|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Dzis biore receptę na nowy, ostatnia moja nadzieja w nim.. Podaje tez espumisan ale nie daje jej to nic Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej.
Wpadnę jak na cmentarz z mydelkiem fa (Domi super tekst ) , ale mała znów pięknie sypia. Jedna pobudka o 4 i teraz dopiero.Karolajn, zrób jej badanie moczu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
YEVELE u nas krosteczki na brzuszku,rączkach i nozkach. Wszystko takie suche. Póki co nie stwierdzono ale i nie wykluczono skazy ani AZS. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk[/QUOTE] Cytat:
![]() ona, karo, jestem ciekawa co pediatrzy powiedzą na te wiercenia. U nas co gorsza teraz nawet w wózku jest ryk więc spacerki są 5 min tak jakby nie mogła zapaść w ten głębszy sen i co chwila ją coś wybudza eh, ale egzemplarze
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
KARO, DOMI a może Dziewczynki są przebodźcowane? Za dużo zabawek, pozytywek, muzyki, odgłosów z TV, ludzi wokół, z rąk do rąk? Może potrzebują wyciszenia przez kilka dni ??? dzień - dwa nie wystarczą, tak parę dni, żeby zeszło z nich wszystko?
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
w foteliku samochodowym na spacerze do 3 godzin potrafi spac, najlepiej spi wlasnie tak
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak sie tak zastanawiam, to my nie mamy w sumie planu dnia . Lilo je na żądanie, przewaznie 7,-8, 11-12, 15-16, 18-19 i raz w nocy okolo drugiej albo trzeciej albo czwartej. Czasem caly dzien tylko bebilon, czasem 1 albo 2 x manna, czasem kaszka ryzowa albo przemycam jakies przetworki, z butlki ofkozzz, inaczej jest ryk i obraza majestatu na 3 h. Spacerek robimy idac po Lale do szkoly, glownie w nosidelku. Kapiel zawsze w okolicach 19. Spi i bawi sie kiedy ma ochote, tu juz w ogole zadnej prawidlowosci nie ma - a poniewaz jest w sumie samowystarczalna, to czasem nawet nie wiem, ze wlasnie zasnela. Do powrotu Lali ze szkoly w polowie dnia Lilo na ogol jest u siebie w lozeczku, ew. ze mna w salonie ogladajac mini mini i gadajac do sofy. Po poludniu czasem w lezaczku, czasem z Lala i psem w salonie, potem troszke z tatusiem. Ogolnie luz, jakos sie to trzyma kupy, ale bynajmniej nie co do minutki no ale ja mam aniolkowate dziecko, ktoremu taki uklad bardzo odpowiada, natomiast fakt, ze niektore maluszki czują się lepiej w bardziej uporzadkowanym swiecie W kazdym razie trzymam kciuki, zeby u Was tez wszyscy byli szczesliwi w zwiazku z planem dnia
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
Agrafka- ona głównie sie ze mna..
Czarownico- probowalam tez spokojnych dni, nie chodzilam do nikogo, prawie nie dawałam zabawek, olalam tv i radio, spokojnie z nia wszystko robilam Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, Domi i Karolajn, już pisałam parę dni temu. Proponuje założyć wątek na odchowalni. Opiszcie swoje przypadki, na wizaż wchodzi wiele doświadczonych mam, może coś doradza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- I obydwie, tym bardziej że macie córki, badanie moczu. Karolajn, Ty chodziłas na basen z małą, tym bardziej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna ma 3 letnia corke ktora do tej pory sie wierci przez sen. kilka pisalo na blogach, ze dzieci drapia sobie twarze, wiją się w nocy, wiercą i to kiedyś minie... kiedyś |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: no i niech sobie spi przy otwartym oknie poki mozna, najwyzej ją okryj
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-14 o 08:52 |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz rozwiązanie czemu nie chce spać w nocy sama w łóżeczku Mój właśnie nie chciał zasnąć. Ryk ja Go na ręce a On zasypia. ODKŁADAM POBUDKA. Teraz już przy 3 razie usnał ![]() Moje domowe woombie Jakość słaba bo robione moim super telefonem
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Lachryma- dzieki za pomysł. Zaraz obudze tz i niech idzie po woreczki
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie zammiast odpowiedz wciskałam odśwież i zaatanaqiałam się czemu nie mogę nic napisać
![]() Po tym jak pisałam wcześniej położyłam piotrka z gołą dupiną do łóżeczka, żeby przewietrzyć, a sama wróciłam do łóżka na małą drzemkę. Jakież było moje zdziwienie gdy obudził mnie płacz z pokoju obok i spojrzałam na zegarek. Spałam około 2godz i wcześniej nic nie słyszałam tak twardo spałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ze jakis "kryzys" dopadl nasze dzieciaczki - mojego tez, wiec nic nie radze, bo sama nie wiem co robic..... wybaczcie
Oli Marysia ma steryd we wziewie i bylo juz pieknie, ale zarazila sie od brata ciotecznego i poszlo. a bylo juz bardzo pieknie.
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może pomoże. I tak jak dziewczyny radzą- badanie moczu. Często jest bezobjawowe a daje popalić. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi,Karo z moja corcia juz od dawna podobne historie... Zauwazylam ze jak jest duzo ludzi i caly dzien cos sie dzieje to odbija sie to na niej. Ona jest bardzo "plochliwa" i potrzebuje duzo spokoju zeby pospac w dzien. Kazdy szelest w nocy potrafi ja wybudzic... Do ok 4spi spokojnie natomiast pozniej wiercenie... Radze sobie okrecajac w takiego kokona i dajac smoka. Jak to nie pomaga to wkladam do wozeczka i kolysam jak sie kreci.Ja rowniez mam nadzieje ze to KIEDYS minie i bedziemy spokojnie spac cala noc i odpoczywac w dzien. |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, to co mialam na mysli to nie steryd, tylko jakies insze cudo, jak Sis sie obudzi i zamelduje, to moze podpowie
taka miesieczna kuracja dla chorowitków, Lali ciut pomoglo i prrzestal wszystko lapac (na zmiane kaszel, gardlo, oczka, uszy).Laski, stelaz skonczony i wysycha, jest idealny jak ze sklepu, tylko kolor mniej lustrzany niz oryginalnie, bardziej mleczny tak wiec specjalizacja LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE zrobiona, jakby ktos mial felgi porysowane albo obity wózek
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, koocur
problem polega na tym, że Sara zasypia tylko na raczkach i odlozenie jej konczy sie pobuda, nie umiem jej spiacej odlozyc bez pobudki (1 na 10 odlozen sie udaje). ona w foteliku spi na dworze bo ja trzepie i kola sie kreca plus to wszystko oczym pisala Oliath, hałas, powietrze itp. bo nawet jak mi sie sara przebudza na dworze to potrafi zasnac jak ja wozkiem bujam. w nocy nie moge jej trzepac cala noc bo bym chciala pospac )mimo, ze ma wywietrzony pokoj, pozycje jak w foteliku, czasami nawet to fotelika ja wkladalam, ale kiedy bujanie sie konczy, sen sie konczy. tu jest pies pogrzebany |
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Domi Karo współczuje. U mnie mała oprócz tej długiej dzemki w dzien tez ma swoje godziny wiercenia w nocy. Budzi sie jak w zegarku o 4-4.15 i jest wrzask ale wiem ze to brzuszek. Walczymy do 6-6.30 i albo przykima 15 min. albo jest szał do 9 rano. Nie wiem ale ja przyznam szczerze juz mam tak z nia dzien poukładany co do godz. ze te jej nocne pobudki juz nie robia na mnie wrazenia. W dzien tez nie odsypiami czasami tez łaze jak zoombie. Wiem jakie to jest irytujące jak dziecko skrzeczy non top przez dłuzszy czas i staje sie na rzesach a nic nie pomaga.
Badanie moczu robimy w tym tyg. ze wzgledu na ta lewa nerke to zobaczymy czy to moze miec zwiazek Tak wiec łacze sie w bólu
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Widze ze noce koszmarne bez zmian
Cynamonki za wage.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o pory powrotów do domu, żeby być na wieczorny rytuał, ze nie rozwalam mu dnia wyjazdami w porze drzemek (jesli widze ze śpiący, to niech spi a nie w samochod i jazda w gości, bo oni czekają) itp. Wiadomo, że są dni kiedy dziecku chce się spać więcej lub mniej i my to musimy uszanować a nie coś na siłę. |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma ludzi, nie ma za duzo bodzcow, mamy spokojne dni, w wiekszosci ja i sara, czasami tv, czasami piosenki dla dzieci, dwa razy na dzien karuzela, 4 razy mata, 3 razy bujaczek. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-14 o 09:13 |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo lezaczek z wibracjami?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
Mam, ale nie działa bo zanim ja tam wloze to sie budzi. Nie zasnie sama będąc w bujaczku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym ona miesiąc temu spała lepiej, sama w koszyku. Nawet do 3 godzin pomiędzy karmieniami. Było dobrze i coś sie zepsuło
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

) , ale mała znów pięknie sypia. Jedna pobudka o 4 i teraz dopiero.
tak jakby nie mogła zapaść w ten głębszy sen i co chwila ją coś wybudza eh, ale egzemplarze 

. Lilo je na żądanie, przewaznie 7,-8, 11-12, 15-16, 18-19 i raz w nocy okolo drugiej albo trzeciej albo czwartej. Czasem caly dzien tylko bebilon, czasem 1 albo 2 x manna, czasem kaszka ryzowa albo przemycam jakies przetworki, z butlki ofkozzz, inaczej jest ryk i obraza majestatu na 3 h. Spacerek robimy idac po Lale do szkoly, glownie w nosidelku. Kapiel zawsze w okolicach 19. Spi i bawi sie kiedy ma ochote, tu juz w ogole zadnej prawidlowosci nie ma - a poniewaz jest w sumie samowystarczalna, to czasem nawet nie wiem, ze wlasnie zasnela. Do powrotu Lali ze szkoly w polowie dnia Lilo na ogol jest u siebie w lozeczku, ew. ze mna w salonie ogladajac mini mini i gadajac do sofy. Po poludniu czasem w lezaczku, czasem z Lala i psem w salonie, potem troszke z tatusiem. Ogolnie luz, jakos sie to trzyma kupy, ale bynajmniej nie co do minutki

a bylo juz bardzo pieknie.
12.06.2010
tak wiec specjalizacja LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE zrobiona, jakby ktos mial felgi porysowane albo obity wózek
za wage.