|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Mya- to co mogę to pomogę, ile wiem, choć niewiele ;p
aaa juz wiem co miałam pisać- Czy są sposoby na te okropne czkawki? bo mamy je ciągle i tak : jak mamy już to młoy sie nie napije, tetra na głowie nie pomaga.. a nas to wkurza, on sie wkurza, i jeszcze jak po jedzeniu to ulewa.
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Rybko dopóki katar jest biały lub przezroczysty to to nie choroba.
Dziecko jak dorosły-raz je chetnie, raz nie. Myśli będzie spadał na wadze to to będzie powód do niepokoju. Jeśli mleko ma stała temp, czyli np po karmieniu stoi w podgrzewaczu to można go używać. Drugi raz podgrzewać nie można-namnazaja sie bakterie. Z obywatelstwem nie pomogę. Mya herbatki granulowane maja 99% glukozy. Zly wybór dla niemowląt. Poza tym wazne żeby Koper był oczyszczony a tego sie pewnie z opakowania nie dowiesz. Nieoczyszczony może tylko sprawe pogorszyc. Przy karmieniu piersia nie podaje sie dodatkowo picia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Mleko mm tak jak bebiko moze stac godzine jest napisane na opakowaniu, my raz wsadzilismy butle do cieplej wody jak nie wypila wszystkiego a potem jak dalismy to nic malej nie bylo 2. Moze nie tyle go cos meczy ale po prostu jest marudny bo mu cos nie pasuje, ja tak jak dziewczyny radzily bym wyszla na dwor mimo katarku Rybko, placilas za Hippa 10zl? Gdzie tak tanio? Ja placilam 18zl :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Jeny, dzisiaj tak okrutna pogoda, że szok, a ja musze jechać na pocztę i do księgowej :/ |
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia- dziękuję. na wadze nie traci, wrecz przeciwnie, przez prawie tydzień przytył 400g.
![]() hm.. z tym mlekiem.. no ma temp pokojową, ale wystyga- normalne. nie mam podgrzewacza ale jak wstawie do goracej wody pokarmieniu i tam bedzie stalo powiedzmy godzinke to moze byc? Cytat:
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez pogoda do bani
TZ spi, Nela spi a ja nie wiem co ze soba zrobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
A herbatke mam tez 200g :/ kurde mialabym 2 za to... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Wiem co zrobie sklece opis porodu moze w koncu skoro na jakies 4 godz mam luzne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Jestem na porodowce
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka- nie widzialam na op. takiej info... ale jestem ślepa
dzięki a dmuchanie nie działa ![]() Ej, no to w sumie katarek ma taki przeźroczysty, wiec luzik. jak przestanie mzyc to pojdziemy gdzies... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- ![]() ogladam awanture o kase i takie ciezzkie pytania tam leca ![]() ... W ogole ludzie to sa dziwni i niepowazzni.. moja mama robi ten remont ima tam stare drzwi, ramy okien, itd. zapytala sie takiej znajomej co w piecu pali czy chce to czy wyrzucic- ta byla chetna zeby to wziac bowiadomo na opal bedzie. jej maz tylko z okien ta emalie mial zdrapac ... zreszta niewazne ich piec :P i wyobraźcie sobie ze moj brat specjalnie na uczelnie nie pojechal na jakies tam zajecia bo oni mieli too 8 zabrac i co? stwierdzili ze mamy im to zawieźć bo oni nie mają jak tego wziąć, a jak nie to mozemy sobie kontener wynając a i tak nas drozej wyjdzie..... Co za debile :/
|
#369 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no malo z Nas jest z polnocy Polski...Cytat:
super! Cytat:
to zaangazuj babcie do zrobienia czapek, aparat i do dziela ![]() Cytat:
mojemu tez sie ulewa ale ladnie przybiera na wadze i doktor wczoraj powiedziala ze zadnych zagestnikow mam nie dawac.. wiec jak i twoja przybiera to nie ma co... Kciuki ![]() Tak w ogole dziekujemy za pochwale zdjec ![]() Jeszcze chcialsm dodac w sprawie kp ze ja jem doslownie wszystko, tylko nie cytrusy i kawe, tak to czekolade ostatnio zjadlam z tz na pol (taka duza milki a jaka dobra byla.. mmm...), smazone, pizze, frytki, wszystkie warzywa, kurczaka nie jem bo zostalo mi po ciazy ze jakos mnie brzydzi wiadomo nie w nie wiadomo jakich ilosciach i nie dzien w dzien fryty ale maly ani razu nie mial kolki ani problemow z kupka.. (mam nadzieje ze nie zapesze :p)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem takich pieknych zdjęć robić serio- jestem chyba antytalent.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka co do obywatelstwa to Kacper powinien mieć automatycznie po ojcu, Ty nie jesteś z mężem spokrewniona, także, żebyś Ty dostała obywatelstwo, to musielibyście mieszkać w danym kraju przez kilka lat i dopiero tam starać się o obywatelstwo..
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przetestowałam Huggiesy zielone- jak dla mnie ok
są dość mokre, ale nie trzeba ich wyciskać. nie wiem oczywiscie co na końcu opakowania sie dzieje bo dopiero pół zużyłam, ale jak dla mnie są ok W carrefourze PAMPERSY rozmiar 3 150sztuk za 79.99 - co daje 53 groszy sztuka do 18tego.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-11-14 o 08:56 |
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzień dobry ![]() u mnie ponury dzień dzisiaj. nic mi się nie chce. |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no to fajnie byłoby gdyby chociaż Kacper miał to obywatelstwo. A wiesz jake dokumenty trzeba złozyc albo cos? bo nie mogę dodzwonić sie do Konsulatu a znów do Wrocławia jechać zeby sie tylko dowiedziec to nie ma kiedy .. w tyg. mąż pracuje a w weekendy tam nieczynne......
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabym się rodziców zapytać, boo już nie pamiętam... |
|
|
|
|
#378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko te z lidla bardziej się oplacaly. Teraz będzie promo w kaufie ale nie mam gazetki przed nosem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() Witam się w nowym wątku i w 37t ![]() Wczoraj miałam ktg - skurcze się piszą, ale lekarka dzięki Bogu się już tym nie podnieca tak jak dotychczas i sama stwierdziła, że teraz to już czekamy i będzie co ma być ![]() Dziś stwierdziłam, że wezmę się za pakowanie torby, bo z nocy na noc moje samopoczucie się pogarsza, więc wolę być przygotowana Dziś myślałam, że mi kości wyjdą i położą się obok mnie, tak mnie wszystko bolało od pasa w dół, że spać nie mogłam, do tego pobolewający brzuch tak jak na okres....Wyprawka już cała jest, teraz muszę wziąć się za układanie rzeczy i urządzanie Najważniejsze, że okna umyte Także kiedyś pochwalę się pokoikiem małej Wiktorii ![]() Gratuluję i zazdroszczę wszystkim Mamusiom, które ostatnio urodziły!!! ![]() I prosiłabym o dopisanie ktg+wizyta na 20.11 na godz 16:30 - może dotrwamy jeszcze
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to samo, ale ja mieszkam blisko ciebie w j-biu Zdroju. Aż mi było szkoda starszaka do szkoły piechtolotem posyłać, ma tak ponad kilometr i musi przejść przez jezdnię i zawsze się później martwię jak jest mgła. Ale nie mam na razie samochodu wiec musi sobie radzić jakoś.
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
33,99 za 70 szt
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak te w kaufie wyjda taniej faktycznie
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dlatego napisalam.
Niunia ale tam 2 i 3 chyba tez sa. To za 2 niby 108szt ta cena Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie... i jeszcze raz mojemu przeszla jak zawinelam go w cieply kocyk.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, ryba macie rację. Bez 2.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#389 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całe szczęście później pobudka była o 5:30 Cytat:
![]() Zuza się przeciąga, piszczy, mruczy, steka i inne takie Cytat:
Trzymam bardzo mocno ![]() Dzień dobry, samotna nocka za nami. Nie było tak źle ale nie miałam komu podrzucić małej jak nie spała tak długo Teraz mała zjadła i jeszcze dosypia. A ja idę skorzystać i zjeść śniadanie. Musimy dzisiaj jechać do sklepu bo skończyła nam się woda, a mleko jej przygotowuje na Żywcu przegotowanym. No i po tą recepte na szczepionkę. Pogoda dzisiaj o wiele lepsza niż wczoraj, nawet jakieś słońce się przebija
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niedługo wędruję na ktg ale cudów się nie spodziewam ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Co za debile :/

no malo z Nas jest z polnocy Polski...
Ślub 25.08.2012

Nastawiam się już powoli na ten poniedziałek. Może nie będzie tak źle z tym wywoływaniem