|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
ale to też dlatego że wszystkie ciotki, babcie i wujkowie koniecznie garnkami nas chcieli zarzucić, a my już razem mieszkamy ładnych parę lat, sprzętu się "dorobiliśmy" więc pewnie i tak byśmy spieniężyli te wszystkie garnki :p a dziwiłam się koleżance, która swojemu chrześniakowi na komunię kupowała laptopa za 4tys. Cytat:
![]() może jak zaczniesz angielski to będziesz się czuła pewniej z tym językiem i będziesz mogła odpowiadać na ogłoszenia, na które bałaś się do tej pory. musisz myśleć pozytywnie, bo inaczej sama sobie będziesz szkodzić |
||
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po ścianach chodziłam z bólu.
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Daję znać po pierwszych dniach pracy.
Sajgon, bo obowiązków milion. Robię od gońca przez sekretarkę, recepcjonistkę, sprzątaczkę, urzędniczkę po księgową. ![]() Ale lubię to, choć stres jest, bo atmosfera bywa zmienna, wiadomo, zależy od natłoku zadań i projektów. Umowa podpisana i dalej lecę, po pierwszym tygodniu ocenię jak dałam sobie radę.
|
#3155 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
glupio to zabrzmi ale sa rzeczy wazniejsze niz praca i sa nia zdrowie i milosc ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ja od psycholog dostałam wręcz nakaz wychodzenia z domu bo stwierdziła że się rozmemłałam i jutro idę do niepełnosprawnych piec z nimi rogaliki na kiermasz - 500 sztuk
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- lazda BandytkaD Ja dałam swojemu chrześniakowi kasę. Jego rodzice teraz potrzebują kasy na niego, więc uznałam to za lepszą rzecz. Chociaż dla mnie takie łańcuszki , świeca i inne bzdety komunijne i chrztowe nie mają kompletnie znaczenia. Z perspektywy czasu wiem, że wolałabym rower dostać niż jakiś złoty łańcuszek, który sprzedałam na wagę Takie rzeczy nie mają dla mnie znaczenia, bom ateistka.
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od razu powiem, że ja żadnego krzyżyka wisiorka nie kupiłam, a wiem, że jak to dziewczynka, to pewnie będzie kiedyś nosić (ja swoje noszę). Na komunie to już ja pieniądze dostałam, a nie moi rodzice więc mogłam wtedy sobie za to kupić co chciałam i inna jest sytuacja jak wiesz, że rodzina jest w potrzebie. Akurat ci co nas prosili o pieniądze to raczej na forsie śpią :p |
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43687973]kluska gratuluje¡¡!!!
glupio to zabrzmi ale sa rzeczy wazniejsze niz praca i sa nia zdrowie i milosc [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-11-12 o 23:20 |
||
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Czytalam, ze kilka dziewczyn szuka pracy w sklepach odziezowych w galeriach. Od siebie moge dodac, zeby skladac CV nie tylko do tych, na ktorych witrynie czy przy kasie jest ogloszenie ze kogos szukaja, ale rowniez do takich, gdzie tego ogloszenia nie ma... Potem jesli potrzebuja kogos to, czesto wybieraja z tych CV, ktore juz maja a nie wywieszaja ogloszenia i jest wieszka szansa dostania sie
|
|
#3161 |
|
Konto usunięte
|
jade do biura. godzine wczesniej. kupa roboty. jestem wykonczona. nie mam sily po powrocie na nic.
nouvelle ja wczoraj poszlam na ciuchowe lowy :-D |
|
|
|
#3162 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja się wciąż wybieram na ciuchowe łowy bo jak są dni z dress code to czuję się okropnie :P
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to jednak zalezy od stomatologa i znieczulenia
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki powracam do Was jako nadal bezrobotna
![]() Z tą fundacją raczej nic nie wyjdzie, mamy 1 dziecko na 50 osób. Kursy mają się zaczynać 15 listopada. Co ciekawe zarobki jakie pisałam (1750 zł), ale wynajęcie lokalu to minimum 500 zł z opłatami za prąd, opłaty licznikowe. Czyli na czysto zostaje ok. 1200 zł. Koszt szkolenia to 250 zł . Lokal trzeba dostosowywać, nie wiadomo czy fundacja da na to pieniądze, bo ze swojego nie zamierzam dokładać. A trzeba wyposażyć łazienki, kuchnie i pokój. Doradźcie mi co Wy byście zrobiły na moim miejscu: -Czy zaryzykować i mieć pracę nawet za to 1200 zł, - czy szukać innej pracy (szukam już 2 lata, nie licząc stażu 7 miesięcy) |
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Jeju, jak ja bym chciała musieć chodzić na łowy ciuchowe do pracy
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
to samo pomyślałam
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Hej w ten kolejny nudny dzień, nic mi się nie chce ,byłam po pieczywo i leze przed tv ,do tego szaro buro ,za długa ta jesień ,chcę śnieg
|
|
|
|
#3168 |
|
BAN stały
|
A ja wygrałam dziś książkę. Nie wiem tylko tytułu jej, bo nie napisali jaka to książka. W tamten wtorek wygrałam książkę pt kolorowe szkiełka , już mi przyszła . W czwartek wygrałam książkę pt chemia miłości, jeszcze mi nie przyszła. Czyli trzy książki w ciągu 2 tygodni.
1 listopada wygrałam kolczyki , mam nadzieje, że dotrą, bo jeszcze nie przyszły, oby żadni oszuści to nie byli.
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
A ja wolę taką jesień niż zimę. Jak pomyślę sobie o tym mrozie,śniegu,oblodzonych drogach,a potem jak to wszystko jeszcze będzie się topiło...brrr
Zerknęłam na kursy na stronce inwestycjawkadry.pl. Jak coś jest,to adresowane do pracujących,albo daleko ode mnie. Tracę nadzieję na jakąkolwiek pracę,wczoraj dzwoniła ta babka od hostess,miała wieczorem wysłać mi szczegóły na maila a tu pusto do tej pory. Chyba w końcu wezmę się za napisanie książki. |
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba zrobię pranie, bo ile można filmy oglądać Ale z tym śniegiem to zły pomysł ;pJa na tej stronce inwestycjawkadry jeszcze nigdy nic fajnego dla siebie nie znalazłam. Raz że mało ofert z mojego rejonu, a dwa, że głównie są tam kursy dla pracujących. Jak pracowałam to nie miałam czasu na szkolenia, a jak mam czas na bezrobociu, to się nie łapię No gdzie tu logika ![]() Wow, za co tajkuna dostała bana?? Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:15 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Jednak stoję w ten weekend na promocji.
13 godz rozłożone na pt i sob to nie jest źle. Moja koleżanka kiedyś robiła przy promocji chipsów i to co zostało,kilka kartonów pobrała sobie do domu Uroki pracy na promocji.
|
|
|
|
#3172 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja obejrzę zaraz chyba jakiś film |
|
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zadzwonili do mnie z urzędu pracy. Mam jutro rozmowę w sprawie stażu z potencjalnym pracodawcą. A mówili, że kasy na staże już nie ma. Dziwne... Staż w administracji... A ja po filologii polskiej. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Ile dostają na stażu absolwenci? Bo słyszałam, że jest inne wynagrodzenie niż dla innych bezrobotnych.
tangella już myślałam, że za bardzo w tym wątku offtopujemy
Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:26 |
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiedziałam o tym, muszę się przyznać. Czyli trzeba tylko na temat pisać.
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Na rękę?
Kurcze, byłam w takim szoku, że dzwonią, że nawet nie dopytałam jaka to firma. Ok, czyli jak to będzie jutro wyglądało? Bo babka mi powiedziała, że mam przyjść do UP na rozmowę z pracodawcą. Czyli pracodawca będzie w urzędzie i normalnie przeprowadzi ze mną rozmowę kwalifikacyjną, tak? A może to praca w administracji w UP, bo przecież raczej pracodawca nie przychodzi do UP rozmawiać ze stażystami. Dziwna była to rozmowa z tą panią, bo tylko skupiła się na tym, żeby się upewnić, że się nie spóźnię. Mam coś ze sobą mieć? CV? tangella w innych wątkach się zdarza. Ale ten chyba jest offtopowy, dlatego zapytałam, czy to za to
Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:44 |
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam ok 816 zł z groszami. |
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
jak zobaczylam, ze tajkuna ma bana to...nie no nie moge why??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

ale to też dlatego że wszystkie ciotki, babcie i wujkowie koniecznie garnkami nas chcieli zarzucić, a my już razem mieszkamy ładnych parę lat, sprzętu się "dorobiliśmy" więc pewnie i tak byśmy spieniężyli te wszystkie garnki :p 

ja po ścianach chodziłam z bólu.

Chyba zrobię pranie, bo ile można filmy oglądać