Rozwój osobisty i dążenie do celu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 22:43   #31
Cynamonkaa
Cytrynka

Dot.: Rozwój osobisty i dążenie do celu

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43707114]Ja niestety nie zapominam .[/QUOTE]

hehe w każdym razie przekładanie nic nie daje, ale chyba każdy w jakimś stopniu ma z tym problem

ja też idę już spać dziewczyny słodkich snów i mam nadzieję, że do jutra

Edytowane przez Cynamonkaa
Czas edycji: 2013-11-13 o 22:45
Cynamonkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:44   #32
Asik_
Zakorzenienie

Hej

U mnie jest tego typu problem: Niby mam plany, cele, świadomie wiem do czego powinnam dążyć, ale.....gdzieś tam w środku mam obawy i najzwyczajniej w świecie boję się podejmować te kroki.
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:50   #33
booombelek
BAN stały

zbieram sie powoli spać, dobranoc dziewczyny
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:54   #34
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

GŁÓWNY ŻYCIOWY CEL: skończenie położnictwa, znalezienie w pracy i spełnianie się w zawodzie.

CO ROBIĘ, ABY TO OSIĄGNĄĆ: zarywam dziś nockę na naukę anatomii
A tak poważnie staram się. Wiem, że jak przetrwam ten najgorszy okres to kiedyś będę mogła być z siebie dumna. Dumna, że dzięki ciężkiej pracy mogę wszystko.
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:56   #35
201703061232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
Hej

U mnie jest tego typu problem: Niby mam plany, cele, świadomie wiem do czego powinnam dążyć, ale.....gdzieś tam w środku mam obawy i najzwyczajniej w świecie boję się podejmować te kroki.

Mając jakiś cel podziel go na malutkie cele i krok po kroku go zrealizujesz. Nie bój się ! Możesz bardzo wiele zyskać!
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:57   #36
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
GŁÓWNY ŻYCIOWY CEL: skończenie położnictwa, znalezienie w pracy i spełnianie się w zawodzie.

CO ROBIĘ, ABY TO OSIĄGNĄĆ: zarywam dziś nockę na naukę anatomii
A tak poważnie staram się. Wiem, że jak przetrwam ten najgorszy okres to kiedyś będę mogła być z siebie dumna. Dumna, że dzięki ciężkiej pracy mogę wszystko.
Brawo za podejście
Stary 2013-11-13, 22:58   #37
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cynamonkaa Pokaż wiadomość
dokładnie, w tym celu ten wątek został stworzony, żeby pomagać i się motywować zbierać pomysły i wcielać w życie
Trzymam kciuki za rozwoj bloga rowniez. Na pewno bede zagladac. Najbardziej interesujace mnie tematy to "jak ruszyc tylek do roboty" . Inne tez chetnie poczytam.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 23:41   #38
ParoleParole
Zakorzenienie

Cześć ja tez dołączam
obecnie czeka mnie pisanie prac magisterskic
akle w między czasi robię milion innych rzeczy
w tym tygodniu miałam pierwsza lekcję nauki brajla
Stary 2013-11-14, 05:52   #39
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Cześć ja tez dołączam

Ogarniasz palcami czy tylko wizualnie? Ja nigdy nie dałam rady palcowo, a starałam się baardzo

W temacie wątku, ja osobiście jestem zawiedziona rynkiem pracy w swojej dziedzinie. Ma tak skamieniałe poglądy na temat jakichkolwiek zmian, że szkoda gadać A w ramach doskonalenia się "w zawodzie" co chwilę łażę na jakieś kursy, na których zamiast czegoś nowego wałkują milionowy raz to samo

Teraz też wybywam na kurs
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 07:42   #40
Janey
Raczkowanie

hej, chętnie do Was dołączę
Jeżeli chodzi o sferę zawodową, to moim celem jest zostanie świetnym diagnostą laboratoryjnym. Cały czas jednak szukam "swojej" dziedziny i dlatego stawiam na praktykę. Po prostu staram się zaczepić w każdej możliwej pracowni i zobaczyć, czy to jest to. Mojego zapału nie widac jednak po ocenach na studiach..kiepski kujon ze mnie
Janey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 08:03   #41
Doncia125
Raczkowanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43707279]Trzymam kciuki za rozwoj bloga rowniez. Na pewno bede zagladac. Najbardziej interesujace mnie tematy to "jak ruszyc tylek do roboty" . Inne tez chetnie poczytam.[/QUOTE]

Też bardzo by mnie zainteresował taki temat

Jeżeli chodzi o moje cele zawodowe, chciałabym otworzyć swój biznes, ale do tego jeszcze baaaardzo długa droga. Dlatego na razie postanowiłam dostać się do działu prawnego dużej spółki Pierwszym krokiem, który poczyniłam w tym kierunku, jest intensywna nauka angielskiego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 08:11   #42
enzunio
BAN stały

Można dołączyć? Skończyłam 6-letnie studia za które dziękuję tylko dlatego, ze znalazłam tam mojego przyszłego męża, potem podyplomowe dzięki którym dorabiam sobie, byłam też agentem ubezpieczeniowym, teraz jestem na stażu w starostwie powiatowym i choć raczej nie dostane zatrudnienia bo nie mam wykształcenia (budownictwo) to już wiem, ze chciałabym pracować w administracji. Chciałabym się dostać na studia na uniwersytet ale nie wiem czy nie jestem za stara na to. Jednocześnie marzy mi się piękny ślub, na który odkładam każdy zarobiony grosz a co za tym idzie piękny wygląd (a jest o co się starać, po roku pięknej cery mam nawrót trądziku). Poza tym staram się dobrze odżywiać i walczę z nałogiem :p

A z listy 100 celów życiowych skreslilam dopiero... 25. Ale trwało to tylko rok więc nie jest źle. Myślę czym jeszcze dopełnić listę do 100

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 08:35   #43
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A z listy 100 celów życiowych skreslilam dopiero... 25. Ale trwało to tylko rok więc nie jest źle. Myślę czym jeszcze dopełnić listę do 100
witaj jestesmy chyba na tym samym etapie skreslania
Stary 2013-11-14, 08:47   #44
enzunio
BAN stały

A dopisujesz coś w trakcie czy chcesz dojechać do 0?

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 08:48   #45
Cynamonkaa
Cytrynka

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43707279]Trzymam kciuki za rozwoj bloga rowniez. Na pewno bede zagladac. Najbardziej interesujace mnie tematy to "jak ruszyc tylek do roboty" . Inne tez chetnie poczytam.[/QUOTE]

Dziękuje ślicznie W takim razie będzie to jeden z kolejnych tematów na blogu

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Cześć ja tez dołączam
Witaj super, widać że działasz nauka brajla musi być trudna

Cytat:
Napisane przez Janey Pokaż wiadomość
hej, chętnie do Was dołączę
Jeżeli chodzi o sferę zawodową, to moim celem jest zostanie świetnym diagnostą laboratoryjnym. Cały czas jednak szukam "swojej" dziedziny i dlatego stawiam na praktykę. Po prostu staram się zaczepić w każdej możliwej pracowni i zobaczyć, czy to jest to. Mojego zapału nie widac jednak po ocenach na studiach..kiepski kujon ze mnie
Witamy w naszym gronie Tak, warto jak najwięcej czasu wkładać w praktykę, obserwować, próbować czy to jest to co nam się podoba. Sama staram się robić podobnie

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
Też bardzo by mnie zainteresował taki temat

Jeżeli chodzi o moje cele zawodowe, chciałabym otworzyć swój biznes, ale do tego jeszcze baaaardzo długa droga. Dlatego na razie postanowiłam dostać się do działu prawnego dużej spółki Pierwszym krokiem, który poczyniłam w tym kierunku, jest intensywna nauka angielskiego.
Ja zapisałam się na kurs angielskiego Duża przedsiębiorczość na pewno da Ci obraz biznesu i dużo się nauczysz A co do tematu to widzę, że naprawdę może się przydać więc będzie

Cytat:
Można dołączyć? Skończyłam 6-letnie studia za które dziękuję tylko dlatego, ze znalazłam tam mojego przyszłego męża, potem podyplomowe dzięki którym dorabiam sobie, byłam też agentem ubezpieczeniowym, teraz jestem na stażu w starostwie powiatowym i choć raczej nie dostane zatrudnienia bo nie mam wykształcenia (budownictwo) to już wiem, ze chciałabym pracować w administracji. Chciałabym się dostać na studia na uniwersytet ale nie wiem czy nie jestem za stara na to. Jednocześnie marzy mi się piękny ślub, na który odkładam każdy zarobiony grosz a co za tym idzie piękny wygląd (a jest o co się starać, po roku pięknej cery mam nawrót trądziku). Poza tym staram się dobrze odżywiać i walczę z nałogiem :p

Wysłane z telefonu
Oczywiście, że można witaj piękny ślub ahhh... jeśli chodzi o leczenie dermatologiczne to również jestem w trakcie A 25 celów w rok to dużo, naprawdę

Super, że jest nas coraz więcej

Czas edycji: 2013-11-14 o 08:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 09:25   #46
wampir
Zakorzenienie

Chętnie dołączę!
Moim najważniejszym celem jest zostanie charakteryzatorką w Teatrze Narodowym ()
A drogę do celu mam już ogarniętą. Jedyne co mi przeszkadza, to rzeczy, którymi zajmowałam się do tej pory i jeszcze wymagają ode mnie poświęcenia czasu. Ale jak tylko będę mogła, odpuszczam je sobie i poświęcam maksimum czasu na realizację celu.

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 09:32   #47
Cynamonkaa
Cytrynka

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Chętnie dołączę!
Moim najważniejszym celem jest zostanie charakteryzatorką w Teatrze Narodowym ()
A drogę do celu mam już ogarniętą. Jedyne co mi przeszkadza, to rzeczy, którymi zajmowałam się do tej pory i jeszcze wymagają ode mnie poświęcenia czasu. Ale jak tylko będę mogła, odpuszczam je sobie i poświęcam maksimum czasu na realizację celu.
wow niezły plan dokończysz wszystkie rozpoczęte sprawy i wtedy będziesz mieć jeszcze większą motywacje

Stary 2013-11-14, 09:33   #48
Mocny Akcent
Dolce vita

Dołączam, temat dla mnie.

Mam wypisaną listę celów, z czego już kilkanaście pozycji zostało zaliczone. To naprawdę cieszy

Obecnie jestem na drugiej podyplomówce (angielski w biznesie). To mój cel - zakończyć studia bardzo dobrze.

Kolejny - walczę o siebie, zmieniam nastawienie, staram się poczuć ze sobą dobrze.

Cele długoterminowe - mieć własny samochód, i finalnie spłaci kredyt mieszkaniowy.

Cele poboczne - założyć rodzinę (na to chyba mamy mniejszy wpływ a liczy się szczęście i przeznaczenie).
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 09:34   #49
wampir
Zakorzenienie

Już mam ogromną
Ale sporo spraw wymaga poprawek, szczególnie moja systematyczność.

-J.C

31
/365

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 09:38   #50
Cynamonkaa
Cytrynka

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Dołączam, temat dla mnie.

Mam wypisaną listę celów, z czego już kilkanaście pozycji zostało zaliczone. To naprawdę cieszy

Obecnie jestem na drugiej podyplomówce (angielski w biznesie). To mój cel - zakończyć studia bardzo dobrze.

Kolejny - walczę o siebie, zmieniam nastawienie, staram się poczuć ze sobą dobrze.

Cele długoterminowe - mieć własny samochód, i finalnie spłaci kredyt mieszkaniowy.

Cele poboczne - założyć rodzinę (na to chyba mamy mniejszy wpływ a liczy się szczęście i przeznaczenie).

Witam w wątku rzeczywiście masz sporo planów, świetnie lista celów to naprawdę motywująca sprawa, szczególnie jak można coś wykreślić

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Już mam ogromną
Ale sporo spraw wymaga poprawek, szczególnie moja systematyczność.
To najważniejsze już masz, teraz tylko trochę pracy nad sobą

Czas edycji: 2013-11-14 o 09:39
Stary 2013-11-14, 10:11   #51
wampir
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że to będzie więcej niż "trochę", ale najważniejsze, że do zrobienia

-J.C

31
/365
Stary 2013-11-14, 10:16   #52
Mocny Akcent
Dolce vita

Wiecie co? żałuję, że parę lat temu nie zostałam za granicą. To też takie moje mini marzenie...mieszkać i pracować za granicą. MIeć faceta obcokrajowca

Ale, zeby nie było - mam fajną, ciekawą, dobrą i również wymarzoną pracę. Wprawdzie jeszcze tej kasy wymarzonej nie ma- ale to przecież kolejny cel.
Stary 2013-11-14, 10:26   #53
booombelek
BAN stały

Cytat:
A dopisujesz coś w trakcie czy chcesz dojechać do 0?

Wysłane z telefonu
staram sie nie dopisywac
Stary 2013-11-14, 10:27   #54
softgrey
Zadomowienie

Ja jak pewnie większość z was chciałabym podjąć dobrze płatną pracę w zawodzie i być niezależna finansowo. Wierzę że mi się uda, bo kocham swój kierunek
Poza tym chciałabym osiągnąć wewnętrzny spokój tak jak zbecka, niestety do medytacji mam słomiany zapał, nie umiem wyrobić sobie nawyku - ale pracuję nad tym.

Listy celów na razie nie robię, natomiast zaopatrzyłam się w audiobooki Briana Tracy i ebooka o wyznaczaniu celów i dziś mam zamiar z tym pracować.
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 10:28   #55
booombelek
BAN stały

Cytat:
Wiecie co? żałuję, że parę lat temu nie zostałam za granicą. To też takie moje mini marzenie...mieszkać i pracować za granicą. MIeć faceta obcokrajowca
mieszkajac za granica, wiem, ze jest fajnie i nie dziwie sie, ze zalujesz ale na faceta obcokrajowca bym sie nie zdecydowala
Stary 2013-11-14, 10:50   #56
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Ogarniasz palcami czy tylko wizualnie? Ja nigdy nie dałam rady palcowo, a starałam się baardzo

W temacie wątku, ja osobiście jestem zawiedziona rynkiem pracy w swojej dziedzinie. Ma tak skamieniałe poglądy na temat jakichkolwiek zmian, że szkoda gadać A w ramach doskonalenia się "w zawodzie" co chwilę łażę na jakieś kursy, na których zamiast czegoś nowego wałkują milionowy raz to samo

Teraz też wybywam na kurs
jaki kurs robisz;?

palcami ale wizualnie chyba szybciej by mi było
Stary 2013-11-14, 10:53   #57
BandytkaD
Rozeznanie

Cześć
W końcu znalazłam bardzo dobry temat dla siebie
Listę celów mam zrobioną, ale teraz najbliższe moje cele to:
1) znaleźć pracę w zawodzie (bo niestety oferują w mojej branży tylko bezpłatne praktyki i staże ) - co robię w tym celu? wysyłam cv, staram się pisać jak najlepsze cv i listy motywacyjne, czytam artykuły poradnikowe
2) schudnąć co robię? patrz punkt 3
3) zostać instruktorem fitness - w tym celu zapisałam się na siłownię, aby odbudować swoją kondycję. w przyszłym miesiącu otrzymam kartę fit profit i zapiszę się dodatkowo na zajęcia z aerobiku i body shape, aby mieć jeszcze lepszą kondycję
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 10:58   #58
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Hej

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 11:05   #59
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
mieszkajac za granica, wiem, ze jest fajnie i nie dziwie sie, ze zalujesz ale na faceta obcokrajowca bym sie nie zdecydowala
ja spotykałam się kiedyś z Serbem bariera językowa (angielski), ale ja bym chciała takiego Brytyjczyka albo Francuza a co
Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
Cześć
W końcu znalazłam bardzo dobry temat dla siebie
Listę celów mam zrobioną, ale teraz najbliższe moje cele to:
1) znaleźć pracę w zawodzie (bo niestety oferują w mojej branży tylko bezpłatne praktyki i staże ) - co robię w tym celu? wysyłam cv, staram się pisać jak najlepsze cv i listy motywacyjne, czytam artykuły poradnikowe
2) schudnąć co robię? patrz punkt 3
3) zostać instruktorem fitness - w tym celu zapisałam się na siłownię, aby odbudować swoją kondycję. w przyszłym miesiącu otrzymam kartę fit profit i zapiszę się dodatkowo na zajęcia z aerobiku i body shape, aby mieć jeszcze lepszą kondycję
rozumiem, że póki co nie chodzić na kurs jeszcze? ja chodzę na fitness i jestem ciekawa co tzreba skończyć, zeby zostać instruktorem?
Stary 2013-11-14, 11:10   #60
booombelek
BAN stały

Cytat:
ja spotykałam się kiedyś z Serbem bariera językowa (angielski), ale ja bym chciała takiego Brytyjczyka albo Francuza a co
ja mieszkam w Anglii, i nie wyobrazam sobie Brytyjczyka jako mojego faceta ale Serb... ciekawe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości