Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 12:05   #721
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Zabrze. Będziesz miała daleko ale też możesz wpaść na kawę
kusisz ta kawką, jednak Zabrze za daleko
Stary 2013-11-11, 12:12   #722
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaKosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Od kiedy dziewczyny zaczęłyście kompletować wyprawkę?
Ja już mam pokupowane ubranka do szpitala póki co, po wózek planowałam iść w styczniu dopiero i zastanawiam się, czy też kupujecie przed porodem czy może po.
Ja mam termin 5 dni po Tobie, a z wyprawki teoretycznie nic. Teoretycznie ponieważ teściowa dla mojej córeczki ma już 4 reklamówki śpioszków ( to jej pierwsza wnuczka i to w dodatku dziewczynka, sama ma 2 synów więc chyba sobie odbija brak córki)
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:17   #723
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
a mi się podobają wątki dwumiesięczne, bo można wiele się dowiedzieć wcześniej :P od tych, które są nieco do przodu z ciążą :P
podczytywałam dzisiaj rano wątek mam 'starszych od nas' i nie było problemu, że połowa wypakowana, a połowa jeszcze czeka, każdy się dzielił swoimi radościami i wątpliwościami, która pierwsza urodziła to podpowiadała z doświadczenia już o tym, co już przeżyła i co ją już dotyczy, a na co inne dopiero czekają

dlatego ja z kolei nie rozumiem tego pędu typu 'urodziłam to już sobie stąd idę' - z chęcią czytam o naszych dziewczynach, które są z maluszkami wyżej w ciąży, bo dla mnie o skarbnica wiedzy, a i lubię czytać o tych, które są w ciąży krócej ode mnie i cieszę się razem z nimi i nie wyobrażam sobie zniknąć z wątku jak już się 'rozpakuję' i zostawić wszystko w tyle

no ale... co człowiek, to inne podejście - może nie każdy się zżywa z innymi

nikt nikomu nie zabrania sobie iść gdzie indziej w razie takiej czyjejś potrzeby
spox napisalam, ze sie dostosuje , w koncu wiekszosc zawsze rzadzi

To nie chodzi o to, zebym sobie poszla z tego watku na odchowalnie i nie wrocila , bo wracalabym i dopingowala i nie chodzi o zzycie czy nie , bo jakie jestesmy zzyte wyjdzie za rok, dwa i trzy lata

To po prostu nowy dla mnie wynalazek, ze trzeba czekac na wszystkie do konca, w porzednich latach tak chyba nie bylo, a z pewnoscia nie w moim poprzednim watku. Tak jak wiekszosc nie rozumie, jaki to problem czekac na wszystkich w jednym waktu, tak jak nie rozumiem jaki to problem pisac w dwoch. W koncu, jesli ktos ma czas, to ogarnie dwa, a jesli ktos nie ma, to nie ogarnie i jednego.

Dla mnie temat zakonczony, bedzie jak zdecydujecie
Stary 2013-11-11, 12:22   #724
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Termin mam na marzec i tak się zastanawiam czy nie wybrać się po wózek w grudniu już, czy za wcześnie? Co sądzicie?
a co to za różnica. Wg mnie po nowym roku wejdą też już nowe modele które pewnie niczym różnić się nie będą poza dopiskiem 2014 i będzie drożej. Więc teraz masz jeszcze wybór z tego rocznika, potem będzie drożej, a tak z początkiem roku na pewno nie będą robić jeszcze wyprzedaży 2013 bo będą sprzedawać tak jak pani ci powiedziała to co mają. Nas np pani namawiała na fotelik Cybex aton 3 na 2014 bo ma piękną kolorystykę, wg mnie po prostu inne kolory ale czy lepsze...a w testach to samo i 200zł różnicy do aton 2. Po nowym roku będą uż tylko aton 3 sprowadzać, więc po co wydawać dwie stówki wiecej?

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ja na pewno zakupię wspominany tu przez Was katarek, nie wyobrażam sobie za bardzo innej opcji czyszczenia noska, szczególnie tego z pociąganiem
ale te smarki nie wpadną ci do buzi Ta rurka jest tak długo że to poleci tylko kawałek a do twoich ust miałoby dłuuuuugą drogę Spokojnie, nie jesteśmy tak paskudne żeby wciągać smarki dzieciaka

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Side85 pisałaś o Boćku w Zabrzu, w wyszukiwarce na forum które się pojawia ma negatywne opinie ( chodzi o gwarancje) a cenowo nie taniej jest na allegro? Zastanawiam się czy tam jechać, jak nie kupić to chociażby pooglądać wózki, nosidełka bo póki co nie wiem jakie bym chciała. Znasz jeszcze jakieś godne polecenia sklepy w innych okolicznych miastach?
Kwestia indywidualna, wiadomo że zawsze ludzie mają więcej do powiedzenia złego niż dobrego. Nas fantastycznie obsłużono, tak jak pisałam na wózku z gratisami zyskaliśmy 700zł a łóżeczko Pinio Moon oferują mi za 395zł więc nigdzie w internecie nie da się znaleźć taniej na dodatek bez przesyłki. Pościeli u nich na pewno nie kupię bo nie ma cen na rzeczach tylko wszytko obdywa się na zasadzie gadania, negocjacji...a ja tak nie lubię drobnych rzecz "a proszę pani ile to, ile tamto". Takie rzeczy wyszukuję sobie tam gdzie mnie się podoba, ale te duże kupuję u nich.

No i tak jak pisałam już wcześniej do pooglądania w mojej okolicy to polecam w Europie Centralnej Smyk Megastore. Nie uważam eby ich ceny bardzo odbiegały, wanienka wszędzie kosztuje tyle samo mniej wiecej i kocyki też jak ma 3zł różnicy więcej ale mam wybór 16 rodzajów tego samego kocyka to po co za 3zł mniej wybierać pomiędzy 3ma rodzajami. Dlatego lubię tam chodzić.

Cytat:
kusisz ta kawką, jednak Zabrze za daleko
normalnie spotkanie wizażanek nam się szykuje w Gliwicach Kiedyś byłam na takim sto lat temu gdy siedziałam na wizażu (bo teraz wróciłam po chyba 5 latach z powodu ciąży) i było całkiem miło, choć sztywno. Jak na każdym spotkaniu w ciemno i i po latach jak te spotkania klasowe na których każdy się odstrzeli w ładne ciuszki, pochwali, nachwali i znowu kontakt sie urywa na 10 lat Pamiętam że zamówiłyśmy stolik na hasło wizaż i jak przyszłyśmy na stole stała kartka "visage"

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-11 o 12:25
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:23   #725
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
nie jest za wczesnie, zreszta miesiac w ta czy w ta nie robi roznicy a jak masz juz upatrzony to tym bardziej Pokaz jaki
Tez tak uwazam

Cytat:
Oj nie mam pojęcia jaki to model szczerze mówiąc. Wizualnie mam upatrzony. Jakoś nie popadłam w czytanie recenzji konkretnych modeli, może to źle... okaże się w praniu.
A jaki koszt? Dopytuje bo sama sie waham ile wydac na wozek

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja odniosłam takie samo wrażenie
I ja.
Zupelnie jakby to bylo do przewidzenia, a nie bylo bo kilka dni wczesniej pisala ze jest ok.

Cytat:
Wybrałam też laktator, tylko tak się zastanawiam czy kupować go teraz, bo co jeśli nie będę miała pokarmu?
Ja kupilam bo byl tani i jak nie uzyje to po prostu sprzedam
Stary 2013-11-11, 12:27   #726
thidien
Rozeznanie

każdy zrobi jak zechce - na pisanie po urodzeniu każda będzie miała raczej mniej czasu niż więcej, więc myślę, że jednak większy problem pisać na 2 wątkach niż na jednym

no, do 18tki naszych dzieci razem raczej nie będziemy siedziały i nie o takie zżycie mi chodziło

wszystko ma plusy i minusy i każdy jest inny, dlatego nikt nikogo nie trzyma (i większośc nikomu niczego też nie zabroni czy do czegoś zmusi) i kto będzie chciał, to sobie pójdzie na odchowalnię wcześniej, ja tylko napisałam, że ja akurat tego nie rozumiem ;P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:30   #727
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na pewno zakupię wspominany tu przez Was katarek, nie wyobrażam sobie za bardzo innej opcji czyszczenia noska, szczególnie tego z pociąganiem

Wybrałam też laktator, tylko tak się zastanawiam czy kupować go teraz, bo co jeśli nie będę miała pokarmu?
No to tym bardziej. możesz stymulować sobie laktację laktatorem ja tak zrobiłam po cc, gdy nie miałam pokarmu, a Mały nie chciał ssać i uważam, ze duża zasługa laktatatora właśnie, że udało mi się w końcu karmić piersią
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 12:31   #728
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ale te smarki nie wpadną ci do buzi Ta rurka jest tak długo że to poleci tylko kawałek a do twoich ust miałoby dłuuuuugą drogę Spokojnie, nie jesteśmy tak paskudne żeby wciągać smarki dzieciaka
jasne, wiem, ale w tym przypadku wyobraźnia mnie ponosi, choć wecale tego nie chcę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ja kupilam bo byl tani i jak nie uzyje to po prostu sprzedam
no wlaśnie, ja jeśli będę kupować, to będzie to laktator elektryczny, więc spory wydatek, dlatego boję się żeby nie utopić bezsensownie kasy

pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - czy w wyprawce niezbędny jest grzebyk/ szczoteczka do wlosków?
a do paznokci co lepsze nożyczki czy obcinaczki?
Stary 2013-11-11, 12:37   #729
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja niby wiem, ze to nie ma prawa wpasc do buzi, ale jak sobie wyobraze ten dzwiek zasysanych gili to wyobraznia spowoduje swoje

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
no wlaśnie, ja jeśli będę kupować, to będzie to laktator elektryczny, więc spory wydatek, dlatego boję się żeby nie utopić bezsensownie kasy
A to ja reczny wzielam to troche mniejszy wydatek, ale mysle ze mimo wszystko w razie co bedziesz mogla sprzedac
Stary 2013-11-11, 12:38   #730
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja po porodzie będę wspierać mamy jeszcze czekające. Przynajmniej bym chciała, ale przyznam, że nie wiem czy dam radę ja się nastawiam na brak czasu na siku nawet
No Ja Was na bank będe wspierać ile tylko będe mogła

Cytat:
Ja niby wiem, ze to nie ma prawa wpasc do buzi, ale jak sobie wyobraze ten dzwiek zasysanych gili to wyobraznia spowoduje swoje
Weź bo aż mnie zemdliło

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:39   #731
Castia
Wtajemniczenie

hej, witam po weekendzie i znowu w tyle jestem

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

dziewczyny przez pierwszy miesiąc to małe spi i je i nic więcej więc czasu jest kupa - dopiero później się jazda zaczyna
choć jak dziecko proste w obsłudze to i czas się znajdzie na wszystko, gorzej jak się trafi skomplikowany model

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-11 o 12:40
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 12:41   #732
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
każdy zrobi jak zechce - na pisanie po urodzeniu każda będzie miała raczej mniej czasu niż więcej, więc myślę, że jednak większy problem pisać na 2 wątkach niż na jednym

no, do 18tki naszych dzieci razem raczej nie będziemy siedziały i nie o takie zżycie mi chodziło

wszystko ma plusy i minusy i każdy jest inny, dlatego nikt nikogo nie trzyma (i większośc nikomu niczego też nie zabroni czy do czegoś zmusi) i kto będzie chciał, to sobie pójdzie na odchowalnię wcześniej, ja tylko napisałam, że ja akurat tego nie rozumiem ;P
no i super
ja znam twoj punkt widzenia, a Ty moj

na moim poprzednim waktu juz 5 lat jestem , a niektore, nawet te najbardziej gadatliwe w ciazy, to nawet do roku po porodzie nie dotrwaly - mnie osobiscie o takie zzycie chodzilo

ja zas rozumiem, szczegolnie w praktyce

EOT
Stary 2013-11-11, 12:42   #733
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny wypisałam 6 imion pominęłam te najbardziej powszechne z rankingu (Zofia, Zuzanna, Maja, Lena, Julia) no i mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleję na lodówkę i będziemy się zastanawiać wszystkie pasują do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to była mojego męża babcia. Co myślicie?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:44   #734
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny przez pierwszy miesiąc to małe spi i je i nic więcej więc czasu jest kupa - dopiero później się jazda zaczyna
choć jak dziecko proste w obsłudze to i czas się znajdzie na wszystko, gorzej jak się trafi skomplikowany model

pieknie to napisalas i moge sie pod tym podpisac
najtrudniej bylo mi, jak Maly zaczal chodzic, wtedy to juz chwili dla siebie nie mialam i tak do prawie 3 lat
ale moj to taki zywy z natury jest

gorzej, jak ma sie drugie i nim tez trzeba sie zajac
Stary 2013-11-11, 12:48   #735
filupka
Rozeznanie

Cytat:
jasne, wiem, ale w tym przypadku wyobraźnia mnie ponosi, choć wecale tego nie chcę

pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - czy w wyprawce niezbędny jest grzebyk/ szczoteczka do wlosków?
Ja doświadczoną mamusia nie jestem, ale kupiłam szczotkę do czesania razem w zestawie z grzebykiem dla dzidziusiow i tak samo nożyczki byly w zestawie z obcinaczkami. Bo słyszałam różne opinie i każda mama chwalila co innego wiec teraz będę mogla sama wybrac

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:56   #736
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypisałam 6 imion pominęłam te najbardziej powszechne z rankingu (Zofia, Zuzanna, Maja, Lena, Julia) no i mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleję na lodówkę i będziemy się zastanawiać wszystkie pasują do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to była mojego męża babcia. Co myślicie?
Wszystkie ładne. Ja pewnie wybrałabym Julie bo w UK nie jest popularne, ale w Polsce chyba bardzo

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-11, 12:58   #737
AnonimowaKosmetoholiczka
Przyczajenie

Cytat:
Tez tak uwazam

A jaki koszt? Dopytuje bo sama sie waham ile wydac na wozek
Planuję taki za 1500 zł, droższy raczej nie.
AnonimowaKosmetoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:59   #738
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie nie były niezbędne, ale tak szczerze to każda mama jest inna i co innego potrzebuje od pierwszych dni. Z tych dwóch rzeczy to kupiłbym bardziej szczotkę, bo obcinać paznokci i tak na początku nie będę.

Stary 2013-11-11, 13:05   #739
_Saskia_
Przyczajenie

nadrobiłam. Dzień dobry wszystkim ( u mnie już śnieg :/ brrrr...)
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Tak to normalne z czasem dzieciaczek pójdzie wyżej. Wiesz ciężko mi powiedzieć kiedy bo mam z przodu łożysko i ona często w nie kopie przez to stłumia uderzenie. Sądzę, że z każdym tygodniem będzie coraz mocniej bo maluchy szybko rosną
ja zaczęłam 23 tydzień a nadal czuje malucha na wysokości linii majtek. Raz czy dwa na wysokości pępka, a najczęściej tak pomiędzy. Już widać od kilkunastu dni- jak kopnie mocniej to mi się robi taka górka na brzuchu. Cieszę się bo mąż bardzo mi zazdrości że ja go tam czuję non stop a on nawet nie widział czy kopie - teraz już może popatrzeć. Ale pod ręką jeszcze nic nie czuje.
Cytat:
Od kiedy dziewczyny zaczęłyście kompletować wyprawkę?
Ja już mam pokupowane ubranka do szpitala póki co, po wózek planowałam iść w styczniu dopiero i zastanawiam się, czy też kupujecie przed porodem czy może po.
W ogóle to witaj ja też jestem nowa w wątku Zazdroszczę bo już masz coś kupione a ja jeszcze nic dopiero po nowym roku będę mogła poszaleć. A też nie wiem ile czego kupić bo wiadomo, że rodzina też coś pewnie dorzuci a nie mam zielonego pojęcia co planują bo nie mam kontaktu za bardzo z nimi.
Cytat:
tez niczego nie stosowalam do pepka, wzorem niemieckim
podobno teraz zmieniły się zalecenia co do pielęgnacji pępka. Kiedyś kazano przemywać 70% spyrolem, nie pozwalano moczyć kikuta, a teraz coraz częściej czytam, że można go moczyć a używanie spirytusu jest nie wskazane też nie będę niczym go smyrać - sam odpadnie kiedy będzie gotowy.
Cytat:
W piątek tuż przed wyjazdem okazało się, że będziemy mieli córeczkę i pojechaliśmy w super nastrojach w odwiedziny Kuzyn ma dwie córcie, obiecali mi z żoną mnóstwo ubranek!
Ciągle zastanawiam się nad tymi meblami, które Wam pokazywałam, chcemy już coś zamówić ale wybór jest trudny:/
Kolejnym trudnym zadaniem jest imię dla dziecka cały czas myślimy!
Gratuluję pięknych brzusiów, których dziewczyny załączyły foty i witam nowe mamusie
Gratulacje córuni
A czy mogę poprosić o linka do tych mebelków? chętnie rzucę okiem.
Co do imiona to faktycznie ciężka sprawa - u mnie wszystkie fajne męskie imiona zgarnęły siostry. Ale został nam Dawidek i postanowiliśmy go tak nazwać już w 3 miesiącu ciąży

Cytat:
też mam ten dylemat. Ja chyba poczekam do rozwiązania. Zobaczę czy będzie mi niezbędny i wtedy się zdecyduję
Cytat:
Jak dla mnie bardzo dobry wybór chodź jak jeszcze nie wiedziałam u siebie czy to chłopak czy dziewczynka to wybieraliśmy imiona dla obu. U mnie Natalia odpadła na dzień dobry bo kojarzy mi się z kuzynką która ma nie po kolei w głowie ale jeśli Tobie dobrze się kojarzy to jak najbardziej. Ładne imię
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 13:08   #740
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

w kwestii wózków to ja czekam, bno mam nadzieję, że po nowym roku troche stanieją
nie liczylabym na to raczej wszystko pojdzie do gory, jak zawsze

Cytat:
normalnie spotkanie wizażanek nam się szykuje w Gliwicach Kiedyś byłam na takim sto lat temu gdy siedziałam na wizażu (bo teraz wróciłam po chyba 5 latach z powodu ciąży) i było całkiem miło, choć sztywno. Jak na każdym spotkaniu w ciemno i i po latach jak te spotkania klasowe na których każdy się odstrzeli w ładne ciuszki, pochwali, nachwali i znowu kontakt sie urywa na 10 lat Pamiętam że zamówiłyśmy stolik na hasło wizaż i jak przyszłyśmy na stole stała kartka "visage"
ja jeszcze nie bylam na takim spotkaniu, znam tylko jedna wizazanke osobiscie i kontakt mamy do dzisiaj

Cytat:
zgadzam sie

Cytat:
j
wydaje mi sie, ze mozna sie obejsc bez szczoteczki czy grzebyka, przynajmniej na poczatku A do paznokci to kwestia indywidulana, ja mialam obie rzeczy a wolalam obcinaczki

Cytat:
Natalia, ale ja nie jestem w ogole obiektywna a Julia moja cora ma na drugie

Cytat:

dziewczyny przez pierwszy miesiąc to małe spi i je i nic więcej więc czasu jest kupa - dopiero później się jazda zaczyna
racja ale jak sie ma dwojke dzieci, albo i wiecej to mimo wszystko ciezko z czasem

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:20   #741
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
śpi i je niestety ja mam doświadczenie w stylu śpi, je i bez przerwy płacze

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Lena oczywiście Potem Julia. Trzecie Majka. A to są imieninowe kilery, chyba najbardziej popularne imiona teraz

o matko, ciążowy mózg mam, przecież napisałaś że je pominęłaś...zanim dojde do 9 miesiąca to zgłupieje na amen
a więc z tych następnych to chyba Laura

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-11 o 13:22
Stary 2013-11-11, 13:27   #742
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Lena oczywiście Potem Julia. Trzecie Majka. A to są imieninowe kilery, chyba najbardziej popularne imiona teraz

o matko, ciążowy mózg mam, przecież napisałaś że je pominęłaś...zanim dojde do 9 miesiąca to zgłupieje na amen
a więc z tych następnych to chyba Laura

właśnie miałam Ci pisać, że mi nie ułatwiłaś

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Gratulacje córuni
A czy mogę poprosić o linka do tych mebelków? chętnie rzucę okiem.
Co do imiona to faktycznie ciężka sprawa - u mnie wszystkie fajne męskie imiona zgarnęły siostry. Ale został nam Dawidek i postanowiliśmy go tak nazwać już w 3 miesiącu ciąży

Jak dla mnie bardzo dobry wybór chodź jak jeszcze nie wiedziałam u siebie czy to chłopak czy dziewczynka to wybieraliśmy imiona dla obu. U mnie Natalia odpadła na dzień dobry bo kojarzy mi się z kuzynką która ma nie po kolei w głowie ale jeśli Tobie dobrze się kojarzy to jak najbardziej. Ładne imię

pierwsze:
http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/neo
drugie:
http://www.mebelkowo.net.pl/category...eci-pinio-mini

dzięki za opinię nt. imion

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

Natalia, ale ja nie jestem w ogole obiektywna

czyli polecasz?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:30   #743
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, jak dla mnie trochę naciągana teoria z tymi "trujacymi" pampersami. Zależy, jak bardzo pilnujesz zmieniania pieluszki. Mój syn NIGDY nie miał odparzonej pupy. Poza tym za niemowlaka często leżał na przenośnym przewijaku i wietrzył pupę, a gdy już chodził po domu, tez zdejmowałam mu pieluchę. Przestał chodzić w pampersie w trakcie dnia gdy miał rok z kawałkiem. Duzo zależy od samodyscypliny rodzica, no i współpracy dziecka oczywiście.
Nie zaprzeczam, bo sie nie znam, byc może wielorazowe są zdrowsze i szczerze podziwiam mamy, którym chce się w to bawić, ale ja akurat mam pozytywne doświadczenie z pampersami i jestem po prostu wygodna
zgadzam się w zupełności z Tobą
dziwna teoria wg mnie i strasznie naciągana

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
a co do pieluch- mam ambitny plan sadzać Młodą na nocnik już koło 7-8 m-ca, początkowo to będzie dla niej zupełnie nieświadomie i jak jakieś siuśki wpadną to raczej fartem Jednak chce ją jak najwczesniej zacząć oswajać i przyzwyczajać. Mnie mama też tak sadzała i jak miałam rok może ciut więcej to już robiłam na nocnik. Mam cichą nadzieję, że nasza Hania też będzie taka zdolna- po mamusi
Moja chrześnica jakoś poźno była sadzana na nocnik- grubo ponad 1,5 roku miała i bardzo się opierała, wręcz się buntowała Chce uniknąć takich problemów.
Na wielorazowe pieluchy raczej się nie zdecyduje- leń przeze mnie przemawia.
frogutka ale wiesz co takie łapanie siuśków to w ogóle nie ma sensu. dziecko i tak nic z tego nie rozumie. nie panuje nad zwieraczem a na dodatek można takie dziecko skutecznie zrazić do nocnika.
Nie ma to nic wspólnego z samodzielnym świadomym korzystaniem z nocnika. Jest to taka tresura nierozumiejącego o co chodzi zwierzątka.

Ja zaczęłam trening czystości z młodą jak widziałam że zaczyna ze mną współpracować. odpieluchowałam ją w dzień jak skonczyła dokładnie 1,5 roku a zaczęlam ją sadzać/oswajać z nocnikiem 2 miesiące wcześniej a w nocy przestała sikać jak skonczyła 2 latka.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A to mój mega bęc - 22t1d - więc nie płaczcie że macie duże brzuchy
Na wadze +7 kg

Co prawda to po obiedzie, no ale przed niewiele mniejszy.
mam podobny bęc i na wadze podobnie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ogólnie dziewczyna nic nie chciała mówić napisała tylko, że 5.11 świat jej się zawalił, żeby ją usunąć z listy na pierwszej stronie i że jak wszystkie dziewczyny urodzą to może opowie swoją historię
Boże straszne

Cytat:
Zauwazylam to i nie moglam zostawic naszego watku w tym szatanskim stanie

Cytat:
ja kupiłam i to i to żeby było
co do szczoteczki to bardzo się przydaje - szczególnie jak dziecię ma problem z ciemieniuchą żeby wyczesywać te łuski.
ja po każdej kapieli czesałam główkę mięciutką szczoteczką - ciemieniuchy brak

Cytat:
Laurka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

pieknie to napisalas i moge sie pod tym podpisac
najtrudniej bylo mi, jak Maly zaczal chodzic, wtedy to juz chwili dla siebie nie mialam i tak do prawie 3 lat
ale moj to taki zywy z natury jest

gorzej, jak ma sie drugie i nim tez trzeba sie zajac
z dwójką to już w ogóle inna para kaloszy. mam to samo

Cytat:
no bywa i tak, miałaś trudniej
tak też napisałam
ja na szczęście te pierwsze tygodnie życia młodej wspominam bardzo miło i bez żadnych problemów

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

witam wszystkie nowe mamusie - ja jestem Castia
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:36   #744
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
ja też doświadczona jeszcze nie jestem ale myślę, ze grzebyk i obcinaczki to nie jest jakiś ogromny już wydatek i warto to mieć już od początku.
Niechcę nic reklamować nadmiernie ale ja zakochałam się w firmie "tommee tippee" i mam upatrzone całe zestawy akcesori ... ( może pokaże - będzie łatwiej)
http://allegro.pl/szczotka-z-miekkim...696739604.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-bezp...696739584.html
http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...693548139.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...694041294.html

Castia dokładnie to samo wyczytałam, że szczotką należy przeczesywać choćby te 5 włosków na głowie żeby pozbywać się tego naskórka

Edytowane przez _Saskia_
Czas edycji: 2013-11-11 o 13:41
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:39   #745
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
side jeszcze zapomnialam Ci podziekowac za namiary napewno sie wybierzemy w oba miejsca Juz widze radosc mojego tzta on uwielbia po sklepach chodzic, zwlaszcza po tych wielkich centrach
a to Ci się wyjątkowy egzemplarz trafił

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość

Co do inteligencji hehe dobre ja studiuje i wszyscy ,mi mówią o ale będziesz miała mądre dziecko od małego się uczy Co do mieszkania z teściami to powiem tak to zależy od obu stron ja sama mieszkam z teściową i kolorowo nie mam ale najważniejsze że tżt zawsze staje po mojej stronie i potrafi swojej mamie powiedzieć kiedy przegina albo żeby może wreszcie ona posprzątała ostatnio strasznie się źle czułam i leżałam cały dzień w łóżku i jak wróciła z pracytto się pyta tżta dlaczego nic nie zrobiłam skoro byłam w domu on jak na nią naskoczył to teraz za każdym razem jak wchodzi do domu to pyta się jak się czuję ale mówie to zależy od podejścia każdej osoby po kolei
Miłego świątecznego dnia
No to dobrze, że w tej sytuacji mąż bierze Twoją stronę. To niezwykle ważne jest.

Cytat:
Witam

Można do Was dołączyć?

Zaraz zaczynamy 22 tydzień Na ostatniej wizycie okazało się, że będzie wymarzony synek Adaś
Niestety w zeszłym tygodniu leżeliśmy w szpitalu i muszę zacząć się oszczędzać i uważać. Termin mamy na 20 marca, więc jeszcze trochę zostało.

Pisałyście dziewczyny o tym która ile przytyła. Ja dopiero 4,5 kg, a zawsze myślałam że będąc w ciąży przytyje te 30 conajmniej a tu miłe zaskoczenie
Malutki ma już 500g Duży rośnie

Pozdrawiam!
Witamy

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja jestem typem człowieka, co się za dużo nie martwi.
Owszem boję się o swoje dziecko, ale stwierdziłam kiedyś, że jak będę się tak martwiła, to mi w niczym nie pomoże. Do wszystkiego podchodzę spokojnie.
No ja mam podobne podejście. No ale z pewnością łatwiej o takie podejście gdy nic niepokojącego się nie dzieje. Ale nie wkręcam sobie Bóg wie czego tylko na podstawie przeczytanych historii, aczkolwiek nie wyszukuję takowych, bo i po co.

Cytat:
Jesli chodzi o odpieluchowanie, to mysle, ze to zalezy glownie od dziecka, kiedy jest gotowe. Zaloze sie, ze tych odpieluchowanych okolo 1-1,5 roku bedzie na naszym watku malutko
NO dokładnie, ja już widzę że mój chłopak to prędko się chyba nie da odpieluchować, bo on nieprędki generalnie w nowościach. Taki leniuszek

Cytat:
a mi się podobają wątki dwumiesięczne, bo można wiele się dowiedzieć wcześniej :P od tych, które są nieco do przodu z ciążą :P
podczytywałam dzisiaj rano wątek mam 'starszych od nas' i nie było problemu, że połowa wypakowana, a połowa jeszcze czeka, każdy się dzielił swoimi radościami i wątpliwościami, która pierwsza urodziła to podpowiadała z doświadczenia już o tym, co już przeżyła i co ją już dotyczy, a na co inne dopiero czekają

dlatego ja z kolei nie rozumiem tego pędu typu 'urodziłam to już sobie stąd idę' - z chęcią czytam o naszych dziewczynach, które są z maluszkami wyżej w ciąży, bo dla mnie o skarbnica wiedzy, a i lubię czytać o tych, które są w ciąży krócej ode mnie i cieszę się razem z nimi i nie wyobrażam sobie zniknąć z wątku jak już się 'rozpakuję' i zostawić wszystko w tyle

no ale... co człowiek, to inne podejście - może nie każdy się zżywa z innymi

nikt nikomu nie zabrania sobie iść gdzie indziej w razie takiej czyjejś potrzeby
Ja się z Tobą zgadzam. W moim starym wątku tak właśnie było, że czekałyśmy do ostatniej mamusi, której synuś się nie spieszył. Rozrzut był 3 miesiące nawet, ale jakoś udało się to wszystko pogodzić i nie sądzę aby któraś czuła się nie na miejscu, bo fajna ekipa z nas, bez względu na to na jakim etapie akurat każda się znajdowała.

Cytat:
:

Szczoteczka mi się przydała gdy musiałam wyczesywać ciemieniuchę i tyko w tej sytuacji. A obcinam nożyczkami bo jakoś mi wygodniej, ale to sprawa indywidualna.

Cytat:
Dla mnie nie były niezbędne, ale tak szczerze to każda mama jest inna i co innego potrzebuje od pierwszych dni. Z tych dwóch rzeczy to kupiłbym bardziej szczotkę, bo obcinać paznokci i tak na początku nie będę.

A czemu nie będziesz obcinać paznokci?

No, i tym sposobem Was nadrobiłam. Ciekawe na jak długo
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:41   #746
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli polecasz?
ma sie rozumiec

mi sie ogolnie podobaja miekko brzmiace imiona, twarde w ogole

Cytat:
ja kupiłam i to i to żeby było
co do szczoteczki to bardzo się przydaje - szczególnie jak dziecię ma problem z ciemieniuchą żeby wyczesywać te łuski.
ja po każdej kapieli czesałam główkę mięciutką szczoteczką - ciemieniuchy brak
matko, zapomnialam o tej ciemieniusze

Cofam moj poprzedni post

Stary 2013-11-11, 13:50   #747
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

mi sie ogolnie podobaja miekko brzmiace imiona, twarde w ogole
To tak jak ja Imiona typu Adrian czy Olgierd zupełnie odpadają. Dlatego mam Michała i będzie prawdopodobnie Jaśko - czy sądzicie, że to teraz takie topowe imię? Nie chciałabym..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:52   #748
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
no bywa i tak, miałaś trudniej
tak też napisałam
ja na szczęście te pierwsze tygodnie życia młodej wspominam bardzo miło i bez żadnych problemów[COLOR="Silver"]
No i wg teorii nic dwa razy się nie zdarza mam nadzieję, że tym razem trafi mi się grzeczniejszy okaz

nie wyobrażasz sobie jaka byłam zła, kiedy dziewczyny pisały, że oglądają seriale, a młode śpią, podczas gdy ja nosiłam, bujałam i śpiewałam, a ten się wydzierał na szczęście skończył w wieku 3 miesięcy i jak zaczął spać, tak przesypiał 5 godzin w trakcie dnia i całe noce
brrr jak sobie przypomnę te pierwsze miesiące gdy on ryczał w sypialni a ja z bezsilności w łazience... Maluszku w brzuszku bądź dobry dla mamusi

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To tak jak ja Imiona typu Adrian czy Olgierd zupełnie odpadają. Dlatego mam Michała i będzie prawdopodobnie Jaśko - czy sądzicie, że to teraz takie topowe imię? Nie chciałabym..
Jaśko to imię ponadczasowe, bierz Jaśka
Stary 2013-11-11, 14:02   #749
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
a to Ci się wyjątkowy egzemplarz trafił
no wlasnie nie, bo to bylo pisane ironicznie Bedzie przezywal i klnal pod nosem

Cytat:
cos Ty, Jasko to klasyka takze nawet sie nie zastanawiaj

Stary 2013-11-11, 14:02   #750
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Izabela, Laura, Milena to moje typy
Natalia ładnie ale (podobnie jak NAPISAŁA _Saskia_) kojarzy mi się z taką strasznie pojechaną koleżanką z podstawówki

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja doświadczoną mamusia nie jestem, ale kupiłam szczotkę do czesania razem w zestawie z grzebykiem dla dzidziusiow i tak samo nożyczki byly w zestawie z obcinaczkami. Bo słyszałam różne opinie i każda mama chwalila co innego wiec teraz będę mogla sama wybrac

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
dobry pomysł też tak zrobię

Cytat:
śpi i je niestety ja mam doświadczenie w stylu śpi, je i bez przerwy płacze[COLOR="Silver"]
a ja nie mam jeszcze doświadczenia ale skojarzenia takie jak Ty + kupkanie

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
ja też doświadczona jeszcze nie jestem ale myślę, ze grzebyk i obcinaczki to nie jest jakiś ogromny już wydatek i warto to mieć już od początku.
Niechcę nic reklamować nadmiernie ale ja zakochałam się w firmie "tommee tippee" i mam upatrzone całe zestawy akcesori ... ( może pokaże - będzie łatwiej)
http://allegro.pl/szczotka-z-miekkim...696739604.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-bezp...696739584.html
http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...693548139.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...694041294.html

Castia dokładnie to samo wyczytałam, że szczotką należy przeczesywać choćby te 5 włosków na głowie żeby pozbywać się tego naskórka
dzięki za linki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości