Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 08:19   #4141
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Witam
Samopoczucie dzisiaj mam takie sobie, całe dupsko mnie boli licząc biodra i spojenie, chodzę jak kaczka i nie w głowie mi nawet przytulne z mężem
Dziewczyny jak ja się cieszę ze nie muszę biegać po sklepach za wyprawką dla małej, nie dałabym rady z tak obolałym dupskiem
Stary 2013-11-11, 09:11   #4142
magnusia
Zakorzenienie

Witam

Wczoraj wróciliśmy od znajomych po 23 i już nie miałam siły nawet kompa otwierać- padłam spać. Dziś Was nadrabiam

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Tak, w szpitalu na Żelaznej w Wawie (czyli Szpital Św. Zofii) wynajęcie położnej to koszt 1500 zł. Jest i jedna taka bardziej znana (położna gwiazd hehe) za 2500 zł.
tak, tak 3000 zł i wcale nie ma za dobrych opinii w necie. Wydawac dwa razy tyle tylko dlatego, że kobieta wystąpiła w jakiejś reklamie czy dwóch i była w kilku programach to już bzdura totalna

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam jeszcze pochwalić mojego męża bo zakupy się udały kupiliśmy prawie wszystko i nadprogramowo byliśmy jeszcze w 2 sklepach czyli w sumie chyba odwiedziliśmy 12-13 sklepów
wyjechaliśmy o 9 wróciliśmy po 17 z 2 godzinną przerwą u teściów na obiad .
Nie nachodziłam się wręcz czułam się świetnie .
Nie kupiliśmy tylko paneli bo już nie zmieściły nam się do samochodu
I nie wiem co z komoda i łóżeczkiem bo dopiero mają ze sklepu we wtorek dzwonić czy ten model który chce da radę zamówić .
A i jeszcze chciałam napisać , że od Wczoraj mieszkamy już sami Cały dom jest nasz

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

W ogóle kupiliśmy materac kokos, gąbka , gryka i w sklepie pani nam powiedziała , że kokosa używa się na okres lato wiosna a gryki jesień zima
A przecież kokos jest przeznaczony na początek dla noworodka na pół roku czy jakoś tak chyba dobrze myślę ?
gratuluję zakupów i brawa dla małża że dzielnie wytrzymał
super, że już sami mieszkacie- nie ma to jak na swoim

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A tak w ogóle mam pytanie do dziewczyn mających cerę tłustą/problematyczną/trądzikową/wrażliwą... Jakich podkładów, fluidów używacie??? Chodzi mi o efekt dobrego krycia, ale bez zapychania oczywiscie. Dodam, ze przez długi, długi czas używałam fluidu z la roche posay unifiance i oczywiscie go wycofali...drugim faworytem byl la roche posay toleriane a tego niedawno też zmienili na jakiś mus i z tego co czytałam jest fatalny :[ i czym mam się teraz smarować??? próbowałam revlona colorstay -ok, ale za ciężki, estee lauder double wear- ok,ale za ciężki, vichy derrmablend- ciemnieje i spływa... Ehhh
ja używam tylko jednego- jest świetny lekki, nie zatyka porów, ładnie się stapia ze skórą i nie zostawia takich ciemnych suchych plam (to moja zmora).
Wadą jest cena (teraz ok 250-290 zł)ale jest bardzo wydajny. Ja mam kolor 03 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oundation.html

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja używam pudru sypkiego Kryolan Body Make Up i podkładu z tej samej firmy, trzymają się cały dzień i nie świecę się, a mam mega tłustą cerę. Polecam z ręką na sercu, wydaje i naprawdę warte swojej ceny.

świetna firma- bardzo dobre kosmetyki mają

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Chciałabym bez. Ale absolutnie nie wykluczam opcji, ze po dojeżdzie do szpitala stwierdze, ze gdzies mam dom narodzin i interesuje mnie tylko i wyłącznie anestezjolog

ooo- to coś o mnie- obawiam się, że ja od razu popędzę do anestezjologa taka jestem mało wytrzymała

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Hah doskonale to rozumiem pare dni temu wwozili mamę na porodowke ktora krzyczała " w dupie mam naturę dawać znieczulenie".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ha ha ha

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Była jeszcze sytuacja z tego dnia kiedy ja rodziłam. Maz mi opowiadał ze czeka aż mnie zaszyją wychodzi z sali porodowej maz i mówi bardzo spokojnie , ze strachem do położnej " wie pani czy mozna by podać coś żonie bo ja troche boli" na co żona krzyczy z sali " mnie nie boli mnie napier****"

oj to też o mnie jak nic

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Milka prawie wszystkie pary chcą rodzic w DN, czesc w Zofii na zwykłym oddziale, jedna para w domu. Większość jest bardzo sympatyczna, ale 2 czy 3 są całkowicie swirniete.
Na pierwszych zajęciach Beata wlasnie kazała nam sobie wizualizowac porod (w sensie powiedzieć pierwsze skojarzenie, ktore przyszło nam przez myśl). I oni oczywiscie wszyscy "widzieli" siebie/żonę, rodzaca w kucki, w pełnym kontakcie ze swoim ciałem i w ogole cud miód. I mało mnie nie zjedli wzrokiem jak powiedziałam, ze moim pierwszym skojarzeniem była kupa

moimi pierwszymi skojarzeniami jest krzyk, potworny rodzieracjący ból, pękanie dupy , właśnie kupa i cała masa strasznych rzeczy łącznie z przekręceniem się wydaje mi się, że ci co mówią o harmonii, kontakcie z ciałek, przeżywanie cudu narodzin, mistycznym doświadczeniu itp zwyczajnie oszukują. Każdy się boi nieznanego i każdy ma obawy

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Ahh dziewczyny nie wiem jak Was uspokoić... Ja naprawdę czuje ze wszystko bedzie dobrze , ze swietnie sobie poradzicie..

nawet nie wiesz jak Twoje słowa mi pomagają

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - duma Wiktorek ciezszy o kolejne 26g. A do tego przy jednym karmieniu wyssal z cycka 2ml a przy kolejnym 4!!! Sama widzialam zmiane wagi przed i po karmieniu. I tak sie zmeczyl, ze nastepne karmienie przespal
Stary 2013-11-11, 09:14   #4143
AgatkaL
Wtajemniczenie

Wózek został wczoraj zamówiony, wpłaciliśmy 700 zł zadatku i dali nam już od razu fotelik maxi cosi CabrioFix, więc mieliśmy radochę oglądając go cały wieczór.

Podpowiedzcie mi odnośnie materacyka do łóżeczka. Chcieliśmy kupić ten lateksowy z Ikei, ale on jest drogi. Popularne są te kokosowo-gryczane. Jakie Wy macie, zamierzacie kupić?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:20   #4144
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

A ja się zastanawiam nad kombinezonem zimowym.
Jaki rozmiar kupujecie jeśli chodzi o taki kombinezon dla noworodka? W koncu trzeba będzie w czymś ciepłym te nasze dzieciaczki wynieść ze szpitala

jeden mam new born - bez rozmiaru ale takie 56 większe wychodzi, jeden mam 62 i jeden 62 ale z HM więc jest duży ale można z niego śpiworek zrobić i podwinąć na dole

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

dobra- zabieram się za zamawianie osprzętu w aptece... potem moje konto zapłacze zapewne gorzkim szlochem

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

pytanie do doświadczonych mam: do pazurków lepsze nozyczki czy obcinacz?
Mi się wydaje, że nożyczki a mąż mówi że obcinacz bomu wygodniej będzie obcinać a to będzie jego działka
Stary 2013-11-11, 09:31   #4145
ejani
Zadomowienie

Witam się i ja z rana po pierwszej od kilku przespanej nocy

Nie wiem, czy wpływu na to nie miały przytulanki z mężem (tak a propo -my teraz dużo rzadziej, bo często zasypiam wcześniej itp, no i jest trochę słabiej niż przed ciążą czasem, ale męża namawiać nie trzeba ) ale nawet jak wstawałam w nocy, to zaraz zasypiałam) a teraz taaakie piękne słoneczko, więc od razu lepiej na duszy

Zaraz mu robię wypasione śniadanie imieninowe (zapomniałam wspomnieć, jak się któraś chwaliła, że mój też dziś)- jajka po benedyktyńsku (jeśli wyjdą, bo jeszcze nie robiłam, szczególnie sos mnie przeraża)

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak, tak 3000 zł i wcale nie ma za dobrych opinii w necie. Wydawac dwa razy tyle tylko dlatego, że kobieta wystąpiła w jakiejś reklamie czy dwóch i była w kilku programach to już bzdura totalna[COLOR="Silver"]
Jeśli to pani Dżanet, to nam na SR położna mówiła, że jako jedyna w Polsce "ma pozwolenie" żeby cięcie krocza robić na godzinie 6, czyli na błonie, zamiast na mięśniach pośladków, to może dlatego (bo chyba mało jest "położnych gwiazd)

---

A tak w ogóle zapomniałam Wam jeszcze pochwalić męża- jak mnie wczoraj teściowa podsumowała z taktem, że "i w bioderkach się zaokragliłaś" co skwitowałam krótkim "niestety" (bo co tu gadać) to mój bohater od razu oburzony: "jak to niestety! To dobrze! Będzie łatwiej rodzić!"
Głupotka taka, ale od razu mi się lepiej zrobiło

I tak Gosiu, też mam wahania nastroju- po drodze wcześniej się poryczałam z jeszcze większej bzdury, a tu prawie ze szczęścia

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Mi się wydaje, że nożyczki a mąż mówi że obcinacz bomu wygodniej będzie obcinać a to będzie jego działka
Podobno najpierw nożyczki, potem obcinaczki (już kilka razy to słyszałam i od koleżanek i na SR) bo cążkami można na początku obciąć kawałek opuszka
Stary 2013-11-11, 09:49   #4146
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry

Ja dzisiaj tez w miare wyspana, tylko pogoda za oknem jakas taka szara
Obiecalam sobie dzisiaj dzien lenistwa, wiec jak tylko maz wroci z grzybow, to caly dzien sie relaksujemy, czyli slodkie lenistwo

aniolku super, ze mieszkacie juz sami, gratulacje

Milego dnia Wam zycze

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Aaa no i moj maz ma tez dzisiaj imieniny , ale on nie obchodzi...
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:59   #4147
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Zalezy co komu wygodniejsze.
Jak dla mnie nozyczki lepsze.
(tylko odradzam z Tommee Tipee,bo sa do kitu)
Stary 2013-11-11, 10:03   #4148
magnusia
Zakorzenienie

który krem do twarzy- jak myslicie?
http://www.aptekagemini.pl/mustela-b...arzy-40ml.html
czy
http://www.aptekagemini.pl/emolium-k...pf20-75ml.html
Stary 2013-11-11, 10:15   #4149
demonyianioly
Rozeznanie

Witam, dzień dobry
Magnusia, ja bym zdecydowała się na ten tańszy. Ma filtr, droższy nie ma. Szkoda, że nie podają składów...
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:23   #4150
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam, dzień dobry
Magnusia, ja bym zdecydowała się na ten tańszy. Ma filtr, droższy nie ma. Szkoda, że nie podają składów...
Ja właśnie też dlatego nie kupiłam od razu... Chyba się zdecyduję na ziaję, a jak będzie za dużo rzeczy w składzie to penathen (ten już sprawdziłam, ale dość drogi, pewnie nawet pół się nie zużyje)
Stary 2013-11-11, 10:27   #4151
magnusia
Zakorzenienie

dziewczyny tak się zastanawiam nad kupnem smoczków- kupować czy nie a jak tak to jaki?
jak zobaczyłam w aptece 14 stron ze smoczkami to zwątpiłam- silikonowe, gładkie, karbowane który najlepszy

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam, dzień dobry

w końcu zamówiłam jeszzce inny taki http://www.aptekagemini.pl/pharmacer...ieci-50ml.html
Stary 2013-11-11, 10:36   #4152
perfuzja
Zakorzenienie

Mało nie zaczelam dzisiaj dnia od wycieczki na IP. Mały postranowil mnie nastraszyc i tak jak zwykle rano wariuje jeszcze zanim wstanę, tak dzisiaj przez pierwsze pol godziny raczył mnie raz delikatnie smyrnac, a i to po tym jak potrzasalam brzuchem we wszystkie strony.
Na szczęście ciasto czekoladowe zadziałało i juz rusza się jak zwykle. Uff.
Stary 2013-11-11, 10:55   #4153
ejani
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny tak się zastanawiam nad kupnem smoczków- kupować czy nie a jak tak to jaki?
jak zobaczyłam w aptece 14 stron ze smoczkami to zwątpiłam- silikonowe, gładkie, karbowane który najlepszy
Nie kupuję na razie wcale. Mam jeden z nuka z tamtych warsztatów (lateksowy-podobno lepszy, uspokajający 0-3mies), jak małemu nie będzie pasował, kupię inny
Stary 2013-11-11, 10:58   #4154
milka-pilka
Zakorzenienie

Marzę o tym, żeby dzisiaj już nie mieć tych niestrawności. Jem małe porcje, bardzo ostrożnie. Połknęłam tabletkę z żelazem i od razu zagryzłam kanapką.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No właśnie Eryk nie krzyczał. Wszystko odbywało się w bardzo przyjemnej atmosferze. Światło było przytłumione,ludzie mówili ciszej,obchodzili się z nim delikatnie,zaraz był przy mnie i był spokojny. Później dałam go Radkowi to wyglądał tak poważnie,jakby rozglądał się dookoła,poznawał wszystko. Serio,takie sprawiał wrażenie.
Fajnie, że tak to wszystko pamiętasz Będzie bardzo szczęśliwy, jak kiedyś, gdy będzie już starszy opowiesz mu o tym.

Cytat:
tak, tak 3000 zł i wcale nie ma za dobrych opinii w necie. Wydawac dwa razy tyle tylko dlatego, że kobieta wystąpiła w jakiejś reklamie czy dwóch i była w kilku programach to już bzdura totalna
Z ciekawości zaraz sobie poczytam opinie
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Jeśli to pani Dżanet, to nam na SR położna mówiła, że jako jedyna w Polsce "ma pozwolenie" żeby cięcie krocza robić na godzinie 6, czyli na błonie, zamiast na mięśniach pośladków, to może dlatego (bo chyba mało jest "położnych gwiazd)
Możliwe, że to także i z tego powodu, ale na pewno nie jest to jedyny powód Z tego co wiem jest położną wielu "gwiazd polskiego show-biznesu" Pisze to w cudzysłowie, bo dla mnie polski show biznes niestety nie kojarzy się ze zbyt wysoką jakością
Absolutnie nie twierdzę, że jest niedobra - nie mam zdania, bo jej nie znam - ale śmieję się z ceny

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Dziewczęta, sorry zadam głupie pytanie, jestem trochę ignorantką
IP to jest Izba Przyjęć? Jeśli nie czujemy ruchów to należy jechać do tego szpitala do IP, w którym chcemy rodzić, czy na ostry dyżur? Jak to wygląda u Was w praktyce?
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:59   #4155
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Mało nie zaczelam dzisiaj dnia od wycieczki na IP. Mały postranowil mnie nastraszyc i tak jak zwykle rano wariuje jeszcze zanim wstanę, tak dzisiaj przez pierwsze pol godziny raczył mnie raz delikatnie smyrnac, a i to po tym jak potrzasalam brzuchem we wszystkie strony.
Uff, mały łobuz, tak Cię przestraszyć!

Mój na szczęście nie robi mi takich numerów (nawet nie daje pospać za długo), ale gdyby z godzinę "milczał" to też bym panikowała, i popróbowała wszystkiego

Zresztą położna na SR mówiła (głównie do tatusiów), że jak coś nas zaniepokoi, to mamy nie czekać, i że to matka decyduje, kiedy jechać i czy w ogóle, to tak na przyszłość
Stary 2013-11-11, 11:03   #4156
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Jakbym była anestezjologiem to ze strachu bym tej kobiecie dała zzo taki miała wzrok

Była jeszcze sytuacja z tego dnia kiedy ja rodziłam. Maz mi opowiadał ze czeka aż mnie zaszyją wychodzi z sali porodowej maz i mówi bardzo spokojnie , ze strachem do położnej " wie pani czy mozna by podać coś żonie bo ja troche boli" na co żona krzyczy z sali " mnie nie boli mnie napier****"

lubię takie opowieści ;p są prawdziwe i wywołują u mnie dziki śmiech obawiam się że będę taka sama;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:07   #4157
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam wiadomość od Em my :
Ja tylko dam znać że Dorotka nadal na OIOMie.
Niestety zapomina jeszcze czasem , że trzeba oddychać ale odłączyli już respirator i maseczkę -tętno ma cały czas monitorowane .
Od wczoraj próbują ja karmić jelitowo . Póki co w moich cycach jeszcze pustynia ale położne zachęcają by próbować dalej .Ja dochodzę do siebie . Póki co wyprawała do łazienki to dramat . Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej
Stary 2013-11-11, 11:10   #4158
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

ja czytałam już jakiś czas temu, że w krajach skandynawskich odsyłają jak rozwarcie małe a skurcze nieregularne przyjmują dopiero przy maksymalnym..

to prawda, dlatego ja się cieszę że do szpitala mam w porywach 10minut autem! Koleżanka która rodziła tutaj z dwa lata temu miała ponad godzinę do szpitala który wybrała na poród i obawiała się że pojedzie za wcześnie i każą jej wracać do domu i co wtedy 3h spędzi w samochodzie przemieszczając się z miejsca na miejsce o ile za drugim razem by ją już przyjęli ;p dlatego własnie dają telefon żeby zadzwonic pierwsze i opisać położnej co się dzieje co ile skórcze i wtedy mówią żeby jechać i czekają już w szpitalu z wózkiem na mamę

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-11, 11:11   #4159
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety zapomina jeszcze czasem , że trzeba oddychać ale odłączyli już respirator i maseczkę -tętno ma cały czas monitorowane .
Od wczoraj próbują ja karmić jelitowo . Póki co w moich cycach jeszcze pustynia ale położne zachęcają by próbować dalej .Ja dochodzę do siebie . Póki co wyprawała do łazienki to dramat . Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej

dzielna dziewuszka- na pewno nabierze sił i wszystko będzie dobrze.
dużo uścisków dla obu kobitek i
Stary 2013-11-11, 11:17   #4160
perfuzja
Zakorzenienie

Milka IP to izba przyjęć. Jak cos Cię niepokoi, to jedziesz do dowolnego szpitala z oddziałem polozniczym, tylko z pomyslunkiem, bo moze się zdarzyć, ze zostaniesz tam najdłużej albo urodzisz.
Wiec przed 32 tygodniem ciazy lepiej jechać do szpitala z III stopniem referencyjnosci (Karowa, Starynkiewicza, IMiD, Zelazna), przed 36 tygodniem chociaż do szpitala z II stopniem. A znowu bez sensu jechać do szpitala daleko od domu, bo moze sie zdarzyć, ze zostaniesz tam na dlugie tygodnie.

Zgłaszasz się na izbę przyjęć, polozna robi wstępny wywiad i decyduje jak bardzo pilny jest Twój przypadek. Czekasz (albo nie), bada Cię lekarz, podłączaja KTG/robią usg i decydują czy przyjmują na oddział czy wracasz do domu.
Stary 2013-11-11, 11:18   #4161
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Dorotka juz duza dziewczynka, na pewno bedzie dobrze. Trzymam kciuki za dziewczyny, zeby jak najszybciej dochodzily do siebie.

A ja sie pochwale pierwszym meblem w pokoju Aleksa, wlasnorecznie zlozony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131111_111303.jpg (103,3 KB, 51 załadowań)
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:20   #4162
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, mały łobuz, tak Cię przestraszyć!

Mój na szczęście nie robi mi takich numerów (nawet nie daje pospać za długo), ale gdyby z godzinę "milczał" to też bym panikowała, i popróbowała wszystkiego

Zresztą położna na SR mówiła (głównie do tatusiów), że jak coś nas zaniepokoi, to mamy nie czekać, i że to matka decyduje, kiedy jechać i czy w ogóle, to tak na przyszłość
Moj na szczęście po 15 minutach moze lekko mnie smyrnał, co ciut mnie uspokoiło. Wiec zgodnie z "protokolem" najadlam się słodkiego, wypilam czarną herbatę, usadowilam w pozycji ktorej najbardziej nie lubi i czekałam. Postanowiłam dać mu godzinę i jesli do tego czasu nie byłoby 10 ruchów to jechać na IP. Na szczęście gdzies po 40 minutach (czyli ze 20 od zjedzenia slodkiego) zaczął się solidnie ruszać i wypychac.
Stary 2013-11-11, 11:35   #4163
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie, jak tam Wasi mężczyźni podchodzą teraz do zbliżeń? Bo mój sie boi baraszkowac i mówi, że w ciąży jestem i strach, że rodzic zacznę po tym... Hmmmm....
Mój by mógł conajmniej dwa razy dziennie, rano i wieczorem, jak mycie zębów To raczej ja się bardziej migam, strasznie mnie żołądek wieczorami męczy i wtedy ostatnim na co mam ochotę to bycie potrząsaną

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No właśnie Eryk nie krzyczał. Wszystko odbywało się w bardzo przyjemnej atmosferze. Światło było przytłumione,ludzie mówili ciszej,obchodzili się z nim delikatnie,zaraz był przy mnie i był spokojny. Później dałam go Radkowi to wyglądał tak poważnie,jakby rozglądał się dookoła,poznawał wszystko. Serio,takie sprawiał wrażenie.
Też bym tak chciała

Cytat:
moimi pierwszymi skojarzeniami jest krzyk, potworny rodzieracjący ból, pękanie dupy , właśnie kupa i cała masa strasznych rzeczy łącznie z przekręceniem się wydaje mi się, że ci co mówią o harmonii, kontakcie z ciałek, przeżywanie cudu narodzin, mistycznym doświadczeniu itp zwyczajnie oszukują. Każdy się boi nieznanego i każdy ma obawy
Też mi sie raczej takie rzeczy kojarzą. Jakoś nie mam romantycznych wyobrażeń co do porodu, nie sądzę żeby było wzruszająco i "w łączności ze swoim ciałem". Raczej kupę widzę i ból

Cytat:
A tak w ogóle zapomniałam Wam jeszcze pochwalić męża- jak mnie wczoraj teściowa podsumowała z taktem, że "i w bioderkach się zaokragliłaś" co skwitowałam krótkim "niestety" (bo co tu gadać) to mój bohater od razu oburzony: "jak to niestety! To dobrze! Będzie łatwiej rodzić!"
Głupotka taka, ale od razu mi się lepiej zrobiło
Nie ma to jak czułości od teściowej

Cytat:
A nie dostałaś ani jednego gratisowo w szkole rodzenia w tych paczkach próbek co dają?

Cytat:
U mnie żarcie wogóle nie działa. Cokolwiek bym nie zjadła, Mikołaj pozostaje niewzruszony. Ja się po poprostu szturcham w brzuch, albo dokładnie zmieniam pozycję, i modlę się żeby zareagował

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dziewczęta, sorry zadam głupie pytanie, jestem trochę ignorantką
IP to jest Izba Przyjęć? Jeśli nie czujemy ruchów to należy jechać do tego szpitala do IP, w którym chcemy rodzić, czy na ostry dyżur? Jak to wygląda u Was w praktyce?
Skoro masz jakieś poważne powody do niepokoju, to chyba najlepiej tam jechać gdzie najbliżej?
Stary 2013-11-11, 11:40   #4164
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy cały czas kciuki za dziewczyny

Cytat:
Milka IP to izba przyjęć. Jak cos Cię niepokoi, to jedziesz do dowolnego szpitala z oddziałem polozniczym, tylko z pomyslunkiem, bo moze się zdarzyć, ze zostaniesz tam najdłużej albo urodzisz.
Wiec przed 32 tygodniem ciazy lepiej jechać do szpitala z III stopniem referencyjnosci (Karowa, Starynkiewicza, IMiD, Zelazna), przed 36 tygodniem chociaż do szpitala z II stopniem. A znowu bez sensu jechać do szpitala daleko od domu, bo moze sie zdarzyć, ze zostaniesz tam na dlugie tygodnie.

Zgłaszasz się na izbę przyjęć, polozna robi wstępny wywiad i decyduje jak bardzo pilny jest Twój przypadek. Czekasz (albo nie), bada Cię lekarz, podłączaja KTG/robią usg i decydują czy przyjmują na oddział czy wracasz do domu.
Dziękuję
Zapisałam sobie wszystko

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Wspaniały

Cytat:
Moj na szczęście po 15 minutach moze lekko mnie smyrnał, co ciut mnie uspokoiło. Wiec zgodnie z "protokolem" najadlam się słodkiego, wypilam czarną herbatę, usadowilam w pozycji ktorej najbardziej nie lubi i czekałam. Postanowiłam dać mu godzinę i jesli do tego czasu nie byłoby 10 ruchów to jechać na IP. Na szczęście gdzies po 40 minutach (czyli ze 20 od zjedzenia slodkiego) zaczął się solidnie ruszać i wypychac.
Uff to dobrze.
Stary 2013-11-11, 11:45   #4165
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny ten niebieski kolorek na ścianie!
Stary 2013-11-11, 11:47   #4166
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro masz jakieś poważne powody do niepokoju, to chyba najlepiej tam jechać gdzie najbliżej?
Niby tak, ale Perfuzja słusznie zauważyła, że trzeba brać pod uwagę stopień szpitala - jeśli miałby się urodzić wcześniak i np. to, że mogę zostać tam na dłużej. Mi to jakoś do głowy nie przyszło.
Mieszkam w dosyć dobrym punkcie Wawy, więc mam blisko do Starynkiewicza, Żelaznej, IMiD choć moja prowadząca ginekolog nie poleca mi IMiD, a drugi lekarz Starynkiewicza (ale chyba mieli na myśli standardowy poród).
Stary 2013-11-11, 11:57   #4167
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

A nie dostałaś ani jednego gratisowo w szkole rodzenia w tych paczkach próbek co dają?

jeszcze nie byliśmy- zaczynamy w środę.
Postanowiłam poczekać ze smoczkami, na razie nie kupuję

na razie jestem w 3/4 zakupów a w koszyku już 600 zł
Stary 2013-11-11, 11:59   #4168
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
A właśnie, jak tam Wasi mężczyźni podchodzą teraz do zbliżeń? Bo mój sie boi baraszkowac i mówi, że w ciąży jestem i strach, że rodzic zacznę po tym... Hmmmm....
mój mąż hmm na początku gdy dowiedzieliśmy się o ciąży było ok czyli szaleństwo itd;p później na 3 miesiące wykluczyłam się z jakiegokolwiek życia seksualnego przez ciągłe mdłości i ogolnie okropne samopoczucie. II trymestr bez szału bo u mnie libido na minusie pożądnym ale od czasu do czasu zdarzało się nam coś, raz na 2-3tygodnie. Ale dla mnie fajerwerków nie było a i mąz ciągle mówił ze stara się uważac żeby mi i dziecku jakoś krzywdy nie zrobić, nie przygnieść itd. A obecnie poczatek III trymestru dla mnie seks może nie istnieć, a mąż wczoraj zdradził mi że od jakiegoś czasu myśli o powstrzymaniu się do końca ciąży już bo mu zaczyna być z tym źle. W sensie mała rusza się coraz częściej i on wie że ja już sama nie jestem a dziecko jest z braku lepszego słowa "namacalne" i on czuje że robi coś nieodpowiedniego. Cieszę się że mi to powiedział dla mnie nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o zaakceptowanie tej decyzji więc ogłaszam posuchę w związku i odwieszenie jej do czasu aż mała będzie spać w łóżeczku snem twardym;p czyli pewnie wakacje 2014;p nie no może tak źle nie będzie. Oboje jesteśmy przyzwyczajeni do aktywnego życia seksualnego i raczej jakiekolwiek zbliżenia w czasie ciąży rozpoczynały się ode mnie gdy dawalam zielone światło ale to raczej dlatego bo nie chcialam żeby mąż czuł się jakoś no nie wiem jak to nazwać odrzucony (?), dziwinie mi teraz że ciąża nas troszkę fizycznie oddaliła, brakuje mi buziaków i przytulania się "po" ale z drugiej strony czuję że psychicznie się do siebie zbliżyliśmy - oboje mamy juz tą swiadomość że oto nasze maleństwo stworzyło z nas pełną rodzinę. A mój mąż szaleje za małą, usypiam z ręką na brzuszku, mówi do niej, jak mała kopie to jej puka też w brzuchala i ciągle powtarza że nie może się doczekac kiedy ją zoabczy i wexmie pierwszy raz na ręce. Tak sobie myślę skoro teraz ją tak kocha to co będzie gdy faktycznie ją zobaczy i dotknie

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-11, 12:10   #4169
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry,

Spokojnie, leniwie witam się po śniadaniu. Korzystamy z mężem jak możemy i wylegujemy się w łóżku do 11.

Dzisiaj tylko 3 razy wstawałam do łazienki, za 4 razem się obudziłam bo mała mocno kopnęła, a za piątym razem rogal zrzucił telefon z szafki

Któraś tu pytała o sprawy przytulankowe - u mnie jest tak że to mnie się bardziej chce niż mężowi I muszę go zamęczać, normalnie świat stanął na głowie :P

Cytat:
Em ma trzymaj się cieplutko. mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i mała z dnia na dzień będzie radzić sobie coraz lepiej

Cytat:
Super!! Bardzo mi się też podoba kolor podłogi i piękna niebieska ściana Jak tak patrzę to naprawdę nie mogę się doczekać kiedy dostaniemy klucze do mieszkania bo bym chciała już malować pokój - mam koncepcję słodko pierdzącą

isia, pamiętam jak wrzucałaś link z allegro do łóżeczka z materacykiem - kupowałaś może? Jak jakość?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:12   #4170
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie jest inaczej ... dzwonisz na pogotowie i pytasz który szpital ma dyżur położniczy (bo jeżeli szpital nie ma dyżuru to nie przyjmuje z ulicy) jedziesz do tego szpitala siedzisz w dłłłuuugiej kolejce i na dzień dobry przyjmują Cię na oddział. (czyli torbę dokumenty i wszystko musisz mieć już ze sobą) dopiero po przyjęciu na oddział po kolejnych godzinach czekania łaskawie pojawia się lekarz który zrobi/nie zrobi USG zbada Cie/lub nie (zależy od nastroju i jego widzi-misię) i czy coś Ci jest czy nie dzieje się nic trzymają Cię minimum 4 dni bo wtedy im Fundusz kasę zwraca.

a tak w ogóle to dzień dobry

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości