Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 17:19   #1561
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
... moje niespelna pieciomiesieczne dziecko ODPALA POZYTYWKĘ SAMO !!!
... i to nie przypadek, bo w ciagu ostatniej godziny zrobila to

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja najpierw dawałam jedzonko do silikonowych form od kostek lodu i hop ciup do zamrażalnika. jak kosteczki się zamroziły to przekładałam je do woreczków na żywność. i podpisałam każdy woreczek co jest w środku i kiedy zrobione.
w ten sposób mam w zamrażalniku jakieś 10 woreczków, a w każdym z 15 kosteczek różnych pokarmów.
plus mam zrobione słoiczki, ale to na potem jak mała będzie jadła więcej.
fajnie, że masz takie zapasy, ja miałam lenia i nic nie porobiłam
Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
wow ale macie produkcje postów, nie mam czasu wszytkiego przeczytać od wczoraj..
dziękuje dziewczyną które podzieliły się swoim planem dnia.. widze że sporo dzieciaczkó ma tak jak mój że śpi po 40 minut... spoko pocieszam się tym że starszy sypiał przez dzień 30, tak że jest postem

domciatko Twoja córa tak dzień i noc wrzeszczy i nie śpi?

my dziś zaliczyliśmy 3 szczepienie, mały kwikną spojżał na brata i mu przeszło
ale dzielny
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
wróciliśmy

Antek waży 7490g (4 miesiące i 9 dni), dł. chyba 66 cm (tak byłam zakręcona ze nie pamiętam)
za tydzien zaczynamy rozszerzanie od prob. pozniej rozpisze co i kiedy.
mamy kupic jednak lezaczek bujaczek bo Antek ma delikatna tendencje do wyginania sie w litere C i siedzenie w lezaczku jest dobre na cwiczenie miesni brzucha w druga strone (jakby co rozwine temat jak bede miala dwie rece do pisania).
chodzic w deszcz, slonce, wiatr tylko ja mam sie cieplo ubierac zebym chora nie byla
musimy jednak zaliczyc okuliste bo Antkowi oczko czasem jeszcze leci a skoro ja mam zeza ukrytego rozbieznego to trzeba to sprawdzic.

Pytalam co w tym wieku powinien dobrze robic (bo piszecie o przewrotach, siadaniu itd to sie niepokoilam) to powiedzial ze teraz to ma po prostu dobrze trzymac glowke, nic nie przyspieszac. na wszystko przyjdzie pora.

wit D - nie ma czegos takiego jak konkretna pora. pasuje mi wieczor to wieczor
siusiaka nie odciagac. po roku bedziemy sprawdzac.
za wagę
nam pediatra każe odciągać siusiaka

Cytat:
Laski, wampir aukcyjny powrocil :
Za 32 pln z przesylką ustrzelilam 24 ciuszki (spodenki, bluzeczki, buciki, bodziaki) oraz UWAGA kombinezon WÓJCIK jak w zalaczniku
ale upolowałaś, super

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja czytam o glutenie i już zgłupiałam, im więcej czytam tym mniej wiem
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabcie
Nie nadrabiam na razie-nie mam czasu.Dzis urwanie głowy.

Byłysmy na szczepieniu: Laura nie zauważyła nawet ze została ukłuta-za to płakała przy ubieraniu Zniosła to mega dzielnie.

Ale........

-Zaczyna brakowac mi mleka Od ostatniego szczepienia przybrała na wadze tylko 300 g. Ważyła 5700 a teraz 6 kg
Ma wysypke juz na całym ciele i mega suchą skóre.Dostałysmy skierowanie do alergologa i udało sie załapac na wizyte juz dzis.

-Diagnoza: Atopowe Zapalenie Skóry

Biedna żabeczka.
Mam ją kapac w emlolientach,natłuszczac nawet i 7 razy dziennie maściami typu Lipobaza.Dostałam tez recepte na masc z Euceryną.
Bardzo pilnowac porządku,ubranka prac w dzieciowe chemii.
Dokarmiac sie mamy Nutramigenem-Laura juz nim pluła i nie chciała pić
No i ...moja dieta -masakra.Musze na necie cosik wyszukac co sobie gotowac.....Bo ograniczenia są mocne-zero nabiału.

Za miesiąc do kontroli.
Musze wytrzymac z dietą bo nie chce rezygnowac z kp.
Babeczka mi powiedziała zeby sie udało chociaz jeszcze te 2 miesiące karmic piersią.
przykro mi, biedna Laura, a Ty dasz jakoś radę z tą dietą, będzie dobrze

padnięta jestem dzisiaj, poprasowałam, pranie zrobiłam, spacer zaliczony, obiad zrobiony, mieszkanie ogarnięte a to wszystko w przerwach jak mały spał. sama teraz bym się przekimała

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Mela ja mam wszystko uparowane i pomrożone w pojemnikach na lód. Biorę kostkę np. dyni i podgrzewam w miseczce, jak jest za gęste to dodaję troszkę wody gotowanej i już. Jak chcesz koniecznie w słoiki uparowane to możesz moim zdaniem tą uparowaną marchew zblendować z woda i do słoika.

Młody zjadł z 10 łyżeczek dyni z ziemniakiem i popił 180 ml mleka No ale postęp jest, bo zaczął to traktować jak jedzenie. Wcześniej jak był głodny i dawałam łyżeczkę to darł się dalej domagając mleka. Teraz koniec darcia po pierwszym kęsie. Po prostu musiał do tego dorosnąć
ale sobie podjadł, super

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A my bylismy na spacerku i pędem wracaliśmy bo pi...ździawka na maxa...brrrr zmarzłam..i jeszcze mżawka zaczęła padać, dobrze, ze folię miałam...brrr

Ponarzekam....

NIE CIERPIĘ LISTOPADA (wybacz MArgosiu) i tej wstretnej pogody i tego że o 15.30 robi się szarówa!!! bleee
ja też nie cierpię, mój mały zresztą też, nie chce jeździć po ciemku na spacerki
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
En przykro mi, może tż pójdzie po rozum do głowy

My po wizycie u pediatry. Niestety brak poprawy, a krzyki przy jedzeniu najprawdopodobniej z powodu bólu gardła
Coś się też zaczyna dziać z uszkiem, na szczęście nie ma jeszcze zapalenia i nie boli.
Jeżeli w tydzień się nie poprawi, to kolejna wizyta i pewnie antybiotyk, więc prosimy o magiczne kciuki
zdrówka dla Filipa, oby się obeszło bez antybiotyku
Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
No tak, mialam pisac z Wami codzien a tu czasu brak. Moj Bąbelek nie da mi odpoczac Chyba mamy skok. No i dolaczamu do grona rzucania sie przy jedzeniu.. Juz nie wiem jak go mam trzymac. No i wszystko jest wazniejsze od jedzenia, possie chwile i puszcza i sie rozglada. I tak caly czas. Mam wrazenie przez to ze je o wiele mniej..
No i skonczylo sie calonocne spanie, i po co sie tym tak chwalilam?:p
No nic, trzeba przetrwac jakos nie?

A i Tomcio konczy dzis 15 tygodni)

Co do tesknoty za ciaza to mam tak samo! Myslalam ze tylko ja jestem taka wariatka!:p To byl taki piekny czas. Czulam sie wspaniale, nawet ani razu nie wymiotowalam. Jedynie zgaga, mega opuchniete nogi i problemy ze wstawaniem. Ale ten kragly brzuszek, te kopniaczki.. Cudowne!! No i porod tez byl pikus bo cc. A bolu po nim szczerze nie pamietam.
Takze chyba jestem stworzona do bycia w ciazy,hihi)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też tęsknię za ciązą i daltego jakoś chce mi się drugiego dziecka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
magda: najlepszego dla Tomusia za tygodnie!

Ciekawe czy to budzenie się w nocy minie.. Igi się nie rzuca, jak piszecie, ale powrót do wstawania w trybie niemal noworodkowym, zaczyna mi się dawać we znaki (dlatego szacun dla tych mam, które wstają jeszcze częściej!).

Anulka a jak u Michasia? jak sypia w nocy?
spotkałam dzisiaj koleżankę i jej córka 5 miesięczna też tak wstaje ona zaczęła ją dokarmiać butlą żeby lepiej spała ale ja jakoś nie bardzo chcę, chyba jesteśmy skazane po prostu na częste wstawanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny z rozmowy nie wyszło nic. Tz ma klapki na oczach i twierdzi ze nie przemyslalam tego logistyczne (wszystkie podpunkty były rozwiązane tak naprawdę ) jak to stwierdził przemawia do niego tylko wilgoć w domu, a potem zamilkł. W związku z tym poinformowałem go, ze jeżeli nie pójdzie na jakikolwiek kompromis to od stycznia mieszkam z dzieckiem u mamy .. Nawet was nie nadrabiam, przepraszam.. Jestem tak zdolowana, ze nie mam ochoty nawet myślec..

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
mama nadzieję, że tz przejrzy na oczy i razem się wyprowadzicie na te kilka miesięcy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:30   #1562
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
brawo dla Łukaszka ja już się pogodziłam że mamy 3 pobudki w nocy. co 3h. A dzisiaj do tego płacz.. Pierwszy raz od 4 miesięcy musiałam z nim w nocy pochodzić i poprzytulać bo nawet cyca nie chciał. Na szczęście szybko minęło. no ale pobudka o 6tej i w ten sposób od poł godziny ma już drzemkę.
może potrzebował bliskości. bo samo karmienie na śpiocha to można jeszcze przeżyć ale usypiać za każdym razem było by ciężko
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej

moja mala dostaje raz deserek ok 15...zastaawiam soe kiedy podac zupke pierwsza chyba jarzynowa nie?

musze sie pochwalic moja niunka kreci sie z brzuszka na plecki az milo w prawo w lewo odrazu i sie zaciesza przy tym i jeszcze Zuzia spala od 20...do 8 rano...spala by dluzej ale...obudzilam ja bo stwerdzilam ze za dlugo spi i mi sie nudzi...:-P a ja czuhe sie jak mlody bog?bogini hahhaaha
zdolna dziewczynka

mój mały jak trzymam go przodem do mnie to robi atak na moją brodę i nos i chce szorować nimi, a jak się nie daję to atakuje dalej z miną jak dzikie zwierze i piszczy przy tym z radości

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:53   #1563
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Oto dowod - trzyma, ciagnie i wlacza sie melodyjka
jaka ona już duża

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:04   #1564
idzia111
Zakorzenienie

Tylko troche poczytalam, wiec pisze:

Kejt moja mentalna paro zdróweczka dla Filipka. A powiedz jakie zalecenia dała wczesniej pediatra? Bo Michas tez był chory, juz gardelko ladne jest. I my siedzielismy w domu przez 5 dni, nie kapalismy sie przez 2. Teraz z nim bylam trzeci dzien na spacerze po chorobie i bardzo krotko chodzimy, zeby sie mlody przyzwyczail na nowo.

Rockyyy może Laurka mniej przybiera przez to uczulenie? Pij duzo wody, żeby wiecej mleczka było i polecam herbatkę ,,Bocianek" Medeli. Przystawiaj małą często.

Część z Was pisze, że dostała @. Ja nie dostałam jeszcze, a zaraz będzie 3,5 miesiąca. Czy to źle? Jakoś długo chyba? nie znam sie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:09   #1565
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ghia, Ona- nie będzie jadał nago w takim razie, bo mi się będzie chciał w restauracjach rozbierać i nas jeszcze aresztują Owinę go stretchem
Jeszcze lepiej powiedza ze chlopak sie nawet ubrac nie potrafi :p
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Kejt moja mentalna paro zdróweczka dla Filipka. A powiedz jakie zalecenia dała wczesniej pediatra? Bo Michas tez był chory, juz gardelko ladne jest. I my siedzielismy w domu przez 5 dni, nie kapalismy sie przez 2. Teraz z nim bylam trzeci dzien na spacerze po chorobie i bardzo krotko chodzimy, zeby sie mlody przyzwyczail na nowo.

Rockyyy może Laurka mniej przybiera przez to uczulenie? Pij duzo wody, żeby wiecej mleczka było i polecam herbatkę ,,Bocianek" Medeli. Przystawiaj małą często.

Część z Was pisze, że dostała @. Ja nie dostałam jeszcze, a zaraz będzie 3,5 miesiąca. Czy to źle? Jakoś długo chyba? nie znam sie
U mnie 4,5 miesiaca i teznie mam :p
Stary 2013-11-13, 18:34   #1566
yevele
Zadomowienie

Z tego co zapamiętałam

surka, ważne że Lilka przybiera i wszystko z nią ok, gorzej jeśli Cię traktują w sposób że niby głodzisz dziecko (bo są tacy lekarze)

ona, to jak będzie 20t i minie to daj znać (oby!)

Rocky, kurcze przykro mi, mam nadzieję że wszystko się szybciutko wyklaruje. Ale czy dzieci później nie przybierają mniej? A masz wrażenie że Laura się nie najada

dziewczyny to jak rozpoznać azs czy też skazę białkową? Moja Kari od kilku dni też ma taką suchą skórę jakby chropowatą głównie na nóżkach

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

wg mnie to bardzo dobrze chyba że Ci brakuje
Stary 2013-11-13, 18:37   #1567
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety odnoszę podobne wrażenie, że wszystko co przykre robię ja, szczepienie, czyszczenie nosa, kropienie oczu itp

Dziwna ta wizyta, lekarz wogóle ci nie pomógł

Myślę, że tak, ale pewności nie mam

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

No niestety nie miałam wizyty, żeby pediatra się nie czepiała o jej wagę Skoro gardzi mleczkiem, mam jej teraz więcej warzywek podawać. Choć Lila tak naprawdę nie jest chudzinką, ma drug brodę, fałdki itd. Nawet pielęgniarka szczepiąca, dzisiaj się przywitała, jaka pulchniutka
To chyba nawet nie chodzi o jej wagę i wygląd, tylko, że w statystykach za mało przybiera, ale ja nie panikuję
No to wybierz się do pediatry i porozmawiaj o tym co Cię niepokoi

Czy wychodzicie codziennie na spacerki nawet jak pada duzy deszcz?? My dziś nie poszliśmy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 18:47   #1568
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No to wybierz się do pediatry i porozmawiaj o tym co Cię niepokoi

Czy wychodzicie codziennie na spacerki nawet jak pada duzy deszcz?? My dziś nie poszliśmy
my w taką brzydką pogodę się balkonujemy.

Rocky ale dupiszon z tym AZS, ale dasz radę moja Droga.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Surka, nie martw się, Lileczka nie wygląda na zabiedzoną..niech spadają na szczaw.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:49   #1569
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Zaleceń nie miałam. Tylko krople i strop, spacerowalam. Teraz zrobię mu szlaban. Ale kąpieli nie odpuszczenie, bo po 1-ostatnio ulewa i się klei przez to. Po 2-boję się zaburzyć mu rytm.

Co do @-możesz jej nie mieć nawet przez cały okres kp

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:50   #1570
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
jak leje to nie. ale jak tylko przestaje padać albo delikatnie kropi to idziemy.
Stary 2013-11-13, 19:10   #1571
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

padnięta jestem dzisiaj, poprasowałam, pranie zrobiłam, spacer zaliczony, obiad zrobiony, mieszkanie ogarnięte a to wszystko w przerwach jak mały spał. sama teraz bym się przekimała

jak Młody śpi to ja regeneruje siły na kolejne 'zabawy'

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość

dziewczyny to jak rozpoznać azs czy też skazę białkową? Moja Kari od kilku dni też ma taką suchą skórę jakby chropowatą głównie na nóżkach
Jak nie zapomnę
U nas były krosteczki na brzuszku, potem rączkach, itd. A suchą skórę na kolankach też ma, ale czy to świadczy o tym, to nie wiem.

Cytat:
Kiedyś chodziłam nawet jak lało. Teraz nie wietrze go.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 19:16   #1572
Neni1984
Zakorzenienie

Fiazo ale byłoby super z tą pracą! Trzymam kciuki

Czarownica ładne wymiary Ciekawe, czy mój będzie miał takie same jak skończy 4 miesiące
A co do postępów w rozwoju-to mój się chyba cofa! Zapomniał jak się leży na brzuszku i robi samolot a nosem ryje matę O co kaman??

Surka brawa dla dzielnej Lili
A co do asymetrii to można było się spodziewać takiego obrotu spraw skoro obecnie każde dziecko "musi" być rehabilitowane...
Super, że szmery nie szmerają tyle

Malaczarnakejt - biedny Fi Ucałuj go

Mela mam podobne cudo-kupiłam kiedyś w Biedronce
Ooo takie samo jak Katarzynkajg pokazywała.

Chodziłam dziś 2,5 godziny żeby dziecko pospało- w deszczu
I co? Spał 40 minut a godzinę ryczał, pierwszy raz na spacerze dał taki popis, a byliśmy daleeeeeko od domu.
Ludzie patrzyli na mnie z politowaniem
Jedna pani to nawet zajrzała mi do wózka i pocmokała z litością nad dziecinką

Ah i nie mieliśmy dziś kupy
Pierwszy raz od urodzenia taka "sytuacja" ma u nas miejsce. Martwię się trochę

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-13 o 19:21
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:22   #1573
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Czarownica ładne wymiary Ciekawe, czy mój będzie miał takie same jak skończy 4 miesiące
A co do postępów w rozwoju-to mój się chyba cofa! Zapomniał jak się leży na brzuszku i robi samolot a nosem ryje matę O co kaman??
U nas jak sie zaczął 14 tydzień Franek zapomniał jak się gaworzy. Teraz wraca do normy i dziś nagadać sie nie mógł Kończymy 19 tydz.

Spadam,
Miłego wieczorku.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:25   #1574
Neni1984
Zakorzenienie

Rockyy - ojej ale lipa
Biedna Laura i biedna Ty!
Od dawna miała te problemy ze skórą?
Stary 2013-11-13, 19:35   #1575
idzia111
Zakorzenienie

Mnie @ nie brakuje

Słyszałam, że przy kp nie powinno być jej przynajmniej 3 miechy. Chodzi o to, że wtedy jest pewność, że mamy wystarczająco pokarmu. Wiem też, ze moja koleżanka, której dziecko źle przybierało na wadze dostała szybko @ I gin jej powiedział właśnie, że albo trochę oszukała i dokarmiała mm, albo pokarmu mało miała.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zaleceń nie miałam. Tylko krople i strop, spacerowalam. Teraz zrobię mu szlaban. Ale kąpieli nie odpuszczenie, bo po 1-ostatnio ulewa i się klei przez to. Po 2-boję się zaburzyć mu rytm.

Co do @-możesz jej nie mieć nawet przez cały okres kp

Mnie pediatra kazała koniecznie nie kąpać ze 2 dni, a na 3 jak nie będzie tem. to pozwoliła. Ja zawsze wczesniej go kąpałam, dzień w dzień, ale w czasie choroby zrezygnowałam. Robiłam tak, że o porze kąpieli, kładłam młodego na ręcznik i go obmywałam troszkę w strategicznych miejscach , potem ubieranie itd. Wszystko co normalnie przy kąpieli tylko, że bez samej kąpieli a z podmyciem tylko.

Zrobisz jak zechcesz, ale ja jednak zrezygnowałabym z kąpieli właśnie na 2 dni. A jestem zwolenniczka codziennych kąpieli, niemniej jednak czasami trzeba nagiąć się.

Widziłam, że rozmawiałyście o śpiworkach itp. Pamiętajcie, że te z owczą wełną mogą uczulać !!! Znam taki przypadek, ja wolę nie ryzykować. Która kupiła i jaki? Dawać link

A jeszcze proszę napiszcie o jakich klockach aktywnych mówiłyście

Ja kupilam Michasiowi na mikołaja miękkie klocki Bright Starts i książeczkę dźwiękową o Zoo,
Natomiast pod choinkę ciężarówkę z klockami sensorycznymi Fisher Price i zestaw Czuczu moje pierwsze słowa ,,Warzywa i Owoce", ,,Kształty i Kolory", ,,W domu".
Tak wiem, ciężarówką nie będzie się jeszcze bawił, ale na teraz będą klocki sensoryczne, a ciężarówką pobawi się tż
Chociaż młody lubi patrzeć jak puszczam samochodzik, wodzi sobie za nim i ma zaciesz

Co kupujecie swoim dzieciaczkom?

U nas będą jeszcze inne prezenty od babć, chrzestnych i nie wiem kogo jeszcze ... młodego mi rozpuszczą
Stary 2013-11-13, 19:37   #1576
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Szymuś robi postępy zjadł przed chwilą 4 łyżeczki jabłuszka z marchewką i otwiera już buzię jak wkładam mu łyżkę, nie wiem czemu ale jak wkładam mu łyżkę do buzi to mi automatycznie buzia się też otwiera

A ja dla odmiany pochwalę TŻ - uszył dziś samodzielnie "bezpieczne wałeczki" dla syna
Jedne kupne mamy w łóżeczku, ale jak biorę Parówę w nocy do łóżka do karmienia to leży z brzegu nie podparty z tyłu niczym.
Do szycia wałeczków wykorzystał ... swoje skarpetki
Będzie lepiej dziecko spało
Stary 2013-11-13, 19:40   #1577
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

rOCKY wspolczuje z wysypka. Oby szybko przeszło. Łącze się w bólu bo my też walczymy. A te 300g to przez jaki czas? 6 tygodni?

GHIA to mocny rok masz skoro aż tyle tego. Maz wyników nadal nie ma a następny egzam 27listopada

Ciekawe jak SOFINA sobie radzi? Pamiętam ze miała zdawać na aplikacje

IDZIA ja też póki co wolna od okresu. 4mies. Im dłużej tym lepiej

FIAZO a mogłaś nie mieć pracy?

SAMANTA jak w pracy było?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:43   #1578
Neni1984
Zakorzenienie

Idzia ładnie zaszalałaś
A ja już też kupiłam prezent wczoraj na Mikołaja- śpiworek do wózka
Stary 2013-11-13, 19:43   #1579
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MELA udanego pobytu w Trójmieście.

YEVELE u nas krosteczki na brzuszku,rączkach i nozkach. Wszystko takie suche. Póki co nie stwierdzono ale i nie wykluczono skazy ani AZS.

GHIA w duży deszcz nie spaceruje,ale jak mzy albo delikatnie kropi a jest czas spaceru to tak.

Galeria pazurkowa:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 19:47   #1580
ita83
Wtajemniczenie

ufff nadrobilam teraz by sie przydalo na net wejsc by fotki poogladac tylko jak ja je teraz znajde choc ciekawa jestem co to za slicznosci Oliath upolowala....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-13, 19:50   #1581
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

IDZIA ładne zakupy prezentowe. my chcemy jakieś zabawki i książeczki kupić. Mamy 150zl bonów do TESCO z męża pracy na Igiego wiec pewnie je na to przeznaczymy

I próbuje ciągle dojść do tego auchans,wczoraj portfela zapomniałam i juz mi się do domu nie chciało wracać a dzisiaj kolega wpadl późno wyszłam i akurat zaraz ulewa się zaczęła..wiwc znowu nie dotarłam.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-13, 19:53   #1582
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Z tego co zapamiętałam

surka, ważne że Lilka przybiera i wszystko z nią ok, gorzej jeśli Cię traktują w sposób że niby głodzisz dziecko (bo są tacy lekarze)

Rocky, kurcze przykro mi, mam nadzieję że wszystko się szybciutko wyklaruje. Ale czy dzieci później nie przybierają mniej? A masz wrażenie że Laura się nie najada

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

wg mnie to bardzo dobrze chyba że Ci brakuje
U nas zaczelo sie od suchych plackow i szorstkiej skory na udach i raczkach, ktore pojawialy sie i znikaly. Potem wyskoczyla wysypka na polikach.

Surka jesli trzyma sie centyli to nie ma sie co martwic ta waga. Fajnie ze tak wcina warzywka.

Czarowniczko (zawsze mam ochote napisac Czarodziejko) jaka pokazna waga Antoniego od razu widac ze lekarz ma pojecie o leczeniu, nie to co ta moja mameja w poradni.

Młody zasypia na 5 minut i ryk. Przytulenie, smok, spi i za chwile znowu to samo. Dzis mi takie cyrki robil przy zasypianiu w dzien ze szok. Nigdy sie tak nie darl. Musiałam go na rękach bujać podskakując . Herbatki to chyba wypil ze 2 szklanki tak mu sie pic chcialo. O so chozi?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:55   #1583
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
jest tylko jeden szczegół, będę musiała zrezygnować z rodzicielskiego
zobaczymy jak się dalej potoczy

Cytat:

FIAZO a mogłaś nie mieć pracy?
już nie mam od piątku, dziś odebrałam świadectwo pracy i księgowa życzyła mi powodzenia
w tej firmie co pracowałam byłam na 2 stanowiskach i istnieje możliwość powrotu na pierwsze, tylko jak pisałam coś za coś, praca za czas z dzieckiem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:57   #1584
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ANULKA na to wygląda ze trzeba się przemeczyc. A mm nie jest wyjściem bo pewności nie ma ze będzie spal dłużej. Póki przybiera dobrze to nie będę kompletnie o mm myśleć.

Idę pod prysznic bo wygląda na to ze Galganek padł. Dobrej nocy wszystkim a szczególnie DOMI Tobie i Sarze i tym dziewczynom co dzieci ostatnio mocno wariują!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

FIAZO no tak zawsze jest coś za coś. Czyli kiedy byś wracała?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-13, 19:58   #1585
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Idzia ładnie zaszalałaś
A ja już też kupiłam prezent wczoraj na Mikołaja- śpiworek do wózka
a jaki śpiworek? Ja tez chce kupic, zapodaj link

Cytat:
IDZIA ładne zakupy prezentowe. my chcemy jakieś zabawki i książeczki kupić. Mamy 150zl bonów do TESCO z męża pracy na Igiego wiec pewnie je na to przeznaczymy

I próbuje ciągle dojść do tego auchans,wczoraj portfela zapomniałam i juz mi się do domu nie chciało wracać a dzisiaj kolega wpadl późno wyszłam i akurat zaraz ulewa się zaczęła..wiwc znowu nie dotarłam.

A co w Auchans jest do kupienia?
Stary 2013-11-13, 20:07   #1586
Samantha7
Zakorzenienie

Elaine- do pracy ide w sobote. Jestem moim wlasnym szefem wiec bedzie tak jak zawsze luz blues

Rocky- biedactwa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:07   #1587
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że wcześniej, bo można wtedy uniknąć alergii. ale nie zagłębiałam się bardzo szczegółowo. Wiem, że na kp 5-6 miesiąc, a jeśli nie to dopiero 9 miesiąc.
No właśnie w latach 70 uważano że jeśli w rodzinie były przypadki celiaki w rodzinie to czekać z glutenem do roczku. Obecnie uważa sie że lepiej zacząć od 6 miesiąca. A prawda jest taka że żadne badania tego nie potwierdzają. Wciąż badają te sprawę. Ech...
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
wróciliśmy

Antek waży 7490g (4 miesiące i 9 dni), dł. chyba 66 cm (tak byłam zakręcona ze nie pamiętam)
ale pulpecik. Masz co nosić
A co do długości to nie chwaliłam sie umiejętnościami pielęgniarki przy szczepieniu Mai 2 razy mierzyla i wyszło jej 85 cm i pewna siebie już chciała wpisywać do książeczki ale ją uświadomiłam że mimo że pięknie rośnie moja córeczka to jednak 25 cm w 2 miesiące to chyba troszkę dużo także zazdroszczę że twoja umie mierzyć

Cytat:
Kejt Philips respironic czy jakie tak. Od 3mies nam służy codziennie i można inhalowac leżące dziecko

A czemu go inhalujesz codziennie?

Cytat:
Żeby mu nie został nawyk jedzenia na golasa

Weź mnie nie denerwuj u mnie leje i szaro buro ponuro. Gdzie Ty to słońce masz?? Podziel się

O mamo czego to ludzie nie wymyślą. Trochę jak lizanie lizaka przez szybkę

Moja Pierdoła się kotwasi w gondolce i coś mi jojczy za uchem zaraz go spacyfikuję
No co ty, słońcem się nie dziele

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabcie
Nie nadrabiam na razie-nie mam czasu.Dzis urwanie głowy.

Byłysmy na szczepieniu: Laura nie zauważyła nawet ze została ukłuta-za to płakała przy ubieraniu Zniosła to mega dzielnie.

Ale........

-Zaczyna brakowac mi mleka Od ostatniego szczepienia przybrała na wadze tylko 300 g. Ważyła 5700 a teraz 6 kg
Ma wysypke juz na całym ciele i mega suchą skóre.Dostałysmy skierowanie do alergologa i udało sie załapac na wizyte juz dzis.

-Diagnoza: Atopowe Zapalenie Skóry

Biedna żabeczka.
Mam ją kapac w emlolientach,natłuszczac nawet i 7 razy dziennie maściami typu Lipobaza.Dostałam tez recepte na masc z Euceryną.
Bardzo pilnowac porządku,ubranka prac w dzieciowe chemii.
Dokarmiac sie mamy Nutramigenem-Laura juz nim pluła i nie chciała pić
No i ...moja dieta -masakra.Musze na necie cosik wyszukac co sobie gotowac.....Bo ograniczenia są mocne-zero nabiału.

Za miesiąc do kontroli.
Musze wytrzymac z dietą bo nie chce rezygnowac z kp.
Babeczka mi powiedziała zeby sie udało chociaz jeszcze te 2 miesiące karmic piersią.
A czemu przy AZS musisz mieć diete? A to nie chodzi o to co ma kontakt ze skóra? Kurcze baaaardzo mi szkoda Laury. A lekarz jest pewny tej diagnozy?
A dawno byłyście na szczepieniu? 300 gr to malutko, ale przecież byś zauważyła gdyby Laura była glodna. Co na to lekarz?

Cytat:
Oto dowod - trzyma, ciagnie i wlacza sie melodyjka
Brawo Lilo mądra dziewczynka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:07   #1588
dzoan
Zakorzenienie

Oliath za tanie zakupy..kombinezon śliczny.. a dziewczynki tak są do siebie podobne (z wiekiem Lilo jeszcze bardziej upodabnia się do Lali), że niedługo zacznę je mylić

Anulka za nieco droższe zakupy ale wypasione

Rocky bidulki na pewno dasz sobie radę

ona hmm..kurde namotała Ci trochę lekarka.. mam nadzieję, że pediatra bardziej Wam pomoże

idzia moja przyjaciółka przy kp dostała @ po 8 miesiącach..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:09   #1589
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Idzia, Fiś nie ma temp.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:12   #1590
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
idzia moja przyjaciółka przy kp dostała @ po 8 miesiącach..

to dobrze właśnie, bo przez pierwsze 3 nie powinna dostać, a 8 to już extra, Ja mogłabym też tyle czasu nie mieć, nie obrażę się

Kejt mój mały miał jeden dzień trochę temp. podwyższoną, ale pediatra i tak nie kazała go kąpać.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-11-13 o 20:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości