|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
dla DORKI, ZUZI I FILIPA za 10 miesięcy
|
|
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja teściowa urodziła pierwsza córkę 5600
40 lat temu;p
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-11-13 o 14:21 |
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
dziecię śpi, na tapecie druga kawa + placuszki owsiane z powidłem śliwkowym bo mnie skręcało na coś słodkiego.
Dziwne,że zdażyłam usmażyć ![]() I ciekawe czy dam radę zjeść:P |
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się
wow, rozwaliła system
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem jak Deli to robi, i co w tym czasie robi jej córka:P
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kasa chociaż większa?
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
szacun
![]() dołączam się do życzeń pewnie ją bolało ![]() właśnie
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wiecie, zająć dziecko na kilkanaście minut to jeszcze jakoś ogarniam (chociaż u nas się nie da na razie, idzie za mną i staje przy mnie i piszczy), ale na tyle by upiec ciasto/zrobić tryliard obiadków + ogarnienie chaty, obiados 4 daniowy dla Tż i jeszcze książki 4 miesięcznie czytać?
![]() Deli, ile ty masz rąk i nianiek? ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- o rany, masakra;/ |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś wbić się dzisiaj w rozmowę nie mogę
![]() W ogóle naszły mnie wątpliwości co do mojego powrotu do pracy. Czy ja dam radę prachować na nocki, tym bardziej że w dzien za dużo nie odespie bo Wiktorek do śpiochów nie należy. I właśnie w takich momentach strasznie żałuję że nie mam absolutnie nikogo do pomocy
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
świetne
![]() no nieźle ![]() ![]() oj, to nie fajnie; a czemu takie przeniesienie? awans to ma być czy jak?
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jeszcze, bo on się o tym dziś dowiedział ![]() Ale wątpię ![]() Cytat:
No właśnie. Deli ile masz nianiek ??? Ja mogę co jedynie umyć naczynia, pościerać kurze, nastawić pranie i wyciągnąć ( o wieszaniu nie ma mowy), obiad robię z Zuzią przy nodze, chyba, że ma dobry humor i się bawi czymś w kuchni. A reszta jak śpi. Ale często jest tak, że jak ona śpi to ja jem obiad, robię obiad itp. i piję kawę. Jak kończę to ona się budzi. |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja matula urodziła mojego brata naturalnie 5 kg ;]
Cytat:
Cytat:
nie wiem, staram sie jakos to szybko zrobić, kiedyś byłam mega powolna a teraz zwiększyłam obroty... Najczęsciej biore zabawki, puszczam muzyke głośno i co chwile do niej lecę zeby sie pobawić i tak jakoś mija
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw parę godzinek, jeden dzien ze mna, a potem sukcesywnie bedziemy zwiększać liczbę godzin, aż dojdziemy do maksimum jakie trzeba, 12 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rewelacja! Będą ludziki! Tylko muszę formę znaleźć, bo sama zza Chny ludowe nie wykroję ludzikaa
|
||||
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś śpi już 1,5 h ale jakiś taki dzień dziś zmulony, ta wiadomość o przeniesieniu, że jestem na razie z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanko zakładacie już czapki zimowe ???? a te śpiworki co sa przy spacerówkach ??? Bo Zuzka w takiej grubszej czapce przejściowej, bez śpiworka, ma rajstopy i spodnie i buty, a wszystkie mamy co widuję na spacerach to grube czapy, kocyki i na to śpiworki. Może ja ją za lekko opatulam?? :roll eyes:
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz zakladalam, a spiworka niet
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
Miło mi, że Wam się moje piernikowe wyroby spodobały
Cytat:
Cytat:
i właśnie teraz zaczęłam się zastanawiać w jakiej temperaturze je piec, bo ja miałam stary piec na którym zdarta była informacja o stopniach i zawsze ustawiałam na połowę i kurcze ciekawam ile to była ta połowa Przyłączam sie do buziaków i oklasków
|
||
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj wieczora nie mam neostrady, na playu jadę i zbuntowanego nie moge obejrzeć A! ostatnio pościągała mi się jakaś durna wyszukiwarka do searches która spowalnia mi firefoxa, chrome przestały działać, maxtone tylko tego nie załapał. Nie moge sqrwysyństwa usunąć i w necie też piszą że dziadostwo nie do zdarcia Black?
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano jak wstajemy to: * ogarniam siebie i dziecia, poranna toaleta * dzieć je kaszkę * w międzyczasie : ścielę łóżko sypialniane nasze, ścielę w łóżeczku młodej. Ścieram kurze, nastawiam pranie, zmywam, rozwieszam pranie ( z młodą się da , bo za suszarkę nie łapie, tylko rzeczy z miednicy wyciąga, uznaję to za asystę:P), jeśli danego dnia mam gotować coś dziecku zamiast słoiczka - nastawiam na kuchence. Potem jest drzemka dziecia, w czasie której zdążę zjeść swoje śniadanie, pozamiatać mieszkanie, umyć podłogi, potem dzieć się budzi, obiad dla niej, próby podania znaczy się:P, a potem kombinatorstwo jakby tu z dzieckiem przy nodze zrobić coś do jedzenia dla mnie i dla Tż. Zabawianie Małej, znowu drzemka - wtedy idę coś grubszego zrobic co jakiś czas jak np posprzątanie łazienki dokładnie, czasem malnę oko, druga kawa - dzieć wstaje. No to obiad dla dziecia, zabawa z dzieciem (moje dziecko samo się pobawi no mooooże 10 minut teraz jak ma humor), jakieś tam składanie prania (mam wrażenie, że piorę i składam codziennie albo swoje albo dziecia , jedzenie dla mnie, na jednej nodze (przekąska by nie zejść z tego świata:P) , przychodzi Tż jemy obiad, zabawiamy przy tym piszczącą i zmęczoną już młodą, potem się robi 19, sruuuu do kąpieli, usypianie, padanie na twarz, game over, koniec dnia ![]() Czuję się jak syzyf, codziennie jest tak samo ![]() Te obiadki dla dziecka, ciasta, obiady 2 daniowe z deserem musiałabym robić w nocy między pobudkami. Bo już teraz mam wrażenie, że ja mam ciągle zadyszkę, wszystko w biegu i na gwizdek...
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-11-13 o 14:57 |
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja też tak się czuję
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
FOrmę to chyba ciężko będzie znaleźć, bo te ludziki to większe niż standardowe pierniki, ja wpisywałam chyba w google: gingerbread man pattern i wybrałam coś co mi się spodobało i bylo odpowiednio duże i wtedy drukowałam, z kartki odrysowałam na sztywniejszym kartonie i wtedy dawaj na masę piernikową. Te ludki robiłam na pierwsze świeta w domu tz, zastanawiałam się wtedy, czy powinnam robić prezenty dla siostry, rodziców i reszty i wymyśliłam te ludziki, myślę nieskromnie, że pomysł był super a piernikowe stworki do dzisiaj tam stoją.
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No opisałaś mój dzien ![]() ![]() Ja jeszcze muszę iść zazwyczaj do sklepu po coś na obiad, albo na kanapki. Więc to jest od razu spacer. |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Hurrrraaa! Obudziła się z drzemki i nie piszczy, moja kochana, jaka cudowna cisza!
Siedzi i bawi się kucykami pony! <3 |
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
acha Aga co do tłuszczu to ja daję margarynę
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Hje mam pytanko, bo już wiele razy się zastanawiałam, dlaczego na pasku aktualnie przegladających wątek ty jesteś zawsze jako hje +? |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ma Silver + ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

dla DORKI, ZUZI I FILIPA za 10 miesięcy

40 lat temu;p

mąż pracuje w biurze, praca od pon-pt 7-15, od 1 grudnia przenoszą go w teren. Praca na zmiany, nocki, a co najgorsze, że będzie musiał dojeżdżać autem 1-1,5 h w jedną stronę 
a kasa chociaż większa?

olej i rób swoje 
:roll eyes: