Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 19:00   #4561
Margot156
Raczkowanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

mój tż głaska, całuje, mówi do brzucha, tuli, no i oczywiście jego ulubione get out na przywitanie się z młodym. ja to jeszcze pochodziłabym sobie w ciąży, tak z miesiąc. jakoś nie jestem gotowa na to wszystko
i wcale mi z tym brzuchem nie jest źle. w porównaniu do I i II trymestru to jak niebo i ziemia.
też bym jeszcze trochę mogła z brzuszkiem pochodzić ale ze wszystkim zaczynam mieć już coraz większe problemy. wstawanie z łóżka wymaga mocno logistycznego podejścia niestety uważam że tzreba jeszcze mnóstwo rzeczy zrobić przed urodzeniem młodego.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:03   #4562
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Hej dziewczynki
Żyję, żyję, tylko coś czasu ostatnio brak...

Przede wszystkim
gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś!
Witamy kolejne dzieciaczki na świecie!

mao, kyte, nasturcja, lineczka - ale macie słodziaki!
lineczko - zawsze czytam forum przez telefon i niestety nie widzę zdjęć, i dopiero dziś zobaczyłam Nelę. Ależ ona przesłodka i śliczna!

Beatka, sorento - dziękuję za pamięć i wywołanie U nas wszystko dobrze, niestety ja wciąż czuję ranę i ten cho.ler.ny ból w pachwinie nie przechodzi W dodatku mam strasznie popękaną lewą brodawkę, ale niestety nie mam jej kiedy podleczyć, bo jako, iż prawa pierś pracuje lepiej, dostawiam Małą najpierw do lewej, potem do prawej (co by laktacja w lewej nie umarła). Także ściskam zęby przy każdym karmieniu.
Nina ma różne dni - jednego jest aniołem i śpi prawie cały dzień, innego jest nerwus straszny, niespokojna itp. Nie wiem, co to powoduje... Może taki charakter
Niestety wysypka na buzi jest coraz większa (mao, widzę, że chyba jest podobna jak u Zuzki ), ale mam nadzieję, że nie będzie trwać w nieskończoność
Przy piersi trochę marudzi, łapie, possie parę razy, zastyga, rozgląda się, puszcza, ryk. I tak w kółko. Niecierpliwiec niezdecydowany

Mąż ma jeszcze tydzień urlopu - zadzwonili do niego z pracy i zapytali, czy nie chce jeszcze wziąć, bo jak nie weźmie jednym cięgiem, to potem nie dostanie Także jeszcze będziemy we trójkę
A potem nie wiem, jak sobie poradzę. Zwłaszcza, że będzie akurat skok

Ja mam humor trochę wisielczy - kompletnie nie mogę zaakceptować swojego ciała po ciąży Mam paskudny, obwisły brzuch i wątpię, że jeszcze się choć ciut wciągnie A najgorsze, że przez cc nie można pół roku ćwiczyć. Już chyba nigdy nie rozbiorę się przed mężem...

Beatko, czy Wy nosicie jeszcze pampersy jedynki? Mamy 9 sztuk na zbyciu - chętnie sprezentujemy

Domi - czytam o Damianie, o jego zachowaniu, i nadziwić się nie mogę, jak bardzo można być niedojrzałym Mogłabym tu epopeję napisać, ale dziewczyny już chyba wszystko powiedziały. Ja tylko zaciskam kciuki za Ciebie i Jaśka, co by ta cała sytuacja tylko Was wzmocniła

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:08   #4563
domii29
Zakorzenienie

zaczne od poczatku. Zadzwonila wczoraj do mnie kolezanka ze do jej chlopaka dzwonil Damian i opowiedzial ze sie poklocilismy, ze sie wyprowadzilam itd. Dzisiaj jechali do niego i zadzwonila zeby zapytac czy potrzebuje czegos bo moze mi wziac. Spakowala mnie i Jaska, wygonila Damiana po reklamowke na te rzeczy, a on wrocil z kuchni w ktorej siedziala mamusia i powiedzial ze ona nie bedzie wozic mi zadnych rzeczy bo on jest moim (UWAGA!!) mezem i sam to zrobi. Dodal jeszcze ze jego mama kazala mu jechac i ze mna pogadac - wiadome ze sam by na to nie wpadl... Zadzwonil zeby mnie poinformowac ze moj dom jest u niego a u rodzicow mam sie nie zadamawiac bo tylko chwilowo niby tutaj mieszkam (tyle ze ja nigdzie sie stad nie wybieram). Poinformowal mnie ze chce pogadac i zobaczyc Jaska. Zobaczymy co ma mi do powiedzenia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:20   #4564
aaby
Zakorzenienie

Któraś z Was wklejała kiedyś link do informacji nt. becikowego - krok po kroku co zrobić, skąd co wziąć i gdzie złożyć (wraz z podlinkowanymi wnioskami). Widzę, że na pierwszej stronie tego nie ma.
Mogłybyście wrzucić link do tego?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:29   #4565
Antibia86
Rozeznanie

dziewczyny macie szaliczki dla maluszków?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:30   #4566
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
nawet o szaliczku dla mlodego nie pomyslalam, ale chyba nie bede kupowac
Stary 2013-11-11, 19:32   #4567
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
zaczne od poczatku. Zadzwonila wczoraj do mnie kolezanka ze do jej chlopaka dzwonil Damian i opowiedzial ze sie poklocilismy, ze sie wyprowadzilam itd. Dzisiaj jechali do niego i zadzwonila zeby zapytac czy potrzebuje czegos bo moze mi wziac. Spakowala mnie i Jaska, wygonila Damiana po reklamowke na te rzeczy, a on wrocil z kuchni w ktorej siedziala mamusia i powiedzial ze ona nie bedzie wozic mi zadnych rzeczy bo on jest moim (UWAGA!!) mezem i sam to zrobi. Dodal jeszcze ze jego mama kazala mu jechac i ze mna pogadac - wiadome ze sam by na to nie wpadl... Zadzwonil zeby mnie poinformowac ze moj dom jest u niego a u rodzicow mam sie nie zadamawiac bo tylko chwilowo niby tutaj mieszkam (tyle ze ja nigdzie sie stad nie wybieram). Poinformowal mnie ze chce pogadac i zobaczyc Jaska. Zobaczymy co ma mi do powiedzenia
Co za zmiana podejścia. Trzymaj się i za udane pertraktacje.
Stary 2013-11-11, 19:33   #4568
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
domi Jasiek taki drobniutki

ktosiula jak nie zapomnę to wieczorkiem przy myciu sprawdzę jak to jest u mnie i napiszę.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A to dojrzysz jak wyglądaja? a tak poważnie, wcześniej jak jeszcze widziałam je to były ciemniejsze i lekko nabrzmiałe,a teraz to nie wiem bo nie widzę...

Czuję jakby mój dzieć mi grzebał w piczce I skacze mi po brzuchu, ostatnio była nisko, bo aż z brzucha flak miałam, a dzisiaj już była wysoko, teraz znów nisko
W lusterku sobie oglądam jak się ogoliłam i czy w takim stanie można się mężowi pokazać

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale moj bez problemu zasypia-przy cycku.A jak go odkladam to sie budzi.Za nic nie moge go odlozyc i zeby spal dalej.Tylko w dzien.

Walczymy nadal z karmieniem-w srode ide do poradni laktacyjnej.Polozna wymieka i nie wie juz jak mi pomoc.Maly jest leniwy i nie najada sie z piersi.Pije ladnie 3 minuty i zasypia.Na nic budzenie go. Za malo przybiera przez to.
Kurcze oby w tej poradni coś zaradzili. Christian to wyjątkowy leniwiec I tak, że trafił na taką zaradną mamusię jak Ty

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Beatka, sorento - dziękuję za pamięć i wywołanie U nas wszystko dobrze, niestety ja wciąż czuję ranę i ten cho.ler.ny ból w pachwinie nie przechodzi W dodatku mam strasznie popękaną lewą brodawkę, ale niestety nie mam jej kiedy podleczyć, bo jako, iż prawa pierś pracuje lepiej, dostawiam Małą najpierw do lewej, potem do prawej (co by laktacja w lewej nie umarła). Także ściskam zęby przy każdym karmieniu.
Nina ma różne dni - jednego jest aniołem i śpi prawie cały dzień, innego jest nerwus straszny, niespokojna itp. Nie wiem, co to powoduje... Może taki charakter
Niestety wysypka na buzi jest coraz większa (mao, widzę, że chyba jest podobna jak u Zuzki ), ale mam nadzieję, że nie będzie trwać w nieskończoność
Przy piersi trochę marudzi, łapie, possie parę razy, zastyga, rozgląda się, puszcza, ryk. I tak w kółko. Niecierpliwiec niezdecydowany

Ja mam humor trochę wisielczy - kompletnie nie mogę zaakceptować swojego ciała po ciąży Mam paskudny, obwisły brzuch i wątpię, że jeszcze się choć ciut wciągnie A najgorsze, że przez cc nie można pół roku ćwiczyć. Już chyba nigdy nie rozbiorę się przed mężem...
Musicie przetrzymać tą wysypkę, pewnie sama minie.
Bólu rany, pachwiny i brodawki wspólczuję
A z wyglądem - głowa do góry, na wszystko potrzeba czasu! Takie jakieś lekkie ćwiczenia to chyba można wcześniej zacząć robić, tylko typowe na mięśnie brzucha to po 6 miesiącach. Smaruj ten brzuchol, masuj, rób natryski - napewno się trochę ujędrni.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:33   #4569
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam taką trójkątną apaszkę wraz z czapką.
Stary 2013-11-11, 19:34   #4570
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Co za zmiana podejścia. Trzymaj się i za udane pertraktacje.
szkoda ze dopiero teraz sie ocknal. Jakos nie mam ochoty go ogladac. Caly weekend imprezowal a teraz nagle przypomnial sobie o mnie i o dziecku - w weekend jakos o nas nie pamietal... Sie mu przypomnialo nagle ze moim mezem jest. Szkoda ze sam na to wszystko nie wpadl tylko po raz kolejny ktos musial nim wstrzasnac
Stary 2013-11-11, 19:36   #4571
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas wysypka z czoła zeszła teraz mamy policzki wczoraj tylko lewy a dzisiaj lewy i prawy, mam nadzieję że już niedługo zejdzie. Takie czerwone te kropeczki ale widać na końcach białe albo zółte, dosłownie jak pryszcze u dorosłego. Smaruje dwa razy dziennie delikatnie sudocremem.
Cytat:
Powodzenia w rozmowie, tylko postaraj sie mu dać dojść do słowa, wysłuchać co ma do powiedzenia. Spotkajcie się na neutralnym gruncie. Na kiedy się umówiliście??? I nie skreślaj go może od razu tak definitywnie
Cytat:
My ostatnio jakiś dostaliśmy, jeżeli będziemy używać to tylko tak żeby na kombinezonie zawiązać ale nie wiem czy będzie taka potrzeba

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:37   #4572
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
porozmawiać musicie to nie ulega wątpliwości, nawet jeśli to teściowa Damiana do tego namówiła. On na pewno Jaśka kocha tylko nie radzi sobie z sytuacją, tak jak dziewczyny pisały on jeszcze nie do końca dojrzał do posiadania rodziny. Jeszcze jest dzieciakiem, który by chętniej poimprezował z kumplami zamiast zmieniać pieluchy a małżeństwo (związek) to mu się chyba tylko z sexem kojarzy. Może mu trochę brakuje wzorca jak to powinno wyglądać. Ja bym chyba jeszcze nie wróciła do domu teściowej, ale jak już usiądziecie to spróbuj mu wytłumaczyć, że jesteś teraz jego żoną i razem z Jaśkiem tworzycie odrębną rodzinę gdzie teściowa nie powinna znajdować się na piedestale.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:37   #4573
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas wysypka z czoła zeszła teraz mamy policzki wczoraj tylko lewy a dzisiaj lewy i prawy, mam nadzieję że już niedługo zejdzie. Takie czerwone te kropeczki ale widać na końcach białe albo zółte, dosłownie jak pryszcze u dorosłego. Smaruje dwa razy dziennie delikatnie sudocremem.

Powodzenia w rozmowie, tylko postaraj sie mu dać dojść do słowa, wysłuchać co ma do powiedzenia. Spotkajcie się na neutralnym gruncie. Na kiedy się umówiliście??? I nie skreślaj go może od razu tak definitywnie

My ostatnio jakiś dostaliśmy, jeżeli będziemy używać to tylko tak żeby na kombinezonie zawiązać ale nie wiem czy będzie taka potrzeba
wlasnie dzwonil ze za 10 minut bedzie i ze wozka mi nie wiezie bo nasze miejsce jest u niego. Zamierzam tylko i wylacznie sluchac tego co ma mi do powiedzenia. Ale co mi taki dzieciak jak on moze powiedziec ? Znam jego gadke juz na pamiec
Stary 2013-11-11, 19:38   #4574
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda ze dopiero teraz sie ocknal. Jakos nie mam ochoty go ogladac. Caly weekend imprezowal a teraz nagle przypomnial sobie o mnie i o dziecku - w weekend jakos o nas nie pamietal... Sie mu przypomnialo nagle ze moim mezem jest. Szkoda ze sam na to wszystko nie wpadl tylko po raz kolejny ktos musial nim wstrzasnac
Domi sama zauważyłaś że jest niedojrzały jeszcze więc może dojście do tego że trzeba pogadać dlatego mu tyle zajęło. Widzę że jesteś teraz nastawiona naprawdę bardzo bojowo i na NIE

Stary 2013-11-11, 19:38   #4575
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!

Do terminu jeszcze niby 12 dni, ale ja ich nie przeżyję!
Spojenie boli mnie już tak jakby ktoś mnie sieknął siekierą po kościach...
Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2

Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki.

Dziś miałam już nawet trochę skurczy co 10 minut, ale się wyciszyły.

Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią!
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:39   #4576
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
też bym jeszcze trochę mogła z brzuszkiem pochodzić ale ze wszystkim zaczynam mieć już coraz większe problemy. wstawanie z łóżka wymaga mocno logistycznego podejścia niestety uważam że tzreba jeszcze mnóstwo rzeczy zrobić przed urodzeniem młodego.
no tak, wstawianie z łóżka trzeba nieźle czasem zorganozować, jak nieźle łupie w dolnym odcinku kręgosłupa... ale jakoś się przyzwyczaiłam, że robie to w taki śmieszny sposób, tż często jak siedzi na łóżku to popycha mnie do przodu, trzymając ręce na moich plecach. albo podaje rękę, żeby mi pomóc podnieść się. hehe, miesiąc więcej to tak jak Trele pisała - dźwig jakiś, wyciagarka by sie przydała
jedyne co mnie boli to
- branie prysznica + cała otoczka - włosy, odzywki, GOLENIE
- wstawianie z wyrka
- wstawianie z kucków z podłogi jak mi coś spadnie

poza tym, jak już się "rozchodzę" to śmigam. kosztem stóp, bo dosłownie mają dość tego co muszą dźwigać.

wczorajszy seks z tż to było coś dziwnego. miałam jakieś 1,5 tygodnia przerwy, urosłam odrobinę i... masakra. z mobilnością to jak babuleńka jakaś. ledwo zipie przez ból pleców. postanowiłam sprawdzić jak to wygląda "na górze" i... bolało coś, uciskało, to chyba była główka dałam sobie spokój po paru sekundach bycia na gorze... no i dziwnie jak mój brzuch "leży" na brzuchu mojego tż... mega wrażliwa jestem, podwójnie... seks jest super, ALE po jednym numerku to strzepy mi zostały. aż mnie wszystko szczypało.

a z nawilżeniem problemu nie ma.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:39   #4577
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ależ cudna Nelka i Zuzia
Miłoszek jaki maleńki... i smok ogromny dla niego

Jezu a do mnie w ogóle nie dociera, że jeszcze 3 dni i w piątek rano zobaczę synka :O I zaczynam się tak bardzo bać, żeby wszystko poszło dobrze, żeby był zdrowy imam takie obawy i czuję strach i przerażenie....
I wiecie co zrobiłam, żeby lepiej się poczuć? Zaczęłam słuchać świątecznych piosenek
A mnie normalnie to by dobily swieta, I koledy I sama mysl o tej calej szopce. A teraz? Pierwszy raz , chyba Od momentu jak skonczylam 8 lat ciesze sie na BN I normalnie sie nie moge doczekac. Oby moje dziecko tylko mialo dobry humor
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne dzieciaki
a mnie coś podbrzusze okresowo boli...
Przeszło?

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mi chyba teraz nie rosną już, ale to może mleczarnia Ci się uruchamia i dlatego tak mi przyszło na myśl.

Ja za to będę chyba musiała zbierać na operację piersi. Od dawna myślałam o tym, żeby laserowo zmniejszyć sobie brodawki bo mam duże i mi się nie podobają, a jak dojdzie do tego zwis po karmieniu to już w ogóle...
Anka,dobrze, że mama tż czuje się lepiej

Dziewczyny, tytuł z nemoskiem genialny! Mi się bardzo podobają obie wersje
W kwestii tatuaża - ja myślę o nim chyba już z 10 lat ale bałam się robić przed ciążą, bo chciałabym zrobić sobie tak w zasadzie na jednym boku i to dość duży - kolorowego feniksa. No i chyba teraz po ciąży się zdecyduję, tylko najpierw muszę kasę uzbierać i tutaj pojawia się problem bo zawsze jest milion innych wydatków.

Mao, Zuzka cudowna

kyte, Natalka też cudowna i do tego Ci powiem, że jest podobna do mojego dziecia ze zdjęcia USG więc wydaje mi się, że moja może wyglądać podobnie jak się urodzi

domi, ja uważam podobnie jak Trele - nie brałabym tej rozmowy na gg tak bardzo do siebie. Pewnie też był zdenerwowany, chciał odreagować i do tego wstyd się jednak przyznać kolegom, że mu ciężko i że tęskni. Aczkolwiek ja Damiana nie bronię absolutnie. Wciąż uważam, że po raz kolejny wychodzi na wierzch jego niedojrzałość. Szkoda, że Ty zauważyłaś to tak dosadnie dopiero teraz. No i dla mnie niepojęte jest takie nieodzywanie się do siebie. W małżeństwie problemy trzeba rozwiązywać, a nie uciekać od nich... Tulę Cię mocno
Tez mam Feniksa na boku I tak patrze I patrze na niego, I poki co tyle z patrzenia :P tylko ze ja nie taka odwazna I o troche mniejszym feniksie mysle

Cytat:
mam tatuaż, pomiędzy pępkiem a wzgórkiem łonowym. byłam prawie pewna że ciąża nie powinna mu zaszkodzić... a gdzie tam, cały porozwalany i jeszcze rozstepy do dobiły. żałuje bardz że to zrobiłam, miałam piercing i piercing jest OK. z języka ściągłam jakiś czas temu, dziurka nadal jest. jak mam ochotę na biżuterie to sobie zakładam. mam też drugi kolczyk, na małej i to już wogóle super, bo ani sladu po nim nie zostanie jak zdejmę. generalnie kolczyki są super ale już żadnego po ostatnim razie, kiedy to przebijałam małą nie zrobie. mam traumę

dzięki, to już jest dla mnie mega pocieszające

co do ćwiczeń na piersi, łatwiej wrzucić mi linka zamiast tłumczyć co i jak, bo nie wiem jak to napisać, żeby dobrze zobrazować

http://www.youtube.com/watch?v=HJ5w7sbTqxo
Eee.. Znaczy sie na piczce ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:39   #4578
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Może warto porozmawiać. Znasz go i będziesz wiedziała kiedy będzie ściemniał. Zresztą jak zauważysz, że rozmowa jest jałowa i do niczego nie prowadzi możesz ją przerwać.
Stary 2013-11-11, 19:41   #4579
Antibia86
Rozeznanie

a bo sobie tak własnie dzisiaj myslałam, bo w sumie kombinezon jest taki "rozchełstany" i sie zastanawiałam...bo nie mam ani rekawiczek nawet niedrapek ani wlasnie szaliczka...a dzisiaj jak byłam na spacerku tomnie tak wypizga.....

Domi teraz doczytałam....moja rada jest taka: niech sie teraz wykaże i zawalczy o Ciebie i Syna....ale też staraj sie byc spokojna i stanowcza...najlepiej sobie zapisz co najwazniejsze...wiem że to mzoe sie wydac głupie ale czasem wemocjach zapomina sie co i jak
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:44   #4580
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dzieciątko dzisiaj pierwszy raz od kilku dni jest takie spokojne (obym sobie nie zapeszyła), większość dnia albo śpi albo je albo grzecznie leży. W końcu nie boli jej brzuszek i nie denerwuje się przy puszczaniu bączków. Teraz właśnie leży w łóżeczku i miała zasypiać ale chyba coś tworzy
Đaj mi przepis na te cudne chwile bo ja juz padam

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:44   #4581
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Przeszło?
powoli się zaczynam zastanawiać czy ja w ogóle urodze jak ja nawet przepowiadaczy nie mam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:48   #4582
Asist22
Rozeznanie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43668957] Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!

Nie mogę wstać, nie mogę chodzić- tragedia, trzymam się ścian jak idę z 1 pomieszczenia do 2

Jeszcze od 2 dni jest mi tak niedobrze, że nie wiem czy sobie nie postawić jakiejś miedniczki na noc przy łóżku bo w tym stanie nawet bym nie doleciała do łazienki.

Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! [/QUOTE]

już zaczynam.

Bardzo Ci współczuję, ale może Twój organizm się oczyszcza poprzez wymioty i urodzisz na dniach. Trzymaj się kochana

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
powoli się zaczynam zastanawiać czy ja w ogóle urodze jak ja nawet przepowiadaczy nie mam
Urodzisz, bo kiedyś trzeba. Koleżanka też nie miała, a jak poszło to po dwóch godz. małego tuliła.
Stary 2013-11-11, 19:54   #4583
daggmara
Z deszczem w butach

Położna w szkole rodzenia, do której chodziłam mówiła, że większość kobiet nie ma skurczy przepowiadających, także mogą być od razu te właściwe, na to sama liczę, bo do terminu 5 dni, a tu ciiiiisza..
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:58   #4584
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Urodzisz, bo kiedyś trzeba. Koleżanka też nie miała, a jak poszło to po dwóch godz. małego tuliła.
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Położna w szkole rodzenia, do której chodziłam mówiła, że większość kobiet nie ma skurczy przepowiadających, także mogą być od razu te właściwe, na to sama liczę, bo do terminu 5 dni, a tu ciiiiisza..
liczę na to bo u mnie 9 dni i tez cisza

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 20:07   #4585
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mnie normalnie to by dobily swieta, I koledy I sama mysl o tej calej szopce. A teraz? Pierwszy raz , chyba Od momentu jak skonczylam 8 lat ciesze sie na BN I normalnie sie nie moge doczekac. Oby moje dziecko tylko mialo dobry humor

Przeszło?

Tez mam Feniksa na boku I tak patrze I patrze na niego, I poki co tyle z patrzenia :P tylko ze ja nie taka odwazna I o troche mniejszym feniksie mysle

Eee.. Znaczy sie na piczce ?

Tak, na piczce... przez przebicie "tej" części ciała mam już dość i nie chce nawet uszu przebijać. dziekuje za zabawy, dość
tatuaż przy tym miejscu był jak głaskanie piórkiem
wrażliwym czytac tego co na dole nie radzę...
(przebiłam sobie łechatczkę nie pytajcie jak to przezyłam bo nie wiem. w sumie jak myśle o porodzie to mysle sobie, to będzie chyba nic w porównaniu z tym bólem)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-11-11 o 20:10
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 20:08   #4586
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie dzwonil ze za 10 minut bedzie i ze wozka mi nie wiezie bo nasze miejsce jest u niego. Zamierzam tylko i wylacznie sluchac tego co ma mi do powiedzenia. Ale co mi taki dzieciak jak on moze powiedziec ? Znam jego gadke juz na pamiec
Powodzenia i życze dużo spokoju

Stary 2013-11-11, 20:09   #4587
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Któraś z Was wklejała kiedyś link do informacji nt. becikowego - krok po kroku co zrobić, skąd co wziąć i gdzie złożyć (wraz z podlinkowanymi wnioskami). Widzę, że na pierwszej stronie tego nie ma.
Mogłybyście wrzucić link do tego?
akurat o tym czytam
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk....html?cookie=1
tutaj są wnioski

Cytat:
no tak, wstawianie z łóżka trzeba nieźle czasem zorganozować, jak nieźle łupie w dolnym odcinku kręgosłupa... ale jakoś się przyzwyczaiłam, że robie to w taki śmieszny sposób, tż często jak siedzi na łóżku to popycha mnie do przodu, trzymając ręce na moich plecach. albo podaje rękę, żeby mi pomóc podnieść się. hehe, miesiąc więcej to tak jak Trele pisała - dźwig jakiś, wyciagarka by sie przydała
jedyne co mnie boli to
- branie prysznica + cała otoczka - włosy, odzywki, GOLENIE
- wstawianie z wyrka
- wstawianie z kucków z podłogi jak mi coś spadnie

poza tym, jak już się "rozchodzę" to śmigam. kosztem stóp, bo dosłownie mają dość tego co muszą dźwigać.

wczorajszy seks z tż to było coś dziwnego. miałam jakieś 1,5 tygodnia przerwy, urosłam odrobinę i... masakra. z mobilnością to jak babuleńka jakaś. ledwo zipie przez ból pleców. postanowiłam sprawdzić jak to wygląda "na górze" i... bolało coś, uciskało, to chyba była główka dałam sobie spokój po paru sekundach bycia na gorze... no i dziwnie jak mój brzuch "leży" na brzuchu mojego tż... mega wrażliwa jestem, podwójnie... seks jest super, ALE po jednym numerku to strzepy mi zostały. aż mnie wszystko szczypało.

a z nawilżeniem problemu nie ma.
Kurcze normalnie jakbym o sobie czytała na szczęście ja już wiedziałam że nie wysiedzę po próbie smarowania pleców... mamy co wieczorową tradycję smarowania/masażu pleców
jak mi mąż pomaga wstać to idzie to tak szybko i jestem w szoku że tak się da

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
też nam tak mówili

Mąż przepowiada nam poród na noc. Ciekawe czy ma racje... stwierdził że dzisiejszy dzień był za spokojny. Młody mniej ruchliwy niż zwykle, ja z apetytem godnym bawoła, no i całodzienne latanie do wc w nie za bardzo ciężkim temacie. Jeśli zgadł to go jutro wyślę po totolotka
Stary 2013-11-11, 20:13   #4588
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Mąż przepowiada nam poród na noc. Ciekawe czy ma racje... stwierdził że dzisiejszy dzień był za spokojny. Młody mniej ruchliwy niż zwykle, ja z apetytem godnym bawoła, no i całodzienne latanie do wc w nie za bardzo ciężkim temacie. Jeśli zgadł to go jutro wyślę po totolotka
Mam to samo, więc dziś w nocy rodzimy? Mój jeszcze mówi, że mam wyłupiaste oczy. Też to masz?
Stary 2013-11-11, 20:14   #4589
ktosiula
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43668957] Dziewczyny proszę, błagam o jakieś czary mary żebym urodziła na dniach!!!

Ech, stwierdziłam, że czepiły się mnie w tej ciąży wszelkie nieszczęścia świata. I jak ktoś mi mówi, że jeszcze mi będzie brakowało ciąży to szczerze: nie wiedzą o czym mówią! [/QUOTE]

Biedaku Ty

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 20:15   #4590
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Mam to samo, więc dziś w nocy rodzimy?
pożyjemy zobaczymy

o oczach ni c mi nie wiadomo. jak wróci ze spacerku z psiną to się podpytam

ale już mnie tak nakręcił że niepokój się pojawił. Jak dla mnie to mamy jeszcze czas... ale to i tak maluch decyduje.

Edytowane przez Margot156
Czas edycji: 2013-11-11 o 20:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości