|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
_nouvelle_ - i ja dołączam do gratulacji
![]() Dostałam wczoraj pierwszą wypłatę
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Waciki czy na coś więcej u Ciebie ?
|
|
#2884 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ta sama firma więc też dostałam wczoraj, zastanawiam się jak ja mam z tego oszczędzać na kurs językowy i/lub podyplomówkę kiedy zima idzie i trzeba by kupić jakieś ciepłe ciuchy...
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Na pół etatu jestem (bo studiuję jeszcze); więc szału nie ma, ale na drobne przyjemności styknie
|
#2886 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem coraz bardziej sfrustrowana... Mam plany, mam swoje marzenia, ale kompletnie nie mam za co ich realizować. Z partnerem planowaliśmy my ślub, ale nie możemy go wziąć, bo nas nie stać - nie chodzi o ślub, ale o mieszkania: dowiedziałam się, że nie możemy mieszkać ani u moich rodziców, ani u jego... Więc albo ślub i pod most, albo mieszkanie osobno aż się dorobimy (tylko kiedy to będzie ). Perspektywy piękne...nie ma co.Nie mam doświadczenia, a prawda jest taka, że jak pójdę na staż po mgr, to nie zarobię nawet na pół metra kwadratowego kawalerki... Przez tę frustrację ja po prostu nie funkcjonuje, inni sobie jakoś radzą - mają domy czy samochody od rodziców, a my jesteśmy zdani na łaskę i niełaskę losu, makabra ![]() Tak bardzo bym chciała z nim zamieszkać, już mnie męczy spotykanie się co weekend (w dodatku, jak rodzice chcą, żeby od już o 22 wyszedł, bo to ich dom...) Nie wytrzymam, na prawdę ![]() Przerasta mnie to... Dlaczego w PL nie da się GODNIE żyć?? Eh, idę spać. ( null ogłoszeń) |
|
|
|
|
#2888 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43645939]
Nouvelle zazdroszcze Ci pracy w mojej branzy Co bedziesz robic dokladnie?[/QUOTE]Tak też pomyślałam, że Twoja branża jak nic Obsługa klientów zewnętrznych, praca biurowa, telefony, organizacja, papierki. W skrócie : w cholerę tego. Ale cieszę się, aż nie wierzę. ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#2890 |
|
Konto usunięte
|
jak zaczniesz robic imprezy to Cie zjem z zazdrosci :-P
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny załamka
Byłam dziś na dniu próbnym. Myślałam że to będzie coś w stylu idziemy razem albo się rozstajemy. A tu okropna niespodzianka, takich dziewczyn jak ja jest chyba z 10 i wszystkie uczestniczymy w szkoleniu z czego do pracy dostaną się 3.... Tylko to szkolenie trwa miesiąc ! płacą Nam za każdą godzinę ale w miesiącu nie będzie ich wiele i nie mamy planów tylko dyspozycyjność musi być. Sama nie wiem czy się w to bawić,a mogło być tak fajnie ![]() Co o tym myślicie ? |
|
|
|
#2892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wielkie gratulacje ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43645926]produkcja programu telewizyjnego[/QUOTE] aha, a coś z twojej pracy wykorzystują? Cytat:
niestety nasz rząd nie myśli o młodych. mam wrażenie, że ostatnimi czasy to ludzie starsi są na tapecie i ich potrzeby no bo to młodzi (nie)zarabiają na ich emerytury. godnie żyć się nie da i trzeba oszczędzać każdy grosik żeby na podstawowe potrzeby starczyło ![]() jedyne co mogę na pocieszenie powiedzieć to to, że w innych krajach aż tak różowo nie jest: kolega w USA (w Chicago konkretnie) i ledwo mógł się załapać do pracy w lokalnym odpowiedniku mcdonaldsa, bo taka konkurencja, a kuzyn w Londynie i "zredukowali" go do kelnera, a wcześniej pracowałam przy budowach i remontach i tam miał dobrze, ale zaczęli wyganiać emigrantów z budów i swoich obsadzać (a podobno Anglicy wcale tacy dobrzy nie są w budowaniu). Cytat:
![]() ja się dziś dowiedziałam, że przychodnia w której pracowałam zaczęła wykorzystywać moje propozycje na rozreklamowanie placówki m.in. profil na fejsie utworzyli. jedyne pocieszenie, że moich tekstów nie wykorzystali, a to co w tej chwili jest na profilu to po prostu jest śmieszne i na pewno się nie rozreklamują.
|
|||
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Tusiamar czyżby ten na "dwójce"?
_nouvelle_ zazdroszczę ale tak pozytywnie, trzymam kciuki.Mój telefon od dwóch miesięcy milczy... Może jest zepsuty? ![]() Ja jak tylko dostanę coś na umowę o pracę/zlecenie, to też zamierzam sobie wziąć dodatkowego: prowadzenie fejsa, pisanie tekstów. Niestety, wszędzie chcą za darmo, ciężko znaleźć coś płatnego Nawet tu u nas na wizażu była oferta pisania art. na temat kosmetyków, ale artykuł za kosmetyk
Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-10 o 10:23 |
|
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia. Wiem tylko, że to mają być artykuły dla jakiegoś sklepu z kosmetykami, bezpłatne praktyki, ale na zasadzie barterowej. Żeby nie było, nic z tym ogłoszeniem wspólnego nie mam, tak tylko wspomniałam, bo wcześniej było o Giełdzie Tekstów itp.
LoieFuller Masz rację, ja za darmo to wolę poprowadzić własnego bloga=promować swoje nazwisko, albo pomagać zwierzętom w schronisku, dzieciom w szpitalach itd., a nie dawać komuś zarabiać moją ciężką, bezpłatną pracą... Kurcze, w moim mieście agencja reklamowa szuka copywritera. Ale z "ciekawym portfolio doświadczeniem zawodowym w branży reklamowej". A ja takowego nie mam. Słać czy nie słać CV? O to jest pytanie
Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-10 o 11:19 |
|
|
|
#2897 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43646091]jak zaczniesz robic imprezy to Cie zjem z zazdrosci :-P[/QUOTE]
A powiem Ci że też, ale to tylko przy pomocy, więc raczej czarna robota ![]() Cytat:
Cytat:
Stawka zaskoczyła, bo to najwięcej jak dotąd ile zarabiałam. ![]() Ale i wiem, że dziewczyny z 6-7 letnim na taką stawkę czasem w dzisiejszych czasach nie mogą liczyc .
|
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dopóki będą znajdować się małolaty co będą tak robić dla zabawy to zjawisko to będzie dalej istnieć niestety są i osoby, które już pracują w marketingu/pr lub jako copywriter i oni teraz mszczą się za swoje czasy, bo oni musieli przejść przez darmową pracę żeby na stanowisko zasłużyć. i to jest bardzo złe podejście, które podkreśla zawiść ludzi wobec siebie "mi nie płacono to i ja nie będę płacił" dlatego ja postanowiłam założyć bloga dla samej siebie żeby czuć w swoim życiu odrobinę twórczej pracy
|
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- nie, pop prostu zajamowalam sie caloscia od czesci administracyjnej,przez organizacyjna do artystycznej... teskno mi... :/ ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ja wlasnie kathy prowadze jednego face, za 250 zl, mialam tez propozycje zlecen od agencji reklamowej, za jednego fanpage 150 zl,ale pomimo tego, ze bardzo im sie podobaly moje fanpege (dwa ktore prowadze, ale jeden za free) to sie niezdecydowalam bo 150 zl to za malo... ale tez chce pisac teksty, albo robic cv. moge wystawiac fvat, wiec dla mnie to nie problem, aby to bylo na legalu ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- potwierdzam i zbadalam to na swojej skorze ;] |
||
|
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Zjawisko pracy za darmo, zwłaszcza w branżach kreatywnych to zmora nie tylko w naszym kraju. Czytałam kiedyś, że to codzienność w wielu krajach np. w USA (a tam przecież studia są płatne), nawet jeden z fotografów miał dość bycia stażystą i założył swój własny magazyn non omen o nazwie "Intern". Nie wiem faktycznie jak wygląda to w innych krajach, ale byłam w lekkim szoku kiedy obejrzałam 1. odcinek serialu HBO "Dziewczyny" (Girls) w którym główna bohaterka (po studiach z literatury i creative writing) odeszła z rocznego (DARMOWEGO) stażu w wydawnictwie, bo nie chcieli jej w końcu zatrudnić i płacić. http://www.youtube.com/watch?v=6csRnb6ECTI Od 1.21 Może to i fikcja, ale to i tak przerażające... Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-11-10 o 13:46 |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43650692]
nie, pop prostu zajamowalam sie caloscia od czesci administracyjnej,przez organizacyjna do artystycznej... teskno mi... :/ [/QUOTE] no tak, łezka w oku się zakręciła ![]() Cytat:
zero chęci pomocy
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43650692]
ja wlasnie kathy prowadze jednego face, za 250 zl, mialam tez propozycje zlecen od agencji reklamowej, za jednego fanpage 150 zl,ale pomimo tego, ze bardzo im sie podobaly moje fanpege (dwa ktore prowadze, ale jeden za free) to sie niezdecydowalam bo 150 zl to za malo... ale tez chce pisac teksty, albo robic cv. moge wystawiac fvat, wiec dla mnie to nie problem, aby to bylo na legalu [COLOR="Silver"] [/QUOTE]Ja prowadziłam jednego fanpage'a, ale w ramach pracy dla tej firmy, więc nie wiem jak szukać takich ofert extra. Próbowałam namówić kilku znajomych właścicieli sklepów, ale nie chcieli Ty bierzesz 250 złotych miesięcznie? Piszesz codziennie?
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
kathy8998 - widzę, że interesuje Cię praca w szeroko pojętej branży kreatywnej - marketing, reklama, PR. Masz jakieś studia i doświadczenie w tym kierunku? Z jakiego regionu Polski jesteś? Jak chcesz to możesz na PW.
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Konto usunięte
|
Chyba sobie zrobię jakieś studium, związane z um. manualnymi.
Tak widzę, że te studia są na nic. A jak człowiek weźmie się za pracę, tak porządnie, sam od A do B zrobi, to jakoś to inaczej wygląda... Co drugie ogłoszenie pod kosmetyczkę/fryzjerkę/makijażystkę itp |
|
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz dlaczego lubisz naszą firmę, co Ci daję, jak pozyskać nowych klientów, jakie ulepszenia wprowadzić za "kubek"(nagrodę) lub w procesie rekrutacyjnym. My poczytamy i wykorzystamy.
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak to jest ze statusem bezrobotnego, kiedy jestem na praktykach studenckich - w tym samym momencie będę mogła sie zarejestrować i uczęszczać na praktyki??
|
#2909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a propos FB. Czy jeśli dodam do swojego profilu miejsce pracy i tu wybiorę fb firmy, to czy admini fb firmowego będą to widzieć u siebie że to dodałam ?
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

). Perspektywy piękne...nie ma co.

.