|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem dzieci przywitamy. LIPIEC-SIERPIEŃ 201
Cytat:
![]() Jest mi lepiej już. mdłosci się zredukowały w końcu.. ale może dlatego ze wzięłam dzisiaj GAVISCON. Kobieta w aptece mowila ze kobiety w ciazy i karmiące piersią mogą go brać ale dla upewnienia zapytam jutro lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem dzieci przywitamy. LIPIEC-SIERPIEŃ 201
Cześć dziewczyny, chciała bym dołączyć, mój termin to około 18 lipca. Mam 25lat i to moja pierwsza ciąża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
natalia_w_pl
sylwianna1985 blanery tusix Karolina1639 ecencia witam Was dziewczyny!!! fajnie, ze już tyle nas się nazbierało ![]() natalia_w_pl ja też mam ciągle takie bóle brzucha jak na @. niby czytałam w necie, ze to normalne, bo tam się wszystko rozciąga, żeby zrobić dzidzi miejsce ![]() Karolina1639 to mamy tego samego dnia lekarza ![]() dzisiaj wizyta? o której? trzymam kciuki czekam na dobre wieści i może już jakąś pierwszą fotkę Twojej dzidzi ![]() Cytat:
dziewczyny a u mnie nadal praktycznie brak objawów. no ten brzuszek mnie pobolewa i trochę cycki zaczęły mnie boleć, może też trochę częściej sikam ![]() ![]() a wózki też przeglądam ![]() ten mi się podoba http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/ kolor america. ale wózek to mnie akurat trochę dołuje, bo ja zawsze miałam straszną wkrętkę w wózki, chyba mi tak jeszcze od dzieciństwa zostało i zawsze sobie marzyłam, ze jak już zajdę w ciążę, to sobie kupię taki mój wymarzony, wybrany wózek. a teraz mój świat runął w gruzach, bo okazało się, że dostanę wózek od mojej szwagierki, która woziła nim już 2 dzieci. no niby fajnie, bo zaoszczędzę sporo kasy i wózek też jest w miarę spoko (o taki http://www.mamaija.pl/emmaljunga-nit...sc-,d1655.html) ale jednak trochę mi przykro, że nie będę miała takiego mojego wymarzonego i pachnącego nowością ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Fame ja chyba cały I trymestr wkręcałam sobie fazę, że może już nie jestem w ciąży za każdym razem jak tylko się w miarę dobrze czułam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mojemu mężowi się marzą bliźniaki, a ja bym bardzo nie chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale nas przybywa, witam nowe mamy ![]() Moze autorka watku zrobilaby liste mam na pierwszej stronie?? Bo jest nas coraz wiecej a jeszcze sporo dziewczyn pisze gratulacje z innych watkow i mozna sie pogubic ![]() Tusix gratki blizniaczek, w jakim sa wieku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy macie jakies sposoby na kaszel w ciazy ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze w trakcie starań też miałam kaszel i w aptece polecili mi taki syrop http://www.domzdrowia.pl/57078,prena...azy-150-g.html ale nie jest on zbyt pyszny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja tez slyszalam o tym syropie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
tak też polecam prenalen
![]() myślę że to dobry pomysł z tą listą ![]() a jest tu jakaś mamuśka ze śląska? szybko macie wizyty u ginekologów ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Myślałam dziewczyny, że nie wstanę:P Spać, spać, spać... Bóle brzucha miałam znów w nocy, trochę się wystraszyłam, szczególnie, że rano zauważyłam dziwne plamienie..Ale po godzinie plamienie przeszło i brzuszek tez już nie boli, więc chyba wszystko ok
![]() Za 6 dni znowu lekarz ![]() Macie jakiś domowy sposób na uspokojenie?Tabletki z wiadomych względów są absolutnie wykluczone, ale czytałam, że w ciąży powinno unikać się też ziół czyli melisa czy mięta chyba też nie bardzo ...;/ P.S. witam wszystkie nowe lipcowe mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Dziekuje za rady ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- slonko352 w którym tygodniu jestes licząc od ostatniej miesiączki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Sylwianna ja bede u gina jak bede w 8tc, wiec chyba tak normalnie. Bede akurat w Pl, wiec pojde i jeszcze jakies badania porobie jak zleci. Bo w uk pierwsza wizyta dopiero w 10-11 tyg jest a usg 13-14 tc. W uk sa tylko 2 usg w ciazy, wiec korzystam i ide w pl co by sie uspokoic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Ale ten czas leci, niedawno sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a tu mamusie lipcowe juz.
Powodzenia ![]() Mamusia czerwcowa 2014 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#136 |
Zakorzenienie
|
ja też pierwszą ciążę chodziłam prywatnie ale zaczęło się pier*****wizyty co tydzień, badania, leki,kontrolne badania,wizyty i tak w kółko-cała ciąża kosztowała mnie 3tyś :/ nie liczę oczywiście wyprawki dla dziecka....także teraz szukam dobrego ginekologa na nfz. sama jestem służbą zdrowia i łudzę się że znajdę jakiegoś...
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny mozna dolączyć?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Ja za wizyte z cytologia badaniem i usg płaciłam 70 zł a sama wizyta z usg 20 zł...z pierwszą ciąża chodziłam co miesiąc plus dodatkowo lekarz wyslala mnie za darmo raz na badanie wad plodu ... no zobaczymy jak teraz bedzie pewnie sie cos pozmienialo przez te 4 lata
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
to może i mnie przyjmiecie?
![]() ![]() mogę zostać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. dziewczyny złóżmy jakiś pozew zbiorowy o niedorzucanie do nas sierpniówek, bo też się zrobi taki tłum i nie będzie można się połapać. ja już Was wszystkich nie mogę pokojarzyć, kto jest kto ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Karolina mdlosci okrutne wymioty, posmak w ustach jakbym monety ssala,bol kregoslupa w odcinku szyinym,bole glowy, sporo powiekszone i bolesne piersi. Ale najgorzej to z mdlosciami bo boje sie wyjsc z domu zeby nie zwymiotowac na ulicy od byle zapachu bo mam baaardzo wyostrzony wech.
Ja tez jestem za watkiem tylko lipcowym zreszta przyjda sierpniowe mamy to one beda na innym etapie my na innym bez sensu tak. Swoja droga jest 1000 watkow o ☠☠☠☠☠☠☠ach i sa a my nie mozemy miec swojego takiego jak chcemy |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Frotka i Eydrith witajcie
![]() A watek czerwcowy jest samodzielny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
sylwianna1985 Ja tez jestem ze śląska
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Witam kolejne przyszłe mamusie
![]() Aż miło patrzeć na rozrastające się grono. Mnie zaatakował wyostrzony węch, wszystko mi przeszkadza :/ Ja jestem z granicy małopolski i śląska, 1 ciąże prowadziły dwie prywatne gin z katowic i rodziłam w ligocie. Gdybym została u gina na nfz dzisiaj nie miałabym synka, bo lekarz zbagatelizował moją ciąże. Wole wydać grubą kase i cieszyć się dzieciątkiem. Teraz też ide do mojej gin i rodzić bede tez na śląsku. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Ja jeszczr nie mialam usg bo mieszkam w irlandii a tu do ciazy podchodza w calkiem inny sposob pierwsze usg robia ok 14 tyg. Musze wybrac sie do pl gin w dublinie ale narazie pojechax ciezko przez te okropne mdlosci
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje. Bliźniaki to najwspanialsza rzecz jak mnie spotkała
![]() ![]() Czy faktycznie w ciąży nie można pić melisy? Ja piłam melisę praktycznie przez całą poprzednią ciążę, a nawet moja położna mi ją polecała w sytuacjach nerwowych. Dodam, że było wszystko oki. Edytowane przez tusix Czas edycji: 2013-11-12 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja slyszalam, ze melise wolno pic. Ale najlepiej wszystko z umiarem
![]() Ja mam apetyt, ale rano jak jestem glodna i sie najem to potem czuje sie taka ociezala, ze nic mi sie nie chce i tak do nastepnego glodu i najedzenia... Nie mecza mnie mdlosci itp, tylko ta niemoc :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Bez sensu żeby te wątki były dwumiesieczne. I tak sporo lipcowek dołączy. Idę jutro na pierwsze usg :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Mamusie za ciepłe przyjęcie
![]() ![]() ![]() to moja pierwsza ciąża i na przemian się cieszę, a potem panikuję, bo mam ZERO doświadczenia, nawet nigdy nie trzymałam noworodka na rękach ... ![]() ![]() a z objawów - ciągle mam mdłości, nie mdli mnie tylko w pracy ![]() ![]() ![]() no, koniec, bo generalnie to gaduła ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() Pozwolicie, że zrobię listę wszystkich przyszłych mam lipcowych jutro, bo dzisiaj miałam bardzo nerwowy dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.