|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Poza tym czuje sie fatalnie a juz nie miałam żadnych objawow no nic, wczoraj tak koszmarne bóle głowy jakich jeszcze w życiu nie miałam :/ wizyta dopiero we wtorek ... :/
|
|
#692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i wczoraj mąż powiedział swojej mamie Cytat:
za kolejny tydzień i dobre samopoczucieUdanego wyjazdu Cytat:
zakop się na weekend do łóżka i jak wstaniesz będzie już wtorek |
|||||
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuu, to napewno wieści popłyną dalej
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zdecyduje się dalej na vitaminer bo tak jak pisałam dawałam za niego ok 16-18zł.U mnie z objawów dalej lekkie mdłości ale już nie takie jak w 8t. Piersi czasem zabolą ale tak to mam spokój. Jedynie pragnienie i senność. |
|
|
|
|
#695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie z 10 tygodnia, który dziś zaczynamy u mnie spokój ogromny w południe jedna wizyta u znajomych, koło 20 jeszcze jedna się szykuje tylko, że tym razem już zakrapiana (mąż się cieszy) a ja w sumie przywykłam, że nie piję Ale powiem Wam, że bałam się trochę tego... Do tej pory jak gdzieś, wychodziliśmy to normalne było, że wypiłam drinka, winko jakieś czy wódkę jak to w Polsce przystało myślałam, że będzie mi tego brakować, a tu taka niespodzianka, jest wręcz przeciwnie |
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was południowo w niedzielę.
![]() Jak mija Wam czas? U mnie weekend mija intensywnie. W piątek dowiedziała się cała rodzina mojego taty. Płacz, uśmiech, zadowolenie i hetrolitry alkoholu. Wczoraj - rodzina mojej mamy. Tu troche gorzej, ale ostatecznie wszyscy się cieszą. ![]() I muszę Was poinformować, iż od wtorku jestem szczęśliwą narzeczoną ![]() I oczywiście jak na złość wszyscy planują za nas ślub. My postanowiliśmy: W czerwcu dzidziuś, we wrześniu ślub. Bo chyba dużo lepiej jest mieć małe dziecko i opiekunkę i nie pić alkoholu, niż siedzieć przy stole w 7 miesiącu i nie móc nic zrobić. Jak sądzicie? Pozdrawiam ze słonecznej krainy!
|
#700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i życzę dużo szczęścia Moja kuzynka brała ślub chyba właśnie w 7 lub 8 miesiącu, męczyła się bardzo, widać było, że nie ma siły siedzieć, a co dopiero tańczyć całą noc, więc podzielam Twoje zdanie, że lepiej mieć dzidziusia niz duży brzuszek Ale jak już czekacie to ja na Waszym miejscu poczekałabym do wiosny, doszła do siebie, ogarnęła na spokojnie całą sytuację z nowym domownikiem i wtedy na spokojnie planowała ślub w te 3 miesiące będziesz pewnie zajmowała sie dzidzią 24h/dobę i kiedy tu czas i siły na planowanie ślubu? Tak też właśnie zrobiła moja koleżanka i wszystko się super udało, a roczny synek tańczył jako gość wyjątkowy ale to tylko moje zdanie Ważne żebyś Ty była szczęśliwa i zadowolona jeszcze raz ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kto nie jadł jeszcze lodów koktajlowych o smaku biszkoptowo kawowo marscapone z sosme kawowym i tiramisu z Korala ten nie wie co stracił
![]() Cytat:
![]() Ja około 7 miesiąca bawiłam się u rodziny na weselu, tańczyłam. Czasem bolał mnie kręgosłup i musiałam odpocząć, ale generalnie wybawiłam się. A po imprezie poszłam spać i się wyspałam, a przy małym dziecku może być różnie. No chyba, że opiekunka będzie na dłuższy czas. Pytanie czy będziesz karmić piersią czy butelką. Jak tylko piersią to kolezanka miała taką sytuację. Musiała dojeżdżać na karmienie, na szczęście miała dosyć blisko. No i dzieci są różnie. Moja np. była taka ( teraz powoli się to zmienia), że jak była głodna to musiała dostać jeść natychmiast. Przygotowanie mm, które trwało minutę to było czasem za długo , a ja w nocy ( a wesele to raczej nocne godziny) starałam się to robić szybko, bo jak dziecko się wybudziło to potem był problem z zasypianiem. Także musiałam spinac pośladki ![]() Powiem Ci, że nie wiem. Miałabym dylemat. Znam osoby, które świetnie przechodziły ciążę, a pierwszą rzeczą jaka dała im w kość to skurcze porodowe, a z drugiej strony znam osoby które musiały leżeć. Z małym dzieckiem też jest różnie. Są dzieci, które pięknie śpią prawie od urodzenia i takie które nie śpią, a iść nie wyspanym na swoje wesele z podkrążonymi oczami to też średnio. Inna sprawa, że ja jak mojej córeczki dłużej nie widzę to zwyczajnie tęsknię. Nie mam problemu z wychodzeniem do ludzi, ale po jakimś czasie zaczynam myśleć o niej, pomimo, że wiem, że jest w dobrych rękach. Także może dziewczyny coś Ci doradzą, bo ja w sumie też byłabym w rozterce. 8-9 miesiąc to raczej na bank bym odpuściła, ale 7 to jeszcze można się zastanawiać. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do dzieci to każde inne - nie ma co sie nastawiac ze bedzie takie czy takie, bedzie jakie ma byc - jest po nas wiec możemy miec mały podglad jedynie taki mamy, polecacie jakieś ksiazki o przygotowywaniu dziecka na rodzenstwo? Sa tutaj jeszcze jakieś karmiące - albo dokarmiające?
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super że wszyscy się cieszą Waszym szczęściemCo do ślubu to ciężka decyzja. Nie dasz rady przewidzieć jak będziesz się czuła za 4 miesiące ale też jaki będzie maluch. Wydaje mi się że lepszym pomysłem jest wesele już po narodzinach dzieciaczka ale odczekałabym więcej czasu niż 3 miesiące bo wtedy możesz się jeszcze źle czuć i nie mieć siły na dostatnie przygotowania a one jednak są męczące Mi tez to pasuje bo wcale nie chce nią gadać ale wolałabym żeby dowiedziała się dopiero na święta jak przyjedzie do kraju |
|
|
|
|
#706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakby jadl np raz na dobe,to moze i bym sie jeszcze pokusila,ale to bylo za czesto,wiec zrezygnowalam calkiem. W sumie to i tak chcialam karmic tylko do roku,skrocilam czas o niecale 2 miesiace. Cytat:
A ja mysle,ze calkiem dobrze przemysleliscie sprawe z terminem.Latem chyba o wiele szybciej czlowiek sie pozbiera po porodzie,ogarnie sie,3 miesiace to jest wlasnie taki wystarczajacy czas,a dwa jesli bedziesz karmic to mozliwe ze zdazysz zrzucic zbedne kg mi to zajelo 2 miesiace.Takze zycze pwodzenia!
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zrzucanie wagi zajęło pół roku
Nie to że miałam jakoś dużo do zrzucania, ale długo to trwało.
|
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
z waga roznie bywa,chyba im bardziej chcesz tym gorzej to wychodzi.Ja mialam az 20 kg na plusie i wcale sie nie objadalam,moja waga ok 7 miesiaca jak wystartowala to nie umiala sie zatrzymac
![]() po wyjsciu ze szpitala zostalo mi 11 kg.Nic nie robiac kilogramy spadaly same i to bylo takie mega.Mam nadzieje,ze i tym razem pojdzie gladko,z tym ze karmilam i to na pewno bylo glownym powodem zguby.. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- wlasnie zerknelam sobie na mojego dzieciulka,ma juz raczki i nozki
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do dzieciulka - serdeczne gratulacje!
http://ciaza-strach-sie-bac.blogspot.com Edytowane przez BieniekI Czas edycji: 2013-11-10 o 21:18 |
|
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski. Czytam was czytam przed pójściem spać, ale jestem tak wypluta nadal z energii ze nie mam siły na nic ... Dzisiaj rano mieliśmy gości i po południu tez , wiec wyjątkowo nie ucielam sobie drzemki za dnia
![]() Mdłości mnie nadal męczą ,w nocy nie mogę spać za to spalabym w dzień ... Nie chce narzekać ale juz naprawdę z utęsknieniem czekam na drugi trymestr.. Co do karmienia i chudnięcia - nie ma reguły .. Ja karmiłam 13 m-cy i mimo iż mało przytyłam w ciazy było mi cieżko to zrzucić. Do wagi sprzed ciazy nie wróciłam wcale niestety bez intensywnych ćwiczeń i diety nie ma szans w moim przypadku .. Moja ciąża określona na razie tez jako podwyższonego ryzyka i tez zakaz zbliżen, ale chyba jestem tu jedyna dla której nie jest to problem moj mózg w ciazy pracuje inaczej a jeszcze to samopoczucie powoduje ze sex to chyba ostatnia rzecz na jaka mam ochotę )Dobrych nocek mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#712 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja poleciałam od razu i wpałaszowałam połowę paczki paprykowych biedronkowych
Cytat:
Ja jestem za Waszą opcją, najpierw dzidzia a potem ślub Byłam u znajomych, którzy mieli ślub 4 miesiące po narodzinach i było ekstra, Panna Młoda wyglądała już dobrze, opiekunka, super. Ja z kolei brałam ślub będąc w 5 miesiącu ciąży i pamiętam, że sporo mnie to kosztowało wysiłku, już nie wspomnę, że buzię i ramiona miałam zaokrąglone i na zdjęcia nie mogę patrzeć do dziś ![]() Cytat:
Cytat:
!Co do libida to mam tak samo, dla mnie seks mógłby nie istnieć teraz
|
|
#713 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja Świątecznie
![]() Cytat:
i popieram ze ślubem dopiero po narodzinachCytat:
![]() My postanowiliśmy w lutym wziąść cywilny a ponieważ oboje Batyżowieckiej chcemy dużego wesela to postanowiliśmy zrobić imprezę na roczek - czyli czerwiec 2015 Czy Wam sie dzisiaj tez nic tak nie chce jak mi ? A na dodatek TŻ złapał jakiego wirusa ....ode na leży z gorączka 38,7 ehhhh..... |
||
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dziś piękna pogoda więc zaliczyliśmy spacer i mąż coś grzebie w piwnicy a ja się za porządki biorę Połuż swojego do łóżka i uciekaj od niego żeby Cie nie zaraził |
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
No gotujemy własnie obiad z szwagierka ktora jest w 6 miesiacu ciaży a bidulek leży w sypialni i sie kuruje
|
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja po wizycie
![]() Z bombelkiem wszystko dobrzei kolejną wizytę mam mieć dopiero za 6tygodnie nie wiem jak wytrzymam tak długo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do ślubu to jakbyście chcieli to można w 3 miesiace załatwić więc już ok marca można brać ślub a jak wolicie czekać i już macie opiekunkę i wszystko zaklepane to tylko życzę powodzenia i oby maluszek pozwolił rodzicom na spędzenie ślubu w cudownej atmosferze
|
||
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamietacie. Podczytuje was ale nie daje rady na bieżąco. Bylam na pierwszej wizycie we wtorek bylo widac serduszko wg usg byl to 7 tydzień a om 30 sierpnia wiec bardzo duża różnica. Mam przyjść za 2 tygodnie. Pracuje juz w nowej pracy i w środę po wizycie powiedziałam kierowniczce. Nie umialabym inaczej bedzie co bedzie .
|
#718 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Normalka, rodzina zawsze poczuwa się do przejęcia roli wedding-plannerów. Najważniejsze to być asertywnym, inaczej zmienią Wam ten dzień w koszmar, przerobią wszystko na swoją modłę a Wam pozostanie niesmak po niespełnionych oczekiwaniach. |
|||
|
|
|
#719 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze jedno pocieszenie dla nas,to takie ze jeszcze chwila i Wszystkie przekroczymy ten magiczny 3 miesiac.Ja mialam poprzedni tydzien jakis kryzysowy,mam nadzieje,ze juz do mnie nie powroci...Cytat:
super,wrr 6 tyg . ja w sumie podobnie, 5 tyg teraz czekam.Cytat:
Cytat:
|
|
#720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w lutym musisz sobie zakupić piękną ciążową sukienkę Uważaj, żeby się nie zarazić od Tżta! ![]() Cytat:
W ogóle zaczynamy Dziewczyny wychodzić z tego najniebezpieczniejszego okresu, powoli można odetchnąć z ulgą ..Czemu tak długo musisz czekać na wizytę? ![]() Cytat:
a raczej jak się okazało to zgłupiał sprzęt, bo wg opinii gina dzieciątko wyglądało na swój etap rozwoju, gdzie tam ponad 4 tygodnie do przodu![]() Dobrze, że postawiłaś sprawę jasno, mam nadzieję, że pracodawca okaże się na tyle w porządku, że nie wykręci Ci jakiegoś zwolnienia? ![]() Cytat:
... Dobrze, że już powoli mijamy ten czas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

ale te tygodnie lecą lada moment będziemy wiedziałały jaką wyprawkę szykować 
jedynie minus dla osób które nie lubią połykać dużych tabletek a tam jest tabletka duża i jeszcze + kapsułka.
Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki 
podsumowując - cudowny dzień zaczynający długi weekend
co ja bym dała żeby zjeść MCa lbo np taką shorme. kurcze.. mam nadzieję że te mdłości wreszcie minął bo mnie to wykończy. Nic nie mogę zjeść bo mi śmierdzi a jak nie jjem czuję się jeszcze gorzej błędne koło ;( dziś mnie to naprawde załamało chyba mam jakiś kryzys ;(