|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
To chyba też taką zakupię. Dzięki
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Zapisałam nazwę, będę mieć go na uwadzę. Dzięki
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany- duże te bąble? współczuję bo to bardzo bolesne.
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Niektóre takie dość duże, ale gorzej że po wewnętrznej stronie dłoni i teraz ciężko coś chwycić. Wczoraj mąż zapomniał i mnie chciał za rękę chwycić to dopiero miałam atrakcje
Taka jakaś niezdarna się zrobiłam w tej ciąży...
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczenie ma tez wielkość główki dziecka i jego brzuszka. Tzn jeśli brzuszek jest większy niz główka to to tez jest wskazanie do cc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Ja w ciazy byłam masakrycznie rozkojarzona i zapomniałam wiele rzeczy. Niestety po porodzie nie minęło ;( Aaa i muszę Wam powiedziec ze w ciazy używałam Palmersa i nie miałam zadnych rozstępów i teraz HIT! Wyszedł mi jeden po porodzie!! Jakby co mustela ma krem punktowy na rozstępy do używania po ciazy. Kupiłam i bede używać wiec dam znać czy działa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłam przed chwilą biały makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i szynką! Popiłam 3 dużymi łykami coli :P Fakt, że ilość jak dla ptaszka, bo wszystko zmieściło się na spodku od filiżanki, ale cukier pewnie podbije do nieba
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-12 o 20:47 |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Aa i trzymam kciuki za kukurydziana!!
Mam nadzieje ze dadzą jej co trzeba i bedzie oki. A wiadomo jak tam Dorotka?? Jutro mam spotkanie z neonatologiem odnosnie szczepień Dominika. Mam mega mentlik w głowie w tej kwestii. A z historii porodowych to dziewczyny opowiadały ze dobrze mieć swoją ulubiona muzyczne bo lepiej sie rodzi. W sensie ze piosenki które znamy i lubimy odwracają uwagę. No i dla śmiechu: w naszej "mleczarni" czyli tam gdzie odciążamy pokarm notorycznie oglądamy teledysk do piosenki " my Słowianie" gdzie urodziwe dziewczyny ubijają śmietanę czy inne mleczne cuda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=souris5;43686029]Niektóre takie dość duże, ale gorzej że po wewnętrznej stronie dłoni i teraz ciężko coś chwycić. Wczoraj mąż zapomniał i mnie chciał za rękę chwycić to dopiero miałam atrakcje
Taka jakaś niezdarna się zrobiłam w ...Polecam dermazin na oparzenia. A czapeczka najmniejsza 36 na noworodka, można pod spod bawełniane włożyć. |
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Makaron i sos śmietanowy to już grzech w naszym przypadku ale co dopiero Cola? ? ? !!!! Ty terrorystko ![]() Daj znać jak wysoki cukier po takim mixie p.s. Ja po kromce chleba z mąką pszenną mam 108 a co dopiero bym miała po takiej przekąsce jaką Ty sobie zafundowałaś ... zwariowana Ty!
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-12 o 20:58 |
|
|
|
|
#4450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to tak jak z patrzeniem na wodospad i chce się siusiu, tutaj patrzycie na mleko i cudownie leci To pewnie też i ja pozostanę niezdarą jak już urodzę (a pamiętasz jak miałyśmy robić imprezę na porodówce w P-ń? ) chociaż ja zawsze byłam troche "roztrzepana" jak mówiła mi nauczycielka z podstawówki.Dzięki, wczoraj pod ręką miałam tylko żel na oparzenia posłoneczne
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-12 o 21:02 |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to skubaniec jaki! tyle czasu się ukrywał! Smaruj go zawzięcie niech ucieka
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki Super dokładny kalendarz ciąży. Oprócz dokładnego dnia ciąży, wskazuje także w którym tc było lub będzie się danego dnia itd.
Można sobie dzieki temu zaplanować co nie co i sprawdzić. Polecam: http://www.turkusowy.pl/kobieta/ciaz...-i-porodu.html
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz imprezujemy w mleczarni popijamy spirytusik do odkarzania , przegryzamy gaziki sterylne i słuchamy muzyczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4454 |
|
Gang Iren
|
Mialam przy Eryku rozmiar "newborn" (i takie tez teraz kupilam) i odpowiadalo to 36 rozmiarowi glowki.
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Motyla noga! 21 godzina a ja już jestem śpiąca jakby była północ. Wszystko przez moich sąsiadów mieszkających nad nami, którzy wzięli się za remont i od samego rana (godz 7:00) wiercą w ścianach, stukałą, pukają i spać nie dają <masakra>.......
I jak tu się wyspać przed porodem? ![]() Jak nie dolegliwości to sąsiedzi człowiekowi spać nie dadzą <ech> .... ![]() ![]() ![]() p.s. Czy któraś z Was w ciazy miała doczynienia z malowaniem ścian Dulux`em? - zastanawiam się czy ma mocny zapach, bo jutro zaczynamy malowanie pokoiku i nie wiem czy mogę być przy tym czy uciekać żeby tego nie wąchać ???
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny. Podczytuje Was regularnie, ale mam klopot z pisaniem. Nadal jestem na patologii. Z soboty na nidziele dostalam skurczy. Podlaczyli mi ktg i podali na 48h kroplowke z fenoterolem. Pomoglo i na razie sytuacja opanowana. Mam nadzieje, ze w tym tygodniu wyjde do domu. Musze jednak lezec, by nie powtorzylo sie krwawienie z lozyska. Trzymajcie kciuki, bo jutro mam miec badanie na samolocie i ma byc wynik posiewu. A zdecydowanie starczy mi juz ciazowych atrakcji.
Nie odpisuje kazdej z osobna, ale przeciez wiecie, ze zycze Wam jak najlepiej. Trzymam kciuki za kukurydziana i wszyskie potrzebujace. Sciskam smutaski. Nie moge doczekac sie kiedy bede mogla pisac z Wami z laptopa. Dobrej nocy dziewczyny. Ciesze sie, ze jestescie |
|
|
|
#4457 | |
|
Rozeznanie
|
Po prostu w szpitalu na Lubartowskiej są najgorsze warunki lokalowe - sale po 6 kobiet, brak możliwości wizyt na sali (zresztą wcale się nie dziwię, skoro leży się po tyle osób), brak jakiejś sali właśnie na takie wizyty - można postać sobie co najwyżej na korytarzu. Za to jeśli komuś zależy na załatwieniu cc bez wyraźnych wskazań to tam najłatwiej - nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu ponad 40 % to były porody cc. Podobno taka polityka szpitala. I trzymają krótko po porodzie - nawet jeśli jest to cc. Jeśli mój lekarz prowadzący pracowałby w tym szpitalu to pewnie bym się zdecydowała, ale innych powodów nie widzę - tym bardziej, że wybór szpitali jest.
A z ciekawostek to bratowa rodziła tam dokładnie rok temu i leżała na sali z dziewczyną, u której stwierdzili zapalenie piersi - kazali jej leżeć z cyckami na wierzchu non stop i wietrzyć. Tam co prawda i tak nie ma wizyt w pokojach, ale nie wiem jak bardzo musiałoby mnie boleć żebym zaakceptowała coś takiego. Cytat:
Ooooooooo, fajne, dzięki. Tylko pomyliłam się przy wpisywaniu roku i wyszło mi że jestem w ciąży od 78 tygodni ![]() Amberella przesyłam buziaki i przytulaski
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-11-12 o 21:25 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Gang Iren
|
Moj Kacperek niewiele sie rusza od nocy,ale staram sie nie swirowac,bo jakies tam ruchy sa.
Jutro ide do poloznej,jak sie nie rozrusza porzadnie do tego czasu to jej wspomne. Poza tym coraz bardziej czuje sie zmeczona,z kazda kolejna noca jest gorzej,bo moje zmeczenie sie poglebia. Przez to jestem ciagle rozdrazniona i nie mam na nic sily. Zle mi ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Amberella trzymaj sie
|
#4459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaaale spoko za 3 m-ce jej się odwdzięczymy a raczej nasza latorośl
|
|
|
|
|
#4460 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs taka ciekawostka o ciąży |
|
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Ambrella oby wszystko było dobrze.
Gosia zrób sobie kąpiel z piana, pomaluj pazurki i poloz się wcześniej, a jutro wstaniesz w lepszym nastroju. ![]() 31 t 2d i 2 mce do rozwiązania
|
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale to w takim razie kiedy sie określa ta wagę i wielkość dziecka do porodu? Podczas tego usg, które jest do 32 tygodnia czy pózniej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Tak was czytam i ja kupiłam czapeczkę z H&M ale ona jest 50( chociaż jakaś naprawdę duża nie jest ) czyli za duża pewnie będzie
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazało mi jeszcze inną datę niż dotychczas mi mówiono
|
|
|
#4466 | |
|
Rozeznanie
|
demonyianioly - gratuluję obrony, zuch dziewczyna
też powinnam się zabrać za swoją pracę, absolutorium zrobiłam 1,5 roku temu, jak się nie wybronię do czerwca, to mi przepadną 2 lata dziergania na magisterce... później, żeby zostać magazynierem będę musiała od nowa zaliczać całe 2 lata... na samą myśl dostaję białej gorączki. Ale na myśl o pisaniu mgrki też jej dostaję :ryczy: Amberella - 3maj się dzielnie i daj później znać jak wrażenia "z pobytu". W czwartek mam zajęcia w Bocianku, możliwe, że nas zabiorą na I piętro, żeby pokazać porodówkę 3osobową, jeśli akurat żadna nie będzie rodziła... Switezianka_23 kciuki za Was, mam nadzieję, że oboje czujecie się dobrze! Muminek1991 - Gratulacje żonko! ![]() ![]() Hosenka* - za Ciebie także kciuki i moc pozytywnej energii. macierzyństwo niektórym z nas szybko daje do wiwatu i gołym okiem widać, że to jednak masa poświęceń ![]() Cytat:
http://hurtownia.cw-p.pl/produkt/924...ALUMINIUM.html w porównaniu z innymi dostępnymi w sklepie (a mieli ich wystawionych naprawdę sporo), było najstabilniejsze i najsolidniejsze. Natomiast pamiętam, że Lolita polecała jakąś inną markę, ale nie pamiętam jaką.
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
malowałam całe mieszkanie Duluxem i ostatnio też Duluxem. Śmierdzi jak każda inna farba choc moim zdaniem zapach szybko wietrzeje. Jak możesz to po prostu zamknij malowany pokój i otwórz tam okno- powinno pomóc
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj znowu świrowałam z ruchami. Nie wiem czy to już ten czas, kiedy dziecko mniej się rusza? Na szczęście wieczorem Mały dał czadu.
|
|
#4469 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Raczej bedzie duza. Moj Eryk ma poltora roku i nosi rozmiar 48 teraz...
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

16.06.2012

Może to tak jak z patrzeniem na wodospad i chce się siusiu, tutaj patrzycie na mleko i cudownie leci