|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Mały ma pleśniawki a teraz podejrzewam że sama coś podłapałam bo tak mnie bolą piersi i jedna dziwnie wygląda
![]() Jak nie urok to sraka. Jeszcze tż powalił butelki i dał małemu mm które mialo więcej niż godzinę - na szczęście nie dużo... a moje mleko odciągnięte stoi sobie porzucone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy wieczór to jakaś katastrofa w porównaniu z wczorajszym
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się, czy nie pójść z nim do lekarza, bo: 1. ciągle wydaje się być głodny, choć brzuszek ma wielki i nadmiar mleka wypływa mu z buzi 2. ulewa za każdym razem, kiedy nie zasypia przy cycu ![]() Jeszcze przemyślenie a propos spania w łóżku rodziców. Ja nie boję się póki co, że nie dam rady go odzwyczaić później, ale tego, że spanie na podusi i na dość przecież miękkim materacu może mieć zgubny wpływ na jego kręgosłupik ![]() ![]() SORRY ŻE TYLKO O MNIE ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Uważaj, żeby piersi nie przeziębić. A dziwnie to jak?
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mam na co odpisywać, bo nikt do mnie nie napisał
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- A w ogóle mam opryszczke ![]() ![]()
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
taka popekana i jakby skora miala zejsc a dodatkowo tak boli jak nie wiem... nawet jak nie karmie. brrr!
wspolczuje z atrakcjami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja dostała butle tylko raz ale też była niepocieszona. Lubi się poprzytulać do cyca jednak.. Cytat:
![]() Tak w ogóle 40 min temu Pola skończyła 3 tygodnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Coś to moje dziecko dziś nie chce spać w kołysce. Także butla, biorę do łóżka, przytulam i wreszcie może pospie
![]()
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
Eureka moj jas pierwszy raz w zyciu spal od 21.30 do 4.30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Matal: ja bym nie pisala pewnie... kiedys babka wyslala mi p jeden sweterek z hm dla jaska za duzo, pisalam do niej ile mam za niego zapl ale sie nie odezwala wiec stwierdzilam ze nie ma co i trzeva to przyjac jako podarunek ![]() Madziuchna: wydaje mi sie ze problen tkwi w tym ulewaniu... sprobuj zagescic mleko zageszczaczem nutrition- do kupienia w aptece. Ja zapomnialam juz co to ulewanie i nawet kupki zaczal robic ksiazkowe 2xdziennie,mimo ze balam sie ze go zatwardzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3458 |
dryfuję słowami
|
Ehh, muszę się wyzalic, bo już mam ochotę wyć do księżyca
Od 3:30 nie śpię, nakarmilam, odbił, zrobił kupę luźniejsza, spać mu się nie chciało, wzięliśmy go do siebie W końcu zasnął przy dźwiękach deszczu z nami Tylko ja już z tych nerwów nie mogę Mniej więcej od piątku/soboty znów jest marudny późnymi popołudniami i wieczorami, znów poplakuje czasem bardzo nawet płacze, nie może zasnąć mimo, że śpiący Wczoraj jadł ok 16h, potem jakoś między 20,a 20:30. W międzyczasie spał może 15, 20 min, a był zmęczony. Po wieczornym jedzeniu zasnął dopiero koło 22:30-23h. Ciągle płacz i marudzenie, czasem z przerwą na zabawę. Kupki ma różne, czasem normalne, czasem luzniejsze (gdzie już miał wszystkie zbite). W sobotę i niedzielę były zawarte, ale wydawało mi się, że był i śluz. Budzię ma ładniejsza (smaruję mu mascia cholesterolowa), ale pojawiły mu się też że 2 czy 3 nowe krosty. Mąż twierdzi, że normalne są kupy, że na opakowaniu pisze, że mogą być luzniejsze,a ja przesadzam. A to co widzialam, to wg niego nie był śluz tylko kawałek luzniejszej kupki. Gdzie mi się nie wydaje, bo chyba powinna być cała w takiej samej konsystencji, a nie, że tu zbita, a w środku parę kawałków ciągnie się jak gluty z nosa. ![]() Najgorzej, że ja nie wiem czy mu coś faktycznie jest i dlatego tak płacze, marudzi? Czy boli go brzuch, czy ma skok rozwojowy, czy "ma focha" jak to mój tz mówi? Mąż mi już od hipohondryczek wymysla. Kuzwa, przez cały tydzień było super, mały był spokojny,a teraz znów to samo... Na sama myśl, że miałabym przechodzić to znów, to już mam ochotę wyskoczyć przez okno :banghead::sly: Beznadziejna że mnie matka, że nawet nie wiem co jest mojemu dziecku. Czy płacze bez powodu czy coś go jednak boli ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-12 o 04:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jak jest bardzo zmęczona tez usnąć nie moze i strasznie się złości. Ale co do reszty tj kupki itd to nie pomogę. Moze to ten słynny skok rozwojowy i dlatego taki marudny? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy sie z Miśkiem na nocnym karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- jak Michas wstaje ok 6 na jedzonko to poznałam zwyczaje sasiadów o 6:10 sasiadka bierze prysznic, później ok 6:45 suszy włosy i o 7:30 wychodzi sprzataczka nasza wycieraczke przesuwa ok 7-7,30 sasiad z dołu do pracy wychodzi ok 6:45 ![]() edit 6:53 wycieraczka sie poruszyla ![]()
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-12 o 05:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jaki koc na zime lepszy, taki gruby akrylowy czy minky ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz Skarb: JAŚ ![]() ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2013-11-12 o 06:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
inwersja to co piszesz jest zupelnie normalne. nie zawsze kupki sa jednolite. a co do placzu to dzieci tak samo jak dorosli bywaja zmierzle. powodow moze byc masa. placze np. bo jest zmeczony, bo chce spac a nie umie zasnac... moja tez miewa dni ze placze nie wiedziec czemu - ot takie male istotki, ktore tez maja humorki
![]() ![]()
#3463 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Taki mega ostry i gryzacy smród. Nie wiem czy to normalne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cóż, muszę poczekać trochę i poobserwowac czy dalej będzie mu z pupy tryskac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
uwaga chwalę się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE=cotynato;43673173]Mały ma pleśniawki a teraz podejrzewam że sama coś podłapałam bo tak mnie bolą piersi i jedna dziwnie wygląda ![]() Jak nie urok to sraka.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() my jedziemy zaraz na szczepienie ![]() ![]()
![]() |
#3465 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() podbijam pyt o kocyku |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Witam sie po dluugim weekendzie. Maciej wczoraj skonczyl 8tygodni.
w sobote bylam na silowni na zajeciach total fitness ewa chodakowska. bardzo fajne gdyby nie to, ze co drugiego cwiczeia nie moge wykonywac bo sa to wiczenia na brzuch wiec odczekam z chodzeniem na nie do stycznia conajmiej. W ogole udalo mi sie byc 4razy w zeszlym tygodniu na silowni, napewno nie stanie sie to regula ale trzymam.kciuki za sievie zeby chociaz 3 razy sie przemeczyc. tyle sie wydarzylo ze z jednej strony chce wam.napisac a z drugiej nie chce robic gigantycznego posta ![]() Moj syn mial dzis pierwsza bardzo niespokojna noc, bo poprzednie 5 przesypial po 8-9h ciagiem (+dal sie rodzicom w weekend wyspac dwa razy do 12 ![]() ![]() obawiam.sie ze to wina tajskiego zarcia choc juz probowalam wczesniej ostre i nic mlodemu nie bylo albo to wina ciecierzycy bo zjadlam doscduzo w sobote i Maciej mial wczoraj kolke-giganta ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3467 |
Zakorzenienie
|
Agravka. - ja kupilam minky koc najwiekszy bodajze 140/90. I najgrubszy bo gramaturgia czy jak to sie nazywa 180. Sprzedawcy niemoge znalesc z telefonu. Generalnie zaluje tylko ze wzielam ten najwiekszy bo z Filipen ledwo sie do gobdoli miesci. Skladam na trzy i z dlugosci mini podusi ( na dwoch czesciach lezy a trzecia przykrywam. Wzorkiem do srodka sie uzywa.
A co do tematu wieczornych kolek, problemow z brzuszkiem to Filip dal popiszwartego wieczoru az pielegniarki sie pytaly czy mi ktos dziecka niepodmienil. A zaczelo sie ze sie przytkal mm bo zjadl 190 mm o 13. Pani doktor proponuje dawac regularnie co 3 h szame a mniej.
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
co do kocykow to ja mam kocyki polarowe, welniane, minky i akrylowy
teraz najchetniej uzywam akrylowego i polarkowego (nie wiem czy akrylowy jest druby bo nie mam porownania) jak bedzie chlodniej napewno bede uzywac minky i welnianego ale tylko do fotelika bo do wozka mam mega spiworek z baranem wewnatrz a na zewnatrz z goretexu Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3469 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-12 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam tez gruby akrylowy koc i mowie na niego ' pociuch' jest tak sztuczny. Jak bedzie mega zimno to pewnie uzyje.
Ten minkey jest delikatniejszy wg mnie bomba jak bedzie zimno to bede dwoma warstwami nakrywac a jedna pod spod ![]() Teraz ubieram body+ pajac albo spodnie @+ bluza a na wierzch miskowy kombinezon z h&m z tym grubszym czekam na temp na -. W tym futrzaku i tak ma kark goracy dlatego jak jest powyzej 10 to nie przykrywam albo delikatnia
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
jestem.psychiczna
moje dziecko zasnelo po karmieniu na lozku a ja zamiast isc sie wykapac zjesc sniadanie i ogarnac dom.leze i sie do niego przytulam ale nie umiem.iderwac od niego oczu Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3472 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Poprzednio już robił taką totalną papkę, która w conajmniej w połowie w pieluche wsiakala. Dlatego póki co wytrzymam się z alarmem i zobaczymy co będzie dalej. Sięgnęłam mu przed chwilą gile, które niby w większości były białe, ale była tam jakąś zoltawa żyłka. Może coś podlapal? Ch** wie, i na tym polega moja znajomość dzieci ![]() W nocy to akurat mu się spać nie chciało. Jakiś czas temu spróbowałam metody z "języka niemowląt" żeby najpierw dac jeść i potem zabawa. I git, w dzień to się sprawdza. Tylko, że mój mały człowiek w nocy też tak chce i to już jest problem, bo ja niekoniecznie :screwy: Druga sprawa jest taka, że on jest totalny zarlok. Wczoraj popołudniu zjadł mniej i nas to zdziwiło. Wieczorem to samo, a się okazało, że smok się zatkal. Dojadl i jeszcze repeta była. Dziś rano zdobyłam większą porcje, zjadł wszystko i chciał więcej (180ml), a potem zwrócił z przejedzenia, zesikal się na mnie na przewijały i zacieszal twarz. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-12 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
PYTANIE!!!!
czy jtos z was moze znalazl strone lub ma informacje o produkcji mleka, przenikaniu skladnikow.do pokarmu i metabolizmie mleka? pomijajac pyanie pt. wypilam drinka kiedy moge karmic ciekawa jestem ze jak np odkryje ze cos z mojego pokarmu dziecku zaszkodzilo to czy przy kolejnym.karmieniu to nadal szkodzi czy juz jest usuniete z organizmu? bo w takiej sytuacji wole podac mm niz meczyc maciusia a mam wrazenie ze nadal.szkodzi mu cos co zjadlam wczoraj pomimo ze juz jem same sprawdzone rzeczy Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do jedzenia to może mnie skrytykujecie ale adrian od małeo był straszny żarłok nawet w szpitalu jak dzieci dostawały buteleczki z mm i miały na kilka razy bo jadły raptem po 10-15ml to adrianowi starczałoi na raz i jakby było wiecej to pewnie by wypił i za rada sasiadek i mamy w 3 miesiacu życia zaczełam mu zaeszczać mm kleikiem kukurydzianym. raz żeby sobie pojadł a dwa żeby mu nadmiernie nie rozciaac zołądka ps ponizej fotka z butla z kliekimiem pierwszy raz spał mi od 20;30 do 3;30 /mam to na pamiatke zapisane/ Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-12 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Wtajemniczenie
|
INWERSJA nie widzę nic dziwnego w zachowaniu i glutkach twojego dziecka. Nie jestem pewna co z kupą ale jak dla mnie też ok.
Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Zauważyłyście że najczęściej mówimy tutaj o swoich dzieciach per 'moje dziecko' ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wiesz niby na opakowaniu mm napisali , że 4-8 tyg tj 150ml i 5 miarek. Ale jest też średnia waga dzieci podana 4-5kg. Miłosz teraz w pt skończy 8 tyg, ale już tydzień temu ważył 5300. A kolejny przedział z pudełka tj. 8-16 tyg, 5-6,5 kg i 180ml+6 miarek mm. Ja jak wrażenie, że on testuje pojemność swojego żołądka dlatego tak pompuje do oporu. Co jakiś czas tak ma, aż w końcu zaczyna normalnie jeść więcej i już nie zwraca. Ja Cię nie zganie za zagęszczanie. Podaj lepiej przepis na to ![]() Na razie za wcześnie na to, ale przyda się na zapas ![]() Ps. Teraz to ma ewidentnie swoje fochy, bo jak tylko wzięłam na ręce i zaczęłam po mieszkaniu chodzić to spokój. I już mi przysnal. Nie ma bata, ubieram go i wystawiam na balkon. Śniadanie chce choć zjeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Marcin skończył dzis miesiąc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a pzedziąły na opakowaniac to takie orientacyjnie bo każde dziecko inne ...to tak jak z lekami ...jakby czytać każdą ulotke i skutki uboczne to nic bys penie nie wzięła ![]() ps adrian tylko raz zjadł mi 180 ml na raz jak jadł butle wiec to co piszą mi sie nie zadza z nim Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-12 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ok, mały terrorysta śpi już na balkonie,a nie na moich rękach, więc mogę zrobić śniadanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
włąśnie zakupiłam adiemu prezent mikołajkowy http://allegro.pl/fisher-price-imagi...686831879.html
http://allegro.pl/fisher-price-imagi...686929961.html tylko niewiem czy to bedzie od nas czy za kase z jeo skarbonki ![]() bo wczoraj z adim wyczyściliśmy świnke skarbonke i miał tam ok 300zł...jeszcze wszystkieo nie policzyłam ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- pytałyście o prezenty dla dzieci...jeśli codzi o cłopców to mysliumy jeszce nad warsztatem,jesczez fajne sa dla 3-4 latka klocki manetyczne, gra spadające małpki ..ostatnio czesto z adim sie bawimy ...jeszcze to jest fajne dla roczniaka http://allegro.pl/domek-z-klockami-i...670769025.html Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-11-12 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.