|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
wlasnie taka kaszke ktora byla blada a jak sie robilo ieplo to wsciekle czerwona Cytat:
gratuluje wozka tez mam mure i tako i inglesine inglesine bede testowac dopiero na wiosne generalnie tako jak dla mnie lepsze od mury choc mura lzejsza i latwiej sie sklada i nie niszczy butow hamulec ![]() Cytat:
20minu calenkarmienie przy czym ja na.jedno karmienie karmie tylko z jednego cycka a co do kawy to ja lece na zmianr na mleku ryzowym, sojowym i bezlaktozowym sojowe kupuje sobie waniljowe bo wtedy kawa jest the best Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję z całego serca...nie wiem co jeszcze mogę napisać, żeby Cię pocieszyć Cytat:
Też nie wiem jak mogła nie przybrać?przez to ulewanie? Logoasia- ciekawi mnie dlaczego mię wykryli tego w ciąży. Wiadomo-nic by to nie zmieniło,ale byłby czas, żeby przygotować się.psychicznie.dlaczego miałaś to usg?tak sobie myślę, że chyba nie ma żadnych objawów i gdyby nie to usg to byście nawet nie wiedzieli Byłam u lekarza-buzia wygląda typowo jak trądzik, ale niepokojąca jest ta skórka za uszkami, teraz sobie myślę, że może jej się udało a ja nie wytarlam... Mam wykluczyć nabiał na 2 tym, zobaczymy. Matal, czy mi się zdawało, czy kiedyś pisałaś o maśle bez laktozy?o mleku też coś tu czytałam- gdzie to można kupić? Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Majątko było bardzo dzielne. Trochu po każdym wkłuciu popłakała ale bardziej nieraz przy zmianie pieluszki ryczy. Rota jej smakowała ![]() Szczepiliśmy refundowanymi z engerixem i rota. Pielęgniarka stwierdziła że dziwnie zdecydowaliśmy i że nikt tak nie szczepi, ale wolny wybór. Nareszcie Majusia ładnie przybiera. Mając 6.5 tyg waży 3840 (ur.2800) z czego w ciągu ostatnich2 tyg 600g. Dokarmianie mm daje efekt. dalej nosi pampki 1 i ubranka 56. Malizna moja mała. Ciekawe co u Czarnej, bo dawno nie pisała. |
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Szymek zasnął... Ciekawe na jak długo? W ciągu dnia śpi max pół godziny jednorazowo, z czego 15min u mnie na rękach i 15 sam jak go odloze. Dziś prawie cały dzien spędziłam na karmieniu. Czuje się wykończona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Matal ojeju, kciukam za Encię
![]() Gorgulek chodziło mi o to,że łatwiej ejst podwoić wagę dziecku, które przy urodzeniu ważyło 2600 niż temu, które ważyło 3900 Wtedy to 2600 różnicy do przybrania
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
A jakie bierzesz?
![]() Mi dziś gin dał Ovulan. Mogę zacząć od dziś, od jutra, od piątku. Zastanawiam się.... ![]() Co do krwawień to powiedział, że występują głównie dlatego, że nie bierze się tych minipigułek o stałej porze, co jest bardzo ważne. Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki Eleny!---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Dziewczyny po cc: Kiedy zaczęłyście ćwiczyć brzuch? Czy to normalne brzuszki czy jakieś specjalne, lżejsze? ![]() Dziś zapomniałam zapytać gina na wizycie.
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
No waga działała normalnie, przed nami było inne dziecko ważone, więc ewidentnie nie przybiera
![]() Cytat:
Idę robić kąpiel, bo znów sama jestem Wczoraj sama, dziś sama, jutro niby tż ma wyjść normalnie, ale w pt znów sama ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- W ogóle dawajcie propozycje tytułów do sondy, bo zaraz nam 4 tys stuknie
|
|
|
#3969 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() współczuje problemów z piersiami Cytat:
![]() ale to pediatra na pewno Ci lepiej doradzi Cytat:
tak mnie to tylko zainspirowało, bo widuje zdjęcia dzieci w łóżeczku pozapierane ze wszystkich stron, butla w dziobie też jakimiś pieluchami pozapierana i pij se dziecko samo i samo zaśnij i w ogóle wszystko samo... no nie rozumiem ![]() Cytat:
Karmisz 30-40 minut a ile razy w tym czasie zmieniasz pierś? i jak długo słyszysz przełykanie? (najpierw szybkie, a potem co kilka ruchów)? Cytat:
ważniejsze jest dla mnie żeby w dzień ćwiczyła na brzuszku co do kaszki - na pewno bezcukrową dokładnie o to mi chodziło Cytat:
i trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natala na początku co ciamknięcie bo wtedy szybko leci, aż się krztusi bo on łapczywy a później co kilka ciamknięć serio nie mam już pomysłów
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 20:20 |
|
|
|
|
#3971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio wciągnęłam mielonego z cebulą i było ok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to też indywidualna kwestia. Mojej siostry mała ur się 2800 i wolno przybierała. Dalej jest drobna i waży dużo mniej niż moja Zuzia a są w tym samym wieku (m-c róznicy).Cytat:
Jak skończę wezmę się za coś innego, żeby nudno nie było. Aaa i jeszcze kręcę hula hop z wypustkami, teraz po 15min. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
matal widze mamy podobny problem
jutro mamy iść na szczepienie... a Igor robi zielone kupy od poniedziałku ![]() ale wieczorem zrobił zieloną pieniącą się co mu jest do tego jakiś taki mniej spokojny jest od tego czasu... nie śpi po 3h jak wcześniej tylko się przebudza stęka i możliwe że miesiąc temu ważył 3,8 a teraz mając 2 miesiące ponad 5 ? albo mi waga oszukuje ![]() aha no i żeby było ciekawiej rozwaliło mnie dzisiaj totalnie co mogę łyknąc przy kp ? :/
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-11-13 o 20:46 |
|
|
|
#3974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co Was skłoniło do zrobienia takiego dokładnego usg? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek, agravka, natala mieliśmy do wyboru albo czekać na usg bioderek około miesiąca na nfz, albo zrobić prywatnie. Akurat tam gdzie zapisaliśmy Marcina nie robią samych bioderek a właśnie takie kompleksowe usg wszystkiego, myślę że ze względu na większą kasę
no i takim sposobem wyszło szydło z worka. Gdyby nie to pewnie długo byśmy o tym nie wiedzieli
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-11-13 o 21:09 |
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też ![]() ale to jest tak jak napisałam wyżej Motylowi |
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam ćwiczyć codziennie rano ale nie po drodze mi Szkoda czasu rano. Ponoć lepsze spalanie jest ale co tam, wieczorne ćwiczenia też muszą dać jakieś efekty ![]() Biorę się, bo chcę dziś wcześniej się położyć, ciekawe czy mi to wyjdzie
|
|
|
|
|
#3978 |
|
dryfuję słowami
|
nie bylo potrzeby żeby jechać z Miłoszem do Lux Medu,pokazałam jej tylko te fotki kupek, które skrzętnie dokumentuje
![]() musimy zrobić badania na posiew kału, na krew utajoną i USG brzuszka z racji tego, że mały jeszcze nie ma pakietu w Lux Medzie pognałam tż'ta żeby poszedł po skierowania do rejonu, ale zapomniał gdzie można zrealizować to USG jak mu lekarka mowila musze tam zadzwonic i zapytac, nie wiem tez jakie bedą terminypani dr dała nr do siebie, do szpitala zeby zadzwonic i powiedziec jakie wyniki jak już będą na posiew to mozne potrwać, jesli cos wyhodują to chyba 3 dni robocze sie czeka a teraz czekamy na kupke żeby zebrać do probówek ciekawe czy malutek sie zreflektuje i cos w nocy wyprodukuje,bo bez tego ani rusz przed kompielą było przy pupie małe "coś", pewnie bąka z kleksem puścił Matal, daj znac jak wyniki. trzymam
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-13 o 21:26 |
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiecie ile mój mały spał przez cały dzień?
3,5 h, ehh ten moj jadek-nieśpioszek ![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() Nie wiem, może poty
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u doradcy i muszę odstawić małego + antybiotyk na min.5 dni. Przez ten czas mały butla a ja ściąganie po 20min jedna pierś czyli welcome nocne 40minutowe ściąganko ![]() Płakać mi się chce jak pomyślę ile będzie z tym roboty. Dodatkowo szkoda mi tego mojego małego człowieśka co to tak kocha te cyce i przytulasy do nich... ale siła wyższa... ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- I obliczyła że mój grubiutki przybiera ponad 40g na dobę- więc ok, ale aby nie przegiąć mam starać się karmić co 3h Już to widzę przy moim dziecku
|
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() nie nadrobiłam was bo padam...oczy same mi się zamykaja to cyba przez ostatnie nocki serwowane przez sebastiana ![]() no ale to pewnie dlatego że rozwijał mu się ten wstrętny katar i tak jak rano pisałam że ,a katar i się mu zaczeła lać z noska póki co biała wydzielina tak popołudniu zaczał mi kaszleć na mokro ![]() kurcze widze że nieciekawie się i u was dzieje ![]() matal kciuki za Encie otkac bidulo logoasia tak na pocieszenie to moja babcia miała jedną nerke i zyła 87lat ...zmarła z powodu amputacji ale to dłuższa opowieść ....ale tyle siły ile ona miała to naprawde...wiec kciuki za marcina i za was z odksztuszaniem
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, nam lekarz na katar polecił zakraplać do noska 1-2 kropelki mleczka z cycusi
I wiesz, że pomogło Mleczko ma właściwości antybakteryjne.
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak to robić ...do strzykawki i do noska bardziej to mnie cyba martwi ten kaszel...bidulka moja
|
|
|
|
|
#3984 |
|
BAN stały
|
Matall kciuki za wyniki
Logoasia |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie BOD oglądają i na wizaż czasu nie mają
Dziewczyny: przy KP nie można jeść pieczywa z ziarnami? ![]() T. kupiła mi takie fajne ciemne paluchy jakby żytnie z wszelkimi możliwymi ziarnami i witaminami, które rzekomą są dla kobiet w ciąży i karmiących Może to szkodzi mojemu Julkowi, bo strasznie ulewa Muszę iść z nim do lekarza, bo to nie jest normalne, że prawie za każdym odbiciem leci chlust Krostki z buziaczka nie zniknęły, a kupy jakie są to już nie wiem, bo zawsze jest rozmazana na pieluszce, musztardowa, z grudkami, zdarza się ze śluzem - wczoraj aż tak, że z pupki ciągnął się jak gil z nosa Co sądzicie? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
mykam do łóżka bo pewnie zaraz bede wstawac na karmienie ![]() normalnie padam dzisiaj ... |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie z pampersa się zbiera ? sorry za głupie pytanie ale nie wiem ![]() a swoją droga jak się tak małym dzieciom pobiera mocz do badania ?
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to piona u mnie jeszcze bol glowy..7
Cytat:
TZ tez tak zaczal robic jak mial wolne, 7 rano i maly u nas w lozku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Sama siebie cytuje, glupi telefon Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#3990 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Do badania kału są specjalne pojemniczki. W zakretce jest szpatulka. Taka malutka łyżka i nią się zbiera do probówki. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

[/RIGHT]

Wtedy to 2600 różnicy do przybrania 

bez sensu takie roztrząsanie 

albo mi waga oszukuje
przed kompielą było przy pupie małe "coś", pewnie bąka z kleksem puścił