Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy. cz. 8. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 12:34   #2041
d0m1n1k4
Rozeznanie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy. Część 8.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
do Douglasa co prawda nie dotarłam, ale za to ucieszyłam się, że w nowej części Olimpu jest sklepik Ziaji
a jak z cenami? są jakieś promocje, gazetki?
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:39   #2042
kawa_zmlekiem
damn good coffee

a ziaja jest samoobsługowa?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:40   #2043
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
a ziaja jest samoobsługowa?
tak
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:09   #2044
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
a moze masz kotkA?
Mam, ale osobistego, nie na zbyciu
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:18   #2045
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj w Douglasie - faktycznie kicha
Dla mnie też porażka. Co prawda jakaś miła pani chciała mi pomóc,ale nie potrzebowałam pomocy,bo chciałam się rozejrzeć. Nie oglądałam perfum. Bardziej zainteresowało mnie ile kosztuje podkład estee lauder i zobaczyłam,że 185 zł to w sephorze bez promocji kupuję taniej. Potem zobaczyłam nożyczki do paznokci za 65 zł. Hello dla mnie to w ogóle cena z kosmosu i tak mnie to zraziło,że poszłam. Jak nie będzie promocji,jakiś fajnych okazji to marnie widzę ich działalność w Lublinie. Każdy wychodził z douglasa z niczym.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:37   #2046
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Dla mnie też porażka. Co prawda jakaś miła pani chciała mi pomóc,ale nie potrzebowałam pomocy,bo chciałam się rozejrzeć. Nie oglądałam perfum. Bardziej zainteresowało mnie ile kosztuje podkład estee lauder i zobaczyłam,że 185 zł to w sephorze bez promocji kupuję taniej. Potem zobaczyłam nożyczki do paznokci za 65 zł. Hello dla mnie to w ogóle cena z kosmosu i tak mnie to zraziło,że poszłam. Jak nie będzie promocji,jakiś fajnych okazji to marnie widzę ich działalność w Lublinie. Każdy wychodził z douglasa z niczym.
O przepraszam, ja kupiłam 2 maseczki w saszetce
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:43   #2047
fableux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Leczyłam sie u doktor Kumornickiej i Elżakowskiej, odnośnie trądziku polecana była doktor Bielińska (kiedyś przyjmowała w przychodni dermatologicznej na 3.maja, ale tam już chyba nie tej przychodni)
I niestety powiem tak - nie twierdzę, że to są złe lekarki, doceniam je jak najbardziej, ale ja borykam się z trądzikiem do tej pory, od kilkunastu lat. Myślę, że kiedyś może nie byłam idealnym pacjentem, ale jak trochę dojrzałam zaczęłam stosować się do zaleceń. Zaliczyłam jeszcze kilka innych lekarek.
Niestety teraz po tych doświadczeniach z lekarzami jestem pewna, że nie jest tak, że jakikolwiek lekarz jest gwarancją wyleczenia trądziku. Ala warto szukać takiego, który nie będzie się wahał przed zlecaniem dodatkowych badań i nie będzie się bał poprowadzić w ostateczności kuracji retinoidami - bo w czasie kiedy ja się leczyłam, było z tym trudno.
Też miałam z nią styczność, nie polecam Za to jeszcze odnośnie dr Elżakowskiej - zlecała mi badania bardzo często

Edytowane przez fableux
Czas edycji: 2013-11-11 o 13:44
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:56   #2048
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
O przepraszam, ja kupiłam 2 maseczki w saszetce
O Ty burżuju

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:50   #2049
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
a moze masz kotkA?
U znajomych na wsi jakoś w lipcu/sierpniu okociła się kotka i są maluchy do przygarnięcia także jeżeli jesteś zainteresowana kociakiem- pisz na PW. Czarne, czarno-białe. Płci nie pamiętam, ale były i kotki i kocurki. Sama mam kotkę od tej samej mamy urodzoną w zeszłym roku
Stary 2013-11-11, 17:16   #2050
LadyI
Zakorzenienie

Mogłybyście mi polecić jakąś kosmetyczkę, która zrobi mi ładnie akryl na paznokciach? Bez przedłużania Myślałam, że pójdę do Latającej Owcy, bo jest oferta na grouponie, ale poczytałam opinie i to chyba nie jest dobry pomysł
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:57   #2051
prowl
Raczkowanie

GG do prowl

Cytat:
Ja słyszałam, że dr Borzęcki jest bardzo dobrym dermatologiem ... Rok temu nawet próbowałam się do niego zapisać, ale na nfz już nie było miejsca, a prywatnie też musiałabym długo czekać.
dr Borzęckiego też zaliczyłam. Wg mnie ma bardzo agresywne metody, karze (każe?) twarz myć zwykłym mydłem, stosować taką mocno ściągającą papkę... Byłam kilka lat temu u niego, a w tym roku z zupełnie innym problemem poszłam do innego dermatologa w tej przychodni, gdzie on przyjmuje, akurat wszedł do gabinetu w czasie badania, no i cóż zwrócił również uwagę na moją twarz i pytał się czy stosowałam to, tamto - wszystko to samo co te kilka lat temu mi zalecał. Także metod nie zmienił.
Stary 2013-11-11, 18:24   #2052
myfavouritemilkshake13
Raczkowanie

A czy w tym nowym Douglasie jest może Essence?
myfavouritemilkshake13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:50   #2053
maueczarne
Raczkowanie

Ktoś tu o kotka pytał. Ja mam kotkę na tymczasie do oddania. Ładna szara szylkretka i meeega przytulanka
Stary 2013-11-11, 19:30   #2054
_Juliette_
Wtajemniczenie

Czy ktoś może niedawno wypełniał wniosek o wydanie prawa jazdy/wtórnika prawa jazdy? Czy wniosek był taki, jak w załącznikach? Bo nie wiem, czy jak pójdę z takim wypełnionym do urzędu, to będzie OK.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wniosek_prawo_jazdy-page-001.jpg (155,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wniosek_prawo_jazdy-page-002.jpg (158,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-11-11, 21:32   #2055
MsDomisiek
Raczkowanie

Ktoś pytał o hurtownię kosmetyczną...Tak na Jana Sawy 10/6 jest
Bonita - moja Pani ze szkoły od diagnostyki ją prowadzi
MsDomisiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 02:03   #2056
OliOli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sisisa Pokaż wiadomość
Gdzie najtaniej kupię kremy Sylveco?
Ja kupowałam w Mniszku na Zana, lekki krem brzozowy za 24,90.
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:17   #2057
fableux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Czy ktoś może niedawno wypełniał wniosek o wydanie prawa jazdy/wtórnika prawa jazdy? Czy wniosek był taki, jak w załącznikach? Bo nie wiem, czy jak pójdę z takim wypełnionym do urzędu, to będzie OK.
Taki sam wypełniałam we wrześniu o wydanie wtórnika
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:07   #2058
dziadostwo
Raczkowanie

Ktoś pisał o dermatologach. Mi pomogła doktor Roguś-Skorupska z 'Novita'. Polecam zajrzeć, można się zapisać w ramach NFZ lub prywatnie.
dziadostwo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:40   #2059
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Taki sam wypełniałam we wrześniu o wydanie wtórnika
Dziękuję Ci bardzo
Stary 2013-11-12, 12:41   #2060
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziadostwo Pokaż wiadomość
Ktoś pisał o dermatologach. Mi pomogła doktor Roguś-Skorupska z 'Novita'. Polecam zajrzeć, można się zapisać w ramach NFZ lub prywatnie.
A ja nie polecam. Sama słyszałam o tej pani dobre słowa, więc postanowiłam się zapisać. Miałam problem z łojotokiem. Zadzwoniłam (teraz nie będę pamiętać dat dokładnie, bo było to ze 2 lata temu) we wrześniu, po czym zapisy nas NFZ były na marzec następnego roku Niestety nie załapałam się Więc poszłam prywatnie.
Wizyta: weszłam, mówię, mam problem z łojotokiem. Pani dr nawet nie wstała z krzesła, pobieżnie spojrzała na włosy, powiedziała no tak, pobazgrała na kartce leki. I tak, zapłaciłam 100zł na wizytę + 2x tyle za leki, które nie pomogły...taaa... Ale może komuś innemu pomogła, nie neguję

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A pókim w wątku - warto się wybrać do nowej cz. Olimpu? Co tam właściwie jest?
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:55   #2061
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość

A pókim w wątku - warto się wybrać do nowej cz. Olimpu? Co tam właściwie jest?
hmm nie wiem
toys4us z zabawkami : fajne miejsce na zakup prezentu, chociaż uwaga porównywałam ceny z oferty zabawkowej w leclerku i są wyższe dla przykładu model do sklejania 9/15 ,33/55, zabawka jakaś 25/30

Kino masz Too Next wyprzedaży , duzo fajnych knajp chociaż ceny dla mnie są wysokie
polecam ci Yogoland pycha duze shejki
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:02   #2062
prowl
Raczkowanie

GG do prowl

Cytat:
Napisane przez dziadostwo Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się - żaden dermatolog mi nie pomógł, ale przynajmniej to leczenie u wszystkich jakośtam wyglądało, lepiej bądź gorzej, natomiast przestrzegam przed dr Krasowską!!! Po kilku miesiącach leczenia (które słabo działało) niestety namówiła mnie na peeling kwasem pirogronowym (chyba, już dokładnie nie pamiętam, w każdym razie jakiś mocny kwas). Impreza kosztowała pewnie z 200 zł, też już nie pamiętam, w każdym razie moja skóra ewidentnie źle to zniosła, tzn po SEKUNDZIE byłam czerwona, to przystawiła do mnie wentylator, żeby mnie chłodzić, a po moim błagalnym wołaniu, dosłownie po 5 sekundach zmyła mi to dziadostwo. Skutki całe szczęście nie były poważne, ale coś mi tu śmierdziało. Ona oczywiście mnie zapewniała, że wszystko ok, że kuracja będzie wspaniała.. haha.. Ponieważ chciałam kontynuować leczenie, poszłam po jakimś czasie drugi raz na ten zabieg za jej namową, że skóra za 2 razem już tak nie zareaguje sratatata.... I co - oczywiście było dokładnie to samo. Nie przeszkadzało jej to wziąć kaskę kolejny raz za zabieg, który mi nie służył, niestety za moją naiwność!! Ale już wtedy to była ostatnia wizyta u niej!

U Borzęckiego miałam natomiast mikrodermabrazję, którą przeprowadzała pani, która chyba nie miała o tym pojęcia - pojeździła mi trochę tym urządzonkiem, wzięła kasę i ok. ZERO efektów, ZERO złuszczenia, ogólnie NIC. Dopiero później wykonując zabieg u kosmetyczki zobaczyłam o co chodzi, że jest łuszczenie, działanie mikrodermabrazji, tylko trzeba umieć ją przeprowadzić.

Przepraszam za tyle jadu w moich postach o lekarzach, ale jestem na nich cięta, bo to taka nacja, że jak nie zapłacisz to nic się nie da zrobić, a jak widać, czasem nawet jak zapłacisz to nic z tego nie ma, oprócz napchanych kieszeni doktorka....
Stary 2013-11-12, 14:47   #2063
jamajcacity
Raczkowanie

http://allegro.pl/marsel-bokserka-bl...689001860.html
Hej, widziałyście może gdzieś na targu np na Ruskiej, bądź na tym nowym placu targowym takie bluzeczki? Ciekawi mnie jak z jakoscią, no i jesli miałabym mozliwość pojścia i pomacania to chętnie bym tak zrobiła zamiast zamawiac w ciemno.

Beauty is in the eye of the beholder.
jamajcacity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:48   #2064
Promyczek87
Raczkowanie

Cytat:
Ja słyszałam, że dr Borzęcki jest bardzo dobrym dermatologiem ... Rok temu nawet próbowałam się do niego zapisać, ale na nfz już nie było miejsca, a prywatnie też musiałabym długo czekać.

Słyszałam właśnie o nim, chciałam się do niego zapisać jakiś czas temu,ale w tym roku już do niego nie ma miejsc ani prywatnie ani na nfz, a ja nie mam czasu czekać...
Za odp dziękuję również: d0m1n1k4 , ruda3d, fdhgfhjhkghgfdh i prowl
Promyczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:26   #2065
Silence_
Zakorzenienie

Ponieważ narzekałyście, że w Douglasie drogo i żadnych promocji nie ma to tylko informuję, że dzisiaj od 19 do jutra do 7 rano jest rabat -20%. Kod: Noc

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:24   #2066
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
hmm nie wiem
toys4us z zabawkami : fajne miejsce na zakup prezentu, chociaż uwaga porównywałam ceny z oferty zabawkowej w leclerku i są wyższe dla przykładu model do sklejania 9/15 ,33/55, zabawka jakaś 25/30

Kino masz Too Next wyprzedaży , duzo fajnych knajp chociaż ceny dla mnie są wysokie
polecam ci Yogoland pycha duze shejki
Jeszcze Rossman i sklep Ziaji i tyle...
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:26   #2067
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
Napisane przez myfavouritemilkshake13 Pokaż wiadomość
A czy w tym nowym Douglasie jest może Essence?
nie
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:36   #2068
Maaguchaa
Raczkowanie

Gdzie TANIO kupie folie na wyswietlacz tele?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maaguchaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:57   #2069
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak jest ze zwrotami w River Island w Plazie? Chciałabym zwrócić buty (kupiłam je w niedzielę i wiem, że mam 5 dni na zwrot) i odzyskać pieniądze. Warto próbować?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:05   #2070
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez prowl Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się - żaden dermatolog mi nie pomógł, ale przynajmniej to leczenie u wszystkich jakośtam wyglądało, lepiej bądź gorzej, natomiast przestrzegam przed dr Krasowską!!! Po kilku miesiącach leczenia (które słabo działało) niestety namówiła mnie na peeling kwasem pirogronowym (chyba, już dokładnie nie pamiętam, w każdym razie jakiś mocny kwas). Impreza kosztowała pewnie z 200 zł, też już nie pamiętam, w każdym razie moja skóra ewidentnie źle to zniosła, tzn po SEKUNDZIE byłam czerwona, to przystawiła do mnie wentylator, żeby mnie chłodzić, a po moim błagalnym wołaniu, dosłownie po 5 sekundach zmyła mi to dziadostwo. Skutki całe szczęście nie były poważne, ale coś mi tu śmierdziało. Ona oczywiście mnie zapewniała, że wszystko ok, że kuracja będzie wspaniała.. haha.. Ponieważ chciałam kontynuować leczenie, poszłam po jakimś czasie drugi raz na ten zabieg za jej namową, że skóra za 2 razem już tak nie zareaguje sratatata.... I co - oczywiście było dokładnie to samo. Nie przeszkadzało jej to wziąć kaskę kolejny raz za zabieg, który mi nie służył, niestety za moją naiwność!! Ale już wtedy to była ostatnia wizyta u niej!

U Borzęckiego miałam natomiast mikrodermabrazję, którą przeprowadzała pani, która chyba nie miała o tym pojęcia - pojeździła mi trochę tym urządzonkiem, wzięła kasę i ok. ZERO efektów, ZERO złuszczenia, ogólnie NIC. Dopiero później wykonując zabieg u kosmetyczki zobaczyłam o co chodzi, że jest łuszczenie, działanie mikrodermabrazji, tylko trzeba umieć ją przeprowadzić.

Przepraszam za tyle jadu w moich postach o lekarzach, ale jestem na nich cięta, bo to taka nacja, że jak nie zapłacisz to nic się nie da zrobić, a jak widać, czasem nawet jak zapłacisz to nic z tego nie ma, oprócz napchanych kieszeni doktorka....
Mnie natomiast dr Krasowska bardzo pomogła. Miałam zniszczoną skórę twarzy bardzo mocnymi sterydami, posterydowe zapalenie skóry. Kuracja trwała 2 miesiące bez przerwy i wyszłam z tego, teraz nie ma śladu, a skóra na twarzy mi pękała, budziłam się przylepiona na krew do poduszki. (wybaczcie obrazowość opisu ).
Z drugiej jednak strony jak prosiłam o leki na skórę głowy na bazie innej, niż glicerynowa, bo w zimie nie chcę myć głowy rano, a wieczorem, to nie chciała ich zmienić. Także ogólnie ja jestem na tak co do dr Krasowskiej
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości