|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
W nocy i w ogole w dzien pampresa przebieram jej co 3,4 h. W nocy wypada nam 2 przebierania, ok 11,3 i o 6 rano
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jednak tylko suszarke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem , bo jeszcze nie mialam okazji stosowac.
Ja sie troche boje ze sie dziecko za szybko do takich rzeczy potrafi przyzwyczaic. Moze jakas dziwna jestem , ale np w wozku jej nie bujam jak placze, choc wiem ze by pomoglo bo tez sie boje ze sie przyzwyczai I pozniej jeszcze będę bujac do tego wszystkiego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też suszarka i dobrze że czas mogę ustawić i sama się wyłączy
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczak, jak usypiacie swoje maluchy?Noszenia i wozka nie chce, z gory mowie
Moj maly w dzien bez problemu zasypia, za to w nocy po jedzeniu jest masakra. Ledwo go odloze, oczy jak 5 zl i koniec ze spania.Przy cycu najlepiej by spal a ja mam male i na lezaco jeszcze go pokarmie, ale zasnac nie zasne.Poza tym nie chce go uczyc zasypiania przy cycu, bo w razie W maz mnie nie zastapi Po odlozeniu do lozeczka jest ryk. Starszy syn mial przez kilka miesiecy smoczka do zasypiania a ten sie przed nim broni. Dzwiek suszarki nie dziala.
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabym wściekła i jednocześnie załamana. wyobrażam sobie tę mieszankę uczuć. jakby rozdarcie, bo z jednej strony kochasz, ale jak tu wrócić i mieszkać tam, patrzeć mu w oczy? śmiem twierdzić, że to mieszknie/dom prędzej czy później przyczyni się do rozpadu tego małżeństwa. o ile już to nie nastąpiło w jakimś procencie... po przejściach jakie miałam w swoim osobistym życiu, nie zainwestowałabym w to mieszkanie ani złotóweczki (zbyt dużo dóbr materialnych straciłam w ciągu całego życia przez boyfriendów pozbawonych jaj - wiekszość z nich droga, większość z nich miała wartość sentymentalną- szkoda mi jak cholera + zmarnowanych kilka lat) patrząc na sytuacje z mojej perspektywy, nie wróciłabym do tego domu... z dwóch przyczyn. atmosfera po kłótni jaka panuje teraz, zapewne przyprawia o skurcze jelit (ogólnie styuacja, postawa tż i jego matki nie do zapomnienia przeze mnie) i przede wszystkim obecność owej wspaniałej, wścibskiej i wrednej kobiety. osobiście nie zdziwiłabym się, gdyby i bratowa mieszała, zarówno w związku, jak nawet i w Twoich rzeczach osobistych - od bielizny, po ciekawość, jak się zabezpieczacie i jakich, dajmy na to, żeli używacie. ekm. bałabym się że już powstała komitywa, która jest nastawiona na jakieś "rewelacje". A już widzę jakie obudzenie wywołałoby założenie zamka do sypialni. Bo nagle nie byłoby mozliwości "wglądu" w Twoje życie... no i syczenie, jakaż to jesteś bezczelna. gdyby Damian wrócił po mnie na kolanach, chyba bym się popłakała. Ale to tylko i wyłącznie z niemocy, żalu i smutku, bo wiedziałabym, że to i tak nie ma sensu i wszystko skończy się na obietnicach, że "to było ostatni raz". nie uwierzyłabym facet tego pokroju z mamusią na czele dla mnie jest skreślony jako partner i ojciec dziecka. za dużo z takimi dupkami w życiu miałam do czynienia. koncem końców to i tak mamusia zawsze była na topie, zawsze miała rację ITD.
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porpostu mnie usypia, więc jak coś na nią działa to nie przestanie szybko. Ale lulać w wózku nie chcę, bo zawsze mi opowiadali, że jak mnie zaczeli lulać w wózku to koniec był, potem cały czas wylam, bo chciałam... Jeszcze w spacerówce babcia mnie lulała jak miałam kilka lat... Nawet zdjęcia mam
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
agnieszka255 trzymam kciuki, kyte gratuluję, a mnie boli brzuch jak na @ i prawa pachwina ciagnie
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
De - u nas w dzien to albo usypia na rekach albo na poduszce podczas karmienia, no I na spacerze. Inaczej nie ma szans .. Przed nocnym spaniem karmie ja ( albo tatus z butli ) I pozniej lezymy z nia w naszym lozku zazwyczaj godzine za nim zasnie. Nic do niej nie mowie, puszcze konika z FP . Czasem jak jest rozdrazniona to troche jej poszumie , glaskam po kitce, glówce. Moj Tz wklada jej reke pod pupe I tak jakby nia kolysze - to tez ja usypia. Jak zasnie to przekladam do kosza I spi. W nocy na szczescie budzi sie tylko na karmienie I juz przy cycu zasnie na tyle zeby ja znowu odlozyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje kochane dziewczynki!!!
Zniknęłam na kilka dni - mnóstwo spraw do załatwienia - a tu kolejen porody ![]() GRATULUJĘ!!!!! Może uda mi się wszystko nadrobić ![]() U ns do tej pory było ok. Ale dzisiaj coś mnie strasznie kuje lewa dolna część.... miejsce gdzie brzuszek styka się z udem/biodrem a i brzuch zaczął boleć jak na @. Ciekawe czy dotrzymam do piątkowej wizyty? ![]() Wczoraj siostra mi powiedziała że u nas rodzinne jest rodzenie jakieś dwa tygodnie przed terminem, a to by znaczyło że zbliżą się nasz czas :P Z mężem śmieliśmy się że powinnam rodzić dzisiaj... test ciążowy robiłam w jego urodziny to urodzić mogłabym w jego imieniny ![]() Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki i za maleństwa i za mamusie i za kolejne rodzące. Idę walczyć z nadrabianiem. |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyla mnie baba w IP glupia pipa... dzwonie, bo gin mi kazala dzien przed wizyta a to takie opryskliwe, nawet na konxu do widzenia nie powiedziała tylko sie rozlaczyla...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie głupie pytanko.... jak załatwia się prywatnie położną?czy muszę się kontaktować bezpośrednio z konkretną osobą? czy może przez szpital? a może wogóle można się dogadać już podczas porodu?
Rodzinka stwierdziła że mi sfinansują taką pomoc i teraz muszę szybko coś ogarnąć, a szczerze powiedziawszy to w ogóle nie wiem jak się za to zabrać.... |
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie...
|
|
|
|
#4456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Ciekawe jak tam babku?? Może już się tulą z Filipkiem
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane, ja nadal w dwupaku i w szpitalu. Zbadali mnie wczoraj i mala sie znacznie obinizyla, jest niziutko a dzien wczesniej byla jeszcze wysoko, skurcze na ktg niereguralne a robia nam 3 razy dziennie. ja wole na porod czekac w domu. polozne mowia ze moge szybko urodzic bo dzidzia jest nizutko, ale mi i tak skurcze mocno wyciszyli. chodzic nie moge mam parcie ciagle na kupke i na dodatek wczoraj upadlam a raczej zrobilam malysza na korytarzu bo cos ktos rozlal a ja nie zauwazylam i pachwiny sobie naciagnelam i boli jak cholera ale po upadku dokladnie mnie zbadali i jest wsio ok, a rozwarcie nadal takie jak bylo
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Hej tylko na chwileczkę wpadam powiedzieć, że wymęczyło mnie do 3 chyba i d_pa.
Cały czas skurcze były bardzo nieregularne, ale dosyć intensywne. Mąż przyjechał wcześniej z pracy i zaraz po tym jak przyjechał wszystko zaczęło się uspokajać Szkoda, ale i tak liczę na to, że to dobry znak i może się rozkręci jak nie dziś, to jutro, pojutrze. Fifi ma jeszcze tydzień żeby się namyślić, bo później wykurzą go siłą Uciekam, bo mam sporo dzisiaj do zrobienia. Nie ukrywam, że wczorajsza akcja też trochę zmobilizowała mnie do roboty Do wieczora.Domi, Ryba trzymajcie się kobitki |
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochane, mamy kolejnego dzieciaczka Od Kabrieli:"Cześć dziewczyny, pewnie zastanawiacie się, co się ze mną dzieje. Od 3.11 jestem w szpitalu (stwierdzono nieprawidłowości z główką - zostawiono mnie na patalogii). Preindukowano mnie zakładając cewnik Faleya, później indukcja oksytocyną. I wczoraj zdecydowała się wyjść na świat moja córa o godz. 21:20. Waży 3620 g mierzy 56 cm i dostała 10/10 pkt."
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-11-11 o 12:22 |
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kabriela? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kyte -gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Ojej, ale to chyba nie ode mnie moja mała dziś kończy dwa tygodnie ale gratuluje anonimowej mamusi
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że pójdzie szybko i sprawnie. U mnie w nocy były skurcze, ale oczywiście nieregularne. Było ich kilka pod rząd i już miałam czas mierzyć, ale przeszły i usnęłam Mała mi się strasznie wierci i uciska wszystko co możliwe Jednocześnie chce mi się siku, ku.., i mi niedobrze ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko kto nią jest??
|
|
#4465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka widziałam że TŻ zamieścił na FB zdjęcie Nelki i powiem Ci że Nelcia ma Twoje oczęta
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : oklaski:Witam się Świątecznie w dresie i w brudnej bluzie z nieuczesanymi włosami Czekam aż mąż pozmywa stertę garów bo ja już nie mam siły i chęci ![]() babku jak to dobrze (nie dobrze, że mamy takie przypadłości), że nie tylko ja na takie coś cierpię. Nie jest najwidoczniej to nic nienormalnego, czekam teraz na "biegaczkę życia"
|
|
#4468 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dopiero miałam czas żeby zjeść śniadanie ehh w brodziku czeka sterta Nelkowego prania bo nie opłaca mi się włączać pralki, zjem i idę prać :P jak nigdy nie lubiłam prać w ręku tak teraz lubię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, ja znikam na jakiś czas, bo mi się komp zepsuł i jest w naprawie, która nie wiem ile potrwa
Gratuluję nowym mamusiom i życzę wszystkim lekkich i przyjemnych porodów Do sklikania!
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie pobolewa co chwila okresowo i przechodzi, do tego jest mi niedobrze i wgl a pierwszy termin na 13
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

KCIUKI DLA ANI
Dzwiek suszarki nie dziala.

Szkoda, ale i tak liczę na to, że to dobry znak i może się rozkręci jak nie dziś, to jutro, pojutrze. Fifi ma jeszcze tydzień żeby się namyślić, bo później wykurzą go siłą
Jednocześnie chce mi się siku, ku.., i mi niedobrze