|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Charlizz, ale cudownie, gratulacje dla siostry!!!
![]() Moj spal 3godziny!!!!!!!! Od 13.20 do 16.20. Wczesniej 10 do 10.40. BLOGERKO i tu pytanie, bo stosujesz sie do zasad z tej ksiazki, czy po maks poltorej godz wybudzasz Boryska? Czy dajesz mu sie wyspac? Ja do tej pory wybudzalam, ale dzisiaj do poludnia mlody mi dal taka szkole zycia, ze dalam mu sie wyspac, pewnie w nocy bede zalowc:P I sto lat dla Borysiatka ![]() Lenova, moj juz od dawna w spacerowce, przestaje karmic i za jakis czas podaje to samo danie, jak wyje za zabawka to zabawiam go czym innym ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Nauczylam babla dawac buzi dostaje mega mokrego slimaka w policzek takie to cudowne Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pytań. 1. daje zabawkę, zajmie się i zje ![]() 2.nie zdarzyło mi się ![]() 3.nie 4.hm chyba tez mi się nie zdarzyło, jedyne co zabieram to pilota czy telefon, jest płacz ale odwracam uwagę i zapomina. Nawet nie płacz a stękanie;p
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie robie Amelce zapas zupek, nie mam silyyyyyyyyyyyyyy. ja chce spać!
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 - nie 4 - nie oddaję, mówię, że nie wolno, pokazuję cos innego
|
|
#2766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
nadrabiam... śliczny bąbel!!! Buziaczki od cioci! Cytat:
"szczescie" w nieszczesciu ze dzieci masz obok siebie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super wygladasz! brawa dla T. śliczna Blaneczka! |
|||||
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie po tych 6 O
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz... Usnął przy butli. A po jedzeniu miałam zamiar go ubrać już w piżamke bo przewidywałam wcześniejsze odpłynięcie,ale nie aż tak szybkie
Próbowałam teraz podać obiadek bo w południe trochę mi się poszypliły plany. Odmówił. Kaszki rano też nie zjadł i jogurciku też nie. W ogóle dziś ma focha na łyżeczke. Aaa jeszcze przy temacie kaszek. Nie zje żadnej oprócz truskawkowej z Nestle. Myślałam że to przypadek ale okazało się że tylko ją wielbi nad życie. Teraz mam malinową z Nestle bo truskawki nie było i nie je Coś jeszcze miałam pisać... Aaa pytania. Jeżeli nie chce obiadku a mam czas i możliwość to daje coś innego. Jeżeli nie chce czegoś innego a powinien zjeść to robię mleko. Dziś tak było ![]() Gondoli nie używam od kiedy mały zaczął być ciekawy świata (czyt. Zaczął się podnosić). Co do zabawki w stylu telefonu czy pilota... Daje do zabawy jak zmieniam pampersa-inaczej się nie da potem sam wyrzuca jak może już iść.No i jak nie chce jeść i wstaje w krzesełku (a robi to ostatnio często ) to albo go zajmuje zabawkami które i tak wyrzuca,albo karmie na stojąco albo się poddaje.
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova,
jak moja nie chce jeść to często je na kolanach u mnie, gondoli nie używamy już z 5 m-cy, jak jej nie pozwalam czegoś zabrać to nie i już, najwyżej popłacze chwilę, dam co innego i zapomina
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova:
1. Młoda mi z krzesełka nie wychodzi, a i tak najczęściej karmię na kolanach. 2. Nie znam tematu... ![]() 3. Nigdy nie używałam ![]() 4. Pokazuję co innego. |
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzi na to, że albo ja jestem złą matką albo moje dziecko jest niereformowalne
![]() Namiętnie nie daje się nakarmić w foteliku, chce wychodzić, płaczę, stęka, na kolanach nie daje się nakarmić bo wszystkiego chce dotknąć . Więc się poddaje i biegam za nią ( a miałam tego nie robić) albo przestaje karmić w efekcie w nocy się budzi bo w ciągu dnia nie dojadła. ![]() W ogóle moje obżarte niegdyś dziecko ostatnio apetytu nie ma,albo po prostu nie ma czasu na jedzenie bo przecież trzeba "biegać" O gondolę pytałam bo jakiś miesiąc temu spotkałam kobietę z dzieckiem. Zagadała do mnie .okazało sie ze jej corka tez ze stycznia ,naubierana była ze ho ho a wczoraj znów ja widziałam i nadal w gondoli jeż byładza, a to nie jakiś czołg tylko mały zgrabny wózeczek coś a'la xlander a ta dziewczynka całkiem spora. Moja Blanka to by dawno juz z tej gondoli wyfrunęła |
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43676372]Nie chwaliłam się wam
muffinki robiłam wczoraj, brakło mi papilotek [/QUOTE] hihi, pomyslowa kobitka z Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
evel, tiaa ciąża;p :p nie nie nie nie;p
ale ostatniooo taka niewyspana chodzę;p np dzis od 4.30 nie spie ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
a złą;p no coś Ty oszalałaś chyba ten Blanek tak ma widocznie;p zrobiłam Amelce zupki;> 34 słoiczki
|
|
|
#2776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glowke myje przy kazdej kapieli, czyli co dwa dni. Tym samym zelem co cale cialko, czyli BD niebieski zazwyczaj (teraz Mustela). Cytat:
Cytat:
![]() Lenova odnosnie Twoich pytan: 1,2 - nie zdarza sie raczej 3 - nie uzywam 4 - zabieram i daje cos innego albo zabawiam robiac z siebie niewiadomo co. Cytat:
![]() Malo mnie dzis, bo jakos dola zalapalam... Bylismy dzis na wizycie w osrodku rehabilitacji - u psychologa... Potem moze Wam posmece jak jęczydlo zasnie. |
||||
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
taką mam za☠☠☠i.aszczą skrobaczkę ceramiczną, że mi się za dużo obrało warzywek i szkoda by było zmarnować. ![]() ![]()
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to samo pomyslałam
|
|
#2780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawijko! ![]() Hania mi w końcu pić zaczęła
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-11-12 o 18:50 |
|||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Szok, pierwszy raz chyba nie zdążymy wykończyć wątku w miesiąc
A ja od wczoraj jakiegoś dołka mam... Pogodo, ludzie, głupie myśli - gińcie |
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
charlizz - gratulacje dla siostry
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Lenova - ale jak przerwą ciąże? :O W jakim sensie.PS. Ja tez mialam wg mojego lekarza bardzo maly brzuch i malo tyłam, mimo ze Borys systematycznie przybierał na wadze, nie urodzil sie jakims kolosem ale z wizyty na wizte wazyl coraz wiecej i bylo widac zed ten przyrost jest. No ale moj ginekolog tez mnie pol cioazy stresowal tym ze podejrzewa hypotrofie, pozniej kazal mi juz na usg co tydzien przyjezdzac.
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, moja to jedynie cyca chce pic, mało co wody czy soczku....
o tak, zgadzam się.
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do wybudzania, kurde, mi Borys nigdy nie spal dluzej niz 1.5 godziny, Raz jedynie na poczatku stosowania tej metody byl tak wyemczony ze spal prawie 2 i go obudzilam. Ale zauwazylam ze jak wybudzam go po godzinie, godzinie 15 minutach to jest duzo lpeiej niz jak pozwalam mu spac tyle ile chce.
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam to dobra godzinę temu
![]() ...No i nie naspał długo bo odbić mu się chciało i się wybudził. Ale zawsze to pół godziny... Przebrałam a teraz łobuzuje. Mąż jak na złość w takich sytuacjach pracuje dłużej >mąż zdążył już wrócić <Lenova-a dajże spokój. Myślisz że ja za Oskarem z miseczką nie ganiałam? Nie zajmowałam go tylko żeby zjadł? Niestety ale tak,żyje? Żyje. Już nie ganiam bo nie czuje napięcia że musi zjeść(już w tej chwili). Będzie chciał to się upomni. Bez nerwów
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, moze to jest przejsciowe! ja od zawsze biegam z Borysem karmiac go butelka, da mi posiedziec chwile i nie chce jesc, wiec wstaje i musze z nim chodzic. Lyzeczka tez na poczatku karmilam "biegajac" po domu. Mniejsza o to, ze to bylo bardfzi niewygodne, ze rece mnie bolaly, on sie wyrywal, ale w calym domu byl syf! Na szczescie od jakiegos czasu przyzwyczaja sie do karmienia w fotyeliku, czasem jak widze ze juz sie wyrywa daje mu jakies zabawki, albo pokazuje ksiazeczke, grunt ze nie msuze juz tyle biegac ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Deli - szczerze to ja juz sama nie wiem, kazalam mojemu gin wpisac w karte 53 kg, bo wydawalo mi sie ze tyle przed ciaza wazylam Przytylam do 58 / 59 kg. W szpitalu wazylam juz niecale 54. A jak brzuch zszedl to waga mi spadla do 49. Obecnie waze cos kolo 52.Ciezko mi powiedziec ile dokladnie przytylam bo ja dosc pozno dowiedzialam sie o ciazy i nie wiem czy ta waga ktora mi sie wydawala przed ciazowa byla faktyczie taka, czy moze wazylam duzo mniej. Przed ciaza jakos nie wazylam sie zbyt czesto.
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy sie dowiedzialas ![]() ![]() ja to dopiero bomba byłam ;]
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Blogerko - a jak waga Boryska? Ile teraz wazy? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

dostaje mega mokrego slimaka w policzek 

Oni są w UK i tam za bardzo to się jakoś nie spinają z tym i ja nie wiem jak im pomóc kurczę ;/ 

a przecież w piątek byłam u lekarza i wsio dobrze i czysto 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
potem sam wyrzuca jak może już iść.

hihi, pomyslowa kobitka z Ciebie
Jakoś mnien a sentymenty wzięło, szybko to zleciało, ale często nie było łatwo, więc cieszę się, że mam już takiego duzego i mądrego synka
2h a ona dalej się broni przed snem, w koncu biore ją trochę na siłę, bo znowu płacze, oczy wyciera i usypiam kołysząc....muszę coś pokombinować z tym, może ma to jakiś marginalny wpływ na pozniejszy sen
[COLOR="Silver"]