|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
niestety uważam że tzreba jeszcze mnóstwo rzeczy zrobić przed urodzeniem młodego.
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej dziewczynki
![]() Żyję, żyję, tylko coś czasu ostatnio brak... Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś! ![]() Witamy kolejne dzieciaczki na świecie! mao, kyte, nasturcja, lineczka - ale macie słodziaki! lineczko - zawsze czytam forum przez telefon i niestety nie widzę zdjęć, i dopiero dziś zobaczyłam Nelę. Ależ ona przesłodka i śliczna! Beatka, sorento - dziękuję za pamięć i wywołanie W dodatku mam strasznie popękaną lewą brodawkę, ale niestety nie mam jej kiedy podleczyć, bo jako, iż prawa pierś pracuje lepiej, dostawiam Małą najpierw do lewej, potem do prawej (co by laktacja w lewej nie umarła). Także ściskam zęby przy każdym karmieniu. Nina ma różne dni - jednego jest aniołem i śpi prawie cały dzień, innego jest nerwus straszny, niespokojna itp. Nie wiem, co to powoduje... Może taki charakter ![]() Niestety wysypka na buzi jest coraz większa (mao, widzę, że chyba jest podobna jak u Zuzki ![]() Przy piersi trochę marudzi, łapie, possie parę razy, zastyga, rozgląda się, puszcza, ryk. I tak w kółko. Niecierpliwiec niezdecydowany ![]() Mąż ma jeszcze tydzień urlopu - zadzwonili do niego z pracy i zapytali, czy nie chce jeszcze wziąć, bo jak nie weźmie jednym cięgiem, to potem nie dostanie A potem nie wiem, jak sobie poradzę. Zwłaszcza, że będzie akurat skok Ja mam humor trochę wisielczy - kompletnie nie mogę zaakceptować swojego ciała po ciąży ![]() Beatko, czy Wy nosicie jeszcze pampersy jedynki? Mamy 9 sztuk na zbyciu - chętnie sprezentujemy ![]() Domi - czytam o Damianie, o jego zachowaniu, i nadziwić się nie mogę, jak bardzo można być niedojrzałym Mogłabym tu epopeję napisać, ale dziewczyny już chyba wszystko powiedziały. Ja tylko zaciskam kciuki za Ciebie i Jaśka, co by ta cała sytuacja tylko Was wzmocniła
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
zaczne od poczatku. Zadzwonila wczoraj do mnie kolezanka ze do jej chlopaka dzwonil Damian i opowiedzial ze sie poklocilismy, ze sie wyprowadzilam itd. Dzisiaj jechali do niego i zadzwonila zeby zapytac czy potrzebuje czegos bo moze mi wziac. Spakowala mnie i Jaska, wygonila Damiana po reklamowke na te rzeczy, a on wrocil z kuchni w ktorej siedziala mamusia i powiedzial ze ona nie bedzie wozic mi zadnych rzeczy bo on jest moim (UWAGA!!) mezem i sam to zrobi. Dodal jeszcze ze jego mama kazala mu jechac i ze mna pogadac - wiadome ze sam by na to nie wpadl... Zadzwonil zeby mnie poinformowac ze moj dom jest u niego a u rodzicow mam sie nie zadamawiac bo tylko chwilowo niby tutaj mieszkam (tyle ze ja nigdzie sie stad nie wybieram). Poinformowal mnie ze chce pogadac i zobaczyc Jaska. Zobaczymy co ma mi do powiedzenia
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was wklejała kiedyś link do informacji nt. becikowego - krok po kroku co zrobić, skąd co wziąć i gdzie złożyć (wraz z podlinkowanymi wnioskami). Widzę, że na pierwszej stronie tego nie ma.
Mogłybyście wrzucić link do tego?
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny macie szaliczki dla maluszków?
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za udane pertraktacje.
|
|
#4568 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak, że trafił na taką zaradną mamusię jak Ty Cytat:
Bólu rany, pachwiny i brodawki wspólczuję A z wyglądem - głowa do góry, na wszystko potrzeba czasu! Takie jakieś lekkie ćwiczenia to chyba można wcześniej zacząć robić, tylko typowe na mięśnie brzucha to po 6 miesiącach. Smaruj ten brzuchol, masuj, rób natryski - napewno się trochę ujędrni.
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam taką trójkątną apaszkę wraz z czapką.
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze dopiero teraz sie ocknal. Jakos nie mam ochoty go ogladac. Caly weekend imprezowal a teraz nagle przypomnial sobie o mnie i o dziecku - w weekend jakos o nas nie pamietal... Sie mu przypomnialo nagle ze moim mezem jest. Szkoda ze sam na to wszystko nie wpadl tylko po raz kolejny ktos musial nim wstrzasnac
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My ostatnio jakiś dostaliśmy, jeżeli będziemy używać to tylko tak żeby na kombinezonie zawiązać ale nie wiem czy będzie taka potrzeba
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4575 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]() Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!Do terminu jeszcze niby 12 dni, ale ja ich nie przeżyję! Spojenie boli mnie już tak jakby ktoś mnie sieknął siekierą po kościach... Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2 ![]() Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki. Dziś miałam już nawet trochę skurczy co 10 minut, ale się wyciszyły. Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! |
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyne co mnie boli to - branie prysznica + cała otoczka - włosy, odzywki, GOLENIE ![]() - wstawianie z wyrka - wstawianie z kucków z podłogi jak mi coś spadnie poza tym, jak już się "rozchodzę" to śmigam. kosztem stóp, bo dosłownie mają dość tego co muszą dźwigać. wczorajszy seks z tż to było coś dziwnego. miałam jakieś 1,5 tygodnia przerwy, urosłam odrobinę i... masakra. z mobilnością to jak babuleńka jakaś. ledwo zipie przez ból pleców. postanowiłam sprawdzić jak to wygląda "na górze" i... bolało coś, uciskało, to chyba była główka dałam sobie spokój po paru sekundach bycia na gorze... no i dziwnie jak mój brzuch "leży" na brzuchu mojego tż... mega wrażliwa jestem, podwójnie... seks jest super, ALE po jednym numerku to strzepy mi zostały. aż mnie wszystko szczypało. a z nawilżeniem problemu nie ma.
|
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
Przeszło? Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4579 |
|
Rozeznanie
|
a bo sobie tak własnie dzisiaj myslałam, bo w sumie kombinezon jest taki "rozchełstany" i sie zastanawiałam...bo nie mam ani rekawiczek nawet niedrapek ani wlasnie szaliczka...a dzisiaj jak byłam na spacerku tomnie tak wypizga.....
![]() Domi teraz doczytałam....moja rada jest taka: niech sie teraz wykaże i zawalczy o Ciebie i Syna....ale też staraj sie byc spokojna i stanowcza...najlepiej sobie zapisz co najwazniejsze...wiem że to mzoe sie wydac głupie ale czasem wemocjach zapomina sie co i jak |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43668957]
![]() ![]() Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!Do terminu jeszcze niby 12 dni, ale ja ich nie przeżyję! Spojenie boli mnie już tak jakby ktoś mnie sieknął siekierą po kościach... Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2 ![]() Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki. Dziś miałam już nawet trochę skurczy co 10 minut, ale się wyciszyły. Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! Bardzo Ci współczuję, ale może Twój organizm się oczyszcza poprzez wymioty i urodzisz na dniach. Trzymaj się kochana ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Urodzisz, bo kiedyś trzeba. Koleżanka też nie miała, a jak poszło to po dwóch godz. małego tuliła.
|
#4583 |
|
Z deszczem w butach
|
Położna w szkole rodzenia, do której chodziłam mówiła, że większość kobiet nie ma skurczy przepowiadających, także mogą być od razu te właściwe, na to sama liczę, bo do terminu 5 dni, a tu ciiiiisza..
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tatuaż przy tym miejscu był jak głaskanie piórkiem wrażliwym czytac tego co na dole nie radzę... (przebiłam sobie łechatczkę nie pytajcie jak to przezyłam bo nie wiem. w sumie jak myśle o porodzie to mysle sobie, to będzie chyba nic w porównaniu z tym bólem)
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:10 |
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia i życze dużo spokoju
|
#4587 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.gazetawroclawska.pl/artyk....html?cookie=1 tutaj są wnioski Cytat:
na szczęście ja już wiedziałam że nie wysiedzę po próbie smarowania pleców... mamy co wieczorową tradycję smarowania/masażu pleców ![]() jak mi mąż pomaga wstać to idzie to tak szybko i jestem w szoku że tak się da ![]() Cytat:
![]() Mąż przepowiada nam poród na noc. Ciekawe czy ma racje... stwierdził że dzisiejszy dzień był za spokojny. Młody mniej ruchliwy niż zwykle, ja z apetytem godnym bawoła, no i całodzienne latanie do wc w nie za bardzo ciężkim temacie. Jeśli zgadł to go jutro wyślę po totolotka
|
|||
|
|
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43668957]
![]() ![]() Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!Do terminu jeszcze niby 12 dni, ale ja ich nie przeżyję! Spojenie boli mnie już tak jakby ktoś mnie sieknął siekierą po kościach... Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2 ![]() Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki. Dziś miałam już nawet trochę skurczy co 10 minut, ale się wyciszyły. Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! Biedaku Ty
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
pożyjemy zobaczymy
![]() o oczach ni c mi nie wiadomo. jak wróci ze spacerku z psiną to się podpytam ![]() ale już mnie tak nakręcił że niepokój się pojawił. Jak dla mnie to mamy jeszcze czas... ale to i tak maluch decyduje. Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

niestety uważam że tzreba jeszcze mnóstwo rzeczy zrobić przed urodzeniem młodego.

W dodatku mam strasznie popękaną lewą brodawkę, ale niestety nie mam jej kiedy podleczyć, bo jako, iż prawa pierś pracuje lepiej, dostawiam Małą najpierw do lewej, potem do prawej (co by laktacja w lewej nie umarła). Także ściskam zęby przy każdym karmieniu. 

za udane pertraktacje.

I skacze mi po brzuchu, ostatnio była nisko, bo aż z brzucha flak miałam, a dzisiaj już była wysoko, teraz znów nisko