|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Hope, współczuję tego wieczoru... Chyba lepiej by było, gdyby ten kolega nie ciągnął żony ze sobą... ale może faktycznie, jak będziesz miała dość, to powiedz, że się źle czujesz i idź spać, a ona niech idzie do chłopców (szybciej skończą
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
santom ale pytalas lekarz czy moga byc jakies ew. wady rozwojowe po tym acardzie? a gdzie mieszkasz, nie chodzisz do ginka w tym kraju co przebywasz? przepraszam za wscibskosc
![]()
#3963 |
Zakorzenienie
|
mieszkam w Norwegii
![]() ![]() a co do acardu to nawet nie rozwazam tego, ze moga byc jakies wady: znam mnostwo mamus, ktore acard braly i dzieciaczki rodzily sie zdrowe jak rybka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hope może nie będzie tak źle i jakoś se pogadacie z braku laku ![]() Kurcze ja mam stresa przed jutrzejsza wizytą.... ![]()
![]() |
#3965 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka się nalezy, ja też znalazłam pierwszego Olsiowego i sukienkę z tego mam ![]() ![]() Mój Tż się strasznie obrusza jak kiedyś powedziałam ty cwelu ![]() ![]() Główka do góry, my tu wiemy, że jesteś strasznie silna kobitka, normalnie jesteś wzorcem myśle ze dla wielu z nas więc musi być dobrze ![]() ![]() Co do plamień to łożysko rośnie i poprostu te resztki starej krwi się obłuszczają i wypływają, coby było czysto i juz dobrze ![]() ![]() Jak koleżanka od kolegi będzie nudzić to serio zrzuc na ciąże i idź lulu ![]() ![]() Swoją drogą co do Aniołków strasznie nie lubię jak sie tak mówi na małe dzieci. . . Cytat:
![]() ![]() U nas Olaf też za mały na pieczenie, ma 20 m-cy i niewiele kuma ale z pół godziny w tym cieście posiedział, bo wałek to b. ciekawe urządzenie ![]() ![]() Też mam wrazenie, że Tż je mniej ode mnie zwłaszcza na obiad ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i zostawiliśmy Olafka pierwszy raz ![]() ![]() ![]() Posiedzieliśmy troszkę u teściówki, bo Tż miał na jej osiedlu mecz, młody szalał bo nic dziś nie spał, wtedy ma energię za troje ![]() ![]()
![]() |
#3966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() dopiero teraz zaglądam, cały dzień coś.. dopiero z mamą uporałyśmy się z rogalikami ![]() jutro Tż ma imieniny , więc specjalnie dla niego robiłyśmy bo uwielbia ![]() ilkas gratuluje ząbka ![]() ![]() janeczka 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę, nic się nie stresuj będzie dobrze ![]() hope głowa do góry i co ty za głupoty gadasz o jakimś cwelu eh musi być dobrze przecież ![]() a ja dziś witam się w 11 tygodniu ![]() 20 listopada wizyta i już się doczekać nie mogę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie glupio mi z nią gadać, bo tak się zawiodłam że raczej już się nasze kontakty urwały, ale chłopaki jeszcze cośtam się odzywają a że małżonek zaprosił no to cóż. Też mam dobre chęci, ale mimo nich nie dam rady się już z nią spoufalać, a i wyjść mi nie wypada, więc postaram się znaleźć coś ciekawego w tv
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
HOPE udanego wieczoru mimo wszystko
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- JANECZKA zobaczysz ze wizyta bedziee ok. 3 mam kciuki. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- SELENTI kurcze to moze byv pukanie twojego babla... zazdroszcze ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#3971 |
Zakorzenienie
|
Santom Ja jak byłam sama to najczęściej jajecznica lub kiełbaski szły
![]() Gratuluję 17 tygodnia ![]() Principessina żaden lekarz nie umiał mi odpowiedzieć skąd się ten krwiak wziął. Był blisko pęcherzyka ciążowego więc stanowił duże zagrożenie. Dowiedziałam się o nim w 6tc kiedy zaczęłam krwawić a jakos w 9tc okazało się że krwiak się wchłonął. Będzie wszystko dobrze kochana trzymamy kciuki . Seleniti wydaje mi się że 12 tydzień to trochę za wcześnie , szczególnie dla pierwszej ciąży. ![]() Hope ja bym się wściekła na męża bo nie lubię takich wizyt …. A jeszcze jak ostatnio Cię żona tego kumpla zawiodła to tym bardziej … Janeczka będzie dobrze ![]() Madziula a jak się czujesz w domu bez Olisia ?? U Nas Oskar jeszcze sam nigdzie nie spał poza domem i prędko to się nie stanie :P (sama wiesz dlaczego ![]() Anulka to udanych urodzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam gule w gardle i mnie drapie ... czy sa jakies tabletki do ssania, ktorymi moge sie poratowac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3973 |
Zadomowienie
|
principessina jutro zaczynam 14 tc i to moje pierwsze
![]() ![]() ![]() hope współczuję Ci strasznie, mnie też krępują takie sytuacje, po takich akcjach, jakoś najchętniej zarzuciłabym totalnym ignorem wobec takiej osoby, ale tak się da zrobić niestety w większym gronie.. no ale cóż Ci mogę poradzić, mam nadzieję, że wytrzymasz, zawsze możesz powiedzieć, że się źle czujesz i opuścić towarzystwo ![]()
#3974 |
Zakorzenienie
|
ASIA rob syrop z cebuli. Mi zawsze pomaga!
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#3975 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() Oficjalnie stwierdzam - rodzinka się rozjechała ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy z TŻ u teściowej, i wiecie co ? Dzwoniła córunia do mamusi, i teściowa mówi, że " odwiedziła mnie synowa z synusiem" i wyobraźcie sobie, co tamta na to ? " To nie będę gadać, później zadzwonie" Pffff ![]() ![]() ![]() ![]() Dokończyliśmy robić zakupy, żebym miała wszystko jutro gotowe, żeby się spakować, ale co najbardziej mnie denerwuje to, że nie mogę kupić wody - która mi smakuje ![]() ![]() ![]() Uciekam teraz do TŻ - trzeba korzystać ze wspólnych ostatnich chwil.. ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Wtajemniczenie
|
gosius nie wiem czy masz w okolicy sklep lewiatan ale widzialam na aquarelkę promkę, po 1,09 była!
![]() ja juz po wieczorku. bylo ok. Dopiero jak wyszli mąż mnie wkurzył, zamknelam sie w pokoju niech siedzi ignorant jeden sam nawet cala noc na dole. Wy pewnie juz spicie więc dobrej nocki życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
Gosius super że już masz spokój
![]() Co do siostry TŻ nie przejmuj się nią aż tak. W końcu potrzebny Ci jest teraz spokój i jak najmniej stresów ;* Hope no to TŻ się ![]() Dzień dobry Weekend i widać ten spokój na wizażu ![]() Oskar ani wczoraj ani w nocy już nie gorączkował, ale antybiotyk podajemy do jutro i jutro na kontrolę. Będę musiała chyba znowu uśmiechnąć się do sasiadki o pożyczenie auta , bo musiałabym jechać z Oskarem na tą kontrolę i sama na badania toxo i TSH , bo w czwartek wizyta i muszę mieć wyniki. A TŻ w pracy rano , a teściowej nie chcę prosić , bo tym jak mi powiedziała po szpitalu „radź sobie sama”. Albo namówić męża na kupno drugiego auta ![]() ![]() No i co oczywiście TŻ wolne dziś i Oskar pobudka 5.45 , ale wziął go do drugiego pokoju a ja jeszcze z godzinę pospałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
witam
wolne a ja musiałam wstać, bo żołądek z głodu bolał.... mąż za ścianą chrapie. to sie nigdy nie zdarza. to ja zawsze śpię do oporu ![]() czuje się jakbym miała grypę, ale temperatury nie mam. wszystko mnie boli, łącznie z gardłem. syrop z cebuli na pewno skuteczny, ale jak go w pracy jeść i z klientami rozmawiać.... chyba że będzie gorzej o na l4 pójdę
#3979 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Przyznam się, że też szukam powodów do zmartwień (w sumie to nie szukam, ale same do głowy mi wpadają) mimo że nie plamię. I mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz jak widzisz te plamki, to pewnie dodatkowo nakręca głupie myśli, ale ... Pamiętasz/pamiętacie jak wszystkie liczyłysmy do II trymestru? Byle ten pierwszy trymestr przeżyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak, więc moim zdanie , jeśli czułaś coś dziwnego, innego i ucieszyło Cię to, to pewnie to było dziecko i trzymaj się tego, ale nie potrząsaj za często dzieciakiem, bo dostanie choroby morskiej ![]() Teraz to w moim brzuchu cisza. Jak oglądam tv to trzymam ręce na brzuchu i czekam na "znaki", ale jeszcze nic. Prawą stonę brzucha mam bardziej spuchnięta niż lewą. Mój tż się śmieje, że w tym miejscu małe ma głowę i uszy (tż ma trochę odstające uszy i myśli, że dziecko odziedziczy je po nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle pogoda paskudna, szaro - buro. Muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie, żeby za dużo nie myśleć. Idę obudzić i pomęczyć tż ![]() --- A Nikii to Ty tydzień temu odstawiałaś dumphaston?? Jakieś skutki uboczne?
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-11 o 07:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() my dzis swietujemy imieniny TŻ a wczoraj w domu jego rodzicow zrobilismy imprezke zapoznawcza- moi rodzice + przyszli teściowie ![]() ![]() ![]() ![]() Nie obylo sie bez niespodzianek- TŻ zostawil telefon wiec dzis czeka nas podroz 30 km i spowrotem, przy okazji wykonamy jakis spacer przynajmniej. A i oczywiscie wałówka zabrana- mamy bigos, rogale swietomarcinskie pieczone przez tesciowa, trochę tortu i salatki, mamy co jesc ![]() Milego dnia, wypoczywajcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Light
![]() Duphaston odstawiłam w czwartek i nie widzę żadnych skutków ubocznych ![]() Seksta najlepszego dla TŻ z okazji imienin. Ale smaka narobiłaś szczególnie tym bigosem i tortem ![]() No ale ja wczoraj wysłałam TŻ na zakupy i kazałam kupić produkty na bigos ![]() Muszę dziś poodkurzać, bo przy dziecku to wszędzie coś na tej podłodze jest. TŻ miał odkurzać w sobotę – nie chciało mu się , wczoraj – nie miał czasu , dziś stwierdził że ma pilniejszą robotę więc ja to muszę zrobić … A powiem Wam że jakoś nie lubie odkurzać ![]() A jak pomyślę o porządkach na święta to mi się odechciewa :P szczególnie że robię wtedy mega generalne porządki, na szafach, w szafach itp. Ale w sumie się cieszę na te święta , szczególnie że Oskar już będzie bardziej kumaty niż w tamtym roku ![]() A święta spędzamy zawsze sami tzn . ja powiedziałam TŻ że Wigilię chcę zawsze spędzać w gronie najbliższej rodziny tzn . jego i Oskara / dzieci. A w pierwsze i drugie święto możemy po rodzinie jeździć . W sumie sniadanie Wielkanoc też tak spędzamy . Teściowa Nas zawsze zaprasza , ale ona nie chce się dostosować do pór jedzeniowych Oskara itp. wg niej ja mam go przeciągać aby on dostosował się do dorosłych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() jak dobrze, że w weekend jest mniejszy ruch na forum, przynajmniej można szybko Was nadrobić hihi hope nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze, a Ty tylko się nakręcasz... Jak sama napisałaś, trzeba pozytywnie myśleć ![]() ![]() Nikiifajnie, że Oskar już zdrowszy, widać że antybiotyk działa ![]() A mi się dziś śniło, że syn będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś się nic nie chce, odpoczywam:-D |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]()
#3985 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś rano znowu miałam małe modły... ale takie bardzo suche... napiłam się w między zasie wody, by mi było łatwiej się modlić i mi przeszło ![]() Cytat:
Co do l4, to ja bym jednak wzięła. Potrzebujesz teraz wyleżeć to choróbsko, a za siedzenie w pracy nikt medalu Ci nie da! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Light, mój TŻ też widzi podobieństwo u dzidzi! Po ostatnim USG upiera się, że dzidź ma Jego szczękę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie. Wlasnie wstalam i biegne robic sniadanko
![]() ASIA ja syrop.z.cebuli uzywam tylko na wieczor zeby.klientom za bardzo nie smrodzic ![]() Po.sniadanku z lapka was moze nadrobie. Dzis idziemy na spacer i na urodziny chrzesniaka 15 latka. Milego.dnia brzuchatki ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3988 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana a co tak późno na toxo, macie szybko wyniki? Bo u nas do 5 dni ![]() Cytat:
![]() Co do problemów na siłę to ![]() Taaa ja czekałam do 13tc, teraz czekam do 20 tc a najlepiej 28 bo wtedy już dzidzi ratują ![]() Cytat:
![]() Hihi no i zazdroszcze wałówki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też już marzę o świętach, właśnie, nasze chłopaki już bardziej świadome będą ![]() ![]() Noooo i jak myślałam - Olafek przespał całą noc do 8 rano!!! 12,5 godzin! W domu się nie zdarza ![]() ![]() Za to ja od 3 do 5 nie spałam, w końcu przyszłam do drugiego pokoju czytac książkę ![]() ![]() W ogóle mamy tak czysto jakby dziecka nie było ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3989 | ||
Rozeznanie
|
u mnie właśnie plany zazwyczaj na ostatnią chwilę a tu, w tej ciąży już wszytko chce miec na tip top
![]() Cytat:
Cytat:
![]() od początku spędzamy z meżem wigilię sami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() Kilku z was należy się solidny bacik za niepotrEbne zamartwianie się!! Naprawdę dziewczyny, jesteśmy tak daleko, ze już najgorsze za nami ![]() ![]() Tak w ramach ciekawostki: http://tvp.info/informacje/technolog...-plodu/4183283 http://www.papilot.pl/dziecko/3490/U...go-nowosc.html Milej końcówki weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.