Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 20:32   #1261
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Dzięki za słowa pocieszenia, mam nadzieję, że jakoś to będzie Pojedziemy tam na 2-3 dni tylko, a potem wrócimy do siebie. Dłużej nie wytrzymamy Co do spacerów, to często zwiewamy na spacer, nawet parę razy dziennie, bo jeździmy z psami.

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
U teściów jest opłatek - ale podajemy sobie z nim talerzyk, każdy bierze kawałek i życzymy sobie ogólnie wszystkiego najlepszego na cały następny rok i żebyśmy w następną wigilię się spotkali w tym samym składzie.
Co roku namawiam mamę na takie życzenia. Czasem się udaje
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:34   #1262
Y a s m i n e
Rozeznanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43686633]Mam tak samo. Później jest po prostu zwyczajnie... Wszyscy są obżarci, atmosfera miłości się kończy, bo w większym gronie łatwiej o różnicę zdań itp. Eh...

No niestety, ale na szczęście jak człowiek jest dorosły, to może spędzać święta jak chce i to jest plus

Muszę pomysł zbiorowych życzeń przeforsować u mnie. Nie chcę dostarczać TŻ przyjemności w stylu składanie życzeń i całowanie mojej babci.[/QUOTE]

No dokładnie tak .
Ja Wam powiem, że chyba od 3 lat już lubię spędzać święta sama..tak, dokladnie tak, SAMA.
Rodzice zawsze gdzieś jeżdżą odwiedzać rodzinę, znajomych, posiedzą w domu.. Brat w wiecznych rozjazdach. A ja wręcz kocham ten czas, gdy zastaję spokój.. Najpierw gruubo wcześniej ubieramy choinkę ze znajomymi i mamy before-party . A na święta kupuję sobie zapas wina, mandarynek, jakieśtam rybki, obowiązkowo pierniki toruńskie i pierogi z pierogarni .
A teraz wyobraźcie sobie, wstajecie rano, pada śnieg, wstaję, włączam światełka na choince, kotka zbiega z łóżka prosto gębą do miski drąc się przy tym . Idę zrobić sobie kawę i wracam do łóżka. Włączam bajki świąteczne, piję kawę w łóżku, otwieram książkę i robię, co chcę...

Oczywiście obdzwaniam rodzinę najbliższą, pogadam ze znajomymi, ale to jest mój czas, na spokój, jakieś przemyślenia, wyciszenie się, refleksje, na robienie tego, na co mam ochotę. Może się wydawać, że samej jest smutno, ale nie mi. W święta mam banana na twarzy, bo czuję się szczęśliwa, dostrzegam wszystko to, co mam, co osiągnęłam, nie mam szans nawet na kłótnie z rodziną i nie denerwuje mnie obłuda, pośpiech, kłótnie, sztuczność.. To dla mnie najprzyjemniejszy czas w roku . A całość w akompaniamencie wyszukanej wytworności dekoracji, jakie przygotuję, zapachu świeżej kawy, mandarynek, smaku ulubionego wina, zapachu farby drukarskiej z książki, kociej sierści we wszystkim zapachu świerku i igieł tegoż pod d**pą w pościeli ...

Niestety w tym roku będzie inaczej.. nie mogę przylecieć do PL i jestem tym załamana.. święta to najpiękniejszy czas jak dla mnie, cały rok na to czekam.. A tu nawet nie ma jak poczuć atmosfery. Jest mi strasznie przykro, tym bardziej, że nie mam swojej Kotki, za którą strasznie tęsknię ;(. Za to cudownie Was czytać, o tych przygotowaniach, atmosferze, ekscytacji!! Aż i mi się udziela, dziękuję!!!

Dzikun, przepiękne foto- miałam dziś obejrzeć film, a przez godzinę wpatrywałam się w ten śnieg
Stary 2013-11-12, 20:44   #1263
kevschaa
Zakorzenienie

Robiła któraś z Was te pierniczki które są podwieszone na 1 stronie?
Chodzi mi o te leżakujące z dodatkiem miodu naturalnego i sztucznego.
Chcę jutro zrobić ciasto, a że będę robić po raz pierwszy w życiu to się za bardzo nie znam na pierniczkach
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:47   #1264
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja z kolei na Wigilię czekam, bo będzie u mojej rodziny, ale na święta jedziemy już do TŻta do domu i to mi leży znacznie mniej No ale cóż, nic na to nie poradzę, więc będę starała się przeżyć to pozytywnie i świątecznie
Trochę mnie tylko niepokoi to co mi opowiadał, bo tak jak u Ciebie, u niego w święta może być średnio przyjemnie - jego rodzina jest powodem, niestety. W zeszłym roku miał tam fatalne święta, twierdził że chyba najgorsze w życiu. Tak że tego, boję się trochę
Rozumiem Cię. Co prawda nie mam takiej sytuacji, ale zauważyłam, że w wielu domach tak jest. Mam nadzieję, że jednak święta miną Wam w spokoju i przyjemniej atmosferze
Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość

Nie dość, że wychodzi drożej, to jeszcze na wysyłkę czeka się wieczność. Mojej mamie jeszcze nie wysłali zamówienia z 04.11
Ja też czekałam kiedyś długo, ale napisałam do nich maila i się ogarnęli Pogoń ich!
Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
dzięki tej gazetce mam pomysł na prezent dla męża tylko jeszcze się zastanawiam czy to na 100% dobry pomysł...

oglądaliśmy ten film w niedzielę, nawet nam się podobał więc chyba obejrzymy ponownie

kuszą mnie świąteczne obrusy z Home&You ale nie mogę się zdecydować na któryś, poza tym drogo troszkę muszę jeszcze pomyśleć
Jaki masz prezent dla męża??
Nie wiem czy uda mi się namówić mojego faceta na rrrromantyczny film... chyba, że przywiążę do kaloryfera!
Obrusy opłaca się kupić po przecenie, ale nie pamiętam kiedy ona dokładnie jest - albo zaraz przed świętami, albo po... Podobnie jak kubki, które tanieją o 10zł. Ale obrusy trzeba sobie obejrzeć "na żywo". Mnie kilka zauroczyło w internecie, a w sklepie stwierdziłam, że .
U mnie dziś na wczesną kolację były naleśniki i gorąca czekolada + wosk red apple wreath Polecam lubiącym mocne zapachy
Maaarzy mi się dom z kominkiem Miałam taki w dzieciństwie i mam nadzieję, że kiedyś będzie mnie stać na taki w przyszłości.
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:50   #1265
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość
Maaarzy mi się dom z kominkiem Miałam taki w dzieciństwie i mam nadzieję, że kiedyś będzie mnie stać na taki w przyszłości.
Na Kudłatego Piesełka! To widok jak z marzeń! Taki typowo hamerykański a jednak stworzony w Polsce

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:54   #1266
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Kupiłam sobie tkaniny z których mam zamiar uszyć jakieś świąteczne ozdóbki Mam nadzieję, że sobie maszynę jakoś ogarnę, bo nigdy jeszcze nic nie szyłam.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:23   #1267
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Haha, nawet nie wiecie jak mi się rozwiązał problem prezentu dla TŻ. Mam się mu dołożyć do czytnika e-booków Jedno mniej z głowy.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 21:26   #1268
2ystem1645
Zadomowienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43688655]Haha, nawet nie wiecie jak mi się rozwiązał problem prezentu dla TŻ. Mam się mu dołożyć do czytnika e-booków Jedno mniej z głowy.[/QUOTE]
Znając siebie i tak bym coś dokupiła

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:27   #1269
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Znając siebie i tak bym coś dokupiła
Ja nie, bo dołożę mu maksymalną kwotę, jaką ustaliliśmy na prezenty Tylko kupię mu coś słodkiego, pewie pudełko Celebrations. W sumie nie czuję potrzeby, żeby mu coś dokupować, tym bardziej, że dostaje prezenty bez okazji, np. jak wracam do Polski to kupuję mu perfumy i inne takie bzdety. Dostał ode mnie 3 flakony w tym roku. Nie chcę, żeby się rozbestwił
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:47   #1270
wioleta20
Zakorzenienie

Mam wrazenie ze w TV same reklamy juz swiateczne;P
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:50   #1271
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Chcę jutro zrobić ciasto, a że będę robić po raz pierwszy w życiu to się za bardzo nie znam na pierniczkach
Też jutro robię
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 21:53   #1272
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
Mam takie samo wrażenie
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:09   #1273
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda, że nie mam telewizji... Leciała już reklama Coca Coli?

Dzisiaj byłam w Tesco, pooglądałam sobie wszystkie świąteczne ubrania, wszystko takie ładne. Mojemu TŻ spodobały się te białe misiowe kombinezony Mówi, że musimy sobie takie kupić. Ciekawe co by pomyślał o nas listonosz, jakby któreś z nas otworzyło w takim wdzianku
Stary 2013-11-12, 22:17   #1274
allmode
Wtajemniczenie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43689384]Dzisiaj byłam w Tesco, pooglądałam sobie wszystkie świąteczne ubrania, wszystko takie ładne. Mojemu TŻ spodobały się te białe misiowe kombinezony Mówi, że musimy sobie takie kupić. Ciekawe co by pomyślał o nas listonosz, jakby któreś z nas otworzyło w takim wdzianku [/QUOTE]

Zdziwiłby się
Ja kiedyś dostałam taki fartuszek - sylwetka superlaski w bieliźnie - na pewno wiecie, o co chodzi.
A że akurat mój dyżurny był w praniu, a nie mam więcej, wyjęłam z szuflady ten. W międzyczasie się napatoczył listonosz. Było lato, więc chodziłam po domu w szortach, koszulce na ramiączka i boso.
Mina listonosza - nim się zorientował, w czym rzecz - bezcenna
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 22:22   #1275
Konto usunięte

Cytat:
Zdziwiłby się
Ja kiedyś dostałam taki fartuszek - sylwetka superlaski w bieliźnie - na pewno wiecie, o co chodzi.
A że akurat mój dyżurny był w praniu, a nie mam więcej, wyjęłam z szuflady ten. W międzyczasie się napatoczył listonosz. Było lato, więc chodziłam po domu w szortach, koszulce na ramiączka i boso.
Tylko mu smaku narobiłaś
Stary 2013-11-13, 04:15   #1276
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Skad macie te emotki swiateczne? sa cudowne
Ja wchodzę na jakąś stronkę z emotkami zimowymi/ świątecznymi i wstawiam adres między [IMG] [/IMG] np.

Dzikun pokazała

Dziewczyny, jakieś pomysły na ozdobienie bombek styropianowych? Taki prosty
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 06:51   #1277
martaw_mw
Rozeznanie

Dzień dobry! Zimno dzisiaj...

Po pracy chyba pojadę popatrzeć nsa buty, bo by mi się przydały, a przy okazji popatrze na świąteczne wydania gazet może już coś wybiorę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 06:55   #1278
IwonaMazury
Rozeznanie

40 dni 16 godzinnnnn

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

od jutra 3 z przodu
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 06:58   #1279
201711281122
Konto usunięte

coraz bliżej
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 06:59   #1280
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go zrobiłam 2 dni temu też pierwszy raż i mam nadzieję że bedzie dobry. Przyprawę do pierników też sama zrobiłam. Ja ogólnie lubie piec ale od kiedy mam mała córkę trochę kiepsko z czasem stoję

Cytat:
Zdziwiłby się
Ale się usmiałam

Piękny ten kominek, też mi się taki marzy w domku który budujemy. Ale ze względów praktycznych i wizualnych będzie piec kaflowy z wkładem kominkowym. Ja u dziadków wychowałam się przy takim piecu i strasznie mi się podobają Myslę że na święta też da sie go ładnie ozdobić

Jeśli chodzi o prezenty to dla męża kupie chyba ten sweter/bluza http://www.tchibo.pl/bluza-p400038219.html

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2013-11-13 o 07:00
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:10   #1281
IwonaMazury
Rozeznanie

byłam rano na spacerku i cudne te mroźne powietrze Ja teraz nie mam problemu gdzie spędzić wigilie bo mieszkam w rodzinnym domu teraz wiec mogę sobie spokojnie dekorować dom bo wcześniej to przyjeżdżałam pomagałam tuż przed wigilią potem do byłych teściów na święta jechaliśmy (bo tam mieszkaliśmy) ale cały czas będąc tam myślałam o rodzinnym domu( bo jak to mówią u mamy najlepiej) u nas jest bardziej rodzinnie i tak milej jakoś . Szkoda mi tylko małego bo taki rozerwany w święta raz tu raz tam ale dajemy radę

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

[QUOTE=IwonaMazury;4369072 4]40 dni 16 godzinnnnn

TO JUŻ DZWONEK ABY POMYSLEC POWAŻNIE O PREZENTACH
Stary 2013-11-13, 07:14   #1282
menrinka
Raczkowanie

Cytat:
Bardziej polecam te: http://kotlet.tv/pierniczki-najlepsze
menrinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:26   #1283
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Jedyne, co mi się nie podoba w święta to dzielenie się opłatkiem - niby wiem, że życzymy sobie wtedy tego, co najlepsze, ale ja zawsze wszystkim mówię to samo No i wymyślam jakieś cuda na kiju
Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
ja tez nie lubie dzielenia sie oplatkiem ale jak spedzam wigilie tylko z moim A. to nie robimy tego tylko daje dzieciom, zeby sobie jadly :P
Też nie lubię dzielenia opłatkiem, nie mam jakoś nigdy weny do fajnych życzeń A ile razy można życzyć każdemu tego samego Ja niestety nie mogę wprowadzić tradycji wspólnych życzeń, bo moja teściowa by tego nie zniosła. U nich w domu jest na Wigilii ogromna rodzinka i wszyscy wszystkim składają życzenia i trwa to i trwa i trwa Choć pewnie kiedyś będę miała fajne wspomnienia z tych Wigilii, kiedy już będzie nas mniej.

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
U mnie też życzenia zbiorowe idą
U nas zbiorowe są na Wielkanoc przy dzieleniu święconką i u mojej rodziny i u męża. Chętnie rozszerzyłabym to na wszystkie święta

A wczoraj ustawiłam dźwięk budzika w komórce na Last Christmas Od razu się lepiej wstaje, ale mina mojego męża z rana była bezcenna
Przejrzałam też propozycje świątecznych książek i mam już zrobioną ogromną listę. Mam zamiar przeczytać chociaż połowę z nich.

A co do cen piwa to u nas na Krakowskim Przedmieściu w Centrum Lublina tak około 5-6 zł, choć czasami zdarzy się w promocji jakieś tańsze za 4,50zl. No i wiadomo, że im bardziej wystawna knajpka tym droższe. Szukałam wczoraj w Żabce tego piwka korzennego i nie było. Może u nas nie wprowadzili.

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2013-11-13 o 07:27
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 07:27   #1284
IwonaMazury
Rozeznanie

już nie mogę się doczekać na świąteczne dekoracje i pomysły w pytaniu na śniadanie lub dzień dobry TVN
Stary 2013-11-13, 07:28   #1285
8malina8
Raczkowanie

Oj , a ja nadal nie wiem co kupić mężowi na gwiazdkę umówiliśmy się , że w tym roku prezenty nie będą drogie.Chodzi o jakiś symboliczny drobiazg. Ale ja chciałabym , żeby to był przydatny drobiazg i żeby naprawdę się z niego ucieszył. Zawsze narzekał , że ma suchą skórę twarzy , dlatego pomyślałam o jakimś kremie dla mężczyzn. Ale nie mam więcej pomysłów a lubię mieć więcej w zanadrzu
www.e-gify.pl).gif" border="0" alt="" />
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub

Edytowane przez 8malina8
Czas edycji: 2013-11-13 o 07:35
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:31   #1286
tinekk
Zadomowienie

A ja mam już prezent dla jednej z Was

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:35   #1287
IwonaMazury
Rozeznanie

http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2558/1

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 07:36   #1288
wykrasana
Szara Eminencja

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43688723]Ja nie, bo dołożę mu maksymalną kwotę, jaką ustaliliśmy na prezenty Tylko kupię mu coś słodkiego, pewie pudełko Celebrations. W sumie nie czuję potrzeby, żeby mu coś dokupować, tym bardziej, że dostaje prezenty bez okazji, np. jak wracam do Polski to kupuję mu perfumy i inne takie bzdety. Dostał ode mnie 3 flakony w tym roku. Nie chcę, żeby się rozbestwił [/QUOTE]

Uwielbiam

Mój TŻ już wczoraj oznajmiał mi jakie ciasta mogę zrobić na święta
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:41   #1289
IwonaMazury
Rozeznanie

http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2549/1
Stary 2013-11-13, 07:47   #1290
Lowczyni
Zakorzenienie

Właśnie dzięki wam wpadłam na pomysł co kupić drobnego na mikołaja dla męza. Będa to beczułki czekoladowe z alkoholem, bardzo je lubi a rzadko je Macie jakies sprawdzone dobre?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości