|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
Byle nie jakiegoś nołlajfa
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie muszą być mega atrakcyjni |
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej mi się podobało jak się zachwyciłam jak jeden naprawił komputer na imprezie i można znów było puszczać muzykę (niespecjalnie trzeźwa byłam i mi się wydawało, że to wyczyn godny nobla co najmniej), a ten powiedział tylko: tak, śmiej się z informatyka! i się obraził
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- szykuje sie do pracy. ciemno. zimno. i nie chce tu pracowac. nie nadaje sie na etat !!! |
||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43673917]
---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- szykuje sie do pracy. ciemno. zimno. i nie chce tu pracowac. nie nadaje sie na etat !!![/QUOTE] Mnie też się nie chce iść. ![]() Mało kto się nadaję, ale co zrobić . Nie każdy może być właścicielem super firmy (u nas to nierealne chyba w większości przypadków), czy mieć wolny zawód.
|
|
#3067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twój partner wziął mieszkanie, ale ja bym nie wzięła. Gdybym miała całe życie słuchać wywodów nt. "gdyby nie ja i mieszkanie to...", to podziękowałabym. Po co się męczyć. No,ale teraz ciągle będzie Wam wypominać. Szkoda, ale wiesz co? Lepsze to, niż podejście "urodziłam, bo kocham dzieci, ale po skończeniu studiów ty sobie sam/a radź, mnie to nie obchodzi" Trochę to podejście mojej matki - urodziła mnie, bo ona CHCIAŁA mieć dzieci, ale żeby jakoś wesprzeć, to nie. Na wesele nie da "bo nie ma", do mieszkania się nie dołoży "bo nie ma". I ciągle tylko pyta - co będę w życiu robić??? ![]() Jedną mam koleżankę, która mi teraz do głowy przychodzi. Jej rodzice kupili mieszkanie za czasów dzieciństwa, i wynajmowali. Dziewczyna dorosła, poszła na studia i tam mieszka... a to byli ludzie niewykształceni, ale bardzo chcieli, żeby dziecko wyszło na ludzi. Nie zostawili jej samej sobie. |
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 4 stopni a muszę wyjść z psem i po zakupy ..nie chcę mi się
Ja mieszkam z rodzicami ale ile można ,nie dokladam się do rachunków, szukam pracy już 2.5 miesiąca .. z tz jestem już 8 lat w liceum gadalismy ślub po studiach ,a na ten czas zero planów. Chciała bym własne mieszkania i bym mogła to zrealizować bo mamy 3 działki ,ale co z tego ? Za co je urządze, za co będę płacić za rachunki ,żarcie ..
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43673917]uzywana to moze. nowa to z 240 000
![]() szykuje sie do pracy. ciemno. zimno. i nie chce tu pracowac. nie nadaje sie na etat !!![/QUOTE] to ja ten etat od Ciebie wezmę <wspaniałomyślnie> ![]() a takie nowe to w stanie deweloperskim i trzeba jeszcze władować kasę w wykończenie i wyposażenie... ![]() Cytat:
Chociaż dobrze wiem, że jakby x lat temu, kiedy mieszkania były dużo tańsze, wzięli kredyt i je wynajęli, żeby samo się spłacało, to mieszkanie by było. Ale nie widzieli potrzeby pchać się w kredyty mieszkaniowe i ja ich rozumiem. Jesteś jedynaczką? Nas dodatkowo jest trójka więc i tak nikt by mi tego mieszkania ot tak nie dał ![]() Cytat:
Tż pracuje? Bo jak tak, to spokojnie możecie zacząć robić plany jak Ty załapiesz jakąś pracę
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-11-12 o 08:56 |
||
|
|
|
#3070 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Da się przeżyć ![]() My też gadaliśmy, że ślub wtedy i wtedy, kiedyś się denerwowałam, a teraz mam to w dupie, nie wezmę ślubu jak nie będzie pracy - bo pracodawca nie zatrudni zamężnej, która w każdej chwili może zajść w ciążę... ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pracuje ,dopiero ma obronę w tym miesiącu i twierdzi że po obronie zacznie szukaćFdh.. też mi kiedyś zależało a teraz już nie mam ciśnienia ,co tam w biedrze kupilas ciekawego? Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-11-12 o 09:09 |
|
|
|
|
#3072 |
|
Konto usunięte
|
kasia - zakupy, takie tam, bułki, jogurty, ale też poszłam po chipsy, bo dziś wszystkie po -30%, a znając życie po południu nie było by nic
![]() Jak wchodziłam po 7, to już ludzie z paczkami chipsów wychodzili, także
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasia1608 - nawet stan surowy bomba, na wykończenie wtedy można niewielki kredyt wziąć i np wykańczać stopniowo. Pewnie, że pracę oboje musicie mieć, ale nie startujecie z niczym, więc będzie dobrze
|
|
|
#3074 |
|
Konto usunięte
|
Pestka - ja też walę dietę haha
dietować mogę zawsze, ale promocja na chipsy trafia się raz
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy w bloku bym nie wolala mieszkać , mam wrażenie że dom długo się buduje ,a w bloku idziesz kupujesz i masz
|
||
|
|
|
#3076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Ja na diecie, a te mi tu o chipsach, od których jestem uzależniona. Serio, czekolada, ciastka, batony, wszystko mogłoby nie istnieć, ale chipsy <3
Nieźle tu natrzaskałyście stron przez noc i ranek. Ja dopiero wstałam i zastanawiam się co dziś robić, żeby nie zwariować. I nie wiem ;p Miłego dnia Dziewczyny i powodzenia, mam nadzieję, że po długim weekendzie będzie wysyp ogłoszeń i rozdzwonią się telefony!!! |
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
ha ha, widzę że masowo na diecie jesteśmy
Ja przez ostatnie 1,5 miesiąca schudłam 3,2kg Ja bym chciała żeby do mnie zadzwonili z jednej takiej oferty, co to ją wyłapałam przed długim weekandem
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też czekam, szczególnie na 2 telefony: sekretarka i sprzedawca w salonie ślubnym. Ale jak zobaczyłam, że na każdą z ofert było po 5 tys. wejść, to.... |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
aplikujecie przez tablica.pl wtedy jak nie ma telefonu ? pełno widzę takich ogłoszeń, mam wrażenie że to ściema i wyłudzanie danych.
Przestałam na takie odpowiadać Pochwalę się przyszedł kurier z nagrodą 10 sosów, 5 paczek snacków do smażenia, patelnia, tarka, srebrne kolczyki i wisiorek
|
|
|
|
#3082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratki
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
kasia1608 ja aplikuję, o ile oferta BARDZO mnie interesuje, tzn. pisałam o tym wcześniej, że na tablicy była oferta pracy w salonie sukien ślubnych. Nie podano kompletnie nic: telefonu, maila, nazwy firmy, gdzie się znajduje, itp. Tylko że sprzedawca w salonie, kontakt przez tablicę. No i wysłałam, bo jak wcześniej pisałam, chętnie pracowałabym w takim miejscu. Ale jednocześnie uważam, że takie oferty to jest brak szacunku dla potencjalnego pracownika, o ile są w ogóle autentyczne.
Dziewczyny, zapisałam się na kurs online: komunikacja marketingowa i PR na stronie Akademia PARP. I jestem mega zajarana Przynajmniej będę miała co robić, bo już do głowy dostawałam No i super tematyka tego szkolenia.
|
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
tak, ale na samochod i remont domu(tylko ze to domek a nie dom):/. takze ja nic od rodzicow nie otrzymalam i nie otrzymam. nie jestem roszczeniowa, ale przykro mi z tego powodu, bo jednak wiekszosc rodzicow wspiera swoje dzieci (nie mowie oczywiscie o rodzinach stricte patologicznych). zreszta moja matka to osobny temat:/
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
darmowy kurs ![]() wiecie ze w rossmanie ma być -40 % ?
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Weźcie nie dobijajcie, chipsy i kosmetyki... <3
Kurs darmowy
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
coś po nim się dostaje ?
|
|
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Coraz biedniej z ogłoszeniami,
u Was też? ![]() Tak sobie myślę, u mnie w mieście budują mini-galerię handlową, ze sklepem i może tam bym się załapała? Tylko gdzie i komu składać CV? Bo budynek dopiero powstaje, więc nie budowę nie wejdę, zagrodzone jest Może spojrzeć na tę tabliczkę - kto co, i poszukać właściciela przez net??
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-11-12 o 11:50 |
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
kasia1608 certyfikat, są różne kursy, zerknij sobie
![]() fdhgfhjhkghgfdh U mnie też. Na moim powiatowym UP w zeszłym tyg. pojawiło się 5 ofert. WOW. Dziś zero. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

)No marnotrastwo! 
Byle nie jakiegoś nołlajfa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w liceum gadalismy ślub po studiach ,a na ten czas zero planów. Chciała bym własne mieszkania i bym mogła to zrealizować bo mamy 3 działki ,ale co z tego ? Za co je urządze, za co będę płacić za rachunki ,żarcie ..

,dopiero ma obronę w tym miesiącu i twierdzi że po obronie zacznie szukać