|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja niestety wstąpiłam do niego z własnej woli, od kiedy zaszłam w ciążę libido spadło mi do zera, żeby nie napisać do - 100....
![]() Cytat:
Grunt to stosować regularnie wg zaleceń producenta. A na kwc nie ma opinii?
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Sola a jak z Twoim brzuszkiem? bo ja stwierdzam,ze mi powoli ruszyl,raczej nie mam przewidzen,nawet Siostra dzis mi powiedziala,ze juz widac
troche dziwnie,bo to dopiero 9 tydzien,ale wydaje mi sie,ze to przez to ze jestem dosc "swieza" tzn 9 miesiecy temu zakonczylam poprzednia ciaze,wiec nie zdazylo wszystko wrocic do normy.Nawet nie czuje za bardzo rozciagniec macicy.Pare razy mialam lekki skurcz,ale nic wiecej.
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz masz
![]() Cytat:
ja rowniez teraz nie czuje za bardzo tych rozciagniec.
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że już Was rozpycha
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam lekko wzdęta, ale dla postronnych raczej niewidocznie ![]() Cytat:
Przypomniałaś mi o zdjęciu z usg. Zaraz spróbuję wkleić. Co do zdjęć brzuszka jak jakieś zrobię to wrzucę, ale narazie nie mam. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Mam komunikat: Upload of file failed jak próbuję załadować. Pierwszy raz coś takiego mi się pokazało. Kiedyś miałam tylko komunikaty o rozdzielczości |
||
|
|
|
#761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wiem tylko tyle że jak kosmówka się odkleja to trzeba leżeć ale skoro lekarz nie kazał to oszczędzaj się |
||||||
|
|
|
#762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a drugi za 34 zł za 100ml Pharmaceris można stosować w do pielęgnacji biustu w ciąży jak i podczas karmienia, więc powinien być fajny dam znać jak przyjdą i jak się będą sprawdzać ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Pradip nie brałam w ciąży jeszcze nigdy nospy i dziś też na szczęście się obeszło, poleżałam i brzuch przestał boleć, ale teraz też go trochę czuję... Może nie rozróżniam tego "bólu", czy odczucia związanego z rozciąganiem macicy? Mogą mi się te "bóle" mieszać? Dziś zauważyłam u mnie brzuszek, jestem raczej szczupła, zawsze był płaski, a dziś tej dolnej części nie mogą wciągnąć Może mnie wybuliło nagle i przez to ten ból? Sorki, że pewnie tak głupio pytam |
||
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kazdym takim bolu wywalalo mi brzuszek -czyli rósł.Pozniej to bylo u mnie bardziej zauwazalne
|
|
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może te wszystkie niedogodności dopiero w późniejszym okresie kiedy maluchy będą większe?![]() Cytat:
No widzisz, to wszystko się wyjaśnia stawiam, że to właśnie słynne rozciąganie macicy, maluch rośnie, potrzebuje więcej miejsca.. Organizm reaguje, więc spokojnie, bez stresu i staraj się w miarę możliwości oszczędzać jak najwięcej żeby sobie nie utrudniać
|
|
#765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny w kolejnym tygodniu ciąży
Cytat:
Dobrze, że maluszkiem wszystko dobrze a Wy założycie pas cnoty i może już za niedługo wszystko się unormuje i będziecie mogli szaleć ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam oglądać takie maluszki ![]() Cytat:
Może zacznie trochę bardziej boleć jak fasolka będzie rosnąć a póki co ciesz się, że nie dokuczają ci mdłości ani bóle. A póki co objawy mamy identyczne u mnie jeszcze lenistwo dochodzi
|
|||
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
I kolejny tydzień do przodu!
![]() U mnie niestety - grypa, TŻ mnie wziął i zaraził. I leżę i się grzeję. Kolejne L4, szef już krzywo na mnie patrzy - nic nie wie, ale do końca listopada wytrzymam to spojrzenie! ![]() Pozdrawiam Was.
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie mówili mi że to na pewno nie to, tylko ruchy jeli, tylko że potem te ruchy jelit przybrały na sile Teraz jeszcze nie wiem jak jest.Masz już dzieciątko? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz spróbuję jeszcze raz ![]() Cytat:
--- Widzę, że udało mi się ze zdjęciem |
|||
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
taka pogoda za oknem, że chce się tylko zaszyć pod kołdrą z ciepłą herbatką... Będę się oszczędzać jak się da, nie będę się przejmować i będę patrzyć jak rosnę, taki opracowałam plan za Waszą radą Ma któraś dziś jakieś badania? Do moich jeszcze dalego, więc pocieszę się Waszymi informacjami o maluszkach dobrego dnia!
|
|
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszyscy wokoło chorzy i ja czuje, że kości mnie łamią i głowa boli ale nie daję się i walcze ![]() Cytat:
a zdjęcie |
||
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Jakie śliczne zdjęcie
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje w kolejnym tygodniu
!Cytat:
![]() Cytat:
Tak, mam ponad 2,5letniego synka, to będzie druga latorośl. Ooo, fajnie, akurat ruchy chciałabym poczuć wcześnie, jako że w pierwszej ciąży się naczekałam do 22 tc Cytat:
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
Wizytę dzisiaj mam ja o 15.00 muszę mu zdać wszystkie wyniki badań na które skierował mnie tydzień temu, wypisy ze szpitala itd...no i założy mi nareszcie kartę ciąży hehe może odwoła też zakaz współżycia...![]() (w co wątpię)Sola1 zdjęcie przecudne Aldrin suuper to już 11 tydzień
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekamy na jakieś zdjęcie jak dostaniesz no i na relacje z wizyty
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!
|
|
#775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | ||||
|
Zadomowienie
|
te pierwsze usg na ktorych widac juz ksztalty dzidziusia sa zawsze takie slodkieCytat:
Cytat:
i czekamy na relacje---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
po dłuższej nieobecności melduję się i zabieram za nadrabianie
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i olałam wracam do domu z pracy ide spać, coś zrobie i znowu śpie
|
|
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam Palmersa dla kobiet w ciąży na rozstępy czytałam opinie i żadna z kobiet używajcych nie miała rostępów po nim więc się zdecydowałam. Ale zapach... za słodki jak na ciążę
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny oglądam Wasze zdjęcia i wspaniałe wieści z wizyt to i ja się pochwalę
miałam dziś kontrolne usg i było pięknie 9 tydzień i 2 dni czyli wszystko w najlepszym porządku dzidzia ruszała sobie rączkami i nóżkami - niezapomniane przeżycie TroppoSensibile Olga 24 lata OM 08.09.2013 r. TP 15.06.2014 r. Dodam, że mam 17.06. urodziny także to będzie najpiękniejszy i jedyny w swoim rodzaju prezent ![]() Na bieżąco czytam Wasze nowiny i wpisy choć mimo chęci odpisywać niestety nie mam siły, bo zamiast mdłości, których w ogóle nie mam sypiam całymi dniami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

jestem padnieta wieczorami, ale libido na plusie, niestety
!!!!

!
te pierwsze usg na ktorych widac juz ksztalty dzidziusia sa zawsze takie slodkie