Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 09:49   #1081
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Gratki wszystkim solenizantom za skonczone miesiace

Ja tez mam czasu brak na pasje. Choc ostatnio udalo mi sie na szybkiego zrobic kartke dla tescia na urodziny i fajnie bylo
Ksiazek do przeczytania mam miliony i ciagle sa nowe, ktore chce nabyc. Niedlugo zamiast czytelnika stane sie bibliofilem

Zamiast tego to przy kp czesto ogladam glupia tv. Nawet jakis czas temu na viva ogladalam ten durny serial "milosc na bogato"

No, ale moja glowna pasja sa podroze i jak tylko maly bedzie mial roczek to juz mamy milion wycieczek zaplanowanych. Niedlugo znow kupuje bilet sis i nie moge sie doczekac jak zabiore ja w te wszystkie cudowne miejsca. Kocham wodospady , od takich wielgachnych do takich tycich. Czy kiedys jechalyscie droga , ktora oblewaja sciany wodospadow, a strumyki przecinaja Wam droge i normalnie plyna po "asfalcie"? Ja tak. Poprostu bajka doslownie.
No a najbardziej kocham te wszystkie dzikie zwierzeta, ktore sie spotyka. Pieski preriowe da takie cudowne , a najcudowniejsze chyba bylo jak pytona trzymalam w reku bo uwielbiam weze, no ale nie najcudowniejsze bylo jak podziwialam stado bizonow i zza plecow z przeleczy wybiegla se rodzinka prawdziwych dzikich koni. Mama z tata i dziecko i ten maly kucyk zlapal mame za ogon zebami, popatrzyli na nas i pogalopowali do stada bizonow

Dobra to sie rozmarzylam

Perse- git szpiworek. Musze poszukac takiego na sanki i sanek.

U nas dzis padal snieg.

Milego dzionka

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:57   #1082
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Tari-

Bebe- no pewnie ze pamietamy!

Dzoan- przykre jest to co piszesz o waszym zwiazku ja bym napisala na spokojnie dlugie list, zawarlabym w nim swoje zale, odczucia i zostawila go z nim.
Wiem, ze jesy Ci ciezko, ale musisz byc silna a to, ze czasem masz chwile zalamania to normalne. Nikt nie jest robocopem

Rocky- u was tez ale myślę, ze to takie glupie gadanie ze strony tz, żeby zabolalo
Czarownico- u nas juz 20 tydzień i mam wrażenie ze chyba jednak skok u nas zamieszkal na stale :banghead: jak w dzien jest super, cycek jest co 4h, to w nocy mam wrażenie, ze musi sie najesc.
Idzie spac o 19, zas pobudka o 22 i potem jazda co 1, 5, albo smoczek co chwile wypluwa, rzuca sie jak gowno w przereblu jak to Tari mowi albo cycek.
Nie zostawiam jej juz w łóżku u siebie, bo mimo woombie tak sie ciepie, ze mnie niezle kopie

A u nas bez zmian. Nie umiem sie do was wbic
Wczoraj siostra tz dala nam zabawki po swojej corce, szczerze to szalu w nich nie ma, jedynie Szczeniaczek Uczniaczek, reszta to jakies mikro grzechotki ale darowanemu wiecie co
Tylko nie mam gdzie tego trzymać.
Moi rodzice wczoraj przyszli posiedziec z Hanią wieczorem, zebysmy mogli z tz wyjść na kolacje. Wytrzymalismy 1, 5h dziwnie bylo tak sam na sam bez dziecka

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-12, 10:01   #1083
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Dlaczego niektórzy tylko patrzą żeby wszystko za nich zrobić i zamiast pomóc to tylko szukają żeby wyjść z domu i nic nie robić, nic nie pomagać:banghead: do jasnej cholery nie tylko ja korzystam z kuchni, ubikacji i łazienki. Tylko czeka aż się zrobi. Masakra ! Musimy się wyprowadzić bo nasze małżeństwo na tym cierpi. No wyzalikam się.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Taaa glupia ja kiedys powiedzialam ze sprzatanie lazienki mnie relaksuje... Teraz nikt palcem nie kiwnie zeby kibel umyc

SAMANTHA tyle bym jeszcze chciala zobaczyc i Antkowi pokazac ze zycia mi nie starczy. Zazdraszczam Ci tych magicznych podrozy tam i...wodospadow

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:03   #1084
BrandyOrange
Raczkowanie

witam się po intensywnym weekendzie, postaram się w końcu więcej udzielać!
gratulacje skończonych miesięcy!
Robercik jutro kończy 4 miesiące, ale to zleciało....
idziemy przebrać kupsko i na spacer.
Miłego dnia
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:07   #1085
czarownica1
Zakorzenienie

A moze by te nasze wySkokowe dzieci razem do jednego pokoju wsadzic

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
witam się po intensywnym weekendzie, postaram się w końcu więcej udzielać!
gratulacje skończonych miesięcy!
Robercik jutro kończy 4 miesiące, ale to zleciało....
idziemy przebrać kupsko i na spacer.
Miłego dnia
Oj leci ten czas leci
Buziak dla Robercika

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:11   #1086
dzoan
Zakorzenienie

Perse i do Waszej gondolki wchodzi ten śpiworek? Dłuższy chyba jest? Zmierzyłam swoją i u mnie 90 cm kończy się na torbie do wózka..na szerokość śpiworek ma 40cm, a gondola niecałe 40 i jeszcze jej rogi zaokrąglone są..to nie wiem już sama za jakimi wymiarami patrzeć

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dzisiaj szczepienie

U Adasia też normalne temperatura waha się między 37 a 37.3
żeby Adaś dobrze zniósł szczepienie

U Olka temp. też przeważnie ok. 37-37,2 przy czółku

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ej bo będzie foch, balonik napisała też o innych dzieciach co skończyły 4 miesiące, czytać uważnie
jak również 3miesiące
o jaaa..ale wtopa! oczywiście dla pozostałych maluszków!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do was pytanie:
Dzisiaj Alik będzie miał pierwsze szczepienie, mam gacie pełne ze strachu i stresu, jak pomyślę o tych 3 wkłuciach, to aż mi słabo
Ale do rzeczy, w co należy się zaopatrzyć przed szczepieniem? W sensie, jakie lekarstwa? I jakie polecacie np. czopki z paracetamolem, bo do tej pory nic takiego nie stosowałam, więc nie znam sie kompletnie
Oluś też po 3 wkłucia ma.. będzie dobrze, choć przykro patrzeć jak Maluszek wystraszony i zapłakany
Ja kupiłam czopki z paracetamolem i altacet junior na ewentualny obrzęk w miejscu wkłucia. Na szczęście czopki do tej pory się nie przydały, a już po dwóch szczepieniach jesteśmy

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Sie wlasnie zastanawiam czy najpierw do reszty osiwieje i wyleca mi dopiero wlosy czy nie zdaze osiwiec bo najpierw wylysieje....
Moj Syn konczy pojutrze 19 tyg i ze niby Pan Skok ma sobie pojsc???
Mysle ze wlasnie on sie dopiero porzadnie rozkrecil
Ryk ryk ryk cycek co godzina bez niego nie ma spania...
Oj..może Pan Skok chce Wam dać czadu przed odejściem oby to była kwestia już tylko góra 2 dni

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:12   #1087
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

witam sie !
Bylam u lakarza bo noc byla marudna, Maly odmawiał jedzenia

diagnoza- ostra angina!! ;(
przeciez on nie mial kontaktu z nikim chorym...
Moj biedny teraz spi, ale go gardlo mocno boli, nie chce jesc i pic, co robic??

Ocyzwiscie jest juz po podaniu pierwszej dawki antybiottyku, ale po godzinie dalam mu mleko i wszystko zwymiotowal, mam nadzieje ze lek juz wtedy zaczal dzialac...
Moj biedny jest taki nie swoj, mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiwj

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 10:24   #1088
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Stawiam soczki,bo
Gabrysia dziś kończy 4 miesiąc

dla Jasia i Mikołaja za skończony 3 miesiąc
dla Piotrusia, Mateuszka i Tomeczka za skończony 4 miesiąc
dla Gabrysi
dla Jasia Mikołaja
Piotrusia Mateuszka Tomusia

Nie mam żadnych ambicji na chwilę obecną, moja pasja to też było moje życie, praca przy której się odprężałam.
Kocham moje dziecko najbardziej na świecie, uwielbiam z nim przebywać, patrzeć jak się rozwija, pomagać w rozwijaniu nowych umiejętności. Cieszyć się gdy coś mu wyjdzie i smucić kiedy jest mu źle.
Odkąd się urodził nie miałam żadnego dnia dla siebie i jak dotąd mi to nie przeszkadzało, mimo ciągłego płaczu i wrzasku, byłam i będę cały czas dla niego. Tak teraz marze o chwili dla siebie o chwili żeby usiąść i zrobić coś innego, coś tylko dla siebie. Tak po prostu. Jak niektóre z Was.
Mąż niestety pracuje po 12-14h dziennie, zaczął się sezon i nawet nie ma mowy aby wrócił wcześniej. Także cały dzień jesteśmy sami. Jedyny 'wolny' dzień to niedziela, ale wtedy chce spędzić ją razem z Tż i Okruszkiem. I tak się koło zatacza. Może rzeczywiście, gdy Mały dorośnie, zacznie się bardziej zajmować sobą będę mogła usiąść i zrobić, to co lubię najbardziej.

Dosyć smętów.

W sobotę wprowadziłam do menu Frania kaszkę ryżową i nie wiem czy jej nie odstawię. Bo jak zaśnie o 19:30 tak o 20 jest już pobudka i hulaj dusza No a potem 'bawimy' sie do 21. Sen i 1 pobudka o 22
W sobotę kończymy 19 tydzień i mam nadzieję, że wrócimy do normalnego trybu.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie !

Ocyzwiscie jest juz po podaniu pierwszej dawki antybiottyku, ale po godzinie dalam mu mleko i wszystko zwymiotowal, mam nadzieje ze lek juz wtedy zaczal dzialac...
Biedny Michaś szybkiego powrotu do zdrówka Mu życzę

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:26   #1089
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wstalam o 11

TZ idzie do pracy popołudniu wiec sie nią od rana zajmuje. Aktualnie czytają o słoniu i żyrafie. Misiolina sie brechta

Poczytam co u was

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:33   #1090
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wstalam o 11

TZ idzie do pracy popołudniu wiec sie nią od rana zajmuje. Aktualnie czytają o słoniu i żyrafie. Misiolina sie brechta

Poczytam co u was
wstydź się, wstydź

Franuś
Stary 2013-11-12, 10:35   #1091
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Jaś waży 6700 g.
Malgosie zaczęłam wozić w spacerowce w lutym, czyli jak miała pół roku. Wtedy sama siadala i było zbyt nudno i niebezpiecznie w gondoli. Jasia nie wiem ile powoze... Najwyżej spacerowka rozłożona na płasko pójdzie w ruch.

.
Tak wlasnie myslałam ze jak dziecko bedzie samo siedziec i świrowac w gondoli to wyjme spacerówke.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Teraz nie wiem czy zamawiac z Aventu czy z TT potrzebuje miec go na sobote juz. Ide juz do pracy na 4h.
Zastanawiam sie czy Anentu gwint od laktatora pasuje do TT butelek ???

Wie moze ktoras z Was?

Sent from my iPhone using Tapatalk[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

]
Ooo do pracy? Ale fajnie a czym sie zajmujesz?
Cytat:

moj ulubiony tekst w ciazy
i nie tylko...

Moj tez I drugi tekst ciąży: ,,baniak mnie ciągnie "
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie układa mi się z Tż, syn daje mi w kość, nie mam czasu na swoje pasje, jednym słowem czuje się do niczego

Tari - to przykre co się stało.

Witam i życzę miłego dnia
przytulam ,duzo nas przezywa ostatnio kryzys w związku....
Cytat:
Dziewczyny, macierzynstwo to trudna sztuka, zwłaszcza gdy ma sie pierwsze dziecko. Takie malutkie cuda mamy w ramionach, one poznaja swiat, potrzebuja nas bardzo, nie mozemy sie zalamywac.

Ona, moje pasje poszły w kąt. Z praca nie wyrabiam (to tez moja pasja). Czasem zlosc mnie ogarnia, ze tak sie dzieje. Mam wrazenie, ze wszyscy wokol robia mi na zlosc. Nie mam sily zeby pracowo zarwac noc, ale jak patrze na ten pysiol zaplakany, ktory potrzebuje mnie jak nikt inny, wszystko mi przechodzi. tlumacze sobie, ze pasje odkurze, moze nawet z Synem bede dzialac
Dokładnie.
MNie ostatnio zaczeło brakowac czasu.Chciałabym wszystko zrobic,ogarnąć.....a tak sie nie da
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43674397]
Ja też nie mam czasu praktycznie na nic, a jak mam, to oglądam seriale albo sprzątam dom, na razie chowam ambicje, wyciągnę je, jak Mały podrośnie i będzie się umiał trochę zająć sobą.
Jedyną moją rozrywką jest słuchanie mojej muzyki na spacerach z Małym, bardzo to lubię W domu niezbyt, bo ta muzyka nie nadaje się dla małego dziecka jednak.[/QUOTE]
A jaka Twa muzyka?

Cytat:

Dzisiaj Alik będzie miał pierwsze szczepienie, mam gacie pełne ze strachu i stresu, jak pomyślę o tych 3 wkłuciach, to aż mi słabo
Ale do rzeczy, w co należy się zaopatrzyć przed szczepieniem? W sensie, jakie lekarstwa? I jakie polecacie np. czopki z paracetamolem, bo do tej pory nic takiego nie stosowałam, więc nie znam sie kompletnie
Mnie pielegniarka kazala kupic Altacet Junior w żelu i smarowac miejsce ukłucia....no i czopki z Paracetamolem 80 mg i po pierwszym szczepieniu podac 3/4 czopka -profilaktycznie a jesli dziecko miałoby goraczke to za 3 h znowu...Ale skonczyło sie na jednym
Trzymam za Was
Stary 2013-11-12, 10:39   #1092
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
witam sie !

Biedactwo. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Byliście u lekarza, wiesz co robić, więc pewnie niedługo mu się poprawi./
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:39   #1093
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Tz planuje po nowym roku machnac mi dziecko

Moj tez tak mówi....
Cytat:
Dlaczego niektórzy tylko patrzą żeby wszystko za nich zrobić i zamiast pomóc to tylko szukają żeby wyjść z domu i nic nie robić, nic nie pomagać:banghead: do jasnej cholery nie tylko ja korzystam z kuchni, ubikacji i łazienki. Tylko czeka aż się zrobi. Masakra ! Musimy się wyprowadzić bo nasze małżeństwo na tym cierpi. No wyzalikam się.

nie ma to jak sie wyzalic,jakos człowiekowi lżej na watrobie

A tak wogóle to DZien Dobry

I iiiii
dla wszystkich solenizantów za tygodnie i za miesiące
Stary 2013-11-12, 10:40   #1094
katarzynkajg
Zadomowienie

Tari - to straszne co was spotkało, strasznie mi przykro
Ita - za udane zakupy
dla wszystkich dzieciaczków świętujących swoje miesięcznice i okrągłe tygodnie
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ktoś prosił o filmik, jak dziecko je, więc moja siostra dzisiaj nagrała kawałek z dynią i ziemniakiem
Ale wcina

Cytat:

Kciuki za szczepienie.
My mamy i paracetamol w czopkach i ibuprom dla dzieci w czopkach ale to dopiero od 3 miesiąca.

Cytat:
Agrafka doskonale cię rozumiem, rodzina mojego tż-a z którą mieszkam to syfiarze pierwsza klasa i nie przeszkadza im syf, nie ruszą placem by zrobić cokolwiek licza tylko na mnie bo mi osobiście to przeszkadza

Cytat:

.
Super pomysł
Cytat:
witam sie !

Biedny zdrówka życzymy.

Hej
u nas nocka super Szymek wstał na jedzonko o 5.30 po jedzeniu godzinka rozmów i usnął znów i pospał do 8

Wklejam filmik jak mój synciu rozmawia o 5 nad rano
http://www.youtube.com/watch?v=hrEKm...ature=youtu.be

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:51   #1095
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki wszystkim solenizantom za skonczone miesiace

Ja tez mam czasu brak na pasje. Choc ostatnio udalo mi sie na szybkiego zrobic kartke dla tescia na urodziny i fajnie bylo
Ksiazek do przeczytania mam miliony i ciagle sa nowe, ktore chce nabyc. Niedlugo zamiast czytelnika stane sie bibliofilem

Zamiast tego to przy kp czesto ogladam glupia tv. Nawet jakis czas temu na viva ogladalam ten durny serial "milosc na bogato"

No, ale moja glowna pasja sa podroze i jak tylko maly bedzie mial roczek to juz mamy milion wycieczek zaplanowanych. Niedlugo znow kupuje bilet sis i nie moge sie doczekac jak zabiore ja w te wszystkie cudowne miejsca. Kocham wodospady , od takich wielgachnych do takich tycich. Czy kiedys jechalyscie droga , ktora oblewaja sciany wodospadow, a strumyki przecinaja Wam droge i normalnie plyna po "asfalcie"? Ja tak. Poprostu bajka doslownie.
No a najbardziej kocham te wszystkie dzikie zwierzeta, ktore sie spotyka. Pieski preriowe da takie cudowne , a najcudowniejsze chyba bylo jak pytona trzymalam w reku bo uwielbiam weze, no ale nie najcudowniejsze bylo jak podziwialam stado bizonow i zza plecow z przeleczy wybiegla se rodzinka prawdziwych dzikich koni. Mama z tata i dziecko i ten maly kucyk zlapal mame za ogon zebami, popatrzyli na nas i pogalopowali do stada bizonow

Dobra to sie rozmarzylam

Perse- git szpiworek. Musze poszukac takiego na sanki i sanek.

U nas dzis padal snieg.

Milego dzionka

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sam ...budzisz we mnie dziką zazdrość tymi opisami
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Tari-

Bebe- no pewnie ze pamietamy!

Dzoan- przykre jest to co piszesz o waszym zwiazku ja bym napisala na spokojnie dlugie list, zawarlabym w nim swoje zale, odczucia i zostawila go z nim.
Wiem, ze jesy Ci ciezko, ale musisz byc silna a to, ze czasem masz chwile zalamania to normalne. Nikt nie jest robocopem

Rocky- u was tez ale myślę, ze to takie glupie gadanie ze strony tz, żeby zabolalo
Czarownico- u nas juz 20 tydzień i mam wrażenie ze chyba jednak skok u nas zamieszkal na stale :banghead: jak w dzien jest super, cycek jest co 4h, to w nocy mam wrażenie, ze musi sie najesc.
Idzie spac o 19, zas pobudka o 22 i potem jazda co 1, 5, albo smoczek co chwile wypluwa, rzuca sie jak gowno w przereblu jak to Tari mowi albo cycek.
Nie zostawiam jej juz w łóżku u siebie, bo mimo woombie tak sie ciepie, ze mnie niezle kopie

A u nas bez zmian. Nie umiem sie do was wbic
Wczoraj siostra tz dala nam zabawki po swojej corce, szczerze to szalu w nich nie ma, jedynie Szczeniaczek Uczniaczek, reszta to jakies mikro grzechotki ale darowanemu wiecie co
Tylko nie mam gdzie tego trzymać.
Moi rodzice wczoraj przyszli posiedziec z Hanią wieczorem, zebysmy mogli z tz wyjść na kolacje. Wytrzymalismy 1, 5h dziwnie bylo tak sam na sam bez dziecka

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Niech te skoki juz sie kończą....
Cytat:

.
O mamo! Ale by sie działo
Cytat:
witam sie !

Biedactwo dla Was
Niech kruszynek szybko wraca do zdrówka[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Katarzynko daj nam dostęp!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Wogole dziekuje za wszystkie miłe słowa Nie chce żadnego rozwodu i mysle ze Tz tez nie szczególnie teraz jak juz Laura jest z nami.......Mam nadzieje ze sie jakos dogadamy...zaczynamy wychodzic na prostą...mamy lepsze mieszkanie...Laure....

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Laura wstała,kończe monolog i ide udostepnic jej cycka

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:48
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:53   #1096
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wstalam o 11

Poczytam co u was
nie za dobrze ci?

Sam - mamy taką samą pasję

Mam pytanko :
Chciałabym podac Szymkowi kaszkę ryzową tylko nie wiem ile mu zrobić na pierwszy raz, zrobić tak jak jest na opakowaniu 150 ml ? Czy to nie za dużo??? Jestem zielona w tym temacie.
Ile wasze dzieci jadły na początku?

I jeszcze jedno pytanko zrobiłam wczoraj sama słoiczki i ile taki otwarty słoiczek może postać w lodówce?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:57   #1097
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Tyle Dzieciątek ostatnio świętuje swoje małe rocznice-wszystkim
Cynamonku,wieści od Ciebie to miód na nasze serca
A tak na marginesie-Jasiek zjada mniej więcej tyle,co Adaś.Marzy mi się,żeby wciągnął czasem trochę więcej,bo wtedy oboje będziemy dłużej spali;teraz wstaję w nocy co dwie godziny.
Tari-bardzo mi przykro.
Dzoan-ja mam nadzieję,że to chwilowy kryzys i że za chwilę zaświeci u Was słoneczko.
Eveewe-zdrowia dla Twoich Pierożków
Kathe-skąd ta angina?Współczuję bardzo.
Misiaczka-Twoja teściowa wygląda mi na mojąNo prawie,może nie do końca.Mnie strasznie śmieszy,jak ktoś chce mi pokazać,jak zadbać o dziecko-przecież ja mam już strasznie starą starszą córkęSwoją drogą Młoda ma świetnie podejście do brata i na pewno go głupio nie
rozpieszcza.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:57   #1098
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Perse i do Waszej gondolki wchodzi ten śpiworek? Dłuższy chyba jest? Zmierzyłam swoją i u mnie 90 cm kończy się na torbie do wózka..na szerokość śpiworek ma 40cm, a gondola niecałe 40 i jeszcze jej rogi zaokrąglone są..to nie wiem już sama za jakimi wymiarami patrzeć
Tylko zauważ, że te 90 cm to długość całości, a jak się go zwinie, to jest krótszy. Szerokość no faktycznie jest trochę za duża, ale przeglądałam sporo aukcji i wszystkie te śpiworki taką mają, mam nadzieję, że uda mi się go jakoś upchać.
Wczoraj kupiłam, jak przyjdzie, to włożę i zrobię fotkę

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A jaka Twa muzyka?
A takie mroczne gotyckie dźwięki Jest taki zespół Lacrimosa, słucham go namiętnie od lat. Oczywiście karmię Arturka innymi moimi ulubieńcami, np. The Cure czy tam czymś mocniejszym (czy Azisem - Tari ), ale z Lacrimosą jeszcze sobie poczekamy

Twee jeszcze możesz kupić rumianek gdyby Alikowi spuchło miejsce po wkłuciu, alternatywa dla Altacetu
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:59   #1099
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Dziękuję w imieniu Jasia za życzenia z okazji 3 miesiąca :-*.
Składam również najszczersze życzenia pozostałym solenizantom!!!

Cytat:
Bebe- ja tez Cie pamietam. Nie trudno zapomniec Jasia i Malgosie i kobite , ktora urodzila prawie 5kg chlopa

Matko czyli wychodzi, ze moj syn jest najciezszy
Dziękuję :-*.
Masz widocznie smietane w cyckach .
Laktator kup z TT, jeżeli smoczki z TT odpowiadają małemu.

Cytat:
Nie układa mi się z Tż, syn daje mi w kość, nie mam czasu na swoje pasje, jednym słowem czuje się do niczego

Tari - to przykre co się stało.

Witam i życzę miłego dnia
Myślę, że nie jesteś z tym sama... Każda z nas poświęciła swoje hobby i pasje na rzecz dziecka. Ale to tylko na moment, zaraz dzieci podrosna i będzie można chociażby po części wrócić do swoich zajęć .

Cytat:
Hej kochane

Syrop Pedicetamol albo czopki z paracetamolem na możliwą gorączkę, soda oczyszczona albo altacet na ewentualną opuchlizne w miejscu wklucia.

Cytat:
BEBE ja tez Cie pamietam

Cos jeszcze mialam napisac i.... Zapomnialam.

Moj Tz planuje po nowym roku machnac mi dziecko

Dziękuję :-*.
Po nowym roku dzidzius? Powiem Ci, że dzieci z małą różnica wieku to strzał w dziesiątkę! Moja Małgosia ma nieco ponad roczek a od początku okazuje bratu dużo miłości i czułości .

Cytat:
Wiem co czujesz... Chociaż my mieszkamy osobno, to czasem ja sama ogarniam wszystko...

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:00   #1100
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mam pytanko :
Chciałabym podac Szymkowi kaszkę ryzową tylko nie wiem ile mu zrobić na pierwszy raz, zrobić tak jak jest na opakowaniu 150 ml ? Czy to nie za dużo??? Jestem zielona w tym temacie.

I jeszcze jedno pytanko zrobiłam wczoraj sama słoiczki i ile taki otwarty słoiczek może postać w lodówce?
Za dużo za początek. Lepiej zacząć od małych ilości. A nie robisz ekspozycji na gluten z kaszką glutenową na początek?
Stary 2013-11-12, 11:02   #1101
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dziecki mi zasnęło w foteliku samochodowymMarudził ,więc wsadziłam na chwilę,bo zmęczona jestem,nie ma co ukrywać.I śpi.Zaraz go wyciągnąć muszę,bo nie mam do tej konstrukcji zaufania.
Na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnymPlus ryż.
Oliath,dzięki za marchewkowo-jabłczaną inspirację
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:08   #1102
ita83
Wtajemniczenie

Jak sie nie odezwe wieczorem to znaczy ze wyskoczylam przez okno...Leo od rana glownie placze...nawet raczki nie pomagaja...jesc tez nie chce a tz't jak na zlosc dzis w pracy....kurcze mam nadzieje ze to Skoku a nie chorubsko jakies....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-12, 11:09   #1103
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
nie za dobrze ci?

Sam - mamy taką samą pasję

Mam pytanko :

Ja rozrobiłam 150 ml z 1 łyżeczka kaszki na początek, potem będę zwiększać, oczywiście kaszkę.
Sklepowy słoiczek moze stać 48h

Opłaty porobione, prezenty świąteczne zakupione. I udało mi sie w końcu dodzwonić do Primy i zapisać Franka na usg brzuszka i główki. Szkoda tylko, że dopiero na 27.

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 11:16   #1104
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dziecki mi zasnęło w foteliku samochodowymMarudził ,więc wsadziłam na chwilę,bo zmęczona jestem,nie ma co ukrywać.I śpi.Zaraz go wyciągnąć muszę,bo nie mam do tej konstrukcji zaufania.
Na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnymPlus ryż.
Oliath,dzięki za marchewkowo-jabłczaną inspirację
Spox takie tem prosciutkie na poczatek

Dzisiaj zrobię dynię z gruszkami i bananki osobno, ale bananki będę gotować w sloiczkach (tzn sloiczki pasteryzowac), bo mi się popsują
I tak sobie myslę, co z tym buraczkiem
Czy Wy dajecie gotowanego buraczka maluchom?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:18   #1105
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Opłaty porobione, prezenty świąteczne zakupione. I udało mi sie w końcu dodzwonić do Primy i zapisać Franka na usg brzuszka i główki. Szkoda tylko, że dopiero na 27.
Wszystkie? Zazdroszczę. Ja mam połowę, ale pomysł na większość pozostałych, więc może jakoś pójdzie. Z trzeba mam problem.
Stary 2013-11-12, 11:20   #1106
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , Czarownica, poważnie???
No niezle
Ja juz nie, za bardzo się boję po tej ciąży okropnej.
Bo jakbym znowu tak słabowała, to kto by się zająl Lilo i Laleczką bo chyba nie moj delikatny maz, ktory w konfrontacji z kupą ma mdłosci i mdleje
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:21   #1107
Agrafka86
Wtajemniczenie

ONA mam tak samo. Tylko widzisz mieszka na górze z nami siostra Tż i nic nie pomoże. Raz czy dwa wzięła małego na spacer. W domu tylko czeka aż ja zrobię. Dnia dla siebie nie miałam. Tż w pracy. Uważam, że już najwyższy czas aby się wyprowadzić, bo skoro radzę sobie sama i nie potrzebuje pomocy to nie ma po co tu być. Dzisiaj przeprowadze z Tztem poważna rozmowę.

KATARZYNKA ale czasem zamiast zapier.... też bym chciała usiąść. A ja normalnie cały czas coś robię. Dziękuję tylko mojej mamie że uczyła mnie porządku. Uwielbiam mieć czysto. Nie jestem sama w tym domu i noe tylko ja za przeproszeniem sram do kibla!

Jaka dzisiaj jestem zła!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 11:35   #1108
Marionette18
Raczkowanie

hej dziewczynki

tesknie troche za wizazem no ale nie daje rady

u nas mega mr SKOK juz mi rece opadaja. non stop beczy. tylko nosic pasuje. nie chce spac. wczoraj 2godz go usypialam i co odlozylam do wozka(bo w ciagu dnia w nim spi) to oczy jak 5zl! Dzisiaj wstal o 4 gdzie zawsze spal spokojnie do 6. Taka z niego maruda ze szok. Zastanawiam sie czy czasem to nie zabki bo bardzo sie slini i non stop trzyma w buzi raczki (o kciuku juz zapomnial)

Wdzialam, ze rozmawialyscie o wozkach. Mamy marite i myslalam ze Franek do wiosny pojezdzi. Alez skad! Ma jeszcze duzo miejsca w gondoli ale nie chce w niej lezec, ani siedziec z oparciemNIC! Ryk sie zalacza az sie zanosi wiec na spacery tylko z nosidelkiem. Problem jest taki ze Franek rosnie jak na drozdzach i za 2 msc nosidelko bedzie za male. Nie wiem czy nie wymienie na spacerowke jak zacznie tylko siedziec. Moze bardziej mu sie spodoba. Dziwne jest to ze w dzien spi w wozku a na spacer ni hu hbu w wozku nie pojedzie... Wlasnie sie zbudzil po 5 min snu Jeeezu nie daje rady

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow

Milego dnia mamuski i dzieciaczki!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:41   #1109
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
:

Nie pomoge-nie ogarniam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43677172]
A takie mroczne gotyckie dźwięki Jest taki zespół Lacrimosa, słucham go namiętnie od lat. Oczywiście karmię Arturka innymi moimi ulubieńcami, np. The Cure czy tam czymś mocniejszym (czy Azisem - Tari ), ale z Lacrimosą jeszcze sobie poczekamy

[/QUOTE]
Ahaaa
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Za dużo za początek. Lepiej zacząć od małych ilości. A nie robisz ekspozycji na gluten z kaszką glutenową na początek?
Ja juz sama nie wiem co z tym glutenem.Jutro zamecze pediatre pytaniami
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Jak sie nie odezwe wieczorem to znaczy ze wyskoczylam przez okno...Leo od rana glownie placze...nawet raczki nie pomagaja...jesc tez nie chce a tz't jak na zlosc dzis w pracy....kurcze mam nadzieje ze to Skoku a nie chorubsko jakies....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Wspołczuje ale z dwojga złego lepszy sok niz choróbsko
Cytat:

Jestes wielka,ja w temacie swiąt jestem dalekkooooo
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Spox takie tem prosciutkie na poczatek

Dzisiaj zrobię dynię z gruszkami i bananki osobno, ale bananki będę gotować w sloiczkach (tzn sloiczki pasteryzowac), bo mi się popsują
I tak sobie myslę, co z tym buraczkiem
Czy Wy dajecie gotowanego buraczka maluchom?
JA na razie dwa razy marchew i ziemniaczka w zupce własnej roboty.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bo jakbym znowu tak słabowała, to kto by się zająl Lilo i Laleczką bo chyba nie moj delikatny maz, ktory w konfrontacji z kupą ma mdłosci i mdleje
mój to juz ogarnia ale na poczatku maseczke zakładał

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

[/COLOR]dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie!
??????????
Stary 2013-11-12, 11:41   #1110
Marionette18
Raczkowanie

usypiam 2 raz. juz ma oczka zamglone i przymykajace sie a tu wiertara u sasiada. k.u.r.w.a. to by bylo na tyle jesli chodzi o spanie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości