|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dopytujecie o Miki - mi jeszcze nic nie napisała
Kurczeeee za dużo nacytowałam i się pokasowało.. nie lubię tego. Adoosieńka ale pojechałaś z tą salą :P Ja bym się nie odważyła, ale niech Ci się dobrze rodzi. Agnieszka a jeśli się czujesz na siłach, zeby wrócić i czekac w domu to może wypisz się na własne życzenie? Jak masz tam leżec i doła łapać to bezsensu.... Nemosku Tymuś jest obłędny, śliczny, cudowny!!!!! Cytat:
Koszt ok 40-45 zł. Nie czuć tego, tż też nie czuł podczas bunga-bunga, ale jak wsadzisz palucha to czuć.Cytat:
![]() Cytat:
Czasem tak trzeba, z tym, że na takie okazje mam zwykle pierogi lepione przez mamę ![]() Cytat:
No a pimafucin załaduj w łóżku przed snem, innej rady nie ma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i mi przypomniałaś, żeby się pochwalić, ze u mnie dziada nie wyhodowano
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Ja poczyniłam pewne postępy. Sprawdziłam, że chwilowo nie ma jednej rzeczy, którą potrzebuję
Ale mi zostało tylko kilka "drobiazgów" kosmetycznych dla małego i dla mnie. No i doznałam olśnienia, że przydałoby się jeszcze jedno prześcieradło do łóżeczka.
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
kyte, nie łam się
Natalka potrzebuje po prostu, żebyś była blisko w tych trudnych dla niej pierwszych dniach.
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście to? :O
http://jasminimal.blogspot.com/2013/...ron-mueck.html |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj w UK? czy w PL?
ja mam nadzieje że mi dadą coś mocniejszego (haha, jak jakis narkoman). po laparoskopii dostałam coś fajnego. byłam wtedy w PL i prywatnie to było robione. nie wiem co to było, ale jak powiedziałam pielęgniarce że boli, po chwili przyszła z wielką 20ml strzykawą i wpuściła mi coś do wenflonu. dużo tego płynu było, zimny jak cholera, aż czułam jak się po łapce rozlewa tak dobrze i błogo mi się zrobiło, po kilku sekundach było jak na obłoczku zrobiłam kluski z mięsem, sosem. pojadłam, posprzatałam i mi tak dobrze teraz
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kazdego przyjdzie pora. Jutro bedzie lepiej * Musisz troszke przetrzymac. Z czasem zacznie sie interesowac czyms I juz nie bedzie potrzebowala tyle noszenia. Maz jakis bujaczek? Probowalas? Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza, co wy dziewczyny robicie?
my już po kpieli i do pólnocy tatuś ma się dzieckiem zajmowac, z tym ze jak zacznie płakać to oczywiście dzieć idzie do mnie
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte, pomyśl sobie że to wszystko przez hormony
Przejdzie
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
MIKI URODZIŁA AMELKĘ!!!!!
"Od 13.45 Amelcia jest już z nami. Rodziłam od 10, także można powiedzieć, że szybko poszło. Było ciężko, skurcze mnie wykańczały, bo nic nie dawało ulgi, ale jakoś dałam radę. Czuję się dobrze, choć jeszcze bardzo zmęczona i obolała. Nie nacinali mnie, minimalnie pękłam. Mała waży 3050, dlugości dokładnej nie znam, później wypytam. Pięknie cyca zassała Pokarmu mam sporo, więc nic tylko karmić. Mąż był przy porodzie, spisał się na medal. Bardzo mi pomagał, tak samo położna - złota kobieta. Pozdrowienia dla wszystkich, buziaki!"
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu królewna zawita w swoim łóżeczku
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam dobrego I znalesc nie moge. Jedyne jakie akceptuje to TT zerowki ale sa juz dla niej zamale a wiekszych nie chce. Probowalam juz roznych I tez nie. Dzis kupilam Avent takie jakby plaskie I podlozne. Jak sie wyparza to sprobuje.. Ja smoczkow to juz mam caly koszyczek, bo jeszcze po 2 sprzedaja MAMUSKI - jakie dzidzie maja smoczki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie
szyjka trochę skrócona, ale zamknięta ![]() czyli jeszcze parę dni spokoju mamy, może w weekend coś się ruszy ![]() usg nie miałam witamy kolejne dzieciątko
|
|
|
|
#257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny czy ktoras ma dla malucha krem Wieledy ???????? Czy on jest tlusty choc troszke? Czy ewidentnie nawilzajacy ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Miki GRATULACJE! I tak jak przewidywano Amelka 3kg waży
![]() Czekamy na zdjęcia
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście szybko poszło
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczornie
![]() Amelcia witamy ![]() Co do przekasek ja mialam knopersy i maslane buleczki z biedronki..Widzialam ze byla mowa a porodach sn i cc i szczerze powiem ze cc wcale nie jest taki super, fakt szybko rachu ciachu i po strachu ale dojsc do siebie to masakra... pierwsze wstanie z lozka, opieka nad dzieckiem (u mnie w szpitalu odwiedziny byly tylko w pokoju odwiedzin wiec sama musialam wszystko robic, i tak dobrze ze dwie puerwsze nocki Bruno byl u poloznych bo ja rady bymnie dala...), dzwigac nie mozna przez 3 mies, cwiczyc tez nie bardzo (brzuszki to pol roku nie mozna robic).... no ale lezac i wijac sie w skurczach co 2 min to w myslsch blagalam o cesarke... No ale bylo minelo i teraz jest coraz lepiej no ale brzuch troche pobolewa w srodku... Po za tym witamy sie z Bruniem w miesiecznice dzis bylismy na wizycie u pediatry i maly wazy 4560 czyli w 4 tygodnie skoczyl z 3460 do 4560 tylko na moim mleczku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Za namową rodziców wróciłam do domu, powiedzieli że to i tak nieuniknione i że kiedyś tutaj jednak będę musiała wrócić. Zadzwonił Damian poprosił żebym wróciła i przyjechał. Całą drogę ryczałam, teraz też siedzę i płaczę. Jakoś po tym wszystkim mam wrażenie że będzie mi tutaj źle. Wróciłam tutaj na próbę. Jeśli nic się nie zmieni wracam do rodziców. Mam porównanie jak było u moich rodziców a jak wcześniej było tutaj. Postanowiłam że raz w tygodniu będę jeździć do rodziców na noc bo widziałam jak strasznie przeżywali to że wracamy do domu, aż się tata popłakał co się mu nie zdarza. Niech i oni mają wnuka blisko siebie na dłużej.
|
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he skąd ja to znam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz Lula może byc w przyszłości zainteresowana ![]() Cytat:
Myslałam że mój tylko sie topi w ciuszkach bo taki mały ![]() Ściągasz pokarm? |
|||||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki jest szał jak Tymek zrobi porządnego kupsztala
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
oj Domii
przykro mi że masz taki nastroj... z jednej strony racja, że jesteście rodziną. z drugiej szkoda mamy i taty. no to pozostaje czekać, jak to wszystko z Damianem się potoczy. ![]() za to, żebyś była szczęśliwa!
|
#268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie zastanawiam od czego zalezy waga urodzeniowa. Cytat:
Cytat:
Niektórzy mówia że to dziadek Józek-o nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee co to to to nieeee
|
||||
|
|
|
#269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak szybko poszło, a tak sie bała bo drobniutka jest.A Amelcia też kruszynka Cytat:
http://www.philips.pl/c/avent-baby-s...scf170_18/prd/Cytat:
dla Brunonka za wage. U nas Zuza dzisiaj ważona 3580gCytat:
żeby było dobrze, naprawde życze Wam jak najlepiejMy już wykąpane,teraz wcinamy flache i mam nadzieje spanko, bo od 17:30 mała nie spała
|
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kociak Myślałam że będę miec imienniczkę na wątku
![]() Wydaje mi sie że jednak pozostanie IGA Cytat:
Cytat:
O nie nie ja nie chcę być gwiazdą ![]() Mi nie robili morfologii Cytat:
Stwierdzam że ciaża jak ciąza ale stan po ciąży jest zagrożeniem mojego życia Nie mogę sie wysłowić,dzisiaj powtarzałam po pare razy te same zdania,nie mogłam sklecic po polskiemu.Siostra sie ze mnie śmiała,a ja dostawalam jakiejs głupawki.Źle ze mną![]() Chyba potrzebny mi spacer bo galaretka w mózgu ![]() Mały Spi grzecznie od 18.30,wczesniej pospał ze 3 godzinki do południa. Normalnie życ nie umierać! Zauwazyłam że świetnie mu sie śpi w wózku lub koszu.Jak aniołek
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Koszt ok 40-45 zł. Nie czuć tego, tż też nie czuł podczas bunga-bunga, ale jak wsadzisz palucha to czuć.

Natalka potrzebuje po prostu, żebyś była blisko w tych trudnych dla niej pierwszych dniach.

KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012