stary 2013-11-10, 13:19   #2899
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
to jest zmora dzisiejszych czasów - praca za darmo i dopóki będą znajdować się małolaty co będą tak robić dla zabawy to zjawisko to będzie dalej istnieć niestety są i osoby, które już pracują w marketingu/pr lub jako copywriter i oni teraz mszczą się za swoje czasy, bo oni musieli przejść przez darmową pracę żeby na stanowisko zasłużyć. i to jest bardzo złe podejście, które podkreśla zawiść ludzi wobec siebie "mi nie płacono to i ja nie będę płacił"
dlatego ja postanowiłam założyć bloga dla samej siebie żeby czuć w swoim życiu odrobinę twórczej pracy
Stary 2013-11-10, 13:43   #2900
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość

Co o tym myślicie ?
dla mnie to bez sensu. a jak Cie nie zatrudnia to tylko stracisz czas. Dobrze, ze chociaz placa...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

.
nie, pop prostu zajamowalam sie caloscia od czesci administracyjnej,przez organizacyjna do artystycznej... teskno mi... :/

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

miedzy innymi...

ja wlasnie kathy prowadze jednego face, za 250 zl, mialam tez propozycje zlecen od agencji reklamowej, za jednego fanpage 150 zl,ale pomimo tego, ze bardzo im sie podobaly moje fanpege (dwa ktore prowadze, ale jeden za free) to sie niezdecydowalam bo 150 zl to za malo... ale tez chce pisac teksty, albo robic cv. moge wystawiac fvat, wiec dla mnie to nie problem, aby to bylo na legalu

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Dziękuję Stawka zaskoczyła, bo to najwięcej jak dotąd ile zarabiałam. I obowiązki, stanowisko biurowe z masą wyzwań.
Ale i wiem, że dziewczyny z 6-7 letnim na taką stawkę czasem w dzisiejszych czasach nie mogą liczyc .
potwierdzam i zbadalam to na swojej skorze ;]
Stary 2013-11-10, 13:44   #2901
LoieFuller
Raczkowanie

Cytat:
to jest zmora dzisiejszych czasów - praca za darmo i dopóki będą znajdować się małolaty co będą tak robić dla zabawy to zjawisko to będzie dalej istnieć niestety są i osoby, które już pracują w marketingu/pr lub jako copywriter i oni teraz mszczą się za swoje czasy, bo oni musieli przejść przez darmową pracę żeby na stanowisko zasłużyć. i to jest bardzo złe podejście, które podkreśla zawiść ludzi wobec siebie "mi nie płacono to i ja nie będę płacił"
dlatego ja postanowiłam założyć bloga dla samej siebie żeby czuć w swoim życiu odrobinę twórczej pracy
Nie spotkałam się z tym poglądem, ale faktycznie coś może w tym jest. I to smutne .
Zjawisko pracy za darmo, zwłaszcza w branżach kreatywnych to zmora nie tylko w naszym kraju. Czytałam kiedyś, że to codzienność w wielu krajach np. w USA (a tam przecież studia są płatne), nawet jeden z fotografów miał dość bycia stażystą i założył swój własny magazyn non omen o nazwie "Intern". Nie wiem faktycznie jak wygląda to w innych krajach, ale byłam w lekkim szoku kiedy obejrzałam 1. odcinek serialu HBO "Dziewczyny" (Girls) w którym główna bohaterka (po studiach z literatury i creative writing) odeszła z rocznego (DARMOWEGO) stażu w wydawnictwie, bo nie chcieli jej w końcu zatrudnić i płacić.

http://www.youtube.com/watch?v=6csRnb6ECTI
Od 1.21

Może to i fikcja, ale to i tak przerażające...

Edytowane przez LoieFuller
Czas edycji: 2013-11-10 o 13:46
Stary 2013-11-10, 13:53   #2902
BandytkaD
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43650692]
nie, pop prostu zajamowalam sie caloscia od czesci administracyjnej,przez organizacyjna do artystycznej... teskno mi... :/
[/QUOTE]

no tak, łezka w oku się zakręciła

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Nie spotkałam się z tym poglądem, ale faktycznie coś może w tym jest. I to smutne .
Zjawisko pracy za darmo, zwłaszcza w branżach kreatywnych to zmora nie tylko w naszym kraju. Czytałam kiedyś, że to codzienność w wielu krajach np. w USA (a tam przecież studia są płatne), nawet jeden z fotografów miał dość bycia stażystą i założył swój własny magazyn non omen o nazwie "Intern". Nie wiem faktycznie jak wygląda to w innych krajach, ale byłam w lekkim szoku kiedy obejrzałam 1. odcinek serialu HBO "Dziewczyny" (Girls) w którym główna bohaterka (po studiach z literatury i creative writing) odeszła z rocznego (DARMOWEGO) stażu w wydawnictwie, bo nie chcieli jej w końcu zatrudnić i płacić.

http://www.youtube.com/watch?v=6csRnb6ECTI
Od 1.21

Może to i fikcja, ale to i tak przerażające...
wszędzie tylko wyzysk i chciwość zero chęci pomocy
Stary 2013-11-10, 13:56   #2903
kathy8998
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43650692]

ja wlasnie kathy prowadze jednego face, za 250 zl, mialam tez propozycje zlecen od agencji reklamowej, za jednego fanpage 150 zl,ale pomimo tego, ze bardzo im sie podobaly moje fanpege (dwa ktore prowadze, ale jeden za free) to sie niezdecydowalam bo 150 zl to za malo... ale tez chce pisac teksty, albo robic cv. moge wystawiac fvat, wiec dla mnie to nie problem, aby to bylo na legalu [COLOR="Silver"] [/QUOTE]

Ja prowadziłam jednego fanpage'a, ale w ramach pracy dla tej firmy, więc nie wiem jak szukać takich ofert extra. Próbowałam namówić kilku znajomych właścicieli sklepów, ale nie chcieli Ty bierzesz 250 złotych miesięcznie? Piszesz codziennie?
Stary 2013-11-10, 14:10   #2904
Melissa86
Zakorzenienie

kathy8998 - widzę, że interesuje Cię praca w szeroko pojętej branży kreatywnej - marketing, reklama, PR. Masz jakieś studia i doświadczenie w tym kierunku? Z jakiego regionu Polski jesteś? Jak chcesz to możesz na PW.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:07   #2905
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Obsługa klientów zewnętrznych, praca biurowa, telefony, organizacja, papierki. W skrócie : w cholerę tego.
No super, fajna kasa, ciekawe obowiązki, naprawdę zapowiada się dobrze

Cytat:
Napisane przez MOgrama

Co o tym myślicie ?
Rzeczywiście niefajne to z ich strony, ale jeśli nie jest wiele tych godzin, a póki co nie masz żadnej pracy, a za te godziny zapłacą, to na Twoim miejscu bym zaryzykowała. Może akurat Cię wybiorą, a jesli nawet nie, to może akurat czegoś ciekawego się nauczysz, a w międzyczasie dalej będziesz szukać pracy.
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:38   #2906
201701191353
Konto usunięte

Chyba sobie zrobię jakieś studium, związane z um. manualnymi.
Tak widzę, że te studia są na nic.

A jak człowiek weźmie się za pracę, tak porządnie, sam od A do B zrobi, to jakoś to inaczej wygląda... Co drugie ogłoszenie pod kosmetyczkę/fryzjerkę/makijażystkę itp
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:30   #2907
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:

nie za bardzo cię to pocieszy, ale wiem, że nie jedna jesteś w tej sytuacji niestety nasz rząd nie myśli o młodych. mam wrażenie, że ostatnimi czasy to ludzie starsi są na tapecie i ich potrzeby no bo to młodzi (nie)zarabiają na ich emerytury. godnie żyć się nie da i trzeba oszczędzać każdy grosik żeby na podstawowe potrzeby starczyło
jedyne co mogę na pocieszenie powiedzieć to to, że w innych krajach aż tak różowo nie jest: kolega w USA (w Chicago konkretnie) i ledwo mógł się załapać do pracy w lokalnym odpowiedniku mcdonaldsa, bo taka konkurencja, a kuzyn w Londynie i "zredukowali" go do kelnera, a wcześniej pracowałam przy budowach i remontach i tam miał dobrze, ale zaczęli wyganiać emigrantów z budów i swoich obsadzać (a podobno Anglicy wcale tacy dobrzy nie są w budowaniu).

w tym momencie chyba bym ich cisnęła dopóki bym nie dostała innej propozycji, skoro płacą to zawsze jakiś grosz wpadnie. A może się okazać, że cię przyjmą (oczywiście jeśli w międzyczasie nie będziesz miała innych propozycji). kurczę, to jest w sumie blokowanie rynku. 10 osób biorą na szkolenie, które w tym momencie można powiedzieć, że zwalniają 10 miejsc pracy w innych miejscach, a same na tym tracą

ja się dziś dowiedziałam, że przychodnia w której pracowałam zaczęła wykorzystywać moje propozycje na rozreklamowanie placówki m.in. profil na fejsie utworzyli
. jedyne pocieszenie, że moich tekstów nie wykorzystali, a to co w tej chwili jest na profilu to po prostu jest śmieszne i na pewno się nie rozreklamują.
Sorry, ale ameryki nie odkryłaś. Dużo firm tak teraz robi. Chociaż po tym jak Cię potraktowali to nie dziwię się, że jesteś zła.

Napisz dlaczego lubisz naszą firmę, co Ci daję, jak pozyskać nowych klientów, jakie ulepszenia wprowadzić za "kubek"(nagrodę) lub w procesie rekrutacyjnym. My poczytamy i wykorzystamy.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:53   #2908
doriiska
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak to jest ze statusem bezrobotnego, kiedy jestem na praktykach studenckich - w tym samym momencie będę mogła sie zarejestrować i uczęszczać na praktyki??
Stary 2013-11-10, 19:06   #2909
Konto usunięte

Cytat:
Ty bierzesz 250 złotych miesięcznie? Piszesz codziennie?
nie, pisze minimum 3 posty tygodniowo.
Stary 2013-11-10, 20:15   #2910
_nouvelle_
Rozeznanie

Dziewczyny, a propos FB. Czy jeśli dodam do swojego profilu miejsce pracy i tu wybiorę fb firmy, to czy admini fb firmowego będą to widzieć u siebie że to dodałam ?

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości