|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Jeżeli jesteś ze swoich zadowolona to niczego Ci nie trzeba ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
a Refecto Cil jest najlepsza!PS: co to był za olejek, Alterra chyba czy co, chodzi mi o nakładanie go na włosy? Ktoś mi ostatnio pisał o oleju ze słodkich migdałów....Marta chyba? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Mam, pierwszy to teoria, co i gdzie, następny praktyka... http://www.youtube.com/watch?v=xycM3_yBsps http://www.youtube.com/watch?v=4c78JUoNn3s ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Położyłaś farbę Wiesz, obiecałam to przypominam....
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
||||
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, też miałam wspomnieć, że ikonki super.
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
A kolor masz naturalny czy farbujesz?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam sobie o tej mojej hennie Eld (po raz kolejny zresztą) i nic nowego się nie dowiedziałam - czysta henna, trochę gorszej jakości (nie wiem jak to mierzą, chyba ceną
), ale za to farbuje najbardziej na rudo z tych popularnych.
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Ryczałam, że nigdy nie miałam lejących włosów i ktoś wspominał żeby spróbować do olejowania właśnie oleju ze słodkich migdałów a on chyba był w takiej oliwce.... Tyle się tu pisze i nie mogę tego wyszukać
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- To pozazdrościć ! ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- To Flora mi pisała, znalazłam. Olejek Hipp albo BDFM (to ten Fur Mama czy źle myślę? )
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
przez te Wasze rozkminki brwiowe, dziś więcej czasu poświeciłam swoim ale se wymalowałam ![]() scrabble1 dzięki za przypomnienie, kolor jest skrętu dzis brak, na prosto je suszara zrobilam i wyglądają jak zniszczone siano
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę brwi henną (już brązową, typową do brwi ) potraktować, ale nie chce mi się. Nie lubię w sumie tego robić.
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-13 o 15:17 |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() juz sama sobie je hennuję ( tą farbką do brwi o nazwie henna) bo na kosmetyczkę nie wyrabiałam kredki i cienie do brwi są fajne, ale nie u kogoś, kto notorycznie dotyka sobie twarzy i przeciera brwi
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi kredkami i cieniami to prawda niestety. |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem na zdjęciach żele bielendowe, ale już są nowe w sklepach, nowa szata graficzna i nowe składy, dodali alkohol, choć jeszcze gdzieniegdzie widywałam niedawno stare składy.Dałam zdjęcia do codziennika, znowu jest skręt, tym razem bez puchu, odżywka z olejem cedrowym ładnie się spisuje |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co oni ostatnio maja z tym alkoholem? wszędzie dodają, jakby to miało czemuś służyć...
|
|
#3195 | |||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nic, będę próbować ![]() Cytat:
I muszę trochę nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko póki co to mój portfel raczej nie jest aż tak zasobny
|
|
|
#3196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A używałyście innego Kallosa od mlecznego? Myślicie, że jakiś inny byłby lepszy? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Użyłam dziś samej Joanny mrożącej do stylizacji, ciekawe co z tego wyjdzie, bo kiedyś mnie puszyła i robiła mi matowe włosy.
|
|
|
|
#3198 |
|
Przyczajenie
|
Może pytanie, które zadam wyda się głupie, ale jak nakładacie odżywkę b/s?
,,Rozczesujecie palcami", wmasowujecie czy wgniatacie? Zawsze wybierałam pierwszą opcję, jednak teraz zaczęłam się zastanawiać, czy to nie niszczy skrętu. |
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Raczkowanie
|
Ja smaruję dłonie i całe place odzywką, jak kremem do rąk (poza wierzchem dłoni) i tak przeczesuję w szybkim tempie włosy, a żel wgniatam. Skoro czesanie na morko grzebieniem ma nie niszczyć włosów, to czemu robienie tego palcami z odzywką miałoby? Na masowanie bym się nie odważyła, bo miałabym kołtuny jakich mało.
|
#3201 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie dobrze, to być może obędzie się bez zastępstwa dla Bielendy.
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Wcale?! i nie masz kołtunów?
Moje włosie właśnie zostało zdetoksowane, podwójne mycie barwą tatarakowo-chmielową, odżywka joanny z apteczki babuni mleko i miód, potem musiałam dołożyć odzywkę DeBa, bo Joanna nie dała rady. Do stylizacji użyłam Garniera AiK, potem żelu Joanny wymieszanego z olejem lnianym i z pestek winogron (nie robi się obrzydliwa papka, huraa!), końcówki zabezpieczone serum z Joanny. Muszę przyznać, że włosy mam po roku pielęgnacji w świetnym stanie, olej lniany mieszany z olejem z pestek winogron im ewidentnie służy ostatnio. Spodziewałam się po myciu SLSem totalnego siana i załamani nerwowego, tymczasem jestem pozytywnie zaskoczona. W tym momencie już absolutnie nie żałuję, że je skróciłam tak bardzo, zaczęły się małe potwory układać jak należy Przyszedł czas na zapuszczanie, także muszę bardzo końcówki chronić. Wyrabiam sobie pomału nawyk porannego dokładania zabezpieczacza ![]() I muszę wam wszystkim podziękować bardzo bardzo bardzo bo bez tego, ze odpowiadacie na moje dziwne pytania, nie zdziałałabym tak wiele ![]()
|
#3204 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz, jak kupisz lidlowy żel i jak się u Ciebie sprawdza, na razie chyba nie jest tu u nas zbyt popularny ![]() Cytat:
Miałam tylko kallosa mlecznego, ale lubił mi puszyć włosy niestety. Cytat:
Cytat:
Nie niszczy mi to skrętu, ja potem jeszcze nawet rozczesuję włosy z odżywką lekko grzebieniem z szerokimi ząbkami.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze sobie kupuję coś małego, jak dobrze zaliczę laborki czy coś xd
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Przyczajenie
|
Ha, ja też w końcu ścięłam te moje włosy
I też póki co nie żałuję. Poszło jakieś 10-12 cm, więc niby dużo, ale nadal sięgają za ramiona, więc z przodu patrząc niewielka różnica. Dziś było dopiero drugie mycie odkąd są krótsze, więc wciąż je obserwuję jak się zachowają. Wygląda na to, że z przodu robią się mocne loki, wręcz a la baranek, a z tyłu niestety wyprost :/ ale zobaczymy.Co do Kallosa mlecznego, zapach podobał mi się przez pierwsze mycie, a teraz mam go już dość :P a to pudło taaakie wielkie ale powoli zużywam go do mycia OMO. Jako odżywka d/s mnie puszył, drugi raz już nie kupię...A co do brwi, skoro już mamy brwiowy offtop - farbowałyście może kiedyś brwi henną do włosów lub o zgrozo zwykłą farbą do włosów? Wiadomo że niezalecane, ale podobno działa i nic złego się nie dzieje...?
|
|
|
|
#3208 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ojej, pamiętam nawet, że wyrywałam sobie z górnego rządka rzęsy, które rosły w dół Ale ostatnio się skupiłam na włosach i w ogóle z bliska się oczom nie przyglądałam. Cytat:
Wczoraj udało mi się nałożyć na 3 godziny przed myciem olej z kokosa, i byłam pozytywnie zaskoczona, bo nic się nie spuszyło. Co prawda, na jakieś 20 minut przed myciem nałożyłam tę maskę Seri z imbirem i dimethicone, a potem jej użyłam do mycia jeszcze i się ładnie kokos zmył. Poprawiłam szamponem dla dzieci Schleckera na sam skalp + piana w dół. Szampon dla dzieci mi chyba jednak nie służy. Włosy takie zbyt miękkie są, trochę jakby skóra swędzi, a i mam wrażenie niedomycia. Cytat:
Właśnie pisałam wyżej, że chyba jednak przerzucę się na rypacze po olejach jednak, ewentualnie na zmianę z myciem samymi odżywkami, bo też włoski są fajne. A szampony dzieciowe zostawię dziecku Jeszcze dam szansę facelle może (w razie czego zawsze mogę zużyć zgodnie z przeznaczeniem).Aha każdy żel u mnie ostatnio niczego nie zrobił. Znika, a włosy się prostują (znaczy skręt znika, włosy są falowane, ale muszę rozczesać, żeby jakoś wyglądały). Cytat:
O brwiach pisałam wyżej OT, nie doceniałam swoich najwyraźniej. Ah!, Koleżanka właśnie jest na wycieczce w Indiach i wysłała mi smsa z zapytaniem, jakie te oleje ma kupić! Bo zdążyłyśmy porozmawiać o olejach przez 10 minut przed jej wyjazdem i nie wytłumaczyłam jej wszystkiego. Ciekawa jestem strasznie, czy coś dorwie ciekawego. |
|||||||
|
|
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
Ja też. Co najwyżej tak raz na tydzień, dla przyzwoitości i poczucia, że moje TT się nie marnują
![]() Mi zaczęły lecieć jak dawałam oleje na suche włosy i na skalp. Teraz testuję olejowanie na odżywkę, i mniej leci, dużo mniej. Muszę się pochwalić, że dorwałam joaśkę mrożącą, zastosowałam i jestem baaardzo zadowolona. Ładnie się odgniotła i jak na razie przetrwała próbę testową - godzinną podróż do pracy, kiedy to zazwyczaj włosy zdążyły mi się spuszyć lub rozprostować, albo jedno i drugie. Teraz nie mam ani spuszonych, ani rozprostowanych, ale nie wiem czy to efekt mocnego żelu, czy powodu do pochwalenia nr 2 - nowego cięcia ![]() Wycieniowałam włosy wczoraj Co prawda czeka mnie jeszcze jedna wizyta u pani fryzjerki - ale to dotyczy koloru. Wymyśliłam sobie ombre z refleksów, kobieta obawiała się że na hennowanych włosach nie wyjdzie i zrobiła mi refleksy próbne z założeniem, że jak będzie ok, to przyjdę na doróbki w cenie. Jestem zadowolona jak diabli ![]() Pani fryzjerka powiedziała parę rzeczy, które mnie lekko zaintrygowały i postanowiłam się z Wami nimi podzielić. Bo nie wiem co mam myśleć... Stwierdziła na przykład, że zabezpieczanie włosów serum silikonowym to jest ściema, albowiem silikony to samo zło i powodują puch No jakoś jej nie uwierzyłam. Powiedziała również, że najlepszym olejem do włosów jest olej arganowy, wszystkie inne mogą źle działać na włosy i je niszczyć (popukałam się w głowę, ale w środku, w Czesiu ). I myliła hennę z chną - nie wiem co o tym myśleć, bo średnio się na razie na tym temacie znam. A na koniec najlepsze - stwierdziła, że przesadzam z pielęgnacją włosów, bo w sumie mam zdrowe i nie potrzebnie nakładam tyle rzeczy na włosy (czyli za często maski i oleje, serum to mam wyrzucić, b/s niepotrzebne skoro daję d/s, a jakieś OMO to już zupełnie bez sensu)Przecież jakbym tego wszystkiego nie nakładała na łeb to mogłabym pomarzyć o włosach w dobrej kondycji. Nie są jeszcze takie, jakie chciałabym je widzieć, no ale to kwestia czasu Dziwne poglądy ma ta fryzjerka, ale na moje szczęście obcina i farbuje super.
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Mnie włosy lecą tak gdzieś od roku chyba. Najpierw jakoś nie zwracałam uwagi... Zajmuję się nimi od jakichś 5 tygodni, o ile kondycja jakby się stopniowo poprawia, to nie zauważyłam zmian w ilości codziennie traconych włosów
![]() Problem w tym, że przez jakieś dwadzieścia kilka lat miałam krótkie włosy i kompletnie nic z nimi nie robiłam poza myciem szamponem. Nawet nie miałam żadnych przyrządów do czesania No i nie wypadały ![]() Zapuściłam w ciągu ostatnich 6 lat od zapałki do 68cm, ale nie wiedziałam jak się z nimi obchodzić, a zwłaszcza czesać. Przeżyły w świetnym stanie ciążę i 3-letnie karmienie, a teraz mam smętne ogryzki. Jasne, że są kobiety, które mają takie włosy jak ja teraz, i są zadowolone, bo więcej im natura nie dała. Ale moje, marnieją niestety. Troszkę mi smutno i nie wiem, czy ich nie ściąć... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Jeżeli jesteś ze swoich zadowolona to niczego Ci nie trzeba
a Refecto Cil jest najlepsza!
A co do długości to najlepsz metoda jest na ołówek.

chyba zainwestuję w Facelle, bo Bd strasznie mi włosy plącze i chyba podrażnia skórę