|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Gratki wszystkim solenizantom za skonczone miesiace
![]() Ja tez mam czasu brak na pasje. Choc ostatnio udalo mi sie na szybkiego zrobic kartke dla tescia na urodziny i fajnie bylo ![]() Ksiazek do przeczytania mam miliony i ciagle sa nowe, ktore chce nabyc. Niedlugo zamiast czytelnika stane sie bibliofilem ![]() Zamiast tego to przy kp czesto ogladam glupia tv. Nawet jakis czas temu na viva ogladalam ten durny serial "milosc na bogato" ![]() No, ale moja glowna pasja sa podroze i jak tylko maly bedzie mial roczek to juz mamy milion wycieczek zaplanowanych. Niedlugo znow kupuje bilet sis i nie moge sie doczekac jak zabiore ja w te wszystkie cudowne miejsca. Kocham wodospady , od takich wielgachnych do takich tycich. Czy kiedys jechalyscie droga , ktora oblewaja sciany wodospadow, a strumyki przecinaja Wam droge i normalnie plyna po "asfalcie"? Ja tak. Poprostu bajka doslownie. No a najbardziej kocham te wszystkie dzikie zwierzeta, ktore sie spotyka. Pieski preriowe da takie cudowne ![]() ![]() Dobra to sie rozmarzylam ![]() Perse- git szpiworek. Musze poszukac takiego na sanki i sanek. U nas dzis padal snieg. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
![]() Tari- ![]() ![]() Bebe- no pewnie ze pamietamy! Dzoan- przykre jest to co piszesz o waszym zwiazku ![]() Wiem, ze jesy Ci ciezko, ale musisz byc silna ![]() Rocky- u was tez ![]() Czarownico- u nas juz 20 tydzień i mam wrażenie ze chyba jednak skok u nas zamieszkal na stale :banghead: jak w dzien jest super, cycek jest co 4h, to w nocy mam wrażenie, ze musi sie najesc. Idzie spac o 19, zas pobudka o 22 i potem jazda co 1, 5, albo smoczek co chwile wypluwa, rzuca sie jak gowno w przereblu jak to Tari mowi ![]() Nie zostawiam jej juz w łóżku u siebie, bo mimo woombie tak sie ciepie, ze mnie niezle kopie A u nas bez zmian. Nie umiem sie do was wbic Wczoraj siostra tz dala nam zabawki po swojej corce, szczerze to szalu w nich nie ma, jedynie Szczeniaczek Uczniaczek, reszta to jakies mikro grzechotki ale darowanemu wiecie co ![]() Tylko nie mam gdzie tego trzymać. Moi rodzice wczoraj przyszli posiedziec z Hanią wieczorem, zebysmy mogli z tz wyjść na kolacje. Wytrzymalismy 1, 5h ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SAMANTHA tyle bym jeszcze chciala zobaczyc i Antkowi pokazac ze zycia mi nie starczy. Zazdraszczam Ci tych magicznych podrozy tam i...wodospadow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
witam się po intensywnym weekendzie, postaram się w końcu więcej udzielać!
gratulacje skończonych miesięcy! Robercik jutro kończy 4 miesiące, ale to zleciało.... idziemy przebrać kupsko ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
A moze by te nasze wySkokowe dzieci razem do jednego pokoju wsadzic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Buziak dla Robercika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||||
Zakorzenienie
|
Perse i do Waszej gondolki wchodzi ten śpiworek? Dłuższy chyba jest? Zmierzyłam swoją i u mnie 90 cm kończy się na torbie do wózka..na szerokość śpiworek ma 40cm, a gondola niecałe 40 i jeszcze jej rogi zaokrąglone są..to nie wiem już sama za jakimi wymiarami patrzeć
![]() Cytat:
![]() U Olka temp. też przeważnie ok. 37-37,2 przy czółku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam czopki z paracetamolem i altacet junior na ewentualny obrzęk w miejscu wkłucia. Na szczęście czopki do tej pory się nie przydały, a już po dwóch szczepieniach jesteśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
witam sie !
Bylam u lakarza bo noc byla marudna, Maly odmawiał jedzenia diagnoza- ostra angina!! ;( przeciez on nie mial kontaktu z nikim chorym... Moj biedny teraz spi, ale go gardlo mocno boli, nie chce jesc i pic, co robic?? Ocyzwiscie jest juz po podaniu pierwszej dawki antybiottyku, ale po godzinie dalam mu mleko i wszystko zwymiotowal, mam nadzieje ze lek juz wtedy zaczal dzialac... Moj biedny jest taki nie swoj, mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiwj |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam żadnych ambicji na chwilę obecną, moja pasja to też było moje życie, praca przy której się odprężałam. Kocham moje dziecko najbardziej na świecie, uwielbiam z nim przebywać, patrzeć jak się rozwija, pomagać w rozwijaniu nowych umiejętności. Cieszyć się gdy coś mu wyjdzie i smucić kiedy jest mu źle. Odkąd się urodził nie miałam żadnego dnia dla siebie i jak dotąd mi to nie przeszkadzało, mimo ciągłego płaczu i wrzasku, byłam i będę cały czas dla niego. Tak teraz marze o chwili dla siebie o chwili żeby usiąść i zrobić coś innego, coś tylko dla siebie. Tak po prostu. Jak niektóre z Was. Mąż niestety pracuje po 12-14h dziennie, zaczął się sezon i nawet nie ma mowy aby wrócił wcześniej. Także cały dzień jesteśmy sami. Jedyny 'wolny' dzień to niedziela, ale wtedy chce spędzić ją razem z Tż i Okruszkiem. I tak się koło zatacza. Może rzeczywiście, gdy Mały dorośnie, zacznie się bardziej zajmować sobą będę mogła usiąść i zrobić, to co lubię najbardziej. Dosyć smętów. W sobotę wprowadziłam do menu Frania kaszkę ryżową i nie wiem czy jej nie odstawię. Bo jak zaśnie o 19:30 tak o 20 jest już pobudka i hulaj dusza ![]() ![]() W sobotę kończymy 19 tydzień i mam nadzieję, że wrócimy do normalnego trybu. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Wtajemniczenie
|
Wstalam o 11
![]() TZ idzie do pracy popołudniu wiec sie nią od rana zajmuje. Aktualnie czytają o słoniu i żyrafie. Misiolina sie brechta ![]() Poczytam co u was
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj tez ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
MNie ostatnio zaczeło brakowac czasu.Chciałabym wszystko zrobic,ogarnąć.....a tak sie nie da [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43674397] Ja też nie mam czasu praktycznie na nic, a jak mam, to oglądam seriale albo sprzątam dom, na razie chowam ambicje, wyciągnę je, jak Mały podrośnie i będzie się umiał trochę zająć sobą. Jedyną moją rozrywką jest słuchanie mojej muzyki na spacerach z Małym, bardzo to lubię ![]() A jaka Twa muzyka? Cytat:
![]() Trzymam za Was ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma to jak sie wyzalic,jakos człowiekowi lżej na watrobie ![]() A tak wogóle to DZien Dobry ![]() I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla wszystkich solenizantów ![]() ![]()
![]() |
#1094 | |||||
Zadomowienie
|
Tari - to straszne co was spotkało, strasznie mi przykro
![]() Ita - ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy i paracetamol w czopkach i ibuprom dla dzieci w czopkach ale to dopiero od 3 miesiąca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej ![]() u nas nocka super Szymek wstał na jedzonko o 5.30 po jedzeniu godzinka rozmów i usnął znów i pospał do 8 ![]() Wklejam filmik jak mój synciu rozmawia o 5 nad rano ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hrEKm...ature=youtu.be |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niech kruszynek szybko wraca do zdrówka[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Katarzynko daj nam dostęp!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Wogole dziekuje za wszystkie miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Laura wstała,kończe monolog i ide udostepnic jej cycka ![]()
Najukochańszy skarb-LAURA ![]() Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-11-12 o 10:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sam - mamy taką samą pasję ![]() Mam pytanko : Chciałabym podac Szymkowi kaszkę ryzową tylko nie wiem ile mu zrobić na pierwszy raz, zrobić tak jak jest na opakowaniu 150 ml ? Czy to nie za dużo??? Jestem zielona w tym temacie. Ile wasze dzieci jadły na początku? ![]() I jeszcze jedno pytanko zrobiłam wczoraj sama słoiczki i ile taki otwarty słoiczek może postać w lodówce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Tyle Dzieciątek ostatnio świętuje swoje małe rocznice-wszystkim
![]() Cynamonku,wieści od Ciebie to miód na nasze serca ![]() A tak na marginesie-Jasiek zjada mniej więcej tyle,co Adaś.Marzy mi się,żeby wciągnął czasem trochę więcej,bo wtedy oboje będziemy dłużej spali;teraz wstaję w nocy co dwie godziny. Tari-bardzo mi przykro. Dzoan-ja mam nadzieję,że to chwilowy kryzys i że za chwilę zaświeci u Was słoneczko. Eveewe-zdrowia dla Twoich Pierożków ![]() Kathe-skąd ta angina?Współczuję bardzo. Misiaczka-Twoja teściowa wygląda mi na moją ![]() ![]() rozpieszcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam, jak przyjdzie, to włożę i zrobię fotkę ![]() A takie mroczne gotyckie dźwięki ![]() ![]() ![]() ![]() Twee jeszcze możesz kupić rumianek gdyby Alikowi spuchło miejsce po wkłuciu, alternatywa dla Altacetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Dziękuję w imieniu Jasia za życzenia z okazji 3 miesiąca :-*. Składam również najszczersze życzenia pozostałym solenizantom!!! Cytat:
Masz widocznie smietane w cyckach ![]() Laktator kup z TT, jeżeli smoczki z TT odpowiadają małemu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po nowym roku dzidzius? Powiem Ci, że dzieci z małą różnica wieku to strzał w dziesiątkę! Moja Małgosia ma nieco ponad roczek a od początku okazuje bratu dużo miłości i czułości ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Dziecki mi zasnęło w foteliku samochodowym
![]() Na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnym ![]() Oliath,dzięki za marchewkowo-jabłczaną inspirację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
Jak sie nie odezwe wieczorem to znaczy ze wyskoczylam przez okno...Leo od rana glownie placze...nawet raczki nie pomagaja...jesc tez nie chce a tz't jak na zlosc dzis w pracy....kurcze mam nadzieje ze to Skoku a nie chorubsko jakies....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklepowy słoiczek moze stać 48h Opłaty porobione, prezenty świąteczne zakupione. I udało mi sie w końcu dodzwonić do Primy i zapisać Franka na usg brzuszka i główki. Szkoda tylko, że dopiero na 27. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-12 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj zrobię dynię z gruszkami i bananki osobno, ale bananki będę gotować w sloiczkach (tzn sloiczki pasteryzowac), bo mi się popsują ![]() I tak sobie myslę, co z tym buraczkiem ![]() Czy Wy dajecie gotowanego buraczka maluchom?
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , Czarownica, poważnie???
No niezle ![]() Ja juz nie, za bardzo się boję po tej ciąży okropnej. Bo jakbym znowu tak słabowała, to kto by się zająl Lilo i Laleczką ![]() ![]()
#1107 |
Wtajemniczenie
|
ONA mam tak samo. Tylko widzisz mieszka na górze z nami siostra Tż i nic nie pomoże. Raz czy dwa wzięła małego na spacer. W domu tylko czeka aż ja zrobię. Dnia dla siebie nie miałam. Tż w pracy. Uważam, że już najwyższy czas aby się wyprowadzić, bo skoro radzę sobie sama i nie potrzebuje pomocy to nie ma po co tu być. Dzisiaj przeprowadze z Tztem poważna rozmowę.
KATARZYNKA ale czasem zamiast zapier.... też bym chciała usiąść. A ja normalnie cały czas coś robię. Dziękuję tylko mojej mamie że uczyła mnie porządku. Uwielbiam mieć czysto. Nie jestem sama w tym domu i noe tylko ja za przeproszeniem sram do kibla! Jaka dzisiaj jestem zła! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
tesknie troche za wizazem no ale nie daje rady ![]() u nas mega mr SKOK juz mi rece opadaja. non stop beczy. tylko nosic pasuje. nie chce spac. wczoraj 2godz go usypialam i co odlozylam do wozka(bo w ciagu dnia w nim spi) to oczy jak 5zl! Dzisiaj wstal o 4 gdzie zawsze spal spokojnie do 6. ![]() Wdzialam, ze rozmawialyscie o wozkach. Mamy marite i myslalam ze Franek do wiosny pojezdzi. Alez skad! Ma jeszcze duzo miejsca w gondoli ale nie chce w niej lezec, ani siedziec z oparciemNIC! Ryk sie zalacza az sie zanosi wiec na spacery tylko z nosidelkiem. Problem jest taki ze Franek rosnie jak na drozdzach i za 2 msc nosidelko bedzie za male. Nie wiem czy nie wymienie na spacerowke jak zacznie tylko siedziec. Moze bardziej mu sie spodoba. Dziwne jest to ze w dzien spi w wozku a na spacer ni hu hbu w wozku nie pojedzie... Wlasnie sie zbudzil po 5 min snu Jeeezu nie daje rady Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow ![]() Milego dnia mamuski i dzieciaczki! ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie! ![]()
#1109 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43677172] A takie mroczne gotyckie dźwięki ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Ahaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
usypiam 2 raz. juz ma oczka zamglone i przymykajace sie a tu wiertara u sasiada. k.u.r.w.a. to by bylo na tyle jesli chodzi o spanie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.