|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Gratki wszystkim solenizantom za skonczone miesiace
![]() Ja tez mam czasu brak na pasje. Choc ostatnio udalo mi sie na szybkiego zrobic kartke dla tescia na urodziny i fajnie bylo ![]() Ksiazek do przeczytania mam miliony i ciagle sa nowe, ktore chce nabyc. Niedlugo zamiast czytelnika stane sie bibliofilem ![]() Zamiast tego to przy kp czesto ogladam glupia tv. Nawet jakis czas temu na viva ogladalam ten durny serial "milosc na bogato" ![]() No, ale moja glowna pasja sa podroze i jak tylko maly bedzie mial roczek to juz mamy milion wycieczek zaplanowanych. Niedlugo znow kupuje bilet sis i nie moge sie doczekac jak zabiore ja w te wszystkie cudowne miejsca. Kocham wodospady , od takich wielgachnych do takich tycich. Czy kiedys jechalyscie droga , ktora oblewaja sciany wodospadow, a strumyki przecinaja Wam droge i normalnie plyna po "asfalcie"? Ja tak. Poprostu bajka doslownie. No a najbardziej kocham te wszystkie dzikie zwierzeta, ktore sie spotyka. Pieski preriowe da takie cudowne Dobra to sie rozmarzylam ![]() Perse- git szpiworek. Musze poszukac takiego na sanki i sanek. U nas dzis padal snieg. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Tari- ![]() Bebe- no pewnie ze pamietamy! Dzoan- przykre jest to co piszesz o waszym zwiazku ja bym napisala na spokojnie dlugie list, zawarlabym w nim swoje zale, odczucia i zostawila go z nim.Wiem, ze jesy Ci ciezko, ale musisz byc silna Rocky- u was tez ale myślę, ze to takie glupie gadanie ze strony tz, żeby zabolalo Czarownico- u nas juz 20 tydzień i mam wrażenie ze chyba jednak skok u nas zamieszkal na stale :banghead: jak w dzien jest super, cycek jest co 4h, to w nocy mam wrażenie, ze musi sie najesc. Idzie spac o 19, zas pobudka o 22 i potem jazda co 1, 5, albo smoczek co chwile wypluwa, rzuca sie jak gowno w przereblu jak to Tari mowi albo cycek.Nie zostawiam jej juz w łóżku u siebie, bo mimo woombie tak sie ciepie, ze mnie niezle kopie A u nas bez zmian. Nie umiem sie do was wbic Wczoraj siostra tz dala nam zabawki po swojej corce, szczerze to szalu w nich nie ma, jedynie Szczeniaczek Uczniaczek, reszta to jakies mikro grzechotki ale darowanemu wiecie co ![]() Tylko nie mam gdzie tego trzymać. Moi rodzice wczoraj przyszli posiedziec z Hanią wieczorem, zebysmy mogli z tz wyjść na kolacje. Wytrzymalismy 1, 5h dziwnie bylo tak sam na sam bez dziecka ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SAMANTHA tyle bym jeszcze chciala zobaczyc i Antkowi pokazac ze zycia mi nie starczy. Zazdraszczam Ci tych magicznych podrozy tam i...wodospadow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
witam się po intensywnym weekendzie, postaram się w końcu więcej udzielać!
gratulacje skończonych miesięcy! Robercik jutro kończy 4 miesiące, ale to zleciało.... idziemy przebrać kupsko Miłego dnia
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
A moze by te nasze wySkokowe dzieci razem do jednego pokoju wsadzic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Buziak dla Robercika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Perse i do Waszej gondolki wchodzi ten śpiworek? Dłuższy chyba jest? Zmierzyłam swoją i u mnie 90 cm kończy się na torbie do wózka..na szerokość śpiworek ma 40cm, a gondola niecałe 40 i jeszcze jej rogi zaokrąglone są..to nie wiem już sama za jakimi wymiarami patrzeć
![]() Cytat:
żeby Adaś dobrze zniósł szczepienieU Olka temp. też przeważnie ok. 37-37,2 przy czółku Cytat:
dla pozostałych maluszków! ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam czopki z paracetamolem i altacet junior na ewentualny obrzęk w miejscu wkłucia. Na szczęście czopki do tej pory się nie przydały, a już po dwóch szczepieniach jesteśmy ![]() Cytat:
oby to była kwestia już tylko góra 2 dni |
||||
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie !
Bylam u lakarza bo noc byla marudna, Maly odmawiał jedzenia diagnoza- ostra angina!! ;( przeciez on nie mial kontaktu z nikim chorym... Moj biedny teraz spi, ale go gardlo mocno boli, nie chce jesc i pic, co robic?? Ocyzwiscie jest juz po podaniu pierwszej dawki antybiottyku, ale po godzinie dalam mu mleko i wszystko zwymiotowal, mam nadzieje ze lek juz wtedy zaczal dzialac... Moj biedny jest taki nie swoj, mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiwj |
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Gabrysi dla Jasia Mikołaja Piotrusia Mateuszka TomusiaNie mam żadnych ambicji na chwilę obecną, moja pasja to też było moje życie, praca przy której się odprężałam. Kocham moje dziecko najbardziej na świecie, uwielbiam z nim przebywać, patrzeć jak się rozwija, pomagać w rozwijaniu nowych umiejętności. Cieszyć się gdy coś mu wyjdzie i smucić kiedy jest mu źle. Odkąd się urodził nie miałam żadnego dnia dla siebie i jak dotąd mi to nie przeszkadzało, mimo ciągłego płaczu i wrzasku, byłam i będę cały czas dla niego. Tak teraz marze o chwili dla siebie o chwili żeby usiąść i zrobić coś innego, coś tylko dla siebie. Tak po prostu. Jak niektóre z Was. Mąż niestety pracuje po 12-14h dziennie, zaczął się sezon i nawet nie ma mowy aby wrócił wcześniej. Także cały dzień jesteśmy sami. Jedyny 'wolny' dzień to niedziela, ale wtedy chce spędzić ją razem z Tż i Okruszkiem. I tak się koło zatacza. Może rzeczywiście, gdy Mały dorośnie, zacznie się bardziej zajmować sobą będę mogła usiąść i zrobić, to co lubię najbardziej. Dosyć smętów. W sobotę wprowadziłam do menu Frania kaszkę ryżową i nie wiem czy jej nie odstawię. Bo jak zaśnie o 19:30 tak o 20 jest już pobudka i hulaj dusza No a potem 'bawimy' sie do 21. Sen i 1 pobudka o 22 W sobotę kończymy 19 tydzień i mam nadzieję, że wrócimy do normalnego trybu. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstalam o 11
![]() TZ idzie do pracy popołudniu wiec sie nią od rana zajmuje. Aktualnie czytają o słoniu i żyrafie. Misiolina sie brechta Poczytam co u was
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czym sie zajmujesz?Moj tez I drugi tekst ciąży: ,,baniak mnie ciągnie "![]() Cytat:
przytulam ,duzo nas przezywa ostatnio kryzys w związku....Cytat:
MNie ostatnio zaczeło brakowac czasu.Chciałabym wszystko zrobic,ogarnąć.....a tak sie nie da [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43674397] Ja też nie mam czasu praktycznie na nic, a jak mam, to oglądam seriale albo sprzątam dom, na razie chowam ambicje, wyciągnę je, jak Mały podrośnie i będzie się umiał trochę zająć sobą. Jedyną moją rozrywką jest słuchanie mojej muzyki na spacerach z Małym, bardzo to lubię A jaka Twa muzyka? Cytat:
![]() Trzymam za Was
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak sie wyzalic,jakos człowiekowi lżej na watrobie ![]() A tak wogóle to DZien Dobry ![]() I iiiii dla wszystkich solenizantów za tygodnie i za miesiące
|
|
#1094 | |||||
|
Zadomowienie
|
Tari - to straszne co was spotkało, strasznie mi przykro
Ita - za udane zakupy dla wszystkich dzieciaczków świętujących swoje miesięcznice i okrągłe tygodnie Cytat:
Cytat:
My mamy i paracetamol w czopkach i ibuprom dla dzieci w czopkach ale to dopiero od 3 miesiąca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej u nas nocka super Szymek wstał na jedzonko o 5.30 po jedzeniu godzinka rozmów i usnął znów i pospał do 8 Wklejam filmik jak mój synciu rozmawia o 5 nad rano ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hrEKm...ature=youtu.be |
|||||
|
|
|
#1095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech te skoki juz sie kończą....![]() Cytat:
Cytat:
dla Was Niech kruszynek szybko wraca do zdrówka[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Katarzynko daj nam dostęp!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Wogole dziekuje za wszystkie miłe słowa Nie chce żadnego rozwodu i mysle ze Tz tez nie szczególnie teraz jak juz Laura jest z nami.......Mam nadzieje ze sie jakos dogadamy...zaczynamy wychodzic na prostą...mamy lepsze mieszkanie...Laure....---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Laura wstała,kończe monolog i ide udostepnic jej cycka
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-11-12 o 11:48 |
||||
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie za dobrze ci? ![]() Sam - mamy taką samą pasję Mam pytanko : Chciałabym podac Szymkowi kaszkę ryzową tylko nie wiem ile mu zrobić na pierwszy raz, zrobić tak jak jest na opakowaniu 150 ml ? Czy to nie za dużo??? Jestem zielona w tym temacie. Ile wasze dzieci jadły na początku? I jeszcze jedno pytanko zrobiłam wczoraj sama słoiczki i ile taki otwarty słoiczek może postać w lodówce? |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Tyle Dzieciątek ostatnio świętuje swoje małe rocznice-wszystkim
![]() Cynamonku,wieści od Ciebie to miód na nasze serca A tak na marginesie-Jasiek zjada mniej więcej tyle,co Adaś.Marzy mi się,żeby wciągnął czasem trochę więcej,bo wtedy oboje będziemy dłużej spali;teraz wstaję w nocy co dwie godziny. Tari-bardzo mi przykro. Dzoan-ja mam nadzieję,że to chwilowy kryzys i że za chwilę zaświeci u Was słoneczko. Eveewe-zdrowia dla Twoich Pierożków Kathe-skąd ta angina?Współczuję bardzo. Misiaczka-Twoja teściowa wygląda mi na moją No prawie,może nie do końca.Mnie strasznie śmieszy,jak ktoś chce mi pokazać,jak zadbać o dziecko-przecież ja mam już strasznie starą starszą córkę Swoją drogą Młoda ma świetnie podejście do brata i na pewno go głupio nie rozpieszcza. |
|
|
|
#1098 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam, jak przyjdzie, to włożę i zrobię fotkę A takie mroczne gotyckie dźwięki Jest taki zespół Lacrimosa, słucham go namiętnie od lat. Oczywiście karmię Arturka innymi moimi ulubieńcami, np. The Cure czy tam czymś mocniejszym (czy Azisem ), ale z Lacrimosą jeszcze sobie poczekamy ![]() Twee jeszcze możesz kupić rumianek gdyby Alikowi spuchło miejsce po wkłuciu, alternatywa dla Altacetu |
|
|
|
|
#1099 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dziękuję w imieniu Jasia za życzenia z okazji 3 miesiąca :-*. Składam również najszczersze życzenia pozostałym solenizantom!!! Cytat:
Masz widocznie smietane w cyckach .Laktator kup z TT, jeżeli smoczki z TT odpowiadają małemu. Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Po nowym roku dzidzius? Powiem Ci, że dzieci z małą różnica wieku to strzał w dziesiątkę! Moja Małgosia ma nieco ponad roczek a od początku okazuje bratu dużo miłości i czułości .Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Dziecki mi zasnęło w foteliku samochodowym
Marudził ,więc wsadziłam na chwilę,bo zmęczona jestem,nie ma co ukrywać.I śpi.Zaraz go wyciągnąć muszę,bo nie mam do tej konstrukcji zaufania.Na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnym Plus ryż.Oliath,dzięki za marchewkowo-jabłczaną inspirację |
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie nie odezwe wieczorem to znaczy ze wyskoczylam przez okno...Leo od rana glownie placze...nawet raczki nie pomagaja...jesc tez nie chce a tz't jak na zlosc dzis w pracy....kurcze mam nadzieje ze to Skoku a nie chorubsko jakies....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklepowy słoiczek moze stać 48h Opłaty porobione, prezenty świąteczne zakupione. I udało mi sie w końcu dodzwonić do Primy i zapisać Franka na usg brzuszka i główki. Szkoda tylko, że dopiero na 27. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-12 o 12:14 |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie tem prosciutkie na poczatek ![]() Dzisiaj zrobię dynię z gruszkami i bananki osobno, ale bananki będę gotować w sloiczkach (tzn sloiczki pasteryzowac), bo mi się popsują I tak sobie myslę, co z tym buraczkiem ![]() Czy Wy dajecie gotowanego buraczka maluchom?
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , Czarownica, poważnie???
No niezle ![]() Ja juz nie, za bardzo się boję po tej ciąży okropnej. Bo jakbym znowu tak słabowała, to kto by się zająl Lilo i Laleczką bo chyba nie moj delikatny maz, ktory w konfrontacji z kupą ma mdłosci i mdleje
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
ONA mam tak samo. Tylko widzisz mieszka na górze z nami siostra Tż i nic nie pomoże. Raz czy dwa wzięła małego na spacer. W domu tylko czeka aż ja zrobię. Dnia dla siebie nie miałam. Tż w pracy. Uważam, że już najwyższy czas aby się wyprowadzić, bo skoro radzę sobie sama i nie potrzebuje pomocy to nie ma po co tu być. Dzisiaj przeprowadze z Tztem poważna rozmowę.
KATARZYNKA ale czasem zamiast zapier.... też bym chciała usiąść. A ja normalnie cały czas coś robię. Dziękuję tylko mojej mamie że uczyła mnie porządku. Uwielbiam mieć czysto. Nie jestem sama w tym domu i noe tylko ja za przeproszeniem sram do kibla! Jaka dzisiaj jestem zła! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
tesknie troche za wizazem no ale nie daje rady u nas mega mr SKOK juz mi rece opadaja. non stop beczy. tylko nosic pasuje. nie chce spac. wczoraj 2godz go usypialam i co odlozylam do wozka(bo w ciagu dnia w nim spi) to oczy jak 5zl! Dzisiaj wstal o 4 gdzie zawsze spal spokojnie do 6. Taka z niego maruda ze szok. Zastanawiam sie czy czasem to nie zabki bo bardzo sie slini i non stop trzyma w buzi raczki (o kciuku juz zapomnial) Wdzialam, ze rozmawialyscie o wozkach. Mamy marite i myslalam ze Franek do wiosny pojezdzi. Alez skad! Ma jeszcze duzo miejsca w gondoli ale nie chce w niej lezec, ani siedziec z oparciemNIC! Ryk sie zalacza az sie zanosi wiec na spacery tylko z nosidelkiem. Problem jest taki ze Franek rosnie jak na drozdzach i za 2 msc nosidelko bedzie za male. Nie wiem czy nie wymienie na spacerowke jak zacznie tylko siedziec. Moze bardziej mu sie spodoba. Dziwne jest to ze w dzien spi w wozku a na spacer ni hu hbu w wozku nie pojedzie... Wlasnie sie zbudzil po 5 min snu Jeeezu nie daje rady Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow Milego dnia mamuski i dzieciaczki! ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie!
|
#1109 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43677172] A takie mroczne gotyckie dźwięki Jest taki zespół Lacrimosa, słucham go namiętnie od lat. Oczywiście karmię Arturka innymi moimi ulubieńcami, np. The Cure czy tam czymś mocniejszym (czy Azisem ), ale z Lacrimosą jeszcze sobie poczekamy ![]() [/QUOTE] Ahaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z dwojga złego lepszy sok niz choróbsko Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
usypiam 2 raz. juz ma oczka zamglone i przymykajace sie a tu wiertara u sasiada. k.u.r.w.a. to by bylo na tyle jesli chodzi o spanie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

dziwnie bylo tak sam na sam bez dziecka 

żeby Adaś dobrze zniósł szczepienie
oby to była kwestia już tylko góra 2 dni 

Marudził ,więc wsadziłam na chwilę,bo zmęczona jestem,nie ma co ukrywać.I śpi.Zaraz go wyciągnąć muszę,bo nie mam do tej konstrukcji zaufania.