|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam pediatra każe odciągać siusiaka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() padnięta jestem dzisiaj, poprasowałam, pranie zrobiłam, spacer zaliczony, obiad zrobiony, mieszkanie ogarnięte a to wszystko w przerwach jak mały spał. sama teraz bym się przekimała ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1562 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Cytat:
![]() mój mały jak trzymam go przodem do mnie to robi atak na moją brodę i nos i chce szorować nimi, a jak się nie daję to atakuje dalej z miną jak dzikie zwierze ![]() ![]()
![]() |
#1563 |
Zadomowienie
|
#1564 |
Zakorzenienie
|
Tylko troche poczytalam, wiec pisze:
Kejt moja mentalna paro ![]() Rockyyy może Laurka mniej przybiera przez to uczulenie? Pij duzo wody, żeby wiecej mleczka było i polecam herbatkę ,,Bocianek" Medeli. Przystawiaj małą często. Część z Was pisze, że dostała @. Ja nie dostałam jeszcze, a zaraz będzie 3,5 miesiąca. Czy to źle? Jakoś długo chyba? nie znam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zadomowienie
|
Z tego co zapamiętałam
surka, ważne że Lilka przybiera i wszystko z nią ok, gorzej jeśli Cię traktują w sposób że niby głodzisz dziecko ![]() ona, to jak będzie 20t i minie to daj znać (oby!) ![]() Rocky, kurcze przykro mi, mam nadzieję że wszystko się szybciutko wyklaruje. Ale czy dzieci później nie przybierają mniej? A masz wrażenie że Laura się nie najada ![]() dziewczyny to jak rozpoznać azs czy też skazę białkową? Moja Kari od kilku dni też ma taką suchą skórę jakby chropowatą ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy wychodzicie codziennie na spacerki nawet jak pada duzy deszcz?? My dziś nie poszliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rocky ale dupiszon z tym AZS, ale dasz radę moja Droga. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Surka, nie martw się, Lileczka nie wygląda na zabiedzoną..niech spadają na szczaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @-możesz jej nie mieć nawet przez cały okres kp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
jak leje to nie. ale jak tylko przestaje padać albo delikatnie kropi to idziemy.
#1571 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas były krosteczki na brzuszku, potem rączkach, itd. A suchą skórę na kolankach też ma, ale czy to świadczy o tym, to nie wiem. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Fiazo ale byłoby super z tą pracą! Trzymam kciuki
![]() Czarownica ładne wymiary ![]() ![]() A co do postępów w rozwoju-to mój się chyba cofa! Zapomniał jak się leży na brzuszku i robi samolot a nosem ryje matę ![]() Surka brawa dla dzielnej Lili ![]() A co do asymetrii to można było się spodziewać takiego obrotu spraw skoro obecnie każde dziecko "musi" być rehabilitowane... Super, że szmery nie szmerają tyle ![]() Malaczarnakejt - biedny Fi ![]() ![]() Mela mam podobne cudo-kupiłam kiedyś w Biedronce ![]() Ooo takie samo jak Katarzynkajg pokazywała. Chodziłam dziś 2,5 godziny żeby dziecko pospało- w deszczu ![]() I co? Spał 40 minut a godzinę ryczał, pierwszy raz na spacerze dał taki popis, a byliśmy daleeeeeko od domu. Ludzie patrzyli na mnie z politowaniem ![]() Jedna pani to nawet zajrzała mi do wózka i pocmokała z litością nad dziecinką ![]() Ah i nie mieliśmy dziś kupy ![]() Pierwszy raz od urodzenia taka "sytuacja" ma u nas miejsce. Martwię się trochę ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-13 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadam, Miłego wieczorku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Rockyy - ojej ale lipa
![]() Biedna Laura i biedna Ty! Od dawna miała te problemy ze skórą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Mnie @ nie brakuje
![]() Słyszałam, że przy kp nie powinno być jej przynajmniej 3 miechy. Chodzi o to, że wtedy jest pewność, że mamy wystarczająco pokarmu. Wiem też, ze moja koleżanka, której dziecko źle przybierało na wadze dostała szybko @ I gin jej powiedział właśnie, że albo trochę oszukała i dokarmiała mm, albo pokarmu mało miała. Cytat:
![]() Zrobisz jak zechcesz, ale ja jednak zrezygnowałabym z kąpieli właśnie na 2 dni. A jestem zwolenniczka codziennych kąpieli, niemniej jednak czasami trzeba nagiąć się. Widziłam, że rozmawiałyście o śpiworkach itp. Pamiętajcie, że te z owczą wełną mogą uczulać !!! Znam taki przypadek, ja wolę nie ryzykować. Która kupiła i jaki? Dawać link ![]() A jeszcze proszę napiszcie o jakich klockach aktywnych mówiłyście ![]() Ja kupilam Michasiowi na mikołaja miękkie klocki Bright Starts i książeczkę dźwiękową o Zoo, Natomiast pod choinkę ciężarówkę z klockami sensorycznymi Fisher Price i zestaw Czuczu moje pierwsze słowa ,,Warzywa i Owoce", ,,Kształty i Kolory", ,,W domu". Tak wiem, ciężarówką nie będzie się jeszcze bawił, ale na teraz będą klocki sensoryczne, a ciężarówką pobawi się tż ![]() Chociaż młody lubi patrzeć jak puszczam samochodzik, wodzi sobie za nim i ma zaciesz ![]() Co kupujecie swoim dzieciaczkom? U nas będą jeszcze inne prezenty od babć, chrzestnych i nie wiem kogo jeszcze ... młodego mi rozpuszczą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dla odmiany pochwalę TŻ - uszył dziś samodzielnie "bezpieczne wałeczki" dla syna ![]() Jedne kupne mamy w łóżeczku, ale jak biorę Parówę w nocy do łóżka do karmienia to leży z brzegu nie podparty z tyłu niczym. Do szycia wałeczków wykorzystał ... swoje skarpetki ![]() ![]() Będzie lepiej dziecko spało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
rOCKY wspolczuje z wysypka. Oby szybko przeszło. Łącze się w bólu bo my też walczymy. A te 300g to przez jaki czas? 6 tygodni?
GHIA to mocny rok masz skoro aż tyle tego. Maz wyników nadal nie ma a następny egzam 27listopada Ciekawe jak SOFINA sobie radzi? Pamiętam ze miała zdawać na aplikacje IDZIA ja też póki co wolna od okresu. 4mies. Im dłużej tym lepiej FIAZO a mogłaś nie mieć pracy? SAMANTA jak w pracy było? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1578 |
Zakorzenienie
|
Idzia ładnie zaszalałaś
![]() A ja już też kupiłam prezent wczoraj na Mikołaja- śpiworek do wózka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
MELA udanego pobytu w Trójmieście.
![]() YEVELE u nas krosteczki na brzuszku,rączkach i nozkach. Wszystko takie suche. Póki co nie stwierdzono ale i nie wykluczono skazy ani AZS. GHIA w duży deszcz nie spaceruje,ale jak mzy albo delikatnie kropi a jest czas spaceru to tak. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1580 |
Wtajemniczenie
|
ufff nadrobilam teraz by sie przydalo na net wejsc by fotki poogladac tylko jak ja je teraz znajde choc ciekawa jestem co to za slicznosci Oliath upolowala....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1581 |
Zakorzenienie
|
IDZIA ładne zakupy prezentowe.
![]() ![]() I próbuje ciągle dojść do tego auchans,wczoraj portfela zapomniałam i juz mi się do domu nie chciało wracać a dzisiaj kolega wpadl późno wyszłam i akurat zaraz ulewa się zaczęła..wiwc znowu nie dotarłam. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Surka jesli trzyma sie centyli to nie ma sie co martwic ta waga. Fajnie ze tak wcina warzywka. Czarowniczko (zawsze mam ochote napisac Czarodziejko) jaka pokazna waga Antoniego ![]() Młody zasypia na 5 minut i ryk. Przytulenie, smok, spi i za chwile znowu to samo. Dzis mi takie cyrki robil przy zasypianiu w dzien ze szok. Nigdy sie tak nie darl. Musiałam go na rękach bujać podskakując ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
jest tylko jeden szczegół, będę musiała zrezygnować z rodzicielskiego
zobaczymy jak się dalej potoczy już nie mam od piątku, dziś odebrałam świadectwo pracy i księgowa życzyła mi powodzenia ![]() w tej firmie co pracowałam byłam na 2 stanowiskach i istnieje możliwość powrotu na pierwsze, tylko jak pisałam coś za coś, praca za czas z dzieckiem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
ANULKA na to wygląda ze trzeba się przemeczyc. A mm nie jest wyjściem bo pewności nie ma ze będzie spal dłużej. Póki przybiera dobrze to nie będę kompletnie o mm myśleć.
Idę pod prysznic bo wygląda na to ze Galganek padł. Dobrej nocy wszystkim a szczególnie DOMI Tobie i Sarze i tym dziewczynom co dzieci ostatnio mocno wariują! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- FIAZO no tak zawsze jest coś za coś. Czyli kiedy byś wracała? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Elaine- do pracy ide w sobote. Jestem moim wlasnym szefem wiec bedzie tak jak zawsze luz blues
![]() Rocky- biedactwa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#1587 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do długości to nie chwaliłam sie umiejętnościami pielęgniarki przy szczepieniu Mai ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dawno byłyście na szczepieniu? 300 gr to malutko, ale przecież byś zauważyła gdyby Laura była glodna. Co na to lekarz? Brawo Lilo ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Oliath
![]() ![]() Anulka ![]() ![]() ![]() Rocky bidulki ![]() ![]() ona hmm..kurde namotała Ci trochę lekarka.. mam nadzieję, że pediatra bardziej Wam pomoże ![]() idzia moja przyjaciółka przy kp dostała @ po 8 miesiącach.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Idzia, Fiś nie ma temp.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
to dobrze właśnie, bo przez pierwsze 3 nie powinna dostać, a 8 to już extra, Ja mogłabym też tyle czasu nie mieć, nie obrażę się ![]() Kejt mój mały miał jeden dzień trochę temp. podwyższoną, ale pediatra i tak nie kazała go kąpać.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-13 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.