Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 21:43   #331
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Ale to jeszcze nie pełnia, dopiero 17 ma być więc się szykujmy. Tylko ja mam wizytę 18.
Stary 2013-11-13, 21:43   #332
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Usypiam ja a ona sie wierci, kreci nie chce spac I nagle prrruuutt - bàk ! Obracam sie a ona spi. Dosłownie jakby jej baterie ktos wyciagnoł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przepraszamm ale

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:45   #333
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
przepraszamm ale
Ja tez sie smiałam
Meczył jà wiaterek

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:48   #334
Asist22
Rozeznanie

Trele najbardziej boję się bólu i tego, że nie będę mieć siły i że się rozryczę i wyjdę na niedorajdę. I wgl tego co będzie później. Jakoś jak zachodziłam w ciąże to o tym nie myślałam, bo wydawało mi się to jakieś dalekie, nierealne. A tu czas leci i zostało parę dni do tego horroru

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobra idę spać, zęby mnie bolą, jutro pewnie będzie gorzej. Mam nadzieję, że to mi się nie przyśni....

Dobranoc
Stary 2013-11-13, 21:50   #335
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Widze w tym filmiku coś pozytywnego i pieknego - jak dziecko uspokaja się w jej ramionach. Fajnie musi czuć to ciepło, odejmując całą otoczkę krwi, bólu... to musi być jedyne w swoim rodzaju.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:57   #336
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

nie no filmik zarzucilyscie a jasobiekanapke wcinałam...bleee
ja wszystko rozumiem szanuje jakkobieta sama rodzi i podziwiam ale ta Pani to jakis hardcore
i poważnie uwazam że poród to intymne wydarzenie nagrywanie ok ale upublicznianie?? to wg mnei zwykly ehscybicjonizm....

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

wogoleod19 od tego kTG to Mały misie tak wierci w brzuchu że to juz przesta☠☠☠ycmiłe iprzyjemne...jakies ADHD ma dzisiaj....nawet położna mi skopal
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:57   #337
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Trele najbardziej boję się bólu i tego, że nie będę mieć siły i że się rozryczę i wyjdę na niedorajdę. I wgl tego co będzie później. Jakoś jak zachodziłam w ciąże to o tym nie myślałam, bo wydawało mi się to jakieś dalekie, nierealne. A tu czas leci i zostało parę dni do tego horroru
Napewno bedzie dobrze.
Zobaczysz jak przyjdzie co do czego to nie bedziesz miala czasu panikowac bedziesz tak bardzo skupiona na dziecku.
Napewno bedzie bolało , ale moze masz wysoki prog bolu? Moze urodzisz jak Nemosek ? Przeciez ona nie spodziewala sie takiego porodu, wiec jest on mozliwy i u Ciebie?
Zobacz ile tu dziewczyn juz urodzilo , pierwszy raz czy kolejny, duze dzieci I małe , szybko lub długo ale wszystkie wspominaja porod dobrze , dlaczego Ty mialabys miec inaczej? Za dwa tygodnie bedziesz sie z siebie smiala
I nie przejmuj sie ze sie poryczysz czy bedziesz sie drzec. Na porodowce nikogo czyjas kupa nie wzrusza to co dopiero ryczaca baba
Ja Ci powiem ze wszystkie wkolo mnie sie darły tylko nie ja bo mialam ZZO I to ja sie dziwnie czułam

Aha.. Jesli sie brzydzisz krwi I takich tam to tez sie nie musisz martwic ja nic nie widzialam , poza moim oblepionym krwia dzieckiem. Nawet pępowiny nie pozwolilam Tz odciac aby tylko tego nie widziec I nie widzialam.

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 22:01   #338
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Tutaj. Po porodzie.

Ja skonczylam nadrabiac. Czekam az Tz wroci I oddaje dziecię moje tatusiowi

Gratulacje

Dziewczyny czy ktoras ma dla malucha krem Wieledy ????????
Czy on jest tlusty choc troszke? Czy ewidentnie nawilzajacy ??

ja mam, ale ten pod pieluchę fajnie sie rozsmarowuje na pupie i szybko schodzą zaczerwienienia po nim. Ale pupa ma juz 1,5 roku
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:10   #339
nemosek
Zakorzenienie

Widzialam juz kiedys ten filmik, na mnie wrazenia nie zrobil.Ale ja tak mam,po prostu te filmy na mnie nie dzialaja.Podziwiam ta babke za odwage!

Wlasnie gdzie Babku,o tej porze na forum przewaznie byla

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:15   #340
anka_85
Zakorzenienie

Może rodzi, do terminu jej 5 dni zostało

Ani

Stary 2013-11-13, 22:17   #341
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
MIKI URODZIŁA AMELKĘ!!!!!

"Od 13.45 Amelcia jest już z nami. Rodziłam od 10, także można powiedzieć, że szybko poszło. Było ciężko, skurcze mnie wykańczały, bo nic nie dawało ulgi, ale jakoś dałam radę. Czuję się dobrze, choć jeszcze bardzo zmęczona i obolała. Nie nacinali mnie, minimalnie pękłam. Mała waży 3050, dlugości dokładnej nie znam, później wypytam. Pięknie cyca zassała Pokarmu mam sporo, więc nic tylko karmić. Mąż był przy porodzie, spisał się na medal. Bardzo mi pomagał, tak samo położna - złota kobieta. Pozdrowienia dla wszystkich, buziaki!"
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Tre:jupi:le_Morele Pokaż wiadomość
Mao jakiego nasz smoka dla Zuzki?
Ja szukam dobrego I znalesc nie moge. Jedyne jakie akceptuje to TT zerowki ale sa juz dla niej zamale a wiekszych nie chce. Probowalam juz roznych I tez nie. Dzis kupilam Avent takie jakby plaskie I podlozne. Jak sie wyparza to sprobuje.. Ja smoczkow to juz mam caly koszyczek, bo jeszcze po 2 sprzedaja

MAMUSKI - jakie dzidzie maja smoczki?

Ja mam z TT ale moja wogóle nie chce ciągnąć i wypluwa jak się zorientuje, że mleko nie leci

Magalska, Cora - świetne sesyjki chłopaków

Mamuśki a w czym/pod czym wasze pociechy śpią? Mojej na noc podpasował otulacz a w dzień w wózku lub łóżeczku turystycznym przykrywam ją kocykiem.

Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam

Czekam aż Majka się obudzi na jedzonko i spać

Dobrej nocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 22:22   #342
Lilith890502
Zakorzenienie

Babku rodzisz?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:26   #343
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ale czego najbardziej sie boisz ..

Usypiam ja a ona sie wierci, kreci nie chce spac I nagle prrruuutt - bàk ! Obracam sie a ona spi. Dosłownie jakby jej baterie ktos wyciagnoł

BABKUUUU - Czy Ty rodzisz?????

Cytat:
Ale to jeszcze nie pełnia, dopiero 17 ma być więc się szykujmy. Tylko ja mam wizytę 18.
To moze jeszcze przed pelnia posypia sie dzieciaki.

Cytat:

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobra idę spać, zęby mnie bolą, jutro pewnie będzie gorzej. Mam nadzieję, że to mi się nie przyśni....

Dobranoc
Sluchaj pozytywne nastawienie to naprawde polowa sukcesu.Moge Ci na moim przykladzie powiedziec ze
caly czas staralam sie myslec tylko i wylacznie na plus i nie wiem jak to wplynelo na caloksztalt sytuacji ale na pewno podzialalo w jakims stopniu.Ja w to wierze.Nie powiem ze nie bylam skichana jak mnie tz wiozl do szpitala ale zachowalam zimna krew i udalo sie jakos przebrnac,a swoich reakcji sie nie wstydzilam.Zobaczysz tak sie zmobilizujesz i dasz rade jak kazda z nas.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-13, 22:49   #344
anka_85
Zakorzenienie

pora spać... oby sie nie zaczeło w nocy. zmęczona jestem za bardzo, żeby rodzić :P

Ani

Stary 2013-11-13, 22:56   #345
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja mam z TT ale moja wogóle nie chce ciągnąć i wypluwa jak się zorientuje, że mleko nie leci

Mamuśki a w czym/pod czym wasze pociechy śpią? Mojej na noc podpasował otulacz a w dzień w wózku lub łóżeczku turystycznym przykrywam ją kocykiem.

Dobrej nocki
Ja mam kocyki z Mothercare te takie jakby na drutach robione I tym przykrywam. Innych kocykow sie poki co boje, zeby sie nie nakryła.

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 23:41   #346
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

No i odpadłam gaduły na 4 stronie nowego wątku. Już na oczy nie widzę
Ze starego wątku:
de. przede wszystkim zrobiłabym małemu badanie moczu i morfologię, bo to wg mnie nie jest normalne, że zdrowe dziecko nie budzi się na karmienie i do tego jest takie leniwe. patrzę na zdjęcie i widzę, że bladzioch. może ma anemię?
Laktację musiałabyś stymulować regularnie. Czy Mały je czy nie je. Co 3h ściąganko lub karmionko. Innej opcji nie ma. Jak poje, to dociągnąć i dać z butli. Itd. w koło macieju

Trele, ja chyba jako jedyna ze znanych mi osób mam zwis z brzucha po pierwszej ciąży. Wtedy położna mówiła mi, że się wstąpi jak będę karmić. No to karmiłam jak dzika. I dusza. Generalnie i tak siebie nie akceptuję, więc to nic nie zmienia. Ale ten brzuch przeszkadza tylko w zakupie spodni. Kiedyś go wytnę . Rozstępy zupełnie mi nie przeszkadzają. To dla mnie piękno czegoś wyjątkowego i kocham je za to, skąd się wzięły.
Natomiast jeśli chodzi o karmienie to nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu. Każda kobieta może go mieć, nawet jeśli nie miała go od początku po porodzie. MOŻE, jeśli chce.
Ja żałuję, że teraz przy piersi to są ułamki dnia. Ciągle tylko butla i butla. Wolałam karmić piersią, ale to już raczej nam dane nie będzie.

Sorento, tak średnio się podzielił
Miki kciukiiii
Anoula też tak pomyślałam . Od razu wiadomo kto tyle ciafra
dizi gratulacje!
Kyte edytuj posta ostatniego i wklej link do kolejnej części!Wysłałam Ci linka na fb.

Nowy wątek:
Domi, jak tak czytam Twoje posty, to mam wrażenie, że teraz Ci lepiej i jesteś szczęśliwsza?
Rybko jutro mamy ważenie i mierzenie bo szczepimy, to zobaczymy jaki z niego wielkolud na te blisko 2 miesiące :P.
tak niedawno...a dla mnie z bicza strzelił.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Naleśniki z serem

Poryczelismy sie z męzulem,nakarmiłam Tymka cycem,nie chciało mu sie odbić ,połozyliśmy go na brzuszku u tz na klacie i poszły 2 piekne beki a my w płacz
Ma problemy z tym odbijaniem.
Męzul podsumował że nie zdawał sobie sprawy ze bekniecie moze go wzruszyć
co sie z nami dzieje

Dzwoniłam do przychodn i mam czekac na telefon od połoznej.
Milo sie zaskoczyłam,jaka fajna babeczka ze mna rozmawiała,gratulowała synka.Fajnie mi sie zrobiło że tak indywidualnie podeszła do mnie

Trele Będę sławna dzieki opisowi
Polecam kładzenie sobie na ręce na wpól bokiem i masowanie lekko od dołu brzuszka albo gdy przewieszony przez ramię jest masowanie ruchami okrężnymi przy okazji kciukiem zahaczając i lekko ucieskając bok brzucha, w linii pachy. Odkryłam to dopiero przy drugim dziecku a beka jak staruch :P

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam, melduję się w nowej części i melduję, że żyję - ledwo co, ale zawsze
Wczoraj wróciliśmy do domku, jest ok, moja mama ma urlop i zajęła się mną, bo mam straszną anemię, wykrwawiłam się przy porodzie, hemoglobina spadła mi z 14 do 7 i mdleję jak chwilę postoję/pochodzę.
Popękałam tak bardzo, bo nie zdążyli mnie naciąć.. tak silne były parte, że położna nie zdążyła nałożyć drugiej rękawiczki, a co dopiero mnie naciąć, a Leo już był po drugiej stronie. Lekarka, która mnie szyła powiedziała, że takiej masakry to dawno nie widziała.
Z resztą, postaram się wieczorem napisać opis porodu to wszystko będziecie wiedzieć
Teraz zamawiam biustonosz do karmienia, jakie strony polecacie??
I nie toczyli Ci krwi??? Biedna

Poległam, może na dniach uda mi się wbić.

Byliśmy dziś na kontroli oczu i jeszcze nie raz będziemy. Były trojaczki! z rodzicami i babcią. Mieli ze sobą dużą puszkę mleka i termos z wodą na mleko. No masakra.
Jutro ja mam gina i mały szczepienia a w piątek neurolog. O poradniach w nowym tygodniu nie wspominam.

Byłam też odebrać od ordynatora zaśw. do becikowego i wypisał mi na całą ciążę, mimo że w trzecim trymestrze u niego nie byłam . Oj dostanie bukiecik i flaszkę za swoje ludzkie podejście.

Zaobserwowałam dość dziwną rzecz- Witek ma trudności z wyrzuceniem kupy, mimo, że jest luźna. Zaczęło się odkąd zaczęliśmy mu podawać witaminę k, bo wcześniej wszystko było ok. Odstawiamy na parę dni i zobaczymy co dalej.

Powodzenia nierozpakowane i powodzenia Mamusie. Każdej z Was się przyda

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Paula o widzisz. Mój tego nie dostawal a wiem ze na południu Polski wczesniaki dostaja. Nie ogarniam rozbieznosci.
Tak, chodzimy już na spacery. Nawet po 2h. Mi sie patronaz skonczyl nim mały wrocil wiec robie jak sama uważam.

Paula skrzepy? To nie musi być okres.
Czytam dalej

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Anoula Alisa większość książek ma prostokatnych. Kwadratowe fajnie sie sprawdzaja gdy cała treść to jedna scena albo jeden element do wyeksponowania np owoc.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 23:51   #347
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Babku rodzisz?
Oho tak myślałam, że będziecie myśleć, że rodzę Niestety muszę Was rozczarować. Po prostu zabiegany dzień miałam, jutro też taki się zapowiada, więc proszę się nie gorączkować gdzie jestem Ale szansa była, bo poprzedniej nocy znów miałam napad skurczy tym razem bardzo bolesnych, długich i takich zmierzających ku regularności Niestety o 4 rano wszystko się wyciszyło, a ja słodko usnęłam i spałam do 12
O 14 byłam na Ktg, bo miałam umówione i po skurczach ani śladu już Nastawiam się już powoli na ten poniedziałek. Może nie będzie tak źle z tym wywoływaniem

Dobra poczytam co u Was, choć pewnie padnę za chwilę.
Z telefonu jak zajrzałam na chwilę w południe, to akurat rzucił mi się w oczy post adosienki chyba, że też u niej jest taka wypasiona sala vip, gdzie mąż może spać. Jestem pełna podziwu za pomysł na uzyskanie tej sali No przeagentka jesteś Super to wymyśliłaś i od razu jaki efekt
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 00:21   #348
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anoula Alisa większość książek ma prostokatnych. Kwadratowe fajnie sie sprawdzaja gdy cała treść to jedna scena albo jeden element do wyeksponowania np owoc.
dzięki za radę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 00:32   #349
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
MAMUSKI - jakie dzidzie maja smoczki?

Mam z TT ale go nie lubi, NUK'a uspokajajacego bardzo lubi i jwszcze mamy jeden chyba tez NUK ale nie wyprobowany jeszcze

Cytat:
Ściągasz pokarm?
Nie mam co odciagac.. Pracuje z lakatorem ale tylko po to zeby pobudzac ale jak odciagne 10-30 ml z obu piersi to jest sukces

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Co macie do smarowania dzieci? Co polecacie?
Ja mam Mustele i Linomag A+E

Cytat:
My przykrywamy kocykiem i w dzien i w nocy

Dziewczyny czy ten zageszczacz do mleka to sie kupuje w aptece? I na recrpte jest czy nie? Bo musze kupic bo tak sie Neli ulewa ze dzisiaj byly po jednym karmieniu 2 razy pielucha do wycierania buzi zmieniana

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 00:52   #350
babku
Zadomowienie

Tak wybiórczo tylko dałam radę:

Miki gratulacje

Dizi Tobie również gratuluję, choć nie wiem nawet co i jak, bo nie dokopałam się do info o Twoim porodzie, tylko widzę po postach, że dziewczyny gratulują

magalska nieźle z tym karmieniem sobie poradziłaś, co widać po wadze Bruna Zdjęcia cudowne

domii29 mam nadzieję, że to była dobra decyzja i wszystko się poukłada.

coralady Twoje zdjęcia też cudne, ale Wam zazdroszczę, że umiecie takie cudka stworzyć same.

anka_85 super, że takie dobre wieści

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Domi widzisz zapomniałam na śmierć o tych kołysankach, ale tak jak pisałam bardzo zabiegany miałam dzień. Ja też większość mam Turnaua i Magdy Umer, ale też kilka fajnych "mini mini kołysanki" (tak mam wpisane wykonawca) np:
- w starym młynie (pamiętam, że Jaśkowi się spodobała kiedyś )
- stary niedźwiedź,
- już gwiazdy lśnią,
- bajka iskierka
Resztę kołysanek mam Turnaua i Umer
Aaa no i moja ulubiona "Laleczka z saskiej porcelany" Magdy Fronczewskiej.

Dobra uciekam do łóżka, bo jutro też wstanę o 12 półprzytomna
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 03:34   #351
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Dobrej nocki
Tymka wkladam do becika albo w rozek i przykrywam kocykiem.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No i odpadłam gaduły na 4 stronie nowego wątku. Już na oczy nie widzę
Ze starego wątku:
de. przede wszystkim zrobiłabym małemu badanie moczu i morfologię, bo to wg mnie nie jest normalne, że zdrowe dziecko nie budzi się na karmienie i do tego jest takie leniwe. patrzę na zdjęcie i widzę, że bladzioch. może ma anemię?
Laktację musiałabyś stymulować regularnie. Czy Mały je czy nie je. Co 3h ściąganko lub karmionko. Innej opcji nie ma. Jak poje, to dociągnąć i dać z butli. Itd. w koło macieju

Trele, ja chyba jako jedyna ze znanych mi osób mam zwis z brzucha po pierwszej ciąży. Wtedy położna mówiła mi, że się wstąpi jak będę karmić. No to karmiłam jak dzika. I dusza. Generalnie i tak siebie nie akceptuję, więc to nic nie zmienia. Ale ten brzuch przeszkadza tylko w zakupie spodni. Kiedyś go wytnę . Rozstępy zupełnie mi nie przeszkadzają. To dla mnie piękno czegoś wyjątkowego i kocham je za to, skąd się wzięły.
Natomiast jeśli chodzi o karmienie to nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu. Każda kobieta może go mieć, nawet jeśli nie miała go od początku po porodzie. MOŻE, jeśli chce.
Ja żałuję, że teraz przy piersi to są ułamki dnia. Ciągle tylko butla i butla. Wolałam karmić piersią, ale to już raczej nam dane nie będzie.

Sorento, tak średnio się podzielił
Miki kciukiiii
Anoula też tak pomyślałam . Od razu wiadomo kto tyle ciafra
dizi gratulacje!
Kyte edytuj posta ostatniego i wklej link do kolejnej części!Wysłałam Ci linka na fb.

Nowy wątek:
Domi, jak tak czytam Twoje posty, to mam wrażenie, że teraz Ci lepiej i jesteś szczęśliwsza?
Rybko jutro mamy ważenie i mierzenie bo szczepimy, to zobaczymy jaki z niego wielkolud na te blisko 2 miesiące :P.
tak niedawno...a dla mnie z bicza strzelił.

Polecam kładzenie sobie na ręce na wpól bokiem i masowanie lekko od dołu brzuszka albo gdy przewieszony przez ramię jest masowanie ruchami okrężnymi przy okazji kciukiem zahaczając i lekko ucieskając bok brzucha, w linii pachy. Odkryłam to dopiero przy drugim dziecku a beka jak staruch :P

I nie toczyli Ci krwi??? Biedna

Poległam, może na dniach uda mi się wbić.

Byliśmy dziś na kontroli oczu i jeszcze nie raz będziemy. Były trojaczki! z rodzicami i babcią. Mieli ze sobą dużą puszkę mleka i termos z wodą na mleko. No masakra.
Jutro ja mam gina i mały szczepienia a w piątek neurolog. O poradniach w nowym tygodniu nie wspominam.

Byłam też odebrać od ordynatora zaśw. do becikowego i wypisał mi na całą ciążę, mimo że w trzecim trymestrze u niego nie byłam . Oj dostanie bukiecik i flaszkę za swoje ludzkie podejście.

Zaobserwowałam dość dziwną rzecz- Witek ma trudności z wyrzuceniem kupy, mimo, że jest luźna. Zaczęło się odkąd zaczęliśmy mu podawać witaminę k, bo wcześniej wszystko było ok. Odstawiamy na parę dnieqq i zobaczymy co dalej.

Powodzenia nierozpakowane i powodzenia Mamusie. Każdej z Was się przyda

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Paula o widzisz. Mój tego nie dostawal a wiem ze na południu Polski wczesniaki dostaja. Nie ogarniam rozbieznosci.
Tak, chodzimy już na spacery. Nawet po 2h. Mi sie patronaz skonczyl nim mały wrocil wiec robie jak sama uważam.

Paula skrzepy? To nie musi być okres.
Czytam dalej

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Ale sie oczytalas...
dzieki za inne sposoby,wyprobujemy na pewno.
Powodzenia na wizytach.!Ordynator spoko gosc.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Oho tak myślałam, że będziecie myśleć, że rodzę Niestety muszę Was rozczarować. Po prostu zabiegany dzień miałam, jutro też taki się zapowiada, więc proszę się nie gorączkować gdzie jestem Ale szansa była, bo poprzedniej nocy znów miałam napad skurczy tym razem bardzo bolesnych, długich i takich zmierzających ku regularności Niestety o 4 rano wszystko się wyciszyło, a ja słodko usnęłam i spałam do 12
O 14 byłam na Ktg, bo miałam umówione i po skurczach ani śladu już Nastawiam się już powoli na ten poniedziałek. Może nie będzie tak źle z tym wywoływaniem

Dobra poczytam co u Was, choć pewnie padnę za chwilę.
Z telefonu jak zajrzałam na chwilę w południe, to akurat rzucił mi się w oczy post adosienki chyba, że też u niej jest taka wypasiona sala vip, gdzie mąż może spać. Jestem pełna podziwu za pomysł na uzyskanie tej sali No przeagentka jesteś Super to wymyśliłaś i od razu jaki efekt
O isguba sie znalazla

[QUOTE=lineczka1989;437076 40]Mam z TT ale go nie lubi, NUK'a uspokajajacego bardzo lubi i jwszcze mamy jeden chyba tez NUK ale nie wyprobowany jeszcze

Nie mam co odciagac.. Pracuje z lakatorem ale tylko po to zeby pobudzac ale jak odciagne 10-30 ml z obu piersi to jest sukces

Dziewczyny czy ten zageszczacz do mleka to sie kupuje w aptece? I na recrpte jest czy nie? Bo musze kupic bo tak sie Neli ulewa ze dzisiaj byly po jednym karmieniu 2 razy pielucha do wycierania buzi zmieniana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE/]
Kurcze to rzeczywiscie malo.Ja odciagne i 150 ml.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-11-14 o 03:52
Stary 2013-11-14, 04:04   #352
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mine chyba super nocka czeka
Majeczka wlasnie sie obudzila , pampers zmieniony , nakarmiona , oczy jak 5zl , usmiech Od ucha do ucha I wlasnie swoje pierwsze a guuu usiłuje wydusić.
Cos czuje ze to sa grubsze pogaduszki

Nie moge byc wiecznie wyspana przeciez mam niemowlaka w domu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-14, 05:28   #353
lineczka1989
Zakorzenienie

Nemosku, sama widzisz co z tym moim mlekiem jest nawet polozna jak byla to sama zmacala mi piersi i powiedziala ze one nie sa takie do wykarmienia

Nele nakarmilam cycem i usnela :O

Czy Wasze dzieci tez wydaja takie dziwne dzwieki?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-14, 05:37   #354
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nemosku, sama widzisz co z tym moim mlekiem jest nawet polozna jak byla to sama zmacala mi piersi i powiedziala ze one nie sa takie do wykarmienia

Nele nakarmilam cycem i usnela :O

Czy Wasze dzieci tez wydaja takie dziwne dzwieki?

Jesli usnela to chyba sa do wykarmienia .
Co znaczy dziwne dzwieki?

A my dalej walczymy. Teraz chyba o brzuszek chodzi
Odstawilam koper i Od razu nocka zarwana

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-14, 05:45   #355
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli usnela to chyba sa do wykarmienia .
Co znaczy dziwne dzwieki?

A my dalej walczymy. Teraz chyba o brzuszek chodzi
Odstawilam koper i Od razu nocka zarwana

No wlasnie zdarzylo sie jej drugi raz usnac i to w nocy a jej chodzilo ze sa nie obrzmiale miekkie

Dziwne dzwieki takie jak piszczenie takie chrachanir jak swinka, dluuugie wzdychanie itp

My koperek pijemy zeby czasami brzuszek oszukac jak pocyca, wypije butle i jeszcze chce jesc :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-14, 06:20   #356
Mya1989
Zakorzenienie

Hej ho!

Dziewczyyny, a ten koper to gdzie do kupienia? Bo czytam sobie Was i nie mam koperku apteka?? I z jaka wodą? niskozmineralizowaną, przegotowaną i ostudzoną (lekko ciepłą), czy chłodną. Bosz. Ja to nic nie wiem!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 06:24   #357
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej ho!

Dziewczyyny, a ten koper to gdzie do kupienia? Bo czytam sobie Was i nie mam koperku apteka?? I z jaka wodą? niskozmineralizowaną, przegotowaną i ostudzoną (lekko ciepłą), czy chłodną. Bosz. Ja to nic nie wiem!
Kupowalam w aptece ale mysle ze w jakims wiekszym sklepie tez dostaniesz ja mam Hipp granulowany i nalewam wody przegotowanej tak jak na opakowaniu-100ml wody i jedna miarka (sypie taka miarka od mleka) herbaty z tym ze my te 10l to mamy na 3 albo 4 razy

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 06:35   #358
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowalam w aptece ale mysle ze w jakims wiekszym sklepie tez dostaniesz ja mam Hipp granulowany i nalewam wody przegotowanej tak jak na opakowaniu-100ml wody i jedna miarka (sypie taka miarka od mleka) herbaty z tym ze my te 10l to mamy na 3 albo 4 razy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-14, 06:45   #359
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Dobrej nocki
Moj spi juz po kolderka chyba ze to frzemka to kocyk
Cytat:

To moze jeszcze przed pelnia posypia sie dzieciaki.

Sluchaj pozytywne nastawienie to naprawde polowa sukcesu.Moge Ci na moim przykladzie powiedziec ze
caly czas staralam sie myslec tylko i wylacznie na plus i nie wiem jak to wplynelo na caloksztalt sytuacji ale na pewno podzialalo w jakims stopniu.Ja w to wierze.Nie powiem ze nie bylam skichana jak mnie tz wiozl do szpitala ale zachowalam zimna krew i udalo sie jakos przebrnac,a swoich reakcji sie nie wstydzilam.Zobaczysz tak sie zmobilizujesz i dasz rade jak kazda z nas.

Asist- nemosek ma racje. ja co prawda po cc ale musialam przetrwac bol po operacji ktory jest niesamowity. ciagle powtarzalam sobie ze ten bol wynagrodzil mi syn i ze moglo byc gorzej.. a wmawialam sobie ze nie boli i w 2 dobie po cc bylam w stanie isc do kuchni zalac se herbatke laktacyjna. nastawienie duzo daje
Cytat:
Mam z TT ale go nie lubi, NUK'a uspokajajacego bardzo lubi i jwszcze mamy jeden chyba tez NUK ale nie wyprobowany jeszcze

bez recepty w aptece. ale kup odrazu smoczek +3
Cytat:
No wlasnie zdarzylo sie jej drugi raz usnac i to w nocy a jej chodzilo ze sa nie obrzmiale miekkie

Dziwne dzwieki takie jak piszczenie takie chrachanir jak swinka, dluuugie wzdychanie itp

My koperek pijemy zeby czasami brzuszek oszukac jak pocyca, wypije butle i jeszcze chce jesc :P

moj tez takie dzwieki dziwne wydaje

nie moge sie doczekac tych 'a gugu,'

U nas nocka spokojna ale mam pytanie:
1. ile moze stac mm zrobione w butelce i czy moge podgrza je potem w gorącej wodzie.?? Bo mój syn ostatnio zjada po 30 ml i zasypia na 2-3 godziny. Czasem zje 50 ale też idzie spać. wiec jak mu robimy 120 to wylewam reszte a szkoda.
2. czy takie marudzenie moze oznaczać ze mały coś złapał i bierze go choróbsko? gorączki nie ma, tylko tyle co mimo zmęczenia nie chciał zasnąć, popłakiwał i uspokajał sie na chwile.. mąż twierdzi ze na pewno cos podłapał, bo ma kaatar i nie chce by młody chodził na spacery pókico.. no ale skoro nie ma gorączki i nic sie nie dzieje to raczej nic nie złapał, prawda? wiem ze głupie pytania ale niestety jestem głupia w tematach dzieciowych

i pytanie nie dzieciowe :

Czy jeżeli mąż ma podwójne obywatelstwo, ale mieszka w PL to czy ja ako jego żona mogę miec podwójne obywatelstwo, ale mieszkając tutaj a nie za granicą? a co z Kacprem, czy on też mógłby miec? po jakim czasie ja mogłąby "przejąc" to obywatelstwo o ile w ogóle można?

Coś miałam pisać..

kiedy dzieci zaczynają wydawać te dzwięki jak agugu, itd?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Mya- miałam HIPPA granulowanego- tak jak na opakowaniu robiłam, kosztuje ok 10zł
teraz mam BABYDREAM jest w torebkach jak herbata, parzy sie chwile chyba 6 minut na 200ml bodajże. Ten z HIPPA jest słodkui jak dla mnie, ten z BABYDREAM jest gorzki ale o wiele bardziej czuć koper i Kacper robi po nim szybciej kupki,, chwile po wypiciu już bączki puszcza. Po HIPPie musiałam chwile czekać, potem jakiś bączek był i dopiero kupka, przy Babydream dużo szybciej. No ale jest gorzka. początkowo Kacper nie chciał ale teraz pije jak oszalały. z Babydream kosztuje 4 zł za op (20 szt)

Osobiście przetestowałąm te dwa i polecam Babydream. albo w ogóle jakąś taka która ma 100% tak jak własnie ta z ross.. docukrzyć młodego mogę glukozą. A mój pije i herbatkę i wodę i mleko. Oczywiscie nie wszystko naraz, ale miedzy jedzeniami podaje choć 10 ml koperku, a w dzień jak nie śpi ( np. teraz od 6 do 10-11 ) to podam mu wodę bo jednak grzeje w mieszkaniu, jest gorąco, ja wypijam mega ilości wiec mu pewnie też sie chce.
Stary 2013-11-14, 06:54   #360
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Moj spi juz po kolderka chyba ze to frzemka to kocyk

Asist- nemosek ma racje. ja co prawda po cc ale musialam przetrwac bol po operacji ktory jest niesamowity. ciagle powtarzalam sobie ze ten bol wynagrodzil mi syn i ze moglo byc gorzej.. a wmawialam sobie ze nie boli i w 2 dobie po cc bylam w stanie isc do kuchni zalac se herbatke laktacyjna. nastawienie duzo daje

bez recepty w aptece. ale kup odrazu smoczek +3

moj tez takie dzwieki dziwne wydaje

nie moge sie doczekac tych 'a gugu,'

U nas nocka spokojna ale mam pytanie:
1. ile moze stac mm zrobione w butelce i czy moge podgrza je potem w gorącej wodzie.?? Bo mój syn ostatnio zjada po 30 ml i zasypia na 2-3 godziny. Czasem zje 50 ale też idzie spać. wiec jak mu robimy 120 to wylewam reszte a szkoda.
2. czy takie marudzenie moze oznaczać ze mały coś złapał i bierze go choróbsko? gorączki nie ma, tylko tyle co mimo zmęczenia nie chciał zasnąć, popłakiwał i uspokajał sie na chwile.. mąż twierdzi ze na pewno cos podłapał, bo ma kaatar i nie chce by młody chodził na spacery pókico.. no ale skoro nie ma gorączki i nic sie nie dzieje to raczej nic nie złapał, prawda? wiem ze głupie pytania ale niestety jestem głupia w tematach dzieciowych

i pytanie nie dzieciowe :

Czy jeżeli mąż ma podwójne obywatelstwo, ale mieszka w PL to czy ja ako jego żona mogę miec podwójne obywatelstwo, ale mieszkając tutaj a nie za granicą? a co z Kacprem, czy on też mógłby miec? po jakim czasie ja mogłąby "przejąc" to obywatelstwo o ile w ogóle można?

Coś miałam pisać..

kiedy dzieci zaczynają wydawać te dzwięki jak agugu, itd?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Mya- miałam HIPPA granulowanego- tak jak na opakowaniu robiłam, kosztuje ok 10zł
teraz mam BABYDREAM jest w torebkach jak herbata, parzy sie chwile chyba 6 minut na 200ml bodajże. Ten z HIPPA jest słodkui jak dla mnie, ten z BABYDREAM jest gorzki ale o wiele bardziej czuć koper i Kacper robi po nim szybciej kupki,, chwile po wypiciu już bączki puszcza. Po HIPPie musiałam chwile czekać, potem jakiś bączek był i dopiero kupka, przy Babydream dużo szybciej. No ale jest gorzka. początkowo Kacper nie chciał ale teraz pije jak oszalały. z Babydream kosztuje 4 zł za op (20 szt)

Osobiście przetestowałąm te dwa i polecam Babydream. albo w ogóle jakąś taka która ma 100% tak jak własnie ta z ross.. docukrzyć młodego mogę glukozą. A mój pije i herbatkę i wodę i mleko. Oczywiscie nie wszystko naraz, ale miedzy jedzeniami podaje choć 10 ml koperku, a w dzień jak nie śpi ( np. teraz od 6 do 10-11 ) to podam mu wodę bo jednak grzeje w mieszkaniu, jest gorąco, ja wypijam mega ilości wiec mu pewnie też sie chce.
Dzieki Rybko, boooziu ciagle czegos nowego sie dowiaduje. Dobrze, ze was mam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości