|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
przynajmniej z tego co mi wiadomo. Szkoda, że nie trafiła na nasze forum, od razu by ją się ustawiło do pionu. A inne podejście to i inne efekty Zamulanie a tym bardziej zawiść nie ułatwi jej zajścia
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Ale wracając do naszego tematu: Od początku nie bolały mnie piersi i wydawało mi się, że nie rosną ale pomimo to smarowałam się oliwką i sobie wyobraźnie moje zdziwienie jak dziś odkrywał na nich 2 rozstępy |
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam straszne rozstępy na piersiach po Igusiu. Teraz też mi strasznie urosły dziennie się na nie napalam Ale z drugiej martwię, bowiem z czym się to wiąże No ale kichać moje cyce, ważne by dzieciątko było zdrowe. Będę płakać w po ciąży W połogu łez tyle wylanych znowu będzie, eh nie cieszę się na ten etap
|
|
#574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie... Albo brakuje mi czasu, albo dobrego samopoczucia
Na szczęście dziś mam trochę wolnego, wczoraj zrobiłam wszystkie porządki, Tż na służbie, a Filipa porwała Babcia ![]() Wspominałyście o brzuchach... U mnie od kiedy wzdęcia minęły widzę, że znów będzie czekanie na brzuch, mam wrażenie, że nie ma narazie śladu ![]() Wrzucam zdjęcie mojego "brzuchobraka"
|
#576 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A to już tak wcześnie zdjęcie dają. Ja na I wizycie już byłam (wiem że Twoja to druga) ale widziałam fasolke tylko na ekranie i zdjęcia nie dał W ogóle byłam po tej wizycie rozczarowana. Poszukałam innego gina i mam nadzieję że znalazłam właściwego już. Jednak do wizyty u niego jeszcze trochę.---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() A ja nie mam nic, żadnego zdjęcia, nic Ten mój pierwszy gin to okazał się do bani. Już on mnie u siebie nie zobaczy.Beta- czy możesz powiedzieć, w jakim zawodzie pracujesz? |
|||
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucę swój jutro no to razem będziemy czekać czytałam, że przy długim tułowiu często brzuch późno wychodzi Cytat:
także zmień lekarza od razu. Pamiętam, że powiedziałam wtedy nigdy więcej gina z NFZ w ciąży, ale na razie jestem zadowolona. po połówkowym pójdę prywatnie do takiego co pracuje już w szpitalu, gdzie mam zamiar rodzić
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-10 o 12:21 |
||
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A taki miał być dobry ten gin. Poszłam do niego bo prowadzi ciąże a mój wcześniejszy do którego na stałe chodziłam to tego nie robi. Poza tym miał bardzo dobre opinie w necie. Ale widać, że nie można na tym polegać. Przyjmuje on w tej mojej przychodni tylko rano na 9tą. Byłam pierwszą pacjentką. Ale jak inne przyszły to się okazało że wszystkie jesteśmy umówione na 9tą. No a pan doktor spóźnił się godzinę. Zdążyłam z jedną pacjentką porozmawiać o nim. Pochwaliła go ale powiedział że on zawsze się spóźnia. W końcu ona zrezygnowała z wizyty bo się z pracy urwała. ja z resztą też byłam w czasie pracy. Ale widzę, że ten gin lekceważy pacjentki i tyle. Ja już do niego nie pójdę. Teraz zapisałam się blisko domu i mam nadzieję, że ten wywrze na mnie lepsze wrażenie. Mam w ogóle jeszcze coś z sercem bo nadal mi kołacze. Muszę badania porobić. A w pracy mam mnóstwo problemów bo ludziom się nie chce pracować. Ja niestety nie mogę wykonywać praktycznie nic w pracy oprócz dokumentacji i rozwożenia prac. Czyli kluczowych rzeczy nie mogę robić. A dziewczyny jak się okazuje w nosie mają, a szczególnie jedna. Powiedziałam juz im o ciąży bo nie mogę już im pomagać w pracach. A ta jedna to chyba mi na złość robi. Teraz boję się że stracę wszystko na co pracowałam wiele lat i będę musiała zamknąć firmę ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie po tej wizycie u niego wiem tyle co i przed. Bo i o serduszku czy bije to nie wiem. Dobrze, że chociaż dał mi skierowanie na jakieś badania. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ja to rozumiem jakby to była wizyta na NFZ, ale zapłaciłam za nią i taka lipa...
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszki są cudowne, ale... myślę, że w pewnym sensie szczęściary z nas
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Pacynka zatem zmień lekarza i się nim nie przejmuj
ovuf twierdzi, że mam 2 trymestr przecież wszędzie jest, że zaczyna się od 15 ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
jakież było moje zaskoczenie gdy ujrzałam płaski brzuch po jego porodzie no ja nie narzekam, bo wiem, że im później tym mniejsze prawdopodobieństwo zostania brzuchola po porodzie bo skóra nie zdąży się naciągnąć.a w ogóle to schudłam kilo
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-11 o 09:49 |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero tak po 4 miesiącach czułam się dobrze we własnym ciele, szkoda tylko, że biust zmalał razem z brzuchem
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak będziemy mieć po drugim? vioris chyba tylko na cycki nie narzeka, bo mówi, że zostały jej większe i chyba fajniejsze, a więc życzmy sobie tego samego ![]()
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam, mi po córci zostały 4 kg nadprogramowe i nie mogłam ich zbić na żadne sposoby, mimo, że karmiłam piersią przez 9 m-cy, dobrze tylko, że skórę mam elastyczną, więc nic nie obwisło, rozstępów nie mam, no ale boczki pozostały... Teraz aż się boję co będzie, ale wiem, że jak tylko organizm ochłonie to po porodzie ostro zabieram się za siebie... A cycki miałam małe przed i po też... Teraz trochę urosły na początku tej ciąży
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chętnie bym przytyła te 4-5 kilo przynajmniej a kiedyś kawał baby ze mnie był o filmach z wesel nie wspominając a teraz taki szczypioreczek suchutki ![]() lecę za niedługo na HIV i pozałatwiać w urzędzie parę rzeczy. Oby nie robili problemów to szybciej wrócę Na szczęście mam auto od taty, więc aż chce mi się iść to wszystko załatwiać w ten mróz Jak wrócę to wrzucę swój brzuchobrak
|
|
#588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na zdjęcie
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
u mnie już brzuszek się uwidocznił ale dla tych co mnie nie znali to nie zauważą. Bo ja miałam swój wcześniej jestem grubsza więc lipa. Od początku ciąży schudłam 6-7kg. I ten mój brzuch się zmniejszył. A od kilku dni wygląda tak jak bym ciągle wzdęcia miała więc chyba coś zaczyna się dziać.Cytat:
A ja dzisiaj lecę do banku a potem zaliczę Leclerca chyba zerknąć czy już choinki wstawili. Bo chcę zerknąć ceny. Bo jak będzie duża różnica w cenach to zamawiam z neta. Bo nawet przyzwoite ceny są.
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nfz drukuje jedynie do karty..Ile Ty schudłaś?!?!?!?! O szalona...
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Samo leciało no ale ja mam z czego. Moje BMi wskazuje nadwagę także wiesz. mam nadzieję że po porodzie zgubię to co przybędzie i kilka kilo dodatkowo. Ale kto to wie.
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
na razie będę Was tylko podczytywać, żeby nie zapeszyć
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już niedługo dołączysz na dobre !
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszytskim....ale ja mam śpiocha dzisiaj
Bleee....a tu nic tylko trzeba sie ogarnąć i popracować ![]() Cytat:
Ale nie przejmuje sie tym bo najważniejsze teraz jest maleństwo a po porodzie Chodakowska w ruch i będę ,,sexi mama" TAKI MAM PLAN ! A mój brzusio wyglada jak przed ... Tyle ze nie moge go wciągnąć wiec dla tych co mnie znają to nie widać różnicy, jedynie cycki mnie zdradzają Podglądaj ....Podglądaj i szybko dołączaj ![]() A mój TŻ niestety dalej walczy z gorączka. Dla bezpieczeństwa przeniosłam sie na noc do innego pokoju a rano wysłałam do lekarza ....mam nadzieje ze to nic poważnego .... I skończy sie na zwykłej 3 dniówce |
|
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiedziałam, że aż tak mi przybyło przez wakacje kg :/
|
||
|
|
|
#596 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem
HIV nie zrobiłam bo głupia nie pomyślałam, że z dzieckiem nie wejdę do zakaźnego ![]() Cytat:
mam takie duże B a że jestem chuda to wygląda na większy, więc starczy chociaż??? tym malutkim C też bym się nie pogniewała ![]() zjadłam właśnie śniadanie, więc troszku mnie mogło wzdąć, synkowi zrobię kakao i walnę foto ![]() Cytat:
![]() pewnie czytaj i do zobaczyska nie długo wrócisz pewnie jak potwierdzisz betą ? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- aha...i odebrałam dziecku wyniki na pasożyty...ma tą glistę przed 17 mam pediatrę mam nadzieję, że się to długo nie leczy ![]() eh, że też wcześniej nie szukałam tych objawów w necie tylko słuchałam się lekarzy
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
oto mój "brzuchobrak"
wczoraj robiłam do albumu to był większy, ale to wiadomo, pełne jelita po całym dniu też swoje robią
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam w domu pacjenta z anginą ropną ehhh.....
|
|
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Cytat:
Kurde, no po brzuchu to raczej nikt się nie domyśli, że w ciąży jesteś ![]() Czyli jednak angina, biedny się umęczy teraz wsadź go w izolatkę i ani myśl się zbliżać!
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tydzień czekałam I weź tu licz na lekarzy...biedne maleństwo tyle się już męczy dobrze, że się tym zajęłaś i już wiesz co mu dolega. Teraz trzymam kciuki abyście szybko pozbyli się tego dziadostwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

oczywiście to tylko jej podejście...zresztą pisałam tam nie raz, że powoli popada w depresje co ewidentnie widać i nie trzeba się na tym znać 
przynajmniej z tego co mi wiadomo. 

Ale z drugiej martwię, bowiem z czym się to wiąże
No ale kichać moje cyce, ważne by dzieciątko było zdrowe. Będę płakać w po ciąży
W połogu łez tyle wylanych znowu będzie, eh nie cieszę się na ten etap
18.08.2010 - zaręczyny

W ogóle byłam po tej wizycie rozczarowana. Poszukałam innego gina i mam nadzieję że znalazłam właściwego już. Jednak do wizyty u niego jeszcze trochę.
aż mam żołądek w gardle

o filmach z wesel nie wspominając 
Od początku ciąży schudłam 6-7kg. I ten mój brzuch się zmniejszył. A od kilku dni wygląda tak jak bym ciągle wzdęcia miała więc chyba coś zaczyna się dziać.