|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Kate kciuki juz zacisniete
![]() a ja biore ksiazke w dlon i tez uciekam. Tzn ja juz leze ![]() KOLOROWYCH SNOW MAMUSKI ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio spać nie mogę
wczoraj siedziałam do 1 w nocy, obudziłam się o 8. Co prawda z wyra zwlekliśmy się o 12...
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Też licho sypiam
budze się co godzinę ponoc już kojec do mnie wysłany, zobaczymy, czy pomoże...dzis w akcie desperacji wzielam poduszkę do medytacji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Przejrzałam to co pisałyście, ale tylko do 24 str więcej nie dałam rady ![]() Bardzo przykro mi z powodu Cobry i mamusi listopadowej, nawet sobie nie wyobrażam co mogą czuć wolę chyba się nie zagłębiać w ten temat, bo nie chcę się dołować i martwić na zapas ![]() wiecie co nie podoba mi się że chcecie tworzyć wątek na odchowalni skoro nie wszystkie się jeszcze rozpakują ![]() tak samo pisałam w pierwszej części wątku żeby nie robić listy mamuś zaginionych, tylko listę mamuś aktywnie udzielających się, wtedy nikt nie miałby pretensji i nie czułby się urażony naprawdę ciężko się do Was wbić po kilkudniowej nieobecności, a nie wszystkie ciężarówki mają czas żeby siedzieć codziennie na wizażu ![]() z pozytywnych rzeczy zapisałam się jednak na szkołę rodzenia, zaczynam od czwartku, jest 6 spotkań po 2 godziny, można się też bezpłatnie zapisać na ćwiczenia dla ciężarnych, ale niestety są o godz. 14 a ja siedzę w pracy do 16 ale mam postanowienie że od jutra zaczynam ćwiczyć tą jogę z youtube które kiedyś któraś wstawiła![]() i chyba zaczynam szybciej kompletować wyprawkę żeby do połowy stycznia się wyrobić, chociaż znając mój zapał skończę krótko przed porodem
|
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde właśnie się zorientowałam że przegapiłam "Lekarzy" wszystko przez to święto, na TVP2 nie ma seriali na TVN są normalne programy, zwariować można
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na tvnplayer można obejrzeć wszystkie odcinki Lekarzy, własnie oglądam odcinek który będzie za tydzień
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-11-11 o 22:58 |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
przedebatowaliśmy dłuuuuuższą chwilę ;P i kupiliśmy fotelik
![]() Cybex Aton http://minim.kz/image/cache/data/CYBEX/Carseats/Aton%20Fashion/Cybex%20Aton%20Fashion%20 Magenta-140x140.jpg (tylko nasz szary, nie różowy) w testach same 4, ale i tak mamy nadzieję, że nigdy nie okaże się potrzebny poza przenoszeniem czasami dziecia ![]() ufff, kolejna rzecz zaliczona, zostaje coraz mniej ![]()
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Też mam problem ze snem
ale wydaje mi się że w dalszym ciągu przeżywam wczorajszą moją kolizję z sarną. Ku przestrodzę uważajcie na drogach poza miastem. Dzięki bogu ucierpialo tylko auto. Ja cała, dzieć też, sarna również. Aż strach pomyśleć co by było gdybym jechała szybciej Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi pomoglo Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo tez bym spac nie mogla
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie byl juz 43 tydzien, dwa wywolywania , 14 h skurczy i 0,5 cm rozwarcia.mowili mi nazwe tej wady coś dys.... szyjki..nie pamietam mam na karcie Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-11-12 o 00:19 |
|
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Mialam piekny sen, ze urodzilam juz dziunie moja :-D Co prawda nie mielismy jeszcze fotelika nawet samochodowego, ale bylo super, a tu jeszcze 4 miesiace .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ale miałam sen, że byłam na badaniach i mi toxo wyszła i każdy zganiał to na moje koty Lecę Was nadrabiać, bo w weekend to dosłownie leżałam i pachniałam
|
|
|
|
#855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzien dobry a mi sie dzisiaj nic nie snilo
|
|
|
#856 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny litości! 9 stron musiałam nadrabiać
Cytat:
Cytat:
Co do wagi - pisałyście o niej- ja nie zamierzam przekroczyć +20 kg, a to i tak dużo. Na razie mam 8,2 kg z przodu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj współczuję Wyobrażam sobie ile to cie nerwów kosztowało. Eh... 9 stron nadrobiłam i nie mam już weny na pisanie Muszę iść na zakupy, bo po wczorajszym wolnym mam pustą lodówkę.
|
||||||
|
|
|
#857 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie sie znowu praca snila Oj meczy mnie to gdzies podswiadomie, meczy ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Przeciez lozeczko nie zrobi Ci krzywdy
|
|||
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po czym rozmawialam z mama na skype i ona sie pyta ile przytylam, to mowie a ona mi odpowiada - taaakkkk duzo ?? nie ma co, potrafi czlowieka podbudowac kupuj lozeczeko, przeciez one nic nie zmieni I tak co ma byc to bedzie, a glupie mysli sobie prosze wybic z glowy
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wychodzę z założenia kupić, cieszyć się i całą energię pakować w pozytywne myśli - niczego nie jesteśmy w stanie przewidzieć ani niczemu tak naprawdę zapobiec (za to później mniej biegania, załatwiania i obciążenie budżetu się rozkłada)
|
|
|
#860 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Z kosmetyków zamierzam kupić jedynie jakieś bardzo delikatne mydełko do kąpieli, małą oliwkę i sudocrem dostałam próbki, będą stały na wszelki wypadek bo używać z automatu też nie będę. Żadnej diety nie będę stosować, po prostu będę kontynuować brak alkoholizmu ![]() Wogóle, strasznie mi się idea wanienki nie podoba, wielkie to, nieporęczne, zajmuje masę miesjca, albo musisz mieć specjalny mebel na to, albo wstawiać do wanny i się schylać jakby się kręgosłup na loterii wygrało. A dźwiganie tego... Niby można mieć taką z odpływem, ale i tak żeby wodę spuścić ona musi stać wyżej niż odpływ, czyli np pod prysznicem czy w wannie (schylanie się) albo na komodzie do kąpania (specjalny mebel który zagraca łazienkę). My z TŻem zakochaliśmy się w idei kąpania dziecka w wiaderku. Stosowałyście/znacie kogoś kto stosował? Jak oglądam filmiki na youtube takie jak ten to aż ciepło się robi na duszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Dostałam oczopląsu od nadrabiania was
Witam nowe mamusie magduś2 gratuluję dziewuszki Natomiast moja koleżanka chciała dać córce na imię Laura ale wybrała Lena Mi się podoba NataliacayenneOna gratulujeCytat:
tylko że jakies duże to dziecko było (z roczek miało) i było jak diabełek wcielony ale ciągle chciał do mnie a od taty uciekał ![]() przeraziłyście mnie tą mamusią z wątku listopadowego nie rozumiem czemu się takie okropności dzieją...ten artykuł co któraś wrzuciła jest bardzo ciekawy Roane mój tż jest za kąpaniem w wiaderku, mówi że dziecku to przypomina macicę i jest spokojniejsze a wiaderko jest przy okazji mniejsze i łatwiej się nim manipuluje ![]() Jak wam się podoba?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-12 o 10:25 |
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to czy nie zapeszę. Ale chyba zamówimy je już wieczorem
Cytat:
A co to jest?
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk
|
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
bardzo malo przytylas ja mam 22 tc i 4.5 kg do przodu i uwazam, ze to niewiele Cytat:
fajny kocyk
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Roane dostalam takie wiaderko dwa dni temu od znajomej, ktora je niesamowicie zachwalala. Ja sama nie wiem bo doswiadczenia nie mam. Ale poogladalam filmiki na youtubie i poczytałam o nim i wyglada na super pomysl. Normalnie dzieci zasypialy w tych wiadereczkach podczas kapieli. Widac że je to uspakaja i sprawia przyjemnosc.
Ja sprobuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi się to takie malutki wydawało na zdjęciu jak pieluszka czy chusteczka
Ale oczywiście bardzo ładny ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
mi tylko trochę dziwnie wygląda takie trzymanie za głowę... No i chyba trochę ciężko będzie myć takiego noworodka w wiaderku
ale chyba i tak się na nie zdecydujemy tylko muszę popatrzeć czy można takie zwykłe wiaderko i zdezynfekowanie wystarczy ![]() koziemleko on całe plecy zakrywa
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-12 o 11:00 |
|
|
|
#868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękny. Ja szukałam na allegro kogoś kto zrobiłby mi taki w zamian z odpowiednie honorarium, i nie znalazłam. A bardzo bym chciała taki hand made ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja tam wogóle uważam że kąpanie niemowlęcia to czarna magia, ciężko musi być i tak i tak. Przecież i tu i tu trzeba główkę trzymać. Wogóle jak słyszę o położnych myjących noworodki pod kranem, prawie że przerzucających je sobie z ręki do ręki, to skóra mi cierpnie
|
|
#869 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamy
![]() Cytat:
A nie masz zapału do kompletowania wyprawki? Bo ja mam ogromny Cytat:
![]() Hm, ja nie wiem. Mi moja lekarka, jak jej się pożaliłam na bóle pleców i zapytałam o masaż (bo mi wcześniej baaardzo pomagały, mam swojego lekarza orto) powiedziała, że masaże w ciązy odpadają. I powiedziała to bardzo stanowczo, więc myślałam, że nie to nie. A Wy tu piszecie...? Może przejdę się i zapytam orto? Cytat:
MI akurat nic, ale jak mi się Mała śni, to w kontekście, że jakoś czas tak dziwnie minął, że ja nie pamiętam jakiegoś momentu: raz, że narodzin, że nawet nie wiedziałam jak rodziłam Cytat:
Bardzo ładny kolor
|
||||
|
|
|
#870 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

wczoraj siedziałam do 1 w nocy, obudziłam się o 8. Co prawda z wyra zwlekliśmy się o 12...
budze się co godzinę 

wszystko przez to święto, na TVP2 nie ma seriali na TVN są normalne programy, zwariować można

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

Oj meczy mnie to gdzies podswiadomie, meczy
gratuluje