|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
!!Cytat:
|
|
#1532 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy biedna Laurka
I Ty też, współczuję diety
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky-
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A AZS współczuję i restrykcyjnej diety |
||
|
|
|
#1537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
musisz trochę odpoczywać, jak Mały śpi to Ty też odpocznij, sprzątanie może poczekaćCytat:
Aaa i brawa za wagę Antonia ![]() Cytat:
współczuje Wam obu, Tobie tej diety, a może spróbuj pić te herbatki na laktację?? może Ci się zwiększy produkcja?Surka Lili jest po prostu drobniutka, ważne że zdrowa |
||||
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Szymuś robi postępy zjadł przed chwilą 4 łyżeczki jabłuszka z marchewką
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam cytować mi wcięło
Brawa za udane zakupy Brawa za wagę. Fajny pomysł z kostkami edukacyjnymi muszę to podsunąć dla chrzestnego piotrka Współczuje diety Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1540 |
|
Konto usunięte
|
Katarzynka a Ty kp?
Jeśli tak, to gluten w 5-6 miesiącu, jeśli nie to nie wiem, ale na pewno później. Rocky przytulam Biedne obie ![]() Surka ale masz drobineczkę Ja jestem ciekawa jak tam mój wcześniaczek. A patrz Lila teraz tak ładnie je, ta waga to jednak rządzi się swoimi prawami.Czarownica brawo ![]() My dziś podaliśmy gluten. Artur znienawidzi mnie do końca. Nie dość, że to ja chodzę z nim po lekarzach, na szczepienia, to ja czyszczę nosek i robię mu wszystko to, czego nie lubi, to jeszcze dzisiaj chciałam go otruć Ale otwierało, ciekawskie moje stworzenie
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzzz jak mnie boli glowa.
PERSE strasznie jestem ciekawa jaka mine Antos bedzie mial przy pierwszej lyzeczce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43699009]
My dziś podaliśmy gluten. Artur znienawidzi mnie do końca. Nie dość, że to ja chodzę z nim po lekarzach, na szczepienia, to ja czyszczę nosek i robię mu wszystko to, czego nie lubi, to jeszcze dzisiaj chciałam go otruć Ale otwierało, ciekawskie moje stworzenie [/QUOTE]Oj, wiem jak wyglada takie nienawistno-podejrzliwe spojrzenie, z niedowierzaniem TY MI TO ROBISZ, TY???!!! i rozpaczą BOŻE CZY NIKT MNIE JUŻ TUTAJ NIE KOCHA???... ![]() Dziewczyny, Lilo nie wie, co to stópki, ale za to mamy taką pluszową pozytywkę z Canpol babies, w ktorej muzyczka gra gdy sie pociagnie za ogonek, i oto obwieszczam, ze... ... moje niespelna pieciomiesieczne dziecko ODPALA POZYTYWKĘ SAMO !!! ... i to nie przypadek, bo w ciagu ostatniej godziny zrobila to kilkakrotnie Padłam
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-13 o 16:41 |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Oto dowod - trzyma, ciagnie i wlacza sie melodyjka
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
ROCKY
![]() OLI za odpalanie pozytywki.Tż jest i przejmuje Małego wrzaskuna. SKOKU WYP********! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Rocky
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43699009]Katarzynka a Ty kp?
Jeśli tak, to gluten w 5-6 miesiącu, jeśli nie to nie wiem, ale na pewno później. [/QUOTE] My na mm, w książeczce mam napisane że gluten w 6 miesiącu. W internecie zaś piszą że jak dziecko na mm to 5-6 miesiąc trzeba podać. Sto pięćdziesiąt informacji jest i to różnych i człowiek głupieje Olitah - dla LiloSzymek też ciąga taką pozytywkę, ma rybkę |
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Rockyy oj współczuję o wiem przez co przechodzisz. Na początku jedna lekarka zdiagnozowała u Antka nietolerancję laktozy a zalecenia są takie same jak przy AZS. Ja na tej diecie wytrzymałam 1,5 miesiąca, ale pod koniec leciałam z nóg.Potem na szczęście okazało się że to żadna nietolerancja laktozy i mogłam zacząć jeść normalnie. Mogę Ci podrzucić kilka przepisów tzn głównie zupy jadłam - wodzianki na burakach i rosołki no i krupnik to już był wypas. Postaw na ryż i drób plus kilka warzywek i jakoś będzie. Ziemniaki. Trzymam kciuki za Was
![]() A co u Cynamonków ?? |
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gluten pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
w dzień śpi tylko na rączkach, odłożona do łóżeczka, koszyka czy wózka się przebudza i płacze.
jak za długo jest sama na macie, w bujaczku pod karuzelą to zaczyna marudzić i płakać dobrze mi śpi (nawet 3 godziny) na spacerach w foteliku samochodowym) w nocy budzi się średnio co 2 godziny, czasami częściej |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica: wooow ale waga. Pięknie przybiera!
surka: mała księczniczka jest kruszynką! rosa: brawo za szczepienie. A starszy brat ile ma lat? En: tak się zastanawiam jakie miał argumenty przeciw wyprowadzce? bo jak czytałam Twoją wypowiedz to bardzo rozsądnie brzmiały Twoje argumenty za. I finansowe i przede wszystkim warunki dla Bezika. Oliath: ale Lilo wyrosła! ) wooowTari: mam podobne podejście, nie świruje jeśli chodzi o rozwój Igiego. Czasami za dużo bym chciała, ale wiem, że ma czas. Nie łapie swoich stópek, nie przewraca się z brzucha na plecy (ze 4 razy mu wyszło, ale chyba przypadkiem), a już tym bardziej z pleców na brzuch. Za to świetnie trzyma zabawki, zaczyna też już łapać jedną ręką, przekręca się na bok i w tej pozycji szuka i chwyta zabawki, które mu wypadły. Zaczyna je też oglądać zanim wpakuje do buzi (to jeszcze rzadko). Jak leży na brzuszku to czasami chwyta za zabawki które ma przed sobą.
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wieści z wizyty
- wysypka to uczulenie na wprowadzony produkt, mam odstawić wszystkie i czekać aż wysypka zniknie i ponownie wprowadzać. Chociaż ja wiem po czym ta wysypka, także brzoskwinia odpada, - dostaliśmy ponownie receptę na bebilon pepti i dobrze by było wrócić do tego mleka. To po co mi mówiła, że mogę je już odstawić ![]() - pytałam kiedy wprowadza się gluten, pani powiedziała, że w 7 miesiącu i dodała, że skoro Franek ma skłonności do alergii to mogę wprowadzić go nawet później, najlepiej w 10, wówczas nie narobię mu problemów Myślałam, że im wcześniej tym lepiej.- mamy zgłosić się do okulisty, bo Franek zezuje. I tu mnie lekko zirytowała, bo podobno powiedziała, nam to na poprzedniej wizycie, a ja dam sobie rękę uciąć, że nie pisnęła o tym słowem i próbowała mi wmówić, że było inaczej ![]() - dostaliśmy skierowanie na USG brzuszka, także nie muszę już iść prywatnie - a szczepienie możemy zrobić dopiero kiedy wysypka zniknie, - na problemy jedzeniowe, rozłożyła ręce. Czuje lekki niesmak, zapisałam Franka do naszego pediatry. Także zobaczę w piatek co on mi powie. Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli jesteś na mm to najpierw wprowadza się bezglutenowe. Na kp chyba jest odwrotnie. |
||
|
|
|
#1553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gluten w 5-6 miesiącu przy kp, przy mm - później. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Domciatko...mój zasypia ostatno tylko na boku i tylko jak ma na głowie pieluszke plus na pleckach podpiera go podusa...nie lubi przestrzeni...
Moze Sare spróbuj tak kłasc...no ciezki przypadek. Dziewuszki Wrocławskie.... mozecie polecic jakies studio fotograficzne lub fotografa??we Wro oczywiscie...
|
|
|
|
#1555 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy jak zacznę Arturkowi rozszerzać dietę, to mogę mu podawać kaszki bezglutenowe? I bezmleczne?
U nas rozszerzanie to i tak dopiero za 2-3 tygodnie się zacznie, jak nie później, ale już się muszę zorientować w tematach, bo rozmyślanie nad glutenem zajęło mi dobre 1,5 miesiąca, co będzie z resztą to ja nie wiem... |
|
|
|
#1556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekam do końca tego tygodnia i wkraczamy w 20. Jak Franuś nadal sie będzie tak zachowywał tzn. że już taki jest ![]() Cytat:
Dziękuje za informacjęCytat:
Lileczka będzie drobniutka Najważniejsze, że przybiera. A teraz będzie wcinać nowe pokarmy to może więcej jej przybędzie.---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Ty to masz nosaChyba 4-5 dni |
||||||
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Czarownica no nie pochwaliłam jeszcze Twojego Antka za wagę
i wzrost. Całkiem fajny klocuszek.Surka taki urok Twojej kruszynki. Jak lekarze się nie czepiają to się nie martw Przed chwilą TŻ z teściem debatowali na tą ścianą przeszkloną i w końcu stwierdzili, że będą wymieniać okna i ścianki od dołu robić Nosz k...wa teraz w listopadzie oni będą w pokoju Antka ścianę wyburzać i nową budować ![]() Do teścia pretensji nie mam bo przecież on się nie będzie intersował naszą ścianą i za nas myślał, ale TŻ mógł ruszyć doopę wcześniej tym bardziej, że mu trułam o tym wcześniej. I teraz pewnie też by się za to jeszcze nie wziął tylko wczoraj mu tak nawrzucałam że aż się czerwony zrobił spuścił uszy i po marketach wieczorem za styropianem latał. Anulka Jednak Ty mi napisz jak z tym ociepleniem bo ja nie wiem co im z tego wyjdzie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Ghia, Ona- nie będzie jadał nago w takim razie, bo mi się będzie chciał w restauracjach rozbierać i nas jeszcze aresztują
Owinę go stretchem
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
Rocky- biedulki..
A moje dziecko wcina manne z resztą pochlania wszystko co dam jej do buzi i otwiera po następne kesy Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43699009]
My dziś podaliśmy gluten. Artur znienawidzi mnie do końca. Nie dość, że to ja chodzę z nim po lekarzach, na szczepienia, to ja czyszczę nosek i robię mu wszystko to, czego nie lubi, to jeszcze dzisiaj chciałam go otruć Ale otwierało, ciekawskie moje stworzenie [/QUOTE]Niestety odnoszę podobne wrażenie, że wszystko co przykre robię ja, szczepienie, czyszczenie nosa, kropienie oczu itp ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43699910]Dziewczyny czy jak zacznę Arturkowi rozszerzać dietę, to mogę mu podawać kaszki bezglutenowe? I bezmleczne? U nas rozszerzanie to i tak dopiero za 2-3 tygodnie się zacznie, jak nie później, ale już się muszę zorientować w tematach, bo rozmyślanie nad glutenem zajęło mi dobre 1,5 miesiąca, co będzie z resztą to ja nie wiem...[/QUOTE] Myślę, że tak, ale pewności nie mam ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Skoro gardzi mleczkiem, mam jej teraz więcej warzywek podawać. Choć Lila tak naprawdę nie jest chudzinką, ma drug brodę, fałdki itd. Nawet pielęgniarka szczepiąca, dzisiaj się przywitała, jaka pulchniutka ![]() To chyba nawet nie chodzi o jej wagę i wygląd, tylko, że w statystykach za mało przybiera, ale ja nie panikuję
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

!!

:

musisz trochę odpoczywać, jak Mały śpi to Ty też odpocznij, sprzątanie może poczekać

Ja jestem ciekawa jak tam mój wcześniaczek. A patrz Lila teraz tak ładnie je, ta waga to jednak rządzi się swoimi prawami.

i otwiera po następne kesy