|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bitwa o dom
Nie było w sumie nic ciekawego dzisiaj. Wiszące łóżko i pusta ściana specjalnie na projektor
Małe i ciasne, ale to standard w jw construction. Ciekawe ile osób z poprzedniej edycji mieszka w tych mieszkaniach.
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w domu dziecka kanapa wchodziła na telewizor
|
|
|
#214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jurek jak zwykle najgorzej moim zdaniem Gor jeżeli chodzi o styl to najbardziej podobał mi się dom dziecka. w takim mogłabym mieszkać
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co jest złego w projektorze, sama też bym bardzo chciała. Miałam kiedyś pożyczony i super się oglądało filmy.
Na prawdę, każdy musi mieć wielkie, czarne pudło na pół ściany? Nie da się bez tego żyć? Ja nie mam tv od wielu lat i jest ok. I tak wszystko oglądamy na lapkach, jak pojadę do domu, tylko się upewniam, że w tv rzadko jest coś do oglądania, a reklamy są wkurzające. Inna sprawa, że salon był za wąski na projektor i faktycznie patrzenie z kanapy na pustą ścianę, wyglądało dziwnie. |
|
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
a widziałaś kolor po zasłonięciu rolet. Mnie po godzinie rozbolałaby głowa. Projektor sam w sobie może ok , ale kolor pomieszczenia w dzień
![]() druga sprawa. takie łózko bujające to dla wytrwałych . Kiedyś spałam w "gościach" na łózku wodnym |
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
łóżko zjeżdżało aż do ziemi więc bujanie im nie grozi
Pomysł mnie rozwalił. Sama bym w życiu takiego łóżka nie chciała, ale pomysł ciekawy. Mieszkania rzeczywiście malutkie. Niby od początku mówiono że mają poniżej 60m, ale dopiero po objęciu kamerą całej kuchni i salonu widać że jedno stoi na drugim. Mnie najbardziej podobał się salon tej parki z domu dziecka. Ci z piwnicy tez mieli fajny pomysł ale kanapa jet chyba zbyt duża. Zauważyłam, że między kanapą a ścianą prawie nie ma przejścia.
|
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
mi się jeszcze taka chora wizja urodziła CO BY BYŁO GDYBY TEN MECHANIZM ZACZĄŁ W NOCY SAM SIE ZWIJAĆ
![]() bo to na pra czy jak ? ale to chyba przez tą godzine mam takie wizje |
|
|
|
|
#219 |
|
BAN stały
|
moze zmień słownictwo
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-11-14 o 07:34 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze względów estetycznych, nie bezpieczeństwa. Tak samo nie podobało mi się połączenie tych dwóch elementów u... tych od drewna, cegły i piwnicy.
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
u nich bardzo podobała mi się kuchnia. Fajna! A Wojtka kuchnię pamiętacie ?? iście rodem z katalogu Ikea ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj tak... Ta kuchnia to było coś. Nie podobała mi się jedna drewniana listewka dochodząca do piekarnika w ścianie z białymi szafkami. Ale to taki ciężki moment... Bo nie wiadomo, czy skończyć tę szafkę równo z szerokością blatu, no ale wtedy piekarnik stykałby się narożnikiem. Zamienić ją na coś białego? Też chyba taki styk z blatem roboczym mógłby być mniej praktyczny.Ale no to przecież takie duperele, w porównaniu do tego, co wyprawiają inne rodziny. ![]() I jeszcze zmieniłabym lampy - rodzaj i rozmieszczenie. ![]() ![]() ![]() Dlaczego wszyscy w tej edycji kładą wszędzie te cholerne cegiełki? :P Tutaj mi nawet pasują. Może tez dlatego, że skupiam się na boskim blacie i ładnych frontach. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-11-14 o 02:04 |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do kuchni bardzo brzydką niestety mieli ryjki tzn praktycznośc i zastosowanie tych matowych blatów. Ja bym w zyciu czegos takiego nie zastosowała. Czy oni wybierajac nie widzieli materiału? nie dotykali ![]()
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież to rzadko wygląda dobrze... albo nigdy. ![]() UFO ląduje nad meblościanką. ![]() ![]() Kuchnia Ryjków wizualnie była dla mnie raczej ok. Tylko ten blat faktycznie niefortunnie wybrali. Brakowało mi też dodatków, kolorowej, fajnej solniczki, patery na owoce, czegoś mocnego do tej czerni.
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-11-14 o 02:27 |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zastanawiam się nad tymi cegiełkami . Budujemy z męzem dom i mi sie podoba ten kamień . tylko nie w kuchni . Bo widze że Oni położyli je w kuchni , po calości przy kuchence. Jak ten kamień sprawuje się np. podczas smarzenia gotowania itd . chodzi mi o CZYSZCZENIE TEGO przeciez jak się smaży czy cokolowiek to jednak pryska. Kafelki raz dwa wytzresz i ok a ten kamień??? M AKTÓRAŚ COŚ TAKIEGO W DOMU ?? prosze o opinie |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://forum.muratordom.pl/showthrea...nkier-w-kuchni |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(tak własnie myslałam, bo przecież zawsze fuga najgorsza |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
Wreszcie obejrzałam.
Werdykt baaardzo mnie cieszy ale powinno to nastąpić wcześniej. Salon Mikołajczyków bardzo mi się podobał, tylko ciała dali z tymi okiennicami (swoją drogą już widzę, jak moja mama będzie wyła bo ona też takie chciała ale się nie udało). Zostało im trochę kasy to mogli już kupić po dwie takie szerokie i dwie wąskie i kombinować. Salon "domu dziecka" spoko ale jakoś tak za typowo, za ciasno, za grzecznie. Lubię grzeczne pomieszczenia ale nie takie. Krzesła powinny być lżejsze, stół inny... Kanapa też mi nie grała. U Ani i Gora, eh. No pomysł z tym łóżkiem nie najgorszy ale realizacja już słabo. Rozmieszczenie wszystkiego też nie bardzo. Wojtek. Szkoda, że córka nie napisała mu na tym portalu randkowym "szukam kury domowej, która spełni moje wygórowane wymagania" Jego salon ciasnawy, ale rozumiem, że musiał gdzieś zmieścić sypialnię (która mi się nie podobała). Ale jakiś taki... w sumie zapomniałam już jak wyglądał czyli musiał być nudny. O Jurku bez gustu się nie wypowiadam. Jakie macie typy na finał? Moim zdaniem Gor odpadnie i będzie Wojtek, Mikołajczykowie i "dom dziecka". I w takim zestawieniu boję się o Mikołajczyków, bo pewnie łzawe historyjki wygrają. |
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
typowałam w tym odcinku te rodziny do odpadnięcia co były nominowane ale uważam, że salon Gora i Anny był gorszy od salonu Jurka choć też mnie już wkurzają te jego dziwne wstawki w pomieszczeniach. TAk jak teraz ten dziwny zegar.
U Gorów mi się podobało to łóżko podsufitem ale ciągle bym miała wrażenie że zaraz mi na głowę on spoadnie ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() po co mu portal randkowy jak już w TV się ogłasza ![]() też uważam, że Madzia z Pawłem nie mają szans przy historiach, Ludzie z litości będą głosować ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez lubię cegiełki
![]() Zauwazyłam jeszcze ze jurorzy zachowywali się bardzo dziwnie w tym odcinku. U mikołajczyków najpierw wszystko wychwalali a potem nagle na nich naskoczyli i zaczeli wytykać jakieś bzdurne błędy. Z okiennicami mieli racje, ale z resztą już nie bardzo. Przyczepili się nawet do tego że lampy w kuchni są w przejściu a nie nad blatem Tydzień temu mówili, że kuchnia jest super. Zresztą lampa w przejściu to raczej normalna rzecz. Doświetla całą przestrzeń. Dziwne to dla mnie są lampy oświetlające miski (u wojtka) Jurka skrytykowali za zegar, a tak naprawdę wzieli go do programu tylko ze względu na jego umiejętnosci tworzenia takich rzeczy. Mnie też się te jego wstawki nie podobają ale ten zegar wcale nie był najgorszy. Gdyby go nie umiescił to pewnie zarzuciliby mu że zostawił pustą ścianę albo że "nie widać ciebie w tym pomieszczeniu" U wojtka przyczepili sie jakiegoś mikroskopijnego wyjechania poza linie farbą ![]() Gor - ten kolor rolet powala Podwieszane sufity nigdy mi się nie podobały, a to niebieskie ufo wrzucone w ten wątek całkiem rozwala
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiecie, ja mam mieszkanie 3 pokoje, niecałe 55m, czyli mniej więcej takie jak mają uczestnicy (ale nie od jw ) ale u mnie salon nie jest taką klitką. Może dlatego, że u mnie nie ma takiego dziwnego rozmieszczenia pomieszczeń, no ale... w pierwszej edycji salon był przedzielony na pół korytarzem :/ to było masakryczne! nie wiem czemu, ale teraz deweloperzy uważają, że fajnie jest mieć mały salon gdzie w zasadzie siedzi się sobie na kolanach. Dziwi mnie też jedno. Może się czepiam, ale dla mnie to w domach zawsze były rozkładane stoły i tyle miejsca, że mogła się zmieścić b. duża rodzina (np. kiedyś na święta u moich rodziców jak się cała rodzina zjechała to przy stole siedziało nas prawie 20 osób, a pokój ok. 16m), a w tych mieszkaniach nie ma miejsca, żeby gości zapraszać.
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A u Wojtka się zgodzę. |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
to prawda. Moje mieszkanie ma ciut ponad 60m i też jest dużo bardziej ustawne. Myślę ze gdybym miała wc i łazienke razem a nie oddzielnie to mój metraż byłby niemal taki sam jak w programie.
W salonie jest kanapa, fotel, ława, meblościanka , stół na 6 krzeseł - można go jeszcze rozłożyć i miejsce na środku wystarczające by machać aerobik. A to stare budownictwo więc nie mam salonu łączonego z kuchnią, więc nie mozna bylo zrobić mniejszej kuchni aby mieć większy salon. Jest gdzieś w necie plan mieszkań które urządzają w programie. Na oficjalnej stronie się nie doszukałam ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam taki sam problem, na głównym blacie roboczym, czyli pod oknem, nie mam szafek gdzie mogłoby być oświetlenie podszafkowe. Dlatego rozmieściliśmy inaczej lampy i jest lampa przy samym oknie i jednocześnie bezpośrednio nad blatem. A i tak chyba postawię tam lampkę bo przy siekaniu skupiam się bardziej niż zwykle a jednak ucięłam już sobie opuszkę kciuka
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację. Tu sie nie da
Mylą mi się już te wszystkie pomieszczenia
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
to wygląda jak z reklamy drzwi DRE, więc też katalogowa kuchnia
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), więc nawet nie zaciemnią (w nocy będzie widać światła z klatek i z mieszkań z innych bloków). Szkoda tej pustej ściany.W kuchni Mikołajczaków brakuje mi jakiegoś stołu. Tam jest mało miejsca na rozwalenie się ze składnikami, naczyniami i sprzętami i gotowanie obiadu czy pieczenie ciasta. Przestrzeń robocza jest w sumie tylko nad zmywarką i pralką, a to bardzo mało. Poza tym nie lubię pralek w kuchni - za bardzo słychać wirowanie.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2013-11-14 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby ściana była szersza i bez tych drzwi, to można by ją ładnie zaaranżować, a i tak zostałoby miejsce na rzucany obraz. Chociażby postawić niskie szafki (coś jak Besta z Ikei), a na nich ozdóbki czy książki. Bardziej mi chodzi o stwierdzenie Rozenkowej, że projektor jest niefunkcjonalny. Jeśli ktoś potrzebuje, żeby mu non stop coś grało, to faktycznie jest ![]() Edit: Na tej samej zasadzie, nie rozumiem kupowania tv 60 cali i sprzętu audio za 4 tys. do pomieszczenia 20m2, gdzie od telewizora siedzi się 2 metry dalej, ale tego nikt nie skrytykował. Ja w ogóle nie lubię fioletowego A już na pewno nie w takim odcieniu Jeszcze mnie dziwi, że nie zwrócili Ewie i Kamilowi uwagi, że stół jest za duży i ma słaby kształt do tego pomieszczenia i że nie zaaranżowali ściany z wnęką, tam, gdzie jest zdjęcie Ewy z siostrą, to miejsce wygląda na nieskończone. Ale to już takie przygotowanie do finału, przecież nie mogą jechać po tych, którzy przejdą ![]() Do cegiełek, to ja mam podejście specyficzne ![]() Bardzo mi się podobają w miejscach, w których występują naturalnie. Kamienica czy murowany dom i cegła? - Blok z wielkiej płyty czy innej szybkiej technologii i coś udającego cegłę? - ![]() Edit 2: Tu są plany mieszkań z Zielonej Doliny, niestety nie ma tego układu, który dostali uczestnicy http://tabelaofert.pl/zielona-dolina...sprzedaz,i2699 Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-11-14 o 12:58 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Ze względów estetycznych, nie bezpieczeństwa. Tak samo nie podobało mi się połączenie tych dwóch elementów u... tych od drewna, cegły i piwnicy.