|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
springtime a można spytać skąd konkretnie jesteś ? jakby co to na pw
![]() Cytat:
|
|
|
#1893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() springtime Gratuluję sukienki
|
|||
|
|
|
#1894 |
|
Erudycja
|
Witam
podbijam odpowiedzi - my mamy obrączki 4,5 mm i jak dla mnie mogłabym miec jeszcze mniejszą- 4mm.rozmiarowo ja mam 14, ale idzie do zmniejszenia (nie mam w ogole wypuklej kostki wiec obrączka nie ma sie na czym zatrzymac ;/) Tż 19 i tez trzeba zmniejszyc na 130 osob kupilismy 120 butelek i dokupimy jeszcze przynajmniej 30, ale my nie rozdajemy na koniec, chyba ze swiadkom, chrzestnym itp. Wesele mamy dwudniowe - z poprawinami
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
asiulek
wow, śliczną masz sukienkę! a orientujesz się może ile w EuroCash kosztuje 0,5l. Pana Tadeusza? Ostatnio koleżanka powiedziała ( bo ma znajomego który posiada licencję na alkohol), że może nam załatwić wódkę z tej hurtowni, stąd moje pytanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mamy mały problem ślubny, mam nadzieje, ze jakoś pomożecie nam rozstrzygnąć dylemat.
Otóż ślub jak wiecie planowaliśmy dokładnie na nasza 6 rocznicę tj. 24 stycznia i ceremonia miała być prowadzona przez naszego zaprzyjaźnionego księdza. Dzisiaj pojechaliśmy spisywać protokół a ksiądz z wielkim smutkiem powiedział nam, że ma ważny tygodniowy wyjazd w góry i niestety nie będzie mógł udzielić nam ślubu tego dnia i nie wiemy co robić bo zależy nam i na tej dacie i na tym księdzu ale widać nie możemy mieć obu tych rzeczy albo weźmiemy ślub w naszą rocznicę ale ślubu udzieli jakiś inny ksiądz albo slubu udzieli nasz ksiądz ale niestety w innym terminie mamy dylemat jak cholera, co byście zrobiły ?
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka ja bym została przy Waszej dacie a zdecydowała się na innego księdza.
|
#1899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie jakieś zaliczki? Ale zawsze jakiś żal w sercu zostanie
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli Wam bardzo zależy na księdzu to przełożyłabym (dzień później juz ksiadz wróci?) Będziecie mieć więcej okazji do świętowania rocznica związku ślubu
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobię te kilkanaście stron:
U nas konkretne wydarzenia pociągnęły konkretne decyzje i przedstawiam Wam, drogie panie, miejsce naszego wesela: http://www.chatacyborga.pl/ Udekorowana sala: http://www.chatacyborga.pl/photogallery.php?album_id=11 Chociaż ja tutaj będę chciała pozmieniać trochę pod siebie ![]() Cena za 4 daniowe menu to 145 zł, mamy noclegi za 65 zł i poprawiny w chatce grillowej(50 zł)-nasze małe marzenie ![]() Data naszego ślubu i wesela: 20 września 2014 Alleeeee fajnie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=springtime;43701433]Dziewczyny muszę się pochwalić.
Kupiłam suknie!!! Druga sprawa: kupiliśmy vódkę 180 szt Palace x 18,31 zł ![]() /QUOTE] GRATULACJE ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Cos z TAKA objetoscia , no i TAK nad szyją lekko
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
troche wczoraj Was nadrobiłam, ale nie nadałam rady cytować
wszystkie Wasze suknie sa ładne zupełnie inaczej wyglada bo wiadomo bezwładnie zwisa, ale dla mnie jest piękna a patrzcie jaka ładna ta koronka |
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka, ja bym zmieniła datę, bardziej by mi zależało na tym księdzu (jak to brzmi
Springtime, gratuluję zakupu sukni ![]() Agusia, a skąd dokładnie jesteś? Z okolic Poznania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
moniczka, ja bym na 2 miesiące przed nie zmieniała daty linaewen moje gratulacje ![]() chyba wybraliśmy alko - pan Tadeusz, teraz tylko ile
|
|
#1907 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Każda z nas wybrała taką suknię w której wygląda i czuje się najlepiej Cytat:
Edit: skoro to tylko 1 dzień różnicy to ja bym zmieniła. Cytat:
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-11-14 o 07:38 |
|||||
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
no to mi pomogłyście... dalej mam dylemat
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
a oto moja
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
pysia1987 myślałam że to ja zrobiłam biznes życia z zakupem sukni, ale widzę berło króla ekonomiczności muszę oddać Tobie
Cytat:
![]() moniczka_90 ja Ci nie zazdroszczę i powiem szczerze że bardzo trudny wybór ale chyba musicie się zastanowić na czym wam bardziej zależy: 1. Na tym żeby ślub był w rocznicę , bez wnoszenia zmian w restauracje, organizację i w głowach gości (każdy już pewnie ułożył plany pod konkretny dzień) 2. Na tym żeby ślub wam dawał ten konkretny ksiądz, bo jest to dla was tak ważna osoba, że dzięki niemu ślub będzie miał inny wymiar. To jest tak na prawdę do rozstrzygnięcia we własnej głowie, ale tak czy siak na pewno będzie pięknie Lemon_Drop 190cm ale chyba go skrócę tak żeby się kończuł razem z suknią. Zamawiałam na allegro za śmieszną cenę 46zł+12zł przesyłka. Dam znać jak z jakością jak go dostanę, ale nie mogłam nawet nie spróbować bo zawsze marzyłam o długim welonie ![]() Naoglądałam się tych sukienek i wariuje, wszystkie są takie piękne! Szkoda że nie można brać ślubu co roku z tym samym mężem
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1913 |
|
BAN stały
|
Ja się cieszę, ze nie można bo bym do końca życia tynk ze ściany jadła
![]() Ktoś przepraszam jestem na tel i nie pamiętam kto, pytał czemu złotnik nie chce zrobić obrączki... Nie wiem, z 6 wzorów które mu wysłałam 2 powiedział, ze nie zrobi... Wysłane z telefonu Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-11-14 o 08:35 |
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio może nie umie zrobić akurat takiego wzoru
![]() nie mogę uwierzyć, że mam juz 2 z przodu - czas zapiernicza
|
|
|
|
#1915 |
|
BAN stały
|
To niech spada :p jak taki z niego złotnik. Spróbuję u Czarkowskiego, tylko ile mi zaśpiewa, mam 13g złota
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
ja bym nie zmieniała daty
(z tego co widzę większość dziewczyn tak radzi)misia ja od przyszłej środy będę miała już 1 z przodu, zapiernicza to fakt
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-11-14 o 08:48 |
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cieszę się od tygodnia jak głuptas I do tego bardzo ważne miejsce dla mnie-moi rodzice się tam poznali, jeździli tam przez lata więc wszystkie historie rodzinne z lat młodości rodziców to Bielice, w dzieciństwie też tam często jeździłam, drugie miejsce gdzie zabrałam TŻta na wycieczkę, moja choroba też jest prawdopodobnie z powodu tego domu... A cena nas zaskoczyła, bo szczerze powiedziawszy oni mją takie zaporowe ceny, że baliśmy się tutaj wielokrotności 100. I jedziemy na przyszły weekend z moimi rodzicami dograć szczegóły i "sprawdzić", czy aby pyszna domowa kuchnia się nie pogorszyła![]() Tak wracając do tematów(pobieżnie, co pamiętam z wczoraj): -rosół-mam dylemat, ja nie przepadam i chyba bym chciała dwie zupy. Teściowa proponowała pomidorową, że niby do rosołu dodać koncentrat i gotowe, ale mi się marzy cebulowa z grzanką Ale pewnie skończy się na nieśmiertelnym rosole, bo każdy mi to mówi![]() -półmiski-chociaż dania na talerzach są niewątpliwie eleganckie to mają jeden szkopuł-wszystkim mają podpasować, więc muszą być bardzo zachowawcze. To inna sytuacja niż w knajpie, gdzie każdy ma szansę zamówić na co ma ochotę... U nas stanowczo półmiski. -wódka-ja bardzo nie chcę, bo uważam to za niepotrzebny wydatek. TŻ po zmniejszeniu listy gości nie widzi problemu, żeby dać (co mnie trochę wkurza bo inaczej planowaliśmy). Poza tym na pewno nie chcę wódki na stołach tylko na oddzielnym stoliku alkoholowym najlepiej tylko jak tu ugryźć kwestię chłodzenia... Do tego jak policzyliśmy 0,5 na głowę to wyszło nam 30 litrów. Kosmos, część rodziny jest na pewno niepijąca i mam czarną wizję, że skończymy z litrami czystej wódki po weselu-a my w zasadzie nie pijamy, jak znajomi wpadną to na stole tylko czeka wino i piwo i wystarcza. Także my chyba na 60 osób weźmiemy jakieś 40-45 butelek. Za to wino po sztuce na głowę -budżet-60 osób, około 25 tys. Już TŻ się pytał, czy aby na pewno nie wolimy samochodu :P Niestety, w dużej części będzie sponsorowane przez rodziców, ale po prostu w ramach prezentu ślubnego. W tym roku chcemy kupić alkohol i obrączki, oraz zaliczki na suknie, garnitur foto i muzykę załatwić. No i sala. Mamy też wybrane podarunki dla gości-świece z wosku pszczelego, żeby akcent bieszczadzki był na weselu Coż w tym stylu: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...ZnNOHZ-MYh-q9Q tylko całe w kwiatki. Albo małe ule.Moniczka, nie zmieniaj daty. Ten ksiądz może Wam później inne uroczystości prowadzić, a drugiej okazji ślubu w rocznicę nie będzie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1918 | |||
|
Rozeznanie
|
w sumie racja, znalazłam tę koronkę 30zł/m. Widziałam też zdjęcia z sesji i powiem Ci, że nawet lepiej, że wzięła taką - strasznie zniszczyła dół
![]() Cytat:
Cytat:
W razie co, mogę wstawić foto całego ![]() Cytat:
|
|
|
#1919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja pytałam. Może jakiś skomplikowany wzór, w sumie dobrze że odmówili, gorzej jakby się podjęli i spieprzyli robotę.
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
enzunio, są jubilerzy i "jublierzy"... Jak szukałam kogoś kto mi zmniejszy pierścionek(bo głupio zaręczynowy nosić na palcu wskazującym) to jeden najpierw naskoczył, że on srebra nie zmniejsza-a sprzedawczyni obok mu mówi-"ale to białe złoto", a potem, że i tak nie zmiejszy bo to perła, bo pęknie bo coś i będzie na niego. Załamana poszłam do drugiego się upewnić, że się nie da, i na wstępie mu mówię "panie, tu jest perła i się zniszczy czy to ma sens?", a ten że nic się nie zniszczy, bo on nie perłę będzie spawał tylko złoto. I w 20 minut było gotowe...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

Moja wygląda tak: 

(z tego co widzę większość dziewczyn tak radzi)