|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.4.
![]() Cytat:
Cytat:
kurde czytam was i połowa info do mnie nie dociera mam pytanie skąd wiecie ze jest kwaśna kupa? ![]() my dziś świętujemy 8 miesięcy dla wszystkich maluszków które dziś też świętują
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwasna kupa? -my nie mielismy . ale jak to rozpoznac ?nie wiem........ po zapachu? ..bo przeciez nie po smaku
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-11-12 o 12:09 |
|
|
|
|
#94 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale zimno dzisiaj, właśnie wróciliśmy ze spacerku. Wyciągnęłam szalik, czapkę i rękawiczki.
Cytat:
Super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#95 |
|
MBZ♥
|
heh, jak macie jakiekolwiek wątpliwości czy kupka jest kwaśna to znaczy, że nie jest
tego zapachu nie da się z niczym pomylić.
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupa kwaśna, to po zapachu i jest taka inna niż normalna znaczy się śluzowata... (przynajmniej u nas) Cytat:
|
||
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Melduję się. Po lekarzu - mam anginę ropną i antybiotyk :/ Rok temu, w ciąży, miałam zapalenie zatok i ten sam antybiotyk brałam. Niedawno zatrucie, tuż po porodzie też jakaś infekcja... Ostatnio ciągle coś się do mnie przyczepia Ale przynajmniej Krzyś nałapie przeciwciał Sam nie choruje ![]() Dziś zaszedł prawie do łazienki (a pisałam już kiedyś, że przedpokój mamy długi ) No i cdn, jak mi się w końcu uda poczytać
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Hejka. Witam i ja w nowym wątku. Tak się dziwię co tak pusto od wczoraj tam, a tutaj już 4 strony
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=BYou;43675451I nie poodkurzam muszę poczekać aż Roszpunka uśnie bo tak gonitwa za odkurzaczem i łapanie za kabel albo rurę [/QUOTE]odkurzasz jak śpi? ja bym się nie odważyła nawet przestawić odkurzacza jak Jakub uśnie. jak nie śpi też nie mam jak bo ostatnio boi się odkurzacza, zresztą wszystkiego. Cytat:
__________ Jakub zakatarzony, nie mógł spać w nocy, do tego coś kicha i kaszle. Po południu idziemy do przychodni... na szczęście mamy teraz jakąś drugą pediatrę i zapisałam go do tej drugiej, tak w ciemno, zobaczymy czy sensowna. Może jednak jest szansa, żebym wróciła do naszej przychodni.. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Powiedzcie mi jeszcze, lepiej na spacer nie wychodzić? Z samym katarem chodziliśmy, ale jak zaczyna kasłać i kichać...
|
||
|
|
|
#101 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() hihi---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
śliczna focia
|
|
#102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrowiej! W. chichra się na głos przez sen
|
|
#103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() masz w 100% rację---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() za mama
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Tasia34 duzo zdrówka
moni_ka.g udanej wizyty. Ja nie wiem czy wychodzic, jak zaczyna kaszleć ale chyba lepiej nie.... Dragusia brawa! ![]() OTJ szkoda, że nawet czasem nie będziesz zaglądać. Patki! Nestelle ja tez nosiłam w Babybjornie nieraz ponad godzinę zeszło i potem nie mogłam się ruszać, tak mnie kręgosłup bolał, a Hania jeszcze lekka jest ![]() monicca1989 ja tez juz wyciągnęłam czapę i rękawiczki i chodzę w nich (uwielbiam czapki), strasznie łapy marzną prowadząc wózek. Dziewczyny ubierajcie się ciepło, bo zaraz wszystkie będą przeziębione ![]() Laseczki, powiedzcie mi, które zabawki są godne polecenia z ikei? Ta drewniana piramida, kolejka, klocki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18716/ Dobre ceny, jak za drewniane zabawki.
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
kurczaki TŻ się rozchorował, właśnie poszedł do lekarza. Kamil ma skok, ciągle marudzi, wszędzie mu źle. Kompletnie inne dziecko ![]() łobuzuje ciągle biega do zasilacza i rutera, dziś już chyba autentycznie ze 100 razy go stamtąd brałam a on i tak uparcie tam lezie )spróbuje nadrobić chociaż nowy wątek chociaż przy Kamila humorach i kombinowaniach jest ciężko
|
|
|
|
#108 |
|
MBZ♥
|
Monika z katarem samym bym wyszła
Jakoś od początku odkurzamy jak śpi. Jej nie przeszkadza ani radio, ani szczekający pies czy odkurzacz albo blender a teraz odkąd raczkuje to tym bardziej bo chce mi chyba pomagać![]() A próbowałaś brać Jakuba na ręce i wtedy pokazywać odkurzacz?najpierw wyłączony, robić cacy itp? Mi lekarz tłumaczył, że kwaśne kupy mogą się pojawić, a dopiero za jakiś czas ząb/zęby. Sprawdza się bo od momentu takiej kupki do wyrżnięcia się mija ok 2 tyg. C.R ciekawe co Mu się śni ![]() Tasiu ![]() Dragusiu zapach jest okropny, serio:/ OTJ szkoda ![]() Bzinko my mamy mulę kolejkę. Narazie Rozpunka zabawia się kolejką, lubi przekładać klocki ![]() i dużo zdrowia
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-11-12 o 14:11 |
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wiem , a jedyna perespetywa schłodzenia to otwarcie okien
Cytat:
ale czad! Cytat:
A w sumie, to miałam nie pytac, ale zapytam- laski o co chodzi z tymi pożegnaniami, przeciez forum jakby nie było jest dzięki nam, prawda? Przecież w życiu nawet jak się z kimś nie zgadzamy, to dyskutujemy, polemizujemy a nie od razu uciekamy i zegnamy się. Luz, luz i jeszcze raz luz.... A ile ludzi tyle opini, zepniemy się jeszcze nie raz i nie dwa, bo przeciez każda ma inny charakter, więc bądzmy i piszmy. Amen
|
|
#110 |
|
MBZ♥
|
Despa amen.
Bzinko za przemierzenie korytarza
|
|
|
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
podbijam. cały spacer myślałam o Karolku i Małpce.
ja Ci dam ![]() ![]() ![]() Szybkiego powrotu do zdruffka ![]() Cytat:
coś słodkiego mu się śni (rzeka pełna mleka)Cytat:
![]() I chyba muszę coś nabyć. Całe życie w płaszczydłach pomykam, a to przy wózku a). niewygodne, b). nieporęczne, c). nie za ciepłe ![]() Ikeowskich drewniaków jeszcze nie testowaliśmy. Myślę o tej spirali i kolejce. W takim razie czekam na Twoją opinię ![]() no to masz nie za wesoło chory chłop = ma-ka-braaaa...My już dawno kontakty pozabezpieczane, teraz rogi oklejam... Wczoraj o Tobie myślałam intensywnie (czkawka była?) - łóżeczko poszło na najniższy poziom... aaa! dzieci nam dorastają! (kręgosłup mi w nocy odpadnie przy moim częstym karmieniu... wyciągać, wkładać, wyciągać, wkładać Cytat:
u mnie radio, pralka. a odkurzam tylko wtedy jak chłop jest... Despa, jak u lekarza? jak synówka???? (wczoraj wybierałam zdjęcia do wywołania z ich pierwszego spotkania
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłyśmy, temperatury od wczoraj wieczór nie ma- ale...zęby idą ale nie aż tak i nie już, mogą się przebic dzis mogą za tydzień albo dwa....wysypka jest ale nie taka jaka powinna byc po trzydniówce- bo ma na karku, buzi, rączkach ale taką bardzo delikatną i rzadką....Natomiast ma czerwone gardło i lekarka obstawia ze na 90% od tego goraczka....i że to wirusowe ![]() Dostalyśmy neosine-przeciwzapalny, hascosept do psikania do gardła no i calcium, w piątek mamy sie pokazać. Pytalam o mnie to zdziwiło, skoro wiwrus a my zdrowi, to jak- bo nie miała gdzie , nawet na polu, łazimy cały czas, jak juz wchodzimy gdzies po drodze to piekarnia raczej....ale ponoc nas mogło nie chwycić ją tak....
|
|
#113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te drewniane też mi się bardzo podobają, pewnie kupię ten domek i kolejkę przy następnej wizycie w ikei. Cytat:
Bądźmy, nie obrażajmy się. Moderna, co z tym plakatem dla Adasia? Został zrobiony z naszymi kciukami?
|
|
#114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do spaceru to z samym katarem zawsze, a jak kaszle to tak +10 stopni. Jak było ładnie do lekarka nawet na antybiotyku kazała wychodzić, oczywiście nie było żadnej gorączki bo wtedy to absolutnie nie. Też zależy jaki kaszel bo jak takie pokaslywanie delikatne to bym wychodziła a jak mokry brzydki kaszel to raczej nie. Ja już przerobiłam wszystkie etapy kaszlu, wychodzenia, siedzienia w domu, otwarte okna, zamknięte okna i jeśli ma coś złapać to i tak łapie Cytat:
a zawsze byłam za tym żeby robić wszystko przy dzieckuCo do kup to u nas były, teraz jest katar, zęby drażnią-ciągle gryzie wagi jak stara babcia i zębów brak. Może do 2 tygodni... ![]() Cytat:
ciężko jest wyciągać... ja na szczęście tylko raz nad ranem ale mimo to jak leży to ciężko. Tobie współczuje Cytat:
i tak jak powyżej, nie ma znaczenia czy z nim chodzę po sklepacH, tylko po powietrzu czy siedzimy w domu on i tak coś złapie |
||||||
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaki hoduja?? hahawspółczuje choroby Cytat:
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tak czytam to stwierdzam że te Wasze dzieciaki to zdolniachy
OLiwia ma silne ręce ale jakoś nie potrafi raczkować ![]() troszkę Wam zazdroszcze ...ale i na moją pociechę pewnie przyjdzie czas
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
no, tylko u nas zęby w bardzo dłuugim odstępie od kupek...
nie po 2tyg.Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Emi |
||
|
|
|
#118 |
|
MBZ♥
|
Despa
mam nadzieję, że ten wirus pójdzie precz![]() Anika pewnie lada dzień ruszy ![]() Pani, my też na dole i przez to uaktywnił sięmój nadgarstek![]() Mama przywiozła mi gołąbki-te z ryżem, mięskiem w kapustce mniej doprawione, trochę pośne jakby dałam spróbować Roszpunce i szał pół zjadła łyżką, pół z tacki rączkami
|
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lunka- tylko lipomal chyba przy przeziębieniach tylko, nie? Bo jak coś wirusowe, to chyba nie bardzo?
Małpka- kciukasy sciskam cały dzień!!! ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
dzięki Cytat:
ja wczoraj dalam kalafiora- bo nie chciała jeść- załowalam ze tego nie nagrałam....
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Despa, oby szybko małej przeszło! ![]() W ogole jestem nie w temacie - jakie kciuki dla Małpki, co się dzieje ? ![]() No i własnie Moderna jak tam plakacik będzie coś z tego? Widziałam, że u Adasia lepiej, przybrał też ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ottakaja, szkoda, że odchodzisz ale myślę, że to przemyślana decyzja. Miło się pisało, trzymajcie się W sumie OtTajakaJa nie napisała czemu odchodzi, może to nie przez jakieś niesnaski na forum ? Wiadomo jak jest, raz lepiej raz gorzej ale i tak chętnie sie wraca na wątek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

no szok! za każdym razem tak jest

tego zapachu nie da się z niczym pomylić.

Ale przynajmniej Krzyś nałapie przeciwciał
) 

- no ale ja z Milusiem slodko juz spalam hehe. Wiec kolo