Ostatnio testowałam... - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-17, 08:45   #1381
homyk
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
Mauboussin edp od kochanej Mariolasl

Ja nie wiem dziewczyny, ja mam chyba faktycznie przez tego angela nos zdarty. Mauboussin ładne są, intensywne, takie zawiesiste, słodkie ale nie słodkie, ze wszystkim co pisałas mi Mariolu na PW sie zgadzam, są takie...bardzo bardzo ,l wyczuwam w nich tez anyżkową nutę ale, ale ale...................... ..
ja nie wiem, one są takie nietrwałe na mnie, tak blisko trzymają sie mojej skóry że muszę dosłownie nos wsadzać w nadgarstek
- no nic czekam na edt może te szypry o których ktoś pisał obudzą je na mnie ?
Gosiu, szypry miały być własnie w edp Sama jestem ich ciekawa
Mauboussin przy całej swej słodkości są zapachem drzewnym, może dlatego nie bardzo Ci leżą
Myślę, że edt, na którą czekasz, może okazać się bardziej migocząca, żywa i pazurzasta
Napisz koniecznie, jak widzisz obie wersje

A, i jeszcze jedno, dziś poleci do Ciebie próbeczka Mauboussin Homme edt. Mi się bardzo spodobały Wibrujący mix ziółek: lawenda, rozmaryn, szałwia Nie za słodkie, ze szczyptą cynamonu. Baza dość spokojna, drzewna z lawendowym pazurkiem. No, ale testowałam je na sobie, więc nie wiem czy to miarodajne. Ja kocham takie ziłóka na moim TŻcie
Myślę, że spodobają się mojemu lubemu - dziś wieczorem przyjedzie, zobaczymy co powie
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 09:18   #1382
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Gosiu, szypry miały być własnie w edp Sama jestem ich ciekawa
Mauboussin przy całej swej słodkości są zapachem drzewnym, może dlatego nie bardzo Ci leżą
Myślę, że edt, na którą czekasz, może okazać się bardziej migocząca, żywa i pazurzasta
Napisz koniecznie, jak widzisz obie wersje

A, i jeszcze jedno, dziś poleci do Ciebie próbeczka Mauboussin Homme edt. Mi się bardzo spodobały Wibrujący mix ziółek: lawenda, rozmaryn, szałwia Nie za słodkie, ze szczyptą cynamonu. Baza dość spokojna, drzewna z lawendowym pazurkiem. No, ale testowałam je na sobie, więc nie wiem czy to miarodajne. Ja kocham takie ziłóka na moim TŻcie
Myślę, że spodobają się mojemu lubemu - dziś wieczorem przyjedzie, zobaczymy co powie
Iwonko po raz kolejny brak mi słów dzieki.
A co do mauboussin no podobaja mi sie, ale one tak bardzo sa do mnie przyklejone
Moze to moja skóra tak reaguje, ale ja ich po prostu nie czuję...matko.
Widzisz pokickało mi się z tymi szyprami, myslałam że w edt bedą wyczuwalne a nie w edp...bo wiesz co, ja tych szyprów w edp nie czuję wcale...
Powiedzcie mi dziewczyny , jak u Was z trwałościa mauboussin, na tkaninach, na skórze.... Może to ja jestem jakas nie teges...

A własnie, Iwonko co do tego czym mają pachniec nasi TŻ. Powiedz mi, (skoro lubisz ziółka) czy wąchałaś na nim basale shiseido? Bo to normalnie jeden wielki zielnik ...bossskie, ale dla wybranców

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 09:32   #1383
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do mauboussin no podobaja mi sie, ale one tak bardzo sa do mnie przyklejone
Moze to moja skóra tak reaguje, ale ja ich po prostu nie czuję...matko.
Widzisz pokickało mi się z tymi szyprami, myslałam że w edt bedą wyczuwalne a nie w edp...bo wiesz co, ja tych szyprów w edp nie czuję wcale...
Powiedzcie mi dziewczyny , jak u Was z trwałościa mauboussin, na tkaninach, na skórze.... Może to ja jestem jakas nie teges...
Na mnie EDP jest warkoczowate. Czuję je cały czas. Szyprów rzeczywiście się nie wyczuwa o czym pisałam też jakiś czas temu. EDT jest zbliżone ale dużo słodsze. EDP jest wytrawne dymno-różane (przynajmniej ja je tak odbieram), a EDT bardziej już zbliża się do Angela - słodziak. Jeśli chodzi o trwałość na skórze, to EDP czuję mnie j więcej 2 razy dłużej na sobie niż EDT, choć gdy się raz popsikałam, mimo że zniknął szybko, to następnego dnia, gdy już wszystko ze mnie wywietrzało nagle poczyłam czekoladową bazę EDT - trwała sobie cichutko na mojej ręce . Trwałości na tkaninach nie sprawdzałam, ale u mnie zwykle wszystkie zapachy łapią się pazurami o ciuchy i nie puszczają do prania
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 10:08   #1384
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
A własnie, Iwonko co do tego czym mają pachniec nasi TŻ. Powiedz mi, (skoro lubisz ziółka) czy wąchałaś na nim basale shiseido? Bo to normalnie jeden wielki zielnik ...bossskie, ale dla wybranców
Basala Testowałam kiedyś i zapadły mi w pamięć Przewącham jeszcze raz

Gosiu, a próbowałaś Tumulte pour Homme. Dla mnie The Best! Ziółka + snująca się delikatna kadzidlana smużka Męski zapach wszechczasów

A damskie edt Mauboussin są na mnie trwałe. Nie narzekam Dziś perfumowałam się o 6 rano i wciąż pachną intensywnie
Stary 2007-05-17, 11:50   #1385
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Basala Testowałam kiedyś i zapadły mi w pamięć Przewącham jeszcze raz

Gosiu, a próbowałaś Tumulte pour Homme. Dla mnie The Best! Ziółka + snująca się delikatna kadzidlana smużka Męski zapach wszechczasów

A damskie edt Mauboussin są na mnie trwałe. Nie narzekam Dziś perfumowałam się o 6 rano i wciąż pachną intensywnie
no widzisz, tumulte tez nie znam ani meskiej ani damskiej wersji
Słuchaj, tak myslę, że moze ja bym Ci przesłała zapachy mojego TŻ (tylko musze go poprosic zeby przywiózł je wszystkie )
z pewnościa Basala może Cie zaciekwic, l'istant w wersji extreme, męski cristobal balenciaga...tez ma cos w sobie z tych klimatów.

Stary 2007-05-17, 11:54   #1386
homyk
Zakorzenienie

Gosiu, chętnie, bardzo chętnie przyjęłabym takie próbki
Ja do Mauboussin Homme dorzucę Ci w takim razie jeszcze Tumulte - męskie i damskie
Stary 2007-05-17, 12:08   #1387
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Gosiu, chętnie, bardzo chętnie przyjęłabym takie próbki
Ja do Mauboussin Homme dorzucę Ci w takim razie jeszcze Tumulte - męskie i damskie
dobra Iwonko, powiem TŻ żeby przywiózł wszystko co ma , oczywiście z tych ciekawszych zapachów. Tylko jedna rzecz...sama tez nad tym boleje, ale on będzie u mnie dopiero za dwa tygodnie...wytrzymasz do tego czasu Iwonko? Zrobię Ci wtedy całą wielką serię ziołowych kadzidlaków bo tez je kocham na męskiej skórze

A i bradzo, bardzo dziekuję

Stary 2007-05-17, 12:11   #1388
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
dobra Iwonko, powiem TŻ żeby przywiózł wszystko co ma , oczywiście z tych ciekawszych zapachów. Tylko jedna rzecz...sama tez nad tym boleje, ale on będzie u mnie dopiero za dwa tygodnie...wytrzymasz do tego czasu Iwonko? Zrobię Ci wtedy całą wielką serię ziołowych kadzidlaków bo tez je kocham na męskiej skórze

A i bradzo, bardzo dziekuję
Gosiu, jasne że wytrzymam Dziękuję
Stary 2007-05-17, 14:23   #1389
kropka75
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze testy:

Cacharel Liberte - faktycznie Lempicka. Na początku, tak do godziny, potem mniej i mniej, aż w końcu robi się bardziej waniliowo i podobnie do... no właśnie nie wiem do czego, ale coś w ten deseń też już wąchałam. Generalnie zapach bardzo bogaty, mocno rozwijający się, zmieniający, co 5 minut inny. Nie powiem, że nie ciekawy, bo niczego sobie.

Sun Jil Sander - zupełnie nie kojarzy mi się z mleczkiem do opalania. Chyba innego używam niż większość na forum.
Za to mocno kojarzy mi się z Pink Sugar. Tak po pół godzinie jest bardzo słodko, słodko w sensie: cukrowo, ale nie mdło. Będą testy globalne to się zobaczy co dalej... Tymczasem ubolewam, że flaszka taka brzydka i nie perfumeryjna.

Ultraviolet - ledwie go czuję, zupełnie nijaki, jakieś kwiatki i tyle, słabo wyczuwalny dla mego nosa, testy będą wznowione.

Kashaya - no i właśnie... Czekałam, czekałam, aż się w końcu doczekałam. Dzięki Ci Eenax - jesteś moim wybawieniem.
Po 1 i najważniejsze zupełnie nie rozumiem skojarzenia z Sotto Voce Używam Sotto (ostatnio rzadko, bo go już nie kupię z wiadomych względów) od 12 lat i nigdy, ale to przenigdy nie przyrównałabym Kashayi do niego. Na wstępie czuję przede wszystkim nuty słone, których Sotto jest pozbawione, potem jakieś dziwne coś, co koleżanka określiła jako zapach tytoniu, pod koniec robi się bardziej znośnie, bardziej słodko i dużo słabiej. Na pewno nie jest to kiler. Tak czy siak zapach dla mnie wcale do Sotto niepodobny.
A po 2 i najważniejsze - w tym zapachu jest coś ciekawego... Mam na niego uczulenie. Pierwszy raz w życiu w miejscu aplikacji perfum mam czerwoną, opuchniętą plamę. I tym sposobem z Kashayi jestem wyleczona.

Na dziś tyle. Jutro, dzięki Eenax, ciąg dalszy...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 15:20   #1390
jasmin30
Raczkowanie

Od wczoraj chodzę z nosem w nadgarstku- testuję klasycznego" Agenta ". Wprost nie mogę się oderwać! A im dłużej na mojej skórze tym piękniej się rozwija.No i jak tu zachować rozsądek
Jest taki intymny,słodki( osładzam wszystko: dlatego nie przepadam za typowymi słodziakami - na mnie robią się strasznie mdlące) wprost wtapia się w skórę... Bardzo podobnie rozwija się na mnie Safari i Cristalle , ale Agent jest delikatniejszy.

"Amber Nude" okazały się za to totalną porażką. Są straszliwie płaskie.Czuję tylko i wyłącznie nudne kadzidło,które swoją drogą bardzo lubię, ale w mniej dosłownym wydaniu jak choćby w Nu,BC albo Ogródku Nilowym.
Amber Nude to wyłącznie dobrze znany mi zapach cerkwi do której jako dziecko chodziłam z moją śp Babcią
Pierwszy raz mam tak jednoznaczne skojarzenia-okropieństwo

Edytowane przez jasmin30
Czas edycji: 2007-05-17 o 15:24 Powód: literówka
jasmin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 16:23   #1391
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mauboussin edp od kochanej Mariolasl

Ja nie wiem dziewczyny, ja mam chyba faktycznie przez tego angela nos zdarty. Mauboussin ładne są, intensywne, takie zawiesiste, słodkie ale nie słodkie, ze wszystkim co pisałas mi Mariolu na PW sie zgadzam, są takie...bardzo bardzo ,l wyczuwam w nich tez anyżkową nutę ale, ale ale...................... ..
ja nie wiem, one są takie nietrwałe na mnie, tak blisko trzymają sie mojej skóry że muszę dosłownie nos wsadzać w nadgarstek
- no nic czekam na edt może te szypry o których ktoś pisał obudzą je na mnie ?
No widzisz... Co inna skora/nos to inne doznania. Na mnie EDP trwa i trwa i trwa caly dzien. A raczej jestem osoba, ktorej sie zapachy zbyt dlugo nie trzymaja. Czasami przez ta intensywnosc i duza trwalosc obawialam sie noszenia Mauboussin, szczegolnie do pracy, bo mialam wrazenie, ze wszystko nimi pachnie i wszyscy je czuja i wszystkim przeszkadzaja...
A tak ogolnie, to polecam test calosciowy
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-17, 19:32   #1392
agnyska81
Zakorzenienie

Dziś dzień testowy:
Rano globalnie na zakupy użyłam Hot Ralpha Laurena. Bardzo przyjemnie się nosił, ocieplił mnie i poprawił humor. Nie wwąchiwałam się za bardzo w poszczególne nutki, ale do mojego nosa docierał przede wszystkim słodki i miły kokosek (znowu malibu). Zapach jest bardzo pyszny, słodki i nastolatkowy. Jednak kokos to nie mój ulubiony składnik perfum i Ralpha nie chcę kupować. Trwałość średnia, przez jakieś trzy godziny czuć go mocno wokół, a potem jeszcze z godzinkę blisko skóry i tyle.
Po południu z nadzieją Rose Absolue YR. Moje poszukiwania idealnej dla mnie róży będa trwały dalej, choć miałam nadzieję, że właśnie tu ją znajdę. Z fiolki zapach wydawał mi sie bardziej słodki, prawdziwe nadzienie różane do pączków . Na skórze (globalnie) nie jest już tak słodko: początkowo czuję lekko to nadzienie, ale potem róża robi się taka jak wypisz wymaluj z różanego mydełka. Zapach nie jest intensywny i ogoniasty, czuję go praktycznie tylko przy wąchaniu nadgarstka. Szukam dalej mojej róży...

A testów Scenta zazdroszczę okrutnie!
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 16:19   #1393
mementos
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja dzisiaj pume wqua, hmmmm sam niewiem, oczekiwałemc zegoś lepszego a ona mi jakoś tak niebardzo...
mementos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 17:42   #1394
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja ostatnio sporo testów dzięki kochanym Wizażankom przeprowadziłam:

Desnuda- śliczna na początku jakby... miętowa później ociepla się, robi się gładka, otulająca jak jedwabny szal. Zapach wiatru i niesamowicie przypomina mi Wild Wind Sabatini

Princess Vera Wang - strasznie szybko ze mnie uleciała i pachniała miodowo, raczej nie polubiła się z moją skórą. Bardzo delikatna.

Euphoria Blossom - testuję niemal codziennie od dawna i jestem zachwycona. Zapach kwiatowy, ale nie duszący kwiaty tutaj są delikatne, zroszone, chłodne. Pięknie współbrzmią z cytrusami. Baza jest po prostu zabójcza Tak pachnie letni wieczór, dokładnie tak. Musze ją mieć, po prostu muszę i to wielką flachę.

Sun Daylight - jak dla mnie identycznie pachnie Premier Jour Niny Ricci, zapach który kiedyś był moim ulubionym, ale teraz nie chciałabym już do niego wracać.

Celine Oriental Summer nie opiszę ich dokładnie gdyż testowałam kilka dni temu, musiałabym ponowić test. Na początku rozwijały się średnio ciekawie, ale z każdą minutą zachwycały. Baza jest w nich po prostu wspaniała, pachnie ciepłą, rozgrzaną słońcem skórą. Intymnie.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 18:58   #1395
Caltea
Zadomowienie

To i ja dorzucę swoje trzy grosze . Właśnie testuję i jestem pod wrażeniem :
Fendi Theorema; w drugiej sekundzie pachnie jak tagiatelle z pomidorami, bazylią i mozarellą (to pewnie ta śmietanka w składzie ) . Potem z sosu pomidorowego leciutko wysnuwa się słodkie kadzidełko, by jeszcze za chwilę przeistoczyć się w upojną słodycz, z wyraźnymi nutami podwędzonej śliwki (?) i szczyptą ziół .
Ta nuta jest bardzo przyjemna i interesująca. A na końcu, który dość długo już na mnie trwa, zostaje zapach wytrawnych ziół podbitych odrobiną słodyczy . Niepowtarzalne i piękne.
EC; na początku wyczuwam słodka mieszanka smakowitych owoców kandyzowanych, popitych gorącą czekoladą (może to połączenie wydawać się nieciekawe kulinarnie, ale zapach śliczny ). Potem zostaje coś słodkiego i zgadzam się, że może to być cola . Zapach piękny ale na pewno mniej skomplikowany od poprzedniego. Obydwa typowo kulinarne.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 14:24   #1396
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

w fazie testów własnie....hermesowy ogródek śródziemnomorski...hmm
Dziewczyny pamiętacie jak w podstawówce przychodziła Pani higienistka na fluoryzacje zębów??? ja nie mogę się oprzec wrazeniu,ze nuta tego nieszczęsnego płynu popbrzmiewa w tym ogródku... dziwne...
niemniej jednak zapach wyjątkowo inteserujący i frapujący...do wąchania,ale nie wiem czy chciałabym tak pachnieć na codzień ...nilowy natomiast podoba mi sie bardzo...taki zielony i soczysty....
jednak bardzo nietrwały na mnie
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 20:11   #1397
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Roberto Cavalli- ,,For Her"(mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy-taka buteleczka kolorowa z akcentami żółto-pomarańczowymi)-po prostu coś pięknego, nosa nie mogę oderwać.Czuję tam owoce, trochę cytrusów ale też jakiś dodatek, który sprawia, że te perfumy nie są zwykłym świeżakiem, a mają w sobie słodycz.Moim zdaniem bardzo podobne do Pure Woman BB
Słonik Kenzo-jest ciekawy, słodki, z pazurem, taki pieprzno-cynamonowo-pumpernikelowyInaczej nie mogę go opisać.Rzeczywiście może być kontrowersyjny, niektórych może podduszać, jednak ja nie mówięzdecydowanego ,,nie"
Sephorowski zapach, bodajże wanilia z mango (nie pamętam nazywy)-zdecydowanie słodziak-wanilia zdecydowanie wyczuwalna+akcent owocowy, to jest to co golgie lubi
Funny Moshino-zdecydowane grejpfruty,typowa świeżynka letnia, nic oryginalnego, ale zapach przyjemny

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 22:32   #1398
maja79
Wtajemniczenie

Ja wpadłam właśnie w dziki szał testowania . Mam na sobie aż 8 zapachów, które razem tworzą całkiem przyjemny mix . Wszystko przez to, że dotarły probeczki od SpanishMyszki

a więc po kolei i w skrócie telegraficznym:
- Iced Green Tea - dla mnie brzydsza wersja Green Tea. Nic odkrywczego, nic co chciałabym nosić. Jakieś takie to rozmyte i mało trwałe w dodatku...
- / Truth - zaintrygowały mnie . Na początku zielone, potem cieplejsze. Ten bambus na poczatku bardzo mi się spodobał. Ale teraz zrobiły sie rozmyte. Chyba nie dla mnie.
- / Miss Dior Cherie - fajniutki owocowy słodziaczek. Coś w sobie mają. Lubię wisienki - odkladamy do dalszych testów
- / Lolita EDP - na przypomnienie. Kiedyś wydałam w świat, ale mam do niej sentyment, choć w pewnym momencie zaczełam się w niej czuć lekko podlotkowo. Pachną na mnie lekko sztucznie. Coś w sobie na pewno mają i lubię je od czasu do czasu powąchać. Ale nie wiem czy do siebie wrócimy.
- / Naomi Campbell - urokliwe, ciepłe, aksamitne... Mają konwencje nieco podobną do Boucherona. Słowo daję, że może nie wprost, ale przypominają mi Jaipur Saphir. Waniliowe, a jednak jakieś takie eteryczne... Troszke brak mi w nich jakiegoś pazurka (zreszta tak samo jak Boucheron)
- Eau de Merveilles - dla mnie duuużo lepsze niż Elixir, który wytrąca na mnie jakąś mdlącą nieświeżą nutę potu, blee... Ale Eau są piękne, świeże, ziołowe, lekkie... zdecydowanie mi się podobają do dalszych testów
- Hypnotic Poison - co w tym zapachu jest. Czsem aż mdli od słodyczy, a czasem jest mi w nim błogo i słodziutko. Teraz mam to drugie. Kto wie, moze kiedyś jakaś mini 30stka u mnie zagości
- Be Delicious - o rany, jabłkowy koszmarek! Jak odświeżacz powietrza. Dam mu jeszcze czas na rozwinięcie, ale na razie jestem bardzo na nie.

To na razie wszystko co mam na sobie w skrótowej relacji na gorąco .
Relacjonowała dla Państwa Maja z wprost frontu testowego.

Niedługo kolejne relacje

Edytowane przez maja79
Czas edycji: 2007-05-21 o 23:11
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 23:36   #1399
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
- Hypnotic Poison - co w tym zapachu jest. Czsem aż mdli od słodyczy, a czasem jest mi w nim błogo i słodziutko. Teraz mam to drugie. Kto wie, moze kiedyś jakaś mini 30stka u mnie zagości

Mam podobne odczucia. Hypnotic gości w mojej szafce od daaawna i czasami go kocham, czasami nie mogę nawet na niego patrzeć.
Czasami budyniowa słodycz otula mnie czułością i rozpieszcza, a czasami dusi i morduje straszliwie.

Może zawiera jakiś składnik, który reaguje z czymś co wydziela skóra w różnym natężeniu w zależności od cyklu ?? kurcze nie wiem sama .. chciałabym to odkryć, żeby używac go tylko wtedy kiedy jest ok.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 12:47   #1400
agnyska81
Zakorzenienie

Do rzeczy i na temat :
Ming Shu - mimo że świeży i lekki, nie ma tej kręcącej mnie w nosie nuty. Jest lekko słodki, ale jest to kwiatowa słodycz. Kojarzy mi się z czystością i wypraną pościelą. Przyjemny, ale bardzo nietrwały (3 godziny).
Madness - początek cudownie słodki i wibrująco-kwiatowy. A potem róża, róża i jeszcze raz róża, ale taka że aż się do niej śmieję. Pierwsza perfumeryjna róża, którą chyba pokocham. Naprawdę eleganckie, ciepło-słodkie różane perfumy.
W ramach przekonywania się do zapachów "babcinych" (proszę, nie bijcie mnie za to określenie) jeszcze raz przetestowałam Sander no 4 i Ysatis. Test był porównawczy, bo początkowo wydawały mi się do siebie podobne (ale się bardzo pomyliłam). Ysatis ma w sobie coś skórzanego i dym z ogniska, jest wytrawny i mocny. Ale w końcu coś mi się zaczęło w nim podobać i myślę, że za jakiś czas czemu nie? Oczywiście Sander no 4 całkiem mi się podoba, a mój mąż po prostu oszalał, choć nigdy takich zapachów nie lubił. Zapach musuje i lekko świdruje mi w nosie, ma tylko leciutką słodycz w sobie. Najdziwniejsze jest to, że w którymś momencie testu wyczułam w nich Aliena.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 12:59   #1401
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
W ramach przekonywania się do zapachów "babcinych" (proszę, nie bijcie mnie za to określenie) jeszcze raz przetestowałam Sander no 4 i Ysatis. Test był porównawczy, bo początkowo wydawały mi się do siebie podobne (ale się bardzo pomyliłam). Ysatis ma w sobie coś skórzanego i dym z ogniska, jest wytrawny i mocny. Ale w końcu coś mi się zaczęło w nim podobać i myślę, że za jakiś czas czemu nie?
Agnysko, to ciekawe. Pachnę dziś właśnie Ysatisem. Ale ja jakoś w nim nie czuję wytrawności zupełnie. Jest taki w staromodny- (uroczy)- sposób "kobiecy". Kobiecość w wydaniu sprzed lat. Mocny to on jest, ale nie w charakterze, ale w trwałości. A charakterek- koronkowy, delikatny dusiciel. Żeby było jasne- lubie go, posiadam, używam, ale właśnie jako wyrawny i mocny to bym go nie określiła. Ale co nos to...
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 14:37   #1402
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87
Smile Dot.: Ostatnio testowałam...

Z okazji moich nowo-przetestowanych cud pozwolę sobie przybliżyć kilka zapachów Csp ,a więc....

Comptoir Sud Pacifique

- Caramel Sunset

Wrażenie ogólne: mocny aromat czarnej kawy z dodatkiem palonego cukru (karmelu)

Wrażenie po zaglądnieciu do nut : bardzo wyczuwalna baza w postaci ,,czarnej'' wanilii plus początkowa nuta karmelu,
wyczuwalna również w tle nuta kremu migdałowego oraz słodkiego mleka, w tle pobrzmiewa również kokos

Wartość esencjonalna zapachu: niezwykły zapach złożony z dosyć standardowych nut, bardzo NATURALNY - bez chemicznego ,,brzmienia''

Gwiazdki : daje 5/5 za niezwykłość i naturalność zapachu oraz prawdziwy aromat kawy jakiego dotąd w żadnym zapachu nie spotkałam...

- Vanille Amande

Wrażenie ogólne: słodki migdał jak migdałowy olejek do ciasta, przypomina mi ,,maminą'';-) polewę do murzynka(takie ciasto jakby ktoś nie wiedział)
Hmm wyczuwam pewną kremowość w zapachu,gdyby był namacalny na pewno byłby w postaci kremu
Zapach podobny do Heliotrope i troszkę do Douce Amere - fanatykom tych zapachów na pewno przypadnie do gustu.

Wrażenie po zaglądnieciu do nut
: gorzki migdał,migdał i jeszcze raz migdał ,gorzki jak czekolada deserowaplus dodatek mleka.

Wartość esencjonalna zapachu: ,,...ale to już było'' bardzo podobny do Heliotrope, mimo wszystko zapach posiada pewną klasę, jest dosyć naturalny.

Gwiazdki: 4/5 ,jedyny minus to podobieństwo do innego zapachu...

- Vanille Banane

Wrażenie ogólne: mus bananowy z dodatkiem kremu,mleka.... cudowny,słodki,niebiański jak jogurt Raffaello Bakomy

Wrażenie po zaglądnięciu do nut: dominująca nuta to z pewnością krem bananowy, w tle ,,biały'' rum i może gdzieś tam daleko daleko pomarańcza...

Wartość esencjonalna zapachu: niezwykły - niespotykany, przepyszny i z pewnością dający wrażenie naturalności

Gwiazdki: 5/5 ,bo urzeka swoją urodą

- Vanille Citrus

Wrażenie ogólne: oranżadka cytrynowa z torebki , zapach bardzo musuje, lekko orzeźwia, bardzo optymistyczny - dla smutasów idealny

Wrażenie pod zaglądnięciu do nut : na pewno jest cytryna,pomarańcza, czuje również jakby zapach dżemu różanego (jest on jednak zdecydowanie gdzieś w ,,tle''), troszkę czekolady i jakiegoś mleczka waniliowego...

Wartość esencjonalna zapachu: niczego sobie cytrusowy, optymistyczny ,ale zarazem ciepły-waniliowy, musujący co jest tutaj mistrzostwem ,charakter zapachu : troszkę podobny do EdM Hermesa

Gwiazdki: 4/5 - nie urzekł mnie na tyle ,żeby mu dać max

- Coco Extreme

Wrażenie ogólne: gorzki nieco ,,solaryjny'' kokos, bardzo suchy jak wiórki kokosowe...nieco przydymiony ,ale tylko ,,szczyptę''
Wrażenie po zaglądnięciu do nut : obecny gorzki migdał, suche płatki kokosowe, ciepłe mleko, gdzieś w oddali wyczuwalne kwiatki ,lecz naprawdę niewiele...

Wartość esencjonalna zapachu: gorzki,suchy i mało słodki...sztuczny i pachnie z lekka jak krem do solarium

Gwiazdki: 3/5 - ja wole słodsze i mocniejsze brzmienia nut, ten zapach jest suchy i nieco sztuczny...

- Coeur de vahine

Wrażenie ogólne: pachnie jak guma rozpuszczalna ,,Mamba'' truskawkowa :-D, nieco musujący zapach i równie optymistyczny co sama guma

Wrażenie po zaglądnięciu do nut : mieszanka koktajlowa pomarańczy i innych owoców tropikalnych, gdzieś tam w tyle obecna wanilia. Trudno rozłożyć tą mieszaninę na nuty

Wartość esencjonalna zapachu: bardzo pozytywne wrażenie, zapach unikatowy, taka escada z klasą, mimo wszystko wszystkie owocowe słodziaki nie dorastają mu do pięt

Gwiazdki: 5/5 - niespotykany urzekający ,,sorbet''

Prawie wszystkie zapachy mają w sobie nutę kremu do solarium, jeżeli ktoś zna np firmę Emerald Bay to wie jak te kremy pachną
Jednak są bardziej naturalne ,a Caramel Sunset najbardziej wybija się oryginalnością
Czy są trwałe? hmm trudno mi powiedzieć ,bo mój nos się szybko przezwyczaja do zapachu ,ale powiem ,że kilka godzin czuję go na swojej ,,wybrednej'' skórze
Podsumowując polecam zapachy Csp, żal mi troszkę ich używać ,bo nieźle się zapożyczyłam na te cuda ,a jest ich tylko po 50ml ...

Serdeczne pozdrowienia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Csp.jpg (115,3 KB, 30 załadowań)
Nevada87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 16:07   #1403
daigee
Zadomowienie

Nevado, naprawde jestem pelna uznania dla świetnych opisów i takiego podziału na wrażenia

Powiedz, gdzie takie skarby nabyłaś ?
Stary 2007-05-22, 16:16   #1404
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
Nevado, naprawde jestem pelna uznania dla świetnych opisów i takiego podziału na wrażenia

Powiedz, gdzie takie skarby nabyłaś ?
Mój chłop mi zamówił na Ebayu
Dzięki
Stary 2007-05-22, 16:23   #1405
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nevada87 Pokaż wiadomość
Mój chłop mi zamówił na Ebayu
Dzięki
Ty to masz kochanego chłopa
Stary 2007-05-22, 16:28   #1406
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
Ty to masz kochanego chłopa
Wiem wiem nawet specjalnie w nocy wstał
Stary 2007-05-22, 17:30   #1407
khy
Zadomowienie

Cytat:
Wiem wiem nawet specjalnie w nocy wstał
Chlop super )).

Nevado, a wiesz moze, gdzie mozna wiecej poczytac o tych zapachach?
Pierwszy raz o nich slysze, a brzmia baaaardzo smakowicie .
khy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 17:35   #1408
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez khy Pokaż wiadomość
Chlop super )).

Nevado, a wiesz moze, gdzie mozna wiecej poczytac o tych zapachach?
Pierwszy raz o nich slysze, a brzmia baaaardzo smakowicie .

Tutaj:
http://www.luckyscent.com/shop/categ...=238&section=1
Jak wejdziesz w konkretny zapach to tam możesz jeszcze ,,rozwinąć'' opinie użytkowników tych zapachów

i tutaj:
http://www.basenotes.net/house/100204

Miłej lektury życzę
Stary 2007-05-22, 17:40   #1409
khy
Zadomowienie

Dziekuje!
khy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 18:05   #1410
daigee
Zadomowienie

Cytat:

Tutaj:
http://www.luckyscent.com/shop/categ...=238&section=1
Jak wejdziesz w konkretny zapach to tam możesz jeszcze ,,rozwinąć'' opinie użytkowników tych zapachów

i tutaj:
http://www.basenotes.net/house/100204

Miłej lektury życzę
O mamusiu, ale fajne

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości