|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Mnie też to rozbawiło
![]() tylko teraz mam przestawioną kostkę,zamiast w miejscu małego palca to jest pomiędzy ![]() Angel trzymam kciuki za wyniki Tamlin super,że pojedliście i jeszcze na zaś dostaliście ![]() ![]() biedna ta dziewczyna...ciekawe co się stało ![]() oby to jakos przetrwala .
|
|
|
|
#92 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kamil dziś na*rał na panele ![]() Cytat:
Też chcę do Twojej teściowej ![]() Jak zareagowała na Wasze zaręczyny? Cytat:
gotuję wywar na białej kiełbasie i warzywach(kiełbasę potem wyciągam jest 2 danie),wrzucam kaszę jęczmienną doprawiam i gotowe. Fasolka: namaczam białą fasolę na noc,gotuję,dodaję boczek i kiełbasę podsmażone z cebulą i koncentrat pomidorowy albo przecier,doprawiam. Kotleciki z kurczaka też polecam te co Tamlin bardzo dobre |
||||
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
A co Kamilkowi odbiło????????
A teściowa zadowolona, ona zna mnie od podstawówki, od dzieciaka. Krop kiedyś, jeszcze jak był żonaty i pojechaliśmy do mojej przyjaciółki i tam okazało się że jego mama też jest, powiedział do niej, że to moja przyszła żona, to ona przeszczęśliwa była. Eks Kropa nie trawiła, a mnie lubi
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zabielam śmietaną fasolke to kupuje jaśka fasole, namaczam na noc w 2x tyle wody co fasoli. Na drugi dzien gotuje do miekkosci, podsmazam na patelni kiełbase z cebulką i czosnkiem. Dodaje do ugotowanej fasoli, zalewam koncentratem, przyprawiam, zagotowuje i gotowe czasem też boczek daje jak mam ![]() co do potraw z piersi z kurczaka ja lubię robić takiego z ryżem. Błyskawiczne i smaczne danie. Piers kroje w kostkę, przyprawiam curry,sola,pieprzem. Podsmazam i do gara. Pózniej do tego dodaje podsmazone pieczarki z cebulką, paprykę,czasem też cukinię. Zalewam wodą, chwilę gotuje,doprawiam jeszcze czasem + koncentrat. Bezpośrednio przed podaniem dodaje ugotowany ryż,mieszam i gotowe przyszły wyniki, z 70 osób 40 ma dopuszczalny. W tym ja no ale kiedyś musiał byc ten pierwszy raz![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Jagoda właśnie oderwała listwę w pokoju ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-11-10 o 20:18 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Jagódki za pomysłowość, Mati właśnie odkręcił butelkę z mlekiem i całe wylał na kanapę. Zastępczą, nową z salonu, bo nasz narożnik w naprawie |
|
|
|
|
#96 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Maja wczoraj odkręciła Fa w kulce, ale na całe szczęście jeść nie zaczęła (to bardzo dziwne), tylko sobie kulkę paluszkiem kręciła
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Misiek jakoś na takie pomysły nie wpada. On to tylko zalewa wszystko tym co ma aktualnie w niekapku, naciska smoczkiem i leci, jaka radocha. Na szczęście najczęściej ma tam zwykłą wodę.
|
|||
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
A macie jakiś pomysł jak oduczyć Maję zjadania wszystkiego co znajdzie na podłodze? Jak wychodzimy na dwór to zbiera pety, szkło, kamienie, po prostu wszystko i próbuję od razu wsadzić do buzi.
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogórkową,pomidorową,rosoł umiem ale poprosze przepis na meksykańską, pierwszy raz o niej słysze.Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-10 o 21:37 |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. My po urodzinkach, Jasiu padł, my też zaraz idziemy spać.
Dostał Duplo, Pociąg Smoby Bao, Cymbałki, Ubranka i wywrotkę taką dużą, że się w naczepie mieści - wsiada do niej i każe sie wozić ![]() Nisia to nie powinno podejść ropą. Te kropki po prostu sa czerwone, w pewnym momencie przybledną i zaczną się łuszczyć. A kto Ci mówił, że to ropą podchodzi?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-11-10 o 21:39 |
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula, Angel dzięki wielkie za przepisy. Mam menu na cały tydzień
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam u Dearlie ![]() Nisia, wybacz, ale rozbawiła mnie ta Maja z petem w buzi |
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-10 o 21:55 |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może ja sobie wymyśliłam tę ropę Pocieszyłaś mnie w takim razie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek
Melduję, że my po roczku. Dzisiaj cały dzień sprzątaliśmy. Imprezka bardzo udana. Atmosfera milion razy lepsza niż na chrzcinach, wszyscy bardzo zadowoleni. Mimo, że było tak miło, to cieszę się, że mamy to już za sobą. Antek dostał wiele wspaniałych prezentów: od jednych dziadków rowerek, od drugich pieniążki na spacerówkę, sanki, wieeelki traktor z przyczepą, dmuchanego byczka, parking z samochodzikami, żółwika, który działa na podobnej zasadzie, co garnuszek na klocuszek, plastikowe klocki, a poza tym jeszcze kilka ciuszków. ![]() Kochane nadrobiłam Was, ale nie odpisuję, bo jestem niesamowicie zmęczona. Obiecuję, że od jutra będę na bieżąco. Życzę wszystkim chorym maluszkom i mamusiom dużo zdrowia!!!
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Na klubie kilka zdjęć z dzisiaj
![]() Dearlie super, że impreza udana
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
witamy się i my w nowym wątku
chciałam jeszcze z życzeniami spóźnionymi dla Jasiulka - zdrówka i dużo uśmiechu skarbie
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
padam
Jagoda dopiero zasnęła po 40min słuchania tego http://www.youtube.com/watch?v=DymlDorpvLM masakra, pierwszy raz,aż musiałam użyć takiego środka przymusu już nie pamiętam kiedy ją tak długo usypiałam. Zazwyczaj w ostateczności jeśli baja nie wystarcza, chwile pośpiewam i śpi. Zmuliło mnie niesamowicie po wysłuchaniu tego hardkoru,a jeszcze chciałam rosół ugotować w dupie z rosołem idę spać---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Kraven,Dearlie super,że imprezy udanw Nisia ja niestety nie mam pojęcia jak oprócz mówienia nie wolno Maje oduczyć
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-11-10 o 22:31 |
|
|
|
#110 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witam się wieczorkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A fasolki nie gotuję bo nie lubię ![]() Cytat:
![]() nie martw się poprawisz Cytat:
wszystko, dosłownie wszystko ląduje Otylce w buziOstatnio byłam z nią na dworze i podeszłyśmy do teściowej bo coś sprzątała na ogrodzie, postawiłam małą na ziemi i odwróciłam się dosłownie na sekundę ja patrzę a ta już grudkę ziemi żuje liście, szyszki, kamyki, jakieś kwiatki ostatnio jakiegoś robala jej w ostatnim momencie z ręki wydarłam, bo oczywiście jak chcę jej coś zabrać to jest wrzask i pisk kraven, Dearlie super, że imprezki udane cotam u Was ciekawego? |
||||||
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pomalutku .. Dusia wraca do zdrowia i ja też chociaż mi to trudniej wychodzi ... pomału przygotowujemy się do zimy ... i właśnie szukam kombinezonu 2częsciowego
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
To i my się witamy
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja na nowym watku
mam aktualnie spore problemy z tż, wiec jest mnie mniej...nie wiem co to będzie dalej, wybaczcie, że nie piszę regularnie i nie cytuję Isia ma ogromny apetyt od kilku dni, nie wyrabiam po tym wczoraj doprawiła kalafiorem, zjadła go sporo później wyżebrała kotleta mielonego - zjadła cały środek bez tego opieczonego, po godzinie mleka 170ml, owoce cały duzy słoik, w międzyczasie Kubusiowi kanapkę zjadła (bez skórek), parówkę, a za cały dzień wydoiła prawie 3 bidony picia nie wiem gdzie jej się to mieści poza tym jest przecudowna, co tu dużo mówić
|
#114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mnie to wkurza bo nie mogę z Nią spokojnie wyjść na spacer na nóżkach bo zaraz zaczyna się zbieranie. I tłumaczę i proszę i nic...Cytat:
Dzień dobry i miłego dnia!
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
A Isia faktycznie ma nie lada apetyt! ![]() Misiek zrobił dziś w nocy imprezę..wrr.. |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas poranek pod tytułem piszczenie,płakanie,wymus zanie,rzucanie się na podłogę,nie wyrabiam ![]() : mdleje:Baobabek trzymam kciuki by wszystko ułożyło się tak jak tego chcesz Izunia słodziutka Lewek Michaś budził się w nocy?
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Isia, matko ja tyle nie jem
|
|||||
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję Dziewczyny Michaś obudził się raz ok 4 i nie chciał spać tylko nie wiem co, najpierw klaskał, potem gadał, potem chciał złazić z łóżka, w międzyczasie wciąż mnie kopał i to m.in. w brzuch co mnie doprowadza do szału, potem zaczął płakać, aż TŻ wziął go na poduszkę i ululał. Dziś za to humor dobry jak na razie, ale wczoraj było kiepsko, wciąż na rękach i marud. |
||
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

ja już po szkole, obrobiłam mieszkanko, mąż poszedł na imprezę z pracy,a ja siedzę i tylko maila grupowego odświeżam,bo mają dziś przyjsc wyniki testu na niego
mam nadzieję,że zaliczyłam 

i zabielam śmietaną 
dla Jagódki za pomysłowość, Mati właśnie odkręcił butelkę z mlekiem i całe wylał na kanapę. Zastępczą, nową z salonu, bo nasz narożnik w naprawie 

Jagoda dopiero zasnęła po 40min słuchania tego
wszystko, dosłownie wszystko ląduje Otylce w buzi
poza tym jest przecudowna, co tu dużo mówić