|
|
#3061 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Nadrabiam, jestem daleko w tyle
![]() Cytat:
Ja też trzymam kciuki za H.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zjada nadal ilości która go nasyci i nie będzie chciał uu, ale pracujemy nad tym.Mój niedawno tak się właśnie darł, najbardziej mu się podobało piszczenie o 5-6 rano Teraz trochę mu przeszło, wrzeszczy jak sobie przypomni.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Aska - rowniez dzieki, ta strona jest do dupy, bo byla informacja ze w manufakturze maja a sprzedawca powiedzial ze nia juz ich. Moze jutro rano podzwonie, byc moze cos sie zmieni.
|
#3063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko praktycznie w głos zaśmiało się z 5 razy w życiu tak to się tylko uśmiecha i niestety nie przytula mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i hope też |
||||
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko Ci lecą te kiloski! ![]() Pilnuje mamusi, żeby przy niej ciągle była ![]() Cytat:
![]() Pola też się odpycha jedną nogą... Tzn. przede wszystkim prawą. I nie raczkuje dalej ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Dziewczyny, to jak Wy ubieracie dzieci, jak je dajecie do tych śpiworków w wózku? Mam wizję, że Pola się w tym smaży
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-13 o 19:51 |
||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko a u mnie? Nowy Sącz Trzy Korony
|
|
|
|
#3066 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2- tak 3- zabawki teraz Ją nie interesują, no może opakowanie po chusteczkach czy fridzie. o i książeczki lubi oglądać 4- przytulas się z Niej zrobił ostatnio, ale jak nie chce to nie i już ![]() 5- tak 6- śmieszka z Niej, więc rozśmieszyć łatwo, ale żeby w głos się chichrała to trzeba się napracowac Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kroczkiBlack brawa dla Oliwki!!
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-11-13 o 19:57 |
|||||||
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Hania nie pokazuje że coś chce np zabawkę, nie wyciąga do mnie rąk, zbawki to tylko do buzi, jak jej pokazuje np coś w książeczce to ona ją bierze odemnie i w ogóle nie zwraca na to uwagi. Pokazuje klocki że się spinają razem albo ustawiam budowle to też rzadko zwraca uwagę. Czasem ją wołam z 2-3 razy pod rząd zanim na mnie popatrzy. Po prostu niczego nie da się jej nauczyć. Ostatnio tylko jak muzyke słyszy i mówie tany tany to się buja. A czasem np siedzi i tak rusza paluszkami, pociera jakby w nich coś miała i rulowała, a ma puste rączki.
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, może tymi grającymi, ale częściej to raczej przypadek. Pola tez nie pokazuje, czego chce (tylko jedzenie ), zabawki zawsze najpierw bierze do buzi, potem nimi stuka o podłogę i sprawdza, czy grzechoczą.Książki? A co to? Do buzi Klocki? Do buzi! W poniedziałek dostała pchacza od ciotki, z przodu ma różne pstryczki, kółeczka, klawisze, wszystko grające. To przy tym ewentualnie sobie klęka i włącza, co jej się trafi. Edit. Aha, w przeciwieństwie do HANI, Pola nie staje, nie raczkuje ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- http://kwejk.pl/galeria/1948141/0/90...tml#gallerypic Do wakacji jestem łanią i nie ma innej opcji
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-13 o 20:16 |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3071 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i u was tak jest?
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh Hania czasem potrafi się patrzeć na swoją rączkę, tzn jak ją zamyka i otwiera
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Hje milo, ze zauwazylas spaderk wagi, ale ja wiem czy szybki
NIecale 4 kilo prawie w 2 miesiace ... mi sie wydaje, ze bez rewelacji ... ale kurna dieta u mnie to tak idzie jak krew z dupy ... zabilabym tego co wymyslil biale pieczywo
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak
![]() Cytat:
brawo! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny, wiem że może przesadzam ale jakaś taka panika mnie ogarnęła jak uśiwadomiłam sobie to wszystko na raz. A jeszcze jedno takie wyciąganie rączek to przychodzi samo czy uczyłyście dzieci tego wyciągając do nich ręce? czy raczej to taki odruch dziecka? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh co do Twoich pytan, to moja wyciaga raczki, ale nie zawsze, zalezy od humorku ... przedmioty pokazuje, ale np smieszkiem jest malym ... zeby sie na glos zasmiala to matko, trzeba cudy wyczyniac ... i to nie jest jakis glosny smiech, tylko taki troszke ...
MOja Blanka zbiera niewidoczne paproszki i mi daje ciagle do reki
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za kroczki!!! pogrubione, u nas to samo ![]() Marsi - czyli jeszcze przynajmniej ze 2 miesiace?????????? ![]() a jeszcze wracajac do tej asekuracji - czyli nic a nic go nie "ratowalas" jak zaczynal? ja to mam schizy i albo trzymam go delikatnie za ubranko albo za zeberka i tak laze z nim po domu...... na krotkich odcinkach chodzi sam ale jak widze ze ma pole do popisu to sie boje go puscic samego ![]() aaaaaaa, i jeszcze jedno - mamy 3 zęba ![]() gorna dwojka przepieknie teraz moje dziecie bedzie wygladac - dolne jedynki i gorna dwojka... normalnie miss universe 2013 |
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rączki-u nas to samo
|
|
#3080 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Deli, książki to ja na tony ci polecę ![]() fantastyka: ewa białołęcka "wiedźma.com.pl" jakub żulczyk "zmorojewo" i "świątynia" Pipiliuka znasz? fantasta, ale w bardzo różnych stylach i jeśli jedno się nie spodoba nie znaczy że inne do dupy, ja np. bardzo lubię jego cykl o jakubie wędrowyczu, ale nie każdemu podchodzi. Potem fajna babska jest fantastyka, trylogia "kuzynki", całkiem miłe też 3 tomy "norweski dziennik", fajne 6 tomów "oko jelenia" albo jego "2842 kroki" to opowiadania są, ale fajne ostatnio się uśmiałam czytając pani miszczuk "ja diablica" i "ja anielica" świetny pomysłz niefantastycznych - o dziwo, BARDZO mi się dobrze czytało "ksiądz rafał" i "ksiądz rafał: niespokojne czasy", to o księdzu na przełomie lat 70/80, czyli mocny czas komuny u nas, BARDZO fajna postać i mimo tematyki (wieś, on jest proboszczem) napisane tak ciepło jakoś, fajna akcja, dużo dialogów. polecam. Ostatnio skończyłam http://www.empik.com/wytwornia-wod-g...5249,ksiazka-p i też fajne, pomysł na książkę dobry Całkowicie lekko - nowa rosja, czyli Daria Doncowa takia ruska chmielewska, fajnie się czytaa teraz od koleżanki zaczęłam "Służące" i już początek mnie wgniótł w krzesło Cytat:
Cytat:
śpiworka nie, kocyk na czas snu Cytat:
![]() to fajne, ale na później nieco (nie, niekoniecznie dla 3+, moja córa miała fazę mając 1,5 roku na śrubki) Skompletowałabym sobie taki... zestaw dydaktyczny ![]() http://allegro.pl/ukladanka-z-uchwyt...653607824.html http://allegro.pl/solidna-ukladanka-...661860730.html http://allegro.pl/boikido-zestaw-muz...689700082.html ja mam hopla i uważam, że zestaw intrumentów powinno mieć każde dziecko tym bardziej, że każde lubi wytwarzać dźwięki, a problem nadmiernego hałasu rozwiązałam tak, że mamy rzeczy w pudełku i wyjmujemy do zabawy (więc ten czas potrafię przeboleć ), potem chowamy i tyle, a nie tak, że od rana do wieczora jest hałasowaniehttp://allegro.pl/drewniany-kolorowy...640335512.html http://allegro.pl/drewniany-sorter-e...689588293.html A garaż widziałaś? http://allegro.pl/moj-pierwszy-garaz...688820808.html Cytat:
a ty wiesz, że Dorcia co kilka dni tak ma? obiadek nie, ale kromka z masłem czy serkiem wchodzi pięknie? Cytat:
![]() a weź ty, niepoważna? ![]() Cytat:
3 - bo w szybkim tempie łatwiej jest chodzić ostatnio o tym z reh gadałam właśnieCytat:
rewelacja! |
||||||||
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi,Blogerko,Lady (Ezzo?) jak traktujecie wpis w tej książkę o pierwszej drzemce? Bez względu na to o której dziecko zaśnie nie powinno spać dłużej niż do 11.30?
I możecie mi polecić jakiś mocno ujędrniający balsam do ciała? Dziewczyny pracujące-jak sobie poradziłyście z rozłąką z dziećmi? Ja nie mogę sobie tego przetłumaczyć Tego że muszę zostawić dziecko przez 5 dni w tygodniu na 12 godzin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas samo przyszło. Nie uczyłam. |
||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/60862/...nie_bylo_jego/
niezla laska ![]() a jemu zachcialo sie mlodej doopy to ma za swoje
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas trwało to dłużej ale wydaje mi się,że to kwestia charakteru, jest bardzo ostrożny no a co do asekuracji też się strasznie bałam, nie wspomne ile guzów było i nabijał je właśnie przy mnie ![]() brawa za zęby Bokeh bo mnie troszkę nie było i nie wszystko wyczytałam, Hania ma już zębola? |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewcia wiesz mam pytanko, bo mnie to zastanawia. Tylko nie chciałabym byś to źle odebrała albo czuła się urażona ![]() ![]() ![]() Będąc w ciąży wiedziałaś, że będziesz Blankę do żłobka oddawać 5 dni w tygodniu czy mieliście inne plany (mama, teściowa, inna praca )
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo w szafie, tzn. w szybie w drzwiach, bardzo lubi sobie oglądać. Macha nią wtedy, kręci, i tez zamyka i otwiera ![]() Właśnie sobie sama usiadła z klęczenia ![]() Może się to przeniesie na "schodzenie" ze stania? ![]() W ogóle to moje dziecko jest dziwne JAk nieraz piszecie, że Wasze dzieci nie lubią jeździć w wózkach, jest ryk itp.To młoda własnie od jakiegoś tygodnia nie była na spacerze wózkowym, bo pogoda jest ujowa. Tyle co ją czasem na rękach wezmę i zwiedzamy koło domu. To ona wczoraj już zaczęła, a dziś konkretnie - pełznie do wózka, najpierw klęka przy nim, próbuje do niego wejść, w końcu schodzi na podłogę i zaczyna ryczeć, bo chce na wózek ![]() Jutro spacer jak nic ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Fewciu, to mnie by się w tym czasie na meblach kurz nie zdążył dobrze zebrac
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz po tak długim czasie jak się trzymamy schematu to już latwiej zasypia, chyba się przywyczaił a co do pracy, ja na szczescie nie pracuje 12 h, wspolczuje tak dlugiej rozlaki ale glowa do gory nie jestes jedyna kobieta matka, ktora tyle musi pracowac i nie Ty jedyna oddaje do żlobka moja znajoma teraz oddała, i jest baaardzo zadowolona, glowa do gory |
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za ząbka
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale szybko mi przeszlo - wpadlam w wir pracy, zapierdziel zwiazany z 1-powrotem do pracy, 2 -poczatkiem roku szkolnego i KONTAKT Z LUDŹMI duzo dalo... ale nie powiem, jak wracam do domu i jak mnie zobaczy to ZAWSZE musze wtedy go wziac na raczki i jak sie wtedy tak we mnie wtula to ale ja mam lajtowe godziny pracy. wyjezdzam o 9.30 wracam ok 13.30 wiec nie ma porownania.... nie bede sciemniac - poczatki sa tragiczne ale z czasem bedzie lzej ![]() Szaja- dzięks a co Ty mi powiesz o tej asekuracji? chronic go czy niech leci na pyszczek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Na chwilkę jestem, bo zaraz pewnie kierowniczka przyjdzie i będzie ze mną siedzieć 
Zdarzyło się to chyba 3 raz 
Cała nie masz od niej żadnej wiadomości?
mam nadzieje, ze po prostu przyjdzie taki moment, ze ta moja Pala zacznie jesc...
W sumie są kobiety, które zaraz po 30 mają menopauzę, więc wszystko jest możliwe.

i Czasm jest taka że siedzi sobi i coś tam dziubdzia nie zaintresowana niczym innym....

- Oliwka stanęła!