|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Nareszcie kupiliśmy fotelik
wykorzystaliśmy kupon rabatowy więc cena bardzo akctepowalna ![]() Przy okazji Wiktorek dostał nowe buty na jesien i spodnie. Chciałam troszkę kolorkow i naprawdę super pasuja Małemu ![]() Edit: a co, pochwałę się:P Buty-http://www.jjbsports.com/lonsdale-canons-crib-shoes-027037?colcode=02703773 I spodnie -http://www.hm.com/gb/product/19056?article=19056-A Edytowane przez onaella Czas edycji: 2013-11-11 o 23:22 |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać,bo mi się w oczach mieni już od tych jeździków
dobranocki
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Yae nas przeczolgala w nocy; chyba jej zimno bylo plus kolejne zeby. Dzieki tz jakos funkcjonuje: pol nocy spal na siedzaco z Yae w objeciach. |
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
:Hi: melduję się o stałej porze
![]() Nawijko ja juz sama nie wiem jak to jest z tym pełzaniem. Dzisiaj wyczytałam, że podciąganie się dwiema rękami jest normalnym etapem. Mój aktualnie zaczyna na czworakach podnosić na przemian rączki wiec chyba tuż tuż raczkowanie. Sama nie wiem i mam mętlik w głowie czy martwić się czy nie... żeby potem się nie okazało ze Wasze dzieci szybko wyrównają po reh a my ciągle w tyle będziemy. W każdym razie siedzenia brak - tzn. czasem się utrzyma, czasem nie... Zmieniłam kartę w telefonie i znów mi cytaty uciekły idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja pisałam że nie przerabiałam nigdy zapalenia płuc? No to wykrakałam - właśnie przerabiam.
Wieczorem kazałam mężowi jechać na całodobówkę w związku z gorączką Grzesiową i godzinę później Grześ leżał już na łóżku obok Ani, całe szczęście że się zmieścił do malego łóżka bo go chcieli wziąć osobno na salę dla większych dzieci. Zapowiada się piękny tydzień... |
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas noc masaaaaaaaaakrejszyn, tzn może ne byłaby taka masakrejszyn, gdybym nie wypiła kawy o 16 która zaczęła na mnie działać ok 23 Jadę zaraz do szkoły. Kumpela mi przesłała notatki z wykładów, chyba się nie pozbieram;p
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Kija o rany, zdrowka!!!
![]() Lenova, ale cudny prezent wam t.zrobila! A Blanusia piekna sliczna ta mikolajkowa kurteczka Szaja, nie wiem co sie z moja mama porobilo, nic jej nie cieszy, wszystko krytykuje, wali tekstami od czapy, ze az sie przykro robi, nie mozna z nia pozartowac bo od razu sie obraza i bierze wszystko na serio, kompletnie nie ma dla nas czasu a jak juz ma to najlepiej jakbysmy ja przywiezli i odwiezli, bo ona przeciez nie ma obowiazku (!)targac sie non stop busem i jej sie nie chce, jest zmeczona, wiecznie sfochowana chodzi, placze po katach, ostatnio bylismy u niej to mama, my z Pietraszkiem i siostra w salonie i gadamy a ona nagle poszla do malego pokoju wziela kota usiadla na sofie i siedzi to my wtf? Wzielismy sie i do malego pokoju, chwile posiedziala zabrala kota i do salonu jeszcze pare mies temu rozmawialysmy codziennie przez telefon po godz poltorej dziennie a teraz jak zazdzwoni od wielkiego dzwonu chwile pogada zaraz jej dzwoni drugi telefon rozlacza sie i nie oddzwania. Naprawde kompletnie nie wiemy o co chodzi, zawsze miala pelno energii zawsze usmiechnieta na kazdym kroku zarty, rozgadana, a teraz cokolwiek z niej wyciagnac? Pomarzyc. Martwie sie okropnie. Jeszcze siostra mowi ze przyjechala do domu zlapala jakiegos wnerwa i plakala, nie chciala powiedziec o co chodzi, a w tym samym czasie pisala mi smsy ze dziekuje za udany dzien i bylo super Eh od paru dni chodze struta przez to ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Grzesia i Ani ![]() Nocka dawno takiej nie było. Tylko 2 pobudki, cycuś i od razu spansko ![]() ![]() Mąż mówił że w nocy się przebudzila, on do niej cii cii , ja się na nich popatrzyłam i się plecami odwróciłam ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2651 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My w ten weekend mamy takie noce, że.... Ale zbiegło się to z pogorszeniem zasypiania Oli. Zawsze była kąpiel, cyc i eksploatacja przez nią łóżka, ale zwsze w koncu padała (bez płaczu) cyc i spanie, a teraz 2h a ona dalej się broni przed snem, w koncu biore ją trochę na siłę, bo znowu płacze, oczy wyciera i usypiam kołysząc....muszę coś pokombinować z tym, może ma to jakiś marginalny wpływ na pozniejszy sen![]() A teraz seria pytań :1. Ile razy w tyg, JAK i czym myjecie główkę dziecięcia? i czy myjecie środkami myjącymi 'sikawki' dziewczynek wewn.? 2. Ile bierzecie zapasu na stópkę w bucie? Tzn. jeżeli moja Aleksandra ma 11 cm to but z np. 13 cm wkładką? Co sądzicie (może któraś ma?), takie wybrałam ... (wstępnie )http://allegro.pl/ocieplane-kozaczki...677593654.html albo te?: http://allegro.pl/buty-zimowe-mieciu...688447042.html http://allegro.pl/buciki-buty-niemow...684112834.html ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2652 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla T.Cytat:
![]() Cytat:
dużo zdrówkaMaja mi znowu kaszle i katar ma już normalnie nie wiem ocokaman a przecież w piątek byłam u lekarza i wsio dobrze i czysto
|
|||
|
|
|
#2653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla t. Cytat:
![]() słodziak Cytat:
|
||||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Treselle
my myjemy główkę przy kąpieli. Kąpiemy co drugi dzień, nie używamy szamponu, kąpiemy mała tylko w płynie do kąpieli hipp.A "sikawke":p myje podczas kąpieli lub jak zrobi kupkę to do umywalki. Myjka taka kąpielowa jej tam przecieram, na tyle na ile mi pozwoli. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 w butkach nie pomogę niestety
|
|
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na razie nadrobiłam ostatnia stronę...jeszcze 10
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj pospała do 6:20, w niedzielę prawie do 7. Tylko wczoraj pobudka 4:50 - masakra. Tż wstał po 6 i mnie zmienił i jemu od razu usnęłą i spała 1.5 h Szajaka co dwu letniej dziewczynce, która ma chyba wszystko, kupić pod choinkę?? Taka kuchnia ok, czy to raczej dla większego dziecka?? http://www.google.ca/imgres?safe=act...93&tx=56&ty=55
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Na chwilkę jestem, bo zaraz pewnie kierowniczka przyjdzie i będzie ze mną siedzieć ![]() Wczoraj Domcia spała do 8 Zdarzyło się to chyba 3 raz A dziś obudziła się o 7:30. Czyżby postęp? cześć, odzywaj się częściej ![]() Cytat:
Cytat:
Kija zdrówka dla dzieciaczków Jaka, a ostatnio zastanawiałam się co się z Tobą stało Lady Twoja mama faktycznie dziwnie się zachowuje - nie ma żadnych problemów? Może naprawdę menopauza ją dopadła... Ciekawe co u Marsi Cała nie masz od niej żadnej wiadomości?A co do H. to też przeglądałam wątek i akurat trafiłam na jej posty. Podobno ma mieć Kacperka Trzymam mocno kciuki za nią i małego.
|
||
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
melduję się i uciekam w papierzyska Cytat:
Cytat:
a co do butów, to dla Filipa kupiłam podobne jak te pierwsze (takie jakby emu) i też ma 11 cm stópkę, to wzięłam z wkłądką 12cm
|
|
#2659 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas pobudka o 6, ale Hania połaziła po nas i zasnęła bez mleka nawet;p obudziła się po 8 Cytat:
i cieszę się, że sezon udany![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2- nie pomoge ![]() Cytat:
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krzysiu słodki Cytat:
![]() Jak chcesz, to spróbuję jakoś nagrać ćwiczenia, które wykonuję z Polą w domu; takie uczące prawidłowego pełzania Cytat:
![]() 1. Główkę przy każdej kąpieli, normalnie tym, w czym jest kąpana. A piśkę po prostu gąbeczką przemywam. 2. 1 cm, chyba, że są takie rozmiary, to 1,5cm. Ale brzydko Ale i tak pójdziemy na spacer ![]() Odparzenie schodzi W nocy tylko jedna pobudka, chyba koło 5-6 i spałyśmy do 7.30. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Kija, Evel, niech dzieciątka zdrowieją
|
|||
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma taka przypadlosc, ze jej standardowa temperatura ciala wynosi 35,5 stopnia? Czy tylko ja jestem takim dziwadlem?
![]() Buziaki dla chorutkow - zdrowiejcie szybciutko. ![]() Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-12 o 09:32 |
|
|
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiejszej nocy też podobnie... Cytat:
Cytat:
Witam się z kawą, idę zaraz dziecia na drzemkę usypiać. Pytanie, z rana: W czym chodzą teraz po domu Wasze dzieci, grzejecie już mocno? |
|||
|
|
|
#2664 | ||
|
Raczkowanie
|
No nie wiem albo te samodzielne zasypianie ma coś w sobie albo natrafiła się wyjątkowo udana noc. Mały walczył godzinę z zaśnięciem, ciągle wstawał w łóżku ale jak padł to były tylko 2 pobudki na papu
Ja klasycznie już po giełdzie piję kawę Mam pytanie : JAK POSTĘPOWAĆ GDY JEST SIĘ PRZEZIĘBIONYM ŻEBY NIE ZARAZIĆ DZIECIACZKA?? Cytat:
Cytat:
Treselle ja myję Krzysiowi co kompiel gdyż karmię uu i mały często się zgrzewa ale i od momentu kiedy zaczełam myć włoski i masować główkę to małemu ruszyły włoski bo on z tych bardziej łysawych hehehe. tak ogólnie około 6 miesiąca zaczełam szamponem z Hippa. |
||
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie grzeję, bo i tak w mieszkaniu mam 24 stopnie. Domcia lata najczęściej w body na krótki rękaw i w rajtuzkach.
|
|
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdro
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
tresello myje glowke codziennie, plynem do calego ciala. Pupe tez tym samym. Nie uzywam zadnych myjek.
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka, dzieki za porade: * - ale robie tak od dawna... nasz problem polega na niecheci do jedzenia obiadkow... nawet jajko musze jej przemycac w deserku albo kaszce...
mam nadzieje, ze po prostu przyjdzie taki moment, ze ta moja Pala zacznie jesc... ![]() Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- U nas sie bardzo ochlodzilo i na razie eksperymentuje z ubiorem. Jeszcze nie grzeje, mamy ok 20-1 st. Yae zwykle chodzi w body z dlugim rekawkiem, spodenkach i skarpetkach |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień jest u nas 19-21 stopni, no i że większość podłóg z płytkami, to zimno, więc młoda ma gatki, body z krótkim i na to długi. A jak już grzejemy, to ściągam krótki rękaw i zostawiam tylko długi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

wykorzystaliśmy kupon rabatowy więc cena bardzo akctepowalna 

idę spać, dobranoc

sliczna ta mikolajkowa kurteczka
to my wtf? Wzielismy sie i do malego pokoju, chwile posiedziala zabrala kota i do salonu
od paru dni chodze struta przez to 

2h a ona dalej się broni przed snem, w koncu biore ją trochę na siłę, bo znowu płacze, oczy wyciera i usypiam kołysząc....muszę coś pokombinować z tym, może ma to jakiś marginalny wpływ na pozniejszy sen

dla T.
MA-SA-KRA. Jak nie chcecie mieć koszmarów nocnych to nie powiększajcie tej fotki
22.05.2008
14.08.2011
Zdarzyło się to chyba 3 raz
Cała nie masz od niej żadnej wiadomości?