![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
kusisz ta kawką, jednak Zabrze za daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam termin 5 dni po Tobie, a z wyprawki teoretycznie nic. Teoretycznie ponieważ teściowa dla mojej córeczki ma już 4 reklamówki śpioszków ( to jej pierwsza wnuczka i to w dodatku dziewczynka, sama ma 2 synów więc chyba sobie odbija brak córki)
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To nie chodzi o to, zebym sobie poszla z tego watku na odchowalnie i nie wrocila ![]() ![]() ![]() To po prostu nowy dla mnie wynalazek, ze trzeba czekac na wszystkie do konca, w porzednich latach tak chyba nie bylo, a z pewnoscia nie w moim poprzednim watku. Tak jak wiekszosc nie rozumie, jaki to problem czekac na wszystkich w jednym waktu, tak jak nie rozumiem jaki to problem pisac w dwoch. W koncu, jesli ktos ma czas, to ogarnie dwa, a jesli ktos nie ma, to nie ogarnie i jednego. ![]() Dla mnie temat zakonczony, bedzie jak zdecydujecie ![]()
![]() |
#724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i tak jak pisałam już wcześniej do pooglądania w mojej okolicy to polecam w Europie Centralnej Smyk Megastore. Nie uważam eby ich ceny bardzo odbiegały, wanienka wszędzie kosztuje tyle samo mniej wiecej i kocyki też jak ma 3zł różnicy więcej ale mam wybór 16 rodzajów tego samego kocyka to po co za 3zł mniej wybierać pomiędzy 3ma rodzajami. Dlatego lubię tam chodzić. normalnie spotkanie wizażanek nam się szykuje w Gliwicach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-11 o 12:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja. Zupelnie jakby to bylo do przewidzenia, a nie bylo bo kilka dni wczesniej pisala ze jest ok. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
każdy zrobi jak zechce - na pisanie po urodzeniu każda będzie miała raczej mniej czasu niż więcej, więc myślę, że jednak większy problem pisać na 2 wątkach niż na jednym
![]() no, do 18tki naszych dzieci razem raczej nie będziemy siedziały i nie o takie zżycie mi chodziło wszystko ma plusy i minusy i każdy jest inny, dlatego nikt nikogo nie trzyma (i większośc nikomu niczego też nie zabroni czy do czegoś zmusi) i kto będzie chciał, to sobie pójdzie na odchowalnię wcześniej, ja tylko napisałam, że ja akurat tego nie rozumiem ;P
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no wlaśnie, ja jeśli będę kupować, to będzie to laktator elektryczny, więc spory wydatek, dlatego boję się żeby nie utopić bezsensownie kasy ![]() pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - czy w wyprawce niezbędny jest grzebyk/ szczoteczka do wlosków? a do paznokci co lepsze nożyczki czy obcinaczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
hej, witam po weekendzie i znowu w tyle jestem
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- dziewczyny przez pierwszy miesiąc to małe spi i je i nic więcej więc czasu jest kupa - dopiero później się jazda zaczyna ![]() choć jak dziecko proste w obsłudze to i czas się znajdzie na wszystko ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-11-11 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam twoj punkt widzenia, a Ty moj na moim poprzednim waktu juz 5 lat jestem ![]() ![]() ja zas rozumiem, szczegolnie w praktyce EOT
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wypisałam 6 imion
![]() ![]() ![]()
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieknie to napisalas i moge sie pod tym podpisac najtrudniej bylo mi, jak Maly zaczal chodzic, wtedy to juz chwili dla siebie nie mialam i tak do prawie 3 lat ![]() ale moj to taki zywy z natury jest ![]() gorzej, jak ma sie drugie i nim tez trzeba sie zajac ![]()
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#739 | |||||
Przyczajenie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() podobno teraz zmieniły się zalecenia co do pielęgnacji pępka. Kiedyś kazano przemywać 70% spyrolem, nie pozwalano moczyć kikuta, a teraz coraz częściej czytam, że można go moczyć a używanie spirytusu jest nie wskazane ![]() Cytat:
![]() A czy mogę poprosić o linka do tych mebelków? chętnie rzucę okiem. Co do imiona to faktycznie ciężka sprawa - u mnie wszystkie fajne męskie imiona zgarnęły siostry. Ale został nam Dawidek i postanowiliśmy go tak nazwać już w 3 miesiącu ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() racja ale jak sie ma dwojke dzieci, albo i wiecej to mimo wszystko ciezko z czasem
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() o matko, ciążowy mózg mam, przecież napisałaś że je pominęłaś...zanim dojde do 9 miesiąca to zgłupieje na amen ![]() a więc z tych następnych to chyba Laura Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-11 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie miałam Ci pisać, że mi nie ułatwiłaś ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
pierwsze: http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/neo drugie: http://www.mebelkowo.net.pl/category...eci-pinio-mini dzięki za opinię nt. imion ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- czyli polecasz? ![]()
![]() |
#743 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziwna teoria wg mnie i strasznie naciągana ![]() Cytat:
Nie ma to nic wspólnego z samodzielnym świadomym korzystaniem z nocnika. Jest to taka tresura nierozumiejącego o co chodzi zwierzątka. Ja zaczęłam trening czystości z młodą jak widziałam że zaczyna ze mną współpracować. odpieluchowałam ją w dzień jak skonczyła dokładnie 1,5 roku a zaczęlam ją sadzać/oswajać z nocnikiem 2 miesiące wcześniej a w nocy przestała sikać jak skonczyła 2 latka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do szczoteczki to bardzo się przydaje - szczególnie jak dziecię ma problem z ciemieniuchą żeby wyczesywać te łuski. ja po każdej kapieli czesałam główkę mięciutką szczoteczką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak też napisałam ![]() ja na szczęście te pierwsze tygodnie życia młodej wspominam bardzo miło i bez żadnych problemów ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- witam wszystkie nowe mamusie - ja jestem Castia ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niechcę nic reklamować nadmiernie ale ja zakochałam się w firmie "tommee tippee" i mam upatrzone całe zestawy akcesori ... ( może pokaże - będzie łatwiej) http://allegro.pl/szczotka-z-miekkim...696739604.html http://allegro.pl/tommee-tippee-bezp...696739584.html http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...693548139.html http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...694041294.html Castia dokładnie to samo wyczytałam, że szczotką należy przeczesywać choćby te 5 włosków na głowie żeby pozbywać się tego naskórka ![]() Edytowane przez _Saskia_ Czas edycji: 2013-11-11 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, i tym sposobem Was nadrobiłam. Ciekawe na jak długo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
ma sie rozumiec
![]() mi sie ogolnie podobaja miekko brzmiace imiona, twarde w ogole ![]() Cytat:
Cofam moj poprzedni post ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wyobrażasz sobie jaka byłam zła, kiedy dziewczyny pisały, że oglądają seriale, a młode śpią, podczas gdy ja nosiłam, bujałam i śpiewałam, a ten się wydzierał ![]() brrr jak sobie przypomnę te pierwsze miesiące gdy on ryczał w sypialni a ja z bezsilności w łazience... Maluszku w brzuszku bądź dobry dla mamusi ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie nie, bo to bylo pisane ironicznie
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natalia ładnie ale (podobnie jak NAPISAŁA _Saskia_) kojarzy mi się z taką strasznie pojechaną koleżanką z podstawówki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.