|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Hej
![]() Ja jadę dalej na zrobionym psikaczu olejowym - świetnie sprawdza się w podróży Skoczyłam też do hebe w bonarce i kupiłam kallos latte - teraz już wiem o czym była mowa jak czytałam "specyficzny zapach" i mocno się trzyma na włosach, przy okazji zgarnełam też maskę glorii i fioletowy psikacz gliss kura ale obu jeszcze nie testowałam.Za to dalej myje włosy facelle i jestem zachwycona
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Hej
a ja znowu tylko podczytywałam i nic nie pisałam bo zupełnie nie mam czasu słuchajcie znalazłam wreszcie swój odżywkowy ideał, czyli balsam z DeBy Jak zabezpieczacie włosy na basenie? Nakładacie olej? Bo zawsze mam taką zagwostkę co tu zrobić ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
hej kobitki
![]() Mam pytanie do Was o kozieradkę? Stosujecie? jakie macie doświadczenia i efekty? ![]() Właśnie się zastanawiam bo skończyłam jantar i chciałabym przez 1-2 miesiące poużywać czegoś innego. Mierzyłam włosy. Przyrost w porównaniem z tamtego miesiąca prawie 3 cm.
|
#2194 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
dawno nie pisałam, ale śledziłem na bieżąco. Z nowości u mnie - szampon Bioxsine (skusiłam się za namową jednej z włosomaniaczek Musze się pochwalić moimi wczorajszymi włosami, a mianowicie zrobiłam maskę nafta (kocham, teraz to mój numer 1
|
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tez Deba sprawdza sie super
![]() Mam mala zagwostke. Bo jesli uzyje silikonow (w jakiejkolwiek postaci) na wlosach nie umytych sls albo umyje je pozniej jakims lagodnym i na to dam bezsilikonowa to mam przyklap. I nie wiem, czy lepiej zrezygnowac z silikonow czy calkowicie przerzucic sie na szampony rypacze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widze już baby hair ja z kolei po kozieradce chce wypróbować Jantar czy będa lepsze efekty
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast u mnie niewiele poradził na wypadanie. Może kozieradka będzie lepsza
|
|
#2200 |
|
Uzależnienie
|
Tak
Miałam w domu a w wielu blogach ta nazwa powracała jak bumerang bardzo zachwalana, wahałam się no ale w końcu spróbowałam
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej dawno mnie tu nie było, ale grzecznie nadrobiłam wszystkie posty ![]() a włosowo to przed chwilą wypiłam skrzypokrzywę, łykam cp już od prawie 3 tygodni, siedzę właśnie z sesą na skalpie, olejem winogronowym na długości + bingo drożdżowe. Od dwóch tygodni wcieram Jantar w skalp, strasznie szybko mi on ubywa, przelałam do butelki z atomizerem i psikam co wieczór. Czasami używam TT. Kusi mnie podcięcie włosów, mam dużo białych kuleczek ale nie na końcówkach bo one są ładne tylko wyżej na krótszych włosach i mam dylemat bo nie wiem co z nimi zrobić. Obiecałam sobie, że pójdę do fryzjera dopiero przed Sylwestrem i chcę dotrzymać tej obietnicy. Pisałam Wam ostatnio, że kupiłam maskę elseve total repair 5 i po pierwszym teście jestem nią zachwycona, nie pamiętam kiedy włosy były ostatnio tak miękkie, dzisiaj wyrypię Seboradinem i znowu będę ją testować jutro idę na praktyki, później od 14-17 zajęcia, a w czwartek jest u mnie TŻ na obiedzie więc jak wrócę z uczelni to będę coś pichcić, chyba jogusie zrobię
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-11-12 o 18:19 |
|
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycie włosów płynem do higieny intymnej? Chyba też muszę spróbować
![]() Lepiej nałożyć maskę z drożdży czy olej? Bo obie te rzeczy nakłada się na włosy przed ich myciem? |
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Po szkole zrobiłam zdjęcia dzisiejszych włosów(pierwsze dwa zdjęcia), przepraszam za "fale dunaju" na nich ale to po kucyku zostało oraz zrzuciłam z telefonu zdjęcie po masce GK oil nutritive(trzecie zdjęcie), wiem że zdjęcie z lampą ale i tak jak na moje włosy to mocno się po niej błyszczą! Aktualizacje włosów "od tyłu" dodam na początku grudnia, postanowiłam że co dwa miesiące będę takie robić i wrzucać do mojego albumu ze zdjęciami, po miesiącu nie wiele było by widać przyrost
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm maskę z drożdży chyba można także nałożyć po myciu Kusi mnie domowa wersja tej maski, kiedyś się skuszę![]() Cytat:
Też mam taki problem z rozdającymi się końcówkami na długości (u mnie spowodowane pozostałościami po pasemkach robionych rozjaśniaczem)... Mi także często @ robi na złość i przychodzi wtedy kiedy nie trzeba
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam zdjęcie moich włosów sprzed bardzo, bardzo dawna, jeszcze zanim wpadłam we włosomaniactwo. To dopiero była masakra
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Olej przed, maskę po lub przed. Ale przy zniszczonych włosach lub nie niskoporowatych lepiej i nałożyć po myciu. |
|||
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ja lubię eksperymenty, ale z tym płynem do higieny intymnej to raczej się nie odważę
![]() Dla mnie nawet mycie odżywką jest dziwne i wolę swoim włosom takich wrażeń nie dostarczać. A tak z ciekawości - ciekawe kto to wymyślił z tym Facelle do włosów ?
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Tak, wiem, ze pewnie nie domywa. Ale nie wazne czy szoruje lekko, przepisowo tylko skore glowy, czy jade ostro po wlosach jak nie pojade rypaczem to po silikonach przyklap...
Wiem, ze mozna niby zabezpieczac same konce, ale kurcze, moje wlosy maja po 10-15 cm... wiec ciezko nalozyc cos na same konce jak te konce sa na calej glowie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2212 |
|
Uzależnienie
|
Ktoś po prostu przeczytał skład - facelle jest polecane jako łagodny szampon do codziennego mycia bez sls i u mnie sprawdza się super, milion razy lepiej niz BD, który robił mi siano z włosów i jeszcze gorszą masakrę na skórze głowy, którą potem musiałam leczyć.
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Chcicłabym do was dołączyć. Jestem początkującą wlosomaniaczką. Moją przygodę z dbaniem o włosy rozpoczęłam od czerwca. Na razie jeszcze nie widać oszałamiających efektów ale na pewno jest lepiej. Dla mnie najtrudniejszym zadaniem w całym dbaniu o włosy było odstawienie prostownicy ale udało mi się włosy prostuję może raz na miesiąc przy większej okazji ![]() Ciągle nie mogę poradzić sobie z puszącymi włosami, odstaje wiele kosmyków, jak temu zaradzić?
|
|
|
|
#2214 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Nakładałam olej lniany, sezaomowy ale po żadnym z nich nie zauważyłam żadnego efektu wow. W dodatku musiałam zrezygnować z olei bo zaczęły mi po nich strasznie wypadać włosy
Teraz używam tylko masek, na zmiany albo mieszam. Mam bingo drożdżowe, z glinką, biovax z olejami, joanna z olejkiem arganowym, baleza professional taka czarna, Najlepsze efekty widzę po użyciu nafty z jakąs maseczką Ale nic mi nie pomaga na te sterczące włoski A no i od jakiegoś tygodnia zaczęłam stosować kozieradkę ale nie nakładam jej codziennie Dodam, że wlosy mam bardzo suche i nie bardzo przepadają za proteinami :/ |
|
|
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witamy
|
|
#2217 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o oleje to moja rada - nie nakładaj na skóre głowy, ale nie rezygnuj, jeśli te dwa Ci nie podpasowały szukaj innych - może kokosowy, z pestek winogron? Może olejki do włosów z GP, albo BDfM? Stosujesz odżywki przed myciem? Używasz odpowiedniego szamponu?
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratunku!!
Tak to z chłopami właśnie. Pojechał do sklepu, mówię żeby kupił kozieradkę. No i kupił - w kapsułkach ![]() zażywała któraś? działa tak samo? po co czytam w goglach że działa na powiększenie biustu a ja już swojego nie chcę powiększać Rozwaliłam tą jedną kapsułkę i w środku jest ten proszek.....
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olei nie nakładałam na skalp ale i tak leciały... Nakładałam też z GP z olejkiem arganowym i BDFM też kiedyś stosowałam ale po żadnym nie widzialam jakiś efektów Jako szamponu na co dzień używam Babydream dla dzieci a raz na tydzień lub 2 barwę. Teraz zaczełam na co dzien stosować szampon z balei i tez jest całkiem fajny. Z tego co kiedyś określały mi dziewczyny z włosomaniaczego wątku to mam włosy wysokoporowe więc boję się trochę próbowac oleju kokosowego... Myślałam właśnie żeby zakupić olej z pestek winogron albo ten z alterry Zauważyłam, że od długiego czasu nie stosuje silikonów, może jednak powinnam i one by trochę przygładziły te moje włosy, co myślicie? |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o oleje to jeśli nie nakładałas na skalp to wg mnie nie w nich tkwiła wina za wypadanie, bo raczej nie mogły działać na skórę głowy telepatycznie może zbiegło to się z czymś w czasie i oleje zostały przypadkowo oskarżone.A laminowania jesli masz ochotę to spróbuj, tylko wtedy się dowiesz czy Ci pasuje
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

i mocno się trzyma na włosach, przy okazji zgarnełam też maskę glorii i fioletowy psikacz gliss kura ale obu jeszcze nie testowałam.

słuchajcie znalazłam wreszcie swój odżywkowy ideał, czyli balsam z DeBy 

dawno nie pisałam, ale śledziłem na bieżąco.

Kusi mnie domowa wersja tej maski, kiedyś się skuszę