Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 10:12   #4321
ilkas
BAN stały

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Hej

Buu, stęskniłam się za Wami..a ostatnio mam tak mało czasu na wizaż

Dziewczyny jak Wy ogarniacie dom, dzieci, pracę itd? Bo ja to czasem myślę, że jestem jakaś mało zorganizowana i już mnie to przerasta
Gotujecie codziennie obiadki? Sprzątacie codziennie? Jej..ja mam wrażenie, że u mnie ciągle jest syf. Jak posprzątam jedno..to już drugie jest brudne. Jak posprzątam jedno i drugie..to w trzecim kącie robi się syf. Do tego pełzająca Mila, która wszystko ściąga, rozwala, bałagani..więc chaos jest co chwilę.. Sterta prania rośnie w oka mgnieniu...mam dość
Jak Wy sobie radzicie?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:12   #4322
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana, ale dzis pospalismy :P

Moja cieżarna przyjaciółka wylądowała dziś w szpitalu z wysokim ciśnieniem.
Termin ma na 17 listopada, ciekawe czy ja wypuszcza jeszcze .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja koleżanka w 8m miała taki skok ciśnienia, że pojechała do szpitala i musiała urodzić.... Z ciśnieniem w ciąży nie ma żartów...

Dziewczynki kochane, te Wasze brzuszki są takie cudne a mój wieczorem wygląda jakbym się nażarła nie wiadomo ile a rano jest normalny w miarę...

Wstawiacie te fotki to chyba też wieczorem sobie cyknę i się pochwalę choć mój jakiś taki mały...

Rano się ważyłam i mam 2,5 kg do przodu...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:13   #4323
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Tak wiem ale co poradzę jak ja tylko mam ochotę na takie rzeczy i tylko takie jadam wczoraj hot dogi, dzisiaj hamburgery a w sobotę była pizza

takiego hot doga to sama bym zjadła, u nas Pani daje duuuuużo surówek do nich, więc nie czuję że grzeszę a hamburgery z biedronki, jadłam dopóki mnie po nich nie zsypało, zastąpiłam je domowymi z razowym pieczywem i surówką i nawet Tż zasmakował, i już nie kupujemy tych biedronkowych. A jak policzyliśmy że za cenę dwóch opakowań biedronkowych możemy mieć 2 razy więcej domowych i zdrowszych... polecam

Bo ja jestem mega surówkowa, mięsa może nie być ale warzywo w postaci wszelakiej zawsze. Jak wyszłam za mąż, to mój Tż wmawiał mi że ziemniaki to też warzywa... udało mi się nauczyć go jeść różnego rodzaju kasze, a nie codziennie ziemniaki i kawał mięsa.
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:13   #4324
monita01
Zakorzenienie

Nikii, jaki juz ladny brzusio! Super
Stary 2013-11-13, 10:16   #4325
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A to mój brzuszek w 14tc
Jeju, dziewczyny jakie Wy macie śliczne okrąglaski, szok widać, że dzidzie rosną

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Asia - ja też swój podkreślam, nie lubię się ukrywac
Jasne, w takim stanie trzeba chodzić dumną! Zresztą to tylko parę miesięcy w całym życiu takiego stanu, więc trzeba się nimi nacieszać

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja miałam zawsze kilka kg na plusie więc sama lekarka powiedziała że na początku waga może spadać bo dzidzie pobierają z tym "zapasów" które są.

A wracając do brzusia to w szoku jestem że tak szybko urósł, bo jeżeli chodzi właśnie o brzuch to miałam raczej płaski w stosunku do reszty ciała.
Maleństwa muszą mieć miejsce

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:19   #4326
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Magdi555 to chyba masz jeszcze trudniej, wiesz że mały rozumie. Olaf niby tak niby nie, mówi że nie chce do żłobka, ale wychodzi zadowolony... Po poniedziałku jak będzie oki to zrezygnujemy, bo dziś nawet Tż powiedział ze więcej go ie zaprowadzi bo nie da rady, całą droge mama mama a na miejscu tata tata wołał Niby ciocie wczoraj mówiły że mimo przerwy świetnie sobie radzi ale zaczynam wątpić, tak jak je a potem drugi obiad i deser w domu ten mój niejadek...
Ale z przedszkolem za rok planuję być bezwzględna, ciekawe jak to wyjdzie, skoro będę jeszcze w domu... Generalnie Olaf jest bardzo za dziećmi tylko na tym etapie rozwoju chyba bardziej jeszcze rodzice potrzebni.

Coodmalina a Ty miałaś kontrolę z powodu działalności? Ja sie teraz spodziwam że mogą chcieć cos sprawdzić, bo od razu z wychowawczego na zwolnienie przeszłam, nie chciałam tak żeby problemów nie było, mimo że to legalne ale jak mi pracodawca mówi, że mnie nei chcę bo mu się nie opłaca to co mam sie na chama pchać

Jakie piękne brzusie
Nikki a Twoje pani na koszulce to nawet piersi urosły Mi mój się wydaję b.duży ale może dlatego że ja go widze z góry i stopy zaczyna mi zasłaniać

Wiem co miałam napisać przedtem - moje maleńswto też się rozszalało ale w nocy, raz to był chyba fikołek a nie kopniak albo kopniak z półobrotu Ale chyba głodne było bo jak zjadłam pół banana się uspokoiło

Tż wyjechał po pół godziny wraca bo... zapomniał tych swoich wyprasowanych koszul Biedny
A ja odebrałam morfologię, pierwszy raz mam ciążowa hemoglobinę w normie I byłam w carrefourze, młodemu się zabawka dostanie :P
Gosiaczek te staniki z pepco są świetne do spania, tylko u mnie 3 kolory czarny, rażący różowy i żółty, szkoda że te na all zamówiłam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:23   #4327
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Naturalny Moje Dzidzi też się mocniej odzywa jak się położę na brzuchu Chyba robi się wtedy troszkę ciasno i się buntuje
Charakterne będzie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny jak Wy ogarniacie dom, dzieci, pracę itd? Bo ja to czasem myślę, że jestem jakaś mało zorganizowana i już mnie to przerasta
Gotujecie codziennie obiadki? Sprzątacie codziennie? Jej..ja mam wrażenie, że u mnie ciągle jest syf. Jak posprzątam jedno..to już drugie jest brudne. Jak posprzątam jedno i drugie..to w trzecim kącie robi się syf. Do tego pełzająca Mila, która wszystko ściąga, rozwala, bałagani..więc chaos jest co chwilę.. Sterta prania rośnie w oka mgnieniu...mam dość
Jak Wy sobie radzicie?
Jak gotuję zupę to starcza nam na 2-3 dni... Drugie danie wymyślam rano z tego co jest w domu, porządne zakupy robię raz na tydzień, a tak to wychodzę tylko na spacerek po pieczywo, mleko, owoce itp. co zajmuje chwilę Co do porządków, to w ciąży trochę sobie odpuściłam, kiedyś potrafiłam 3 razy w tygodniu szorować łazienkę, ubikację, a teraz raz na tydzień, Filipek sprząta kurz z kątów i podłogi, kocha to i dużo mi pomaga co do prania, to też ograniczam się do jednego dużego tygodniowego... Też kiedyś dziwiłam się wizażowym Mamom, ale czasem wystarczy sobie trochę odpuścić, wprowadzić więcej luzu, spokoju... Napewno jesteś cudowną mamą i panią domu, nie łam się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:25   #4328
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

A to mój brzuszek w 14tc
Śliczny brzunio

Dziękujemy razem z brzusiem i jego zawartością za miłe komentarze

Dzìś pierwszy raz na brzuchu nie mogłam spać a to moja ulubiona pozycja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-13 o 10:28
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:25   #4329
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Tż wyjechał po pół godziny wraca bo... zapomniał tych swoich wyprasowanych koszul Biedny
A ja odebrałam morfologię, pierwszy raz mam ciążowa hemoglobinę w normie I byłam w carrefourze, młodemu się zabawka dostanie :P
Gosiaczek te staniki z pepco są świetne do spania, tylko u mnie 3 kolory czarny, rażący różowy i żółty, szkoda że te na all zamówiłam
Hahaha, a tak się stroił ! Faceci....
Gratuluję dobrych wyników ja mam ten "różowy", sprawdza się super

Stary 2013-11-13, 10:27   #4330
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Jak Wy sobie radzicie?
Gotuję codziennie, albo raz na dwa dni, sprzątam tak na wysoki połysk to w soboty, tak żeby mieszkanie nie wyglądało jak po przejściu huraganu codziennie... ale bez przesady. Dziś czeka na mnie starta prania, dokładnie 5 prań, wiec mi się zejdzie... Wyluzuj, najważniejsze żebyś jak najwięcej czasu spędzała z córką, bo później bedziesz sobie pluła w brodę że zamiast z nią czas spędzałaś na ścierze.
Stary 2013-11-13, 10:30   #4331
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Biedny, a tyle się naprasował

Piękne te Wasze brzuszki...wieczorem cyknę też swój

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:30   #4332
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Karolak zazdroszczę tych ruchów :P zobaczysz szybko minie to tego 10.12

A to mój brzuszek w 14tc
oj to 3 tygodnie przede mną, też chce taki brzuszek mieć

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
takiego hot doga to sama bym zjadła, u nas Pani daje duuuuużo surówek do nich, więc nie czuję że grzeszę a hamburgery z biedronki, jadłam dopóki mnie po nich nie zsypało, zastąpiłam je domowymi z razowym pieczywem i surówką i nawet Tż zasmakował, i już nie kupujemy tych biedronkowych. A jak policzyliśmy że za cenę dwóch opakowań biedronkowych możemy mieć 2 razy więcej domowych i zdrowszych... polecam

Bo ja jestem mega surówkowa, mięsa może nie być ale warzywo w postaci wszelakiej zawsze. Jak wyszłam za mąż, to mój Tż wmawiał mi że ziemniaki to też warzywa... udało mi się nauczyć go jeść różnego rodzaju kasze, a nie codziennie ziemniaki i kawał mięsa.
no swoje na pewno ale mąż mi nie zrobi swojego hamburgera a tera to on gotuje całą zimę a ja mam lenia i też mi się nie chce go robić

ja to musze mieć ziemniaki albo ryż do tego surówka i mięso ale zupy to u nas się nie jada
Stary 2013-11-13, 10:31   #4333
gosius91
Zakorzenienie

No, ale macie piekne brzuszki U mnie powoli tez cos tam widac, jak bede w domu, to zrobie foto. Bo nie moge nic zaladowac z telefonu.

Wlasnie zostalam sama na sali.

Byl lekarz, i kazal mi czekac na wizyte nastepna. Jak mi zleci jakies badania to odczyn combasa mi zrobia tutaj. Dzisiaj musialam pokazac grupe krwi TZ..

Tesciowa dzwonila.. Potrajkotala troche :p I mamy jechac po kapuste jak wyjde. To tata zrobi znowu pyszny bigosik Ooo, albo jakis kapusniaczek.

Wiecie co? nie wzielam rano tego relanium - wyrzucilam. -.-' Nie jest mi to potrzebne, a tutaj daja prawie kazdej.. :/

nic mi sie nie chce, no moze spac bo senno dzisiaj cos jest - to chyba pogoda.. :p

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:31   #4334
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

A to mój brzuszek w 14tc
ooo brzusio ooo Alba
Cytat:
Wiem co miałam napisać przedtem - moje maleńswto też się rozszalało ale w nocy, raz to był chyba fikołek a nie kopniak albo kopniak z półobrotu Ale chyba głodne było bo jak zjadłam pół banana się uspokoiło
czyżbyś się na Chucka Norrisa zapatrzyła

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:34   #4335
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie

Dziewczyny dzięki za info odnośnie kąpieli, wychodzi na to, że trzeba się wstrzymać jednak z tą temperaturą wody

Kaorlak bardzo się cieszę, że wizyta udana a bąbel jaki duży i super, że już tak mocno czujesz ruchy!

Ja też miałam spodnie ciążowe z H&M i polecam, miałam jedne rurki i one będą dobre też teraz i jedne takie alladynki, one są mocno zniszczone już, więc będę musiała kupić jeszcze jedne, ale to za jakiś czas

Principessina, jak po nocy?

Coodmalina, dzięki

Nikii gratki za tydzień ja dzisiaj zaczynam 12 tzn skończone 11

Gosius cieszę się, ze u Ciebie ok. i że dzisiaj będziesz miała spokój na Sali a ta dziewczyna w 42 tygodniu urodziła w końcu wczoraj?

Vampirka, nie słyszałaś o namiocie porannym u facetów?

Odnośnie badań ja też będę miała morfologię i mocz co miesiąc

Agaaga89 bardzo fajny brzuszek jeszcze urośnie, spokojna głowa

Monita też super brzusio i fajowe kozaki

Paulka Ty to już mam brzusio konkretne, a my ten sam termin u mnie połowa tego jest no ale też zawartość w połowie tego co u Ciebie, więc się zgadza wszystko

Odnośnie cyckonoszy to ja mam teraz 75F, też wydawałoby się wielkie, a wcale nie! Przy rozmiarze 75 miseczka F nie wypada taka duża, co innego przy rozmiarze 85 np. także to, że Nikii np. ma 75DD to wcale nie oznacza, że biust jest niewiadomo jak wielki ja mam fizia na punkcie dobrze dobranych biustonoszy, piersi zupełnie inaczej wyglądają.

Nikii też super brzuszek i jakie ładne paznokietki

U mnie tak jak u Kaorlak poszło w boki, talii już nie mam, ale brzucha jakiegoś specjalnego też nie

Ilkas nic się nie martw, ważniejsze żebyś spędzała czas z małą niż traciła go na sprzątanie, jak parę dni będzie w jednym kącie brudniej to nic się nie stanie ja nie gotuję codziennie, mamy nakupowane pojemniki próżniowe i najczęściej w sobotę pogotujemy z mamą i mamy tak do środy obiady w czwartki i piątki coś się wymyśla, a od soboty znowu kolejny cykl sprzątamy łazienkę i kurze w pokojach raz w tygodniu, a odkurzamy minimum dwa, ale u nas trzeba z racji zwierzaków ale nic to nawet jak latają kłaki Aneli to jakoś dajemy radę codziennie jakoś trzeba ogarnąć, zabawki posprzątać itp. Itd., ale bez przesady

Madziuuula super, ze wyniki w normie

Ja chciałam zgłosić postulat, żebyście nie gadały o słodyczach, bo ja się staram ograniczać a potem jak tu czytam o lodach orzechowych i innych to nie mogę przestać o tym myśleć
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:34   #4336
kasiab91
Zakorzenienie

Dziewczynki moja twarz woła o pomstwę do nieba!! Wyglądam jak poligon Nie mam już siły. Jak jeden zniknie to zaraz tezy kolejne wyskakują. Nie maluję się na codzień więc nic nie zapycha mi porów, oczyszczam i tonizuję buzię każdego dnia. Ręce mi się załamują. Wstydzę się wychodzic i pokazywac innym
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:38   #4337
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no swoje na pewno ale mąż mi nie zrobi swojego hamburgera a tera to on gotuje całą zimę a ja mam lenia i też mi się nie chce go robić
Aż mi narobiłaś ochoty na hamburgery biedronkowe albo jakąś pizzę mrożoną...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Wiecie co? nie wzielam rano tego relanium - wyrzucilam. -.-' Nie jest mi to potrzebne, a tutaj daja prawie kazdej.. :/
Wow...

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
czyżbyś się na Chucka Norrisa zapatrzyła

Stary 2013-11-13, 10:40   #4338
ilkas
BAN stały

Agaaga89 dziękuję Ci ale ehh..właśnie czuję się fatalną panią domu :/ Jak nie jestem w pracy i zajmuję się Milą to jakoś wolę więcej czasu poświęcić jej na zabawę..czytanie książeczek itd niż na sprzątanie. Owszem, gotuję wtedy obiad, wywieszę pranie, ale szkoda mi wtedy brać się za wielkie porządki, bo wole ten czas poświęcić córce. No a jak jestem w pracy to jak wracam to już zupełnie nie wiem w co ja mam ręce włożyć.
Hm, ale faktycznie z zakupami zawsze problem.. a w sumie nie robimy nigdy takich większych..raczej wszystko na bieżąco i może dlatego dłużej schodzi..

Coodmalina no my właśnie też takie gruntowne porządki robimy zawsze w soboty. Ale mamy 2 koty..więc w poniedziałek ja już bym najchętniej zowu odkurzała i myła podłogi bo fruwają kocie kudły

Gosius91 cholercia ale po dają Wam relanium? Nie kumam tego

W ogóle śliczne te Wasze brzuszki. Nikii masz już taki fajny okrąglutki
Stary 2013-11-13, 10:42   #4339
kaorlak
Zadomowienie

Macie Tylko nie patrzcie na moje rozstępy po pierwszej ciąży To mój 17 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17 tc (2)_zmniejszacz-pl_699829.jpg (21,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17 tc_zmniejszacz-pl_487697.jpg (20,4 KB, 41 załadowań)
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:42   #4340
ilkas
BAN stały

Cytat:
Dziewczynki moja twarz woła o pomstwę do nieba!! Wyglądam jak poligon Nie mam już siły. Jak jeden zniknie to zaraz tezy kolejne wyskakują. Nie maluję się na codzień więc nic nie zapycha mi porów, oczyszczam i tonizuję buzię każdego dnia. Ręce mi się załamują. Wstydzę się wychodzic i pokazywac innym
To witaj w klubie W pierwszej ciąży miałam cerę jak pupcia niemowlaczka a teraz co chwilę coś mi wyskakuje. Do tego mam mega przesuszoną cerę. Nie potrafię jej już ogarnąć
Stary 2013-11-13, 10:42   #4341
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Odnośnie cyckonoszy to ja mam teraz 75F, też wydawałoby się wielkie, a wcale nie! Przy rozmiarze 75 miseczka F nie wypada taka duża, co innego przy rozmiarze 85 np. także to, że Nikii np. ma 75DD to wcale nie oznacza, że biust jest niewiadomo jak wielki ja mam fizia na punkcie dobrze dobranych biustonoszy, piersi zupełnie inaczej wyglądają.

Ja chciałam zgłosić postulat, żebyście nie gadały o słodyczach, bo ja się staram ograniczać a potem jak tu czytam o lodach orzechowych i innych to nie mogę przestać o tym myśleć
Przepraszam, te lody to moja wina
Mi wg tej strony co podrzuciła bodajże Vampirka wyszło 60C/65C, a zawsze nosiłam standardowe 75B, chyba po ciąży muszę sobie dobrać porządny biustonosz w jakimś fajnym sklepie może tak jak piszesz, moje piersi odżyją

Cytat:
Nie łam się, mnie też wyłażą takie kratery, że ani tego wycisnąć, a suszą się przez tydzień i to jeden za drugim Może tak wyrzuca bo organizm się oczyszcza?

Stary 2013-11-13, 10:42   #4342
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Coodmalina a Ty miałaś kontrolę z powodu działalności? Ja sie teraz spodziwam że mogą chcieć cos sprawdzić, bo od razu z wychowawczego na zwolnienie przeszłam, nie chciałam tak żeby problemów nie było, mimo że to legalne ale jak mi pracodawca mówi, że mnie nei chcę bo mu się nie opłaca to co mam sie na chama pchać
ja miałam kontrolę u drugiego pracodawcy, w jednej firmie byłam zatrudniona ponad rok, w drugiej 2 miesiące... u Ciebie sprawa jest dość jasna więc nie masz się czego obawiać
Stary 2013-11-13, 10:47   #4343
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
łączę się z tobą w bólu nawet mi ten Davercin od dermy nie pomaga

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:48   #4344
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Agaaga89 dziękuję Ci ale ehh..właśnie czuję się fatalną panią domu :/ Jak nie jestem w pracy i zajmuję się Milą to jakoś wolę więcej czasu poświęcić jej na zabawę..czytanie książeczek itd niż na sprzątanie. Owszem, gotuję wtedy obiad, wywieszę pranie, ale szkoda mi wtedy brać się za wielkie porządki, bo wole ten czas poświęcić córce. No a jak jestem w pracy to jak wracam to już zupełnie nie wiem w co ja mam ręce włożyć.
Hm, ale faktycznie z zakupami zawsze problem.. a w sumie nie robimy nigdy takich większych..raczej wszystko na bieżąco i może dlatego dłużej schodzi..
To właśnie czyni Cię wyjątkową Panią Domu, fakt, że zapewniasz domownikom najwięcej uwagi a nie kurzom na szafie! Jak zdecydujesz się na zwolnienie, to zobaczysz ile czasu więcej będziesz miała, mnie też łatwo się pisze bo od miesiąca już nie pracuję więc zamiast siedzieć w pracy to te 8 godzin mogę ogarnąć wszystko to czym Ty się zajmujesz po pracy.. A co do kotów, to rozumiem ten ból, Rodzice mają dwa i mogą sobie sprzątać codziennie nawet dwa razy, a następnego ranka znów wszystko fruwa, nie ma na to siły

Cytat:
Dopiero jak doczytałam o rozstępach to je zauważyłam, więc nie są jakoś widoczne! Super, widać, że rośniecie

Stary 2013-11-13, 10:49   #4345
monita01
Zakorzenienie

Ilkas, ja nie mam dzieci, a tez czasem mi sie wydaje, z emy to tacy nieroganizowani jestesmy.... Ale w sumie cale dnie w pracy, to duzo nie mozna wymagac. Ja wracam o 17ej, maz o 19:30. Zakupy robimy wieksze na caly tydzien w piatki, po pracy. Ja ewentualnie w tygodniu po cos wskocze do sklepu wracajac z biura. Sprzatanie takie porzadne jest w soboty. A gotuje rozne, albo codziennie, albo raz na dwa dni, jak czegos wiecej mi sie zrobi. Ale ogolnie za takie bardziej pracochlonne rzeczy to sie zabieram tylko w wekeendy, w tygodniu nie ma na to czasu, i sa proste, szybkie rzeczy: makaron, steki, smazna albo pieczona rybka.
Stary 2013-11-13, 10:50   #4346
gosius91
Zakorzenienie

Ta dziewczyna co byla w 42tyg poszla rano na wywolanie, nadal tam lezy, przeblili jej wody, i nic... Chyba jednak zdecyduja sie na cesarke, bo zadnych skurczy nie ma.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:51   #4347
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie apropo's obiadów to uciekam zetrzeć ziemniaki i dziś w menu placki i odgrzewana pomidorowa Potem spotykam się z Siostrą, więc pewnie nie wpadnę wieczorem... Miłego dnia mamuśki

Stary 2013-11-13, 10:52   #4348
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
To może smaruj miejscowo tym effaclar k albo duo z la roche posay? Mi moja dermatolog przepisała, jak czuję, że coś rośnie pod skórą to smaruję rano i wieczorem ociupinkę i zanika, nie wybija się a maluję się codziennie

Cytat:
No to mój wygląda podobnie chyba łącznie z rozstępami

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Przepraszam, te lody to moja wina
Mi wg tej strony co podrzuciła bodajże Vampirka wyszło 60C/65C, a zawsze nosiłam standardowe 75B, chyba po ciąży muszę sobie dobrać porządny biustonosz w jakimś fajnym sklepie może tak jak piszesz, moje piersi odżyją

No warto zainwestować w porządne staniki w odpowiednim rozmiarze nie ma porównania kiedyś nosiłam jakieś dziwne rozmiary i jak wracałam do domu to pierwsze co to ściagałam te cyckonosze, bo mnie wszystko denerwowało, a teraz w tych co mam mogłabym spać nawet no i nie mówiąc o tym, że biust zdecydowanie inaczej wygląda, nic nie wyłazi, nie odstaje.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:52   #4349
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
łączę się z tobą w bólu nawet mi ten Davercin od dermy nie pomaga
Ja właśnie masc cynkową zasttosowałam na te wypryski. Niech mi to jakoś wysuszy...
A powiem Wam bolą jak cholera to jest najgorsze W nocy spac nie mogę przez to bo poduszka uciska to miejsce
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:56   #4350
monita01
Zakorzenienie

Co do kremow na wypryski, to uwazajcie aby nie byly z antybiotykiem, bo takich nie mozna w ciazy stosowac. A jak Was bardzo cos meczy to moze wizyta u dermatologa? U mnie, odpukac, cera sie polepszyla...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości