Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 21:37   #4621
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nela tez tak ulewa ciagle i miedzy karmieniami i w trakcie i nie wazne czy jadla z piersi, czasami to jej i noskirm pojdzie albo wlasnie taka fontanna
Wczoraj mały zwymiotował tak u teściów,że zabrudził siebie,sofe i jeszcze na ławę poleciało Dzisiaj raz tak się zdarzyło na 6 karmień.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Cora- moj mial tak od poczatku i muialam swoje odciagniete mleko mieszac z nutritonem.
I podawałaś swoje mleko butelką?Była poprawa od razu?Nadal go stosujecie?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:17   #4622
Margot156
Raczkowanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Jakoś się nagle cicho zrobiło....
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:17   #4623
babku
Zadomowienie

Nadrabiałam na trzy razy, aż dziw, że ani razu mi nie skasowało, choć coś tam pewnie jak zwykle zjadło przy cytowaniu.
Melduję, że w dzień też miałam skurcze, ale zupełnie inne niż te w nocy i tak sobie wymyśliłam, że to szyjka mi się rozwiera, bo to były takie ukłucia bolesne, które trwały krótko (w przeciwieństwie do tych nocnych), ale za to zginały mnie normalnie w pół. Czekam teraz co przyniesie noc

Zuzia, Natalka, Miłosz, Nela, Jasiek cudne z Was bobasy. Do wycałowania wszystkie po kolei, słodziaki małe.

Domi dziewczyny już wszystko napisały, nie będę powtarzać. Współczuję, ale najważniejsze, że masz Jaśka przy sobie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
babku fajną macie tą porodówkę, a łóżko dla tż to już w ogóle szok
Fajną, fajną, a łóżkiem dla męża to sama się zszokowałam. Tylko takie sale są dwie, więc niestety czasem pomimo ukończenia sr (to jest warunek pobytu na sali vip ) obie są zajęte i dupa. Akurat jak ja byłam to obie były wolne, ale wiadomo, że to jest loteria.

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Tytuł sorento po lekkiej zmianie, mam nadzieję, że się nie gniewasz:

RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK
ten mi się podoba najbardziej.

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
babku czy Twoje dolegliwości wiatrowe też najbardziej uaktywniają się wieczorem?
One aktywne są cały dzień, ale tak wieczorem chyba najbardziej.
Naprawdę ja nie wiedziałam, że takie bąki można puszczać

aaby fajnie, że jeszcze tydzień dołożyli mężowi. A co do wyglądu to na pewno jeszcze się zmieni. Dopiero co rodziłaś, daj sobie trochę czasu

weronisiek88 w takim razie odprawiam modły za Ciebie i za siebie, bo też chce rodzić już!!!!!!
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:30   #4624
Margot156
Raczkowanie

Wszystkie takie chętne do rodzenia to nam się za chwilę wątek skończy
Stary 2013-11-11, 22:41   #4625
Mya1989
Zakorzenienie

Ale nuda

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:45   #4626
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
lineczka1989ale śliczna Nelcia W życiu bym nie powiedziała, że to tygodniowy maluch! A oczka przepiekne ma Ja Cie nie mam na facebooku, ale jak mówią, że po Tobie to pewnie Twój tż zaglądnął w te oczy i przepadł
oczy ma trochę większe niż moje :P ale jak się uśmiechnie nieświadomie oczywiście to ma takie same kreski zamiast oczu :P
no to fakt nie wygląda na tygodniowego malucha :P
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i za kciuki
Nie da się opisać tak dokładnie całej tej rozmowy... Tak w skrócie, jak się "wyprowadzałam" w sobotę to siedziała w kuchni szwagierka ta która poroniła, jak tylko wyszłam z domu zrobiła im awanturę, druga szwagierka przyjechała kilka minut później i zrobiła dokładnie to samo co ta pierwsza szwagierka. Teściowej i Damianowi wydawało się że to oni mają rację, że nic złego nie zrobili itd, po tym jak dostali opieprz zrobiło im się głupio - i bardzo dobrze !
Wytłumaczyłam Damianowi czego od niego oczekuję i co mnie wkurza w nim i jego mamie, wytłumaczyłam też na spokojnie że czas odciąć pępowinę bo ma teraz swoją rodzinę. Powiedziałam że nie wrócę dopóki nie zmądrzeje i nie wydorośleje. Przyjechał skruszony. Mówił że tęskni, że nas kocha, że ciągle o nas myśli, że będzie mi pomagał przy Jaśku, że przeprasza itd - powiedziałam że może sobie odpuścić taką gadkę bo tyle razy już obiecywał i przez 2 dni było dobrze a później szara rzeczywistość. Kazałam mu jechać do domu i przespać się jemu i teściowej z tym co powiedziałam... Narazie nie wracam - dobrze mi u rodziców
mam nadzieję że się ogarnie i się Wam ułoży w końcu tak jak powinno być
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Wiatm was po dlugasnej przerwie i pewnie znowu wpadne przelotem,ale moze ktoras pomoze...
trele juz troche wspomniala,streszcze wam jak to u nas z tym brzuszkiem wyglada,moze cos sie nasunie,bo wsumie sama nie wiem czy to kolki,czy nie kolki czy co to...
Wsumie sytuacja powtarza sie podobnie codziennie.od rana jest spokoj,jedzonko,zasypiani e przy cycu,odkladanie i sen,wlasciwie po 3h,jak sie obudzi to humor i tak jest spoko,popatrzymy,pogadamy do siebie,polezymy na brzuszku itp.kolo 16zaczynaja sie jeki i steki,napinanie sie domkupy,czerwienienie straszliwie,ale kupy sa,baki tez wylaza i tak sobie troche marudzimy,ale widac,ze po kupie czy baku jest ulga,bo Tymek sie uspokaja,no i wieczornie,kolo 18-19 jest karmienie (czasem niespokojne z takim jakby warczeniem,mruszeniem na cycka,zlosciami lekkimi),ale zjada...odkladam i po jakims czasie wrzask,budzi sie z taki w☠☠☠☠...ze szok,nosimy,uspokajamy,al e ciezkawo to jest.ratowalam sie roznymi metodami,przykladanie cieplej tetry,masowanie brzuszka oczywiscie,suszarka(dziwi ek do uspokojenia),smoczek wszystko w miare pomaga,ale na krotko.jesli chodzi o diete pilnuje jej naprawde uczciwie.z kropli stosuje Delicol,narazie dwa dni-bez szczegolnego efektu.
I teraz nie wiem,te napinanie sie,czerwienienie,puszcza nie bakow-napewno efekt brzuszkowy,ale te krzyki i placze jesli na rekach z czasem sie uspokaja....
Co do wagi przybiera naszczescie,spadkow nie ma,wiec z tym jest ok.no,ale pol dnia spokoj,drugie pol jakby inne dziecko
Czytalam,ze przy kolkach moze byc zielonkawa kupa,nie wiem czy to juz dopasowywanie objawow do teorii,ale dzis jedna kupa byla taka lekko zielonkawa.

Wiadomo,ze ciezko patrzec na takie krzyki i placze,bo i mnie zaraz cos boli jak nie umiem pomoc

Ps.moze jakos uda mi sie nadrobic troche chociaz przy nocnych karmieniach,przeczytalam tylko na szybko,ze u Domi jakies problemy-kochana,trzymam kciuki,zeby sie poukladalo-zebys sie nie denerwowala i spokojnie mogla zajmowac Jasiem
Piszac do Trele zapytalam tylko czy wszystkie maluchy zdrowe,powiedziala,ze tak,wiec serdecznie gratuluje wszystkim "przegapionym" przezemnie mamusiom

Nie sadzialm,ze tak bede zakochana w swoim dzieciu,dlatego smuca mnie wszelkie doległiwosci,piszcie jak macie jakies pomysly na to co napisalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niestety ja nie pomogę bo odpukać takich problemów nie mamy.
co do pogrubionego mam to samo, jak mała płacze to nieba bym chciała jej przychylić żeby tylko przestała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:46   #4627
Zuzziak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale nuda
Dokładnie. Na dodatek spać się nie chce, dzieci nie chcą wychodzić z brzuszków :P

Też mi się ten tytuł od Asiast podoba:

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:48   #4628
Trele_Morele
Zakorzenienie

DOMI -

Dal tata Majce butle.
Tak sie przygladalam jak sie karmia I stwierdzilam ze jej chyba za wolno z tego smoka leci (1) I w polowie karmienia zmienilam na + zmiennoprzeplywowy. Jak rzygła to tylko raz. Fontanna jak tu ktoras opisywala. Ja obrzygana, on , ona cale wlosy I pelno w uszach, cala do przebrania. Lozko
I teraz sobie tak mysle. Mamuski moze Wasze dzidzie maja smoczki z zaduzym przeplywem?
My wracamy do 1 niech sie pomeczy jak ma zwracac..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:51   #4629
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Dokładnie. Na dodatek spać się nie chce, dzieci nie chcą wychodzić z brzuszków :P

Też mi się ten tytuł od Asiast podoba:
No właśnie też nie chce mi się spać, czytam Twój styl i pochlipuje przy niektórych reportażach Wgl miałam chyba z 40 gazet do nadrobienia i od miesiąca nadrabiam Zostało mi się 2x Twój styl, jedno Elle i wszystkie Harpers baazar

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-11, 22:54   #4630
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też nie chce mi się spać, czytam Twój styl i pochlipuje przy niektórych reportażach Wgl miałam chyba z 40 gazet do nadrobienia i od miesiąca nadrabiam Zostało mi się 2x Twój styl, jedno Elle i wszystkie Harpers baazar
czytaj, czytaj potem pewnie czasu nie znajdziesz na to

TŻ stwierdził, że po porodzie zrobił mi się płaski tyłek

Nela dzisiaj je jak jakiś głodomor
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-11, 22:55   #4631
Zuzziak
Rozeznanie

Mya, ja za gazetkami nie przepadam, sięgam po nie jedynie jak są zniżki :P
Właśnie sobie przeglądam wątki na wizażu, w tv nic nie ma, tż śpi, a ja nie wiem za co się złapać żeby się nie nudzić.
Wracając do czytania, ja jestem w trakcie przeglądania "Pierwszy rok życia dziecka" autorki książki "W oczekiwaniu na dziecko". Świetne poradniki
Lineczka, to bardzo dobrze że tak chętnie je W ogóle do kiedy planujesz karmić piersią?

killer abs by Jill

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-11-11 o 22:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 23:00   #4632
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnei toc czytam żeby miec miejsce, bo potem nie nadrobie
Cytat:
Mya, ja za gazetkami nie przepadam, sięgam po nie jedynie jak są zniżki :P
Właśnie sobie przeglądam wątki na wizażu, w tv nic nie ma, tż śpi, a ja nie wiem za co się złapać żeby się nie nudzić.
Wracając do czytania, ja jestem w trakcie przeglądania "Pierwszy rok życia dziecka" autorki książki "W oczekiwaniu na dziecko". Świetne poradniki
Lineczka, to bardzo dobrze że tak chętnie je W ogóle do kiedy planujesz karmić piersią?
Ja zazwyczaj biore z pracy gazety, ale jak nie zdążę przeczytac w czasie to kupuje:P mam zboczenie, ale z nim walczę:d

Ja to nawet ogarnęłam salon po raz n-ty dzisiaj i rozmyslam czy herbaty nie zrobic sobie...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

A moje dziecie nadal mi wypina pupę, chyba lubi jak ją biję po pupci

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-11, 23:02   #4633
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
wrażliwym czytac tego co na dole nie radzę...
(przebiłam sobie łechatczkę nie pytajcie jak to przezyłam bo nie wiem. w sumie jak myśle o porodzie to mysle sobie, to będzie chyba nic w porównaniu z tym bólem)
No szał. A tak z ciekawości to nie przeszkadza przy seksie? Czy może polepsza doznania? I czy ginekologom Twoim nie zdarzyło się kiedyś skomentować tego? Nie znam nikogo kto ma tam kolczyk, chyba że się nie przyznają

Cytat:
a ja nawet nie czytam o becikowym, bo mój dochód przekroczył 1922 zł
A ciekawe jak oni premie i nagrody liczą? Jak liczą, to mogę się pożegnać. W sumie nie jest to jakaś zawrotna kwota, ale wkurza mnie to, że nigdy nie mogę nic wyrwać od państwa.
Stary 2013-11-11, 23:06   #4634
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
No szał. A tak z ciekawości to nie przeszkadza przy seksie? Czy może polepsza doznania? I czy ginekologom Twoim nie zdarzyło się kiedyś skomentować tego? Nie znam nikogo kto ma tam kolczyk, chyba że się nie przyznają

A ciekawe jak oni premie i nagrody liczą? Jak liczą, to mogę się pożegnać. W sumie nie jest to jakaś zawrotna kwota, ale wkurza mnie to, że nigdy nie mogę nic wyrwać od państwa.
Powiem Ci, że nie wiem, my jak dostajemy premie to też dajemy do księgowej kwitek i przez to dochodowy mamy powiększony - liczy się do dochodu. Ale tak jest w działalności gospodarczej, a jak jest przy etacie z premiami i nagrodami to nie wiem... Ja to mam radochę jak w końcu dostaję coś od ZUS-u najwyższy czas...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-11, 23:11   #4635
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym jak najdłużej, ale i tak musimy się nadal dokarmiać mm niestety
dzisiaj sobie przypomniałam że położna mówiła że na rozkręcenie laktacji jest dobre okładanie piersi ciepłą tetrą, próbowałam i miałam wrażenie że faktycznie więcej leciało ale co z tego jak mała dalej chciała jeść mimo że wisiała na cycu długo

zrobiła mi się krostka na pośladku i tak mnie boli że aż siedzieć nie mogę

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-11 o 23:12
Stary 2013-11-11, 23:11   #4636
babku
Zadomowienie

Cytat:
Bo w ciąży łazi się jak kaczka. Teraz przestałaś to i tyłek płaski się wydaje

Cytat:
A mnie jakoś nie podszedł "Pierwszy rok życia dziecka", choć może jeszcze do niego wrócę. Gdzieś w połowie utknęłam, a później przerzuciłam się na "Język niemowląt".
Stary 2013-11-11, 23:15   #4637
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bo w ciąży łazi się jak kaczka. Teraz przestałaś to i tyłek płaski się wydaje
ale w ogóle stwierdził że się jakiś mniejszy zrobił :P co za komplementy mi wali

i nie mogę się napatrzeć na Niego jaki jest zapatrzony w Nele

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-11, 23:18   #4638
Lilith890502
Zakorzenienie

normalnie myślałam że coś się dzieje, bo krzyż mnie napitalał i tak poniżej pępka ale poszłam pod prysznic i wszystko jak ręką odjął

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:26   #4639
Zuzziak
Rozeznanie

Mya ja miałam to samo z gazetami jak moja siostra pracowała w saloniku prasowym
Lineczka a próbowałaś posmarować sudocremem? mnie się kiedyś zrobił taki czop na udzie, bolało tak że nie mogłam chodzić. kilka dni smarowałam sudocremem, krostka się wysuszyła i przestała boleć
Ja jestem ciekawa jak mój tż będzie się zachowywał gdy Mały będzie już z nami

Mój tż to ostatnio ode mnie ucieka jak chce się przytulić czy dać mu buzi, ale to przez to że ostatnio mu się bardzo chce przytulasków, a wie że nie możemy:P
Lilith ja mam tak codziennie. Jak się zaczyna rozkręcać to po jakimś czasie cichnie :/
Babku i jak "Język niemowląt" słyszałam o niej dobre opinie, miałam kupić jak była w biedronce, ale zdecydowałam się na "Pierwszy rok.."

killer abs by Jill

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-11-11 o 23:28
Stary 2013-11-11, 23:27   #4640
babku
Zadomowienie

Cytat:
i nie mogę się napatrzeć na Niego jaki jest zapatrzony w Nele
Ja już nie mogę doczekać się tego widoku. To musi być cudowne uczucie, patrzeć na coś takiego.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
normalnie myślałam że coś się dzieje, bo krzyż mnie napitalał i tak poniżej pępka ale poszłam pod prysznic i wszystko jak ręką odjął
Ależ wyczekujemy już. Aż to zabawne jest
Stary 2013-11-11, 23:29   #4641
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Pepper u nas od kilku dni to samo.az się siny robi tak się napina bidulek.Ale kupy robi i baki też. Dziś juzsie poddalam. Kupilusmy bobotic forte. Gazy zeszly, doszlo kilka kup.Zupelnie inne dziecko. Ewidentnie zaparcie choć kupy były. Czytałam ze to od oleistych witamin (d i k)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:31   #4642
babku
Zadomowienie

Cytat:
Babku i jak "Język niemowląt" słyszałam o niej dobre opinie, miałam kupić jak była w biedronce, ale zdecydowałam się na "Pierwszy rok.."
Zdecydowanie bardziej mi podchodzi, ale też bez szału. Ogólnie chyba już chce mi się normalnej książki po prostu.
Stary 2013-11-11, 23:36   #4643
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Rozkreca sie dziewczyna
Cytat:
No właśnei toc czytam żeby miec miejsce, bo potem nie nadrobie

Ja zazwyczaj biore z pracy gazety, ale jak nie zdążę przeczytac w czasie to kupuje:P mam zboczenie, ale z nim walczę:d

Ja to nawet ogarnęłam salon po raz n-ty dzisiaj i rozmyslam czy herbaty nie zrobic sobie...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

A moje dziecie nadal mi wypina pupę, chyba lubi jak ją biję po pupci
Majka tak plecki wypinala a ja juz odruchowo ja smyralam.
Teraz to jeden z nie wielu sposobow zeby choc na chwile ja uspokoic.

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 23:43   #4644
rusalka12
Zadomowienie

Zwariowane, Kyte, Kabriela GRATULACJE!!!

Domipowodzenia z tzem

Ja troche rozbita przez ten weekend. Szoruje dom jak nakrecona.
Dais moja psica miala operacje. Nie bylo jej od 10:00 do 17:30. Kiedy tz przywiozl ja w koncu do domu zaczela krwawic jej rana. Musial wrocic do weta bo sie bardzo zmartwilam. Okazalo sie, ze w ranie zebrala sie krew i pod wplywem emocji cisnienie sie podnioslo krew sie zaczela lac z rany.
Miala znieczulenie niby na 24 godziny, ale od trzech godzin caly czas popiskuje. Az mi sie plakac chce, bo jak tu jej wytlumaczyc, ze to dla jej dobra?
Kurka caly dzien mam przepowiadacze. Juz mnie to wkurza :-/

Jutro wizyta w szpitalu. Ostatnia przed porodem.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 05:19   #4645
24Kasiula24
Raczkowanie

Marcelek jest juz z Nami Po 8 godzinach potwornych boli krzyżowych, rozwarcie nie szlo i skonczylo sie CC. 3900 i 55 cm Ma dlugie czarne włoski
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 05:24   #4646
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Wczoraj mały zwymiotował tak u teściów,że zabrudził siebie,sofe i jeszcze na ławę poleciało Dzisiaj raz tak się zdarzyło na 6 karmień.

I podawałaś swoje mleko butelką?Była poprawa od razu?Nadal go stosujecie?
Kacper to leniuszek i ciężko mu piło sie takie gęste to mleko.. choć raz czy dwa sie napił i faktycznie nie zwrócił.. Odciągałąm i dodawałam bodajże tam było 1miarka na 30ml mleka.. było to o konsystencji kiślu. Do tego musiałam kupić aż smoczek '3'
Potem niestety Kacper nie chciał tego pic, z piersi również.. po trudach przeszłam na MM AR czyli dla ulewających.. To jest pewnie coś podobnego, tzn. nie wiem jak skład, ale podobna konsystencja z tym że AR pijemy z "2" a nie "3" smoczka. no i teraz jak zdarzało mu sie to co jedzenie az do nastęnego (czasem dopiero po 40 minutach zwrócił) jedzenia tak teraz nie ulewa mi prawie wcale. Tzn.raz na jakiś czas jak sie przeje (tak obstawiam). Początkowo na AR też mu sie ciężko piło i sie złościł... ale on jest jak Christian od DE zasypi przy jedzeniu......
Ten nutriton to mi kazała pediatra stosować i zobaczyć jak mały po nim je. czy ulewa czy nie a jeżeli tak to ile. On kosztuje u mnie w aptece 28 zł.. i jest tak 135g. jak sie nei mylę.

De- pisałaś że mały zasypia Ci przy jedzeniu. Mój Kacper robił tak samo z cycem w szpitalu. potrafil 2 minuty ciągnać a potem spał. Spadki wagowe były spore..(oprócz tego zwracał czesc pokarmu) .. tam położne kazały mi go budzić bo jadł naprawdę jak okruszek.. Musiałam go polewać wodą po buźce ( albo mokrą chusteczką mu 'obmyć' buzinkę) i wtedy sie budził, z tym ze czesto z grymasem na twarzy.wtedy troche pojadł i znów powtórka.. jeddnak tylko tym sposobem( a wypróbowałam wieeeelu) był w stanie zjeść wiecej mojego mleka. Przy MM też zasypiał... teraz ma 5 tygodni i dalej zasypia przy butelce, ale dopiero po zjedzeniu ok. 70ml...tak jakby sie najadł.. wtedy go odbijam i czekam aż sie przebudzi- maks 5 minutek, jak nie to staram sie go obudzić, jak sie nie da to uznaje ze sie najadł. ( dalej mam stresa przed jego utratą wagi bo urodzeniuową ma 3600 a my w pt ważylimy 3850 i nie wiem czy to ok.. )
Co do zasypiania w łóżeczku nie pomogę. My czekamy aż młody zaśnie twardym snem- nawet 3 minut po jedzeniu i wtedy odkładamy w innym przypadku jest tak jak u wiekszosci- maly sie budzi, stęka,jęka marudzi az w końcu płacze...

Przepraszam ze sie tak rozpisuje.

Dodałąm sonde. Dałam te tytuły które tu były podane ale dodałam chyba dwa (już nie pamiętam) które wczesniej w sondach były ale uważam że również mogą być bo pasują, zresztą i tak wygra najlepszy. Co do Nemoska- jeżeli ten tytuł zdobędzie najwięcej głosów to zapyta sie czy można taki umieścić, jeżeli Nie pozwoli (w co wątpie:P ) to którys z kolejnych damy

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Marcelek jest juz z Nami Po 8 godzinach potwornych boli krzyżowych, rozwarcie nie szlo i skonczylo sie CC. 3900 i 55 cm Ma dlugie czarne włoski
Gratulacje!
a cc wczoraj? bo dzisiaj tak wcześnie??
Jak sie czujesz?
Stary 2013-11-12, 06:08   #4647
Margot156
Raczkowanie

no.... to jedziemy sprawdzić czy mój mąż nie miał racji.... co prawda już ranek a nie noc ale chyba nam wywróżył.
Przy wstawaniu dostałam nagłego potoku w kolorze rożowym. albo to wody albo jakies inne dziadostwo. w każdym razie jedziemy na izbę żeby sprawdzić co i jak. w tel interenetu nie mam więc ze szpitala pisać nie będę. jak wrócimy to się odezwę z info co to było.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 06:22   #4648
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...

Cytat:
Marcelek Duzy Chłopak Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
no.... to jedziemy sprawdzić czy mój mąż nie miał racji.... co prawda już ranek a nie noc ale chyba nam wywróżył.
Przy wstawaniu dostałam nagłego potoku w kolorze rożowym. albo to wody albo jakies inne dziadostwo. w każdym razie jedziemy na izbę żeby sprawdzić co i jak. w tel interenetu nie mam więc ze szpitala pisać nie będę. jak wrócimy to się odezwę z info co to było.
O jaaaa serio Wam wywrozył ..
Czekam. Na wiesci

Majka wlasnie sie obudZila na karmienie . Zasneła wczoraj o 23 czyli spala 7h

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-12 o 06:25
Stary 2013-11-12, 06:27   #4649
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mya ja miałam to samo z gazetami jak moja siostra pracowała w saloniku prasowym
Lineczka a próbowałaś posmarować sudocremem? mnie się kiedyś zrobił taki czop na udzie, bolało tak że nie mogłam chodzić. kilka dni smarowałam sudocremem, krostka się wysuszyła i przestała boleć
Ja jestem ciekawa jak mój tż będzie się zachowywał gdy Mały będzie już z nami

Mój tż to ostatnio ode mnie ucieka jak chce się przytulić czy dać mu buzi, ale to przez to że ostatnio mu się bardzo chce przytulasków, a wie że nie możemy:P
Lilith ja mam tak codziennie. Jak się zaczyna rozkręcać to po jakimś czasie cichnie :/
O widzisz! Nie pomyslalam o sudocremie! dzieki

Cytat:
Ja już nie mogę doczekać się tego widoku. To musi być cudowne uczucie, patrzeć na coś takiego.

Ależ wyczekujemy już. Aż to zabawne jest

Oooj widok przecudowny

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Rozkreca sie dziewczyna

Majka tak plecki wypinala a ja juz odruchowo ja smyralam.
Teraz to jeden z nie wielu sposobow zeby choc na chwile ja uspokoic.

Tylko szkoda ze to byla butla a nie cycek

Cytat:

Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki zeby to bylo to!

Witam po mega super nocce mala przy drugim karmieniu najadla sie piersia i spala 2 godziny

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-12, 06:31   #4650
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...

Cytat:
O widzisz! Nie pomyslalam o sudocremie! dzieki

Oooj widok przecudowny

Tylko szkoda ze to byla butla a nie cycek

Gratulacje!!

Trzymam kciuki zeby to bylo to!

Witam po mega super nocce mala przy drugim karmieniu najadla sie piersia i spala 2 godziny

Super
Cos mi sie wydaje ze msz glodomora jak ja I ona Ci jeszcze tak mleczarnie rozkreci ze innych bedziesz mogla dzielic

Ja ide wlasnie odpalic laktator, bo ta pociumkala I spi, a mi po 7h niekarmienia ma co nie co wybuchnac

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-12 o 06:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości