|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
Tak jest, wszystko w mojej rodzinnej miejscowo¶ci i w moim ko¶ciele. Planujemy sobie powoli wszystko, mamy restauracjê, dj, kwiaty wiem jakie, z wa¿niejszych rzeczy fotografa nam brakuje i nie chce mi siê w ogóle braæ za ogarnianie tematu No i powoli ogarniamy kwestiê papierów brrr Ale suknia kupiona - to najwa¿niejsze hehe Szkoda tylko, ¿e mi po³owa, ju¿ i tak bardzo marnych wlosów wypad³a Ja staram siê tak raz na dwa miesi±ce byæ w domu, bilety faktycznie drogie jak cholerka :/ My latamy z Malpensy na Chopina, wszystko wygodnie, bez przesiadek, tylko ta cena ![]() ![]() ![]() ![]() A dzieciaczki Wasze mówi± po polsku? S³ysza³am, ¿e np. je¶li tata W³och mówi po wlosku, mama Polka mówi po polsku, to dziecko siê uczy bez ¿adnych problemów obydwu jêzyków. Tylko trzeba byæ konsekwentnym. |
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
sjoanna aha ja myslalam, ze to jedynki albo dwojki sobie robisz
![]() aleksandramaj juz mam suknie wow! a w jakim miesiacu planujecie wziac slub? ilu gosci prosicie? tak dzieciaczki do 4 r.z. moga ponoc nauczyc sie mowic w 4 jezykach! u mnie szkoda tylko, ze synek ma stycznosc tylko ze mna w sensie jako z jez. polskim, gdyz nie mam w okolicy zadnych mamus Polek lub kolezanek, ale u nas w domu ksiazeczki i ew bajeczki w tv tylko po polsku Flavio umie liczyc do 10ciu takze po holendersku tatus go uczy
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ode mnie bêdzie ok. 70-80 osób, z W³och my¶limy, ze ok. 30 przyleci, ale jeszcze nie wiemy dok³adnie. Wow po holendersku! Egzotycznie jak dla mnie
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
aleksandramaj fajna liczba gosci, u nas tez bylo tyle
![]() a co reszta porabia, bambi gdzie sie podziewasz, padlas po tej zumbie czy co?
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Aleksandra - parê z nas ju¿ przesz³o przez piekie³ko za³atwiania dokumentów do polsko-w³oskiego wesela.
Powodzenia!
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie ![]() Cytat:
tutaj moj TZ placil za czyszczenie zebow 600 euro, a w sierpniu zrobil sobie w PL za 170 zl. zlodziejstwo...
|
||
|
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz?
a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie ![]() [/QUOTE] Eeeee no wiem, ale mo¿e dlatego, ¿e to ¶wie¿a sprawa jeszcze. Pewnie przyzwyczaje siê do tego, ¿e tu jestem i ³atwiej mi bêdzie robiæ d³u¿sze przerwy :P |
|
|
|
#4509 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
a szwagierka jak co roku na wigilii u swoich tesciow a wiec raczej nieCytat:
wiesz co moja ma zwykla ale jej nie chce uzywac a wiec nad elektryczna jeszcze nie myslalam![]() Co do Pl mi wystarcza raz na jakis czas wyjazd poza tym mam prawie wszystkich tutaj
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-12 o 15:36 |
||
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam du¿± familiê w PL - 3 braci, 3 siostry, siostrzeñca, siostrzenicê i bratanka, czwart± sztukê w drodze ca³a trojka brzd±ców jest przes³odka, najstarszy Filipek ma dopiero 5 lat i to chyba najbardziej z ich powodu tak mi têskno.
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to faktycznie super z Was rodzinka a Twoj Tz. tez jezdzi z Toba do kraju??podoba mu sie Polska??
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 827
|
Eccomi!!!
Sto lat mnie tu nie bylo ale jakos tak nie po drodze mi troszke na forum ![]() aleksandramaj witaj nie znamy sie chyba jeszcze cuci ale fajowe takie doswiadczenie serata VIP jak tam na uniwerku?bambi to prawda, ostatnio sie malo udzielam... co do slubu, to tak jak ostatnio mowilam, doszlam do tego ze mi on nie jest potrzebny, a dodatkowo teraz po smierci tesciowej tz raczej nie ma do tego glowy Usciski dziewczyny i postaram sie byc bardziej aktywna
|
#4513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko raz by³am sama. Podoba mu siê bardzo Strasznie podoba mu siê Kraków, byli¶my tam razem dwa razy. W ogóle kawa³ ju¿ widzia³, bo Warszawê z racji tego, ¿e mieszkam niedaleko, Trójmiasto, Miko³ajki, £ebê, Lublin, Kazimierz etc. Uczy siê biedny polskiego dzielnie i w ogóle chyba czuje siê czê¶ci± rodziny M No i uwielbia pierogi z miêsem, pomidorówkê i barszcz ukraiñski ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty jak dogadujesz sie z przyszlymi tesciami??jezeli moge oczywiscie zapytac
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je¶li chodzi o te¶ciów, to póki co bardzo dobrze siê dogadujemy. Z jednej strony s± bardzo pomocni, tacy wrêcz kochani, a z drugiej strony nie narzucaj± swojego zdania, nie wtykaj± nosa w nasze sprawy itd. Powiedzia³abym, ¿e jest zachowana taka zdrowa równowaga i oby tak pozosta³o. Niestety mamma karmi mnie czekoladkami, a przy tych wszystkich makaronach i pizzach, to jest kurdeszz niebezpieczne ![]() A propos...ca³y dzieñ spêdzam przy biurku i poza jakimi¶ spacerami weekendowymi, w ogóle siê nie ruszam i nie mogê siê zmobilizowaæ. I jeszcze raz a propos... Macie jakie¶ sprawdzone przepisy na pierogi? Nigdy nie robi³am, chyba chcialabym w koñcu sprobowaæ siê z tym pobawiæ
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Mmarcepanek sesja dopiero w styczniu wiêc robiê notatki bo za 3 tyg lecê do Pl
i chcia³abym ju¿ mieæ trochê ogarniete bo jak wrócê to za rogiem bed± ju¿ ¶wiêta
|
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 306
|
witaj Aleksandra
ja te¿ w tym roku na Swieta lecê, w koñcu po 5 latach juz sie doczekac nie moge, bo mimo iz zawsze robie pierogi, barszcz, ryby w occie, po grecku etc. to jednak to nie to samo ja w tym tygodniu w domku na L4, ostatni raz bylam w 2010 roku na zwolnieniu...mam jakies problemy zoladkowe juz od dluzszego czasu w zeszlym tygodniu juz tak mnie bolalo, ze w koncu wczoraj sie do lekraza wybralam...takze odpoczywam w domku...biore antybiotyk, mam nadzieje, ze mi przejdzie.... |
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdrowia ¿yczê!
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zrobi³am badania tarczycy.
Ale akurat trafi³am na usterke komputera i musia³am i¶æ do innego punktu pobrañ. Dobrze ¿e s± dwa w moim mie¶cie. Marmotta - zdrowiej szybciutko! Cuciola - fajnie siê tak raz na jaki¶ czas poczuæ VIP-em. Aleksandra - przepisów na najró¿niejsze dania jest w internecie bardzo du¿o. A najlepiej to spytaæ mamy lub babci jak one robi±. Maj± przecie¿ lata do¶wiadczenia.
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w sobotê piekê ciasto pomarañczowe - postanowione ![]() Z tym VIP-em fajnie ale ja bym zaraz mia³a jazdy, ¿e nie wygl±dam, ¿e ¼le siê ubra³am, wlosy nie takie i w ogóle muszê uciekaæ
|
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby po slubie sie nic nie zmienilo bo u mnie to wszystko o 360°no ale u mnie to inna historia ja mam tesciow za sciana![]() Cytat:
jazdy??Tz.t??? |
||
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo daj± Ci siê we znaki? |
|
|
|
|
#4523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wszystkim musieli wiedziec i zawsze mieli cos do powiedzenia co ja, co my robimy, gdzie jezdzimy na co i ile kasy wydajemy,co do dziecka to zaraz od narodzin chcieli mi ja wychowywac itp.....a przed slubem byli calkiem inni jak to ludzie sie zmieniaja szok normalnie!!!a nie dodalam Ci ,ze mam jeszcze tutaj obok szwagierke to juz w ogole siamo a posto
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 16:14 |
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholerka nastraszy³a¶ mnie! ![]() Mogê zapytaæ, ile lat ma Twoja córcia i jak ma na imiê?
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naszczesci e nie wszyscy sa tacy sami chociaz tu chyba comune ta wscibskosc u ludzi![]() moja mala ma 2.5 roczku a na imie Fiammetta Iskierkaa zapomnialam Wam dodac z newsow ode mnie ze w okolicy szukaja ciala zamordowanej kobiety nie wiem czy slyszalyscie o tej tragedi w Potassa??ponoc zamordowal ja jej pracownik ktory pilnowal willi
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 17:03 |
|
|
|
|
#4526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor! Zrobilam dzis gar pysznego rosolku, normalnie wyszedl mi taki jak w domu
mam ochote na krokierty, ale to juz dluzsza robota![]() sjoanna jak sie bawisz? i jak te badania wyszly? Cytat:
![]() odnosnie szczoteczki elekt. to wiesz tez moze byc w formie zabawy takie mycie zabkow taka wlasnie szczoteczka ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz? a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie ![]() wezmiecie kredyt i po krzyku tutaj moj TZ placil za czyszczenie zebow 600 euro, a w sierpniu zrobil sobie w PL za 170 zl. zlodziejstwo...[/QUOTE]a Ty czemu tak rzadko do Pl jezdzisz, przeciez od Ciebie sa b tanie loty z Bolonii trzeba tylko upolowac, no chyba ze nie masz potrzeby i checi to juz inna sprawa![]() co czyszczenie zebow 600e czy Ci sie cyferki poprzestawialy? u mnie tak mniej wiecej 100 kosztuje, ale pisalam niedawno, ze u jednej dentystki jest promocja i zapisalam meza na grudzien 25 e, zobaczymy czy wroci z zebami jak tam kiedy zjezdzacie na dol? ![]() Cytat:
mmarcepanku zobaczysz nadejdzie czas i odpowiedni moment, ze bedziesz chciala zalegalizowac zwiazek, a jesli nie to nie, najwzniejsze zebyscie byli szczesliwi Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zapisaliscie sie w koncu na tance hulance?
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tesciowka to pewnie jakies ciacho przyniesie tak chodzimy 2 x w tyg. balli di gruppo i salsa ![]() tu u nas w regionie ostatnio 2 kobiety zostaly zabite i kilka osob zaginelo masakra normlanie
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 23:23 |
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego newsa nie s³yszalam, nie ogl±dalam istatnio tv, nieciekawie... :/ ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Rodzinka liczna, kiedy¶ narzeka³am, teraz strasznie to doceniam, szczególnie w ¦wiêta - s± magiczne z ca³± t± band± i maluszkami ![]() Ta Wawa póki co nie wchodzi w grê, przeprowadzi³am siê tu, bo mój tz ma ma³± firmê i musia³by wszystko rzuciæ, sprzedaæ itd. Ja mia³am do rozwi±zania tylko umowê o pracê. Mo¿e kiedy¶...
|
||
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Aleksandra, ja tez mieszkam z przyszlymi tesciami a na pietrze mieszka babcia i ciotka tz-ta a obok 2 babcia. Wszyscy na kupie i w kapciach przychodz± na kawe. Juz sie przyzwyczailam ze co chwile sie drzwi otwieraja. Tesciowa strasznie matkuje tz-towi no Ale dopoki miekszamy z nimi to tak bêdzie. I tak cieszê siê ze mnie otwarcie przyjeli, choc to straszni domatorzy i ciagle nas obserwuja. Na szczescie my sporo wychodzimy
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
To wiele z nas ma rodzinke blisko.
U mnie te¿ prawie ca³y budynek to rodzina ale nie s± zbytnio ze sob± zwi±zani i siê nie goszcz± czêsto. Na ¶wiêta - i to nie wszystkie i nie zawsze. Dzisiaj u mnie ³adnie siê zrobi³o i s³oneczko wysz³o, nie ma prawie chmur i mg³y. Teraz ciep³o ale wieczorem jak tak dalej bêdzie to przymrozki bêd±.
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Tak jest, wszystko w mojej rodzinnej miejscowo¶ci i w moim ko¶ciele. Planujemy sobie powoli wszystko, mamy restauracjê, dj, kwiaty wiem jakie, z wa¿niejszych rzeczy fotografa nam brakuje i nie chce mi siê w ogóle braæ za ogarnianie tematu
No i powoli ogarniamy kwestiê papierów brrr

o wszystkim musieli wiedziec i zawsze mieli cos do powiedzenia