Bitwa o dom - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 23:23   #211
_chocolate
Zakorzenienie

Dot.: Bitwa o dom

Nie było w sumie nic ciekawego dzisiaj. Wiszące łóżko i pusta ściana specjalnie na projektor

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jakie oni mają maleńkie te mieszkania
Małe i ciasne, ale to standard w jw construction. Ciekawe ile osób z poprzedniej edycji mieszka w tych mieszkaniach.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 23:25   #212
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość

Małe i ciasne, ale to standard w jw construction. Ciekawe ile osób z poprzedniej edycji mieszka w tych mieszkaniach.
wystarczy poczytać komentarze o jakości mieszkań/domów jw construction. Być może Ryjki zagłębili się w temat i postanowili zrezygnować
Stary 2013-11-13, 23:30   #213
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wystarczy poczytać komentarze o jakości mieszkań/domów jw construction. Być może Ryjki zagłębili się w temat i postanowili zrezygnować
Dokładnie, nie bez powodu się mówi jw destruction. Żaden deweloper nie ma tylu złych opinii. I też to samo mi przeszło przez myśl, jak Ryjki zrezygnowali, hehe

w domu dziecka kanapa wchodziła na telewizor

Stary 2013-11-13, 23:39   #214
TOPNEWS
BAN stały

Cytat:
Dokładnie, nie bez powodu się mówi jw destruction. Żaden deweloper nie ma tylu złych opinii. I też to samo mi przeszło przez myśl, jak Ryjki zrezygnowali, hehe

w domu dziecka kanapa wchodziła na telewizor
dokładnie ! zdziwilam się bardzo ze nic nie powiedzieli nt. bezpieczeństwa kominka , bo z tego co wiem oni maja 2 corki taak?
Jurek jak zwykle
najgorzej moim zdaniem Gor
jeżeli chodzi o styl to najbardziej podobał mi się dom dziecka. w takim mogłabym mieszkać
TOPNEWS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 23:45   #215
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Nie wiem, co jest złego w projektorze, sama też bym bardzo chciała. Miałam kiedyś pożyczony i super się oglądało filmy.
Na prawdę, każdy musi mieć wielkie, czarne pudło na pół ściany? Nie da się bez tego żyć? Ja nie mam tv od wielu lat i jest ok. I tak wszystko oglądamy na lapkach, jak pojadę do domu, tylko się upewniam, że w tv rzadko jest coś do oglądania, a reklamy są wkurzające.

Inna sprawa, że salon był za wąski na projektor i faktycznie patrzenie z kanapy na pustą ścianę, wyglądało dziwnie.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 23:49   #216
TOPNEWS
BAN stały

a widziałaś kolor po zasłonięciu rolet. Mnie po godzinie rozbolałaby głowa. Projektor sam w sobie może ok , ale kolor pomieszczenia w dzień
druga sprawa. takie łózko bujające to dla wytrwałych . Kiedyś spałam w "gościach" na łózku wodnym nad ranem od tego hustania normalnie mnie mdliło. ja chyba jestem z tych bardziej stacjonarnych
Stary 2013-11-14, 00:22   #217
Heledore
Zakorzenienie

łóżko zjeżdżało aż do ziemi więc bujanie im nie grozi Pomysł mnie rozwalił. Sama bym w życiu takiego łóżka nie chciała, ale pomysł ciekawy.

Mieszkania rzeczywiście malutkie. Niby od początku mówiono że mają poniżej 60m, ale dopiero po objęciu kamerą całej kuchni i salonu widać że jedno stoi na drugim.
Mnie najbardziej podobał się salon tej parki z domu dziecka.
Ci z piwnicy tez mieli fajny pomysł ale kanapa jet chyba zbyt duża. Zauważyłam, że między kanapą a ścianą prawie nie ma przejścia.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 00:37   #218
TOPNEWS
BAN stały

mi się jeszcze taka chora wizja urodziła CO BY BYŁO GDYBY TEN MECHANIZM ZACZĄŁ W NOCY SAM SIE ZWIJAĆ bo to na pra czy jak ? ale to chyba przez tą godzine mam takie wizje
Stary 2013-11-14, 00:58   #219
TOPNEWS
BAN stały

moze zmień słownictwo

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2013-11-14 o 07:34
Stary 2013-11-14, 01:26   #220
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
łóżko zjeżdżało aż do ziemi więc bujanie im nie grozi Pomysł mnie rozwalił. Sama bym w życiu takiego łóżka nie chciała, ale pomysł ciekawy.

Mieszkania rzeczywiście malutkie. Niby od początku mówiono że mają poniżej 60m, ale dopiero po objęciu kamerą całej kuchni i salonu widać że jedno stoi na drugim.
Mnie najbardziej podobał się salon tej parki z domu dziecka.
Ci z piwnicy tez mieli fajny pomysł ale kanapa jet chyba zbyt duża. Zauważyłam, że między kanapą a ścianą prawie nie ma przejścia.
Do mnie nie przemawia telewizor nad kominkiem. Ze względów estetycznych, nie bezpieczeństwa. Tak samo nie podobało mi się połączenie tych dwóch elementów u... tych od drewna, cegły i piwnicy.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 01:47   #221
TOPNEWS
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Do mnie nie przemawia telewizor nad kominkiem. Ze względów estetycznych, nie bezpieczeństwa. Tak samo nie podobało mi się połączenie tych dwóch elementów u... tych od drewna, cegły i piwnicy.
ci z piwnicy u nich bardzo podobała mi się kuchnia. Fajna! A Wojtka kuchnię pamiętacie ?? iście rodem z katalogu Ikea
Stary 2013-11-14, 01:55   #222
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TOPNEWS Pokaż wiadomość
ci z piwnicy u nich bardzo podobała mi się kuchnia. Fajna! A Wojtka kuchnię pamiętacie ?? iście rodem z katalogu Ikea

Oj tak... Ta kuchnia to było coś.
Nie podobała mi się jedna drewniana listewka dochodząca do piekarnika w ścianie z białymi szafkami. Ale to taki ciężki moment... Bo nie wiadomo, czy skończyć tę szafkę równo z szerokością blatu, no ale wtedy piekarnik stykałby się narożnikiem. Zamienić ją na coś białego? Też chyba taki styk z blatem roboczym mógłby być mniej praktyczny.
Ale no to przecież takie duperele, w porównaniu do tego, co wyprawiają inne rodziny.

I jeszcze zmieniłabym lampy - rodzaj i rozmieszczenie.

Dlaczego wszyscy w tej edycji kładą wszędzie te cholerne cegiełki? :P
Tutaj mi nawet pasują. Może tez dlatego, że skupiam się na boskim blacie i ładnych frontach.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-11-14 o 02:04
Stary 2013-11-14, 02:11   #223
TOPNEWS
BAN stały

Cytat:
Oj tak... Ta kuchnia to było coś.
Nie podobała mi się jedna drewniana listewka dochodząca do piekarnika w ścianie z białymi szafkami. Ale to taki ciężki moment... Bo nie wiadomo, czy skończyć tę szafkę równo z szerokością blatu, no ale wtedy piekarnik stykałby się narożnikiem. Zamienić ją na coś białego? Też chyba taki styk z blatem roboczym mógłby być mniej praktyczny.
Ale no to przecież takie duperele, w porównaniu do tego, co wyprawiają inne rodziny.

I jeszcze zmieniłabym lampy - rodzaj i rozmieszczenie.

Tutaj mi nawet pasują. Może tez dlatego, że skupiam się na boskim blacie i ładnych frontach.
ty widzisz cegiełki a ja prawie u każdego te ochydne oświetlenie zmieniające kolor . Zauwazyliście prawie kazdy jak nie w łazience to przedpokoju i chyba nawet ktos w kuchni miał
co do kuchni bardzo brzydką niestety mieli ryjki tzn praktycznośc i zastosowanie tych matowych blatów. Ja bym w zyciu czegos takiego nie zastosowała. Czy oni wybierajac nie widzieli materiału? nie dotykali
Stary 2013-11-14, 02:26   #224
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
ty widzisz cegiełki a ja prawie u każdego te ochydne oświetlenie zmieniające kolor . Zauwazyliście prawie kazdy jak nie w łazience to przedpokoju i chyba nawet ktos w kuchni miał
co do kuchni bardzo brzydką niestety mieli ryjki tzn praktycznośc i zastosowanie tych matowych blatów. Ja bym w zyciu czegos takiego nie zastosowała. Czy oni wybierajac nie widzieli materiału? nie dotykali
Era wszechobecnego kartongipsu i ledowych listewek chyba już się powoli kończy. Przecież to rzadko wygląda dobrze... albo nigdy.
UFO ląduje nad meblościanką.

Kuchnia Ryjków wizualnie była dla mnie raczej ok. Tylko ten blat faktycznie niefortunnie wybrali. Brakowało mi też dodatków, kolorowej, fajnej solniczki, patery na owoce, czegoś mocnego do tej czerni.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-11-14 o 02:27
Stary 2013-11-14, 02:31   #225
TOPNEWS
BAN stały

Cytat:
Era wszechobecnego kartongipsu i ledowych listewek chyba już się powoli kończy. Przecież to rzadko wygląda dobrze... albo nigdy.
UFO ląduje nad meblościanką.

Kuchnia Ryjków wizualnie była dla mnie raczej ok. Tylko ten blat faktycznie niefortunnie wybrali. Brakowało mi też dodatków, kolorowej, fajnej solniczki, patery na owoce, czegoś mocnego do tej czerni.
OOOO MATKO !!!!!!!! NO W TAKIM POKOJU TO JA BYM CHYBA PSYCHICZNIE NIE WYTRZYMAŁA
zastanawiam się nad tymi cegiełkami . Budujemy z męzem dom i mi sie podoba ten kamień . tylko nie w kuchni . Bo widze że Oni położyli je w kuchni , po calości przy kuchence. Jak ten kamień sprawuje się np. podczas smarzenia gotowania itd . chodzi mi o CZYSZCZENIE TEGO przeciez jak się smaży czy cokolowiek to jednak pryska. Kafelki raz dwa wytzresz i ok a ten kamień??? M AKTÓRAŚ COŚ TAKIEGO W DOMU ?? prosze o opinie
Stary 2013-11-14, 02:36   #226
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
OOOO MATKO !!!!!!!! NO W TAKIM POKOJU TO JA BYM CHYBA PSYCHICZNIE NIE WYTRZYMAŁA
zastanawiam się nad tymi cegiełkami . Budujemy z męzem dom i mi sie podoba ten kamień . tylko nie w kuchni . Bo widze że Oni położyli je w kuchni , po calości przy kuchence. Jak ten kamień sprawuje się np. podczas smarzenia gotowania itd . chodzi mi o CZYSZCZENIE TEGO przeciez jak się smaży czy cokolowiek to jednak pryska. Kafelki raz dwa wytzresz i ok a ten kamień??? M AKTÓRAŚ COŚ TAKIEGO W DOMU ?? prosze o opinie
Może tutaj znajdziesz odpowiedź.
http://forum.muratordom.pl/showthrea...nkier-w-kuchni
Stary 2013-11-14, 02:40   #227
TOPNEWS
BAN stały

Cytat:
dzięki wielkie nie pomyślałam o muratorze. Już po przeczytaniu tylko 10 postów mam swoje zdanie (tak własnie myslałam, bo przecież zawsze fuga najgorsza )
Stary 2013-11-14, 05:07   #228
201604191001
Konto usunięte

Wreszcie obejrzałam.
Werdykt baaardzo mnie cieszy ale powinno to nastąpić wcześniej.
Salon Mikołajczyków bardzo mi się podobał, tylko ciała dali z tymi okiennicami (swoją drogą już widzę, jak moja mama będzie wyła bo ona też takie chciała ale się nie udało). Zostało im trochę kasy to mogli już kupić po dwie takie szerokie i dwie wąskie i kombinować.
Salon "domu dziecka" spoko ale jakoś tak za typowo, za ciasno, za grzecznie. Lubię grzeczne pomieszczenia ale nie takie. Krzesła powinny być lżejsze, stół inny... Kanapa też mi nie grała.
U Ani i Gora, eh. No pomysł z tym łóżkiem nie najgorszy ale realizacja już słabo. Rozmieszczenie wszystkiego też nie bardzo.
Wojtek. Szkoda, że córka nie napisała mu na tym portalu randkowym "szukam kury domowej, która spełni moje wygórowane wymagania" Jego salon ciasnawy, ale rozumiem, że musiał gdzieś zmieścić sypialnię (która mi się nie podobała). Ale jakiś taki... w sumie zapomniałam już jak wyglądał czyli musiał być nudny.
O Jurku bez gustu się nie wypowiadam.

Jakie macie typy na finał? Moim zdaniem Gor odpadnie i będzie Wojtek, Mikołajczykowie i "dom dziecka". I w takim zestawieniu boję się o Mikołajczyków, bo pewnie łzawe historyjki wygrają.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 07:00   #229
izka222
Rozeznanie

Cytat:
mi się jeszcze taka chora wizja urodziła CO BY BYŁO GDYBY TEN MECHANIZM ZACZĄŁ W NOCY SAM SIE ZWIJAĆ bo to na pra czy jak ? ale to chyba przez tą godzine mam takie wizje
Hahaha, albo dzieci wstaną nad ranem i z nudów zaczną bawić się guzikami
izka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 08:41   #230
pati0090
Zakorzenienie

typowałam w tym odcinku te rodziny do odpadnięcia co były nominowane ale uważam, że salon Gora i Anny był gorszy od salonu Jurka choć też mnie już wkurzają te jego dziwne wstawki w pomieszczeniach. TAk jak teraz ten dziwny zegar.

U Gorów mi się podobało to łóżko podsufitem ale ciągle bym miała wrażenie że zaraz mi na głowę on spoadnie

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Wojtek. Szkoda, że córka nie napisała mu na tym portalu randkowym "szukam kury domowej, która spełni moje wygórowane wymagania"

Jakie macie typy na finał? Moim zdaniem Gor odpadnie i będzie Wojtek, Mikołajczykowie i "dom dziecka". I w takim zestawieniu boję się o Mikołajczyków, bo pewnie łzawe historyjki wygrają.
heheh ten portal randkowy był dobry! i te jego sweet focie
po co mu portal randkowy jak już w TV się ogłasza

też uważam, że Madzia z Pawłem nie mają szans przy historiach, Ludzie z litości będą głosować

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
ja uwielbiam cegiełki i będę je mieć w salonie na pewno

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 10:41   #231
Heledore
Zakorzenienie

Ja tez lubię cegiełki

Zauwazyłam jeszcze ze jurorzy zachowywali się bardzo dziwnie w tym odcinku. U mikołajczyków najpierw wszystko wychwalali a potem nagle na nich naskoczyli i zaczeli wytykać jakieś bzdurne błędy. Z okiennicami mieli racje, ale z resztą już nie bardzo. Przyczepili się nawet do tego że lampy w kuchni są w przejściu a nie nad blatem Tydzień temu mówili, że kuchnia jest super. Zresztą lampa w przejściu to raczej normalna rzecz. Doświetla całą przestrzeń. Dziwne to dla mnie są lampy oświetlające miski (u wojtka)

Jurka skrytykowali za zegar, a tak naprawdę wzieli go do programu tylko ze względu na jego umiejętnosci tworzenia takich rzeczy. Mnie też się te jego wstawki nie podobają ale ten zegar wcale nie był najgorszy. Gdyby go nie umiescił to pewnie zarzuciliby mu że zostawił pustą ścianę albo że "nie widać ciebie w tym pomieszczeniu"

U wojtka przyczepili sie jakiegoś mikroskopijnego wyjechania poza linie farbą
Gor - ten kolor rolet powala do niczego im taki wściekły róż nie pasuje.

Podwieszane sufity nigdy mi się nie podobały, a to niebieskie ufo wrzucone w ten wątek całkiem rozwala

Stary 2013-11-14, 11:35   #232
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Zauwazyłam jeszcze ze jurorzy zachowywali się bardzo dziwnie w tym odcinku. U mikołajczyków najpierw wszystko wychwalali a potem nagle na nich naskoczyli i zaczeli wytykać jakieś bzdurne błędy. Z okiennicami mieli racje, ale z resztą już nie bardzo. Przyczepili się nawet do tego że lampy w kuchni są w przejściu a nie nad blatem Tydzień temu mówili, że kuchnia jest super. Zresztą lampa w przejściu to raczej normalna rzecz. Doświetla całą przestrzeń.
dlatego wcześniej napisałam, że jury zachowywało się jak kobieta w ciąży

wiecie, ja mam mieszkanie 3 pokoje, niecałe 55m, czyli mniej więcej takie jak mają uczestnicy (ale nie od jw ) ale u mnie salon nie jest taką klitką. Może dlatego, że u mnie nie ma takiego dziwnego rozmieszczenia pomieszczeń, no ale... w pierwszej edycji salon był przedzielony na pół korytarzem :/ to było masakryczne! nie wiem czemu, ale teraz deweloperzy uważają, że fajnie jest mieć mały salon gdzie w zasadzie siedzi się sobie na kolanach. Dziwi mnie też jedno. Może się czepiam, ale dla mnie to w domach zawsze były rozkładane stoły i tyle miejsca, że mogła się zmieścić b. duża rodzina (np. kiedyś na święta u moich rodziców jak się cała rodzina zjechała to przy stole siedziało nas prawie 20 osób, a pokój ok. 16m), a w tych mieszkaniach nie ma miejsca, żeby gości zapraszać.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 11:41   #233
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Zresztą lampa w przejściu to raczej normalna rzecz. Doświetla całą przestrzeń. Dziwne to dla mnie są lampy oświetlające miski (u wojtka)
Te lampy niestety wiszą źle. Wyobraź sobie, że stoisz tam gdzie ich zmywarka czy pralka i kroisz coś. Głową i ramionami rzucasz cień, jeśli nie zupełnie zacieniasz sobie deskę, ręce i nóż.

A u Wojtka się zgodzę.
Stary 2013-11-14, 11:41   #234
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez lubię cegiełki

Zauwazyłam jeszcze ze jurorzy zachowywali się bardzo dziwnie w tym odcinku. U mikołajczyków najpierw wszystko wychwalali a potem nagle na nich naskoczyli i zaczeli wytykać jakieś bzdurne błędy. Z okiennicami mieli racje, ale z resztą już nie bardzo. Przyczepili się nawet do tego że lampy w kuchni są w przejściu a nie nad blatem Tydzień temu mówili, że kuchnia jest super. Zresztą lampa w przejściu to raczej normalna rzecz. Doświetla całą przestrzeń. Dziwne to dla mnie są lampy oświetlające miski (u wojtka)

Jurka skrytykowali za zegar, a tak naprawdę wzieli go do programu tylko ze względu na jego umiejętnosci tworzenia takich rzeczy. Mnie też się te jego wstawki nie podobają ale ten zegar wcale nie był najgorszy. Gdyby go nie umiescił to pewnie zarzuciliby mu że zostawił pustą ścianę albo że "nie widać ciebie w tym pomieszczeniu"

U wojtka przyczepili sie jakiegoś mikroskopijnego wyjechania poza linie farbą
Gor - ten kolor rolet powala do niczego im taki wściekły róż nie pasuje.

Podwieszane sufity nigdy mi się nie podobały, a to niebieskie ufo wrzucone w ten wątek całkiem rozwala
teraz już ewidentnie się czepiają

Stary 2013-11-14, 11:52   #235
Heledore
Zakorzenienie

to prawda. Moje mieszkanie ma ciut ponad 60m i też jest dużo bardziej ustawne. Myślę ze gdybym miała wc i łazienke razem a nie oddzielnie to mój metraż byłby niemal taki sam jak w programie.
W salonie jest kanapa, fotel, ława, meblościanka , stół na 6 krzeseł - można go jeszcze rozłożyć i miejsce na środku wystarczające by machać aerobik. A to stare budownictwo więc nie mam salonu łączonego z kuchnią, więc nie mozna bylo zrobić mniejszej kuchni aby mieć większy salon.

Jest gdzieś w necie plan mieszkań które urządzają w programie. Na oficjalnej stronie się nie doszukałam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Te lampy niestety wiszą źle. Wyobraź sobie, że stoisz tam gdzie ich zmywarka czy pralka i kroisz coś. Głową i ramionami rzucasz cień, jeśli nie zupełnie zacieniasz sobie deskę, ręce i nóż.

A u Wojtka się zgodzę.
Masz trochę racji. Pracując przy blacie rzeczywiście zacienia się miejsce pracy. Ja po prostu lubię górne światło omiatające cały pokój dlatego i tak lampa nad przejściem mi się podoba. Natomiast problem doświetlania blatu pewnie rozwiązałabym jakąś lampką pod szafką. coś tego typu: http://muratordom.pl/galeria/zdjecie...348_29789.html

Stary 2013-11-14, 11:57   #236
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
t
Masz trochę racji. Pracując przy blacie rzeczywiście zacienia się miejsce pracy. Ja po prostu lubię górne światło omiatające cały pokój dlatego i tak lampa nad przejściem mi się podoba. Natomiast problem doświetlania blatu pewnie rozwiązałabym jakąś lampką pod szafką. coś tego typu: http://muratordom.pl/galeria/zdjecie...348_29789.html
Ale tu tego nie zrobisz, spójrz

Ja miałam taki sam problem, na głównym blacie roboczym, czyli pod oknem, nie mam szafek gdzie mogłoby być oświetlenie podszafkowe. Dlatego rozmieściliśmy inaczej lampy i jest lampa przy samym oknie i jednocześnie bezpośrednio nad blatem. A i tak chyba postawię tam lampkę bo przy siekaniu skupiam się bardziej niż zwykle a jednak ucięłam już sobie opuszkę kciuka
Stary 2013-11-14, 12:00   #237
Heledore
Zakorzenienie

Masz rację. Tu sie nie da Mylą mi się już te wszystkie pomieszczenia

Stary 2013-11-14, 12:29   #238
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu tego nie zrobisz, spójrz

to wygląda jak z reklamy drzwi DRE, więc też katalogowa kuchnia

Stary 2013-11-14, 12:30   #239
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Nie wiem, co jest złego w projektorze, sama też bym bardzo chciała. Miałam kiedyś pożyczony i super się oglądało filmy.
Na prawdę, każdy musi mieć wielkie, czarne pudło na pół ściany? Nie da się bez tego żyć? Ja nie mam tv od wielu lat i jest ok. I tak wszystko oglądamy na lapkach, jak pojadę do domu, tylko się upewniam, że w tv rzadko jest coś do oglądania, a reklamy są wkurzające.

Inna sprawa, że salon był za wąski na projektor i faktycznie patrzenie z kanapy na pustą ścianę, wyglądało dziwnie.
ja też nie mam tv i nie chcę mieć. To nie ma związku, po prostu ja tego projektora tam nie widzę. Za wąsko, za blisko, rolety są jasne (pomijając dziki kolor ), więc nawet nie zaciemnią (w nocy będzie widać światła z klatek i z mieszkań z innych bloków). Szkoda tej pustej ściany.

W kuchni Mikołajczaków brakuje mi jakiegoś stołu. Tam jest mało miejsca na rozwalenie się ze składnikami, naczyniami i sprzętami i gotowanie obiadu czy pieczenie ciasta. Przestrzeń robocza jest w sumie tylko nad zmywarką i pralką, a to bardzo mało. Poza tym nie lubię pralek w kuchni - za bardzo słychać wirowanie.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2013-11-14 o 12:32
Stary 2013-11-14, 12:46   #240
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam tv i nie chcę mieć. To nie ma związku, po prostu ja tego projektora tam nie widzę. Za wąsko, za blisko, rolety są jasne (pomijając dziki kolor ), więc nawet nie zaciemnią (w nocy będzie widać światła z klatek i z mieszkań z innych bloków). Szkoda tej pustej ściany.

W kuchni Mikołajczaków brakuje mi jakiegoś stołu. Tam jest mało miejsca na rozwalenie się ze składnikami, naczyniami i sprzętami i gotowanie obiadu czy pieczenie ciasta. Przestrzeń robocza jest w sumie tylko nad zmywarką i pralką, a to bardzo mało. Poza tym nie lubię pralek w kuchni - za bardzo słychać wirowanie.
Też uważam, że tam było za wąsko
Gdyby ściana była szersza i bez tych drzwi, to można by ją ładnie zaaranżować, a i tak zostałoby miejsce na rzucany obraz. Chociażby postawić niskie szafki (coś jak Besta z Ikei), a na nich ozdóbki czy książki. Bardziej mi chodzi o stwierdzenie Rozenkowej, że projektor jest niefunkcjonalny. Jeśli ktoś potrzebuje, żeby mu non stop coś grało, to faktycznie jest Ale jak ktoś chce raz na jakiś czas obejrzeć film, czy mecz, to jest super

Edit: Na tej samej zasadzie, nie rozumiem kupowania tv 60 cali i sprzętu audio za 4 tys. do pomieszczenia 20m2, gdzie od telewizora siedzi się 2 metry dalej, ale tego nikt nie skrytykował.

Ja w ogóle nie lubię fioletowego A już na pewno nie w takim odcieniu

Jeszcze mnie dziwi, że nie zwrócili Ewie i Kamilowi uwagi, że stół jest za duży i ma słaby kształt do tego pomieszczenia i że nie zaaranżowali ściany z wnęką, tam, gdzie jest zdjęcie Ewy z siostrą, to miejsce wygląda na nieskończone. Ale to już takie przygotowanie do finału, przecież nie mogą jechać po tych, którzy przejdą

Do cegiełek, to ja mam podejście specyficzne
Bardzo mi się podobają w miejscach, w których występują naturalnie. Kamienica czy murowany dom i cegła? - (załącznik)
Blok z wielkiej płyty czy innej szybkiej technologii i coś udającego cegłę? -

Edit 2: Tu są plany mieszkań z Zielonej Doliny, niestety nie ma tego układu, który dostali uczestnicy http://tabelaofert.pl/zielona-dolina...sprzedaz,i2699
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg modernapartmentFreshome31.jpg (43,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SFD8A030BE36487451EA009B2BC1798BDBD_1024x.jpg (84,8 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2013-11-14 o 12:58
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości