|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
marzenie chyba kazdego faceta ))heheCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
nena doczytalam z tym.bankiem. ja po dokumencie z uk tez chcialam oddac mleko ale w polsce nie praktykuja
a 4 litrami sie nie przejmuj bo to 135ml na dobe u mnie to jest jwdbo odciaganie z jednego cycka no wlasnie najbardziej przeraza mnie karmienie na miescie szczegolbue ze pogoda nie ta, bo takti zawsze jakas ustronna laweczke mozna by znalezc. w krakowie przy rynku jest jeden punkt dla matki z dzieckiem i w ikei podobno jest zuper pokoj plus pare knajp ma taka opcje ale generalnie to radz sobie czlowieku sam ja chyba na dluzsze wyjscie bede zabierac odciagnieta butle zeby xyckami na miesice nie swiecic Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziś Miki nie był zbyt łasakwy pewnie dlatego, że przespał cały dzień
Cytat:
![]() współczujęCytat:
Cytat:
powodzenia u lekarza Cytat:
jak chce nową pieliusię lub nie może zasnąć bo bardziej takie marudzenie
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
kaska ja caly czas zastanawiam sie czy da sie te nasze dzieci zaprogramowac zeby tak zostalo
bo u nnie w tym tygodniu 5pelnych przespanych nocy i dwie nie zreszta nie wiem od czego to zalezy ze dwie nieprzespane dzis mlody jadl o 20 30i 5 30 ale mam tez problem zeby wieczorem.po karmieniu od razu poszedl.spac wiwcdo 22 bujalismy go Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wybrane prezenty tylko dla Mikiego i Chrześniaka, a nie wiem co kupię:
-rodzicom -bratu i jego dziewczynie -teściowej -szwagierce masakra ![]() Tasia też, a co do zasypiania to ja tylko poza domem mu muszę pomóc zasnąć, w domu sam zasypia praktycznie od razu po jedzonku, ewentualnie troszkę do karuzelki pogada i kima
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 08:50 |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzieci w wieku: 1 miesiąca, roczne, półtoraroczne, dwuletnie, pięcioletnie, ośmioletnie No i mój Filip oczywiście Właśnie myślałam, że kupie mu konika morskiego fp.O starszych osobach w rodzienie nie wpsominając |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z karmieniem na mieście to nawet jak wezmę odciagniete w butelce zeby dać to jak z przechowywaniem? No i podgrzać trzeba gdzieś. ... nie wiem. .. AGRAVKA szczerze to mam nadzieję właśnie że bujanie w pociągu ją ulula ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bankmleka.pl/?page_id=15a co do karmienia w taka pore to wg mnie lepiej teraz bo zaslonisz siebie i dziecko kurtka niz latem gdzie wszystko na wierzchu i nagle ktos np. zasloniety tetra robi furore. poza tym - moze to niehigieniczne - ja czesto karmilam w wc. niestety czasem trzeba. jakos w knajpie czy nawet mcdonaldzie nie wystawilabym cyca przy stole, nawet z tetra. co innego jakas lawka w parku a co innego inni jedzacy. skoro to moze obrzydzac to az taka wstretna nie jestem by inni patrzyli jak je (tym bardziej ze natalia bardzo glosno je - przelyka, dlawi sie...) rezygnuje z dzisiejszego szczepienia. natalka ma lekki katar. nic sie nei stanie jak je przelozymy. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-13 o 09:16 |
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Wczoraj skończyliśmy 7 tygodni coraz bardziej też rozróżniam płacz malucha bo kolek coraz mniej wiec i mały odrazu weselszy Cytat:
oj biedna trzymam kciuki zebys mogła karmićCytat:
Mamusie butelkowe czy zmieniałyscie już smoczki na szybsze? Wiem że zalecają zmianę po 3 miesiacu ale Wiktor strasznie już sie męczył i zasypiał w trakcie ssania wiec wygonilam Tz zeby kupił te o zmiennym przepływie a ta głupia pała kupiła 3+ Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mało mleka bo z jednego odciągania taka ilość jest nierealna
kurcze jak Wy to robicie, że macie tyle pokarmu?
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny robie zakupy w aptece gemini i zapłaciłam klikłam potwierdzenie i co teraz
czekam na jakieo ś mejla ze wysyłaja czy co
|
|
|
|
#3735 |
|
dryfuję słowami
|
Miłosz od bladego świtu wyje. A ja już wysiadam psychicznie
![]() Pręży się ciągle, steka przy tym. A kupki to już coraz gorsze są, rzadkie, ze sluzem i mają ten ostry, drażniący zapach :banghead: Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w termoopakowaniu mozna spokojnie 12godzin trzymac medela pisze ze 24 h Cytat:
no ale ja bym.sie bala teraz na polu karmic ze mi cycki zawieje i bedzie sie dzialo Cytat:
kaska ja sie nie znam ale skoro caly czas dokarmiasz to masz mbiejszy popyt wieci podaz ci nie wzrasta ![]() ja jak dokarmiam mm to staram sie dodatkowo sciagnactyle co mlody zjadl mm zeby cycki wyprodukowaly rownowartosc jego zapotrzebowania tak to sobie rozkminilam teraz juz zadko dokarmiam ale poczatkowo co wieczor musialam a wlasnie a jak miki ci tak spi to wiem ze to hard core ale moze byc probiwala w polowie jego spania odciagnac pokarm i moze bys uzbierala pelna butle ja dzis rano po tych 9godzinach to myslalam ze cycki mi eksploduja wiec z jednego zjadl.a zdrugiego musialam od razu sciagnac wiec dzis na wieczor mam odciagniete 250ml znajac zycie 200 wciagnie na raz moj glodomor wieczorny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska mi się laktacja strasznie rozkręciła.
System 775533 w nocy przez dwie noce, w dzień młody przy cycach co 1,5 h i odciąganie. Teraz już po nocy ściągam 100 ml z obu, co wcześniej było nierealne. Pije też herbatkę, dużo wody z sokiem jabłkowym.
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys ktos z was porownywal rozmiary pampkow
ja teraz widze ze pampersy sa wieksze od babydream w rozmiarze 2 i w sumie mialam juz na trojki przechodzic ale pampersy dwa sa jeszcze dobre ciekawa jestem.jak.maja sie dady do babydream bo chce kupic jeszcze jedna paczke dwojek i nie wiem czy dady czy pampersy. a w ogole to mialam kupowac te pieluchy wielorazowe i zastanawiam sie bo przez dwa miesiace zycia macka wydalam 210zl na pampersy a to nie jest jakas zawrotna kwota z drugiej strony kwestia ekologiczna za tym.przemawia ale w tym momencie to juz jedyny argument bo kwestie uczuleniowa mamy tez juz sprawdzona ehh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie dobrzeCytat:
Cytat:
dziewczyny, wysypalo mi Ige strasznie, takie krostki ma na skroniach, policzkach i szyi, uszka ma baardzo suche, jak jest cieplo to robia sie czerwone, a na dworze bledna,czy to tradzik czy skaza?tak sie boje, ze bedzie to samo co z Ada... |
|||
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
agravka u mnie tak jak opisujesz wygladlay potowki
byly na szyi, policzkach, brodzie, czole a nawet glowce gdzie niegdzie bledly ale jak bylo cieplo, mlody sie do mnie przytulal to robiy sie mega czerwone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nocka łaskawa i poranek też w miarę bo mama właśnie zdążyła zjeść śniadanie upss właśnie się budzi ![]() pochwal się zakupami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy doczytałam, a z tymi "nowymi" kupkami bylaś już u lekarza?? Co do jedzenia przy kp. Ja też jestem ciągle głodna, wciągam jak odkurzacz Zdarza mi się ,że jak dorwę się do biszkoptów to pochłaniam całą paczkę na raz
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi sie chce czekolady
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
nie ukrywam, że trochę mnie podłamuje to, że jednak ciągle muszę dokarmiać
bo przystawiam go często, jest przy piersi tak średnio 40 minut, laktatorem ściągam, a jakoś nie widzę poprawy, nawet cyce jakby bardziej puste, nie wiem co to dalej będzie chciałam do 6 miesięcy dociągnąć, ale to nierealne moim zdaniem, a moje nastawienie chyba nie pomaga w tym czasem po tych 40 minutach zje 30, 60, a zdarza się, że nawet 120 piję dużo, jem też (bo na początku prawie nic nie jadłam) nie wiem co robię nie tak laktacyjna mówiła, że z tym prawym cycem jest średnio, w dodatku Miki z niego średnio lubi jeść ![]() zobaczymy co ma być to będzie, trudno ![]() no i jeszcze jedno- mi biust minimalnie urósł więc nie wiem jak to jest z tym karmieniem
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:00 |
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny byłam wczoraj u ortopedy ze swoim nadgarstkiem i sie okazało ze mam zespół ciesni nadgarstka-ponoc bardzo częste schorzenie u młodych mam.Ma ktoras tez cos takiego?Jak sobie radzicie z bolem?bo ja juz nie wyrabiam..
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
ja w kwestii jedzenia przy kp to mam taaaka chcice na slodkie ze historia
widze ze kupujecie projektory ja dostalam bo dziecku kuzynki co prawda hello kity dla macka moze nie pasuje ale w sumie ladne piosenki i misie na suficie a to ze rozowe to mysle.ze silna osobowosc mojego dziecka sobie z tym.poradzi i okazalo sie ze projektor to.mega hit i pierwsza zabawka ktora mlody sie tak.interesuje wczoraj godzine kontemplowal obrazki na suficie i darl sie jak tylko sie wylaczalo chcialbym mu kupoc bardziej meski projketor czy ktos moze cos polecic? widzialm kubusia puchatka i wydawal sie ok Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Kornel lewego cyca nie ciagnie, ale zawsze ściagam z niego tyle ile ssał prawego. Albo daje mu go przez nakładkę. kaśka a może spróbuj karmi?? Mi pomogło chyba też. Trzymam mocno kciuki za Twoją produkcję i nie dołuj się. Kornel zaraz połknie smoczek.
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na kurierów
jeden z butami dla P., a drugi do Mikiego, bo coś teściowa mu zamówiła, ale nie powiedziała co mam nadzieję, że zaraz będą bo chcę z Mikim iść na mały spacer
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam ochote na slodkie... czekolade... jogurt chocby... a tu d.pa blada... ale moze schudne chociaz... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

))hehe
halo, to miało być to łatwiejsze dziecko
nie wierzyłam że taki dzień w końcu nadejdzie. ..
czekam aż dzieć teraz usnie i rozmyślam jak to ogarnąć. 5h w pociągu, 5h w stolycy na załatwienie sprawy i znowu 5h w pociągu. Ogólnie wyjazd 5 25 i powrót 20. Muszę nabrać pieluch, ubranek, no wszystko muszę mieć ze sobą... aż mnie ciary przechodzą

[/RIGHT]

powodzenia u lekarza
też, a co do zasypiania to ja tylko poza domem mu muszę pomóc zasnąć, w domu sam zasypia praktycznie od razu po jedzonku, ewentualnie troszkę do karuzelki pogada i kima

czekam na jakieo ś mejla ze wysyłaja czy co

jeden z butami dla P., a drugi do Mikiego, bo coś teściowa mu zamówiła, ale nie powiedziała co