|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() moje sknerstwo kontra zakup perfum :p
Serdecznie witam wszystkie perfumomaniaczki i prosze o porade
nadszedł moment którego obawiałam się od dawna mój uchochanny angel innocent się skończył, smętne resztki escady magnetism straszą na mojej komódce, siostra krzyczy za podbieranie amore amore a mi do psikania o zgrozo został jedynie avon ![]() ![]() doszłam więc do smętnych wniosków że nadeszła pora na zakup czegoś nowego cała w skowronkach bo wpadły mi nadprogramowe 2 stówki buszuje z rana na allegro ale stanełam przed nie lada dylematem od ostatniego zakupu ceny innocenta zdecydowanie poszły w góre i najtaniej moge go nabyc za 180 zł (75 ml. allegro of course) a ja juz sobie wymysliłam ze w tej cenie kupie 2 zapachy o mniejszej pojemnosci cos na dzien i na wieczór ( na noc oczywiscie innocencik na dzien cos z sezonowek escady lub light blue) ale nici z tego i jestem rozdarta kupic sobie 75 ml innocenta i na tym zakonczyc ![]() ![]() a moze polecicie mi cos w stylu angela ale czy cos moze pachniec podobnie chyba ![]() ![]() wiem że problem jest błachy ale co wy byscie zrobiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moje sknerstwo kontra zakup perfum :p
Pomijając wszelkie inne kwestie, jeśli serce Cię boli przy wydatku na perfumy, najsensowniej jest kupić większą pojemność - na dłużej starcza przy mniejszych kosztach.
![]() Jeśli kupisz 15tkę, zaraz będziesz miała ponownie ten sam dylemat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała jednak kupić 75ml Innocenta.
![]() |
![]() |
#4 |
niecnotliwa dziewica
|
Też bym wolała Innocenta
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - 25ml za 140zl - 75ml za 180zl to ja bym wybrała 75ml za 180, tymardziej, że kochasz ten zapach i jesteś go pewna. Na pewno to będzie ekonomiczniejsze. 25ml starczy Ci na jakieś 3 m-ce, chyba, że dopsikujesz, to na krócej.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tez wziełabym większą pojemność
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na allegro, tak a propos, 25ml idzie po 120zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
niecnotliwa dziewica
|
No to jasne, że bardziej sie w tym kontekście opłaca większa pojemność
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Są cały czas, przynajmniej u tego gościa:
http://www.allegro.pl/item193620056_...sci_vegas.html Czasem dochodzi jeszcze druga czy trzecia sztuka u innych sprzedawców. Np. przedwczoraj skończyła się inna aukcja 25tki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
niecnotliwa dziewica
|
Wzrok mi się stanowczo pogarsza, szukałam i nie znalazłam...
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też wybrałabym 75ml Innocent
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Rowniez kupilabym 75 ml Innocenta
![]() Chcialabym podpowiedziec jako alernatywne perfumy, w podobnym klimacie (niekoniecznie takie same) Lolite Lempicka EdP , a moze spodobalaby Ci sie takze EdT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja również wybrałabym Innocenta, sama mam jeszcze 1 i 3/4 flachy klasyka plus wersję letnią, ponieważ uwielbiam ten zapach, więc zdecydowanie Innocent. Jesli jednak jesteś bardzo zdesperowana na zakup również innego zapachu to nadszarpnęłabym budżet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wybrałabym dużą pojemność Innocenta
![]() ![]() Jeśli jesteś bardzo nakręcona na drugi zapach obejrzyj może aukcje używek albo miniaturek ![]() Aha, może ja nie doczytałam zbyt dobrze ale czy masz zamiar używac go tylko na wieczór? To może w takmi razie kup mniejszą pojemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
dzięki za pomoc widze że byłyscie jednogłośne wiec chyba faktycznie zakupie ta mega butle innocenta
![]() zerknijcie prosze na linka z akcja wydaje mi sie ze jest ok ale wole zasiegnac tez waszej opinii http://www.allegro.pl/item195951242_...cudo_75ml.html tylko i tak jakos dziwnie mi bedzie uzywac tylko jego kocham go ale same rozumiecie kobieta musi miec wybor a tu innocent rano wieczorem piatek swiatek ![]() myslalam o czyms tanszym np cat deluxe ale na allegro same zestawy z 15 ml. potem o mexxie ale to chyba za bardzo dla mnie swieze moze faktycznie macie racje zaopatrze sie w miniatorke tylko znow dylemat ktora wziasc?? chciała bym cosik lekkiego na ciepłe dni moze escada albo baby doll ale tak najbardziej to bym przygarneła aniołka liliowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Aukcja ok.
![]() A o inne wody się nie martw. Popachniesz chwilę Innocentem, coś tam uchomikujesz i coś tańszego na lato upolujesz. ![]() Jeśli on Ci się podoba, potestuj jeszcze Darling (też nie jest drogi) albo np. Pure Woman BB. Tanie, radosne, w typie Cat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK ma rację - zobacz jeszcze używane zapachu na Allegro. Można ustrzelić prawdziwe perełki w świetnych cenach - czasem grubo poniżej 100zl
![]() Co do Innocenta się nie wypowiadam, bo dopiero zakupiłam pierwszą różdżkę, więc ekspertem nie jestem.
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
no i problem z głowy juz jest mój
![]() ![]() ![]() ale jestem szczesliwa zaraz wpłacam kase bo chce go miec jak najszybciej dzieki wam serdeczne za pomoc jestem tak niezdecydowana ze sama to bym sie jeszcze z tydzien zastanawiała ![]() co do drugiego zapachu to sie zobaczy od biedy na razie mam jeszcze chwilowo znienawidzony surrender z avonu no i cacharel siostry az sie prosi zeby uszczknac ![]() a ja w tym czasie sie zdecyduje ale cos czuje ze jeszcze dzis upoluje jakies cudo pal licho finanse wychodzi ze nie jestem az taka sknera jak myslalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No najwyraźniej.
![]() A propos Cat, których nie ma... ![]() - woda toaletowa u pewnego sprzedawcy http://www.allegro.pl/item194754672_..._produkt_.html - woda perfumowana też u pewnego http://www.allegro.pl/item195306655_...rfum_30ml.html Gratuluję pięknej flaszeczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.